Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

A tollkészlet a dokinak szerintem is jó ötlet. Én az asszisztens nőknek akarok vinni valamit, de szerintem sima ajándékcsomagot állítok össze. (kávé, tea, csoki, stb.)

Az AFP-vel kapcsolatban az a lényeg, hogy akinek csak arra kell menni, annak természetesen nem kell éhgyomorra. Akinek viszont szóltak, ott teljes labor is lesz, tehát éhgyomorra kell menni + vizelet is kell.
Mi hétfőn megyünk, nekem attól függ a teljes labor, hogy a múltkorinak milyen lett az eredménye (a gyomorrontás miatt)

Ma valamit nagyon rendezkedik Áron baba. Már meghallgattam és gyönyörűen kalapál a kis szíve...gondolom csak növekszik, de ma valahogy nekem ma ez kényelmetlen! Sebaj! A lényeg, hogy Vele minden rendben legyen!

Ma megjöttek a babaruhák, amiket a neten rendeltem. Tök édesek. Az egyik rugdalódzó teljesen új! Most már tényleg leállok...idén!
:D

Heni, most olvasom az új vonalzódon a szöveget! Nagyon szép! Szívemből szól!

Megpróbálom aktivizálni magam! Ki kell pakolnom, amit vásároltam, és Áron "rendezkedése" miatt inkább korán le akarok feküdni!

Jó éjt!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Zsu, gyönyörű a babád!

képzeljétek, ma du voltam a dokinál, és azt mondta, hogy ha már ennyire rendben vagyok, nem kell semmi extra pihi stb :lol: :lol: Szerintem olyan szánalmas képet vághattam, amikor ezt megkérdeztem, hogy rögtön mondta :lol: :lol: Viszont a magnéziumot a 37. hétig kell szedni.
Az ajándéka dokinak tényleg jó ötlet, én utálom ezt az egész hálapénzes dolgot, bár sajnos tényleg adni kell. Mondjuk én ma adtam először neki. Nem azt sajnálom, hanem a módját. mert tényleg azzal, hogy elvállal, egy állandó készenlétet is vállal (ismerősöm pl. szilkveszterre van kiírva-képzeljétek, hogy örülhet ennek az orvosa...), szóval biztos megérdemlik. Csak ezt az egész sunyi rendszert. az ajándék mégis más.

Holnap este jön haza a férjem, hipp-hipp! :lol: :lol: :lol:

Szép estét Nektek!

Csillagtáncos

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Csillagtáncos: örülök, hogy jól vagytok!

Én is megkaptam az első babás ajándékot barátnőmtől: egy csörgőt, ami végül is hideg rágóka is.

Na, olvasok vissza még 1szer, mert megint elfelejtettem mit akartam még írni...
Vendég

Zsu: de szép babád van!

Nanoemi: örülök, hogy nálatok is minden rendben!
Vendég

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:40-kor.

Heni

Kép
szheni

Megint régen nem voltam! Mi minden történt veletek is. Irigyellek Noémi, hogy Bécsben sétálgattál :). Nálunk a feje tetejére állt a világ Karácsony miatt. Már csak egy ajándékot kell beszereznem és készen vagyok. De mindenkinek egyedi ajándéka lesz, így össze-vissza kellett rohangálnom érte, persze gyerekben. :)

Ma voltam AFP-n, hepatitis B szűrésen és az integrált teszt második vérvételén. Teljesen össze vagyok szúrkálva... És jelentem még egy fiam van :). Hát lányra gyúrtunk, de lesz még egy Vezérünk! Nekem szép volt a kis Yoda Mester fejével együtt :). 16 hetes 3 naposnak felel meg a mérete. Mozgása esténként aktív, olyan, mintha a méhemen belül egyik oldalról a másikra ugrálna :). Bongort a 17. héten éreztem először egy határozott rúgással. Most furcsa, hogy egy bokszolást érzek :).

A vásárlással kapcsolatban pedig annyit, hogy babona ide vagy oda, ha én tehetném - most már nem kell vásárolni, mert a kicsi is fiú - mostani fejemmel biztosan nem a 8-9. hónapra hagynám a vásárlást. Erre a 6. hónap a legjobb. Akkor hihetetlen energiája van a kismamának és bírja a menést. Én a 8. hónapban vásároltam, és emberiszonyom volt. Lassan bírtam menni, mindenki fellökött és három lépés után már elegem volt mindenből. De mindenki a saját tempójában és idejében csinálja, ez csak egy tapasztalat volt részemről :).

Mindenkinek gratula a babákhoz! Áldott Ünnepeket lányok! Nem hiszem, hogy Karácsonyig fel fogok tudni jönni, mert holnap vagy holnapután megyünk Németországba és csak 22-én este jövünk vissza. A 23-a pedig nagyon zűrös lesz. Nagyon vigyázzatok magatokra a babikra és tényleg teljen békésen a Karácsony!

Puszi, Kata
torokka

Lányok: akik jobban bírjátok követni kik írnak, s kik nem.
Lécci világosítsatok fel, hogy a táblázatunkban levő Vargaera, meg Mniki84, valamint Mukkancs ezek írogatnak is közben s csak az én figyelmem keröülték el?
Mert pl. Mukkancs is hétfőn papír szerint 12 hetes volt, így még egy ok, hogy jelentkezhetne.
Ha véletlen az én figyelmem kerülte el, s írt, akkor bocsánatot kérek tőle, most épp kicsit szembenéztem a táblázattal míg törpém nem ébredt fel (már pillanatok kérdése, s hív), s így jutottam e pár sor megírásához.
Anuk: neked rózsaszín lett a sorod, és Benta a harmadik kék soros.
Oké?

Kép
kissmanó

Jó reggelt Mindenkinek!

Először is Kata, gratulálok a pocaklakó kisfiúhoz! :)
Jó neked, hogy ilyen jól állsz a karácsonnyal...én még szinte sehogy sem..tegnap is elmentünk a férjemmel - Anyukáméknak akartunk borospoharakat venni, de nem találtunk.
A vásárlás terén egyetértek Veled! Nekem most van emberiszonyom...írtam is, hogy Bécsben sem volt jó emiatt. Igazából még nem olyan látványos a hasam, és az emberek nem figyelnek...azt hittem később jobb lesz. De ahogy írod..ha a 8. hónapban ilyen tapasztalatod volt, akkor nem sok jót lehet remélni!

