Sziasztok!
Mi is túlvagyunk az ovis beiratáson. Két hónapja nagyon megörültem, amikor kiderült, h melyik csoportba jár majd Konsti, megismertem az óvónéniket, dadus nénit és nagyon meg voltam elégedve.
Most a beiratásnál rákérdeztem , h akkor minden úgy van-e, ahogy tudtam, de kiderült valami változás van, más a leendő ovisok száma és még nem tudják a beosztást. Majd kifüggesztik valamikor......szóval idegeskedek, mert annyira beleéltem magam és örültem, h minden jól alakul majd.....
Még nincs semmi veszve, a férjem nyugtat, h Ő biztos benne, h ahová kerül az a legjobb lesz Konstinak........
Lehet, h az is belejátszik, h el kell engednem Konstit.....döbbenet mennyire gyorsan felnőttek....
(a napokban próbáltam babusgatni Ábelt, de a 114cm-ével már lehetetlen, nem fér el a karomban....
)
A beiratáskor kaptunk egy pici ajándékot a kicsiknek, nagyon tetszett, szép gesztus.
A verekedős kiskölökről megtudtam, h van egy bátyja (8 év körüli) és karatéznak otthon. Ez oké, de ne a 2-3 éveseket karatézza .....
A térítési díj 400ft/nap, 1-2 gyerek esetben, ahol több gyermek van, ott kevesebb. Kapnak reggeli-tízórait, ebéd és uzsonna. Az ebédet étterembő hordják, hétfőn tésztaféle van, kedd főzelék, szerda hús-halféle, csütörtök rakott féle a péntek változó. Általában szerdán a húsféléhez van leves helyett ivólé. Kedden a főzelékhez süti, de csak akkor ehetnek sütit, ha ettek főzeléket is. (ha nem, akkor a sütit hazaküldik a szülővel és Ő dönt mikor adja oda a gyereknek)
Régebben, amikor még Ábelt ebéd után hazahoztam, láttam, h az óvónő és a dadusnéni eteti a kicsiket,h egyenek. (13 fős csoportban ez lehetséges).
bízom benne, h Konstinak is megjön a kedve a rendes evéshez ......
Minden héten kérnek pár darab gyümölcsöt-zöldséget mindenktől, amit elrágcsálnak. télen rendszeresen almakompotot csináltak közösen, meg párolt almát és a citromot teához használták, na meg gyümölcssalátát....
Konstim amúgy "dumaláda" lett, sokat nevetünk, annyira aranyos. Sokat viccelünk a színekkel. pld. mondom a Napra, h az kék, mire Konsti: nem, az nem kék, az sájga.
Tegnap busszal jöttünk haza, a sofőr közelében ültünk le, így Konsti az ölemből kilátott előre. Zöldre váltott a lámpa, mire megszólalt. menjé má, hát ződ a lámpa!!!
Öltöztettem és egy lila szabadidőnacit akartam ráadni, mire Ő, lilát nem veszem fel!!! Mi lenne, ha lányka lenne??????
(természetesen rábeszéltem a lila nacira, apa is megdícsérte, amikor meglátta)
Jómagam voltam tegnap vérvételen, terheléses vércukor is volt. Hát.......az a cukros lötyi még mindig borzalmas, de túléltem.....
Dalma!
Gratu a férjednek!!!
Tulipánfa=magnólia..ugyanaz a kettő.
Gratu a fiúcskához!!! Én nagyon szomorú voltam, h két fiam lesz, de ma már nem cserélném le őket természetesen.
Ádi: több oka lehet, h szomorkodik az oviban. Az nagyon ciki, ha átkéred a nagyobbakhoz????? Nálunk van vegyes csoport is, ott együtt vannak a 3-7 évesek ....szuper óvónénivel és nincs gond....
kisállat: nálunk is amiatt nincs, mert érzelmileg megviselne , ha gond lenne vele.....
Veronika!
Nagyon aranyos lehet, ahogy játszik Pálmi!!!
Én is olvastam a hajléktalan oviról, és nagyon szomorú, h még ebből is ez sült ki.....
Sokunknak vannak kinőtt holmijai, jó lenne valóban rászorulóknak odaadni, de nem igazán tudom milyen módon lehetne. Van ugye a nagycsaládosok, de nem minden szegény ember nagycsaládos, a védőnői szolgálat sem mindig segít, na meg lehet, h nem épp helyben van a segítségre vágyó család.....
Kata84!
Nem volt gond Ábelnél amiatt, h nem kakilt az oviban, hanem az bosszantott, h hazafelé rohannuk kellett. Azt csináltam, h ebéd után elvittem az oviban wcre, csak mi voltunk bent és mondtam, h nem lesz baj, nem látja senki, végezze a dolgát. Többszöri próbálkozás után sikerült. Most már nincs gond, bár nem szoktam kérdezni volt-e termés az oviban
Amikor birattam Konstit nem is kérdezték a szobatisztaságot, noha az orvosi igazoláson ott van, h a szobatisztaság kialakulóban....
Bettyna!
Teljesen okés, h válogatsz, ha van rá lehetőség. (én max. azt választhatom, h három csoportból, ahová kerülhet melyikbe szeretném. Vagyis besorolják valahová, de biztos vagyok benne, ha nem érzem megfelelőnek, akkor harcolni fogok a csoportcserén)
játékok: nálunk is nemrég volt szó róla a szülőin, jön a nyár, nagyon hamar tönkremennek a homokozós játékok. Az óvónők elég kreatívak, megpróbálnak műanyag flakonokból játékot csinálni, de elfogadják, ha valaki bevisz megunt, de jó állapotú játékot. Pld. az egyik szomszéd mondta, h voltak vásárolni, vettek homokozós játékot a fiuknak, aztán gondolták vesznek még egy szetett (600ft) és beviszik az oviba. Nagyon örültek neki. Ez persze nem jelenti azt, h a szülőknek kéne ellátni az ovit, de a gyerekeknek is fontos, h megtanulják milyen jó adni....
egyszerű wc papír (papírtörlő) gurigából is készíthető játék, ráragasztva papírból kivágott figura és máris lehet karra húzva bábozni....
összefoglalva én is azt nézném, ahogy a gyermekemmel bánnak, de ezt nem pár óra alatt lehet eldönteni...
Örülök, h nincs gond Bálinttal!!!!!!!
L.Kata!
Puszik a srácoknak az oltások miatt!!!!!!!(nekünk a bárányhimlő ellenit kéne már beadatni Konstinak, mielőtt oviba megy)
MINDENKINEK ÖLELÉS ÉS PUSZIK, JÓ HÉTVÉGÉT!!!!!!