Új privát üzeneted érkezett!

Hazajöttünk. Babuci most éppen alszik, az egész hazautat végigaludta. A szopival próbálkozunk, tejem elég sok van (szerintem). Barbus jól van, már nem olyan sárga. Én is meg vagyok, bár a gátam tájéka elég zaklatott. :) Majd ha tudok, akkor jövök.

Csak átfutom a dolgokat.

ktc: Köszönöm hogy meglátogattál, remélem tudom hasznosítani a tőled tanultakat.

zsizell: Tényleg nem kellett volna vinnem semmit a babának, csak pelust és törlőkendőt.

nóri: Én szerettem terhesnek lenni.

beneildi: Most néztük, hogy pont abban a percben írtál nekem, amikor megszületett a gyerek. Ez aztán a megérzés. A papírjaiba a 16:17 került.

Többi folyt.köv. mert mennem kell szopiztatni.
vicky79
Budapest III. kerület

Nnna:

:arrow: igyekezzen kemény széken ülni, amelynek egyenes, erős támlája van, kerülje a fotelokat, kanapét. Ha ez nem megoldható, akkor ne dőljön a kanapé támlájának, hanem kissé szétvetett lábakkal a kanapé szélén helyezkedjen el úgy, hogy a pocakja kényelmes legyen.
:arrow: szerezzen be pilateslabdát, és azon ülve nézze a tévét, és végezzen rajta terheseknek ajánlott gyakorlatokat.
:arrow: ha már autóznia kell, akkor ügyeljen arra, hogy egyenes háttal üljön.
:arrow: sétáljon, sétáljon, sétáljon - naponta legalább egy órát.

Hasznos gyakorlatok:
1. Időről időre guggoljon le és támaszkodjon a kezeire, majd lassan ringassa a csípőjét jobbra-ballra. Szerencsés lenne, ha ezt a gyakorlatot akkor végezné, ha megérzi, hogy a gyermek mocorog.
2. Üljön a padlóra, tegye szét a lábát oly módon, hogy a talpait egymás mellé fordítsa. Térdeit próbálja meg minél jobban leereszteni a padlóra. Üljön így tíz-húsz percet hetente kétszer.
3. Kétszer-háromszor naponta - étkezés előtt - feküdjön egyenes és kemény felületre, először arra az oldalára, ahol a baba feje van. Feküdjön így egy órán keresztül, öt-tíz percenként a másik oldalára fordulva. Éjszaka is igyekezzen azon az oldalán aludni, ahol a baba feje van.
4. Feküdjön a hátára és tegyen valamit a csípője alá úgy, hogy a medencéje magasabban legyen a fejénél. Maradjon ebben a testhelyzetben 10-15 percig. A gravitáció miatt a gyermek olyan helyzetben lesz a pocakban, amely nem nyeri el a tetszését, így lehet, hogy rászánja magát és megfordul. Ezt a gyakorlatot hetente néhány alkalommal elvégezheti, de midig étkezés előtt.
5. Üljön a térdeire úgy, hogy a lábai a vállai szélességében helyezkedjenek el, és a fenekével támaszkodjon a sarkára. A mellkasát igyekezzen hátrafelé szorítani, amennyire csak tudja, a medencéje így ívbe feszül. Feküdjön (?) így, amíg csak tud. Végezzen hasi légzést és beszéljen gyermekéhez.

Nna. Mindezt a tavaly áprilisi Anyák lapjából vettem. Fontos azért megjegyeznem, hogy azt írják, nem feltétlen segít, de segíthet, és inkább a 37. hét előtt. De hátha. Azért én kiharcolnám azt az UH-t. És biztos vagyok benne, hogy ezt meg is oldod, Nóri! :wink:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Viki, üdv otthon :lol:
pedig nem is vagyok boszorkány :wink:de ha valaki kéri, írok neki a kért időpontban 8) egyébként pocsék megérzéseim vannak, szóval annyira nem ajánlom magamat.
Viki, jó lett a vonalzótok is :lol: és szeretettel gratulálok ezúton is Nektek
:lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Viki! Üdv újra itthon. De jó már neked. Én is én is én is... Irigy irigy irigy irigy minden anyukára...