Csillagtáncos, örülök, hogy rendbejöttél, de azért csak óvatosan! Ha nem is kell már extra pihenés, azért iktass be napközben is 1-1 pihit. Biztos, ami biztos alapon!
A hálapénzről, én úgy gondolom, hogy szülés esetében ez nem is az! Hiszen, ha választott orvosunk van, akkor a készenlétért fizetünk, illetve azért, hogy munkaidő után is bejöjjön! Én nem sajnálom őket emiatt, mert végül is ez a munkájuk, és hozzá is vannak szokva. Az én férjem is dolgozik pl. minden szilveszterkor, de hozzászoktam - szinte már így természetes.
A tényleges hálapénz..hát tényleg nem a legjobb. Én azt szeretem, ha megbeszéljük, hogy a doki mit szeretne. Ha tudom vállalni, akkor jó, ha nem, akkor vagy megegyezünk, vagy keresek másikat. Nekem így volt pl. a pszichodokimmal. Megegyeztünk, és amikor pont a kezelés felénél 2 munkahely közé kerültem - szóltam neki, hogy nem biztos, hogy a továbbiakban is menni fog. Végül ment, mert gyorsabban jött a következő munkahely mint gondoltam. De ez végül is egy korrekt "üzleti viszony" volt. Bár tudom, hogy ez a ritka.

Heni, szerintem a kis ajándékokkal már megtörték a jeget, és karácsony után - pláne, hogy akkor vannak a leértékelések - nyugodtan elkezdhettek vásárolgatni! Nekem annyira jó érzés!

Tegnap beszéltem az ikres barátnőmmel. 7 héttel idősebb nálam, és már 1/2 kg a gyerekei súlya. ("darabonként" :D ). Olyan hihetetlen, hogy Áron 105 gramm volt 1 hete, és pár hét és ilyen nagy lesz. Utána meg heti (!) 100 grammot fog hízni - annyit, amennyit 14 hét alatt.
Egyébként Heni, ő is azt mondta, hogy neki is volt egy ilyen "kellemetlenebb" hete a 16. hét körül. Azt írta a könyv, hogy ez a diszkonfort érzet teljesen normális, a növekvő méh miatt, mert a belek még mindig mozognak, és úgy kell helyezkedniük, hogy a későbbi méh növekedéstől is elférjenek.
Szóval szerintem ezért volt Neked a hasfájás, én meg ezért voltam olyan furcsán tegnap. Én is úgy jellemezném, hogy egyszerűen rossz volt a közérzetem!

Na megyek, mert el fogok késni a munkából...megint! :oops:

KépKép
KépKép
kfnoémi

Kismanó!

Mniki pénteken írt útóljára, szóval ő aktív, csak ritkábban jön!
Vargaera - val még én sem beszélgettem.
Mukkancsal igen, de most ő is régebben írt! (csak most nincs idő kikeresni mikor)

Noémi

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jó reggelt!

Torokka: gratulálok a kisfiúhoz!!

Heni: ilyen ajándékot nem is lehet visszautasítani!
Amúgy most, hogy belegondolok, nekem otthon van egy bundazsákom és két overallom (ami másfél évesen lesz jó rá). Még nyáron adta ide unokatesó, mondta, hogy ezek maradtak meg, a bundazsák az enyém volt, a másik kettő meg a hugomé, ill. az ő fiáé, hogy elvisszük-e, mert épp most találta meg. Mondtam, hogy persze. el is felejtkeztem róla.

Én majd akkor akarok vásárolni, ha meg tudom a nemét. Hisz addig azt sem tudom, hogy kéket, vagy rózsaszínt...persze lányra is rá lehet adni kéket:). Meg anyukámnál van pár babaruha, azokat még meg akarom keresni most karácsonykor.

Képzeljétek, anyukám mondta tegnap, hogy a babkocsit ő szeretné megvenni! De rendes tőle. Bár tegnap kinéztem egyet használtan, 18 e Ft, hordozóval. De azt mondta, hogy várjunk még, meg majd személyesen nézelődünk, kipróbáljuk. Mondtam, hogy nekem jó használt is, nem kell méregdrágán újat venni:).

végül is nekem is választott az orvosom, kolleganőm nála szült, tudom, hogy mennyit fizetett neki. Na,nekem annyi tuti nem lesz. Majd kiderül, hogy kér-e, vagy ha lesz, és adunk neki borítékot, hogy viselkedik. Nagyot nőne a szememben ha elutasítaná.

Noémi: most nekem is emberiszonyom van, ez a karácsony ennyiből szörnyű. Még van egy menetünk a TEscoba, de azt se tudjuk, hogy este 10-kor menjünk, vagy reggel 6-kor, mikor lennének kevesen.

Csillagtáncos: este jön haza férjed! Gondolom, hogy várod!

Január első hetében az enyém is elmegy 2-3 éjszakára. Nagyon furcsa lesz, mert ezer éve nem aludtunk már külön. És nagyon fog hiányozni!

Szép napot!
Vendég

és ma 16-ig dolgozok, nem 17-ig! Olyan jó!!! :mrgreen:
Vendég

Zsu, nagyon szép a kisbabád, gratulálok!

Torokka, szívből gratulálok a második kisfiadhoz! Nagyon jó két /3/ fiús anyukának lenni, összenőnek igen hamar, és mind2 beléd lesz szerelmes!

Heni, ezek az ajándékok lelkileg nagyon sokat jelentenek, szerintem, nagyon megható! Én vettem egy cumit Beninek, és annyira jó ránézni!
Ügyes vagy a sállal! Nekem is rá kell ülnöm a kezemre, hogy ne kössek, mert nem marad a síelésre.

Csillag, örülök, hogy jobban vagy!

Tegnap sokat mocorgott a babám, már azt várom, hogy a férjem is érezze. Amikor átfordulok egyik oldalamról a másikra, akkor is néha érzem, ahogy ő is rendezkedik, pakolászik odabent.

Szép napot!

Benta

Kép
benta

Sziasztok Lányok!

Hát, nem vagyok valami aktív az írásban, ezt jól tudom, viszont úgy nem megy el nap, hogy ne olvasnék be ide Hozzátok, tehát kis (nagy) túlzással mindenkiről tudok mindent! :-)

Irigykedem csendben, hogy már sokan tudjátok a babátok nemét és már nagyon várom, hogy mi is megtudjuk!

