Új privát üzeneted érkezett!

na erre a làz dologra nem gondoltam, mi sem voltunk a pàrommal làzas babàk, biztos azért ...

anita: melyik az oldalkocsis modszer? én csal angolul olvasok errol egyelore, nem ismerem a magyar kifejezéseket :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.18 12:34-kor.
Vendég

Igen eggyet ertek!

Voltam Londonban,Milano melett en is gyerek csosz! Az angolokat ,csak fel evig birtam az olaszokat sokaig ,mert mar elotte eltem kint es igy konnyu volt!

Nallam persze a babavaras is mar 1 picit az elozmenyek miatt talan ezert nem is gondolkodok meg ilyeneken!

Kriszta
schat

nem tudom már ki kérdezte a babakocsit. én nagyon szeretem, nekem a tökéletes babakocsi. negatívuma, hogy szélesebb, mint az átlag babakocsi, ezért van úgy megcsinálva, hogy egy mozdulattal le lehet venni a kerekét. ez nekem macera lenne, de én mindenhol elférek vele. egyébként minden a helyén van rajta, jól irányítható, könnyen összecsukható, mégkönnyebben nyitható. :)

Anita

Kép

Kép
anita1984

ann, én sajnos épp pár hete csináltam a kisfiamnak hűtőfürdőt. ha esetleg nem tudod mi az, szívesen leírom azt is, hogy hogy kell.

az oldalkocsis módszer az, hogy a franciaágyunk mellé van tolva egy heverő, és azon alszik Kende. :)

Anita

Kép

Kép
anita1984

Hát ehhez az oldalkocsis módzserhez én túl szégyenlős vagyok. Mármint... hogy lehet így házaséletet élni pl?

KépKépKép
bogme

Anita, szia!

Melyik típusú babakocsiról írsz?
kicsyke77

bogme: az nem zavarja a gyereket h kozben egyutt vagytok, legalabbis szerintem kevesbe hat ra mint az h nem vagy mellette a legelejen mikor te vagy neki a mindene. de ezt lehet h csak én hiszem e

Anita: a hutofurdo megvan, nekem csak az hasznal de mondjuk en annyiravagyok lazas tipus h semennyire, igy nekem a 37 fok is laz

akkor azt csinaljatok kb mint az en egyik bnom, nekik olyan a racsos agy h leveheto az egyik oldalon a racs es az van betolva a levett resz felol az agyuk melle, igy csak kiemeli etetni a gyereket. nekik nagyon jol muodik, annal boldogabb es kiegyensulyozotabb gyereket nem ismerek, es nem ismeri meg csak az anyatejet, nem ult meg babakocsiban es nem aludt meg az anyjatol tavol egyszer sem. o iden majusi baba es a 6. honapig ezen semmi nem valtozik majd. szoval baja nem lesz tole :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.18 12:49-kor.
Vendég

Lányok!

Igazatok van, lehet picit előre gondolkodom, de azt hiszem nagyon hamar el fog jönni a várva várt május, néhányunknál lehet hogy április vége:)
Pár hét és itt a karácsony, most lassan arra kell készülődni. Adventi koszorút gyártani stb. Utána szilveszter, majd síelés - nekem csak hüttébe napozás és levegőzés.
Aztán pikk-pakk február van és én március végéig szeretnék mindent a helyén tudni és utolsó hónapban már csak pihenni és lélekben rákészülni a várható eseményekre.
Még mi sem vásároltunk semmit,csak a tervezés fázisa van lsd. lista.

Iner örülök a jó Afp eredménynek, csak így tovább:)

Suzytündér merre vagy? Jobban vagy már?
kicsyke77

en emlekszem hogy vartam a 2. trimesztert, ugy tunt h nagyon messze van most meg hopp, itt termett. egy kis elorelatas nem art meg senkinek, csak kozben maradjon ido a mostani allapotba is elmélyulni és a babàval lenni :D
Vendég

Sziasztok!

Ezt a topicot követni, lassan kilógok a sorból. :)

Csak egy két dologhoz szeretnék hozzászólni.

