Sziasztok!
Eddig az augusztusban szülök topik "lakója" voltam, de legnagyobb szívfájdalmamra elveszítettem 21 hetesen a kisfiamat.
Eddig csak nézegettem ezeket a "szomorú" oldalakat, most vettem erőt magam és írok.
Átmásolom nektek, nem tudnám ismét leírni:
Április 12-én 20 órás vajúdás és fájdalom után meg kellett szülnöm a beteg kisfiamat (thanatophor dysplasia).
Súlyos fejlődési rendellenessége volt, olyan amit kecskeméten 10évben egyszer látnak. Nem tudom sajnos pontosan. A pici karja és pici lába kisebb volt mint kellett volna, sok volt a magzatvíz, a mellkasa is össze volt nyomódva..........
Belehaltam az egészbe. Főleg hogy végig kellett néznem, hogy más kismamák miként örülnek az újdönsült jövevénynek. Olyan sokan voltak aznap a szülészeten, hogy együtt voltam a "normál" kismamikkal, és oda tolták be őket szülés után a kisbabával együtt (apukákkal is) ahol én voltam, és kénytelen voltam átélni velük együttt.....szóval nem tudom szavakkal elmondani. szörnyű volt. A végén már azért imádkoztam hogy vége legyen, mert már erőm sem volt. A nővérkék aranyosak voltak, a dokik vadállatok. Rossz visszagondolni.
Rémálmaim vannak, hol jól vagyok, máskor meg egy rakás szarnak érzem magam. Nem is gondoltam volna, hogy lehet egy embernek ennyi könnye.........
Amikor kiderült hogy mi van (ultrahang) lejöttek megbámulni a babát, hogy ilyet még nem láttak. Én meg a monitoron mindent láttam. A jobb kezecskéjét a füléhez tette, úgy láttam mintha mosolygott volna, a ballal pedig integetett nekem: szia anyu!!! Búccsúzom tőled! Jó volt veled!!! Ott zokogtam az ágyon. A doki meg ütötte a hasam, hogy megvizsgálja behorpad e a csonja (feje) az ütéstől... Pedig olyan szép baba volt. Nekem ő volt a legszebb dolog amit valaha láttam.
Olyan volt mint egy vágóhídon, kísérleti állatnak éreztem magam. Azt mondta a főorvos, hogy 340.000 terhességből egy ilyen. De miért pont nekem????? Nem lehet rá választ találni, mondta is kár is keresni, mert ez ellen nem tehettünk semmit.
Talán annyi jó volt, hogy úgy volt hogy 10én kell megszülni a babámat, ami pont az apukája születésnapja volt. szerdán került rám sor (kedd laminárium) reggel 7-kor kezdték az infúziót, már nem tudtam számolni hányszor cserélték, estére teljesen kimerültem, aztán kézzel kínoztak tovább, majd burokrepesztés, aztán kézi tágítás, a végén pedig valami sokkoló infúziót kaptam, ami beindította rendesen a szülést és csütörtök hajnal fél négykor megszületett. Átvitték a szomszéd szobába, ott cincálták szegénykémet. Mindent hallottam amit beszéltek, de már erőm sem volt gondolkodni sem. Aztán megműtöttek. Hajnalban már a szobában keltem fel csuron véresen.
Kicsit zavarosan írtam le mindent, meg vagyok kicsit zizülve.
Lassacskán kezdem feldolgozni. A fizikai fájdalmakon felülkerekedett a napokban lelki szomorúságom, bánatom, de igen is erősnek kell lenni. Nincs más választásunk. Ki kell bírni, és tervezni a jövőt.
Pusz
Nyusz