Új privát üzeneted érkezett!

Irdab: Zarus régóta nem szopik napközben, de most az utóbbi pár napban már éjszaka sem. Hidd el, ha éhes lesz Zora elfogadja a tápszert is. Zarus is tiltakozott egy kicsit az elején, de most már semmi gondja nincs vele.
Megnézem majd miket kérdeztél, csak már nagyon álmos vagyok. Holnap, ha tudok válaszolok. :)

Amúgy a munkám nem szűnt meg, csak nem most megyek még vissza. De ezért nem rúghatnak ki... :) Úgyhogy majd megyek dolgozni, de nem idén. :)

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Irdab!

Én vajat , sajtkrémet még nem adtam Nikinek, ez utóbbiról nem is tudtam, hogy már mehet. :oops:

Mi kezdetektől tápizunk, hat hónapos koráig ment a HA, most már sima. Mivel én nem tudtam szoptatni, így nincs is tapasztalatom abban, hogy mit lehet szopi mellett. Ha van allergiás a családban, akkor talán jobb a HA.

Doktor néni nekünk már kb két hónapja mondta, hogy sima liszttel mehet már vékony rántás a főzikbe. (még nem csináltam)
A natúr joghurton már gondolkodtam, de fogalmam sincs, hogy milyet merjek venni neki.

Hát sokat nem tudtam segíteni, bocsi!! :oops:

Alvás közben Niki is jön-megy, pont úgy, ahogy leírtad. Mi is sokszor halljuk a koppanásokat, de alszik is tovább egy nagyon pici nyüszi után. Mire odaérek a kiságyhoz, már alvás van.
Utazóágyba tényleg nem veri be a fejét (nagyiknál abban alszik Niki), de állandó ágynak azért nem annyira jó szerintem.

Semmit nem hajlandó meginni Zora? Víz, tea, gyümölcslé (bolti vagy saját készítésű). Talán ha kitartóan minden nap kínálod...

Szilvi

Kép
boszi72

Sziasztok! Jó reggelt!Remélem máshol szebb idő van mint itt,mindjárt esik :cry:

Boszi,nálunk Zsombi utazóágyban alszik a hálószobába,a kiságya a ygerekszobába van.De van benne neki matrac,tehát ugyanolyan,mintha kiságyba aludna :wink:

Adri,ivással nálunk is ez a helyzet,hogy semmit nem hajlandó meginni.2x-3x ivott teát,még dicsekedtem is itt vele,de azóta semmi.Említettem doktor néninek,és védőnőnek is,de ha van elég pisis,kakis pelus nincs gond.
Én is írtam neked,hogy lehet lisztes habarást és joghourtot,túrót adni nekik.Szerintem ez midenkinek a saját véleménye,hogy milyen márkát ad.
Ha nagyon éhes lesz Zora úgyis elfogadja a tápit.Jó esetben,mert mondjuk nálunk Luca 10hós koráig szopizott,utána vettem neki mindenféle tápszert,és mindent kihányt :roll: Úgyhogy vacsi után teázott+éjszaka.Napközben már ugye kajcsikat evett,és a vacsija is kajat lett.Tejet nem kapott,de tejtermékeket viszont megette,és semmi baja nem volt tőle
JA,és tejpép is mehet nyugodtan!!

Orew,nem is tudtam,hogy Zara már egyáltalán nem szopizik.Azt hittem csak pótlást kap :)

Dbea,jó kis hétvégétek lesz! :) Mondjuk én szeretem amikor van esemény,és nem csak itthon van.Babakocsit hirdesd meg vaterán vagy teszveszen.

Mimi,üdv újra köztünk.

Kép
Kép
tundi24

Orew,gratula a kúszáshoz Zarának :)

Angelita,igen családi vállalkozás,csak szegényeket az önkormányzat mindig piszkálja :( Úgy volt,hogy el is költözik a park Ceglédre,de egyenlőre nem lett belőlle semmi sem.

Kép
Kép
tundi24

Irdab,
sajnos kaja-ivás témához nem tudok hozzászólni, mármint azért, mert Levi zabál, és egyszerre kiiszik egy cumisüveget, tök mindegy, hogy mi van benne. Tegnap megevett pl. egy üveg bébiételt (gyümit), aztán reklamált, ivott 1,5 deci teát, reklamált, és még két db 60g-os bébidesszertet ráküldött.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Az éjszakai tornászás nálunk is megy, bár Marci nem mászik, de kinyomja magát négykézlábra és eldől utána, a buksija meg koppan nagyokat, de ő eddig nem ébredt fel rá...

A nappali alvásokkal mi már nagyon megszenvedtünk január-februárban, egyfolytában ment a hiszti. Aztán nagy nehezen rájöttem, hogy Marci egyszerűen úgy alszik el (vagyis aludt el akkor), hogy közben jajgat. Nem sírás volt, hanem tényleg jajgatás, amit először én is sírásnak gondoltam. Aztán leveleztem egy alvásfórumon valami szakértővel, és azt tanácsolta, hogy hagyjam, ha így alszik el, hát így alszik el. Majd kinövi. Aztán tényleg. Remélem nem kezdődik előlről, mert az a két hónap elég kemény volt...

Kép

Kép
dbea

Érdekes ez a kaja dolog egyébként. Marci is eszik rengeteget, tegnap pl ebédre benyomott 300 gramm főzeléket, de finnyás és válogat.
Arra pl rájöttem, hogy a körtét nem szereti... Úgyhogy nem tudom milyen gyümit fogok neki adni, amíg itt nem lesz a rendes szezon, mert az alma meg azért kicsit megfogja a pociját...

Kép

Kép
dbea

Adri: én tejes dolgokat még nem adok Marcinak, mert ő allergia-gyanús baba. Úgyhogy mi még kb két hónapot várunk az első tejtermékes kóstolóval. Nem tudom mi lesz, ha allergiás lesz, egyelőre elképzelésem sincs, hogy pl mit kap majd reggelire.

