Jó reggelt Mindenkinek!
Először is Kata, gratulálok a pocaklakó kisfiúhoz!
Jó neked, hogy ilyen jól állsz a karácsonnyal...én még szinte sehogy sem..tegnap is elmentünk a férjemmel - Anyukáméknak akartunk borospoharakat venni, de nem találtunk.
A vásárlás terén egyetértek Veled! Nekem most van emberiszonyom...írtam is, hogy Bécsben sem volt jó emiatt. Igazából még nem olyan látványos a hasam, és az emberek nem figyelnek...azt hittem később jobb lesz. De ahogy írod..ha a 8. hónapban ilyen tapasztalatod volt, akkor nem sok jót lehet remélni!
Csillagtáncos, örülök, hogy rendbejöttél, de azért csak óvatosan! Ha nem is kell már extra pihenés, azért iktass be napközben is 1-1 pihit. Biztos, ami biztos alapon!
A hálapénzről, én úgy gondolom, hogy szülés esetében ez nem is az! Hiszen, ha választott orvosunk van, akkor a készenlétért fizetünk, illetve azért, hogy munkaidő után is bejöjjön! Én nem sajnálom őket emiatt, mert végül is ez a munkájuk, és hozzá is vannak szokva. Az én férjem is dolgozik pl. minden szilveszterkor, de hozzászoktam - szinte már így természetes.
A tényleges hálapénz..hát tényleg nem a legjobb. Én azt szeretem, ha megbeszéljük, hogy a doki mit szeretne. Ha tudom vállalni, akkor jó, ha nem, akkor vagy megegyezünk, vagy keresek másikat. Nekem így volt pl. a pszichodokimmal. Megegyeztünk, és amikor pont a kezelés felénél 2 munkahely közé kerültem - szóltam neki, hogy nem biztos, hogy a továbbiakban is menni fog. Végül ment, mert gyorsabban jött a következő munkahely mint gondoltam. De ez végül is egy korrekt "üzleti viszony" volt. Bár tudom, hogy ez a ritka.
Heni, szerintem a kis ajándékokkal már megtörték a jeget, és karácsony után - pláne, hogy akkor vannak a leértékelések - nyugodtan elkezdhettek vásárolgatni! Nekem annyira jó érzés!
Tegnap beszéltem az ikres barátnőmmel. 7 héttel idősebb nálam, és már 1/2 kg a gyerekei súlya. ("darabonként"
). Olyan hihetetlen, hogy Áron 105 gramm volt 1 hete, és pár hét és ilyen nagy lesz. Utána meg heti (!) 100 grammot fog hízni - annyit, amennyit 14 hét alatt.
Egyébként Heni, ő is azt mondta, hogy neki is volt egy ilyen "kellemetlenebb" hete a 16. hét körül. Azt írta a könyv, hogy ez a diszkonfort érzet teljesen normális, a növekvő méh miatt, mert a belek még mindig mozognak, és úgy kell helyezkedniük, hogy a későbbi méh növekedéstől is elférjenek.
Szóval szerintem ezért volt Neked a hasfájás, én meg ezért voltam olyan furcsán tegnap. Én is úgy jellemezném, hogy egyszerűen rossz volt a közérzetem!
Na megyek, mert el fogok késni a munkából...megint!