Új privát üzeneted érkezett!

tudom h màs, egyszeruen csak nem vagyok biztos abban h szeretném hamar làtni. mintha tulzottan belekivàncsiskodnék a kis bennlakàsba. én a nemét sem bhiszem h tudni szeretném, a pàrm viszont nagyon, de nàluk ez nem is kérdés, szolni kell kinn h ne mondjàk meg ha nem akarod tudni. csak anyoséknak pl lehet h jol esne karàcsonyi ajàndéknak ha làtnàk, plàne ha ugy alakul h a pàrom mamàja nem tud eljonni a szulésre vagy pont nem akkor szulok mikor itt lesz. és ha màr Anyu is jon velunk csalàdot làtogatni akkor màr lehet h megérné megnézni, az o kedvukért.
én van amiben konzervativ vagyok szulés-ugyben :) asszem ezt nevezhetjuk konzervativank

megyek a dokihoz csutortokon, ha még mindig szimpi akkor kuldom a szàmot. amugy a 6ezer a terhesgondozàsos àr, kenetvétel is lesz most, szoval az tobb, de majd mondom mennyi. az tuti h vàrni kell nàla, de nem olyan vészes, bàr én a 2 perc vàrakozàshoz voltam elotte szokva.
viszont a SOTE I-en meg is lepodtem hétfon, idopontra bejelentett a doki asszisztense, és én meg voltam gyozodve arrol h vàrnom kell, de max 5 perc és benn is voltam. Pedig ezért nem ràngattam el magammal senkit mert aggodtam, hogy fél nap rà fog menni majd. (Utàlok egyedul lenni vàrotermekben)

vàsàrlàs: én vàrok januàrig és akkor elkezdunk folyamatosan pakolgatni, bar nekunk a szobaba csak kisagy kell egyelore majd, még az én pelenkàzom megvan és annàl praktikusabb csuprot még nem làttam. meg pàrom szuleinek vannak ismeroseik akik lepasszolnànak egy csomo dolgot nekunk, mert a baba felnott és ezekszerint nem akarnak màsikat (vagy csak a szokàsos hozzààllàs h "kidobjuk a régit, ha kell ùj megvesszuk" :? , na mindegy, nekem jol jon), és vàrom még azt a listàt és hogy mikor akarjàk elhozni nekunk, és akkor abbol indulunk ki.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.15 17:07-kor.
Vendég

Azt hiszem kb:20 hetes voltam ekkor Domival.
Kép

KépKép
Kép
mucus75

Ann!
Irigylem azokat az embereket akik kibirják szülésig,hogy ne tudják a nemét picurnak.Én túl kiváncsi vagyok. :D :D
Ultrahang van a rendelőjében?

KépKép
Kép
mucus75

ahogy egy baràtnöm mondanà: übercuki :D

az UHval kapcsolatban passzolok, majd kideritem :)
de az tuti h nem a pànikolos féle doki, nem akar paràztatni vagy megijeszteni semmivel, de nem is akart eddig semmit ràmeröltetni. meg szàn idöt a pàciensekre. nekem öt olyanok ajànlottàk akik sokadik babàt szülnek nàla asszem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.15 17:12-kor.
Vendég

Sziasztok!

Látom végre új téma van, örülök, hogy végre nem a h1n1... :wink:
Az apás szüléssel kapcsolatban:
Nálunk valószínű úgy lesz, hogy apa bent lesz velünk, amíg vajúdok, aztán szerintem ő kimegy, mert nem bírja a fájdalmat nézni sem, bár nem tudom, hogy mennyire fog fájni...és anyukám marad velem...
Szerintem mi szülésznőt is fogadunk majd, mert én is azt hallottam hogy tényleg ő az aki végig ott van melletted...

Hát, nekem már látszik a pocakom, sokan mondták is már a családtagok közül...de én amúgy sem voltam egy vékony alkat...már kellett vennem terhes gatyát is..
És a napokban mintha éreztem volna mocorogni a pocaklakót is :D
Leírhatatlan...(remélem velünk marad...)

Mucus: nagyon jók a képek Domiról

pussz mindenkinek! :)

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

Mucus: nem tudom h ki fogom-e birni, de egyelöre azt gondolom, hogy ez a "neltudàs" nekem valahogy hozzàtartozik a terhesség meg szülés csodàjàhoz. Jo hogy van, és ha ajànlanà egy doki akkor 100% h mennék ha diagnosztikai célja van, de igy betolakodonak érezném magam egyelöre. Ugyanakkor meg ugye màsra is kell gondolni és a pàrom làtnà szivesen.
Vendég

Iner!
Köszi. :wink:
Nekem is látni bár előtte is volt jó nagy pocakom. :roll: :D
De már más a formája.Én is érzem ahogy mocorog. :mrgreen:

Teszek fel(ha nem baj)egy mostani Domi fotót is. :wink:
Kép

A férjem végig bent volt anno a szülésnél,végig élvezte(ez komoly :!: )az egészet,elvágta a köldökzsinórt.
Ha most kivitelezhető lesz(Domi miatt)akkor most is ott lesz velem. :)

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Nem tudom ki az aki emlékszik rám közületek.Ujra itt vagyok.Mostmár 16 hetes vagyok.Ebből sajna 1 hónapot kórházban töltöttem és egy hónapot itthon az ágyban mert rengeteget hánytam és ki voltam száradva.Szerencsére ez mostmár elmult és végre tudok enni is.Azért remélem emlékszik rám valaki.Puszi nektek!
gtimi83
Győr

Szia Timi!!!