Kép

Kép
dbea

Emmának, Csilláknak és Noéminak boldog névnapot! Ha kicsit megkésve is.... :oops:

Orsi, én sem tudtam, hogy végül abba is hagytátok teljesen a szopit!

Dani tegnap megevett 75 g barack-papit, halleluja! Ennél többet még soha nem evett életében...
Aztán még szopizott is, 100 g-ot (kivételesen megmértem). Úgyhogy most nagyon kitett magáért.

Nem tudom, mondtam-e, hogy főztem neki karfiolt az én ízlésem szerint, azazhogy pirítottam bele neki egy kis mogyoróhagymát is, és enyhén megsóztam. Nagggyon finom lett, és még szerencse, hogy ennyire ízlett nekem, mert meg is ehettem az egészet.... :? :?

Ma krumpli-almát főztem, kíváncsi vagyok, hogy fog menni, mert ebben a kombinációban még nem is próbáltuk. (Bár sok reményt nem fűzök hozzá, mert külön-külön egyikért sem rajong...)

Daninál is folyton ott kell lennem most esténként az elalvásnál, pedig az utóbbi hetekben már olyan szépen elaludt magától...

Bea, miket eszik meg Marci? Hátha adsz egy-két jó tippet...

Kép
bikmakk

Tündi, Bikmakk: Nem teljesen hagytuk még abba a szopizást, de szerintem hamarosan már nem fogja kérni... :( Én sajnálom, meg volt egy pár hét amíg vívodtam elég rendesen, mert nem én választottam őt el, hanem ő hagyja egyre jobban abba, és ez egy kicsit megrázó érzés, hogy már nincs ilyen szempontból annyira szüksége rám. Másrészt viszont talán nagyobb így a szabadságom.
Most este pl rendesen szopizott és utána vissza is aludt. Teljesen hektikus a dolog mostanában. Az biztos, hogy napközben nem fogadja már el, és ha nem kéri akkor meg harap...

Irdab: Teljes kiőrlésű lisztből készült habarást is lehet csinálni, én mondjuk azzal a bizonyos 7 gabonás cuccal szoktam neki sűríteni a főzelékeit. Adtam már neki natúr joghurtot is. Mi a Danone-t szoktuk venni, mert nekünk az ízlik a legjobban, de szerintem ez igazából mindegy, hogy milyen márka. (Kevertem banánt pépesítve a joghurtba, így ízlett neki, más gyümölccsel nagyon savanyú volt neki szerintem, mert úgy nem sokat evett.)
Én adtam már neki durum tésztát is (ebben nincs tojás), nagyon apróra vágva kevertem a kajájába. :)
A vajjal vigyáznék a helyedben, mert nagyon zsíros, lehet, hogy megfekszi a babák pociját. A sajtkrémekkel meg bizonytalan vagyok, mert azt elvileg terhesen sem nagyon lehet fogyasztani, mert nem pasztörizált, ha jól tudom.

Orew

orew

Sziasztok lányok!

Adri,
mi a tejes dolgokkal várunk még, tápiból is csak HA-t kap, mert én allergiás vagyok, így neki is van esélye rá. Ezért én csak gabonapépet adok neki, tejpépet nem és még semmilyen tejterméket nem adtam. Életkorukból adódóan egyébként már mehetnek ezek a dolgok, ahogy a többiek is írták.

Nálunk a bolognai nem aratott sikert, minden falat után megborzongott szegénykém, így nem erőltettem. Arra a következtetésre jutottam, hogy túl fűszeres neki, mert a tökfőzeléket -ami a mi ízlésünk szerint ízetlen- nagy örömmel ette :).

Tündi, az idő sajnos nálunk sem az igazi, be van borulva, lóg az eső lába :(...

Bori, gratula a 9 hóhoz Bettinek :)!

A mára virradó éjszakánk nekünk sem volt túl nyerő, 1 órán belül 3x kellett visszaaltatnom Emmát...
Napközben én el szoktam ringatni, aztán beteszem a kiságyába (ilyenkor még valamelyest éber, nyitva van a szeme) és úgy alszik el, este viszont a vacsi után simán elalszik magától, nagyon ritka, hogy még fel kell vennem.

Kép
angelita

Jimbone, hát ez megnyugtató, hogy 5 éves korára rendesen fog enni. :D :D :D
Sajnálom, hogy ennyi aggódásod van Donáttal, de reméljük, hamar megnyugodhattok! Hogy megy mostanában az alvás neki? A mozgásfejlődésben szerintem nem vagytok lemaradva, annyira különböznek a babák egyébként is. Dani pl. nem kúszik, szerintem nem is fog soha, mert most állandóan négykézlábra áll és úgy rugózik, úgyhogy én arra számítok, hogy inkább mászás lesz belőle hamarosan. Magától ő sem ül fel (na jó, ha félig fekvő helyzetben van, pl. a feje-háta a szopipárnán, a feneke meg az ágyon, akkor onnan felnyomja magát), viszont ha leültetem, akkor 20 percet is elüldögél már.

Hát, bepróbálkoztam a krumpli-almával. A mérleg szerint kb. szűk 30 g fogyott el a tálkájából, de ennek egy jó része a babaülésen és a nadrágján van.... :? :? Délután jön még a barack maradéka, hát kíváncsi leszek.

Orsi, így már értem! És emellett a hektikus szopizás mellett fenn tud maradni a tej? Én mostanában folyton nagyon plöttyedt vagyok, kicsit aggódom is, hogy előbb-utóbb nem lesz elég Daninak a tej. És akkor meg mihez kezdünk?