December 5-én voltunk a 12 hetes UH-n és szerencsére minden érték teljesen normális, szépen fejlődik a Babácskánk, ami megnyugtató számomra, miután a terhességi vitaminokat nem tudtam szedni az első 3 hónapban. Úgy látszik a Magne B6 és a folsav elegendő volt eddig .... és persze a változatos étrend. Tegnap voltam belgyógyászati vizsgálaton, ami eddig elmaradt és bizopny kicsit agas volt a vérnyomásom, ezért most 2 hétig írnom kell és figyelgetni.

Honlap megyek a dokinkhoz, hogy végig nézze az összes leletemet és megállapítsa az AFP időpontját, és nem utolsó sorban a szülés időpontját... :-) Ez eddig elmaradt, mert a védőnőm sem találta éppen a "korongját" és a dokim végül azt mondta, hogy majd a 12 hetes UH-ból számolgatunk holnap, tehát gyakorlatilag eddig nem voltam kiírva, csak magam számolgattam eddig a 13. hétig.... :-)

Sokan nagyon jól álltok a vásárlással! Mi várhatóan áprilisban költözünk az új házunkba, így akkor kezdődhet csak meg az igazi "fészekrakás", de szívem szerint más most minden bepakolnék abba a szobába, ami a Babácskáé lesz. Úgy tervezem, hogy a költözést követően már otthonról fogok dolgozni. Ekkorra tervezem a vásárlásokat, beszerzéseket, remélem, nem lesz nagyon fárasztó, de biztosan nagy élmény.

Egyelőre ennyi, csak szerettem volna bejelentkezni Hozzátok, szép napot és kellemes ünnepeket kívánok, ha addig nem tudnék írni!

Puszi mindenkinek!
cincibabus

Sziasztok!

Most ment el a védőnő, itt ült egy órát. Azzal köszönt el,hogy jönnek az ünnepek, ne egyek sokat, ne hízzak. Mondtam jó, és miután bezártam az ajtót sütöttem magamnak egy adag krumplit.

Csillagtancos, de jó jön a férjed!!

Kata, gratula a fiúcskához! Remélem azért az éven még hallunk rólad!
És jó utat Németországba! Vigyázzatok magatokra!
Látom te is szép hasonlatot találtál legújabb csemetédre. Az enyém Alien.

Én még mindig a Magne B6 ivóoldatot ajánlom. Most mondta a védőnő is,hogy hamar felszívódik, és majd főleg akkor lesz nagyon jó, ha már nagyobb a pocak,és keményedések is vannak. Ez valami hasonló, amit a kórházban adnak infúzióba.

Ez a hálapénz dolog elég érdekes. Már annyira hozzá szoktattuk az orvosokat,hogy elvárják. Én nem fogom megkérdezni, hogy mennyit kér a szülésért. Szerintem ez olyan kellemetlen. Adunk amennyit tudunk. Én már olyat is hallottam, hogy a magánrendelés tarifának a 10*-e. Hát az egy kicsit sok lenne szerintem.

Zsu

Kép
bvigh

Behülyült a babanet, és elszállt minden ááá! Megpróbálom mégegyszer.

Hűű, gyűlnek már a fiúkák, gratulálok! :lol:

Vásárlás: még nem vettem semmit, karácsonykor anyukámnál átnézem a meglévő rokoni készletet, aztán utána vásárlunk csak bébiruhát. Viszont lesz egy légzésfigyelőnk. Anyós végül kibökte, hogy amit ők gondoltak karácsonyra, tetszene-e neknük, én meg előhuzakodtam, hogy olyan sok kiadásunk lesz jövőre (házfelújítás, baba), hogy inkább valami hasznosabbat választanék, ha rajtam múlna pl. egy légzésfigyelőt vagy bébiőrt. Tetszett nekik is az ötlet, megbeszéltük, hogy majd együtt elmegyünk, hogy meg tudjam kérdezni, mi mire jó stb. Erre.. apósom megvette egy orvosi boltaban azt az egyfélét, amit árultak... Férjem, aki csak skypon folyhatott bele, teljesen kiakadt, én meg majdnem bőgtem, hogy miért hagyott ki belőle, elvégre nekem kell tudni, hogy mi mire jó, vagy milyet érdemes venni... Végül felhívtam egy végzős orvosis és gyakorló anyuka barátnőmet, aki megnyugtatott, hogy ez biztos jó cucc lehet, ha orvosis boltban vette, meg elmondta, hogy mi ennek a lényege. Így végül lesz légzésfigyelő és a béke is szent! :lol:
Ja, meg sógoromnak van egy kiságya, mit az ő gyerekei használtak, 13 éve vették, de állítólag most is tök jó. Hát matracot tuti fogok újat venni, mert a 9 éve porosodón mégse aludjon a babánk!

Heni, Noémi: én arra jöttem rá,. hogy biztos a belsőnk átalakulása miatt vannak a rémálmaim. Majdnem minden éjjel rémálmodok, mindig tök valósághű, és velem történik vmi rossz. Pl. most éjszaka a kórházban voltam, és egy nagydarab c. fiúgyerek állandóan rámnyitott a wécén, mire rászóltam, hogy fejezze már be, és erre kb 3szor agyon akart verni, ott menekültem, meg kergetett az osztályon... Múltkor meg egy óriáskígyó akart állandóan a sarkamba harapni... De, ma éjjel rájöttem, hogy mikor felébredek heves szívdobogással, mindig baromira kell pisilnem. Szóval valószínűleg emiatt álmodok rémet, és sajnos nem az álom előtt ébredek fel, hogy ki kéne menni...ááá :D

Na megyek a cuki védőnőhöz, mertnem adtak elég beutalót múltkor, ja meg észrevettem, hogy a 4 papírból kettőn elírta a nevemet... persze azt se bírta beikszelni egyen, hogy fiú vagyok-e vagy lány... Még jó, hogy ez a helyettes volt, a saját legalább a nevemet tudja... :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Ticker próba....