Hálózsák. A babáknak eleinte nincs melegük, mit gondoltok miért viszik őket születés után inkubátorba? Hogy melegen tartsák őket. Az anyaméhben sosem fáztak a világunkban ez is várja őket. Mi használunk első perctől hálózsákot, nagyon megnyugtató érzés volt, hogy tudom nem takarózik ki, bár ez addig amíg nem fordul a baba nem kérdés, mert ahogy beteszed a kiságyba úgy is veszed ki.
Nem lehet ahoz hasonlítani hogy egy felnőttnek melege van e ha betakarózik. Nagyon sokszor lesz olyan, hogy kék lesz a szája fölött, mint ha bajsza lenne, na akkor fázik a baba.

Anita
Mi az hogy hűtőfürdőnél 39.4 fokos a víz? A hűtőfürdő 36 fokról indul és fokozatosan kell 30 fokosra visszahűteni, és nagyon fontos hogy a baba ne fázzon, mert különben még magasabbra megy a láza. De különben a vízhőmérő fontos dolog.

Bogme
Általában a csecsemősök nagyon leterheltek, és nem nagyon örülnek ha beadod a babát, annak viszont örülnek, ha éjjel is veled van. És még egy fontos dolog, kérdezz tőlük. Mert ha nem kérdezel, maguktól nem fognak odaállni és beszélni. Ha valamit tudni akarsz kérdezni kell.

Iner
Nagyon örülök a jó AFP eredménynek! Hurrá!!! :)

Különszobában alvás. Ezt sokan gondolják így, aztán sokmindenkinek nem működik. Mikor már ezredszer kelsz hozzá éjjel nem nagyon lesz kedve senkinek külön szobába menni a gyerekhez, örülni fog ha minél közelebb lesz hozzá. Ha működik is, kb 6 hós kor körül jön a szeparációs félelem, na akkor senki nélkül nem alszik majd, csak anyával, sír vigasztalhatatlanul, katasztrofálisak az éjszakák, nagyon sok embert ismerek, aki itt feladta a különszobában alvást.

A kendőzés nagyon jó, fontos a testkontaktus, apával is.

Ma megyek orvoshoz, voltam védődőnél, minden rendben volt, 5 hét alatt 30 dekát híztam. :)

Kép
Kép
susytunder

[quote]a írta:z nem zavarja a gyereket h kozben egyutt vagytok, legalabbis szerintem kevesbe hat ra mint az h nem vagy mellette a legelejen mikor te vagy neki a mindene. de ezt lehet h csak én hiszem e

Nem is feltétlenül arra gondolok, hogy a gyereket zavarja. Engem zavarna pl. ha a zajra felébred. És az is, hogy biztos képtelen lennék elvonatkoztatni attól, hogy valaki ott van rajtunk kívül a szobában.

KépKépKép
bogme

Kicsyke
Emlegetett szamár... itt vagyok! Köszi a hiányolást. :)

Szerintem nagyon jó ha ennyi téma felmerül, hiszen sokunknak első baba és biztos vannak itt olyan dolgok amik tök újak, és jó ha minél töb tapasztalatot begyüjtünk, csak hasznunkra válhat.

Kép
Kép
susytunder

Bogme
Ne szoktasd a babát a zajtalanságra. Mindenre fel fog neked ébredni, minden zavani fogja és azt a körülményt nem mindig fogod neki tudni mgteremteni. Szokja a zajt, szóljon nyugodtan a tv, rádió stb. Sookal könnyebb lesz így, ha hozzászokik a zajhoz csak a magad dolgán könnyítesz.

na eldugulok. :oops:

Kép
Kép
susytunder

Susy: De jó, hogy itt vagy! Korábban már kérdeztem, de senki nem válaszolt, gondolom nem győzöl visszaolvasni :) Szerinted a sterilizáló szükséges? Neked volt? Ha igen, akkor vajon milyen lenne jó?

KépKépKép
bogme

Suzy

Már aggódtam, hogy ledöntött a betegség a lábadról: Hogy vagy?

Ne dugulj el, kérlek. Neked már van egy pici fiad biztosan tapasztaltabb vagy pl Nálam.

