Új privát üzeneted érkezett!

Mucus, Kispest? :) Akkor az ajánlott dokival u.a. a szitu mint nálam. Én az Europarktol 2vilimegállora lakom.

ANN, az én párom portugál, imádja a magyar keksztekercset. Egyszer vitt haza magával, na attól kezdve kötelező a családnak küldeni. Nem egy kimondottan karácsonyi süti, csak mint ötlet irtam, ha nincs a franciáknál.

Szoptatáshoz a magyarok hozzáállása nagyon jó, ez persze gondolom az igen ritka hanem egyedülálló szülési szabadságnak köszönhető. Általában 6héttől max. 1év szokott lenni. Csecsemős könyvekben ha külföldi a szerző éppen ezért a baba táplálása részt nem kell komolyan venni. :)

Nagyon régen volt még MO-on La Halle (francia), az egyik ismerősöm ott volt üzletvezető. Szülés előtt mondja a francia főnökének, h kellene helyettest keresni. A pasi nem nagyon értette, és mondta, h 3hónapot megoldanak könnyen. Amikor a lány közölte, h a 3hónap az itt 3év a francia ember majdnem elájult. :D

Azt hiszem a 2évvel még igy is szerencsésnek mondhatjuk magunkat. Még akkor is ha külföldön arra a pár hónapra a teljes fizetést adják. (bár ez biztosan országonként változik)
silva

Én meg tudod, mit vettem észre, Bogme? HOgy bármennyit tudnék aludni. Ha lefekszem, akkor el is alszom, 10 óra alvás után meg alig bírok talpra állni.

Természetesen éhezni nem szabad. Én azt csinálom, hogy amikor éhes vagyok (már érzem, hogy a gyomrom picit korog), akkor eszem, és csak azt, amit kívánok s csak annyit, amennyi jól esik. Egy tipp az étkezésekhez (ez másnak is szól, persze, csak ha érdekli), hogy ha jól laktál egy étellel, akkor hagyd abba, és ne egyél többet, még akkor se, ha úgy éreznéd, hogy még egy szelet kenyeret meg tudnál enni. Figyeld csak meg, hogy pár perc múlva az az étel, amennyit megettél, teljesen elég lesz, és tele érzed majd a gyomrodat.
Egyébként szerintem neked sem kell félni, ha 170 centi vagy és 55 kiló (mármint a kezdetkor). Szép alakod lehet neked is. A melled pedig biztosan fog nőni C-re, ha szoptatni fogsz.
Vendég

fura mert én ugy fogytam h nem hànytam, 9. hét ota nem vagyok igazàn rosszùl, és eszem ha éhes vagyok, kb 2-3 orànként, és egyàltalàn nem ugy eszem h szàmolom a kaloriàkat. szoval nem éhezek és mégis nem jonnek a kilok. ami nem baj persze, ezek szerint. szerencsére én azokat a dolgokat szeretem alapjàraton amik po,t jok az egészségnek meg a ràkmegelözésnek, szoval bajban most sem vagyok. és gyümölcsöt és salàtàt kivànok, néha steaket (jol àtsütöm persze) ha a vasam lemegy. csokit egyàltalàn nem tudok enni :P

amùgy Pàrizsban anno hiztam, és tudom is h miért. a gyerekek utàn kellett szaladgàlni és igy nem volt meg a napi 1,5 l vizem és a sok làgy sajt, amitol amugy rosszùl volt a gyomrom (nem birom a tejzsirt) sem segitett :lol: na most làgy sajt ugye sajnos nem mehet (napkozben ha eleget iszom mellé vizet akkor nem lesz gyomorgorcsom toluk) :?

utazàs: köszi a tanàcsokat. szerintetek kell màr akkor ilyen övvezetö, amit kismamàknak ajànlanak?

puffadàs: nekem menetrendszerüen este 5-6 között kezdödik és 3 oràn àt minimum (kb az alatt sikeres a WC project :? ) reflux detto este vacsorakor azonnal, tök mindegy mit eszek.

fejfàjàs: nekem elmùlt egy hete, de azélött 2 hétig fàjt. viszont közben a mérhetetlenül alacsony vérnyomàsom tökéletes lett
Vendég