Kép
cincibabus

Bvigh, szerintem nem kellemetlen megkérdezni mennyit kér a szülésért. Végül is nem a hozzánk fűződő érdekből jön be a kórházba, hanem az anyagiak miatt. Mi ezt letudtuk a terhesgondozás első alkalmával. Én már meséltem, hogy az én orvosom elég drága, mert 10 000-et kére egy terhesgondozásért. De az is igaz, hogy több mint egy évig jártam hozzá a meddőségi centrumba, és mivel nagyon soká jött Áron baba, és ő tudta a kórtörténetemet, nem akartam a pénz miatt váltani. Hál istennek ki tudjuk fizetni.
Szóval mikor elmondta a tarifát, én rögtön rákérdeztem a szülésre, és ő azt mondta, hogy 100 körül. Szóval így még lesz egy kis szabadságunk, és úgy gondolom 80-100 között fogunk adni, attól függően, hogy leszünk megelégedve vele.

Egyébként azt én is hallottam, hogy a tarifa tízszeresét, illetve még egy olyat is, hogy amennyit terhesgondozás alatt kifizetett az ember, annyit illik. Tehát, ha mondjuk valaki összesen 50-et fizetett a 9 hónap alatt, akkor 50-et ad a szülésért.

Mondjuk azt én is eldönöttem, hogy a második gyerkőcnél már nem fogok ilyen drágán járni. Ha jó az orvos megbeszélem vele, ha nem enged, megyek máshoz....legalábbis most így gondolom!

Csillagtáncos, biztosan jó, amit az orvosi boltban vettek, de megértem, hogy csalódtál, hogy nem vehettél részt a kiválasztásban. Mi pont ezért írunk évek óta listát. Ez egy tök szép levél, amin van egy kis szöveg és a lista ponto megnevezéssel, árral, a bolt nevével, és esetleg linkkel. Így tök jó, mert mindig hasznos dolgot kapunk...bár tavaly megtörtént, hogy anyósom ingeket vett a férjemnek, amire tökre nem volt szüksége...szóal idén szóltunk is, hogy sokmindenre lesz szükségünk, és szeretnénk, ha a listáról válogatnának. Végül is az ajándékozással a másiknak akarunk örömet szerezni. Én pl. pont emiatt mindig felajánlom a csere lehetőségét is!

Szerencsére engem most elkerülnek a rémálmok, de megértelek, a múlt hetem nekem is szörnyű volt ilyen téren!

KépKép
KépKép
kfnoémi

itt vagyok !!!! aktív vagyok , olvasásilag, csak költözéa előtt vagyunk és elég sok a teendő!!

Pénteken drukkoljatok hogy a 4D-n terpesszen a csöppöm!!!

puszi mindenkinek!!!

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok!

Csillagtáncos!
Nagyszerű, hogy minden rendben van és, hogy végre a férjeddel lehetsz!!!! :D Bizti jó a légzésfigyelő! Orvosi boltokban tényleg nem szokott gagyi lenni...

Torokka!
Gratulálok a kispasidhoz!!!! :D

Noémi!
Amit a hálapénzről írtál, azzal ezer százalékig egyet értek, a másik oldalról nézve is! Én dokim egy vasat se fogadott el eddig, ezért úgy gondolom, majd a szülésért egy nagyobb összeget fogunk adni....
Tegnap Balázs is nagyon kis aktív volt, még ma reggel is, de azóta csendben van....

Én is ma voltam az AFP-n, 8 cső vértől szabadítottak meg, a végén komolyan azt hittem, hogy lefordulok a székről.
A csütörtöki 4D is ugrott, tegnap hívtam a dokimat és pont abban az időpontban tud fogadni és ez fontosabb, mint a "mozi"....azért remélem kapok képet...

KépKép
amadea

Sziasztok!

Na megjöttem a védőnénitől. Majd megy privi a táblázathoz. Hallottam a szívhangját, nagyon gyorsan kalapált a kis szíves hála Istennek! :lol: :lol: De jó nehéz volt megtalálni, de a védőnő nem adta fel! :D De, képzeljétek, a múltkori helyettesítős csajok még azt is elcseszték, amit én nem gondoltam... Eleve 2 beutalóval kevesebbet adtak, mint kellett volna, a többin meg hol a nevem volt elírva, hol a dátum járt volna le,mire mennem kell, hol valami szakmai izét nem írtak be... Mindenből újat kellett írnia a védőnőnek. Vagy 40 percig ott csücsültem. Ja, és állítólag fogytam 1 hónap alatt 50 dekát- szerintem ez kb a pulóver súlya, ami most nem volt rajtam, múltkor meg igen :lol: És látogatni sem jön most, hanem csak januárban,juppi! :lol: :lol:

Hálapénz: mi még nem kérdeztük a dokinktól, de aki szült már nála, azt mondta,h neki azt mondta, h nincs meghatározott tarifája. Szerintem kb 40-50 körül van egy normál szülés. Legalábbis Miskolcon, mert a másik kórházból ismert csajnak főorvos a dokija, és az kér 30-40et. De el tudom képzelni ,hogy egy-két náluk régebb óta ott lévő pasi 60-70 körül is elkér. Mi szerintem 40körül adunk majd, de max 50et. Persze azért mi is rákérdezünk, hátha mond valamit. A 100 tényleg baromi drága egy sima szülésnél, még talán a császárnál is... És a 10/vizsgálaton is nagyon csodálkozom... bár Noémi, ezek budapesti árak, ugye?

AFP: lehet kajálni előtte. Nekem csak annyit mondtak, hogy előtte nap ne egyek nagyon zsíros kaját, mert az módosíthatja az értéket. Azt mondta a védőnő, h csak a vércukros vérvételnél nem szabad enni.

Amadea: remélem, azért máskor be tudjátok pótolni a 4D-t!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Igen, Csillagtáncos, ezek budapesti árak.
Biztos, hogy itt minden drágább. Az egyik barátnőm 4,5 éve szült, és ők akkor adtak 50-et a dokinak, de azért "csak" annyit, mert a doki rájuk bízta, és tényleg nagyon sima szülése volt. Tehát ha csak az inflációt nézzük...
Az én dokim azért drága, mert vagy olcsó a terhesgondozás, és ennyit kér a szülésért, vagy drágább a terhesgondozás, de ránk bízza...ezért is mondtam, hogy legközelebb már nem így lesz!

Amadea, szerencsére a mozizásra könnyű időpontot kapni, remélem hamarosan bepótoljátok!

Niki, javaslom a csokit a 4D előtt. Ahol én voltam, ott ki is volt rakva, és kínáltak is, bár az ilyen kicsik még sokat mozognak. Egyébként sok múlik a vizsgáló türelmén is. Mi is vagy 15 percig keresgettük...de a végén csak megmutatta!

