Új privát üzeneted érkezett!

hello Lányok! ok, megy Kissmanónak a pőrivát üzenet:)
délelőtt voltam AFP-n, jelentem. Egy nővér volt, szegény eléggé túl volt terhelve. Semmi különös, csak egy ampulla vért vettek le. Megint nem ájultam el, ami azt jelenti, lehet, hogy ezt a szokásomat az anyaság idejére felfüggesztettem:) Pisit szerencssére vittem, mert az a vécé... és kezet se lehetett mosni... no mindegy.
Viszont volt ott egy kiscsaj... Egy roma lányka, aki, mikor szólt nekünk a nővér, hogy töltsük ki az űrlapot, mondta, hogy ő ezt nem tudja. Mondta a nővérke, hogy oké, várjon, majd kitöltik együtt. De mivel ugye neki nagyon sok dolga volt, meg láttam, hogy a kislány se igen érti mi a helyzet, mondtam neki, hogy töltsük ki együtt. Kiscit elesett volt, szegényke. Ő mondja, én meg írom ( funkcionális analfabéta). Hát kitöltöttük, de megdöbbentem, a tártsadalom bugyrain. Nem volt gonosz, vagy iylesmi, egyszerűen csodálkozom ilyenkor mindig, hogy az ilyen csajok hogy jutnak el az ilyen vizsgálatokra. Egyébként kint várta a pasija, aki nélkül szemmel láthatóan egy lépést sem igen tudott tenni... No, mindegy, kis szociográfia. A nővérke mindenesetre nagyon örült.
Szép délelőttöt.

mormota
mormota20

Amadea: én msot egy keresztszemes terítőt varrok- mondjuk elég régóta... Nem tudom, van-e még a Modern keresztöltés c. újság, abban elég jó minták vannak.

Mormota: hát igen. A kórházban is volt pár 15-16 éves, az egyik cukros volt, és evett össze-vissza mindent, tőle megkérdezte a nővér, h tud-e olvasni, mert akkor ad neki egy diétáról szóló füzetet... Én is tökre sajnáltam őket, meg azt is, hogy milyen jövőjük lesz, a gyerekeiknek meg kb ugyanolyan.

Anyóssal mézeskalácsozunk, vagyis főleg ő, mert épp nem voltam itt, amikor szagatta. De az első adag már kész, majd du. kidíszítjük :)

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:38-kor.

Heni

Kép
szheni

Puszedli!
Reméljük nem lesz barna, ha mégis, nekem maradt ki Duphaston, oda tudom adni....de inkább ne legyen rá szükség!!!!

Csillagtáncos, Heni!
Köszi szépen az ötleteket!

Nekem idősebb nőbetegem volt analfabéta, se írni, se olvasni nem tudott, egyedül a nevét tudta leírni...amúgy egy nagyon aranyos néni volt...én is nagyon meglepődtem...

KépKép
amadea

Sziasztok!

Csillag, köszönöm a jókívánságot Apumnak!

Heni, gyönyörűeket csináltatok! És még a kollégáidnak is fogsz, nem semmi az energiád!

Amadea, A takarót majd lefényképezem, ha látszik a mintája, még kell pár sor. A te beosztásod javult valamit? Kollégák már tudják a babát?

Találtam egy annyira jó játékboltot, olyan igazi mesekuckó, sok ötletes fa-cuccal, semmi műanyag okádék. Megvan a kisfiúk ajándéka. A pénztárnál meg sikerült bőgnöm, ezek a hormonok rémesek, a híradón is sírva fakadok. Megkérdezték, hogy kisfiam van-e /repi ajándék miatt/, mondtam igen, kettő, ill. már három, és kész voltam, ahogy ezt kimondtam. Hüpp. Ti nem vagytok sírósak?

Az írni is olvasni nem tudó emberek sokasága döbbenet. Nekem is volt ilyen, az anyuka mindig megkérdezte, mi van beírva az üzenőbe. Aztán kb. 1 hónap múlva bevallotta, hogy azért kérdezi, mert nem tudja elolvasni. Volt valami szüléses dokumentumfilm-sorozat pár éve, emlékeztek rá? Abban volt egy fiatal lányka, aki ment szülni, de fogalma sem volt, mi zajlik le benne, nem tudta, hol fog kijönni a gyerek.

Mi az első adag mézest már megettük :lol:

Sziasztok!