A kalóriákat én se számoltam soha. Azt se tudom, mi az. :oops: Amit szeretek, azt megeszem. Azt hiszem, beleőrülnék, ha ilyen dietetikusnak kellene lennem.
Vendég

én nem is hàborodtam fel a 2 éves gyeden, és az sem igaz h kinn vannak bölcsik és ezért nem gàz ott a rövid gyed. mert van bölcsi de az szociàlis alapon van, azaz ahol sok a gyerek ott nem tuti h jut hely és akkor marad a fizetös bölcsi 3 éves korig és az nem olcso.
a nounou az ikreknek havi 1200 euroba volt a csalàdnak, hétfön bölcsi, én voltam nekik 300ba akkor. ez olyan helyen ahol sok a gyerek (Versailles)
az egyik làny egy menö ügyvédnek vigyàzott az még nem 1 éves gyerekére 12 oràkat naponta, az anya közben ùjra terhes lett (akarta a gyerekeket, de nki az nem jelenti azt h neveli is öket) és màr terhesség alatt szedte a tablettàt. egy màsik làny meg mesélte nekem h kinn szült és el is sodàlkoztak h ö szoptat majd. a többi gyerek meg üvöltött a korhàzban mert tàpszeresek voltak.
az amerikai làny, aki màjusban szült meg furànak szàit és küldött egy oldalt ami nekünk nevetséges de ott halàl komolyan irtàk a nök a firumon, hogy az csak azért normàlis màshol h szoptatnak legalàbb 6 honapig de akàr tovàbb is, mert szegények és a szegényeknek kell, mert nincs pénz tàpszerre. azt sem értette h a WHO ajànlàs az nem statisztika, hanem ajànlàs. vices, én sokat nevettem de kközben fàjt h szegény gyerekek h nönek fel...
au pairnek lenni abbol a szempontbol is jo, hogy az ember megtanul dolgokat. én nem leszek 2 évig otthon, mert megbolondulnék, de nem is fogok 12 oràkat dolgozni, meg màr meg van tervezve hogyan oldom meg h meglegyen a béremre a pénz a cégben. azt tuti nem teszem meg a gyerekemmel amiket kinn làttam, és egyàltalàn nem csak azért vannak au pairek meg nounouk mert a mamànak muszàj menni vissza a meloba vagy mert kell a segitség. sok a gyerek de elvàràs is a gyerek kinn, szoval akkor is szülnek ha nem feltétlenül akarnak gyereket nevelni. Anglia ugyanez szerintem
Vendég

Tehát ez a gyerekvállalás kint ilyen automatikus rendszerben működik?
Vendég

Én sem számolok kalóriákat. Képtelen lennék! És azonnal abbahagyom az evést, amikor már nem vagyok éhes. Furcsa is, hogy otthagyok ételt a tányéromon, de utána rosszul lennék és nyomna mindenhol. Azért kicsit furcsa ez a sokszor keveset evés. Márminthogy ennyire keveset, ennyire sokszor :) Néha egy pufafsztott rizses kenyér, egy-egy gyümölcs, egy kis tejtermék és mindez akár fél, 1 óránként! Olyan, mintha egész nap ennék :)

Örülök, hogy nálunk megvan a lehetőség tovább a gyerekkel maradni. Alighanem ez az időszak az életünk legcsodálatosabbika és a gyerek számára is biztos sokkal, de sokkal jobb, mint egy dadával felnőni. Lányok a hvg gyes/gyed kalkulátora nekem azt hozta ki, hogy csak másfél évig kapom a magasabb gyed-et és utána fél évig a gyest, ami csak valami 28 ezer! Ti ezt értitek??? Azért 2 évet szeretnék nyugodtan a babámmal lenni :(