Judit! Én is a valentin nappal szemezek úgyhogy ne sértődj meg, max vesszünk össze, hogy melyikőnk szülhet akkor :lol: :lol: :lol: :lol:

És a dokkerbácsinál: Érdekes dolgok voltak... :shock: Szerintetek olyan lehet, hogy egy 1100 méhszáj visszamegy 2000-re? :shock: Mert a papírjaim szerint ez történt. A múltkor ugye a kiskönyvembe írta, hogy 1100 most külön papírra írta a leletet és oda az van írva, hogy cx: 2000. Ezen kicsit meglepődtem,de ő tudja... Amúgy minden rendben van. Az NST is tökéletes azt mondta. A gombám szerencsére elmúlt.

Fájogat a fejem úgyhogy vízszintesbe vágom magam, hátha reggelre kialszom.

Pusszka

bellerreni
Eger

Nóri: te mikor beszéltél Anitával? Nem úgy volt, hogy hétfőn hazamennek ők is Levivel?
zuzmooo

Reni: érdekes ez a méhszáj dolog. Tudtommal visszaalakulni nem szokott :roll:
zuzmooo

Itt vagyunk mi is (olvasó üzemmódban). Még egyben. Csütin megyek dokihoz kiváncsi vagyok mit mond.

Reni
nekem is fáj a fejem, már reggel óta, aztán most hallom h vmi front jön.

ÉN 10.-én szeretnék szülni. 7.-én még szeretném megünnepelni lánykám szülijét.

Én zacsiba fagyasztottam a tejet. Fagyott állapotban vágtam le belőle akkora darabot amekkora kelllet.

Tejzacsit ne a gyógyszertárba vegyetek mert ott nagyon drága. Én anno nem készültem ilyenre és csak ott kaptam hirtelen, de jól megkérték az árát.

K

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Ma írtam neki,de nem írt vissza! Remélem már otthon vannak!↲Editék holnap jönnek haza!
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.27 23:22-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Én is keresgettem tejtartó zacsikat (a fagyónk tele van, pohár nem fog beleférni) és ezt találtam a neten. Egész jónak tűnik és olcsóbb mint a Medela: http://www.milkybag.hu/
zuzmooo

Sziasztok!

szeretnek csatlakozni Hozzatok, ha lehet meg.
Korulbelul 3 hete olvasgatlak, gratulalok a mar meglevo babaknak es Edit ferjenek kulon drukkolok.
Rolam annyit, hogy masodik gyerekunkel febr 14re vagyok kiirva, de mivel az elso csaszar volt, es nem telt el tul sok ido azota igy ujra csaszarom lessz febr8an, ha addig nem surgosebb az urfinak.
Ne haragudjatok az ekezethiany miatt, kulfoldrol irok.
csisza

Hozza is szolok egy par temahoz:
-en elso gyerekemnel anyatejet(AT) egyhasznalatos poharban fagyasztottam kb 40 mililitrenkent igy pont akkora adagot tudtam kiolvasztani, amekkorat kellett. nem tul steril, de a lanyom 4 honapso kora ota nem sterilizaltam neki mar semmit. beletoltottem a kb 40mlert a poharba, be a fagyasztoba, mikor megfagyott levagtam a pohar tetejet, bele egy zacsiba, ar cimkere datumot ra. aztan 10 napossaval meg kulon zacskoba raktam, hogy mindig a legregebbit vegyem elo. elfogyott utolso cseppig.
-akinek most forgolodott a baba: (nem kene egybol remhirekkel inditsak), de elso terhessegemnel simma szulesre keszultunk es kb 37+3 napos voltam, mikor a lanyom egy nagyot forgolodott, pedig be volt allva azelott. akkor is fejjel lefele maradt, csak a gerincet rakta at a masik felemre. es ugyanakkor a koldokzsinor ketszer csavarodott a nyakara es egyszer a torzsere(nagyon hosszu volt), igy csaszaroztak. a tobbi orvos, aki bent volt a muteten is azt mondta, hogy elve szuletett volna, de oxigenhianyosan. tehat aki ugy erzi, inkabb meg egy uh pluszban, en rengeteget koszonhetek ennek.
csisza

Üdv köztünk Csisza! Sosem késő csatlakozni ;) Mi lesz a neve a fiatalúrnak?
zuzmooo

Szabolcs lessz, ha minden igaz.
a lanyunk, aki 1 eves 9 honapos lessz, Csillanak hivjak.

