Új privát üzeneted érkezett!

Nem lehet könnyű. DE még ha valaki nem is utazik sokat, sejthetné, hogy a különböző államokban máshogy táplálkoznak. Én sem vagy egy világjáró, mégsem csodálkoznék, ha egy országban máshogy ennének, mint mi magyarok. Csak ezt fel kellene fogniuk a franciáknak is, méghozzá utazgatás nélkül is. :D

Kicsyke,
jó az a link, amit bemásoltál ide. Az Ikeában én is nézegettem már pár dolgot. Van egy varrógépem, és az Ikeában jó áron lehet venni textileket, vettem is még régebben, valószínűleg abból varrok majd a picinek ágyneműt, kivéve persze, ha az ágyhoz járni fog.
Vendég

Sziasztok

Csics, én az 50-es vili vonalán lakom az Europarktól 2 megállóra. Sajna lakótelepen. :( Te esetleg a közelben? :)

Mucus, most néztem meg a térképen hol az utcátok, szinte átlátunk egymáshoz. :) Védőnőhöz akkor bizti u.a. járunk, mármint helyileg.

JUcicuki, Üdv Neked! A kisbabáddal biztosan minden rendben van, egy csoda, h megfogant, ezek után nem lehet baj! Szoritok!

Kicsyke, engem a kisgyerekes bnőm okosit állandóan babás dolgokrol. Sterilizálóból a mikros nagyon jó, de amilyen cumisüveg márkát választasz olyan sterilizálót kell. Avent, Tomee tipee stb.
Lehet, h. más tipust is bele lehet gyömöszölni, azt nem tudom. AZ optimális biztosan az azonos márka.
Nekem tetszik egy Ikeás kiságy és pelenkázó is, a nevét nemtom.

Szopipárnáról: Melyik nagyság a praktikus? A Brendonban láttam kicsi U alakut, illetve a szopiparna honlapjan a nagyobb , összeköthetöeket. Ja, és milyen töltettel?
silva

Ann9: Ez számomra kicsit érthetetlen! Nekem, ha van lehetőségem, akkor bármit megkóstolok. Lehetőleg úgy, és abban a formában, ahogyan ott készítik. Párizsban is ettem óriáspalacsintát pl. És attól függetlenül, hogy nem olyan, mint nálunk a palacsinta még lehet finom az is! Engem kifejezetten érdekel, hogy ki milyen ételt hogyan készít, fogyaszt és sokmindent ki is próbálok!
A húsleveshez mi például egy kis házi készítésű paradicsomlevet is teszünk és a tésztán kívül svábos zsemlegombócot, ami isteni. Plusz a leves után a húst tormával megesszük. Ezt én pl. nem szeretem, de sokan a családból igen.
Mindenki egyen úgy, ahogyan jól esik neki :)
Tőled viszont ne várjanak magyaros kaját, ha nem hajlandóak elfogyasztani, nem igaz? :):)

KépKépKép
bogme

oh, én is mindent megkostolok, és a csalàd is kinn, csak egy ido mire az ember megérteti veluk h rosszul gondolnak pàr dolgot. de én arra is ràjottem h ez olyan mint egy védekezo mechanizmus, és foleg akkor van ha kulfoldon vannak vagy ha ismeretle a szitu. tudjàtok, mikor valaki szapul mindent egy uj helyen és mondja h "nàlunk mennyivel jobb/szebb/stb" sak mert uj és kényelmetlen és idegen, és nem àtélik és lubickolnak benne hanem védekeznek. na ez a kaja dolog is ilyen. jo, nem kell csigàt enni, én mondjuk szeretem, de azért egyszer meg lehet kostolni, h véleménye legyen rola. pl én sem tudtam még osztrigàt lenyomni a torkomon, de nem azt mondom h az szar hanem h nem tudom de nem birom lenyelni.
én kifejezetten utàltam màr 10 évesen is amikor eloszor voltam kinn, h egyik magyar gyerek sem akart megenni szinte semmi helyit, viszont mikor olyat csinàltak ami magyarosabb volt (sult hus krumplivalà) akkor zabàltak. és a tanàrok is. én meg ugy voltam h klassz de ez otthon is van.

a franciàk kozott is van minden féle, de ahogy a magyarok ugy ok sem egy nyitott népség alapjàraton, és tul buszkék. egy sràc egy forumon taaly kijelentette, hogy a magyar bor nem lehet jo. a sok régen idejàro francia megkérdezték h mit ostolt h ez a véleménye a vàlasz: à o nem kostolta meg még, nem is volt még itt, de csak szar lehet mert nem francia. erre nekiugrottak azok akik ezen màr tul voltak és tudjàk h ez nem igy van.
persze ez extrém eset, de ezért terjed a rossz hiruk :? :D de magyarok sem jobbak àm kulfoldon, ojaj, én sokat utaztam csoporttal is, minden szapulnak folyton ami nem olyan mint itthon, aztàn itthon szapuljàk az itthonit... szoval senki sem jobb csak nekem franc tapasztalataim vannak tobben :wink:
Vendég

Hahó!