Benta
benta

Sziasztok! Én most voltam benn kórházban vérzéssel meg görcsökkel egy hétig. Diaphilyn szedés után barna cseppek vannak már "csak". Nem tudjuk ez mitől volt szerencsére babynek semmi baja, rendesen fejlődik.
Hogy lehet ilyen vonalzót kirakni?
kata840725

Kata84: vigyázz magadra, jobbulást! És pihenj tényleg nagyon sokat!!! Meg tudlak érteni... Vonalzót olyan helyeken találsz mint pl. nagyonbaba.hu , noivonal.hu, lilypie.com stb. és itt egy linket kapsz majd, miután összeállítottad a vonalzódat, ezt a babneten a profilodnál az aláírásnál tudo beállítani (van ehol két linket is adnak, nem tudom, melyik jó, ki kell próbálni...)

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

:) Sziasztok!

Nemrég jöttünk meg a dokitól. Hát baromi kedves, de ugye első alkalommal sosem lehet tudni. Mindenesetre egy csomó mindent elmondott tök részletesen, először szaknyelven, aztán meg konyhanyelven, hogy mindent értsünk mi is.

Azt mondta, hogy nagyon nehéz lesz, nem akar áltatni. Már most kiadott egy csomó "utasítást". Ne foglalkozzak a védőnővel, hogy híznom kell, tartsam a súlyom ameddig bírom, és bizony zaklatni fog vele. Megmondta, hogy a méhlepény vérellátása miatt kell vigyáznom, akárcsak a vérnyomásom miatt. Nem ijesztegetni akar, csak hogy lássuk 20. héttől jön a neheze a sokféle betegségem miatt.

Jó alaposan megvizsgált, és csodálkozott, hogy eddig nem néztek meg jópár dolgot nálam. De hál égnek rendben van. Aztán megnéztük Pockot uh-n is. Már 10 cm, a fejkerület 3 cm, és nő mint a bolondgomba. Úgy járt keze lába, mintha biciklizne. A doki meg mindent kommentált Rodnak (IGEN OTT VOLT :D ) azt mondja ez a lábikó, az a mancsocska, ezek meg a tappancsok :D Hát haláli.

Azt is mondta, hogy nem akarja elkiabálni, mert még kicsi hozzá a baba, meg nem is 4D, hogy tisztán kivehető legyen, de ő egyenlőre kislányt tippel. :) Hát majd meglátjuk, de annak örülök, minden rendben, meg hogy végre nem zaklat a párom többé a nemevés miatt :)

Jaj bocsi, csak magamról írok, de madarat lehet fogatni velem. :) Jó estét mindenkinek. :)
Vendég

Kata!
Ez nem jó hír...de nagyon örülök, hogy jobban vagy és a baba is szépen fejlődik! Vigyázz nagyon magatokra!

KépKép
amadea

Anuk!

Jajj nagyon örülök nektek!!!! :D

KépKép
amadea

Sziasztok,

Mar nagyon regota olvasgatom a topicot, mint munkahelyi legjobb elfoglaltsag. Szeretnek en is csatlakozni hozzatok. 29 eves vagyok es az elso babamat varom. A szuletes varhato ideje szerint meg en is ebbe a juniusi topikhoz tartozom, bar meg csak holnap fogom betolteni a 12. hetet. En sajnos nem otthon elek, hanem Las Vegasban, ezert irigykedve olvasom, hogy mindanyiotok mar mennyi ultrahangon van tul. Nekem eddig osszesen meg csak 1-et csinaltak az otodik heten, es hat azon meg szinte semmi nem latszodik.

Banka
Kép
banka79

Anuk! De jó. hogy Rod is elment veled! Most már biztos komolyabban fogja venni a babázást! És jó az is, hogy van egy orvosod, aki ennyire törődik a problémákkal, így biztos vigyázni fog, hogy Pocokkal minden rendben legyen!

Banka: szia, jó, hogy jöttél!

Készen vannak a mézeskalácsok! :lol: Egész viccesek.

Szép estét!
CSillagtáncos
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csillagtancos 2008.12.16 11:44-kor.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

hátha sikerül az új vonalzó...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

ezt nem értem: nekem miért nem enged kettőt? pedig olyan jót készítettem... :(

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Banka!
Üdv itt! Las Vegas? Húhaa :D

Benta!
Eljöttem a kórházból, mert már nagyon nem bírtam, most háziorvosnál vagyok...januártól megpróbálom a gyermekgyógyászatot, ha bírom, március végéig maradok....nagy szerencsém, hogy én állíthatom össze a gyakorlataimat...