Oui, azért nem próbáltam még a tejpépeket, mert nem is igazán értem, hogy azt mikor kellene adni. Márminthogy a főzit egye ebédre, a gyümölcsöt uzsonnára, ok. De a tejpépet? Azt minek és mikor? Nem beszélve arról, hogy tejet ugye nem adok... :) De most elgondolkoztattál, és lehet, hogy veszek Sinlacot (láttam a DM-ben, bár jó drága), és megpróbálom. Ha egyszer Mira is attól szerette meg a pépeket.... Na és mikor adjam?
Ja igen, a kenyeret azt nagyon eszi, úgyhogy együtt szoktunk már mi is reggelizni. Épp azon gondolkozom, hogy körülnézek majd a boltban, nincs-e véletlenül vmi tartósítószementes csirke felvágott, amit ő is ehetne.

Alvás: Danit már nagyon régen nem ringatom az alváshoz, kb. 2-3 hónapos kora óta. Akkoriban műtöttek, nem is tudtam volna, és szépen megszokta, hogy az ágyában aludjon el. Este is, napközben is. Viszont mindig melléfeküdtem, és simogattam - ezt már nem engedi, inkább kinyúl a rácsokon és a hajamat birizgálja. Kb. 1 hónapja rászoktunk arra, hogy az esti lefektetés után puszit kap, és mi kijövünk, és csak akkor megyünk be, ha sírni kezd vagy nagyon nyöszörög. Egész ügyes lett, és az utóbbi 2-3 hétben már egyedül elaludt. De 4 napja megint folyton ott kell lenni mellette. Ahogy kijövök, még a másik szoba küszöbéig sem érek, már sírni kezd...

Kép
bikmakk

Most csak gyorsan reagálok Bikmaknak: a sinlacot először délutáni szopi helyett adtam neki, 5 óra körül. Imádta. (Azért kezdtem el, mert nagyon sokat ébredt éjszakánként, és akor mindíg szopizott is. A sinlac segített a dolgon, kevesebbszer kelt enni. Az egyik ismerősöm akinek ilyen idős a gyereke mondta, hogy ő 5-kor szopi helyett tápszert ad neki, mert úgy érzi, nem elég a teje. Így én is kipróbáltam. Azért volt jó ez az időpont, mert kb 1 órára rá volt az esti fürdés, utána esti szopi, és rendesen tudott már enni akkor. Persze egy egész adagot nem tud a sinlacból megenni, egy olyan 100-120 ml-t adok neki egyszerre. Most már rögtön fürdés előtt kapja, mert 5-kor még bőven a játszótéren vagyunk Zorával.)

Kép
Kép
Kép
oui

Elalvás: Mira kicsinek magától aludt el, szopi után betettem az ágyba, és elaludt. Mostanában is így van, de szokott sírni... Főleg délután. Persze nem tart tovább 2 percnél, de rájöttem, hogy sokkal rosszabb, ha bemegyek hozzá, mert akkor annyira feldobódik tőle, hogy nem akar elaludni. És az én idegeim is szétmennek:). Szerintem hasonlóan alszik el, mint Dbea Marcija. Egyszerűen így altatja el magát. (És szeretném hangsúlyozni, hogy ez NEM a "sírni hagyós" módszer, mert nem elkeseredésében alszik el, hanem neki így megy a dolog... Egy nagyon jókedélyű baba, mosolyogva ébred, és kokettál mindenkivel:). Nagyon nehéz ám a határt meghúzni a között, mikor van "baj" bent a szobában, és mikor csak a fáradtságtól sír. Most is letettem, sírt, de pár perc után bementem, mert hallottam, hogy ebből nem lesz alvás. 5-öt szopizott, rámmosolygott, visszatettem, sírt, és 2 perc múlva elaludt.)

Kép
Kép
Kép
oui

Köszönöm szépen a válaszokat, nagyon hálás vagyok érte!
Vajat, meg a sajtkrémet itt írtátok. A vajat nem tudom, h ki, de a sajtkrémre emlékszem beusmimi írta.
Nálunk a sinlac kijött Zorából és a HP táppszereket meg sem ette. Ezért kérdeztem, és remélem nem olyanok leszünk mint Tündi Lucával.Tündi és akkor mi volt Lucának a reggeli, meg a vacsi?

Ma adtam Zorának egy kiflit rágcsálni/szopogatni remegett a boldogságtól.

Hétfőn jön a dokim, és konzultálok vele.

Vasárnap a tejpépet kifogom próbálni, akkor apa is otthon lesz ha esetleg hányna töle....

Bikmakk, legyél kitartó és minden nap kínáld meg Danit. Persze új ízektől ne várj csodát elsőre, 1 kanál is örömtánzot kíván :lol:
De nekünk a husilevesből a cucc hozta meg a kedvet az evéshez...
Ja és pl karfiolt azt 8 hótól írják, de mindegy is, én mindig a nagy bbszakácskönyvből puskázok :roll:
Most anyukáméknál vagyok Zora az erkéjen alszik, és nem kell tolni, ez új, a múltkor is aludt így 2,5 órát :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok,

bikmakk, biztosan fogtok olyasmit találni, amit idővel kedvvel eszik majd a picur, csak ügyesen! Előbb-utóbb te is úgy jársz majd, mint irdab Zorája, hogy egy kifli többet jelent neki (még :wink: ), mint egy SX4.
Nálunk ma spenót volt pulykahusival (Univer), el is fogyott az utcsó kanálig.
oui - Az alvás nálunk is hasonló, és én ugyancsak végiggondolom, hogy most zavarjam, vagy kicsit hagyjam küzdeni. Gondolom, már te is megismered, melyik az a sírás, aminél úgyis be kell menni, mert nem lesz alvás: vagy még egy ölelésnyi ringatás vagy egy korty tej - de valamire még szüksége van a babának.
Másrészt Ákos felvette azt az okos és kedves szokást, hogy az esti rituálét félbeszakítja: én este két kicsi altatót éneklek neki, és ha nagyon álmos, kifordul a karomból és belenéz az ágyába, kb. ezt jelezve: jól van, anya, most már inkább hadd aludjak! Ilyenkor jót kuncogok, adok neki egy puszit, és bár nyitva a szeme, nem kell hozzá visszamenni, mert tényleg elalszik. Ja, és én nem rögtön kapcsolom le a lámpát, hanem egy picit (kb. fél perc) még csendben szöszmötölök - légzésfigyelő, pelus, másnapi ruha ellenőrzése stb. Szinte érzem, ahogy Tücsök ellazul, és az álom magával sodorja. Emlékszem, én is így szerettem elaludni gyerekkoromban - érezve, hogy vannak körülöttem.