Örülök, hogy nem csak én vagyok ilyen bizonytalan sok kérdésben:)))
Engem is okosítanak, de ha 3 ember mond valamit mindhárom mást szokás szerint, kinek mi jött be!!

No én elkezdtem listát írni, eddig itt tartok, ez nem végleges sőt, de várom mindenkitől az ötleteket:)

Gyerekszoba:
Kiságy
Matrac
Gumis lepedő
Rácsvédő
Hálózsák
Takaró (vastagabb, vékonyabb)
Ágynemű
Pelenkázó + szivacs
Komód
Szemetesvödör pelenkának
Ruhás szekrény
Polc
Légzésfigyelő!!
Szoptatós párna
Mérleg – bérlés max. ???

Egyéb:
Textil pelenka kb 20 db
Textil fürdőlepedő
Kapucnis törölköző
Kiskád
Vízhőmérő
Lázmérő
Porszívós orrszívó
Eldobható pelenkázó lap
Pelenka
Popsi törlő
Melltartó betét
Gyógyszertári termékek – fürdető, testápoló, köldök ápoló cuccok
Fésű
Körömvágó olló
Sterilizáló, de milyen?

Etetéshez
stb:
Cumisüveg
Cumi
Étel melegítő a hűtőben tárolt tejhez stb.. nem szeretem a mikró-t és biztosan utazni is foguk
Baba kanál
Mellszívó
Tejtároló doboz

Hurcoláshoz
:
Babakocsi mkosárral és hordozóval - fontos hogy könnyű legyen és kocsiba ki-be tudjam tenni.
Pelenkázó táska
Pihenőszék – gyereknek
Utazóágy

Babaruha:
Body 8-10 db
Rugdalózó
Hálózsák?
Napozó (nyáron)
Sapka
Pulcsi
Kis kesztyű
Kocsikabát
Előke

Anyuka:
Eldobható bugyi
Betét
Melltartó
Bimbóvédő krém
Bimbókiemelő, bimbóvédő ???????
Hálóing, pizsi több db.

Nagy kérdőjeles dolgok:
Játszószőnyeg
Zenélő, forgós játék ágyhoz
Szoptatós fotel

Hajrá, hajrá
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kicsyke77 2009.11.18 10:57-kor.
kicsyke77

Kicsyke,

vízhőmérő minek? Úgy értem, kézzel nem elég megállapítani, hogy meleg-e a víz?

Kesztyű, kabát szerintem nem kell már májusban-júniusban, utána meg hipp-hopp kinövi. Szerintem az majd csak ősztől kell nekik.

Én nem fogok venni cumit a picinek. Ha nincs cumija, nincs mihez hozzászoknia. És az ujját is mindig ki fogom venni a szájából.

Állítólag sok kisbabának már olyan nagy a körme születéskor, hogy utána egyből le kell vágni! Szóval, az olló hasznos beruházás. :D
Vendég

tok jo

én pl viszont a légzésfigyelot is csak balatonra viszem mert a szobànkban lesz a gyerek az àgy mellett az elején, aztàn majd felhozzuk balcsirol oszre a gépet és akkor ha àtkoltozik valamikor akkor lesz neki
szerintem a hàlozsàk felesleges, hacsak nem nyàri, mert a mi babàink nyàriak lesznke. plusz én ismerek olyan gyerekeket aki még 3 évesen is csak abban hajlandoak aludni, ugy r)szoktak, szoval nekunk az sem lesz szerintem

ti milyen matracot vesztek? én a kokuszon gondolkodom, de még utàna kéne jàrni

eloke sem kell ha szoptatsz szerintem, vagyis az nem kell még szoval igazibol ràér. a téli babaruhàkkal meg én ugy vagyok h talàn majd kérem a népeket h fél évvél elore vegyenek méretben cuccokat, mert a pici noni fog remélem, és sok 1 honaposnak valo body nem kell, de télre jol jon majd a pulcsi :)

amugy nekem valaki azt javasolta h lassan szerezzek be melltartobetétet, mert van akinek jo hamar akad néha elotej, és azért elég kellemetlen lenne tanitàs alatt egy kis folt itt vagy ott. én abbol asszem moshatot veszek szintén
Vendég

Sellon:

Kesztyűre arra a pici vékonykára gondoltam amit születés után szoktak rájuk húzni, hogy ne karmolják agyon magukat.

Kabát, jogos:)

Cumi: arra jutottam, hogy inkább a cumi, mert azt később el lehet venni, viszont a pici ujja mindig ott lesz és nem lehetek 24 órában a nyomába. Természetesen ezt mindenki maga dönti el.
kicsyke77

Na, a melltartóbetét tényleg fontos. Nőgyógyászom azt mondta, nagyon sok a tejmirigyem, lesz bőségesen tejem. Ki tudja, lehet, hogy picit előbb is jönni fog.
Vendég

sellon: én sem vagyok cumi pàrti, nekem cumisuvegem sem volt, viszont mikor au pairkedtem ugy kellett a 4 évest zsarolni h ne culisuvegbol igyon màr, a cumi meg nem biztos h jo a fogaknak. egyszer a napkozbenben vagy valami ilyesmiben volt egy gyerekfogorvos, nagyon érdekeseket mondott, meg probàlom megkeresni amit mondott, a ményeg az volt h nem jo a cumi és fel lehet ismerni egy csecsemo szàjàrol mikor fogzik, de akàr évek utàn is h hogy etették.