KépKép
amadea

most meg visszamenőleg is beállította! :lol: :lol: :lol:
Na eldugulok...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok Lányok!

Jelentem megérkeztünk!
Nagyon jól éreztük magunkat, főleg azért mert kettesben (hármasban) voltunk. A szálloda egy régi szotüdülő - nagyjából felújítva, de igazából ez most nem számított. A kaja egészen jó volt, standard reggelik (tojás, virsli, felvágottak, stb.) és vacsorákkal.

Szombaton átmentünk Bécsbe. Nagyon hangulatos volt, sétáltunk a Kertneren, bár az volt a gond, hogy engem nagyon zavart a sok ember. Finomat rákot ebédeltünk a Nordsee-ben, majd a férjem régi álma teljesült, mert beültünk a Sacher hotel aljába tortát enni. Persze a végén megállapítottunk, hogy baromi drága volt (5 euro/szelet) és ennyit nem ért, de egyszer muszáj volt kipróbálni. Aztán átmentünk az adventi vásárba, de ott összesen a csokis epremet vettük meg, mert olyan iszonyatos tömeg volt, hogy szinte egy lépést sem lehetett megtenni. Igazából 4 órakor már haza is indultunk, de ennyi bőven elég volt. Hiába kismamaként kevésbé bírom!

Vasárnap délelőtt jött a kényesztetés. Nagyon jól esett a masszázs mindkettőnknek. Utána wellneseltünk, illetve a férjem, én ücsörögtem, amíg ő szaunázott, úszott, aztán a jakuzziba belelógattam a lábam. Délután Sopronban sétáltunk, az adventi vásárban kenyérlángost ettünk. Sajnos az itthoniakkal az a baj, hogy alig van egy - két kipakolós, így igazából nem is lehet túl sok időt eltölteni, ezért a bevásárlóközpontban kötöttünk ki. Áronnak vettünk a CundA - ban body-t. 4 db volt összecsomagolva 1800 Ft-ért. Szerintem ez nagyon jó ár, mert az interneten is 450 a használt.
Este az Aidára volt jegyünk. Nekem nagyon tetszett, a férjem szerint túl romantikus darab. (az is!)

Szóval minden szuperul sikerült. Ma reggeli után jöttünk haza, még együtt ebédeltünk a Kikában. Igazából az egészben az volt a legjobb, hogy végre kettesben voltunk és csak egymásra figyeltünk!

folytatom...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Szóval folytatom, csak féltem nehogy elszálljon, amit írtam!

Áron babával minden a legnagyobb rendben! :D
Képzeljétek szombaton reggel egy nagy dudor volt a pocakomon a köldököm mellett! Ma reggel pedig egy hosszú csík alakban jelentkezett. És szerintem ma már őt éreztem. Nagyon alul olyan érzés volt, mint egy légbuborék...
Ma megkaptam a légzésfigyelőt. Meg is találtam őt. Anuk neked is nagyon alul a bugyivonalban van? Mármint Te is ott hallod a szívhangot?

Képzeljétek, ma egész nap mászkáltam Anyukámmal! Voltunk a turiban, és iszonyat édes cuccokat vásároltam! Összesen 2000 Ft-ért. Egy kord kertésznadrágot, rugdalódzót, kiskabátot, 2 db kisnadrágot, mellényt, bodyt, sapkát. Nagyitól pedig kaptunk egy nagyon szép kabátot - kb. jövő ilyenkorra lesz jó egy sapival.
Igaz ez azért sikerült, mert Anyukám minden nap bemegy, és kiválogatja a legszebbeket!

Igazából a mai shoppingolás célja az volt, hogy megfelelő rucit találjak a csütörtöki céges bulira...nagy nehezen sikerült. Bár elég drága..remélem utána is ki fogom tudni használni!

Örülök, hogy veletek is minden oké! Holnap jelentkezem! munkahelyről már több időm lesz! :D

KépKép
KépKép
kfnoémi

tem!!! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:39-kor.

Heni

Kép
szheni

Jó reggelt!

Kata: pihenj! nekem is volt barnázásom az 5. héten, a 9.-en is pár csepp, és nekem sem tudták megmondani mitől van.