Viszont.... olyan jó lenne, ha már azon beszélgetnénk vele este, hogy a sünis mesét olvassuk-e, vagy a vakondosat. Ehelyett....
újfent betegek vagyunk. :(
Lázas, és más semmi, de ma is 38,9 nettóval tettem le (+ egy kúppal a popsijában), és rossz érzés, hogy egy kis forró testet teszek be az ágyikójába. :cry: Kicsit hűtöttem a fürdővizén is, remélem, a kettő együtt segít neki. Nem szeretek így nekimenni az éjszakának...
Már napok óta van hőemelkedése, így ma elvittem a gyerekorvoshoz, aki láznapló vezetését kérte, illetve orrcsepp és köhögés elleni szirup további adását javasolta.... Kontroll kedden.
Úgy sajnáltam szegényt (már Tücsköt, nem a gyerekorvost), hogy egész délután vele voltam a szőnyegen: régi Kismamákból téptem ki a recepteket (már csak ezt használom belőlük, a terhesség alatt magamba szívtam a lényeget: mindig oszd kettővel, amiről ír, és minden cikknél találsz szakszerűbbet, pontosabbat :wink:), aztán a kidobásra szánt újságokat továbbítottam a kis adminisztrátornak, aki boldogan szortírozta, gyűrögette, lapozgatta a növekvő halmot. A láza ellenére olyan aranyosan és derűsen viselkedett egész délután, a végén még egy papírgalacsin háborúban is benne volt!
Bárcsak gyorsan meggyógyulna, minden nap kicsit elvesztegetett, amit nem együtt töltünk örömben és egészségben!

Kép
goldplast

Sziasztok!

Goldplast! Ákosnak nagyon gyors gyógyulást kívánunk!! Az azért bíztató, hogy jókedélyű.

Tündi! Nagyon jó ötlet a matrac az utazóágyba, bevallom nekem ez nem jutott eszembe. :oops:

Képzeljétek, ilyen még nem volt, mint ma. Két üveg bébiételt nyomott le egyhuzamban ebédre Niki. Az első nálunk is Univeres spenót + pulykamell volt. És most először tettem bele egy főtt tojás sárgájának a felét. Úgy csúszott le, hogy csak na. Utána pedig láttam, hogy még éhes, hát megpróbáltam egy vegyesfőzeléket (husi nélküli). Az is bement jóízűen. Emellett délelőtt és délután is lement egy-egy üveg gyümölcs, (ma ilyen üveges ételes napunk volt, így alakult) és persze a reggeli és esti tápi adag (210 és 270 ml). Eddig sem volt rossz evő, de ez a mai nap megdöbbentett. Remélem azért nem etetem túl! De kérte, és jóízűen ette. :lol:

Most lépek, szép estét mindenkinek!!

Szilvi

Kép
boszi72

Goldplast: Kívánom, hogy Ákoska nagyon hamar meggyógyuljon és, hogy végre kilábaljon ebből a nyavajás időszakból!

Boszi: Úgy látszik ez az időszak néhány babának nagyon meghozta az étvágyát. :)

Zarus rendületlenül kúszik, emellett ma felhúzta magát ülésbe öcsém barátnőjének a pólójába kapaszkodva. Hihetetlen, hogy mennyire felgyorsult mostanában a fejlődése. Néha amikor megkérdezzük tőle "Hol a lámpa?" meg is mutatja az ici-pici husi ujjával, nemcsak odanéz ahogy eddig. Hozzábújik a tükörképéhez, nyálas babapuszit is ad már, de csak nekem, ja és ölelni is szokott. :) Jó, hogy mostmár ő is kimutatja az érzelmeit. :)

Angelita: Te szoktad venni a Kiskegyed-et? Csak mert láttam, hogy van valami Liluról, mi történt vele?

Orew

orew

Orsi, Lilu kisfia refluxos volt, emiatt kórházba is került pár napra (ahol meggyógyították állítólag). Ez egy régebbi számban volt, amikor Lilu volt a címlapon is -nem tudom, erre gondoltál-e.

Tegnap volt nálunk a védőnő és rákérdeztem a tejtermékekre -ő azt mondta, hogy 1 éves korig lehetőleg ne (még túrót, sajtot se).

Úgy látszik, a spenót nagy sláger, Emma is azt ebédelt tegnap :)!

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
angelita

Ági :lol: Remélem, Tücsköd ma láz nélkül ébredt és huss!!!!!!elszállt minden baciság!!! Szegénykém...Olyan elesettek tudnak lenni ilyenkor!