vizhomérés: konyok, cumisuveget is a csuklon nézem, nem homérot dugdosok majd (ha kellene mégis cumisuveg) a vizbe

ezek marha felesleges dolgok szerintem, de lehet h tévedek. én au pairként sem làttam értelmét, és ott az ikreket sokszor én furdettem

a szoptatos fotelt anyu is ajànlotta, de nekunk van egy szuper kis kanapénk ami kényemes, nekem az lesz.
jàtszoszonyeg majd ha màszik, addig minek?
forgo szines zenélo izé ha ad valaki ajàndékba talàn, de én inkàbb valami fejleszto jàtékot veszek neki, azoknak vagyok a hive, plusz az elemes és elektromos dolgok zugnak (én hallom, màsok nem mindig, de engem zavar), nem akarom h ilyesmi legyen a szobàjàban. kislàmpa sem lesz, plàne nem égve éjjel, az ronthatja a szemét. sak olyan lesz ami hangulatfénynek jo ha valamit éjviz idején keresnem kéne etetéskor vagy pelushoz, hogy ne zavarja a kis szemét, nem gondolom h jo lenne egyszer csak egy làmpagyujt)s a vak sotétbol.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.18 11:09-kor.
Vendég

Tudom, hogy addig még olyan sok csodás dolog áll előttünk, de én már úgy várom a májust és a szülést! Ti nem?
Vendég

Ikeában sok a jó bútor de részemről leginkább sok-sok kiegészítő jön be. Szövetek, konyhai cuccok, fonott dolgok uhhh. Arról nem is beszélve hogy nagyon jó áron vannak dolgok.
Szóval tényleg csak ajánlani tudom.
kicsyke77

Ann, akkor neked nagyon jól jönnek azok a tapasztalatok. Én sose foglalkoztam csecsemővel, de hát a jó öreg érzéseimre hallgatok majd. Persze, ezt-azt ellestem már ismerősöktől. Hálózsák nekem pl. meg sem fordult a fejemben. Lesz kis takarója, az elég lesz.
Vendég

nekem onnan lesz a kisàgyam meg egy léggombos disz, forgo helyett azt kap a gyerek )

én vàrom de egyelore addig maradjon benn és fejlodjon jol. nagon vàrom h ne fàjjon a pocakom bal oldalt és legyen nagyobb pocak. szeretném élvezni a pottomot odabenn :)
Vendég

Én olyan elméletről is hallottam már, hogy a babának vásárolni elég akkor, ha már megszületett. Amikor az anya még a kórházban van, a férj szépen mindent megvesz a listáról. Hát, ez egy akkora hülyeség. Miért, 9 hónapig nincs rá idő? Ráadásul ruhákat, ágyneműt ki kell mosni előtte, nem úgy van, hogy ráadom a boltit.

Igen, az IKEA jó, de nekünk ott pl. a kiságyak annyira nem tetszettek, mert nagyon gagyinak tűntek. Illetve pontosabban nem tűntek tartósnak. Viszont a brendonban meg csillagászati áruk van.
Vendég

Sellon: nagyon várom én is:)

Hőmérő: nem tudom, honnan tudjam, hogy a babának milyen hőfok lesz jó. Azt tudom hogy én milyet szeretek de pl fogalmam sincsen hogy hány fokos vízben szoktam fürdeni:)
De ez legalább egy kis tétel, pár száz forint aztán egy idő után biztosan megy csuklóból.
kicsyke77

Ann, nem tudom, emlékszel-e, kb. két héttel ezelőtt nekem is napokon át fájt bal oldalamon a hasam, még írtam is. Aztán napokon át fájt, majd magától enyhült, végül megszűnt. Nem tudom, mitől volt, így befolyásolni se tudtam.
Vendég

Hát, én úgy fogom csinálni, hogy beleteszem a kezemet a vízbe, és amikor olyan kellemesen meleg, úgy gondolom, hogy jó lesz a babának. Ha meg nagyobb lesz, úgyis fog velünk is fürdeni. 8)
Vendég

sellon: én is azt gondoltam màr akkor is h ha igy tudok szeretni 5 gyereket akik nem is az enyémek, meg ennyi mindent megtanulok veluk az csak jol johet. meg megtanulni h mi lesz màshogy. meg a két unokatesom is sokkal fiatalabbak, pontosan udim h az anyjuk szerintem hol csinalt olyat amit én tuti nem. pl a bolcsohalàlon felesleges pànikolni, a nagynéném pànikolt rajta, el is rontotta az elsovel (szerintem). meg a kulon szoba is olyan, hogy nem jo az senkinek. ha a pàrom nem birja majd àrkoltozom a babocaval a kisszobàba, de nem jo ha egyedul van az elején, kell neki az anyja. én ezért vagyok hordozokendo pàrti is, mert az elso pàr honap még olyan, amit igazibol ha lenne hely akàr a méhben is letolthetne a gyerek, az még nagyon az anya pàr honapja. nyilvàn nem az àgyba fektetem, az àgyunkba nem jon gyerek (egy bnom elrontotta itt és a gyerek 8 évesen is csak veluk tudott aludni, hàzasélet semmi), de legyen a kisàgy mellettem egy jo ideig, csak kiemelem ha szopizni akar, és vissza. stressz letudva
Vendég