És bírom a sok különböző véleményt is nagyon.
kicsyke77

Bogme: én válaszoltam volna de fogalmam sincsen:)

Én akit ismerek és baba van ott láttam ilyen gőzölős kütyüt:) De hogy tényleg kell azt nem tudom!
kicsyke77

bogme: nekem az a véleményem masokkal beszélgetve h baromira nem te leszel a legfontosabb magadnak az elso honapokban, és ez igy van rendjén. meg kell talàlni a magànpillanatokat meg a pàroddal azt h kettesben lehessetek, de a gyerek lesz az elso, es ez nem baj. ebben benne van az is h màs a szitu, van màs a szobàban, és nem o fog alkalmazkodni, hanem ti. szerintem. ez nem egy felnott ember aki hallgatozik szex alatt hanem egy baba aki jo melyen alszik majd. ha egyszer elalszik es nem stresszes, a legtobb baba akit ismerek alszik amig meg nem ehezik. es a kis neszek megnyugtatoak is lehetnek neki
persze aki kiabàl szex kozben az màs :D :wink:
Vendég

Susy: Igazad van a zajjal kapcsolatban! Ez abszolút nem is célom. Csak az a helyzet túl intim nekem ahhoz, hogy ott legyen a gyerek és úgy érzem nagyon zavarna!
De továbbra is tartom, hogy ez majd a gyerektől is fog függeni. Ha oylan lesz, mint én voltam, akkor nagyon is kelleni fog neki az egyedüllét is! Ezért gondolom, hogy nálunk valószínűleg külön fog aludni. Ha mégsem olyan lesz, akkor stratégiát váltok :)

KépKépKép
bogme

bogme: en mondtam h szerintem felesleges de en ezt is csak masok tapasztalatabl vontam le meg h en nem nagyon akarok cumisuvegeztetni (ha a cumisuvegsterilizacios vacakra gondolsz)

suzy: hoemelkedesed van meg mmindig?
Vendég

Köszi lányok arik vagytok, szerencsére jól vagyok semmi bajom.

Bogme
Nekem nem volt sterilizálóm, sokan jó dolognak tartják, úgy tudom az sem egy olcsó dolog. Én vettem egy új fazekat és mindent kifőztem neki. Pikk pakk meg volt minden, citromsavat tettem a vízbe attól szép maradt a cumisüveg és minden egyéb is. A sterilizáló azt hiszem gyors, bár ha felteszel egy fazék babalevest én így hívtam a kifőzendő dolgokat, forrástól számítva 10 perc és kész. Utána leöblítettem. Én most sem veszek.

Az együtt lét 6 hetes kontroll után fog rábólintani a doki, addigra minden kialakul. Apának még anyósom is mondta hogy ne legyen féltékeny a gyerekre, meg ne haragudjon rám, de most Kristóf lesz az első, és apa meg volt lepve amikor ez nem így volt. Én nagyon igényeltem a közelségét, hogy hozzábújjak. Kristóf 1 éves koráig egy szobában aludt velünk, utána költöztettük át. Engem sosem zavart, lehet tényleg csak megszokás kérdése.

Kép
Kép
susytunder

Ann: Ez teljesen természetes! Hát az biztos, hogy a gyerek lesz a legfontosabb! De nem hiszem, hogy a gyereknek az lenne a jó, ha a nap 24 órájában és minden percében az anyjával van.
Bár mégegyszer mondom ez nagyon gyerekfüggő is!

KépKépKép
bogme

Még egy dolog! Levegőpárásító, bár mi majdnem nyáron szülünk. Az is jó drága és lehet helyettesíteni egy vizes törölközővel.