Persze hogy emlékszünk...
Üdv újra köztünk és örülök, hogy most már minden ok nálatok...
Mi még eredményre árunk, de aztán karácsony táján remélem minden rendeződik nálunk is!

Mesélj magatokról....milyen most a babavárásod???
Érzel már valamit odabentről? :D
Uh?

pussz

Iner

iner

Sziasztok!

Kinek hogy telt a hétvége?
Mi ma moziba voltunk apával, megnéztük a karácsonyi éneket 3d- be, nagyon jó volt.

Mucus
Gondolom kellemes lehetett a kenyér és ubi hatása. :lol:

Babakocsival nekem az a tapasztalatom, hogy nagyon alaposan körbe kell járni, mert elsőre lehet tök jónak tűnik, aztán mikor majd órákat sétálunk vele, akkor kiderül, hogy még sem olyan jó. Használtan is nagyon jó kocsikat lehet venni, olyat ami alig használt, semmi baja, és a boltihoz képest fél áron. Tényleg van olyan olcsóbb kocsi, ami jobb, mint a méregdrága.

Én is érzem már a picurka mozgását, csak senki nem akarja elhinni. Azt mondják ennyi idősen még nem lehet érezni, pedig már van viszonyítási alapom. Kristófot 18 hetesen éreztem 100 %- ban, hogy ő mozog. A második babánál pedig azt mondják még hamarább lehet érezni.

Kép
Kép
susytunder

4D-s uh: mi annak idején Fruzskával a 20. hét környékén mentünk el 4D-sre. Addig a Kedves örült, örült az érkező gyerkőcnek, de úgy láttam nem nagyon tudott mit kezdeni a dologgal. Mert ugye nekünk anyuknak ott a pocak, a cici, ami növekszik, ott az elmaradt menzesz, és még pluszban egy idő után a babó mozgása. A pasiknak meg nincs semmi igazán - a saját örömükön kívül, csak a mi lelkesedésünk, esetleges hisztink ;), kívánósságunk, "ittfájottfáj"-unk, persze a nagyobb cicink ;), de magából a babóból nem sok minden fognak fel.
Na és akkor bejelentettem magunkat a 4D-re, a Kedves készült újsággal, hogy az úgyis olyan orvosi dolog lesz... na, az első pár másodperc után le nem vette a szemét a kivetítőről, tátva maradt a szája :) és ez így volt 20 percen keresztül. Neki akkor "tárgyiasult" a bennem növekvő...
Ezt nem rábeszélésképp mondom, hanem egy élményként. Megértem azt, aki úgy gondolja, hogy legyen minden hagyományosan, és ne legyen 4D, ne legyen megmondva a neme - hisz mindenki úgy éli át/meg a terhességét, ahogy az ő habitusa engedi :)

Ha nem ismernétek itt egy jópofa oldal:

http://babystrology.com/baby-tools/baby-tickers/

Például a mi Pöttömünk így nézhet ki:
http://babystrology.com/tickers/baby-ti ... abycount=1"
linocs

hajlok én arra a 4Dre de csak a pàrom miatt. a "tudjuk a nemét vagy sem" rész még vitàsàbb...

nekem ez az elsö gyerek de én màr egy hete mondom magamnak h amit érzek az nem a gyomrom és a többi, és a védönö meg egy ismerös engem ismerve mondta, h simàn lehet. anyukàm persze furàn néz, ö elég földhözragadt egy csomo mindenben, szoval neki még nem eröltetem ezt a részt. én hiszek abban, hogy fontos a baba-mama(-papa) kommunikàcio az elejétöl fogva, màs nem. de baràtok és ismerösökek müködött, akik hozzàm hasonlo beàllitottsàgùak, és ök is koràbban érezték mint a nagykönyv azt mondta, szoval hiszek nekik inkàbb :) én mindig tudtam az ovulàciomat is naptàr nélkül, megérzetem elöbb a terhességet mint hogy azt nekem bàrki elhitte volna, meg is àlmodtam, szoval én bizom magamban, aztàn vagy igazam van vagy nem :lol: :wink:

és ha màsodik baba akkor aztàn biztos sokkal elöbb tudja az ember lànya h azok nem a gàzok és a többi dolgok odabenn :lol:
Vendég

ja, vàsàrlàsnàl a nagy reklàmos kismamaùjsàgok és tàrsaik mondjàk h csak ùj babakocsit, kisàgyat és kocsiülést szabad venni, és én megértem h el kell nekik adni 3szoros haszonnal mint amiért gyàrtjàk a cuccokat, de pl egy 1 évig hasznàlt, "jol tartott" babakocsi nem hiszem h kevéssé biztonsàgos mint a vadiùj :wink: én mondjuk alapbol hajlok a reklàmokbol ùgy gyököt vonni mint a férfiak fàjdalmaibol - ha valamit nagyon reklàmoznak az nem lesz jobb.
persze meg kell nézni h biztonsàgos legyen stb, de ez nem a koràn fog mùlni.
Vendég

Sziasztok!