A Bendeguz nagyon szep nev! egyik legjobb baratunkat igy hivjak. kulon egyeniseg!
csisza

Kakti és mindenki!
Ezer hála a praktikákért...

Csisza!

Üdv köztünk! Én is ettől tartok. Tegnap a jobb oldalon volt a lába, bal oldalt a háta. Most fordítva. Sőt, reggel még a bal oldalon csuklott, szóval ma fordult át teljesen. Muszáj lesz UH-ra mennem!
Vendég

sziasztok lányok!

látom jól vagytok :)

lenne egy kérdésem,érdemes e venni ovulácios mikroszkopot?bevállt e valakinek?
vagy esetleg lh tesztet?

melyik jó?

KépKép
bettike83

Norcmorc! tenyleg nem akarlak megremiszteni. nekem 38 hetesen volt akkor uh-m, es ra egy hetre, 39 hetesen vettek ki. tehat nem tragedia, amig bent van, hogy a nyaka korul volt 2szer, de mar csak az a par masodperc alatt mig a hasamnal kinyomtak is az egyik hurok szorult. akkor szoltak hogy ha ezt meg 10 centivel lejebb es orakon keresztul jatszanank...

Betti!
nekem az lh teszt nagyon szepen kimutatta, mig a mikroszkoprol ezt nem mondhatnam el... igaz az lh teszteles joval dragabb par honapon keresztul, attol fugg mennyire rendszeres a ciklusod es emiatt hanyat kell elhasznalj.
csisza

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.27 23:26-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Nana Nóri, azért határa mindennek van, nem kívánok májusig pocakos lenni :lol: Bár van egy olyan érzésem, hogy tuti be fogsz előzni FEJFEKVÉSŰ BABÁVAL. A kutyapóz jó, meg rakd fel a lábad a falra (csípő a falnál szorosan, háton fekve) és beszéld meg Noncsival, hogy viselkedjen rendesen. A dokim szerint még szülés előtt egy-két nappal is tud forogni a kis drága. Amúgy az nem lehet, hogy csak a pospiját dugta át a másik oldalra és a feje maradt lent?
Még valami: ha keményedsz és utána a pocakod úgy rendeződik vissza, hogy nem áll ki a gyerkőc egyik oldalon sem, akkor állítólag nincs köldökzsinór probléma. Gond akkor van, ha a keményedés után nem rendeződik vissza a has és a gyerek látványosan valamelyik oldalra húz.

Reni: tapasztalatom szerint ilyen szituban a legjobb a legegyszerűbb megoldás. Kedvesen, mosolyogva mondd el anyósnak, hogy nagyon hálás vagy neki, hogy ilyen kitűnően ellátta anyai feladatait Zsolti mellett, ugyancsak becsülöd a saját anyukádat ugyanezért, de Ti bizony sem egyik, sem másik mintát nem akarjátok egy az egyben átvenni, hanem a saját elképzeléseitek szerint szeretnétek nevelni a gyereket. És már most szögezd le, hogy ebből nem akarsz konfrontációt, csak kéred szépen, hogy tartsa tiszteletben a Ti döntéseiteket. Ha nem teszi, akkor nincs más, mint a konfrontáció, mert ha az elején hagyod, hogy terrorizáljon, akkor később csak rosszabb lesz.

Ja, hülyülök. A Csernus holnap lesz. A naptáramba is holnapra van beírva. De azért odarángattam Apát... :oops:

Kép
juci-77

Zuzmoo

én ezt a tipust használtam

http://bebibolt.hu/index.php?main_page= ... ts_id=1787

bchris

Juci!!!!!