Kép
Kép
susytunder

Susy: Köszi! Mindig nagyon sokat segít a tapasztalatod!
Lehet, hogy az együttalvás is megszokás kérdése tényleg és tényleg majd kialakul! Mi most már hárnam leszünk egy egész :)

KépKépKép
bogme

az elején akar majd csak veled lenni, csak téged ismer. én fogom màsokhz szoktatni hamar, de nem nélkulem, mert a tàplàlék forràsa is én leszek az elején és az én hangom lesz a legismerosebb neki. mint mondtam nem hinném h a koldokzsinor elvàgàsàval elszakad minden màs. az is eleve elég nagy sok, még mindig ugy vàgjàk el legtobb heleyn h még pulzàl a koldokzsinor.
nem hiszem h sokkolni kell azonnal a gyereket csak h szocializàlodjon. de ugyanugy nem hinném h jo magàhozlàncolnia az anyànak. de azon semmi nem vàltoztat h Te vagy neki az elso sokàig.
Vendég

Ann
Az én tapasztalatom más. Szerintem eleinte mindegy hogy kinek az ölében van a baba, vagy ki teszi tisztába, ki fürdeti stb.. ahogy írod te a táplálék forrása vagy, ha meghallja a hangod figyelni fog, és tuti a cici jut eszébe rólad. :) De a piciknek nincs még úgy kifejlődve az érzékük, hogy csak te legyél a minden. Nem is látnak jól eleinte csak közeli dolgokat. majd mikor már jön a korábban is említett szeparációs félelem, na akkor pisilni sem fogsz tudni menni. :)

Bogme
Örülök, hogy segíthetek a tapasztalatommal.

Kép
Kép
susytunder

suzy: tudod, én csak hallgatok màsokat, ez is regisztràlva lett :)
de én azt is olvastam h az érintést és a mama szagàt is felismerik jobban a babàk, ez amolyan sokadik érzék. még az inkubàtoros babàk is, ha a mama beteszi a kezét sokkal intenzivebben reagàlnak mint ha az a novérke vagy màs. de lehet h ez mégsem igy van
Vendég

Ann
Dede így van. Anya szag és anya hang az első. De nem lesz hiszti ha nem te fogod, nem te altatod stb. Olyan picikék és tehetetlenek még, csak esznek és alszanak főleg az első hónapban. Aztán kezd kinyílni az értelmük, imádják a szines dolgokat, dumálnak, nézelődnek, és egy ideig nagyon jól elvannak mindenkivel.

Kép
Kép
susytunder

valaki meg tudja mondani h akkor most mikortol van a 2. trimeszter? kb mindenki màst mond. kb mint ha most én azt mondom h a 14. hétben vagyok az igaz de a dokinak még egy hétig 13. hetes terhes leszek. leegyszerusithetnék màr h mi van, pl nekem szàmolnom kell ha a francoknak mesélem mert nekik màs a szàmitàs egyes helyeken
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.18 13:34-kor.
Vendég

Én úgy tudom betöltött 12 hetes kortól van a második trimeszter.

Szöszmöszke
Közben olvasok visszafelé...
Azt írod fontos a lelkinyugalmad ezért veszel mérleget. Hát elárulom hogy attól nem leszel nyugodt, mert ezerszer meg fogod mérni hogy eleget evett e, eleget hízott e és akkor emiatt leszel ideges. Én is így voltam, aztán visszavittük a mérleget és már majdnem 14 kiló Kristóf. :)

Kép
Kép
susytunder

Hú, lányok, termeltek rendesen!

Iner, igen olvastam, hogy ti is aggódtok. Doki egyből az amniót javasolta? Mennyit kellett várni az időpontra?
Nekem is van beutalóm, de a doki azt mondta, hogy mivel szerinte rendben van a baba, csináljuk meg előbb az integráltat, igaz, hogy fizetős, de nincs vetélési kockázat. A két kicsi örökmozgó mellett meg elég nehéz lesz megoldanom a pihenést a szúrás után...
Az a baj, hogy nekem 2,7mm volt az NT, bár az még normális és az egyik kislányommal, mi már végigjártuk ezt, 4,8 mm-t mértek, egyből mondták, hogy beteg, kérjünk redukciót, akkor a másiknak lesz esélye, de én éreztem, hogy nem lehet és mentünk chorionbiopsziára (mondjuk a várakozást az eredményre nem kívánom senkinek) és kiderült, hogy nincs baj...
CRL: 64 BPD:22 volt 12 hetesen
Szorítok értetek nagyon!

