Szabccsi!
Én sem vagyok túl a tüneteken. Iszonyatosan sok savam van. Ez Szilárdnál nem volt így. Akkor is volt, de teljesen elviselhető mértékben. Most az egész nyelőcsövem, nyelvem, torkom, szájpadlásom tiszta savas egész nap, bármit eszek. Ettől folyton émelygek is. Ráadásul az Utrotól szédülök, úgyhogy nekem ez most sokkal rosszabb mint az előző terhességem. De nagyon bízom benne, hogy még egy hét, és visszatér a jó közérzetem.
Czézjang!
Én most csütörtökön megyek a kombinált tesztre (a vonalzóm alá is beírtam
). Akkor leszek 11+4. Azt mondták, hogy ez teljesen jó, mert a betöltött 11. héttől csinálják a betöltött 13. hétig. Persze, a betöltött 12. hét a legjobb, de a 12. és 13. héten én külföldön leszek, így nincs más választásom.
Sajnálom, hogy ennyire rosszul vagy. A barátnőm, akinek 5 gyereke van, mindegyik terhességénél egyformán rosszul volt a 20. hétig, és van 2 lánya és 3 fia. Ez szerintem nem ettől függ. Valószínűleg érzékeny vagy a megnövekedett hormonszintre. Azért hátha most hamarabb véget ér ez a hányós időszak.
Honey!
Én nem azt mondtam, hogy nem lehet kiakadni, és levezetni, csak nem mindegy, hogy ezt milyen körökben tesszük meg. Ki is lehet csillagozni a szó közepét, ahogyan mások is szokták. Kiugorni sajnos nem tudom, mivel nem tudom, hogy mi következik a következő mondatban, csak ha elolvasom
Vannak a legcsúnyább káromkodás mellett enyhébb feszültség-levezető szavak is. Azt nem mondom, hogy sosem csúszott ki a számon még csúnya szó, de engem őszintén, az nem nyugtat meg, ha káromkodok. Bennem inkább az ellenkezőjét váltja ki, lelkifurdalásom lesz, főleg, ha más előtt, a gyerek előtt teszek ilyet.
De szerintem ezt kár is ragozni tovább. Ha beleolvasol más fórumokba, ott sem sűrűn találkozol káromkodásokkal. Remélem, nem neheztelsz rám, amiért szóltam.
A babókád nagyon szép méretekkel rendelkezik. Remélem, én is ilyen jó hírekkel jövök majd pénteken. Nagyon izgulok!
Minyu!
Húú, szörnyű lehet így indítani minden napot. Kitartás!!!! A táblát szívesen átadom, mert én bejárok dolgozni, és nem mindig tudom feltenni. Főleg akkor lesz szükség gyakori frissítésre, amikor el kezdenek kiderülni a nemek, nevek, stb. A végén meg a szülések. Megcsinálnám, de ha te jobban ráérsz, szívesen átadom. Most ráadásul nem is leszek két hétig. E-mail címet tudsz küldeni priviben, hogy át tudjam küldeni az excel táblát? Nyugodtan formázd/szépítgesd, ahogy jónak látod. Én nem is értek olyan nagyon hozzá, meg időm sem volt kísérletezni vele.
Biribon!
Én tutira érzem már a babát. Egy darabig azt hittem, hogy bélmozgás, szél, de aztán rájöttem, hogy a nagyobb fordulásait már érzem, ha a kezem a hasamra teszem, és ott tartom hosszabb ideig. Ez tűnhet korainak is, de én az elsőnél is a 14. héten éreztem, ami elsőnél szintén korainak számít, de előfordul. Szerintem, így a másodiknál nálad is elképzelhető
5 cm az ülő magassága, tehát a lábait beleszámítva még nagyobb
Ktouch!
Nálunk az ÁEK-ban azoknak ingyenes, akik ott szülnek. Ez más korházakban nem így van? Lehet, hogy ott is csak az ott szülő kismamiknak csinálnak. Mindenképp érdeklődj utána. A kombi tesztet CSAK akkor érdemes megcsináltatni, ha pozitivitás esetén belemész az amniócentézisbe (magzatvíz vizsgálat), és ha az is pozitív, akkor megszakíttatod a terhességet. Én bele sem merek gondolni ebbe a szituációba. Nekem a korom miatt kell, mert az amniócentézis kötelező lenne, de ezzel a kombinálttal ki tudom váltani.
Egyébként az Istenhegyi Géndiagnosztikai klinikán csinálnak bárkinek, de ott elég keményen kell fizetni. A honlapjukon megvan az ártábla (talán 28e ft.)
Vivi!
Én úgy tudom, hogy a kombinált teszt tartalmazza a tarkóredő vizsgálatot, pontosabban egy UH-t és egy vérvételt. Az UH-n nézik a tarkóredőt és az orrcsontot is.
Detty!
Majd valaki lefoglalja a manócskádat. Ha nem tudod megoldani, akkor ez van! A lépcsőzéshez részvétem. Szörnyű, hogy pont ilyen helyeken nincs megoldva az akadálymentesítés. Hát ez MO!!!
Gyere az eredménnyel mindenképp. Neked ma meg is lesz a vérvétel eredménye is? Szilárdnál az Istenhegyin voltam (akkor még nem volt ennyire elterjedve a kombinált szűrés), és ott megvolt fél órán belül. Szerintem itt a MÁV-ban nem lesz meg rögtön.
Bocsi Lányok, hogy ilyen hosszúra sikerült az irományom, de most volt időm mindenkinek reagálni.
Szép napot és enyhülő tüneteket!!!!