Szegény apa! :lol: :lol:

Ja, Juci, ezt a visszarendezősdit nem annyira értem. Nekem mindig látni keményedéskor hol a háta, feneke...stb. Utána kisimul a hasam és szimmetrikus, de attól még a gyerek ugyanott van. Ha mozog, egyértelműen aszimmetrikus. Vagyis értem, mit akarsz mondani, de újabb ok, hogy aggódhassak valamin! :-)

Anyós: az enyémmel a legnagyobb bajom, hogy "Püntyimüntyinek" és "Moncsicsinak" hívja Noémit. De ez tényleg a legnagyobb gond vele. Amúgy tökéletes. És múltkor apa rászólt, hogy a Moncsi az Mónika! :lol:

Annyira semmi kedvem holnap elmenni itthonról. Pedig BKV-znom is kell. 10:30-ra megyek a kórházba, remélem valamit megtudok ijesztgetős ketteskéről. :D

Fura, új érzéseim is vannak. Imádom Pocakpannit, de mégsem tudom elképzelni, hogy lesz egy lányunk, aki nem Luca. (mint az Oscarban "Nekünk nincs olyan lányunk, aki nem Lisa! :shock: ) Hát valahogy így.
Vendég

Sziasztok!

Délután írtam már egy hosszabb hozzászólást, de elszállt. :evil: Utána már nem volt időm újraírni...

Vicky! Szuper, hogy otthon vagytok már és van tejecske is!

Csipike! Remélem nem tart sokáig a zombi időszakod, drukkolok, hogy mielőbb beálljon a napirendetek.

Editék már holnap jönnek haza? De jó!

Anyukák! várjuk a képeket és a beszámolókat a csöppekről és a szüléstörténetek is érdekelnek!

Miről maradtam le? Xien törölte magát? De mi történt? :shock:

Most sok mindenhez nem tudok hozzászólni érdemben, csak figyelgetem és lesem a tejtárolási praktikákat, bár őszintén szólva én nem vettem mellszívót. Úgy vagyok vele, ha kell, akkor veszek, de addig minek?

Ja, Nóri! A befordulással kapcsolatban volna egy sztorim. Az öcsém márc. 1-re volt kiírva, de mivel nem akaródzott neki még kibújni, ezért anyunak be kellett feküdni a kórházba. Akkor fejvégű volt öcsi. Másnap a főorvos vizsgálta anyukámat, a gyerek farfekvéses lett. :shock: Állítólag még össze is vesztek a dokik, hogy ki tévedett. Aztán 3-a hajnalára kibújt öcsém fejvégű fekvésből. Szóval öcsi igen csak rosszalkodott. 8) :lol: :lol: Látod, erre is van példa, hogy szülés előtt egy nappal fordul be a gyerek fejvégűbe, vagy inkább órákkal? De a magad megnyugtatása végett kérj uh-t, az a biztos.

Kép
Kép
molmar

Nóri nekem állandóan forgolódik a babám.
No jó,én eleve csaszis leszek,a dokinéni is nézte,hogy nincs-e
a nyakán a k.zsinór,hála égnek pár nappal ezelött még nem volt.
Most én is ugy érzem,hogy keresztben fekszik,mert a pici lábai oldalt rugdalnak.Sztem is kérj egy uhu-t h megnyugodj :wink: :wink: :wink:

Betti én használtam olyan mikroszkópot,pár hónapig.
Fruzsina 1 évre rá sikerült,Habba baby pedig már a 2.-dik hónapban mikroszkóp nélkül is :wink: Tehát egy próbát mindenképp megér :wink: :D

Én is várom a 2.-dik kiscsajom,de sajnálom itthagyni az egyeskét!
Naaaggyyyooonn fog hijányozni! :(

Monyó miért kell indítani?Hisz akkor még túl sem mész a kiirt időponton...

Csisza akkor neked is gyorsan jött a kistesó. :D
Én is csaszira készülök,talán már pénteken meglesz Hannácska

Ma voltam belgyógyinál,minden okés,zöld lámpát kaptam a műtéthez!

Szorítsatok nekem,csütörtökön reggel vonulok be és onnan már babástol jövök ki :D :D :D
Pusszancs

Kép
Kép
szintus

Szintus, Neked is mennek a drukkok!