Bogme, a lányok 26 és fél hónaposak! Hát volt meglepcsi

:shock: , doki csak annyit mondott, hogy vannak még csodák!

Kelengye dolog: én sem vettem egy csomó mindent, amiről úgy gondoltam, hogy nem kell (mellszívó, sterilizátor, cumisüvegek), csak aztán az élet átrendezte a terveimet, a lányok 31. hét + 5 napra érkeztek, hat és fél hétig a PIC-en voltak és hát sok mindent be kellett szerezni, amiről úgy gondoltam, hogy sosem lesz rá szükségünk (pl. 44-es kisruhák)

Silva, én is így gondolom, hogy nem hiszem el, hogy azért jön most, hogy beteg legyen. Az nem lehet!

Kicsyke: mérleg bérlést gondold át, mert sokszor 2-3000 ft havonta és 9000 körül már újat veszel a hiperekben, aztán legfeljebb eladod, ha már nem kell.
Nekem avent mikrós sterilizálóm volt és aventes tejmelegítőm, mindkettőt nagyon szerettem.
Lehet kapni baby körömcsipeszt, én pl. sokkal szívesebben vágom vele a mai napig a csajok körmét, mert biztos, hogy nem sértem fel az ujját.
Gyógyszertárban lehet kapni tizesével tejgyűjtő zacskót, steril, fagyasztható.
Szerintem a mózes felesleges pénzkidobás...
Hálózsák szerintem jó dolog, mert sok mini kimászik a takaró alól, így tuti nem fázik meg, de inkább majd csak ősszel lesz rá szükséged.
Anyukás cuccba, homeós bogyók szüléshez, tejserkentéshez, már ha hiszel benne...
Nekünk ez a játékhidas játszószőnyeg nagyon bejött, bár nem olcsó, de nagyon jól elvoltak alatta a lányok, püfölték a játékokat, beszélgettek hozzájuk.

Sellon, szerintem első gyereknél olyan bizonytalan az ember, nem árt az a hőmérő, egy idő után már csak a könyököd dugod bele, de az elején

:lol:

Ann, kókuszmatrac! biztonságosabb, jobban átjön rajta a levegő.

Lányok, hasfájás lehet a méhszalagok nyúlásától.

Enyémek cumiztak, kb. egy éves koruk óta csak alváshoz van, játék közben sosem kaptak, utálom ha lóg a gyerek szájából még három négy évesen is, nem is tud normálisan megtanulni beszélni. Viszont éjszakára még biztonságérzetet ad nekik, majd három évesen szándékozom elvenni tőlük.
Külön szobában aludtak a legelejétől, mert nem fértünk volna el a hálónkban annyian, meg majdnem hét hetesek voltak mire hazajöttünk a kórházból és már megszokták sajnos szegénykéim a különlétet és a három óránkénti evést, egy rendszert, sokáig ebben éltünk itthon is (ők tartották) aztán lazult. Mivel ikrek, hordozni sem tudtam, most már kinéztem egy klassz kendőt :wink:

Iner, de jó, hogy jó lett az AFP-d!

Na, kész regényt írtam!

Judit

jucicuki

Iner es mindenki mas gratulalok a jo eredmenyekhez!

Kicsyke nem akarok beleszolni,de a sielessel kapcsolatban tudod ,hogy tilos 1500 meter fele menni terhes noknek? Legalabbis itt nallunk igen! A rossz oxigen ellatas miatt a 2.-ik trimesztertol! Tavaly 8 hetesen voltam 2000 meteren ,csak 2 orat es bizony nagyon nehez a levego 1 terhesnek meg 8 hetesen is!
Nemtudom hova mentek milyen magasra ,de en ezzel vigyaznek!
Nem akarlak riogatni ,de itt a szomszed neni lanya ezert veszitette el a babajat nehany eve ,mert nem vette ezt komolyan!

Itt minden iranyban van feloranyira par 2000-3000 meteres magassagu hegy es bizony a felvonoknal is ki van irva ,hogy csak sajat felelossegre!