Kfnoémi: örülök, hogy jól éreztétek magatokat, hogy minden jól sikerült! meg vásároltatok is! :wink:

Anuk: kislányhoz gratulálok! annak is nagyon örülök, hogy rod bement veled! annak viszont nem, hogy sok bajod lesz még, de kitartás, erős vagy!! végigcsináljátok, nem lesz baj, csak tartsd be amit a doki mond!!!

Heni: milyen gyorsan kész lettél a sállal!!!

Banka: üdv itt! Las Vegas? Húha, biztos szupi lehet!

Én is vettem már két törülközőt a kicsinek, és egy ágyneműhuzatot. ruhát csak akkor akarok, ha megtudom milyen nemű lesz.

Képzeljétek, lehet pénteken jönnek festők az irodába :shock: . Na, akkor tuti nem fogok bemenni.Már így is alig van mit csinálni...Oan év vége van már.

Szép napot!
Pusz
Vendég

Sziasztok! Tegnap egész nap nem éreztem a "csikizést" a pocakomban. Este már tiszta depi voltam hogy mi lehet a baj. Ugye ez még nem gond ha nem érzem mindennap? Annyira félek hogy nehogy baj legyen. Ti mennyit hiztok? Nekem mult hónapban 2 kiló jött fel. Védőnő szerint kicsit sok. Magzat szívhang figyelőt hol lehet beszerezni?

Kép
kata840725

Sziasztok csajok!
Mindenkinek nagyon gratulálok az új fejleményekhez, fiúcskákhoz, kislányhoz.
Mostanában csak időnként olvasgatni van időm,mert az év vége miatt elég sok a munka. De azért mindig tájékozódom, hogy hogy vagytok.
Velem minden ok, hála Istennek. Tegnap voltam a 12 hetes nyaki redő szűrésen. Elvileg a múltkorihoz képest most 12 hetes 1 naposnak kellett volna, hogy legyen, de a mérete alapján (CRL:62 mm :lol: ) 13 hetesnek mondták. A nyaki redő érték 1,1 volt. Erre is azt mondták, hogy ok. Szerencsére a vérvételt is el tudtuk intézni rögtön utána, legalább ezért sem kell még egyszer bemennem.
Valaki tudja, hogy milyen tartományban normális a nyaki redő értéke? CSak kíváncsi lennék rá. :shock:
Mindenkinek szép napot!
poker

Sziasztok!

Júliusiaktól vagyok megint kérdezni szeretnék Tőletek!
Aki a sejtbankos vizsgálatot megcsináltatta attól szeretném kérdezni:Éhgyomorra kellett menni?
Nekem csütörtökre van időpontom reggel 8 és 9 között kell odaérnem Fonyódra!
Zegi vagyok és hát azért nincs olyan közel!
Nem tudom hogy bírom majd ki az utat ha tényleg nem lehet enni semmit!?
Szép napot!
20140328174041

hello.

Én sejtbankos down-szűrésen voltam csak, ha az érdekel. Nem kell éhgyomorra menni, legalábbis nem mondták ( én 14 órára mentem, csak szóltak volna...)

poker: http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html

szép napot kívánok

mormota
mormota20

Szia Mormota!

Köszi a választ!
Én is arra a vizsgálatra megyek,de írták mailen hogy éhgyomorra kell menni!
Hát elég kemény lenne az út főleg hogy még azért émelygek!
Azért gondoltam hogy megkérdezlek benneteket mivel Ti már jól túl vagytok ezeken a vizsgálatokon!
Beszélgettük mi is itt a csajokkal hogy nem értjük miért mondták nekem ezt,igazából szerintem a vizsgálatot nem befolyásolja!
20140328174041

Sziasztok Lányok!

Újra munkából... :( Szívesen maradtam volna még otthon. Egy csomó teendőm lenne...de így maradnak a délutánok. Ráadásul a férjem ezen a héten - a mai nap kivételével - végig dolgozik. Mivel vendéglátós, ezért olyan későn ér haza, hogy én már alszom, amikor pedig én idnulok dolgozni, ő még alszik. Szóval legközelebb vasárnap "találkozunk". Utána pedig szerdán.. :(
Na mindegy!