KépKép
KépKép
kfnoémi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:40-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok! Köszönöm mindenkinek aki válszolt,aranyosak vagytok. Ma voltunk UH-on azt ,mondta doki nagyon ugy néz ki hogy kislány lesz. :D

Kép
kata840725

Kata: táblázatba nem szeretnél bekerülni?
Javítanád az arányt.
Ugyanis nálunk sem tuti bombabíztos, de lehetséges, hogy az én sorom is kék lesz.
Mára előrehozattam az uh-t, hogy holnap menjek el a tripla tesztet csináltassam meg, az eredménnyel még az idén tudjak visszamenni a dokimhoz. Mert ugye karácsony után elutazunk, s nem lenne alkalmam az idén még egyszer találkozni vele.
Dokinéni jó tüzetesen megnézte, s ezt mondta "ennek a gyereknek szerintem nincs semmi baja". Hát legyen is igaza!!!!!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kissmanó 2008.12.17 19:59-kor.

Kép
kissmanó

Kata!
Gratulálok a kislányhoz!!! :D

Heni!
Ha valaki ügyeletben vezet le szülést nem kérhet pénzt, ellenkező esetben 2 évig terjedő börtön büntetést is kiszabhatnak rá, az ajtóra kiírni szerintem elég gáz, ilyen helyre már nem is szívesen megy be az ember....A fogadott orvos más eset, nyilván senki se várja el ingyen, hogy bejöjjön az éjszaka közepén...a te példáddal élve: a külön órákért bizony fizetni kell....

A babamozival az egyetlen "gond", hogy holnap lesz a szülinapom és szép ajándék lett volna....január 15-re kaptam új időpontot.....

KépKép
amadea

Amadea: sajnálom, hogy esett a szülinapi ajándék.
De akkor hadd kívánjak boldog szülinapot :wink:
Asszem az ünnepek miatt tolódott el 4 hetet neked ez a 4D.

Kép
kissmanó

Sziasztok!
Szheni, szerintem nagyon jó vásárt csináltál! Ügyes voltál :D

Noémi, nekem is 10 ezer a terhesgondozás. Tudom, hogy nem olcsó, de mivel ez a doki már ismer (2 éve együtt küzdöttünk a babáért), nekem még így is megéri. Bp-i viszonylatban meg kb tényleg ilyen magánrendelési árakkal találkozunk.

Kata, gratulálok a fütyishez!

Mikor jönnek már a kiscsajok????

Amadea, előzetesen, nagyon boldog születésnapot kívánok!

Képzeljétek, ma állok a metrón, nem volt ülőhely, így kapaszkodtam ezerrel. Észrevettem, hogy egy középkorú nő nagyon figyel (ő is állt). Erre odajött hozzám és megkérdezte, hogy meddig utazom, mondom a végállomásig. Erre megkérte az előttem ülő pasit, hogy ugyan adja már át nekem a helyet, mert nem látja, hogy kismama vagyok? :shock: Mindezt a munkából hazafelé tartó sokaság füle hallatára. Még én éreztem magam kellemetlenül, közben meg persze rém büszke voltam a pocakomra. Pedig nem is gondoltam, hogy ennyire látszik csukott kabátban is. Szóval szépen elfoglaltam a helyem, a pasi elnézést kért, a nő meg mondta nekem, hogy nem ciki ez, mégiscsak biztonságosabb ülve utazni. :D Kiváncsi vagyok, mi lesz itt később :D

KépKép
süni76

Sziasztok!
Kissmanó!Dehogynem.Ha lehet akkor szeretnék én is ott lenni. Hogy lehet bekerülni?
Süni!Valószínű Aprócskámmal megtörtük a fiúcska sort. 90%-ra mondta doki a kislányt.
kata840725

Sziasztok,

Ma voltam 12 hetes vizsgalaton es nagyon csalodott vagyok, :( mert nem csinaltak UH-t. A babanak a szivvereset nezte csak meg a doktorno, ami 140-es es azt mondta, hogy ez teljesen jo.
Kerdeztem tole, hat hogy itt megis mikor szamithatok a Down kor vizsgalatra meg az AFP-re, erre csak annyit mondott, hogy a 16. heten lesz vervetel akkor abol nezik az AFP-t es a 18. heten pedig lesz ultrahang. Szerintem akkor mar talan meg is tudjak mondani, hogy fiu vagy kislany. Nekem mar a terhesseg elejen csinaltak egy vervetelt 12 kemcso legalabb, de szerintem azt is csak azert mert az elso par hetben pecsetelo verzesem volt.
Ugyhogy senki ne gondolja, hogy az Amerikai terhesgondozas milyen jo + emellet meg egy vagyont kell fizetni a biztositasra is a vizitdijakra de legalabb halapenz mint olyan nem letezik.
Mi meg nem vettunk semmit a kicsinek, talan egy kicsit babonas is vagyok, akarom mar nagyon tudni, hogy minden nagyobb vizsgalat eredmenye rendben van, utana aztan biztosan allandoan a bababoltokat fogom jarni.
Az anyosom jon latogatoba januarban, ugy tervezem, hogy majd egyutt elmegyunk es elkezduk a babaholmik beszerzeset. Nekem aztan tenyleg az alapoktol kell kezdenem, mert elso baba, itt rokon a kozelben egy szal se, akitol esetleg orokolhetnek valamit, ugyhogy szerintem a bababutorokkal fogom kezdeni.
Ez amit irtatok ez a szivhanvizsgalo keszulek, nagyon jol hangzik. Szerintem valami olyasmi lehet, mint amivel ma a doktorno megvizsgalta a szivhangot, mert elotte ratette a hasamra az ultrahangos zselet. Jo lenne sikerulne nekem is itt beszereznem egyett, biztosan minden este lefekves elott megneznem a kicsi szivet hogy dobog.
Nektek mit mondott az orvos mennyi folyadekot kell inni naponta. Nekem ma azt mondta, hogy 1 gallonnal ami most igy hirtelen nem is tudom hany liternek felel meg, de rengeteg. Jo lesz belehuznom, mert szerintem en jo ha a felet megiszom az eloirtnak.
Ez a poci dolog is valoban erdekes, mert reggelente csak nagyon kicsit latom, hogy gomolyodik ott valami, viszont estere mar egesz terebelyes hasam szokott lenni, foleg vacsora utan es erzem, hogy feszul a bor rajta. De akkor reggelre hova tunik?
Egyebkent nem hiztam meg 1 grammot sem, ami jo, hogy nem is fogytam, de lathatoan kezd atrendezodni a testem, bar nem latom honnan megy el, hogy mashol tobb legyen.
Meg egy kerdesem lenne, ugy latom mintha en lennek itt a "legfiatalabb terhes" a 12. het + 1 napommal ez a faradsag, alvaskenyszer dolog mikkor fog enyhulni. En meg a mai napig este 8-kor mar agyban vagyok es ra fel orara rendszerint mar alszom is. Aztan leszamitva az egyszeri felkelest a pisiles miatt reggel 7-ig alszom, mert kell menjek meloba.
Mindenkinek szep napot es kellemes pocakosodast!

