Kedves Balazsne!
Megertelek. En is, a csaladom is hasonloan voltunk, mikor a nagybatyamat meggyilkoltak a korhazban (tuladagoltak az altatojat; sosem ebredt fel). En rendeltem igazsagugyi boncolast: mi volt az eredmeny? "gyogyszertuladagolas: ongyilkossag".... a zart osztalyon... Ha az lett volna, akkor is ok a felelosok: hogy juthat zart osztalyon annyi gyogyszerhez, amivel ilyet tehet? De nem volt semmi oka, indikacioja; biztos, hogy nem az volt; 45 eve volt skizofren, par evente bekerult, akkor altattak, kezeltek, 1-2 het mulva hazament es ujra jol volt evekig. (amugy a boncnokok hogy tudjak, hogy onkent vette-e be, vagy az apolok adtak tul sokat? a mellette fekvok mondtak, hogy folyamatosan panaszkodtak az apolok, meg ok is, hogy folyamatosan jarkal ejszaka, es idegesito oket - hat most mar nem jarkalt igy tobbe). Ugyhogy tenyleg vedi magat az orvostarsadalom.
De nem csinaltunk semmit, az embernek egy ilyen eset utan faj ezzel foglalkozni.
Csak megis jo lenne, ha valaki ezeket felkarolna, es megis nyilvanossagra hozna - addig meg tobb elet fog hiaba elveszni, amig nem lesz ezekbol eleg nyilvanossag. Ilyeneknel sokkal banalisabb dolgokbol van nagy botrany azokban az orszagokban, ahol a csecsemo- es anyahalandosag sokkal kisebb. Ha tudnak az orvosok, hogy nem tehetik konzekvencia nelkul, azert nem lenne meg nekik nagy az arcuk 36 hetesen... (mert tevedni emberi dolog, es az orvostudomanyban ez benne van; de ezt akkor ugy kell felvallalni).
De tonkepp a megfelelo website is eleg. Pl. a babaneten vannak korhazas websiteok. a te korhazadeba azert leirhatnad. Emlekszem, a 4. fiam szuletese elott sokat beszelgettem itt a babanet mav-os oldalain, rengeteget segitett az orvos- es korhazvalasztasban. Es kiderult, hogy a korhazi dolgozok is olvassak, es tartanak tole, mi kerul oda. Pl. valahogy az apolonok kitalaltak, hogy en en vagyok (pl. elbucsuztam, mikor indultam a csaszira), es nagyon sziven utott, mikor valahogy, hogy en is halljam, azt mondtak egymasnak "vigyazz, mert aztan holnap rajta leszel a babaneten!" vagy valami ilyesmi. pedig senkirol nem irtam le - talan sajnos - a durva eseteket, csak a jokat; pedig volt par durva dolog....
aztan evekig el is ment a kedvem a babanettol a szules utan
, amig nem jottek az ikrek, es Ratok es a 2011es topic lanyaira nem bukkantam... most is nagyon sokat jelentetek nekem!
Deni, nincs idom most sajnos megnezni a linket. De az, hogy kotelezo a kotelezo oltas, az azert van, mert igy lehet csak kiirtani a jarvanyokat. Ha marad par alany, aki nincs beoltva, igy maradnak a betegsegek. Vegulis par fertozo nyavalyat mar teljesen kiirtottunk; tobbet pedig a fejlett vilagbol - pl. Afrikaban es fejdolo Azsia sok orszagaban a gyerekek jo resze nem eri meg a pareves kort, pl. malaria miatt - Europaban es Amerikaban ugyanolyan eghajlaton mar reg nincs malaria a "jo" egeszsegugyi helyzet miatt. Azert ezek nagy eredmenyek. De mondom, az ellenerveket meg nem neztem meg, majd meg fogom.
Bolcsi: szinte a vilagon alig van orszag, ahol olyan szerencsesek a nok, mint mi: a legtobb helyen vagy visszamesz par hetes (max. honapos) koraban dolgozni; vagy annyi az allasodnak. Es azert ott is jol felnonek a gyerekek; bar ami Amerikaban van, az mar szerintem tenyleg embertelen es nem szeretnem azokat a csaladi kapcsolatokat, de (Nyugat-) Europa legtobb orszagaban normalis. Raadasul sok no van, aki bar nagyon jo anya, alig varja par honaposan, hogy visszamehessen melozni. A diakjaim kozul szuper jo anyakat ismerek, akik igy voltak.
Tehat szerintem, aki ugy dont, vagy a kenyszer ugy hozza, hogy vissza kell mennie, szerintem egy picit se aggodjon - meg mindig tobbet volt otthon a gyerekevel, mint a vilag legeslegtobb orszagaban a legtobb anya! es mashol is jol felnonek a gyerkocok.
Csak annyi, hogyha magambol indulok ki, azert az meggondolando, hogy nem fogja-e megbanni az ember, plane, ha mar nem lesz tobb baba. En az elso 2 utan eleg hamar visszamentem, es bizony elegge banom. Kulonleges idoszak ez, es sosem jon vissza; az ember dolgozhat eleget utana egy eleten at. Nekem mondtak ezt, de nem gondoltam, hogy en igy fogok erezni. Aztan nagyon is igy lett.
Ugyhogy aki ugy dont, vagy a sors ugy hozza Neki, hogy bolcsi - azoknak csak azt kivanom, ne forduljon az erzelmetek sose ugy, hogy megbanjatok! En hiszem, hogy a gyerkocnek akkor a legjobb, ha a mama jol erzi magat a boreben, akar otthon, akar meloban - de amikor vele van, akkor teljes szivebol van ott, boldogan, es nem ketsegekkel tepodve, hogy inkabb mast csinalna, vagy mirol marad le.
szep keddet!