Első babánál úgy a legkönnyebb észrevenni a mozgást, hogy alul a pocak alján lehet érezni pici rezgő, buborékoló mozgást. Később lesz az még, amikor rúg egy nagyot. :lol:

4d- re mi csütörtökön megyünk, álmomban megint kislányt szoptattam, ezt nagyon gyakran álmodom. :roll:

Babakocsival kapcsolatban még annyit, hogy akinek autója van érdemes olyat venni, amihez esetleg tartozik hordozó, mert amíg a baba nem ül stabilan addig úgy is abban utazik a baba és külön véve elég húzós áron van. Az én sógornőm egyhasznált babakocsit vett, új ára százezer fölött van, és ő ötvenötezerért vette hibátlan állapotban, mint ha sosem használták volna. Ez nem rábeszélés, csak akinek nincs jártassága ebben, jó lehet ötletnek.

Kép
Kép
susytunder

na, akkor pont az amit én babamozgàsnak mondok az is :) mondom én, hogy nem kell még heteket vàrni :) koszi a megerositést

a neten van egy csomo diszkont meg hasznàlt babacucc kereskedésnek a cime. ruhàkat én oroklotteket meg ujakat veszek, de ilyen babakocsi-ulés téren tuti korulnézek majd ilyen helyeken is, mert nekunk ugyan bele is férhetne anyagilag, de utàlom megtàmodatni ezeket a cégeket, mert rablàsnak tartom azt amit muvelnek az éraikkal. (ugyanez egyes kozmetikai cégekre is érvényes, ahogy a kismama lelkiismeretére hatnak az gusztustalan. pl Johnson stb. mondjuk én kapàsbol nem hasznàlok semmi ilyesmit, Domestos meg hasonlok sincsenek nàlam, de a reklàmokbol làtszik h hatnak emberekre, és én speciel ki vagyok toluk akadva)
Vendég

Sziasztok!

Kicsit lemaradtam, mert vírusos a gépem, meg nem is voltam túl jól, de gyorsan átszaladtam, amiket írtatok! Remélem e héttől aktívabban be tudok kapcsolódni!

Iner! Nagyon jól kitaláltátok az apás szülés menetét! Nálunk apa be szeretne jönni, de én nem annyira szeretném! Azt olvastam, hogy kutatók azt vizsgálták, hogy főleg első szülésnél, mikor még igazából a nő sem tudja mi vár rá, ha benn a párja tudata alatt szorongóvá teszi, ami sokszor császárhoz vezet! De hát nem tudom! Viszont ez, hogy az elején benn van, majd helyet cserél mondjuk anyukámmal :D ez jó megoldásnak tűnik számomra!

Szép napot mindenkinek!

Kép
klaccc

kozben visszanézve làttam a listàt amit irtok a "ki mikor mit szul" dologrol: 2010. 05.25-re irtak ki UH alapjàn is meg mensi alapjàn is
neveket sejtunk de inkàbb még nem mondok semmit, a dolog elsore sikerult (mindenki meg is dobbent, pedig én mondtam nekik h menni fog), 31 vagyok és SOTE I.en szulok ha minden igaz
Vendég

Sziasztok!

Jaj, de irigylek mindenkit, aki már érzi!!! Én csak a fájdalmas húzódásokat érzem még mindig :(

Hétvége nagyon jól telt. Szombaton főzőcskézés (palócleves, paradicsomos káposzta, sült hús), pihenés. Vasárnap családi ebéd és szülinapozás. Viszont megint előjött a fejfájás. Annyira erősen, hogy hányingerem volt tőle és este 9-kor ki is jött belőlem minden (pedig nem volt az egész terhességem alatt hányás). Ez borzalmasan szar. Egész éjszaka fájt, fél 2-kor nem bírtam, bevettem egy gyógyszert, utána megint hányinger, aztán nagy nehezen elaludtam, de reggel 6-kor megint fejfájásra ébredtem. Most már dolgozom, eddig nem vettem be gyógyszert, de lehet, hogy kelleni fog, mert iszonyúan fáj megint!

Babának még nem vásároltunk semmit. Talán januártól. Most örülök, ha az ajándékokon túl leszek :) 28 ajándékot kell még beszereznem ebben az évben!

Sellon: Kérdezhetek egy olyat, hogy Te milyen magas vagy?