Pammut még nem jelentkezett... :roll:
Csilla is bevonult... Monyó is babázhat a héten! Ezaz csajok! Legalább megúszom a buktasütést. :lol:
Vendég

Én azt sem bánom, ha buktát kell sütnöm, csak lennék már túl ezen a hátralévő X napon... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Halihó!

Én is itt, de inkább csak olvasgatok...ma olyan "semmihez sincs erőm" napom van/volt :?

Azért pár dologra reagálnék...már amire emlékszem, mert sztem agyilag sem vagyok toppon :oops:

Vicky, Csipike!

Üdv. újra otthon!

Most azért kicsit irigykedem a már otthon babázókra :arrow: semmi kedvem a kórházban tölteni 4-5 napot :? Pláne Zétim nélkül :cry:

Xien!

Nehogy már megsértődj! Én is kiegyeznék a február 14-el Már csak azért is, mert mi sem ünnepeljük egyébként azt a Valentin akárkit :wink:

No, meg azért is, mert én elvileg 15-re vagyok kiírva...túlhordani nem nagyon szeretnék, de sokkal korábban szülni sem :arrow: Zézé picit korababa volt, s én ezt saját kudarcként éltem meg :( ...ha most is "sokkal" korábban szülnék újra magamat okolnám miatta :?

Nóri!

Edit férjéről tudunk valamit?

Képzeld sütöttem linzert a Te recid alapján! S bár picit túlsült (vmiért nálam a 180/7 soknak tűnt) olyan fini lett, hogy még a Zuram is azt mondta csináljak máskor is :shock: Pedig Ő nem szereti a sütiket, azt sem szereti ha sütögetek, mert szte inkább pihiznem kellene olyankor, + az ezzel járó kupit sem bírja :wink:

Nekem is nagyon fura érzés, hogy lesz egy LÁNYOM...gyakran aggodalmaskodom már most azon, hogy fogom-e tudni úgy imádni mint a fiamat :roll: :oops: Bevallom már a gondolat miatt is szégyenlem magam :oops: :oops: :oops: Nem is mondtam ezt eddig csak a Zuramnak.

Ne aggódj előre a baba fekvése miatt! Holnap csinálnak egy UHU-t és látni fogod, hogy fej lent, fenék fent, csak biztos jobban pucsít mint eddig :P

Betti!

Nekem is volt olyan mikroszkópom, de sztem csak jót szórakoztunk vele :roll: Mivel mindkét babó elég hamar összejött tovább is adtam egyik barátnőmnek kabalának :wink:

Kattkat!

Nagyon szép a babasarok! Majd ha lehet megnézném a függönyt is :wink: A falvédő nagyon jó lett! Van benne valami töltelék anyag? Ha igen, mi? Bocsi ha hülyeséget kérdezek, de nagyon analfabéta vagyok a varráshoz :oops:

Annyi mindent írnék még, de már a kezeim sem akarnak engedelmeskedni...közben meg kisült a kenyerem is :)

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Nóri!
Dobok egy pü-t!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Koszi szepen a fogadtatast!

Rolunk roviden: ferjem 31 eves, en 30. lanyunk 1 eves 9 honapos, most jon ocsikeje. nekem a legnagyobb dilemmam, hogy elkepzelhetetlen, hogy meg valakit ennyire fogok tudni szeretni, de allitolag lehet. az az igazsag, lanyomra masfel evet vartunk, a fiunk fel evvel a szamitott elott bukkant fel(azert valami hozzajarulas reszunkrol is erezheto volt :oops: ), de nagyon varjuk.
Januartol pihenesre vagyok itelve(azota netezek tobbet es talaltam Ratok), azota el is utott egy enyhe depresszio(nem is annyira enyhe :roll: ), ezt meg megtetozte, hogy a ferjemet mult heten kirugtak.
persze, most orvendek, hogy itthon van es hacsak nem almai munkahelyevel dobjak meg, akkor ugy tervezzuk, hogy meg marciust is legalabb itthon tolti velunk, es meg aprilist sem artana. Epitomernok amugy, ugyis kicsit kesobb indul a szezon, es mivel en csaszaros leszek nem szabad elsoszulottemet emelgessem, tehat legalabb jokor tortent.