Banka
Kép
banka79

Kata végre mégegy kislányos :D Nekem se mondta 100%-ra, mert rúgkapált az angyalom, ma is egész nap. Vagy bokszoló vagy biciklista lesz. Állítólag ha nem is látja rendesen, de egy jó doki már a medencéből meg a csontozatból is tud saccolni.

Vigyázzatok fiúk, megvan a második kiscsaj is. :)

Süni drágám ti mikor mentek? Ha neked is lány várható akkor már el kéne beszélgetnünk a sok azonosságról, ami köztünk van :D

Banka én még mindig mormota vagyok. :) Lassan téli álmot alszom, csak Pocok (Emma most már, remélem nem is változik) kelt fel éjjelente, meg reggel. Úgy tud helyezkedni, hogy csuda.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Banka, jó sok kérdést feltettél, de szívesen válaszolok / válaszolunk!
A szívhang tényleg tökéletes, emiatt nincs okod aggódni. Itthon általában csinálnak egy "nulladik" ultrahangot, amivel megállapítják a terhességet, az első pedig a down kór szűrés. Ez a 12. héten van. Ilyenkor a nyaki redő vastagságát nézik (ez 3 mm-ig jó), illetve az orrcsontot nézik, ugyanis a down kórosoknál ez később alakul ki.
A magyar terhesgondozás egyébként nagyon jó, reméljük az amerikaiban sem fogsz csalódni! Egyébként biztos vagyok benn, hogy a 18. heti uh-n mindent részletesen megnéznek. Az AFP pedig azért jó, mert ha alacsony az értéke, akkor az downra is utalhat, szóval így nem baj, hogy most nálad ezt nem szűrték!

A szívhangvizsgálót szerintem be tudod szerezni. Ha szólsz itthoni rokonodnak tuti meg tudja neked venni - az ára 9990 Ft - és postán kiküldi neked. Én nagyon élvezem, minden reggel és este hallgatom Áron babát!

A folyadékról nekem a védőnő beszélt - 2 litert mondott. Egyébként most már (16. héten) cserélődik a magzatvíz és emiatt én nagyon sokat iszom (kb 3 litert naponta), de gondolom ehhez hozzájön a fűtés miatti száraz levegő...gondolom nálad Las Vegasban nincs ilyen gond!

Igazából a pocakod, amit látsz, az még nem terhespocak, inkább a belek, belső szervek átrendeződése, ráadásul az első babával kb. a 16-20. hét között lesz látható - bár erre van ellenpélda is - lásd Heni pocakfotóját korábbi oldalon! :D
HA feszül a bőrőd mindenképp kenegesd, nehogy megszakadjon, és striáid legyenek!

A fáradság nekem ilyentájt "múlt" el, bár még most is simán alszom 9 órát! Azért gondolj bele, ez nagy munka a szervezetnek!

Remélem válaszoltam minden kérdésedre, de ha még van ÍRJ nyugodtan! Gondolom, milyen nehéz lehet, úgy hogy nincs ott senki ismerős hasonló cipőben!

Egyébként mit csinálsz ott kint? Kaszinóban dolgozol? Érdekes lehet!

Noémi

KépKép
KépKép
kfnoémi

Anuk úgy írigyellek, hogy már ennyire érzed a mozgást! Én pl. ma semmit sem éreztem. De nem aggódom, mert a szívhang tökéletes, és az ikres barátnőm is mondta, hogy neki is volt egy hét "eső előtti csend".

Heni, én is egyetértek Amadeával! Nagyon jó a példa! :D Ebből is látszik, hogy fontos a környezet - mármint, hogy hova van kiírva - magánrendelőbe - mert akkor okés, ha a kórházba, akkor tényleg jogellenes!

Kata, gratulálok a kislányhoz!

Kismanó, úgy örülök! Tuti minden rendben lesz a babával!

Amadea, nagyon boldog születésnapot Neked!

Heni, ügyesen vásároltál, nagyon jó áron jutottál hozzá a cuccokhoz! Én ma megvettem az ünnepi rucimat. (az árát le sem írom :oops: Remélem holnap le tud valaki benne fotózni, és felteszem

Képzeljétek, holnap lesz a céges karácsonyi bulink, ahol én leszek a "háziasszony". Ez azt jelenti, hogy 6-ra oda kell érnem, és a végéig ott kell lennem, ami minimum éjfél. De úgy döntöttem, legkésőbb 1-kor kirúgdosok mindenkit, végül is másnap, munkanap!
Nem örülök, mert tuti fáradt leszek, de ezért holnap is csak dél körül megyek be, és valószínűleg pénteken is. Szombaton meg szabin vagyok!
De azért már várom is, mert szépen kirittyenthetem magam! Azért ez jó érzés, ráadásul a ruha tényleg egy tünemény, amiben nagyon cuki a pocim!

Jó éjt!

KépKép
KépKép
kfnoémi

..

Heni

Kép
szheni

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:41-kor.

Heni

Kép
szheni

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:41-kor.

Heni

Kép
szheni

Amadea, nagyon boldog szülinapot kívánok!

Benta
benta

Sziasztok lányok!

Mindenkinek gratulálok a kisfiához/kislányához,ezek szerint talán én vagyok az egyetlen, aki nem fogja megkérdezni a baba nemét... :D
Nekem meglepi lesz! ( hacsak el nem szólja magát egyszer valaki)

Heni!
Hol vettél ilyen olcsón melltartót? Mert már egy ideje én is lesegetem, de még nem láttam,csak közel 5000,-ért, annyiért meg én nem veszek!
A gatyóról nem raksz fel képet?
Mindenkinek jó éjt, és szép álmokat.