Bea :lol: Gratu a futihoz!!! A tervben sztem az a jó, hgoy egyszer sem lesz izomlázad, annyira fokozatosan terheli a lábat! Aztán egyszer csak ott vagy, hogy simán lefutod az 5 kilcsit!!!!!!én már egy hónapja nyomom!!! és nem utáltam meg a futást, sőt, alig várom, hogy ma is menjek. a legnagyobb gond nálam, hogy megoldjam Zsigi őrzését arra a órácskára (sétivel, zuhannyal, lazítással annyi az annyi). Legutóbb api hozta a háti hordozóban, jöttek mellettem egy darabig, aztán elmentek az erdő irányába. Visszafelé Zs. úgy bealudt, hogy api hátára dőlt a drága. Van róla mobilos kép, majd felteszem...Ilyenkor én is nyugodtabb vagyok futi közben...
Cipő: még vacillálok, tegnap a Hervisben megnéztem a futócipőket, tök gagyiknak tűntek, úgyhogy Deca. lesz belőle. Viszont vettem egy jó kis úszódresszt meg egy futónacit.... :wink: :wink: :wink: 8) 8) 8)

Adri :lol: a vajas témára én is azért nem cuppantam rá, mert még nem adok ilyesmit. VIszont: én is tegnap adtam először kiflit, és Zsigi is majszolta ezerrel.... (szerinem nála is ez nyerne az SX4-el szemben!! :wink:

Mimianyánk :lol: Végre újra itt, nehogymá az érdiekkel töltsd az időt, mikor itt a régi csapat!!!!!!!! :wink:

Csillával mi van már?????????? Anettoo???????Ágota????????? Többiek???????
ja, néztem az augusztusi oldalainkat ---nosztalgia---, és akkor vettem észre, hogy Kata teljesen kitörölte magát, az összes képet, nevét, a táblázatokat!!!! :cry: :cry: :cry: Vajon miért??? Tudtok Róla valamit? már a múltkor is kérdeztem.... Hiányzik a tengerentúli jelentése.... :roll:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Ja, ma --hiába a hétvége--- kettesben leszünk Zsigivel a nap nagy részében.. Api bulit szervezett vagy 30hímneműnek...... Ajjajj!!! :shock: :shock: :? :?

madaran

Ja, még kérdezni akartam Aditól, aztán kussolok:
Honnan szerezted az a tuttijó hasizmos cd-t!?????????????,énisénisénsiénis!!! A hátsómmal, combommal mos már egészen kijövök, de a Zsigitarisznya :roll: :roll: valami iszonyat! Már azt hiszem néha, hgoy csak akkor leszek vele elégedett, ha újra megtöltődik béjbivel!!! :wink: :wink: de hát a tesztek sorra negatívak... :cry: :cry:
Doki Egy hét múlva megyünk dokinénihez (a 6 hetes kontroll óta nem voltam :oops: :oops: ), csináltatok citológiát is...... :roll:
Ti voltatok már a szülés óta?????????

madaran

Sziasztok!

Anna,hm...én sem értem,hogy miért törölt ki mindent Kata!!!!!! :cry: :cry: Csak nincs velük semmi baj!!!!!Szerintem megbántani senki nem bántotta meg,hogy azért kellett volna mindent törölnie...sőt inkább hiányoltuk!!!

Kata,ha esetleg néha olvasol bennünket,csak egy életjelet adj!!!!!!!

Vki nem tud neki elérhetőséget?Pl email?aki tudja írhatna neki,hátha arra válaszolna vmit!

Angelita,a védőnők sem értenek mindneben egyetnekünk azt mondta már lehet enni :roll: és szépen fokozatosan eszegetjük is.

Orew,én is örülök,hogy már lehet velük bohóckodni,meg hogy odatudnak bújni,kapaszkodni a nyakba,igazi kis tünemények :) Vannak olyan gyerekek akik szinte mindent egyszerre kezdenek el csinálni.Nálunk Lucánál a 10hó volt ilyen,akkor kezdtek el kijönni a fogai,akkor kezdett el önállóan járni,akkor hagyta abba a szopit.Szóval minden nagy dolgot 10hós korára tartogatott :wink:

Boszi,Lucánál nekem sem jutott eszembe az utazóágyba a matrac :roll: mert keveset is használtuk,de most Zsombi abba alszik a hálószobába és ezért ki kellett találnom vmit,és beugrott,hogy hoppá--hát abba is lehet matracot tenni :wink:

Gp Ági,remélem mára már jobban vagytok!Nagyon rossz tud lenni amikor betegek :? Mielőbbi gyógyulást!!!Zsombi is imádja az újságokat :P

Adri,reggelire Luca kenyérkét,kiflikét evett,sajtokkal,párizsivel,sonkával.és zöldségeket hozzá.(10hósan)Nagyon ügyesen tudott enni.Vacsira tejpépet kapott,azokat nagyon szerette,meg van a Hipp-nek jó éjt papija üveges,de az elég drága,mert 2őt is le tudott belőlle nyomni :D :wink: Úgyhogy a reggelije az szilárd kajcsi volt :)

Jimbone,jó,hogy jöttél egy kis helyzetjelentéssel.Nem lesz ott semmi gond sem a neurológián!!!A torna meg sokat fog segíteni abban biztos vagyok!

Lina,jó evőkéje van Levinek,de nem baj az :wink:

Itt nagyon szép idő van :) Megyünk is kifelé nemsokára,délután meg játszótérre.
Kellemes hétvégét mindenkinek! :)

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Madaran: En nem voltam a 6 hetes kontroll ota dokinal.

Sajnalom, hogy Earhart ennyire eltunt... :( Nagyon remelem, hogy nem tortent semmi baj sem vele, sem Milivel vagy a ferjevel, es nem azert tunt el. Egy masik forumra is irogatott regebben, de ott is november kozepen postolt utoljara. :?

En probaltam iwiw-en megkeresni ot, de szerintem nincs font, es sajnos Facebook-on sem talaltam meg. :?

Orew

orew

Sziasztok Lányok, csak egy életjel, hogy megvagyunk. :-)

Kicsit húzós volt az elmúlt időszak, de most már hamarosan jövök és mesélek. Annyit írtatok, hogy visszaolvasni is jó sok ideig tartott, és egy csomóhoz szeretnék hozzá szeretnék még szólni...

Egyelőre csak ennyit: Boszi, üdv itt!

Talán hétfőn már tudok jönni hosszabban is, addig is kellemes hétvégét mindenkinek, csodaszép idő van! :-)

Kép
mocorgó

Sziasztok!