KépKépKép
bogme

nekem az volt a benyomàsom, és nem csak versailles-ben, ahol 6 gyerek tök normàlis (nagyon konzervativ-katolikus és gazdag hely). nagyon sok au pair van a nagyobb vàrosokban, vagy ezek a nounouk. napközben 3 év alatti gyerekkel csak fekete nöket lehetett làtni, esetleg protugàlokat Pàrizsban meg Lyonban, a suliknàl meg fiatal lànyokat akik mentek a sràcokért. nekem a 3 néha 5 sok volt olykor, de volt olyan mexikoi làny akinél 7 volt és az anya otthon volt, tervezték a következöt mert nem jött a fiù. persze ez csak egy része a tàrsadalomnak, de a pàrom mesélte h az ö öccsére ö vigyàzott 13 évesen mert nyàr volt és az anyja dolgozott, a kicsi meg kisbaba volt még. és mikor kisiskolàs volt akkor nem haza ment hanem egy nöhöz aki 6 gyereket etetett és vigyàzott ràjuk amig anyuka nem ment értük 5 felé. mondjuk azok akik köznek dolgoznak vagy jo a munkahleyük 35 oràs hétben vannak, sok szabival, szoval azért nagy nyaralàsok vannak és a hétvége az hétvége

de a 2 évvel is mi nagyon jol vagyunk. nekem olyasmit magyaràzak h ha 3 honapnàl tovàbb marad otthon valaki akkor màr nem jàr a telhes fizu és X honap utàn a munkàltaton is mulik h maradhatsz-e és hàny oràra mész vissza. 3 éves otthonmaradàs nem jàr elsö gyereknél és nem jàr érte valami sok pénz sem. viszont vannak gyerekkedvezmények (akik nagyon fùjtak a versaillesi népekre, azok mondtàk is h 3 évente ùj gyerek van a csalàdokban, mert 3 éves korig jàr a tàmogatàs àllambàcsitol, és minél többet ad az àllam, annàl jobb, még ha gazdagabbak is az àtlagnàl - de ezt én nem tudom)

de nekem itthon is van olyan bnöm aki ki van akadva, h màr 5 éve hàzasok és gyerek kell mert most az jön ...
Vendég

Ann, az előbb ezt elfelejtettem. Az egyik ismerősöm rengeteget utazott autóval külföldre a terhessége alatt. És Ő hátul ült amikor pl. Rómába mentek, azt viszont nemtom, h. hány hetesen. Ők akkor Németo-ban laktak lehet, h. ez az ötlet onnan van.

Én Israelben voltam baby sitter, na sztem azok lepipálják a franciákat is. Nagyon fontos ugye, h sok gyerek legyen és nagyon imádják is őket arra a 30percre amig együtt vannak, mindent megengednek nekik. Szoptatás ott sincs természetesen, és 6hét után mennek vissza dolgozni. EGyik bnőm kint is maradt, 3hónapig tudott otthon maradni a babájával. Neki nagyon nehéz volt otthagyni a gyereket mivel nem ehhez volt szokva.
silva

bogme: munkaviszony, àtlagkereseted és egyebek szàmitanak
én pl nem kapnàm csak 18 honapig az akàrmit mert tavaly okt ota vagyok bejelentve pl. de én nem maradok addig gyeden , max egy év. persze addig sem bölcsi meg dadus, de nem csak én kellek a gyereknek. nekem volt dadàm meg bölcsim 8 honapos koromtol, jo is volt, nem is, de anyàmmal egyedül voltunk, kellett a pénz nekije :? tulélhetö és nem is rossz a szocializàcio szempontjàbol, de az angol és francia példa sem jo, amit én làttam, hogy 12 oràkat dolgoznak, gyerek mindig màsnàl, szanaszét.
Vendég

Érdekes, Ann ez az egész. Ha nagyon jól élnek, akkor feltételezem, tudnak takarékoskodni is azokra a hónapokra, amikor a nő otthon lenne a gyerekkel, tehát gondolom, annyira nincsenek az egész havi fizetésre rászorulva.
Vendég

Ann én azért a hosszú út miatt vennék a biztonság kedvéért övterelőt :!:

Kép
hné29

Ann, még édességhez eszembe jutott a rétes, amit lehetne csinálni a franciáknak.
Vendég

sellon: az én csalàdom (màr ahol voltam) azért versailles-i viszonylatban nem volt igazàn eleresztve, szoval kellett a 2 fizetés, meg iszonyù rooszùl gazdàlkodtak . meg ott van a franciàk eszeveszett költekezése is (szintén személyes benyomàs, de van), tehàt lemondani nem mindig mondanak le a gyerek kedvéért dolgokrol. a làny akinek baleset a babàja, tavaly szült, a pàrom legjobb baràtjàval ugye azota együtt vannak, h meglett az a szép kis édes baleset :D na, a lànyzo nem kapott pénzt mert nem dolgozott elötte, a sràc minimàlon volt (az nekünk sok, nekik nem), most valamivel többet keres, de a legùjabb mobil, meg 2 laptop, abbol az egyik a sràc ajàndéka magànak karàcsonyra, hogy ne csak 1 gépük legyen, meg ilyen-olyan TV az mindig megvan. az én ismer¨seim àtlagban évnet 1-2szer mobilt cserélnek pl. 2 évente ùj bùtor.