Hálózsák:
na erre is van aki esküszik van aki nem.
Nehéz kérdések nekem ezek.
Van aki azt mondja azért jó eleinte, mert a baba lemozogja magáról a takarót ez meg maradós.
Más meg azt amit te is hogy takaró untig elég felesleges ruhadarab.
kicsyke77

[quote="sellon"]A írta:sellonnn, nem tudom, emlékszel-e, kb. két héttel ezelőtt nekem is napokon át fájt bal oldalamon a hasam, még írtam is. Aztán napokon át fájt, majd magától enyhült, végül megszűnt. Nem tudom, mitől volt, így befolyásolni se tudtam.

kezdek megnyugodni,koszi, tegnap volt h nyilalt, hetfon is de hetfon a gyomrom volt (reflux), tegnap viszont a hirtelen felallas es a folytonos ules... muszaj lepihenni, na, ez mas allapot, ha tetszik hanem. pedig ugy szeretnék fitt és normàlis maradni ... de én a buszon màr székvadàsz lettem. ma mondjuk majdnem hasbaboxolt egy néni a buszon helyért versenyezve, de nem kellett szolnom neki h ha elvetélek kitekerem a nyakàt, mert nem talàlt el. viszont ilyenkor van bennem az h ha annyira fàj neki a làba/hàta/stb hogy tud igy utni és futni?
Vendég

Közölni kell vele, hogy állapotos vagy és az ülés esik jól. Akár megérti, akár nem, szem előtt kell tartani, hogy a székátadás nem kötelező, s nem jár alanyi jogon pusztán azért, mert valaki öreg. Te is kifizeted a jegyed árát. Én így viszonyulnék hozzá. Aztán hogy a többiek mit gondolnak rólam, nem érdekelne.
Vendég

[quote="kicsyke77"]H írta:kicsyke77álózsák:
na erre is van aki esküszik van aki nem.
Nehéz kérdések nekem ezek.
Van aki azt mondja azért jó eleinte, mert a baba lemozogja magáról a takarót ez meg maradós.
Más meg azt amit te is hogy takaró untig elég felesleges ruhadarab.

ha elég hatàrozott vagy h le is szoktasd a gyereket (akkor majd fel tud kelni bilizni és nem kell pelus neki késobb, mondjuk persze ha nem vagy a kényelmes 3 éves korig pelusozo :wink: ) akkor lehet hàlozsàk, de egyrészt nyàron lesznek aprok, és akkor nem baj ha kicsit lerugja, plusz ugyis felkel enni eleinte, te is éber leszel, visszatakarod. meg be lehet turni az agy szélébe a takarot, mi azt csinàltuk az ikrekkel, még a nagyobbakkal is au pairként
persze ha kulon szoba, j messze toled akkor lehet h érdemes, de szerintem nyaron 25-40 fokban attol melege lesz es ordit majd. nem szabad h mekeg legyen a gyereknél
Vendég

[quote="sellon"]K írta:sellonözölni kell vele, hogy állapotos vagy és az ülés esik jól. Akár megérti, akár nem, szem előtt kell tartani, hogy a székátadás nem kötelező, s nem jár alanyi jogon pusztán azért, mert valaki öreg. Te is kifizeted a jegyed árát. Én így viszonyulnék hozzá. Aztán hogy a többiek mit gondolnak rólam, nem érdekelne.

ha valoban lenne olyan h megut vagy lok szolni fogok, ez kivedtem volt, de elképeszto. ma meg egy fiatal sràc csunyàn nézett mert elvàrtam h elore engedjen felszàllàskr, amit én amugy elvàrok mert no vagyok és szerintem megteheti. ezert us varom h latszodjon a pocakom, akkor talan a buszsofor nem menet kozben nyitja az ajtot es ha megvarom h megalljon kishijan ramcsukaj (ez tegnap volt). mondjuk azt feladtam a megalljanak a kocsik a zebran, nyaron babakocsival ment mellettem a baratnom es nekem elore kellett mennem mert nem alltak meg...
mondjuk kedvencem a bot mint fegyver.

en amugy tisztelem oket de pl amikor volt egy durva idegcsipodésem a hàtamban és ràmszolt 3 oreg h milen taho vagyok h nem adom at a helyet en felalltam d emondtam h jobb ha tudjak h ha ilyen magassarkuban tudnak jarni tuti nem faj ugy a hatuk mint nekem, aki meg sem tudok mozdulni jobbra sem balra sem, elore sem tudok hajolni, de most biztosan jobban erzik magukat. elnezest kertek...

mondjuk az az ultrafelhàborito mikor a kis tinik helyett a 80 eves papa adja àt a terhes nonek a buszon a helyet...
Vendég