Nincs netem.... :evil: este már talán lesz..

Köszönöm a névnapi köszöntéseket :P :P :P :P :P
Majd jövök..ha tudok....

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok!

GP:remélem Ákosnak mára már semmi baja nincs.

Ma nagyon szupi idő volt sokat voltunk kint.
Holnap Márk névnapja és megyünk apa nagynénjéhez anyumék is oda jönnek.
Ati ma mondta,hogy apa :D
Vendég

Angelita,
arra nagyon kíváncsi lennék, hogy gyógyították ki Lilu kisfiát a refluxból néhány nap alatt, már mennék is Levivel. Mi 9. hónapja küzdünk. Talán ez a mostani gyógyszer beválit, de még ez sem 100%-os.

Ma megint tréningen voltam, a múltkori álláskeresésesnek a folytatása, kimondottan az állásinterjúra, és a kényes kérdéseire kihegyezve. Tök jó volt, de most is megállapítottam, hogy jobban szeretek a másik oldalon ülni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska, szerintem is vagy nem reflux volt vagy maximum találtak valami megoldást a tünetek enyhítésére, de a cikk erre nem tért ki jobban.

Tegnap mi is kihasználtuk a jó időt és kimentünk a Vadasparkba. Emma nézegette az állatkákat, főleg a nagyobbakat, de még túl sok érzést nem váltottak ki belőle, legalábbis nem mutatta. Ott, a friss levegőn bealudt egy félórára, de utána itthon már nagyon éber volt.

Sissi,
Márknak Boldog Névnapot kívánok, jó névnapozást Nektek!
Ati Apa biztosan elolvadt :)!

GP Ági,
én is jobbulást kívánok Ákoskának!!

Tényleg jó lenne, ha Kata jelentkezne, mert elég fura, hogy így törölt magukról mindent...

Emmának hála ma is korán keltünk, már fél 6-kor, így fél 8-ra sikerült lerendeznünk a szavazást és a vásárlást is :).

További kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
angelita

Ezt még gyorsan leírom: a Vadasparkban sokan voltak kisgyerekkel, feltűnt nekem egy elég futurisztikus kinézetű babakocsi, megjegyeztem a márkáját, gondoltam itthon rákeresek -hát képzeljétek, 230e Ft-ba kerül, Stokke a márka egyébként. Gondolkodtam, hogy ha nagyon mindegy lenne, hogy mennyiért veszünk babakocsit, akkor választanám-e, de szerintem akkor sem adnék ki ennyit érte. Az már más kérdés, hogy abból ugyanúgy ki kellett venni a gyereket :)... Szerencsére Emma jól viselte a babakocsizást, csak vagy 10 percre kellett felvennünk.

Kép
angelita

Sziasztok!

Jó reggelt,itt ma is szép idő van! :) Tegnap mi is sokat voltunk kint.Átsétáltunk a maához,Zsombi aludt a babakocsiban én meg a hintaágyban,Luca meg játszott,aztán elmentünk a játszótérre,és már hipp-hopp este is lett :)

Orew,és a másik fórumon nem tett vmi említést Kata vmiről,amiből következtetni tudnánk,hogy mi lett velük? :roll:

Eni,várjuk a hosszú hosszú pótló bejegyzésedet :wink:

Sissi,nagyon sok boldog névnapot Márknak!Jó ünneplést! :) Képeket majd hozzál :)

Angelita,babakocsi..hm..azt hiszem én sem vennék annyiért mégha megtehetném se!!!!! :P Mi is koárn kelők vagyunk,de én már nagyon fáradtka vagyok :? Nem baj,márcsak 2 hét és jön apa,és akkor reggelente tudok majd egy kicsit tovább pihizni,vagyis csak gondolom én,mert rohanós lesz az a 10 napunk amit itthon lesz.De ez mindig így van,ez a 10nap alig elég vmire is.
Vadasparkban csináltatok fényképet?Következő alkalommal majd ha mentek már megint máskép fog viselkedni Emma :)
Nálunk ma nem kell szavazni menni :wink:

bim-bam,van már netetek?Gyere és írj :wink:

Kép
Kép
tundi24

Angelita,én is rákerestem a babakocsira..nem tudom..nekem annyira nem is tetszik :P

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Márknak nagyon-nagyon boldog névnapot kívánunk!!

Jövök majd este, de most megyek. Manócska alszik, addig kellene megcsináni sok-sok dolgot, hogy utána mehessünk valamerre ebben a szépséges időben.

Szép napot mindenkinek!

Szilvi

Kép
boszi72

Szisztok!

Köszönjük a köszöntéseket Márk nevében :D :D

Én is lassan megyek szavazni csak most Atit próbálom altatni.

Angelita: én is láttam mostanában ezt a kocsit de nem hittem volna,hogy ennyibe kerül. Mutattam apának is neki sem tetszett.

Szép napot mindenkinek!!!
Vendég

Sziasztok!
Márk(ok)nak Boldog névnapot!

Olvastam oszt megyek is.Mindjárt vendégek jönnek :D

mimi12

Jó reggelt!

Elég nagy volt a pangás hétvégén,de biztos a jó idő teszi ezt :wink: Itt most is nagyon szépen süt a napocska :D

Sissi,hogy sikerült az ünneplés?

Boszi,merre mentetek tegnap végülis? :D

Angelita,merre vagy?Ti vagytok még a korán kelők :wink:

Kép
Kép
tundi24

Beus,nagyon sok boldog szülinapot!!!! :) :) :)

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Mindenkinek jó hétkezdést! Olyan szép volt a hétvége, remélem jól telt, még napozni is lehetett:). (Eltekintve attól, hogy a terhesség és a szoptatás alatt az arcom a naptól foltosan barnul...:)).

Angelita, azt a babakocsit én is ismerem, néztük, mert állítólag lépcsőzni lehet vele. Végül nem azt vettük, mert a miénkkel is simán megy a lépcsőzés, csak egy kis karizom kell hozzá:).