hné29: igen , én is azt hiszem veszek egy olyat mert nekem hetek ota kényelmetlen a nemlétezö pocakkal a biztonsàgi öv és 12 oràn àt...
Vendég

sellon: azt is ismerik, abban nem lenne sok plàne. ezek elzàsziak, egye meg a fene :lol: (de igy legalàbb nincs nagyon messze autoval)
Vendég

Engem egyáltalán nem zavart idáig még a biztonsági öv.
Vendég

A férjed zsidó vallású, hogy nem eszi a disznó húst?

Szerintem a legjobb megoldás, ha már mindent ismernek, a szalámikból készített svédasztal.
Vendég

az apja nagyon figyel arra mit eszik, és ahogy mi készitjük az ételt az minden csak nem egészséges. és én sem birom a disznohùst, most még annyira sem mint a terhesség elött. gyakorlatilag semmi zsirosat nem tudok megenni .
asszem a szalàmitàl, füstölnyelv és hasonlok egy tàlon az jo ötlet lesz :) a felvàgottakat finnyogàs nélkül megeszi mindenki :D
Vendég

Engem sem nagyon zavar a biztonsági öv, viszont ott motoszkál bennem a kisördög, hogy mi van akkor, ha nagyot kell fékeznem? :shock: Vagy esetleg belém jönnek (eddig szerencsére soha nem baleseteztem).

Kép
hné29

Pedig a magyar mangalica disznónak nagyon jó a húsa, és bármennyire is fura, a zsíros részek is tartalmaznak olyan anyagot, amelynek (kulturált!) fogyasztása fontos a szervezetnek.

DE eszembe jutott még a halászlé. Nem tudom, ajánlotta-e már valaki. Én szegedit szoktam csinálni, átpasszírozva, és kenyérrel.
Vendég

halàszlé - a hal kiesik az öccs miatt sajnos azt hiszem, de majd megkérdezem a pàrom h éppen mi a friss izlése a gyereknek :)

én ma rosszùl vagyok, semminek sem örül a hasam, marad a grapefruit, attol kevésbé émelyeg... biztos az idö

ma sok a kérdésem, bocsi, de felmerûlt bennem, h ha nem is mondom el mindenkinek azonnal h terhes vagyok még igy 12. hét utàn sem, lassan legalàbb a jobaràtoknak szolni kéne. ti hogy vagytok ezzel? nàlatok màr mindenki tudja?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.16 12:25-kor.
Vendég

Ó, Ann, nálunk a tesztelés másnapján már megtudta mindenki! :D
Vendég

Nálunk mindenki tudja, kb a 9.hétnél szóltunk:) Nem is bírtam volna ki! :oops:

Kép
hné29

és a munkàban? nekem nagyon hatàrozottan kell intéznem h legyen bevételem màjusig :/ nem tudom h tudok bàrkit is meggyözni h félidöben helyettesitsenek csak egy nyelvsuliban, de majd megkérdezem ...
én kicsit babonàs voltam, a pàrom csak a szüleinek szomt, anyàm mindenkinek. most meg ùgy szologatok embereknek, de mondjuk nem teszem ki a facebook falamra :wink:
Vendég

Én sem teszem ki az iwiw-re. Egyáltalán nem érzem szükségét.
Vendég

na, ùgy fest h lesz ultrahang vizsgàlatom a franciàknàl is, de az még nem vilàgos h hàny dimenzioban, mindenesetre anyosom intézi, ùgyhogy a csalàd ki fog vonulni a dologra. mint kiderült a 12. hetes uh kép eljutott a nagyikhoz odakinn is, nagy a lelkesedés, csak remélem nem jàtszàk el az én anyai nagyimat akinek 50 évvel ezlött megàllt a tudomàny ebben és mindent jobban tud, plusz kijelentette h ne merészeljek ugy oltozkodni mint ezek a "mai csitrik" akik megmutatjàk a hasukat... az ottani nagyik is elég megragadtak a sajàt kis vilàgukban, nekik mi màr nagy vad kelet vagyunk...
Vendég