Susytunder és mindenki más, aki Uh-ra megy kívánok nektek akkora élményt, amilyen nekem volt és nagyon irigykedek :)

KépKépKép
bogme

lenne egy kérdésem - amolyan közvéleménykutatàs :)
ugye màr emlitettem h kimegyünk karàcsonykor Franciaorszàgba a pàrom csalàdjàhoz. én rendszerint 8-10 féle sütit gyàrtok le Karàcsonyra de van egy olyan érzésem, hogy ez most el fog maradni. viszont azért sütnék valami ami nem bejgli (azt nem én viszem) és mégis klassz is, magyaros is. a baj az, h Elzàsz az kb ugyanaz a kultura, olyasmi mintha svàbok lennének kb, szoval nehéz a sütivàlasztàs.
plusz, fözni is akarunk majd Anyuval - kicsit elegem lett kinn anno h mindig magyart kell fözni a francoknak, mert én levésbé vagyok magyaros-fözö, de jol megtanultam a recepteket legalàbb ) - ebben is érdekelne, hogy Ti mit föznétek. kicsukva a disznosàg, a tyùkhùslevet màr ellöttük és a pötkölt-nokkedli kombo is volt màr tavaly, mikor ök jöttek, és a vadas is meg volt. a ràntott pontyot ismerik, pont egy helyi specialitàs kinn, szoval az sem jön be. Töltöttpaprikàt meg mindig kell csinàlnom nekik, abban semmi különös nincs màr h anyosoom vàr a paprikàkkal, amiket nagy nehezen beszerez a törököknél és a hus is ott lesz érkezéskor.
szoval ha van valami ötletetek ...

ja, és valakinek, aki màr szült vagy akinek ismerösei szültek, van tapasztalata autos utazàssal kapcsolatban? ugye ez Karàcsony, az bö 6 hét mondjuk, akkor pocak màr lesz azért, és ez olyan 10-12 ora kocsival (repcsivel multkor 16 ora volt mert Pàrizson àt kell menni...) minden jotanàcs, ötlet, javaslat jol jönne (remélem a 18. heti UH nem kavar be, bàr ha jol szàmoltal az nekem két ünnep közé esik de sosem tudom a doki mivel szàmol, asszem a betöltött hetekkel...)

amùgy elöre félek h ha kinn megyünk UHra akkor elöjönnek majd azzal, hogy szoptatàs - és a hülye tablettàikkal amiket szednek h ne legyen tejük. ismertem kinn Pàrizsban, mikor au pair voltam, olyan anyukàt aki màr a terhesség alatt is szedte. a baràtnöm meg mondta h az volt kb az 1. kérdésük mikor felébredt a csàszàrbol h akkor tàpszer? :?
Vendég

Linocs!

Tök jó a link amit beírtál, de nekem nem sikerül nagyban megcsinálni, azt hogy kell, mert én igazán értek angolul...???

Klacc! Ezt a párom gondolta így, anyukám meg mindenképp mellettem szeretne lenni... :)

Még mi sem ettünk semmit a babának, majd csak jövőre kezdjük el, ha minden jól alakul :roll:

Iner

iner

Ann,

A főételre gondoltál, hogy mit főzz nekik?
Mert magyaros étel a rántott hús is (igaz, az is disznóhús, és mondtad, hogy az kizárva), a gulyás leves, a mákos guba, mákos tészta (ezek ráadásul édesek is), a máglya rakás (ha jól tudom, de ez lehet, hogy nem magyaros), a kocsonya nem kifejezetten magyaros, de azt is el lehet jó finoman készíteni. Pillanatnyilag ezek jutottak eszembe, de talán lehetne nekik csinálni rakott krumplit is vagy tojáspörköltet.

Jól értem, hogy a francia nők nem szoptatnak? Egyből megy a tápszer? De miért így csinálják?

Bogme,
167 centi vagyok. 59 kiló. Régebben néztem ezt a testtömegindexet vagy micsodát, ott úgy írták, hogy ezek jó arányok. Mondjuk terhességkor biztosan változik.

Képzeljétek, mi tavaly karácsony előtt megbeszéltük a családdal, hogy nem veszünk ajándékokat egymásnak, és kikötöttük, hogy senki ne vegyen a másiknak. Ez rengeteg idő és pénz volt. És Olyan remek volt, hogy egész decemberben totál nyugodtan mehettünk a férjemmel mindenhova, nem kellett kínszenvedéssel ajándékokat keresni, mert már jártunk így is. A pénzügyi oldaláról már nem is beszélve. Ráadásul idén másra kell a pénz ugye. 8)
Idén is ez lesz. Úgyis mindenkinek megvannak a dolgai, már kicsik sem vagyunk, így mi ilyen natúr karácsonyt tartunk.
Vendég

Ann,

én régebben ezt a Bephanten kenőcsös reklámot utáltam (azt hiszem, így írják). Ott vihog a drágalátos édesanya, hogy ő imádja a gyerekét, ezért veszi neki a bephantent, mert azoknak a babáknak, akiket igazán szeretnek, ilyen krémeket vesznek. Az ilyenekből lesz a hülyegyerek, mert már 1 perces koruktól el vannak kényeztetve, természetesen mindezt ész nélkül teszik.