Lehet hogy kőszívűnek tartotok majd, de nálunk alap lesz a saját szobába alvás első naptól kezdve.
Egy emeleten leszünk de egymástól 8-10 m-re lévő külön szobában. Ezért is szeretnék légzés figyelőt.
Elférne nálunk is,de tényleg nem szeretném.
Van ismerős aki nem tudja kirakni sem maguk mellől a gyereket sem a szobából. Hiába még csak 4 hónapos már nem akar külön aludni mert megszokta hogy nincs egyedül vagy apuka horkolását:)
kicsyke77

Tök jó a lista! :) Bár szerintem is sokminden ráér később, nem kell előre ennyi minden! Például utazgatni se nagyon fog az ember az első hetekben, ahová meg visszük a picit, oda elég a bébihordó. Hiszen nem csinál semmit, csak eszik, alszik :)
Cumi szerintem azért jó, mert a szopikálások között is megnyugtathatja a babát és inkébb azt szopja, mint az ujját. Erről le lehet szoktatni, az ujjáról nagyon nehéz. Van viszont olyan gyerek, akinek nem is kell a cumi, kiköpi és kész. Hát annak meg nem kell erőltetni :)
A hálózsák pedig valóban azért jó, mert nem csúszik le, fel a gyerekről. Ráadsz egy body-t és a zsákot, aztán mehet is aludni, vagy akár a babakocsiba később.
Persze a lényeg úgyis az, hogy majd kitapasztaljuk, hogy kinek mi, hogy jó és a végén mi is 3-an 3 dologra esküszünk :)

KépKépKép
bogme

nagyon sokan pszichologusok ugy gondoljàk h szoptatàs alatt sokkal jobb ha a gyerek az anyja, mégjobb ha a szulei kozelében van, azaz egy légtérben. 4 honap az még nem az az idoszak amikor el kellene szakadni a szuleitol az alvàs idejére. neki ti vagytok a biztonsàg egy tok uj vilagban ahol meg keveset ért, làt, zaj van meg hideg, meg kell a kaja, aki te vagy, akàrhogy is nézzuk, még ha tàpszeres is a baba.

az én pàrom tud aludni éjjel, de ha zavarja én ezért àtmegyek a gyerekkel, az elso fél évben minimum. sokkal jobb szerintem mindenkinek.

de ez a "cruchy mama" hozzààllàs, ezért pl az amcsi baràtnomet lenézik, mert nem halado a gondolkodàsa (nem ad tàpszert a gyereknek és nem alszik a màsik szobàban a baba). szerintem a szuletésnél nem kell az elvàgott koldokzsinorral mindjàrt onallosagra szoktatni a gyereket. de ez is magàvélemnéy ;)
Vendég

amùgy aki tud angolul és akar jot nevetni érdemes a szoptatàsrol forumokat olvasni, nevetséges h milyen embertelen neunk az amit sokan gondolnak pl az USAban a szoptatàsrol, és ok haladonak hiszik magukat

meg amivel én sokat egyetértek az ez: http://en.wikipedia.org/wiki/Attachment_parenting

amùgy én nem tartom jonak igen h azonnal elvalasztani a gyereket az alvas teren, de ettol meg lehet h mukodik es tok jo gyerekek lesznek ebbol. csak en nem ezt az utat vàlasztom, ennyi :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.18 11:43-kor.
Vendég

Ezt a hálózsákot nem úgy kell elképzelni, mint alapvetően a hálózsákokat. Ebben nem lesz melege a gyereknek, mert ez ugyanolyan ruha, mint a többi, csak a pici válla alatt szinte csak egy zsák. Nyári gyereknek vékony anyagból kell venni.

KépKépKép
bogme

ismerem a dolgot, màr a hàlozsàkot, de nekem pl a làbam is melegszik és ha melegem van, az nem csak felul van igy... én nem veszek neki ilyesmit, remélem màs sem. de valakinek be bàlt, csak ennél is a leszoktatàsnàl nem szabad hagyni a gyereket h hisztizzen, és az sokkal nehezebb lesz
Vendég

Ann:
ettől szép színes a világ mert nem vagyunk egyformák és nem egyformán gondolkozunk:) Tiszteletben tartom a véleményedet!

Én is sok pro és kontra dolgot olvastam ezzel kapcsolatban.
Imádom a szüleimet, szép és jó gyerekkorom volt nekem és a testvéremnek is. Egészséges, boldog, kiegyensúlyozott felnőtt emberek lettünk, pedig első naptól külön szobában aludtunk.

Tápszert helyett én is inkább szoptatni szeretnék.
kicsyke77

Meglássuk :)

Hogy ki hol aludjon, azzal kapcsolatban én szintén a különalvás mellett vagyok. Mindenki a saját ágyában, szobájában.
Nálunk a kicsi szobája közvetlenül mellettünk lesz, ha szüksége van rám, ott leszek vele. Ehhez sem ragaszkodom 10 körömmel. Ha úgy veszem majd észre, hogy ez így mégse jó a gyereknek, akkor másképp csináljuk!