Nekem nagyon tetszenek ezek a szép, csinos, testre szabott terhes ruhák, felsők. Ellenben ezek a tunikaszerű nagy göncök, amiben nyolcszor akkorának néznek ki a terhesek, mint amekkorák valójában... nagyon nem tetszenek. És a kantáros farmer sem.
Vendég

az én dràga nagyim szerint gusztustalan a testreszabott terhes ruha meg h szüka polo és hogy miért nem olyan szépekben jàrnak most a nök terhesen mint ök 50 éve... mert h ez undorito és visszataszito. szoval megbeszéltem h csak akkor megyek hozzàjuk ha ùgy öltözhetek ahogy nekem tetszik mert most aztàn plàne nem màs igényeire fogok koncentràlni, a gyereknek meg ha nem log ki a hasam és nem vàg akkor mindegy, viszont én jol akarom érezni magam :P
Vendég

Nekem is van olyan ismerősöm, aki hasonlóképpen gondolkodik. Hogy milyen ízléstelenek a szűk ruhadarabok a terhes nőkön. valószínűleg ők is "ízléstelenül" öltözködtek annak idején a hozzájuk képest 30-40 évvel idősebbek szemében. Ha egy nő a terhessége nagy részében dolgozik és ember között van, akkor igenis, adni kell a megjelenésre, nem lehet zsákot vagy tunikát felvenni.
Vendég

Öltözködés: "kerekebb"sorstársak ;) képzeljétek el, hogy terhesség alatt nyugodtan hordhatunk mi is passzentosabb cuccokat :) mert hogy akkor a pocak nem az a pocak ;) szóval, használjátok ki ezt az időt, hogy kicsit merészebben öltözködtök! Csak semmi sátor!!! :)

Itt voltam a 36. hétben (kivételesen feketében voltam, ami nem volt jellemző pocakosan):
Kép
linocs

Húú lányok annyit írtatok, hogy vissza se tudok olvasni. :shock: :)

Megvan csütörtökre a4d- re az időpontunk, este 17 órára kell mennem. De megbiztatott akivel beszéltem, hogy nem biztos, hogy sikerül, és az sem biztos, hogy a neme kiderül, de majd meglátjuk, elmegyünk akkor is.

Szerintem szép ha egy kismamának szépen látszik a gömbölyű pocakja. A mi nagymamáink más világban nőttek fel, nézzétek meg más országokban a velük egykorú nők szines szép ruhákban járnak, nálunk meg ciki egy 70 éves maminak, ha nem fekete van rajta.

Linocs
Nagyon szép pocakod volt! :)

Nálunk a dédi tudta meg utoljára hogy jön a kistesó, telefonba nem akartuk és csak pár hete találkoztunk vele. Kristóf adta oda neki az uh képet, és azt kérdezte, hogy ez meg mi? Hát 82 éves, még nem látott ilyet. :)
De rajta kívül mindenki tudta nagyon hamar. Én sem bírtam magamban tartani.

Sellon
Mit főztél hétvégén? :lol:

Biztonsági öv engem sem zavar, Kristóffal sem zavart.

Kép
Kép
susytunder

susytunder,
semmit nem főztem a hétvégén. :D Pénteken este lasagne-t készítettem, abból maradt a hétvégére, illetve itt nálunk Márton-napi mulatságok voltak rengeteg finomsággal, oda mentünk ki venni sült kolbász és főtt csülköt, és itthon azt ettük. A csülökből még maradt, így ma este is az lesz a vacsora, csak veszek hozzá savanyú káposztát meg paprikát, paradicsomot. Plusz lesz citromos tea.