Kata84, nem baj, ha nem érzed minden nap! Ilyenkor még az is ritkaság, hogy megérezzük, igazából majd a 20. héten kezdenek el úgy mocorogni, hogy mi is igazán érezzük!
Egyébként a szívhang figyelő engem is megnyugtat. Itt a link: http://www.merlegelj.gportal.hu/
A kaució 3000 Ft, a havi bérlési díj pedig 1800 Ft. A minimum bérlési diő 2 hónap, én személyesen vettem át a III. kerületben, de úgy tudom, hogy 500 Ft-ért bárhova postáznak.
Ja! És nekem simán nem működött, illetve nem hallottam, de a Jhonson zselés olaját tettem a hasamra és úgy igen. Mondjuk le is írja a használati útmutató, hogy javasolt valami..

Moncsy, szerintem hülyeséget mondtak, nem kell éhgyomorra menni. Én is délután voltam, és természetesen ettem addig! Ugye ez az ingyenes kombinált teszt, amiről beszélünk? Mert én arról beszélek!

Írjatok sokat! Munkában vagyok - ráérek! :D

KépKép
KépKép
kfnoémi

Szia mormota!
Köszi a linket. Valószínűleg én vagyok a béna, de én nem látom a nyaki redő értékeket. :oops: :?:
poker

moncsy: ha a 12 hetes kombinált tesztre gondolsz, akkor én tegnap voltam és kb. délután 3-kor vették le a vért. Én is megkérdeztem, hogy ezt ugye nem éhgyomorra kell és azt mondták, hogy nem. 8)
poker

Szia Noémi!

Nagyon köszi a választ!
Igen ez az ingyenes sejtbankos kombinált teszt!
Itt Zalaegerszegen nem ingyenes ezért megyek Fonyódra!
De akkor már tudom enni valamit biztos fogok, másképp nem bírnám ki az utat!
Köszi mégegyszer és szép napot!
20140328174041

Moncsy: nekem kb. 11-kor vették le a vért, és én ettem előtte. Sztem simán lehet. Inkább, minthogy rosszul legyél!

képzeljétek, holnaptól 8-16-ig leszek a melóban (nem 9-17-ig, ill. pénteken 8-17-ig), és 22-én és 23-án csak pakolunk, nem kell itt lenni egész nap. És nem lesz festés! De jó!
Vendég

Noémi: irigyked, irigyked... de jó dolgotok volt!!! Biztos nagyon feldobott!

Én már egy hete nem találkoztam a párommal, csak skypolunk minden este... :( És lehet, hogy nem holnap este jön, hanem csak holnapután, brühühü :cry: Jaj, már úgy hiányzik! Megöl az unalom! Anyósék tényleg mindennel elkényeztetnek, de semmit nem csinálhatok + senkivel nem találkoztam már tök régóta,ma teljesen be vagyok fordulva! Még az sem dob fel, hogy István kiadta, nézzek utána, milyen fürdőszobát+konyhát szeretnék, mert terveznünk kell a tavaszi felújításhoz... pedig ez máskor lelkesítene... hüpp-hüpp :cry:

Heni, te villámgyors vagy, csak most kezdted el azt a sálat! :lol: Én most a terítőt nyűvöm még,de már azt is rendkívül unom!
Komolyan, az egyedüli híreket az életembe jelnleg Ti szállítjátok!

Bocs, de most ilyen önsajnálgatós hangulat tört rám...

Csillagtáncos[/b]

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Újra előkerültem.
Már nem emlékszem ki írta, hogy megint eléggé fájt a pocija. Én a gyógyszertárban Magne B6 ivóoldatot kaptam. Most nézem, hogy abba kevesebb a magnézium, és több a B6 vitamin, de egy apullától 2 napig tudtam aludni a bal oldalamon is. Sajnos máskor fáj,ha arra fordulok.

Anuk, örülök,hogy szimpi volt a doki, és sajnálom,hogy ennyi gondod lesz. De legalább szólt, így nem ér váratlanul, ha valami nem stimmel. A párod mit szólt hozzá,hogy látta a picit? Nálunk ez mindig „lendít” egyet apán. És az már nagy dolog, hogy elment veled.
És gratulálok a kislányhoz.

Csillagtancos, örülök, hogy jobban vagy. Vigyázz magatokra.

Mormota, nem mondták,hogy mennyi idő alatt van meg az AFP eredménye? Csak mert én már nem megyek a dokimhoz csak ha az megvan, viszont nekem az AFP-re csak jan. 9-én kell menni.
Ez a sok analfabéta… Egyrész sajnálja őket az ember, másrészt meg nekik is megvolt a lehetőségük a tanulásra.Csak nem érdekelte őket. A jogaikat bezzeg meg tudják tanulni. Meg a gyerekcsinálást. Én a múlt héten voltam a tb-be. Hát olyat kaptam az ügyfélszolgálaton. Azt mondta a nő, hogy mi az, hogy nem tudom, mikor az összes C. tudja. Hát én eddig nem voltam még soha tp-n, csak fizetésből éltem, így nem vagyok tájékozott a témában.