Csaszarosoknak uzenem, hogy semmitol sem kell felni, en a mutet utan 8 orara felkeltem, ra 1 hetre mar bevasaroltam, ra 3 hetre meg mar utaztam hosszat is, tehat nem vilagvege! a lenyeg, hogy mindenki egezsegesen keruljon haza!az egyetlen negativ elmeny az volt, hogy annyira beleeltem a termeszetes szulesbe magam, hogy utanna honapokig vivodtam magammal, hogy ez nem igy tortent. nagy baromsag, orvendek, hogy epen kiszedtek a lanyom,a tobbi meg nem erdekel! most mar sokkal pozitivabban allok hozza, habar akkor is nagyon hamar fel akartam epulni es fel is epultem!

Juci! nekem a pocakom nem allt ki semmerre, de koldokzsinor nyaka korul volt... 2szer is, tehat biztos ami tuti, ki kell hasznalni a mai uh lehetoseget!
csisza

Csisza!

Üdv!

Na, megnéztem még a babaképeket :P

Olyan kis nyugis szépségek! Most kezdek szembesülni vele, hogy ismét lesz nekünk is egy ilyen kis "objektumunk" az örökmozgónk mellé :shock:

S minden babónak van haja...gondolom majd a mi lányunk lesz kopaszka :roll:...mondjuk Zétimnek volt haja :)

Ja, és eddig mindenki természetes úton szült (ha jól figyeltem) :D !

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.27 23:27-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Na, mi van csajok? Hová lett mindenki???
Se éjjeli baglyok, se hajnali kelők??? :lol: :lol: :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hahó!

Nekem még mindig fáj a fejem. Remélem nem beteg leszek :cry: Bújok is vissza az ágyba.

bellerreni
Eger

Én vagyok, csak készülök dokkerhoz. Meg Lujza éjjel bepisilt és romokat takarítok utána!
Vendég

Kakti, itt, bár hajnalnak nem nevezném :lol:

Mi nem akarunk buktát sütni, szóval előttem állók hajrá :lol: beelőzni ér, bár már anyósomnál megrendeltem a buktát a cukordiétám befejezésének az örömére szülés utánra :lol:

Csisza, üdv itt. :lol:

Én nem attól tartok, hogy Lénit nem fogom tudni szeretni, úgy mint a mostani kismajmom, inkább kíváncsi vagyok, mennyire lesz ugyanolyan vagy éppen teljesen más mint KisLilla.
Ha lehetne választani, jobb szopótechnikát kérek, de ugyanolyan éjszakai alvókát. Le semmiről nem szeretnék mondani :oops: nem bizti, hogy így ér, de legalább még vannak rózsaszín ködös álmaim :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Nóri, neked az uh-hoz egy koponyavégű fekvést kívánunk :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi!

A nusikám feszüléséből ítélve valami van benne. Remélem fej. És bazi lent van. Szóval remélem csak kis fúrótoronynak képzeli magát és csak a hátát meg a lábát cserélte fel!

Én sem félek attól, hogy nem fogom ugyanúgy szeretni. Ugyanez érdekel, hogy milyen lesz? Hasonlít majd Lucára? Én is Luca féle alvókát kérek!!!! :lol: :lol:
Vendég

Vegre megjavult a netem! Mar 5 ota olvasok vissza de meg csak par oldalig jutottam.

Mult heten kellett mennem ultrahangra, ugyanis a szuleszno szerint meg volt fordulva leanykam. Ultrahangos no meg csodalkozott ossze-vissza, mert tokeletes pozban fejjel lefele arccal jobbra fekszik a dragam. Viszont a jobb oldalamon szeretne kibujni, amit mar tobbszor nehezmenyeztem, remelem mostmar hamar rajon, hogy lefele kene probalkoznia.

Na olvasok meg visszabb es majd jelentkezem.

Kép

Kép
editmk

Hajrá Edit!

Lesz mit behoznod! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

sziasztok.

Reni en mar olvastam ilyet,az egyik topikban volt egy lanynak hogy nyitott volt a mehszaj a kovetkezo vizsgalatkor pedig azt irtak a pairjara hogy zart.