Igazad van az öltözködést illetően. Bizony nagyon másként gondolkodnak a magyar idős emberek, bár szerencsére az én nagymamám teljesen normálisan öltözködik. Nemcsak a 80, hanem sokszor az 50-60 évesekre is jellemző ez a tipikus egyenöltözködés, és rendkívül kevés hölgyet lehet karcsúan látni ennyi éves korában.
Na, de mi még fiatalok vagyunk! 8)
Vendég

Sellon
Akkor jó kis lakoma volt/van nálatok. Én is mindent savanyúval eszek és az a lényeg, hogy jó ecetes legyen. :lol:

Még akartam kérdezni, hogy nem fáj valakinek a dereka, vagy háta? Nekem vagy 3napja majd le szakad a derekam, tegnaptól már az egész hátam fáj, de nem merem semmivel bekenni. Szerdán úgy is megyek dokihoz. Még nem vagyok a végén hogy mindenem fájjon. :roll:

Kép
Kép
susytunder

nekem fàj a derekam, de nekem a hàtam is ott szokott fàjni (van egy gerincferdulésem ott), csak most kb mindig fàj. szoval én a buszon oreg nénit jàtszom és spurizok a helyért. ha beszolnak majd visszaszolok,ennyi, de nem tudok 20 percet àllni
Vendég

Nekem is szokott fájni a hátam, érdekes módon este is, mikor ágyban fekszem. Nem tudom azonban, hogy ez a terhességtől van vagy azért, mert sokat ülök a gép előtt. MOstanában az értekezésemen dolgozom, és az elég sok időt igénybe vesz.

Én is nagyon szeretem a savanyút, ecetesen. Sokak szerint ehetetlenül ecetesre teszem el pl. a zöld paradicsomot. Viszont én így szeretem.

Szerettem volna már megkérdezni tőled, hogy miért vették ki az egyik petefészkedet?
Vendég

Akkor nem vagyok egyedül hátfájás ügyben. Bár tudom ez nem vigasztal senkit.

A petefészkemet azért kellett kivenni, mert volt egy cisztám. Akkor derült ki, amikor Márciusban elmentem a dokihoz, hogy lehet e a kistesóval próbálkoznunk. Rá is bólintott elsőre, de mivel mondtam neki, hogy érzékeny a hasam, főleg a belső varrat csinált egy uh- t. És mondta hogy az előző kijelentése visszavonva, van egy kb. 5 centis ciszta a bal petefészkemben. Azt mondta nincs gond ezek általában jönnek mennek, várjunk két hónapot. De mivel mindenki aggódott, az unokatesóm dokijához elmentem, és azt mondta, hogy sűrű folyadékkal telt, nem fog felszívódni, és hát ez akkora hogy nem újkeletű. A főorvos is megnézetés szerinte már akkor ott volt mikor Kristóffal terhes voltam. Muszáj volt műteni, mert ha elfakad akkor alhasi katasztrófával azonnal műtenek. Így megműtött a nekem új doki, a másikhoz vissza sem mentem, és műtét közben derült ki, hogy a petefészkemből gyakorlatilag nem volt egy ép szövet, teljesen "megette" a ciszta. Akkora volt, mint egy nagy alma. Laparoszkópiával csinálta a doki, de jó nagy vágás kellett, hogy kitudja szedni, de még így is jobb, mint ha vágtak volna. Rá két hónapra azt mondta jöhet a kistesó, és a második hónapban sikerült is egy petefészekkel. Kristóf 10 hónapra sikerült.
Bocsi, kicsit hosszú lett. :oops:

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Sokat írtatok amíg nem voltam...el kellett mennünk bevásárolni, meg vettem végre egy kabátot magamnak, mert már alig tudtam összecipzározni a másikat a hasamon és a kocsiban ülve elég kényelmetlen volt...
Én már 4kilót híztam.... :roll: azt hittem nem fogok ennyit, mert ugyanúgy eszem, mint eddig...remélem leadni is sikerül majd...
Nekem mostanában megint fájnak a melleim, pedig jó ideje nem érzetem már...meg néha feszít alul a hasam, gondolom növekszik...

Én fontosnak tartom, hogy egy anya amíg csak teheti maradjon otthon a gyermekével, mert ez nagyon jót tesz a babának...
Szeretnék maximális ideig otthon maradni majd a picivel...utána meg tervezzük a tesót...már jó előre :wink:
Remélem minden a terv szerint halad majd....
Lassan itt a karácsony..kicsit félve nézek most elébe... :roll:

pussz mindenkinek!