Banka, én is üdvözöllek. Gyere közénk gyakran. (ne annyit mint én) Várjuk a beszámolóidat, hogy nálatok hogy zajlanak a dolgok.

Kfnoémi, kicsit irigy vagyok ám. Örülök,hogy jól éreztétek magatokat! Biztos szép volt Bécs. Én is annyira vágyom egy bécsi adventra, de most egy pár évig biztos nem megyünk.
Jó lehet ez a szívhang figyelő, én sztem egész nap rajta lógnék,hogy biztos rendben van-e odabent minden.

Látom, már sokan sütögetik a mézest. Én az éven nem akartam, mert tavaly nem ettük meg, de most úgy megkívántam,hogy lehet sütök egy fél adagot.

Én múlt pénteken voltam 12 hetes uh-n. a nyaki redő 1,8, azt mondta a doki,hogy az jó. És végre leállhatok a gyógyszeremmel. Igaz még két napig este 1-1 fél szemet beveszek, de már sokkal jobban vagyok. Szeritem ez is rátett a rosszulléteimre. Nagyon jó kedve volt a dokimnak,meg nem is voltak sokan, úgyhogy előtte beszélgettünk egy kicsit, aztán meg megnéztük 3D-be is picurkát. Nagy élmény volt. Kaptam képet is. A neme nem látszott, de én nem bánom, még mindig nem akarom tudni.
Ha sikerül teszek fel egy képet.

Zsu

Kép
bvigh

Na megint jó hosszú lettem.
Még azt akartam, hogy képzeljétek tegnap felhívott a védőnő,hogy szerdán feljönne. Kíváncsi vagyok mond-e valamit, vagy majd megmondja,hogy kérdezzek?

Na most már eldugulok, teszem a képet.

Kép

Zsu

Kép
bvigh

Poker és Puszedli!
Nektek is köszönöm a gyors választ!
Szép napot!
20140328174041

Poker, 3 mm alatt kell lennie.
benta

poker, bocs, azt nem néztam külön, hogy nyaki redő fent van-e, csak, hogy magzati méretek ott vannak... bocs, bocs.
Zsu: a laborban azt mondták 3 munkanap múlva lehet menni, de fent, ahol levették a vért, azt mondták, hogy 29-én menjek érte 10 körül, tehát az két hét, merthogy ők adják ki a leletet. Szóval elvileg 3 nap alatt van meg, de gyakorlatilag két hét. De ez lehet, hogy csak a Jánosban van így. ja, és nagyon jóképű a gyermeked:)

mormota
mormota20

Sziasztok!

Igyekszem visszaolvasni....

Noémi!
Nagyon szuper lehetett végre hármasban!!!...Ránk is ránk férne....

Poker!
Tarkóredő 2,5 mm alatt jó, amúgy ez a vizsgálat 2 szegedi professzor nevéhez fűződik, szóval "magyar találmány". :D

Én is 2 kg-t híztam eddig és szerintem ez egyáltalán nem sok...

Kata!
Én sem érzem mindennap....
Szívhanghallgatóra tényleg kell valami zseléset tenni.

Bvigh!
Cuki a bébikétek! :D

Puszedli!
A pakolással csak óvatosan!!!!

KépKép
amadea

Nagyon köszi mindenkinek a válaszokat.
Mormota, ne szabadkozz, mert az az oldal tök jó és persze a szándék a fontos, úgyhogy köszi. :lol:
puszi nektek!
poker

Sziasztok!

Poker, a nyaki redőnek 3 mm alattinak kell lennie, de sok esetben 2,5 mm fölött már szokták javasolni a további vizsgálatot - biztos, ami biztos alapon!
Ne aggódj az 1,1 - es méret tökéletes, ráadásul pár napon belül a komibnált teszt eredményét is látni fogod, oda pedig egyértelműen rá lesz írva, hogy negatív!

Csillagtáncos, elhiszem, hogy unatkozol. Nem is tudok jó tanácsot adni...Kitartás!

Zsu, édes a bébi!