Nori,remelem jo hireket kapsz az Uh rol.Az en Noemim is egyszer errol masszor arrol rugdal,oldalt.A tegnapi Uh szerint mar be van ekelodve a feje es erzem is hogy nyomja a mehszajat mert nagyon lent van mar.

Xien :shock: nem ertem min sertodtel meg.

csisza,udv:)

Vicky gondtalan babazast kivanok,szuper hogy otthon vagytok.

Kokonya,Szintus,nem lenne muszaj meginditani de en ezt a variaciot valasztottam a doki ajanlasa alapjan.

Szintus holnap fekszel be?nekem a pentek remlett.

Kokonya nincs vonalzod,neked hivatalosan mikor jar le a termin?

Zsofinak van itt kontaktja?

Kép
monyo83

REni!

nekem hál istennek elmult a fejfájásom. pihizz egy kicsit hátha jobb lesz

Nóri
ha a kórházba szeretnél menni uh-ra. Akkor időben indulj mert mindig sokat kell várni.
sztem ha simán bejelentkezel uh-ra akkor is megcsinálják.(nem kell beutaló hozzá)

én holnap megyek dokkerhoz. remélem nem piszkál meg annyira h ne jöhessek haza.

K

bchris

Hajrá Nóri!!! Remélem meg fog nyugtatni a doki.

Vicky: kérünk szépen éleménybeszámolót, ha lesz majd ránk időd!

Én eltűzök tornára, aztán minket is vár az Istenhegyi, mert az utolsó UH-gal még lógok a dokinak. Kiváncsi leszek a súlyára meg a fejátmérőre :roll:

Tegnap tükörrel vizsgálódtam ott lenn, basszus, teljesen megváltoztak a terepviszonyok, a hely, ahol majd kibújik, szinte eltűnt. Gondolom jó kis súllyal nehezedik már. Visszér szerencsére nincs, úgyhogy egy gyanta még belefér.

Szép napot mindenkinek!

Kép
juci-77

Sziasztok!

Ne haragudjatok, ha kerestetek, és nem válaszoltam. Az van, hogy jóslófájásaim vannak vasárnap óta, és szinte minden nap bementem a klinikára... A méhszáj értékem 1110-re módosult pár napja, de a doki még szedeti velem a gyógyszereket. Illetve rá akarok kérdezni, hogy kell-e a betöltött 37. hét után is.
Meg most totál elbizonytalanodtam, hogy az utsó mensim volt-e a valóban utolsó... De egy hónapot csak nem tévednek...
Ti hogy tudjátok, a terhességi kort az első UH-n az utolsó mensi első napjától vagy a mért mm-ek alapján nézik?

Bocs, de nagyon kimerültem az elmúlt pár napban, így most nem olvasok vissza, nem reagálok.
Drukkoljatok, hogy minden rendben legyen! Hívom a dokim...

Kép
erusverus

Erusverus:
tudtommal mindig az utolsó mensi első napjától számolják. Ritkább, ha a méretek alapján felülbírálják azt - szvsz.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Erusverus,nagyon drukkkolok nektek.

az Uh szerint mennyi idos a baba?En inakbb arra alapoznak mint a menzire,ha nem tudod hogy mikor fogant a baba.

Kép
monyo83

Erusverus, nekem is uccsó mensitől nézi a doki, csak nagyobb eltérés alapján szoktak méret miatt módosítani, nálam egy két nappal sosem volt több :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Erusverus!
az utolso mensi alapjan szamolnak, de az elso 12 hetben meg nagyon egyforman alakulnak a meretek, tehat tuti kidobta volna a gep!
en nem is tudom az utolso mensim napjat(akkor fejeztem be a szoptatast es azonnal terhes maradtam), igy a gep amit kidobott a 8 hetes es 12 hetes uh-n azt veszik alapul a programozott csaszarhoz.
csisza

Csisza! Üdv közöttünk!

Xien! Mi a baj? Lehet, hogy én vagyok érzéketlen tuskó, de nem értelek! Elmagyarázod nekem?

A nő nőstény akarata befolyásolja a méhszáj nyílását. Ez nem a tudatos akaratod, hanem a benned élő nőstény akarata. Előfordult már, hogy teljesen kinyílt méhszáj bezárult egy negatív beszólásra a kórházban. A dokik persze nem értik, ha ott történik, kötik az oxit, és te vagy a selejt. De az is lehet, hogy elmérte a doki Reni.