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

Susy: A derekam és a hátam nekem is fáj. Én azt gondoltam, hogy azért, mert szinte egész éjjel háton kefszem. Oldalt nem bírom sokáig, mert húzódnak a szalagok és fáj.
Savanyú szintén jöhet minden mennyiségben :)
Ez sem kis baj a petefészekkel, de milyen jó, hogy nagyobb nem lett belőle, jól vagy és szuper, hogy 1 petefészekkel is sikerült gyorsan teherbe esned! :)

KépKépKép
bogme

Iner, miért félsz a karácsonytól?
Belegondoltatok már, hogy jövőre karácsonykor a babáink már egészen felfogják majd az egészet? Hogy fog nekik tetszeni a karácsonyfa!

Susytunder,
szerintem is nagyon jó, hogy akkor ilyen gyorsan sikerült a testvért összehozni. Olvastam még egy régebbi fórumban, ahova be-benéztem, hogy mindenképpen májusi babát szerettél volna. MIért?

Bogme,
érdekes, nekem meg akkor feszül a hasam, ha háton alszom, és csak oldalt kényelmes.
Vendég

Sellon, karácsony hetében lesz meg az amnio eredménye....és hát őszintén szólva várom is meg nem is...
A derekam nekem is fáj, akkor ha sokat fekszem háton...én csak oldalt tudok már aludni, mert eddig mindig hason aludtam, de úgy már nem merek...

Iner

iner

Ó, igen, emlékszem! Remélem, minden rendben lesz!
Vendég

Sziasztok!

Latom mar megint olyan dolgokat emlegettek amit itt nehez beszerezni: savanyusag! :P Van itt is ,de nekem a magyar a legfinomabb!

Susy nekem is nagyon faj a derekam 2-3 napja,de biztosan az idojaras miatt is! Tegnap szakadt a ho leloran at utana esett utana a nap sutott es ez igy ment egesz nap!
Emelygessel meg semmi valtozas sajnos,eggyetlen elonye ,hogy meg mindig minuszban vagyok! 8)

Multkori uh-n M bekapcsolta 1 pillanatra a 4D-t kaptam is 1 kepet arrol is ,de olyan kis szornyecske volt igy a dragam! Mi is tervezzuk karacsony kornyekere akkor mar 20 hetesen ,csak jobb lessz!

Ann meg otletkent jokai bableves/toltott kaposzta/rakott kel vagy mivel arra fele a kacsa ,liba kedvelt etel esetleg ludas kasa vagy leves libabol! Persze nem tudom mi az amit mar ismernek!
Az utazassal kapcsolatban: nallunk is 12 ora az ut,ha hazamegyunk es bizony hosszu igy babaval a pocakban! Mi nem megyunk haza,de szeptember vegen voltunk olaszban Sperlonga-ban ,ami ugyanennyi ido......-orvosi utasitas volt ,hogy ketorankent megalni es attornaztatni magad! Meg neha ledonteni az ulest,hogy ne mindig ulj!

Bogme te kerdezted par oldallal ezelott! Nekem megvolt penteken az oltas,semmi kulonos nem volt utana remelem nem lessz ezutan sem!

Na most befogtam anyut pogacsat sutni meg toltott paprikat fozni ,meg megyek en is valami olaszost fozni mara!
Valaki hasznal mar szoptatos parnat alvashoz? Eggyaltalan kenyelmesen tudtok meg aludni?

Szep estet!

Kriszta
schat

Sellon, köszi, mi is reménykedünk...

Kriszta, én már gondolkodtam rajta, de még nem néztem utána hogy hol lehet kapni...most egy nagyobb téglalap alakú párnával alszom és sokkal kényelmesebb így!

pussz

Iner

iner

Kép

Már nagyon várjuk....

Iner

iner

Sziasztok!
Nálunk ma nem volt főzés. :oops: Reggel bedugtam Domit az oviba és du.3ig ügyintéztem hol itt hol ott.Hulla vagyok.még jó,hogy a nyáron szorgoskodtam és tettem el jó pár üveg lecsót így gyorsan azt bontottam fel egyet rá tojás és kész a meleg vacsi. :D

Silva!
Én csak 1 vilimegállóra vagyok az Europarktól(Széchenyi utca). :lol: 8)

Nekem van kb:4 kabátom és egy irhám.Nos a kabátok már mind szűkek hasban :x az irha még jó. :roll:

Rengeteget írtatok ma,nincs időm visszaolvasni.
Szép estét mindenkinek!