Banyoszka
banyoszka

Banyoszka: elsőszülöttemnél nem akartuk tudni, uccsó uh-n szólta el magát a dokinéni. Második alkalommal minden uh-ra úgy mentem, hogy nem akarjuk tudni, ha lát is valamit, tartsa meg magának. Mondanom sem kell, látta tisztán, s mindenáron fel akarta írni az "eredményt" egy kis papírra, hogy ha túl kíváncsi lennék, akkor nézzem meg. Mikor kibújt, aztán megtudtam.
Harmadszorra már akartuk tudni, miképp most is. Igaz, most még nem mondta bíztosra, de hátha. Bár nekem mindegy, csak egészséges legyen.

Kép
kissmanó

Ja, Kata: táblázatot láthatod, hisz péntekenként felteszem. Figyeld meg milyen adatok vannak benne, azokból Te miket akarsz velünk megosztani, aztán küldd el nekem azokat PRIVIBEN. s akkor a holnapiba be is kerülhetsz, ha ma megírod.

köszi

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Amadea: nagyon boldog szülinapot kívánok!!![color=blue]
[/color]

Anuk: de irigyellek, hogy ennyire érzed a mozgást! Már én is nagyon várom!

Kata: gratula a kislányhoz!

Heni: tényleg tök jó vásárt csináltál! Egészséggel viseld őket!
Én még bírom a farmerjaimat, szerencsére kettő az bővebb volt, vagyis nagyobb két számmal. Mikor megvettem 68 kg voltam, terhes 60 kg-val lettem. De a melegítő kényelmes nekem is. Az a legjobb viselet sztem:).

Banyoszka: én a kínaiban vettem olcsón szopis melltartót.

Kfnoémi: majd írd meg, hogy sikerült a buli! Biztos elfáradsz, ha ennyi ideig ott kell majd lenned, de érezd jól magad!!
Nálunk a karácsonyi buli elmarad, tavaly is elmaradt.

Banka: sajnálom, hogy nem vizsgáltak meg Uh-gal, de majd a 18. hetin. eléggé különbözik a két ország, és nemcsak ebben.
Én kb. 2 l folyadékot iszok egy nap, egy üveg ásványvíz és fél liter tej.

Én is 9 órákat alszok, nappal, vagyis dél körül rámjön az álmosság, aztán ált. elmúlik, de még mindig álomkóros vagyok.

Tegnap megtört a jég, összebújtunk apjukkal
:oops: , jajj, de jól esett.

És holnap jönnek öcsémék! (300 km-re laknak) annyira örülök neki, itt lesznek egész hétvégén! 8)

Szép napot!
Vendég

Jó reggelt Lányok!

Szheni, ne haragudj, ha megbántottunk volna! (vagy a tanárokat)
Azt nem írtad, hogy előre kéri a pénzt...ez azért elég furcsa. Engem inkább ez lep meg, nem is az összeg, illetve nem is az, hogy egyáltalán kér!
Nagy szerencséd van ezzel az orvossal, tényleg nagyon rendes! Szerintem az összeget illetően próbálj meg helybéli kismamától tanácsot kérni, mert feljebb láthatod mennyire különböznek az árak. Én a pestire azt mondom, hogy 50 ezer felett kezdődik, de Csillagtáncos írta, hogy ők max 40-et adnak.

Én tegnap mértem magam, és 57 kg vagyok! :( Ez azt jelenti, hogy + 3 kg-nál tartok. Nem örülök, mert olyan sokáig tartottam az 1,8-at és azt hittem, ezzel egy kis előnyre teszek szert. De végül is most a havi 1 kg-os átlagnál járok...ráadásul karácsony, és amióta babát várok nagyon édesszájú lettem..szóval nagyon oda kell majd figyelnem!

Banyoszka és Kismanó! Csodállak titeket, hogy kibírjátok 9 hónapig...régebben én is úgy gondoltam, hogy nem akarom megtudni, aztán ez megváltozott, most pedig a 14. heti 4D-re úgy mentem, hogy addig maradunk, amíg ki nem derül!

Lányok, Ti hogy vagytok a hangulatingadozásokkal? Én mindenen felbosszantom magam. Nem idegeskedek...csak..nem is tudom, bosszant minden. Tegnap is kiakadtam, mert késésben voltam, aztán azért mert a mai partin nekem kell végig maradnom, aztán egy igazságtalan sztorin, aztán egy barátnőmön, amiért megint jött egy kismama rémtörténettel (mondjuk meg is mondtam neki - ő most 8 hetes, hogy engem felejtsen el ezekkel). Aztán este a Mammutban, végre találtam gyönyörű borospoharakat ajándékba, de mikor a pénztárhoz vittem, kiderült, hogy majdnem duplájába kerül, így otthagytam... :( Ráadásul hatalmas volt a tömeg, és még egy csomó mindent be kell szereznem..a férjem pedig vasárnap kivételével dolgozik...szóval egyedül kell mennem!
De a végén a McDonaldsban sikerült lenyugtatnom magam, és a Deichmannban visszaadták egy ajándékutalvány árát..szóval jól zárult a nap.
Ja! És mikor hazajöttem, meghallgattam Áront, de csörgött a telefon közben. Mire letettem, és visszamentem hozzá, megsértődött - szerintem befordult, és alig hallottam őt! De ma reggelre megbocsájtott, én pedig megígértem, hogy ezek a mi perceink, és a továbbiakban nem tántorít el holmi telefon!

Sorry, de muszáj volt kiírnom magamból!

Szép napot!