KépKépKép
bogme

én nagyon szeretem h sokszinu a vilàg, ezért nem unalmas :D

amugy tuti gyereke is vàlogatja meg szulo is. egyelore minden baràtomnak bejott az egy szobaban altatàs az elején, most fél és 8 honapos babak a legfiatalabbak, es nagyon szep es okos gyerekek, elképesztoen fejlodnek. az ikrek akikre neha vugyaztam el voltak valasztva, az allam fizetett nekik kinn novert aki az anyuka helyett felkelt meg segitett neki. na azok mindenfélék lettek csak nem kiegyensulyozottak. igazibol az 5bol egyik sem valami kiegyensulyozott, mert a szuleik az elso naptol nem voltak veluk eleget.

korhazban is beadod majd a csecsemosoknek amugy?
en remelem nem lesz nagyon zavaro a gyerek a tobbieknek mert en nem adom ha tehetem. remes lehetett nekunk a mi idonkben h azonnal elvettek az anyunktol meg elvittek ejszakara holott meg kellett volna a biztonsag meg az anyunk illata, erintese, hangja. nem tudom, nekem rossz erre gondolni.
Vendég

szerintem ha a gyerek màr nem kel fel éjjelente akkor kézdjuk majd el àtszoktatni az egyedul alvàsra. de nekem is kevésbé lesz fàraszto és neki is talàn ha csak benyulok a kisàgyba és kiveszem ha etetni kell. és reménykedem a nem nyugos babàban.

olvastam még régebben h sokszor éjjel azért sirnak a babàk, mert ingerszegény az éjszakai kornyezet és ez jellemzobb az egyedul alvo babàkra. de most nem talàlok ilyen cikket.
Vendég

Ann: erre a típusú játszószőnyegre gondoltam

http://www.babatermekek.hu/baba-reszlet.php?rec=3419
kicsyke77

Hát, azért szerintem annyira nem kell túldramatizálni a helyzetet...megmondják a pszichológusok, mi a jó a néhány napos, hetes babának? Ők honnan tudják? Tán közölték velük a babák? :D A csecsemő semmire nem emlékszik, és ha egyszer a csecsemős nővér foglalkozik vele, attól még nem lesz kiegyensúlyozatlan gyermek. ÉN nem írom felül a természet törvényeit. Ha egy baba megszületik a 9. hónapban, akkor képes elviselni azt is, hogy olykor-olykor nincs vele az édesanyja.
Az együtt alvás is olyan, hogy attól még új és fura lesz neki a kinti világ, hogy a szüleivel van együtt. Külön szobában is hozzászokik a kinti világhoz. Egy baba szerintem érzi s szülei szeretetét, nemcsak akkor, ha a karjaiban van, hanem akkor is, ha egyedül szunyókál az ágyikójában. Ez persze az én véleményem.
Vendég

ja, ilyet szeretnék de majd pàr honaposan és tuti nem ilyen fisher price félét. nekem az ikea féle tetszik pl, az fa, természetes anyag, cuki is. nem szeretem ezt a sok poliészter dolgot, plusz bàrmelyikunk boret orokli kapasbol kivakarja majd magat ilyenektol.
eztert van az h bar tetszenek az ikeas kiegeszitok mint pl a takarok, de majdnem mind, ha nem mind, poliészter és az ki van csukva h egy apro gyereknek azt vegyek :? a port is vonza tapasztalatam szerint, és én a természetes anyagokat kedvelem, plàne gyereknél (magamnàl is, mert màstol begyulladok, begombàsodom azonnal)
Vendég

nem értek egyet abban ha csecsemo semmire nem emlékszik
arra is emlékszik ami az anyaméhben tortént sok kutatàs szerint, bàr ezek nem a felszinen marado emlékek. ezt spec sajàt tapasztalatbol is tudom, de ez hosszu és nem vidàm sztori, nem mesélném el.

és vannak modszerek arra h egy vizsgalat alatt tudjak boldogabb e vagy kevéssé boldog e egy gyerek, még ha nem is tud beszélni. nem hiszem h egy csecsemo nullarol indul es elfelejt, legfeljebb nem tudja kesobb felidezni az emlékeket.

de nem csak pszichologusok mondja ezt, nekik en is fenntartàsokkal hiszek :wink: mindenesetre érdemes utàna olvasni, érdekes lehet

de làtom h itt én vagyok a leg "elvetemultebb" bizonys dolgokban :lol:
Vendég

Hát nálam sajnos biztosan nem lesz a baba szülés után egyből mivel 99% hogy császáros leszek korábbi derék illetve gerinc műtétem miatt.
De szeretném ha velem aludhatna utána, bár nem ítélem el azokat a nőket sem akik éjszakára leadják a babájukat és pihenni/aludni szeretnének, mert otthon mondjuk másik gyerek mellett már nem fognak tudni.
kicsyke77

Én szeretnék a kórházban külön szobában lenni a többiektől, és a babát éjjel-nappal magam mellett tudni, mert ilyenre is van lehetőség, ha lesz szabad szoba. Ha nem, akkor be kell érnem a másik lehetőséggel.
Vendég

Udv mindenkinek!