KépKép
Kép
mucus75

Lànyok: köszi a kajatanàcsokat
még az is lehet h csikostokànyt csinàlok csak nem disznobol (most màr foleg azért mert ma is rosszul lettem a disznohustol), de még filozofàlok a dolgon :D

én ma nem vagygok jol, amig itthon voltam is kellemetlen volt, a gyomrom fàj egész nap, alig tudtam enni. aztàn estére legyengültem. meg nagy a dilemma, hogy hogyan lesz majd a csoportjaimmal februàrtol, bizom az emberekben egyelore a suliban, remélem dolgozhatok amig tudok majd és aztàn valaki levàlt. és akkor esetleg a most futokat is le tudom zàrni, még van egy rakàs oràjuk és szeretem oket tanitani. viszont ha nem dolgozom hivatalosan akkor ciki van elég hamar, még a gyed elött :? na, igyekszem pozitivan gondolni rà és minden ok lesz.
Vendég

Sellon
Nekem az év legszebb hónapja a Május. A nagymamám és a dédimamám is ebben a hónapban született, és ők nagyon közel állnak/álltak hozzám, így nekem ez a picurka duplán ajándék. :)

Én még jól alszok, csak pisilni kelek fel. A szoptatós párnát használni fogom, de csak később, most még kényelmes nélküle, de később nagyon jó lesz.

Bogme
Te csak háton tudsz aludni? Általában pont úgy szokott húzódni a pocak. Oldalt fekvésben meg csak egy ideig jó, mert nagyon tud fájni a csípő, főleg az utolsó hetekben.

Kép
Kép
susytunder

Susy!
Nekem is fáj a derekam nagyon én egy gyógynövényes krémmel kenem.Az nem árt de jól esik mikor a párom megnyomkodja és enyhit is rajta.Szerintem próbáld ki nyugodtan.Nem tudom hogy magyarba lehet e kapni az a neve hogy Inno Reuma.Én várom a karácsonyt.Ma is vettünk a picinek pár rucit meg zoknikat is.Olyan édik hogy nem tudok ellenálni nekik. :D A hugom is adott párat ma mostam át őket.Én nagyon készülök már.Lehet hogy korai de én annyira várom már és olyan jólesik hogy végre az én babámra készülhetek.
gtimi83
Győr

Ezt még Fruzska terhesség alatt szedtem össze: használjátok egészséggel!

hasznos oldalak
linocs

Az biztos, hogy a május gyönyörű hónap. Igaz, az április is az. nekünk tavaly májusban volt az esküvőnk, csodálatos idő és hangulat volt. Mi idén májusban álltunk neki a babának, ha egyből összejött volna, akkor január-február körül született volna. Utána minden hónapban néztem, hogy ha megfogan, mikor fog születni. :D A májusival meg már úgy voltam, hogy mivel odáig nem sikerült, hogy lesz, ami lesz... aztán sikerült!

Lehet, hogy mi esetleg valakitől kapunk karácsonyra bébis dolgot ajándékba, bár a szűk családdal megbeszéltük, hogy nem ajándékozunk. Persze, ebben az esetben az ajándék nem nekünk szólna, hanem a picinek. :) Majd január körül ráérünk, nem tudom, akkor lesznek-e már tavaszias ruhák.

Érdekes, a hátam nekem is fáj, de nem tudom, hogy a sok üléstől-e. Habár régebben is sokat ültem. Mostanában nem tudok hason aludni, csak kis ideig, mert húzódik a hasam, és tényleg az van, hogy oldalt meg egy idő után megfájdul a hátam, mert vagy csak jobb oldalon, vagy csak bal oldalon tudok feküdni.

Készített a férjem tegnap a hasamról képeket, ezeket már a 15. hetihez tettük, és látszódik a különbség a múltkori 12. heti és főleg a 4. hetihez képest. Hogy odavolt a férjem! :D
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?