Tündi, de jó, már ilyen közel van, hogy hazajön a férjed?:)

Rólunk: Mirus nagyon szenved a fogával, a felső kettőt növeszti, sajnos már csak a nurofen segít a fájdalmán, remélem haamrosan kibújik! E mellett egy hatalmas felfedező, mindent megvizsgál, tegnap a fűbe letettük, a százszorszépet tépegette, és nézegette, olyan aranyos volt! És: tudja mondani, hogy anya!
Én már nem bánnám, ha holnap délután lenne, vizsgázom holnap reggel. Tegnap éjszaka is majdnem éjfélig tanultam, Zora mellettem rajzolt, filctollal a kezében aludt el szegény 11 után.

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!
Mi is megjöttünk a nagy zsúfolt hétvégi program után, de azért mégis jó volt.

Megvolt szombat este a lánybúcsú. Ott annyira nem éreztem jól magam, kedvem se volt menni, de azért eltelt az este. Apa közben itthon volt Marcussal, igaz teendő nem volt vele, mert aludt. :lol:

Szombaton napközben végig a Mátrában voltunk, Apa lenyomott egy 25 km-es teljesítménytúrát, mi addig a fűben egy pléden piknikeztünk :lol: Már nagyon rutinos Anyuka voltam, vittem Marci kajáját, ott kanalaztunk a pléden, utána meg is szoptattam (ezzel asszem jópár embert megbotránkoztattam :lol: ), aztán peluscsere :lol: Marci is teljesen jól elvolt, keresztbe kasul bejárta a plédet, megnézte az összes tobozt és faágat a közelben, megtépkedte a füvet :lol:

Vasárnap pedig hazamentünk a szüleimhez, ahol hasonló volt a program, mert Apukám bográcsban marhapörköltet főzött nekünk :lol:

Madaran: én is futok rendületlenül, de képzeld nekem bedurrant a térdem :shock: Nem tudom, hogy mi lehet az oka, mert csak az egyik fáj, de az nagyon, még ma is... Bekentem, meg jegelem, remélem holnapra jobb lesz, mert a futást nem akarom abbahagyni!!!

Bikmakk: kérdezted Marci miket eszik meg. Ő is elég finnyás baba, sok kísérletünk kudarcba fullad. Egyelőre úgy látom, hogy főleg az édesebb ízek jönnek be neki. A kedvencek: almás krumpli, répás krumpli, spenótos almás krumpli, tökös alma (ezt bébiételben kapta), saláta-alma-krumpli-répa, cukkini-répa-alma.
Örülök egyébként, hogy ezeket megeszi, csak az a baj, hogy egyelőre mindenbe alma van vagy krumpli, vagy mindkettő, amitől eléggé szilárdakat kakil :shock: Bár ez egyelőre nem okoz gondot, mert nagy erőlködés nincs, és a napi két kaki is megvan.
Ja és még megeszi az almás őszibarackos bébikaját is.

A körtét, céklát nagyon utálja, a rizses kajákat nem eszi meg. Továbbá nem eszik, ha a kaja hideg és egy kicsit is darabos (így nálunk a reszelt alma sem ment...) Eddig a fehérrépa sem csúszott, bár tegnap kapott egy kicsit a levesünkből, úgy megette.

Ma megpróbálkozom a csirkével, kíváncsi vagyok mi lesz. Próbálkozni kell, hátha változik az ízlése. Engem is nagyon elcsüggeszt néha, hogy hiába kotyvasztok nagy hévvel a konyhába, két falat után nem megy több... Ilyenkor csak az a bosszantó, hogy mi a szöszt csináljak a többivel? Van amikor lefagyasztom, de ez sem túl jó megoldás, mert lassan elfogynak az edénykéim... Meg nem is biztos, hogy később megeszi...

Szerdán elutazunk a Mátrába 5 napra, már nagyon várom. Azért viszünk laptopot, nehogy teljesen elszigetelődjünk a külvilágtól :lol: :lol:

Kép

Kép
dbea

Nekem van Katához e-mail címem, írok neki...

Kép

Kép
dbea

Sziasztok lányok!

Tündi,
ma is korán keltünk, fél 6-kor és már korán megjártuk a boltot is, mert itt már most, délelőtt is nagyon erősen süt a nap, így később nemigen fogunk kimenni. Olyan kár, hogy nincs átmenet, vagy meg lehet fagyni vagy itt a rekkenő hőség...
A Vadasparkban fotóztam párat, csak még nem töltöttem le a képeket, de teszek majd fel :)!

DBea,
a pörgős napokban az is jó, hogy utána tudja értékelni az ember a nyugis otthon töltött időt. Én legalábbis így vagyok vele :).
Térdednek javulást!
Remélem, Katától kapsz választ!

Oui, én szoktam a mi babakocsinkkal is lépcsőzni, csak elég nagyot zakkan :)... (Persze max. pár lépcsőfokot közlekedünk így.)
Már akartam kérdezni: a szüleid nagy ABBA rajongók voltak vagy más története van a keresztnevednek :)?
Milyen jó, hogy Mira már mondja, hogy 'Anya' :)!

Már Emmának is nő a felső fogacskája, még nem látszódik (legalábbis én nem látom), de tutira áttört, mert csikorogtatja az alsóval.

Lányok, akinek már kész az adóbevallása (és az ő nevére megy a családi pótlék): a 18-as sorban fel kell tüntetni az összegét?

További kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita

Hétvégi fotók:

Kép

Kép

Kép

Kép
angelita

Az elsőn látszik, milyen jól bekötöttem a gyereket :)...

Kép
angelita

Sziasztok!

Tundi: Kata nem irt a masik forumon sem semmit arrol, hogy miert torli magat. Egyszercsak ott sem irt tobbet. :?