Fuggetlenul attol ,hogy kint vagy bent a hazban!

Kriszta
schat

Még egy dolog aztán tényleg megyek, készülök a dokihoz és Kristóf is mindjárt kel.

Kicsyke
Azt hiszem te írtad a listát, bocsi ha nem.. :oops:
Nagyon praktikus az ételmelegítő, ha utazol. Otthon melegítheted a tejcsit, kajcsit egy edényben is.
Viszont! ANYATEJET NEM SZABAD MIKRÓBA MELEGÍTENI!

Kép
Kép
susytunder

na ez a trimeszter dolog azért utott szoget a fejemben mert olvasnék arrol h akkor most epp mi a legfontosabb etkezesben, vitaminban es erre van olyan ahol 12 van ahol 13 van ahol 14 es van ahol 15. hettol irjak a 2. trimesztert. meg azért sem értem mert én azt hittem h a betoltott 13. tol, akkor mar tuti a placenta megy stb. szoval van egy jokora kepzavar mindenhol... egyébként értem én h egyszerubb az én heteimet szamolni de a baba meg csak 11 hetes akkor. zavaros ez nekem, lehetne valami megegyezés :?
Vendég

Juci, Suzy köszi a segítséget, továbbiakban is számítok Rátok!
kicsyke77

Schat: köszi, gyorsan megnéztem 1600 méteren van a szálloda és a pálya alja.
Jövő héten megyek dokihoz gyorsan meg is kérdezem, mert akkor új helyet kell keresni.
kicsyke77

Betöltött 12. héttől számolják a 2. trimesztert.

Kép
hné29

Elkészültek a képek, küldöm. Várjuk a többiekét is :)

Kép

KépKépKép
bogme

bogme,nem csak hálószobánk van. ott a nappali, a konyha, a fürdő, az autó... :D a lehetőségek száma végtelen :D

kicsyke, a quinny buzz-ról.

egyébként én mindenkinek azt mondom, hogy míg nem volt gyerekem, voltak elveim. most meg gyerekem van :D

nekem zacskós sterilizálóm volt, azokat elhasználtam, és kifőztem/kifőzök én is mindent.

Kende pl utálta a hálózsákot. csak kb egy hónapig hordta.

A zenélő forgó hasznos befektetés, de mondtam, legközelebb csak távirányítósat veszünk! :D

Anita

Kép

Kép
anita1984

Itt egy szombati kép rólam:

Kép

Anita

Kép

Kép
anita1984

Sziasztok!

Próbáltam visszaolvasni....

Sellon és Bogme nagyon édesek a pocakok :lol:
Biztos örül neki apa nálatok is, nálunk állandóan a hasamat nézné...

Kicsyke nagyon jó a lista mait írtál. :)
Én sterilizálót nem veszek nálunk is marad a jó öreg kifőzős
módszer...

A cumira én sem szeretném rászoktatni ha nem muszáj...remélem el tudjuk majd kerülni...aztán lehet megdőlnek a terveim... :wink:

Judit! Nekünk egyből az amniot ajánlották, mivel azt mondták a genetikán, ha úgyis vállaljuk az amniot, akkor felesleges a vérvételes down-szűrés, és mivel a vérteles teszteknek van tévedési kockázata, azért mi maradtunk a 100%-nál...
Az NT érték még tényleg normális...szerintem nem lesz gond..csak elővigyázatosak nálatok is a dokik, mint nálunk...
Szorítok értetek....

pussz

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

Anita, nagyon szép a hasad és az alakod, de csak ámulok, hogy már 14 hetesen ilyen nagy! Lásd az én 15 hetes hasamat! :D Tulajdonképpen ilyenkor még mitől ilyen nagy? Elnézést a laikus kérdésért, de nem tudom. Hiszen ilyenkor a magzat is még csak 11-12 centi.
Vendég

Bogme, te hogy csináltad ezt a szuper kis vonalzószerűséget? A te hasad is nagyon szép, úgy nagyjából az enyém is ekkora. Érdekes, reggeli fénynél a fürdőben teljesen máshogy látom, mint este, lámpánál.
Vendég

elso terhességnéll késobb làtszik, ezt nagyim is megerositette tegnap
neki az elso alig latszott sokaig
a masodik hamar
Vendég