Tegnap este még a szokott magam alá zuhantam. Szörnyű anya vagyok/leszek. Elindultunk lefeküdni Bulcsú babával, de én nem értem miért, az én csöndes kisfiam megérzi, hogy én is aludni vágyom. Már aludt, mikor átvittem a kisszobába, letettem, és kb 10 másodpercen belül üvölt a gyermek. Ölelgetem, puszilgatom, egyre csak üvölt és egyre jobban. Ringatom, csitítom, és csak üvölt, üvölt, üvölt. Elvesztettem a fejem. Mérgesen emelt hangon rászóltam, hogy hagyja már abba a hisztit. Nem lehet éhes, előtte szopizott vagy egy órát (direkt azért, hogy nyugodjon le), tiszta a feneke, nem fázik, nincs melege. Mi lehet a baj? Jött át Zsolti a nagy hisztire, ölbe vette, eldajkálta, lenyugodott. Én meg ott ültem zaklatott lelki világgal, hogy mellettem miért üvölt, miért sír, és miért nem tudom lenyugtatni. Szomorú vagyok!

zarja

Sziasztok!

Hú, megint lemaradtam a drámáról :)

Annyi mindenkinek kell drukkolni különböző okokból, hogy már alig bírom követni, de mindenkinek mennek a drukkok!!!

Nóri most van gondolom orvosnál - drukk, hogy beforduljon. Pár hete nekem is faros volt, és a védőnő azt ajánlotta, hogy feküdjek felpolcolt fenékkel minél többet. Nekem bevált, bár lehet, hogy magától is befordult volna.

Már egy hónapja fejvégű, de most jól beparáztattam magam: ezek vissza is tudnak fordulni! :? Hétfőn meglátjuk, de remélem így maradt.

Lányok - aki már szült vagy csak úgy tudja :) - azt miből veszed észre, hogy beékelődik a feje? Most még csak lent van, és tudja vmenniyre mozgatni, és utána nem? Ezt a befordulást és beékelődést én nem választottam szét.

Ilyen, és ehhez hasonló hülye kérdéseket tervezek feltenni a szülésznőnek amikor megyek hozzá ma CTG-re. Nagyon izgulok, hogy Bercike szép eredményeket produkáljon.

Kezdek megijedni magamtól, mert egyáltalán nem vagyok éhes, alig jut eszembe enni, viszont állandóan koszt látok mindenütt, és a legbizarrabb helyeken takarítok. Ma reggel az összes cipőt kipucoltam, megszereltem és kitakarítottam a cipősszekrényt, lemostam mindent az előszobában, kiporszívóztam és felmostam mindenütt, de még nem reggeliztem. Ez NAGGGYAON nem jellemző. Olyan vidáman éldegéltem azelőtt akkora pormacskák között, hogy épphogy nem nyávogtak. Remélem normalizálódok a szülés után :)

boruska

Eszter! Sajnálom, hogy nem tudtatok egymásra hangolódni a picivel tegnap este, de ettől még nem vagy rossz anya! Biztos ki vagy merülve teljesen, a babónak is nagy sokk ez a kinti világ, úgy érzem, még Zsoltidnak vannak a legnagyobb energiatartalékai, azért tud segíteni. Örülj neki, hogy legalább nála megnyugszik! Szülés után normális egy kis depi... (majd mondjátok nekem is, ha hasonló cipőben evezek pár hét múlva :))

boruska

Eszter,
ilyen van és lesz is, nem vagy rossz anya...
én is voltam úgy, hogy Apa hazajött, odaadtam neki Lillát, hogy mindegy mit csinál vele, de én alszom 15 percet :oops:
én főleg mostanában jártam úgy, hogy fel kellett Lillára emelnem a hangom, nem öltözik, szivat, de tudatosan :oops: aztán megszégyellem magam, mert én amúgy baromi türelmes vagyok, de mindenkinél fog elszakadni a cérna, csak van aki nem ismeri el...

KépKép

KépKép
beneildi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?