Szervusztok,
az elején, amikor nekem mondták, hogy nekunk fog kelleni donteni arról, akarjuk-e, illetve engedélyezzuk-e a mutéteket, amelyek ideiglenesen megmentik vagy maghosszabbítják a baba életét, azt mondtam, biztos vagyok benne, hogy nem fogom akarni. Most is úgy gondolom, hogy elutasítok minden mutétet, ami tisztán arra jó, hogy meghosszabbítsa a szenvedését.
DE EZ NEM EUTANÁZIA!!!
Daila esetében sem az!!!
Nálunk nincs eutanázia, és ha Dailának az orvosok mondják, hogy adott esetben vissza is utasíthatja a mutétet, az azért van, mert orvosetikai szempontból hasonlóan felelosségteljes dontés az is.
És ez az egész úgy mukodik, hogy odajonnek hozzád és megkérdik, engedélyezed-e a mutétet azzal egyutt, hogy kozlik veled a mutét rizikófaktorát, esélyeit, kimenetelének valószinuségét és a baba további lehetoségeit. Nem tudom, hogyan fogok donteni majd abban a konkrét esetben. De nem akarom, hogy a gyerekem foloslegesen, hosszan és kilátástalanul szenvedjen.
Az én esetem valamiben jobb, valamiben pedig rosszabb, mint Dailáé. Az én babámnak nincs "annyira" súlyos szívbetegsége, "csak" a jobb szívkamrája nem fejlodott ki, de mivel fiú, Downos és nem fejlett az egyik vesélye, muthetoségének esélye ezért kisebb, mint Daila babájának, akinek viszont súlyosabb szívbetegsége van. Inkább fohászkodjatok értunk, hogy ne nekunk kelljen donteni. És gondoljatok rám a jovo héten, amikor újra kivizsgálják a babácskám szívét és - elméletileg - valami konkrétat is kellene mondaniuk a kardiológusoknak a muthetoségével kapcsolatban.
Koszonom
és ne veszekedjetek, ha lehet
ezzel csak elijesztetek innen, pedig szukségunk volna minden lehetséges erore.
Nekem rengeteget jelent az a pár kedves szó, amit kapok.
Ne ítéljetek felettunk, mert nem tudhatjátok, hasonló esetben vajon mit és hogyan dontenétek.
Szeretettel
Márti