Ann kicsit rossz volt olvasni amit irtal,mert itt svajcban mi magyarok nagyon szeretjuk az itteni kajat!
Viszont az otthoni ezerszer jobban megdobogtatja a szivunket! Itt sokan szeretnek mindent kiprobalni altalaban a mi vendegeink is es a vegszo,hogy nagyon finom,de az otthoni a legjobb! Pl: amiben eggyetertek mindenkivel ,hogy a tejtermekek a turo kivetelevel ,mert az itt nincs sokkal jobbak! Persze konnyu 1 alpesi orszagban jobb tejtermket eloallitani!
En kint eltem 5 evet olaszban (Napoly) es ott tanultam meg fozni,de mikor akartam valami magyar dolgot fozni akkor alig vartak ,mert imadtak a mi izeinket! Nalluk persze mindenki nagyon buszke az olasz konyhara amit ertek is,de nagyon nyitottak voltak minden masra!
Nalluk teszta az eloetel aztan salata es ugy a hus es ebben bizony makacsok is ,de a magyart elfogadtak mindig ahogy volt!

A gulyast a nemetek az osztrak-magyar monarhiabol vettek at ,ha jol tudom! Itt is hasznaljak es altalaban az aprora vagott hust hivjak ugy!
Gondolom azert is nezik a magyart a nemeteknel megismertnek,mert peldaul Munchenben lepten nyomon minden etlapon ott villog az : ungarische gulas! Persze izre sehol nincs az eredetihez kepest!

Kar ez a boros dolog ,de teny ,hogy a francia ember rettentoen buszke nep,tisztelet a kivetelnek!
A gran marnie-s palacsintajuk viszont isteni finom! Meg az eteleik nagyresze ugyszinten! Van 1 magyarkiadasu szakacskonyv is a francia piac onnan szoktam probalgatni es nagyon nagyon szeretjuk!

Jo volt olvasni az allatkiserletrol irtakat! Ebben nagyon hasonlitunk!
Nekem a mai napig peldaul nagy harc a rokonokat le beszelni a : pringles chipsrol meg a dove termekekrol ,mert ezeket hasznaljak a legtobbet!
Vegyszerbol szinten 1 a velemenyunk! Szodabikarbona,almaecet,mososzoda stb ...-mind nagyon jo szerek!

Itt lanyok jol jarnatok ,ha megalsz a zebranal azonnal megall az auto es atenged (kotelezo)! Halistennek a helyatadassal is jobb a helyzet,de persze volt mar nekem is negativ tapasztalatom! Foleg inkabb a fiatalokkal,mert azok ezerszer rosszabbak az otthoniaknal!

Ti aztan jol elore jartok mar tervezesben.....
En nem merem meg beleelni magam semmibe ,de majd januartol talan 1-2 dolgot vesszunk! Azert is mert nagyon nagyok a learazasok es altalaban a butor uzletekben meg a baba-mama aruhazakban is rengetek a minosegi felaras dolog! Meg szerencses is vagyok mert a tesom tavaly majusban szult meg itt is kapunk 1-2 dolgot!

En ma sult csirke ,gorog sali meg van halom gyumolcs abbol talan gyumolcs salata vagy 1 turmix desszertnek.

Ebayen szokott valaki nezelodni ?(a nemeten) nagyon jo arak vannak ott is! Meg szallitasi koltseggel is !

Kriszta
schat

Sziasztok!

Ti aztán jó előre terveztek! Úgy érzem, én teljesen felkészületlen vagyok, még nem sokat gondolkodtam a vásárolnivalókon. Bár a férjem kolléganője pont pár napja ajánlott fel egy csomó ruhát meg apróságot, mivel náluk már több gyerek nem lesz. De idén még ezeket sem szeretném elhozni. Én már előre tudom, hogy az az anyuka leszek, aki sok "fölösleges" dolgot megvesz, de a saját megnyugtatásom is nagyon fontos az első időkben, nem csak az, hogy a gyereknek tényleg szüksége van-e ennyi mindenre :oops: (pl. inkább veszek mérleget, mint hogy egész nap idegeskedjek, hízik-e vagy sem) Mi sem állunk úgy anyagilag hogy szórhatnánk a pénzt, de a szülők lelkiállapota is kihat a babára, nem szeretném, ha az én idegességem átragadna rá.

Sellon! Aranyos a pocakod! Majd este teszek én is képet, bár nekem nincs előtte-utána, csak egy mostani.

Juci! Üdv itt, drukkolok, hogy minden rendben legyen!

Jaimee! Nekem azt mondták, a kombinált teszt eredménye két hét. Nekem már csak egyet kell várni.

Képzeljétek, azt hallotttam, hogy nálunk egy szülésznő egy hónapban csak négy szülést vállalhat, és a listát le kell nekik adni. Akit én szeretnék majd választani, már az áprilisi kismamikat írja fel. Lassan nekem is jelentkezni kell! :shock:

szösz

Kép
szöszmöszke

A kórházban remélem lesz lehetőség arra, hogy velem legyen! Viszont az sem elfelejtendő, hogy nem mindenki szül könnyen. Van akinek igencsak ki kell pihennie magát, addig is nem baj, ha hozzáértő kezek vigyáznak a picire. Úgyis hozzák, ha ébren van, nem?