Én kozmetikumok közül kizárólag a jól bevált szereimet használom, és most terhesség alatt sem változtattam, mert bármennyire is meg akarják magyarázni az ellenkezőjét, a terhesség bizony az egyik legtermészetesebb állapot egy nő életében.
Vendég

föleg azért nem, legalàbbis sokan mert 3 honap a tényleges szabi, és utàna nem mindenhol lehet kivenni azt ami nàlunk a gyed/gyes, van ahol igen (közalkalmazottak inkàbb asszem), de ahol én voltam au pair ott most jön a 6. (aranyos a pàr de minek, eggyel sem birnànak le, hétvégén olyan ordibàlàsok voltak, mikor én a lakàskàmban voltam a szomszédban mert nem kellett meloznom) és ott 3 éves korukig dada volt a gyerekekkel - mikor én voltam kinn akkor az ikrek a dadaval voltak és enyém volt a 3 nagy. és az anyuka többet dolgozott az apukànàl, nem is maradt otthon soha velük 3 honapnàl többet.
most nagy kampànyok vannak àllitolag kinn a szoptatàsra buzditva, mert a legtöbb anya tàpszerezik (tiszta Amerika, ott is hülyének nézték a legtöbben az ismerösömet aki szült és szoptatni akarta a gyereket). az a baràtnöm aki tavaly szült pl ki be adta éjjel a gyereket a csecsemösöknek és mivel nem nagyon biztattàk arra, hogy szoptassan, jo hamar fel is adta...

amùgy ràntott cuccok is kizàrva, én meg utàlom a tojàst, szoval tojàspörkölt is. de észbentartom a többit - bàr tartok töle h a màkostésztàhoz hozzà sem nyùlnànak, elég lesz a màk a bejgliben, örülök ha azt megeszik :lol: :D
Vendég

És valamilyen derelye, barátfüle nem lenne jó? Habár ez meg inkább olaszos. Ők pl. nem esznek szalámit, kolbászt vagy valamilyen szalonnát? Mert svédasztalt is lehet készíteni magyaros ételekből.
Vendég

sellon: ràtapintottàl, az a màsik amit utàlok. nekem a védönöm is ki van akadva, meg is igértette velem h johnsont meg ilyeneket még véletlenül sem kenek a gyerekre (attol ràadàsul szétszàrad a gyerek böre)
de én alapbol àllatkisérletes dolgokat nem veszek 10 éve, észre sem veszem a polcon. ez lehet h idealizmus, de minden 3-4 honapban megnézem a listàkat a neten h vàltozott-e, mert egyes cégekröl nem lehet pontosan infot szerezni. meg ha màr vàrosban élek akkor a minimàlisra igyekszem csökkenteni azt, ahogy én szennyezem a vilàgot, szoval eszemben sincs domestosokat meg ilyeneket hasznàlni, plàne h szép ugyan h az ilyen cuccok többsége utàn szép fehér a wc, de elég sok helyen olvastam h a többség csak fehériti a vizkövet és a szennyezödést de le nem hozza. lefolyoba és ilyen helyekre forro ecetes viz. meg a savanyusàg leve. az legalàbb nem pàrologtat el minden sz..t. és kozmetikumokban detto, nekem körömviràg krémem van itthon vazelinben meg kalsszikus nivea, Herbària sampon és szappant hasznàlok meg gyogyszertàri krémet most h szétszàrad a böröm, és kész.
az h nekem azt probàlja mondani a TV h megérdemlem, az nem elég, meg az sem h azt akarja h rosszùl érezzem magam mert nem XYnal kenem a gyerek fenekét, mert akkor rossz ana leszek. nehogy màr egy ilyen cég mondja meg nekem mikor vagyok rossz anya. ez kb olyan mint Czeizel (akit van amiért tisztelek, a genetikàrol szolo könyveit szeretem) aki ugye azzal kelt rossz érzést h ha nem vagy elég rosszùl az elsö trimeszterben akkor elmehet a baba... sosem mondta meg h milyen statisztika alapjàn mondta ezt, csak h "statisztika", és különben is...
Vendég

[quote="sellon"] írta:sellons valamilyen derelye, barátfüle nem lenne jó? Habár ez meg inkább olaszos. Ők pl. nem esznek szalámit, kolbászt vagy valamilyen szalonnát? Mert svédasztalt is lehet készíteni magyaros ételekből.

na ez a szalàmis cucc jo, a nagyszülöknek ùj lesz. viszek füstölt nyelvet meg ilyeneket :) köszi. a savanyùsàg màr készen van, a paprika is megvan, csak szép keràmiatartok kellenek, apos kap egy rekesz borvàlogatàst (hàtha 3 év utàn elhiszik nekem h a Takay amit màr nem hivhatnak annak az rohadtul nem Tokaji, csak ugyanaz a szölö fajta. de annyira odavannak, hogy minden évben meg kell hallgatnom h az ugyanaz) és akkor meg is van az alapajàndék ... lehet h még egy gulyàst bevàllal anyàm és akkor megvagyunk. pàr könyv még és kész a Karàcsony. azért nehéz mert vannak tök jo cuccok amiket ajàndékozhatna az ember de ugye van egy alapelvàràs h magyar kell. nekem is mindig valami helyit adnak, most pl egy marha dràga, hires ott készülö edényt kapok majd, nem àm màst mint franciàt. semmi baj nincs ezzel, de leszükiti kicsit a dolgokat... eleve klassz lenne azt mondani h hagyjuk az ajàndékokat, de ha màr külföldröl megy valahova az ember vendégségbe akkor alap h visz valamit (ok, nàlunk alap, azt hagyjuk h nàluk az-e, Elzàszban igen)
Vendég

Ann9: Néhány ötlet, amiket én szoktam főzögetni és esetleg jó lehet. Levesek (ha szeretik): palóc leves, jókai bableves, gulyás.
Kaják, sütik: borsós hús, pörkölt, krumplis tészta, egybefasírt, lecsó (magyar paprikából biztos más, mint a francia, egy kis tarhonyával pl.), paprikás csirke, lapcsánka/tócsni, palacsinta, rétes, mákos guba, kuglóf, méteres, csokigombóc. Remélem, hogy találsz közte használhatót!