Erről én is hallottam. Mindenesetre én a terhesnadrágomat úgy hordom, hogy a felső részét visszahajtom. A farmerjaimat már nem hordom, mert nyomják a hasamat, főleg, ha ülök.
Vendég

sellon, a második azért jóval hamarabb látszik :)

Anita

Kép

Kép
anita1984

Most már látom én is, csak azt nem tudtam, hogy ennyivel. Igaz, biztos alkat kérdése is. Barátnőmnek 17. hetesen már viszonylag nagy hasa volt, pedig először volt terhes. Én két hét múlva leszek 17 hetes, és szerintem nekem nem lesz akkora hasam.

Kicsyke, te írtad, hogy valószínűleg császárral fogsz szülni. Miért?
Vendég

[quote]S írta:zöszmöszke
Közben olvasok visszafelé...
Azt írod fontos a lelkinyugalmad ezért veszel mérleget. Hát elárulom hogy attól nem leszel nyugodt, mert ezerszer meg fogod mérni hogy eleget evett e, eleget hízott e és akkor emiatt leszel ideges. Én is így voltam, aztán visszavittük a mérleget és már majdnem 14 kiló Kristóf.

Susy, ez azért vérmérséklet kérdése, engem pl. megnyugtatott a mérleg. :wink: :wink:

Köszi a mellszívóval kapcsolatban írtakat, nem tudtam, hogy csak belövellés után tanácsos a használata. Akkor ezért van az, hogy a kórházban nem szívesen látják a mellszívót.

Anita, Sellon, Bogme: nagyon csini pocakotok van! :P

Szösz: Komolyan? Már áprilisnál tartanak a szülésznők? 2 éve az volt a trend, hogy a 30. hét táján elég egyeztetni a szülésznőkkel. Nofene.....

Anita:
[quote]e írta:gyébként én mindenkinek azt mondom, hogy míg nem volt gyerekem, voltak elveim. most meg gyerekem van
Ezzel nagyon egyetértek!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D Elég sok elvem megdőlt Rékával, pl. a cumi, meg hogy soha nem alszik közöttünk, meg még egy sor, ami eszembe sem jut. :D

Bogme: nekem nem volt sterilizátorom, vettem egy vadiúj lábast. Elsősorban a mellszívót sterilizáltam ,mert Réka anyatejes baba volt, úgyhogy cumisüveget nem látott sokat....1 éves kora után pedig már nem sterilizáltam semmit, csak alaposan elmostam. A mellszívó akkora már nyugdíjba ment.
jaimee1

Iner, egyébként igen, szereti a férjem nézegetni a hasamat. Azt mondta, hogy hát hiába, na, a pici győzött, mert most már kitüremkedik a hasamon. :shock:

Ti itt a Babaneten még milyen fórumokat szoktatok olvasni, illetve hova szoktatok írni?
Én nagyon szeretem a Fogamzáson belül a pozitív terhességi tesztes topicot nézegetni, illetve minden hónapban az aktuális hónapot, akik éppen szülnek. Olyan jó olvasgatni, ahogyan üzennek egymásnak a szülőszobáról. :D Meg szeretem mindig az újonnan induló fórumokat, most pl. a 2010-es augusztusi topic következik majd.
Vendég

Sellon: Akkor még sok örömben lesz része a férjednek a pocakod révén. Enyém nagyon szerette figyelni, hogy nő, kerekedik.

Én a helyi fórumokban vagyok tag ezer éve, sok infóhoz lehet jutni a helyi kórházról, szülésznőkről, dokikról, körülményekről.
jaimee1

Én szeretek terhes lenni, de olyan fura, ahogyan nő a hasam, mert előtte lapos volt. Már alig várom, hogy érezzem, amint mozog. DE állítólag első terhességnél ez is később jelentkezik. Mindenesetre egyszer-kétszer már éreztem olyan fura érzést, lehet, hogy már az is mozgás volt.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?