Mi jövő hét hétfőn megyünk legközelebb a dokihoz, és az AFP is akkor lesz! Mondjuk a szívhang hallgató azért is nagyon jó, mert nem azon aggódom, hogy minden rendben van - e, hanem kíváncsi vagyok, hogy mekkora.
Persze azon most azért aggódom egy kicsit, hogy miért van Áron baba annyira lent...Reggel is kb ott találtuk meg a szívhangot, ahol a bugyim véget ér...szerintetek?
Bár az is igaz, hogy ha egyszer jól megtapadt, akkor nem lehet semmi gond, ugye?

Egyébként ma valami zúgolódás folyik odabent. Érzem, hogy húzódik, itt nyom, meg ott. Szóval ma nem minden tökéletes, de nem is rossz...ez van!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi!

A legjobb helyen van:), a méhünk még a köldökünk alatt van, kb. a 20. héten lesz a köldök magasságában....

KépKép
amadea

Köszi Amadea! :D

http://www.whattoexpect.com/pregnancy/w ... ek-15.aspx

Ez a kép tévesztett meg! :oops:
Én azt hittem, hogy már feljebb van, meg igazából ott is van a nagyobb dudor, de valószínűleg az csak a feltolt bél, stb.

Az a lényeg, hogy minden rendben! :D :D

Én már egy csomó kék cuccot vásároltam Áronnak! Hogy állsz Balázs "kollekciójával"?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!
Bocsi, hogy most csak önös érdekből, de még a munkahelyemen vagyok. Lenne egy kérdésem attól, aki már volt afp-n. Én 1 hét múlva megyek, azt mondták, hogy éhgyomorra menjek, mert már régen volt (októberben) teljes vérkép vizsgálatom. Szóval, szerintetek a biztonság kedvéért vigyek magammal reggeli vizeletet? Ha igen, akkor a középsugarasat? Köszi előre is!

Pusszantás mindenkinek!

KépKép
süni76

Szia Süni!

Igen, több helyen is az a gyakorlat, hogy az AFP-vel teljes labort is csinálnak. Ehhez mindig csinálnak vizeletvizsgálatot is!
Szerintem vigyél - reggeli középsugarasat - , de ha ott produkálod akkor sincs semmi. Azt nézik, hogy van - e benne baci, és azt bármelyikből lehet látni. Ráadásul most már szerintem Te is tudsz bármikor pisilni. :D

Noémi

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Én is nemsokára fogok menni AFP-re, de nekem nem mondta a védőnő, hogy kell vízelet is.

Ma voltam a dokinál UH-on és minden rendben volt, nem kellesz mennem már majd csak a 20. héten. A pici már nagyon nagy, óriási.
Ma kaptam meg az eredményt a kombinált szűrésről is. Down kor 1:35000, Edwards kór 1:50000, negatív. Ez is jó lett hála istennek.

Nekünk még nem tudta megmondani a doki, hogy milyen nemű lesz, de köv. alkalommal már biztos fogjuk tudni.

Kép

Kép
nanoemi

Annyit mondott a védőnő, hogy nem kell éhgyomora menni az AFP-re.

Nekem már volt teljes labor, és ott volt valami a vízeletemben és most csinálnak megint egykontrolt, egy vízelett tenyésztést, lehet, hogy ezért nem mondta a védőnő.

Kép

Kép
nanoemi

Biztos ez is helyenként változó....nálunk mindent egyszerre néznek, holnap megyek, 5 féle beutalóval, lesz labor is...és nekem éhgyomorra kell menni és vizeletet is vinni kell...
A labor miatt amúgy is éhgyomorra mennék, még az kéne, hogy magas legyen a cukrom....
Remélem azért hagynak vért az érpályámban :shock: :D ....

KépKép
amadea

Lehet, hogy biztonság kedvéért rákérdezek a védőnőre.
Nekem a védőnő úgy adtaa beutalót, hogy nézik az AFP-t és a hepetitis B-t. De szerintem ezt mindenkinek nézik.

Kép

Kép
nanoemi

Csütörtökön megyek dokihoz és szeretnék adni neki valamit karácsonyra, mert sose fogad el pénzt, úgyhogy legalább most adjak neki valamit. Szerintetek mit?

KépKép
amadea

m lesz...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:39-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Mostanában nagyon kevés időm van, így írni nem igazán tudok.
De olvasgatlak titeket, bár elég sok mindenről lemaradtam, de majd bepótolom.

Velünk is minden rendben.

Mindenkinek szép estét!

KépKép
begane

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?