KépKépKép
bogme

Sikerült...
Ilyen lehet a pocaklakó??? :lol:
http://babystrology.com/tickers/baby-ti ... abycount=1"

Iner

iner

Na, hátakkor Czeizel biztosan csodálkozna rajtam, mert nekem semmi bajom nem volt az első trimeszetrben. Egy szál se! Múltkor volt egy napos rosszullétem, de az talán nem is a terhességtől, hanem egyébként jött rám.

Egyébként rajtam sem fognak a reklámok, minden termékből a saját magam által megtapasztalt és bevált szereket vásárolom már évek óta. Sajnos a reklámok borzasztó méreteket öltöttek a tévében, szinte egész este reklámokat kell nézni, ha bekapcsolom a tévét. A legtöbbször nem is nézem. Aki meg gázálarcban tisztítja a vécéjét (mert volt ilyen reklám régebben), az inkább szerintem őt minősíti...nem a rossz vagy jó tisztítószereket.
Ettől függetlenül, ha valakinek bevált egy reklámozott szer, használja nyugodtan.

Én elég naturál vagyok, nálunk a tusolóban szappan és sampont található, ugyanaz a fajta már évek óta. A mosdón fogkrém, egy-két alapvető dolog, két színű rúzs, szóval, én nem vagyok a divatcégek álmainak netovábbja... :D
Vendég

köszi, dràgàk vagytok, làtom lesz itt sok lehetöség :)

kuglof és tocsni kiesett, azt ök is eszik, elég német kaja, övelük meg ugye nehéz Elzàsz miatt ami ugye "nagyon francia" de ahogy beszélnek meg ahogy esznek az nagyon németes-svàbos :? mondjuk pont ezért ott nagyon nem érzi magàt nem otthon az ember, és ugyanugy teletömik az ottani nagyik mint az itteniek :lol:
Vendég

sellon: én sem vagyok az ö nagy àlmuk. plàne h be kellett irnom a telefonba elöre 3 honapra h ne felejtsem el a krémet mert utàlom a krémek àllagàt és ugye most komolyan kell magam kenni, mert az amùgy is nagyon szàraz böröm most màr eccéma felé közeledik, plusz én stiràra hajlamos nagyok, még kamasz korombol van ilyesmim, csak mert megnött a mellem meg lett csipöm. ùgy h amùgy tàncoltam, szoval nem nöttem nagyot ...
mondjuk amire sokat adok ki az a mososzer meg tisztitoszer mert ha elfelejtem h fogy és nem rendelek mosodiokat akkor megveszem a méregdràga biodegradàbilis (hogy van ez magyarul?) cuccot a coràban, vagy hozza a pàrom kintröl mikor utazik.

nekem van egy-két baràtnöm aki ùgy tisztasàgmàniàs, hogy domestos domestosszal, ciff ciffel, és sikàlnak gumikesztyöben, fogkefével a fùgàzàst stb. minden héten és olyan a lakàsuk mint egy korhàz. én a szagàtol rosszùl vagyok ezeknek :?
Vendég

akinek megy az angol, eszembejutott h van egy szerintem jo dokumentumfilm (lehet h lement a TVben is, de nekem 3 adom van, szoval nem tudom):
http://channel.nationalgeographic.com/e ... -womb-2228
online meg lehet nézni itt: http://video.google.com/videoplay?docid ... firefox-a#
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.16 09:55-kor.
Vendég

Sellon: De jó lehet így a karácsony! Én is ezt szorgalmazom már évek óta, de nálunk sok a gyerek, akiknek még nagy dolgo ez, úgyhogy maradtunk az ajándékoknál. Idén néhány családtaggal már megbeszéltük, hogy valami nagyon kicsi dolgot adunk csak egymásnak szerencsére. A decembert én se szeretem vásárlással tölteni, ezért már advent elős vasárnapjára készen is szeretnék lenni vele, ha sikerül!

Biztos nagyon jó alakod lehet :) 167 cm, 59 kiló, D-s melltartó :) Csak azért kiváncsiskodtam, mert úgy tűnik fej-fej mellett haladunk súlyban is. Majd tartsuk egymásban a lelket :)

A reklámok nagyon sokszor engem is felhúznak! Szerencsére kevés tv-t nézek, de már a rádióban is olyan őröltek vannak!!! Még jó, hogy rám alig vannak hatással. 20 éve ugyanazt a kozmetikumot használom! Tökéletesen bevált, időről időre változtatnak rajta, de csak jobb és jobb lesz, minek váltsak?

KépKépKép
bogme

Igazad van, Bogme, ami bevált, ahhoz hűnek kell lenni. ÉN pl. a klasszikus kék dobozú Níveát használom az arcomra is (csak keveset), és a kezemre. Korábban kipróbáltam pár más terméket, de valahogy csak mindig ehhez tértem vissza, és sokszor volt olyan, hogy egyáltalán nem használtam el a másik terméket, hanem fele-háromnegyede megmaradt. Azt odaadtam valamely családtagomnak.