KépKép
KépKép
kfnoémi

hello Lányok!
remélem, jól vagytok, és megnyugodtál, Noémi:)
én is ma plusz 3 kg-ot mértem, de tegnap meg csak plusz 2-t. Hát, nem tufdom, de nekem már látszim a pocakom. Pont tegnap tűnt fel, hogy ez most már fixen ott lesz, nyárig ( minimum, ugye...)
Ami az alvást illeti, én mindenféleképpen, és mindenkor mormota vagyok, nagyon szeretek aludni, és legszívesebben folyton aludnék, csakhát nem lehet. A másik oldalról viszont - ez paradox, mégis így van -, hogyha egyszer mégis ráveszem magamat, hogy felkeljek ( azért minden reggel), akkor utána már sok energiám van, és szeretnék sok mindent elintézni. Ez azért nagyon jó, mert ugye van is mit. Ruhapróba, helyszínfixálás, meghívó-nyomtatás... dararara. Szóval ezeket azért kell intézni, hiszen, ami keddig nincs meg, az jan 5-ig nincs meg... Jó, persze, ilyenek még nincsenek, hogy fodrász, sminkes, de azért belőlük csak le lehet majd akasztani januárban is. Csak attól félek, nehogy beüssön valami probléma, és akkor ne sikerüljön az esküvő. Annyira hihetetlen számomra, hogy egy hónapon belül én egy FELESÉG leszek. Na, mindegy. Jó, persze, ezek nektek biztos vicces problémák, hiszen már mind túlvagytook rajta, és igazatok is van. Ez a menyasszonyi ruha ez jobb karcsún, és sudáran... No, mindegy. Majd jókedvű leszek, és józan:) ezzel fogok kitűnnni a násznépből:)
na, visszasüppedek a szerződéseimhez.

mormota
mormota20

Kép

mormota
mormota20

Sziasztok!

Noémi, teljesen megértem a hangulatingadozásaidat! Hasonlóan érzem én is magam, de amitől a falnak megyek az az, hogy ha egy-egy ilyen "bosszankodást" követően viccesen megkérdezik, hogy "tombolnak a hormonok kismama?" :-) Jajjj, ilyenkor fel tudnék robbanni, annak ellenére, hogy tudom, nem szabad idegeskedni!

Én az igazságtalanságot tűröm nagyon nehezen, illetve tudom, hogy érzékenyebben reagálok minden ellenem irányuló "támadásra", megjegyzésre, vagy arra, amit csak annak érzek. Azt hiszem, hogy ennek az lehet az oka, hogy most már úgy érzem, hogy nem "csak" engem bántanak, ha bántanak- amin egyébként mosolyognék egyet, hanem a Babámat is, amit nem hagyhatok! :-) Ébredezik az anyatigris... :-) Korábban szinte soha senkinek nem mondtam nemet, ha szívességet kértek, ezért időnként olyan volt az életem mint a futóbolondé, mert jöttem-mentem, fele időben mások ügyei miatt, na ennek is vége! Egyrészt azért, mert nem zaklatott mamit érdemel a Babám, másrészt pedig azért, mert most kell elkezdenem a leszoktatást, nem pedig akkor, amikor megérkezik a Babácska.... Szóval nálam ilyenek vannak, de megnyugtat, hogy nem csak én találkoztam a hangulatingadozással.

Azt mondják, hogy ez is az első trimeszter egyik fő tünete- de szerintem csak abban az esetben, ha valóban a hormonok okozzák. Nekem az összes tünet, ami egyébként sem volt sok, elmúlt szépen lassan, de úgy érzem, ez marad.... :-)

Szép napot mindenkinek!

Kép
cincibabus

Ez egyszerűen hihetetlen, hoogy sikerült egyből:)

mormota
mormota20

nem sikerült. Na jó, eldugulok... dolgozom...

mormota
mormota20

Sziasztok Csajok!

Remélem jobb napotok van, mint idáig nekem :( .

Kissmanó, eddig milyen nálatok a fiú-lány arány?

Heni, jól tudsz vásárolni! Kényelmesek a cuccok? Hol vettél melltartót ennyiért és milyen? Mit szólsz a vonalzónkon lévő számokhoz?

Cinci, az anyagtigrist jól eltaláltad, edzeni kell magunkat a szerepre. Magyarország nem gyerekbarát, így sokszor szükség lesz a vehemenciára, sajnos.

Mormi, próbált meg a másik típusú linket beírni!

Banyoszka, hogy lehet kibírni? Én nem tudom megállni, teljesen más kisfiúként rá gondolni, mint babaként, nekem kilyukadna az oldalam.

Nálam is elindultak a kilók felfelé, eddig +1.5 kg. Lesz még több is
:)

Sziasztok!

Benta

Kép
benta

Benta: eddig a mi kis családunkban 4:1 az arány, a mi részünkre. De ugye ha minden igaz, most apa majd közelít, de olyan előnyünk van nekünk csajoknak, hogy ezzel már csak szépíteni ha sikerül apának.
Remélem azért amit tegnap látott a dokinéni, nem "törik le" következő alkalomig.

Banka: a 2007 júliusiaknál is volt egy amcsi kismami. Mindenesetre azért óriási különbségeket fogsz ezután is tapasztalni.

Valaki nem vesz nekem egy gatyót? Útálok menni vásárolni. Apa pedig olyan nehezen meggyőzhető, ráadásul necces megoldani, hogy csak kettesben menjünk.

Melltartókból nagyon ne vásároljatok be, mert fél év múlva úgy is más méret kell álltalában a tejcsi miatt, aztán meg eléggé valószínű, hogy visszatér a nagyátlag az időszámításunk előtti méretre.

Múltkor dokinál a mérleg egy egész kilóval kevesebbet mutizott mint itthon, erre a tegnap meg fél kilóval többet (asszem beijedt, mert a múltkor megígértem, hogy hazaviszem, mert barátságosabb számot mutizott). De engem nem ver át senki, maradok az itthoni mérleg állása szerint. Ami eddig olyan fél kilót mért plusszba, s ezzel nagyon meg vok elégedve.

Mormota: arra figyelj, hogy mikor írsz, a kis ablak alatt a beállításoktól jobbra van egy olyan, hogy "Aláírás hozzáadása". Na figyeld, hogy az legyen kipipálva. Ellenkező esetben tuti nem pakolja be a vonalzódat.

Tombolásokról: addig amíg tudjuk magunkról, hogy változtunk, s ezt elismerjük, akkor nincs gond. A baj akkor van, ha magunk előtt tagadni próbáljuk.

Kép
kissmanó

Anukon kívül nem tudom érdekel-e még valakit. Az is lehet, hogy ennek a cikknek minden mondandóját tudja.

http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=125&cid=50432

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Nem nagyon van időm íni, de ezt meg akartam mutatni,hátha érdekel valakit:
http://kismamaruha.net/bolt/

Én melltartót a Tescoban vettem 900.-Ft volt két darab. Ez az F&F márka azt hiszem. Nem egy nagy szám, de a merevítőt kivettem belőle, és így nagyon kényelmes.

Zsu

Kép
bvigh

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?