KépKépKép
bogme

hu, ne is mondd! amikor én ezt elkezdtem, h na akkor mostantol nem veszek bizonyos dolgokat, akkor volt a nagy Dove mània itthon és a vàlasz az volt "én szeretm az élatokat és egyetértek de mi lesz akkor a dove-val?", és ez nem egy ember volt, hanem az eberek 8°%a mondta ezt. én meg el voltam hulve. kulonben sem jok ezek a tusfurdok a bornek, csak egyes termékek, nem is értem mi a nagy imàdat veluk kapcsolatban. nekem lemàlik a borom a tobbségtol, lehet az 2000 forintos vagy 200. a nivea kb az egyetlen amit magamra tudok kenni és igazi reklàmmàrka

amugy persze elnagyzoltam a franciàkat egy kicsit de ez azért 80%ban az elején igy van - aztàn akik visszajàrnak vagy kinn sokat jàrnak hozzànk azok màr vàrjàk és orulnek, kinn meg marha biszkék h ok mi mindent tudnak BProl meg a magyar kajàkrol. van olyan ismerosom nem is egy akinek vinnem kell a paprikàt mert a Szigeten az én hatàsomra elkezdtek nem csak pizzat enni és ràkaptak. azota kinn nekik csak magyar kajàt fozhetek. de ez azért nem egyik naprol a màsikra tortént. plàne h a mai 20 évesek nem esznek rendesen - McDonald's meg pizza, esetleg kebab, otthon tészta és rizs paradisomszosszal, mert s enem tudnak fozni se nem erre koltenek, hanem a legujabb mobilra. elég rossz volt nézni egy olyan orszàgban ami a konyhàjàrol hires, h a nok pl egyàltalàn nem tudnak fozni. szinte egyik francia no sem, akit ismerek és 68 utàni generàcio
Vendég

Lanyok szerintem ezek meg annyira odebb levo dolgok! Akkor ugyis majd az akkor erzett anyai osztonok fognak donteni! Amig meg nem biztosan tudjuk milyen is az addig ,csak tervezgetunk,de sokszor maskent sul el a jol kidolgozott terv!
Szerintem ilyen dolgokban meg korai allaspontokhoz ragaszkodni maj alakul ugy is ott akkor!

Ez is 1 velemeny a sok kozul!

Kriszta
schat

bogme: nem tudom, szerintem rajtad is mulik h hogfy adod be meg a csecsemosokon is. sok helyen nincs jo hiruk, nem biztos h szivesen adnam be vadidegennek a gyereket ugy h nem ismerem es nincs j hiruk
Vendég

schat: az a baj h én amit làttam màsoknàl, az nekem kb 5 éve bealapozta a véleményemet, nàlam ez nem a terhességgel jàro tervezés, tervezni màst nagyon én sem tervezek

de abban teljesen egyetértek, h vàltozhat mindez és nyitott is vagyok arra, h ha érzem h kell, vàltoztassak a véleményemen

de ez az au pairkedés a mellett h hatalmas tapasztalat nagyon sok mindenre ràmutat, hogy mi az amit ugy tuti ne csinàljak. és ahogy az ember még kulturàk kozt is orlodik... biztisan érted h az nehéz és gondolkodik rajta az ember lànya

én amugy most foleg arra koncentralok h maradjon bennem a gyerek egyben, egészségesen még 6 honapot :)
Vendég

Sajnos mindenhol jellemzo ez a valtozas a konyhaban! Viszont az olaszoknak meg mindig ugytunik ,hogy eszakon masabb a helyzet romatol lefele meg tul buszkek ,hogy Mc -be jarjanak enni! A pizza meg nagyon elterjedt es igazi egeszseges nagyon finom ott lent! Olaszetteremben meg ha ketschupot kersz akkor neznek rad ,hogy mit akarsz te.. :D

Nekem itt szerencsem lessz ,mert eleve 1-2 agyas szobak vannak! Biztositastol fuggoen meg akar az apa itt bent alhat veled! :D

Na megyek eszek!

Kriszta
schat

hú csajok, sok mindenen csak ámulok, ami írtok. de természetesen tiszteletben tartom mindenki véleményét.

én veszek cumit, de inkább igény szerint szeretnék szoptatni.

Kende is velünk alszik, oldalkocsis módszerrel, szerintem a kistesó is velünk fog.

nagyon szeretném, ha nap nagy részében már a kezdetektől rám lenne kötve kendőbe.

a vízhőmérő azért fontos, mert ha ne adj isten lázas a baba, és hűtőfürdőt csinálsz, nem hiszem, hogy a kezeddel meg tudod állapítani, mikor 39.4 fokos a víz mondjuk. meg én az elején is szerettem tudni hány fokos a víz.

Anita

Kép

Kép
anita1984

Sziasztok Lányok!

Sokat írtatok, amíg nem voltam....
Ígérem reagálok majd, és köszönöm a bíztató szavakat!
Mi is abban reménykedünk, hogy az NT egy jó érték volt...

Ma megkaptam az AFP eredményét is, és az is jó lett, 1,42MOM (0,8-2,5MOM között kell lennie, ha jól tudom)!
Így kicsit nyugodtabban nézünk az amnio elé...

Nemsokára visszaolvasok és jövök majd!!!

pussz :)

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?