A D-s melltartó most van terhesség alatt. :D Amúgy olyan C-et használok, de volt olyan, hogy a B-s volt a jó, számozástól függően. De általában C kosár kell.

És te milyen magas vagy? Okés, ezentúl hetente helyzetjelentést adunk egymásnak! :D Ha azt veszem, eddig nagyon jól haladunk, nem igaz? Mindjárt itt van a 15. hét, durván 1 hónap, és letelt a félidő. Ha addig sikerül csak olyan 4-5 kilót híznunk, az már nagyon jó lesz.
Vendég

ann9
Szerintem ehhez hasonló lehet az élet az anyaméhben c. film nem?
Én sajnos nem értek angolul pedig imádom nézni az ilyen filmeket... :wink:

http://indavideo.hu/video/Elet_az_anyamehben_1_resz
http://indavideo.hu/video/Elet_az_anyamehben_2

Iner

iner

iner: tök jo, ez ugyanaz csak szinkronnal :) na akkor nem kell tudi angolul hozzà, szoval ajànlom annak aki még nem làtta :)
én is szeretem ezeket, meg alapbol a dokumentumfilmeket - de speciel kiskoromban az Egyszer volt... Az élet volt a kedvenc rajzfilmem, most megkaptam szülinapomra :)

néha nagyon jol jön 3 nylev, ha infot akar az ember talàlni, néha meg nagyon rossz, mert 3szorosan ömlik a hülyeség... :?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.16 10:14-kor.
Vendég

szerintetek mikor kellene elkezdeni hizni? :roll:
Vendég

Hát, erre nincs konkrét időpont. DE ha már nőtt a melled és van egy kis hasad, akkor 1-2 kilón már ne csodálkozz. Plusz ilyenkor a szervezet a vizet is picit visszatartja, ami szép egyenletesen eloszlik a szervezetedben. Eddig 2 kiló jött rám, de egy picit már dudorodik a hasacskám. Ha te még nem híztál, egyáltalán nem baj, annál könnyebb lesz megőrizni a szép alakot.
Vendég

-1 kiloban vagyok :roll: 53 voltam mult héten, pedig eszek, nott a melem, van màr kis poci (csak picike). mondjuk nekem a vizvisszatartàs nem tudom hogy lesz, most lelassult az emésztésem, de még igy is elég gyors, azélött is orànként pisiltem, most félorànként kb ... szoval nem tudom. mondjuk ha a babànak nem baj nem bànom ha nem hizok csak 9 kg korul
Vendég

Én is 10 kilót tervezetem be, ehhez mindenképpen megpróbálom tartani magamat.
A vízvisszatartás meg olyan, hogy a szervezet tudja, hogy mennyit és hogyan. ÉN is mindig nagyon pisilős voltam, most ugye még gyakrabban járok, de hát ha marad egy kis víz bennem, akkor marad.
Ha te sem vagy alkatilag olyan hízós, akkor szerencséd lesz, mert ez jórészt genetika kérdése. Ami meg felmegy, az után hipp-hopp le is jön.
Vendég

nem tudom mi vagyok genetikailag, mert eddig minden nagy mix, amire ràjottunk, de foleg apai. viszont nem hizok, igaz h nem is hagyom el magam es nem iszok, mint sokan abban a csalàdban, ahol amugy pocakos mindenki. de a nagypapàm arrol a oldalrol meg meghalt 33 évesen szoval azt meg nem tudja senki, ha onnan orokolt valamit, o fess volt és gyonyoru és nem hizékony. kozben meg anyàm, aki szeret ràparàztatni dolgokra (sajàt félélmeit lekuzdendo) mindig mondja h majd olyan leszek mint apai nagyanyàm, aki 100 kg felett volt sokàig, 3 gyerek utàn. de szerintem az elhanyagolàs volt, nem a gyerekek, mert most meg simàn lefogyott 62 kgra a korhàz utàn
én meg 20 évesen lefogytam 54rol 48ra egy skociai nyàri egyetemen, mert a pénzt utazàsra költöttük, és az 9 év alatt jött vissza 53-54re, pedig nagyon akartam hizni. szoval nem tudom nàlam hogy lesz.
anyu meg 60nal lett terhes és utàna fogyott 56ra amit tartott is 45 éves koràig,most megint 60-62. ez lenne a legjobb, de alig hiszem h ilyen lennék :(

szoval nagyon nagy passz, de megnyugodtam, h akkor nem gond h nem hizok
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.16 10:38-kor.
Vendég

Persze, hogy nem gond. A baba még csak pár grammos, illetve mindennel együtt (mellnövekedés, magzatvíz) max. 1 kiló körül kellene híznod. Szerintem nincs is annál szebb, amikor a nő szülés után ismét szép csinos lesz.
Vendég

ann9: nopara! én -4 kilóban vagyok :) de rám azért bőven rámfér ez a fogyás... habár nem klasszikus, hogy terhesség alatt fogy az ember lánya. Habár Fruzskával 8 kilót fogytam, szülésre 4 kiló plusszal mentem a kezdetekhez képest, és mikor hazajöttem a kórházból 8-cal voltam kevesebb az induláshoz képest :shock: de persze nem ez a követendő példa!
Kajához még eszembe jutott a paprikáskrumpli, vagy valamilyen főzelék, hisz a főzelék igazán magyar különlegesség, azt rajtunk kívül nagyon kevés nép eszi.

