Hú, lányok, termeltek rendesen!
Iner, igen olvastam, hogy ti is aggódtok. Doki egyből az amniót javasolta? Mennyit kellett várni az időpontra?
Nekem is van beutalóm, de a doki azt mondta, hogy mivel szerinte rendben van a baba, csináljuk meg előbb az integráltat, igaz, hogy fizetős, de nincs vetélési kockázat. A két kicsi örökmozgó mellett meg elég nehéz lesz megoldanom a pihenést a szúrás után...
Az a baj, hogy nekem 2,7mm volt az NT, bár az még normális és az egyik kislányommal, mi már végigjártuk ezt, 4,8 mm-t mértek, egyből mondták, hogy beteg, kérjünk redukciót, akkor a másiknak lesz esélye, de én éreztem, hogy nem lehet és mentünk chorionbiopsziára (mondjuk a várakozást az eredményre nem kívánom senkinek) és kiderült, hogy nincs baj...
CRL: 64 BPD:22 volt 12 hetesen
Szorítok értetek nagyon!
Bogme, a lányok 26 és fél hónaposak! Hát volt meglepcsi
, doki csak annyit mondott, hogy vannak még csodák!
Kelengye dolog: én sem vettem egy csomó mindent, amiről úgy gondoltam, hogy nem kell (mellszívó, sterilizátor, cumisüvegek), csak aztán az élet átrendezte a terveimet, a lányok 31. hét + 5 napra érkeztek, hat és fél hétig a PIC-en voltak és hát sok mindent be kellett szerezni, amiről úgy gondoltam, hogy sosem lesz rá szükségünk (pl. 44-es kisruhák)
Silva, én is így gondolom, hogy nem hiszem el, hogy azért jön most, hogy beteg legyen. Az nem lehet!
Kicsyke: mérleg bérlést gondold át, mert sokszor 2-3000 ft havonta és 9000 körül már újat veszel a hiperekben, aztán legfeljebb eladod, ha már nem kell.
Nekem avent mikrós sterilizálóm volt és aventes tejmelegítőm, mindkettőt nagyon szerettem.
Lehet kapni baby körömcsipeszt, én pl. sokkal szívesebben vágom vele a mai napig a csajok körmét, mert biztos, hogy nem sértem fel az ujját.
Gyógyszertárban lehet kapni tizesével tejgyűjtő zacskót, steril, fagyasztható.
Szerintem a mózes felesleges pénzkidobás...
Hálózsák szerintem jó dolog, mert sok mini kimászik a takaró alól, így tuti nem fázik meg, de inkább majd csak ősszel lesz rá szükséged.
Anyukás cuccba, homeós bogyók szüléshez, tejserkentéshez, már ha hiszel benne...
Nekünk ez a játékhidas játszószőnyeg nagyon bejött, bár nem olcsó, de nagyon jól elvoltak alatta a lányok, püfölték a játékokat, beszélgettek hozzájuk.
Sellon, szerintem első gyereknél olyan bizonytalan az ember, nem árt az a hőmérő, egy idő után már csak a könyököd dugod bele, de az elején
Ann, kókuszmatrac! biztonságosabb, jobban átjön rajta a levegő.
Lányok, hasfájás lehet a méhszalagok nyúlásától.
Enyémek cumiztak, kb. egy éves koruk óta csak alváshoz van, játék közben sosem kaptak, utálom ha lóg a gyerek szájából még három négy évesen is, nem is tud normálisan megtanulni beszélni. Viszont éjszakára még biztonságérzetet ad nekik, majd három évesen szándékozom elvenni tőlük.
Külön szobában aludtak a legelejétől, mert nem fértünk volna el a hálónkban annyian, meg majdnem hét hetesek voltak mire hazajöttünk a kórházból és már megszokták sajnos szegénykéim a különlétet és a három óránkénti evést, egy rendszert, sokáig ebben éltünk itthon is (ők tartották) aztán lazult. Mivel ikrek, hordozni sem tudtam, most már kinéztem egy klassz kendőt
Iner, de jó, hogy jó lett az AFP-d!
Na, kész regényt írtam!
Judit