Utazás: Fruzska-terhesség alatt én repültem az 5. hónapban Koppenhágába. Igazából semmi különlegesség nem volt. Gondolom, egy hosszabb út alatt, mint autóút, be kell kalkulálni, hogy többször kell megállni pisilés miatt, és így a nyújtózkodás is meg van oldva, hisz minden ilyen megállásnál lehet egy kicsit tornázni. Esetleg arra ügyelj, hogy vedd le a cipődet út közben, és picit próbáld feltenni a lábadat.

krémek, kencék: khm, hát szóva én nagyon nem vagyok kencés. Ezen gondolokodtam, hogy Fruzska lány vajon kitől tanulja meg a kencézést, sminkelést stb... A reklámok pedig nagyon hidegen hagynak. Se nem bosszantanak, se nem csábítanak.

Iner: hihi, akkor sikerült! igen, kb. ilyen lehet a pocaklakód :)

Szülés dokumentumfilmek: aki esetleg otthon van, annak ajánlom, hogy a zone reality-n volt (nem tudom, most megy-e) a születések sorozat, ahol anyukákat kísérnek utolsó napjaikban, óráikban, és a születésnél - nagyon megható (zsebkendő legyen nálatok ;) ), és egyben hasznos is.
linocs

ann9,
harcsapörkölt túróscsuszával esetleg??
Vendég

ez se rossz, a harcspörkölt, csak harsa kéne hozzà. meg az egyik teso nem fog meg kézzel kajàt és nem eszik halat mert szàlka van benne ES nem fogja ugye meg ...

a fözelék màr megvolt, kicsit kultursokkoltam oket tavaly a fözelékfaloban, sokk volt a javàbol, plàne mert esznek sürü leveseket (csinte csak azt) télénte este és nem akartàk megérteni h a z nem leves hanem föétel... a pàrom imàdja a fözelékeket, dolyton azért ràgja a fülemet.

ö cigànypecsenyét ajànlott de az apja màr az ötlettöl is szivbajt kapna, miatta nem lehet diszno meg ilyesmi, hanem olyan cucc amit el lehet adni kb egészségesnek. ritka kényes-fényes egy ember, bàr kedvelem, de az ennivalonàl nehéz vele :lol:
Vendég

Sziasztok!

Szia Inner!

Hát nálam most kezdődik a sürü pisilés aztán fáj a mellem de az nagyon.Szerencsére a hányás elmult.Uhán voltunk a 12 héten.Akkor volt 6 cm.

Mi már vásároltunk pár dolgot a picinek.Csak kicsinyenként tudunk megvenni mindent.Vettünk pár badyt aztán hajkefét,cumisüveget,cumit,ollót meg szereztem egy pelenkázó asztalt 4000 ft ért amit holnap hozunk el.Van már Pólyánk is azt is használtan 1500 ft ért vettem és szép.Puszi nektek.
gtimi83
Győr

Ja és én 15 kg minusznál tartok de mostmár felfele halad a mutató végre.
gtimi83
Győr

Timi!

Külön is akartalak üdvözölni téged! örülök, hogy minden rendben van. A minap jutott eszembe, hogy vajon kik búcsúztak már tőlünk, s kik azok, akik csak nem írnak. De akkor te szerencsére rendben vagy.
És hogy van a tacsi? :D
Mi majd szerintem csak a jövő évben kezdünk el vásárolgatni.
Vendég

Ann9: A kilók miatt nem érdemes izgulni. Van, aki csak a végén szed fel, van, aki fokozatosan és minden egyéb variáció előfordul. A doki vagy a védőnő szólni fog, ha baj lenne a súllyal.

Én már olyat is hallottam (persze nem ötvenvalahány kilós kismamától :)), hogy szülni 9 kilóval kevesebben ment, mint előtte volt. Úgyhogy tényleg bármi előfordulhat.

Sellon: Én 170 cm magas vagyok és 55 kg-ról kezdtem a terhességet (sajnos a mellméretem csak B-s és maradt is). Most 59 és 60 között ugrálok. Én is szeretném tartani magam a 10 kg-hoz. Jó lesz, ha összefogunk :) Szupi lenne max 65 kiloval szülni, de azért éhezni semmi pénzért nem fogok :)
Hasam pedig már jócskán van. Néha úgy érzem magam, mint egy felfújt lufi :) És olyan megfontoltan lassúak lettek a mozdulataim. Mindig rám kell várni öltözködésnél :(

KépKépKép
bogme

Szia Timi!

Akkor nem csodálom, hogy kórházba kellett menned!!! örülök, hogy most már jobban vagy és hajrá! Hamár végre elmúlt a hányinger, egyél jókat! :)

Gratula az UH-hoz!

Üdv. Bogme

KépKépKép
bogme

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?