Angelita: Jok ezek a kepek! :)

Majd meg jovok, csak Zarus ma nagyon nincs el nelkulem, pedig nem ilyen szokott lenni. :?

Udv,

Orew

orew

Orsi: szerintem a melegfrontot érzik a gyerekek, Marci is nyűgösebb, mint szokott.

Kép

Kép
dbea

Dbea:Remelem, hogy tenyleg csak az a baj. Mondjuk mondta a doki hetfon, hogy mar duzzadt font is az inye... Remelem meg nem az bantja szegenykemet.
Most alszik. Remelem jobb kedve lesz, ha felebred. :)

Orew

orew

Erdekes ez a Stokke babakocsi, en egyre tobbet latok belole mostanaban itt a kornyeken. Nekem mondjuk tetszik, de nagyon draga... Ennyit nem adnek egy babakocsiert.

Orew

orew

Sziasztok!

No én is meglestem a babakocsit.Ilyet már én is láttam mifelénk...de design és ár ide vagy oda,itt ezt is nehéz tologatni...

Mellesleg...Talán nem is írtam.Múlt héten Miskolc-Tapolcán voltunk.Átkocsiztunk Lillafüredre..Nos nincs az a babakocsi amivel barlangot lehet járni.Kendővel viszont simán ment :lol:
Én szinte már mindenhová kendővel megyek.Inkább eltöltök 2-3 percet azzal,hogy felvegyem,minthogy a babakocsit szenvedjem fel le ide oda,és így a Regi is alszik 2órát simán,a babakocsiban meg max 30percet.
Most is a hátamon alszik..de azért csak,mert Ő is fogzik és 15perc után sírva felkelt.Így inkább hátamra kötöttem,és így jól kialussza magát,én meg megyek vasalni :lol:

A Kata már nekem is feltűnt hogy eltűnt...
Nekem nagyon furi.Mert okés,hogy elvészünk az élet útvesztőiben de néha azért csak adunk jelt magunkról.Törülni meg aki törli magát,az már nem okés,ott valami gáz van...
Kíváncsi vagyok az emailre reagál e?

mimi12

Sziasztok Lányok!

Újra itten vagyok! :lol:

Dbea:Hogy telt a hétvége?Buli, kirándulás?Tessék mesélni!:)

Boszi72:Azt hiszem a kis Niki és a kis Dorinám nagyon sok mindenben hasonlítanak!Az én kicsi Lánykám is nagyon szereti a pociját és hát nem is az a válogatós fajta!Eddig nem nagyon volt olyan dolog ami nem jött volna be az étkezés terén! :lol:
Bár Anya és Apa is nagyon szereti ám a pociját! :lol:
Nekem is mondta a védőnéni, hogy már lehet adni sajtot, túrót és natúr joghurtot!Én danone aktiviát vettem Dorcsinak és nagyon bejött neki!Nem adok neki sokat, csak hetente egyszer gyümivel elkeverve, de akkor úgy túrja, mint a kis angyal!Hetente egyszer kap túrós cuccot is!

Visszamenetel:Én is Dorcsi két éves korában tervezek visszamenni melózni!Persze ha viszzamehetek!:)Van most helyettem egy leányzó, aki úgy néz ki, hogy a főnökömnek elég szépen nya., szóval kérdéses a dolog, mert hát én meg nem igazán vagyok ez a fajta!Főnökömnél nagyon lényeges dolog ez!De hát csak fog számítani az is, hogy milyen munkaerő voltam?!? :roll:
Csak számít, hogy az ellenőrzés során semmi hibát nem találtak a munkámban!Pláne, hogy még ilyen nem is nagyon volt a cégnél!Büszke is voltam magamra!Dagadt is a mellem, mikor megtudtam!Sajnos az ellenőrzésen már nem voltam ott, mert babócáztam!

Ivás:Dorcsika nálunk a babavizet issza!Naponta egy dl-t kb., amit megiszik!És előszeretettel issza pohárból! :D

Orew:Gratulálok a kis Zarának a kúszáshoz!Neked meddig tartott míg a kis leányzó el is indult?!?Mármint a kúszásra gondolok, mert is nyomjuk ezerrel, de csak pár miliket haladunk!Aztán hirtelen felemeljük a popsinkat és hátra felé tolatunk! :lol:

Goldpast:Jobbulást kívánok a kis Ákoskának!

CSajok:Ti milyen időközönként cserélitek a cumisüvegeket!?

Tündi24:Azt mondod, hogy Lucánál a 10. hónap volt a nagy fordulópont?!?!Dorcsikának is talán a 10 lesz?!?:)

Angelita:Úristen!!Mit tudott már az a babakocsi?!?Már magától ment?!? :lol: Mondjuk régebben mikor a mi babakocsinkat nézegettem én is eltévedtem egy ilyen oldalra, de csak pislogtam, mint a kis angyal...!Bár én csak 198000Ft-ig jutottam! :roll:
Ügyes volt a kis Emma, hogy bírta a babakocsizást!
Nem kell betenni az adóbevallásba a családi pótlékot!Visszavonták ezt a dolgot ősszel, hogy adózni kell utána!

Kép
bener

Sziasztok!

Csak véletlenszerűen néztem be és amin felkaptam a fejem az az hogy Kata eltünt.

Elnézést kérek mindenkitől és akinek nem inge ne vegye magára, de nem is csodálom hogy eltünt.

Tudjátok nekem is hányszor milyen rosszúl esett az hogy írtam ide nektek és senki nem írt vissza nekem.

Ezek után én is úgy döntöttem hogy nem írok többet, minek hisz olyan mintha "süket fülekre találnék".

Jó, tudom hogy ez már egy össze szokott csapat de azért azt gondoltam hogy csak érdekel legalább egy valakit hogy mi van velünk.

Még egyszer bocsi de ez a véleményem, emlékezzetek vissza rá hogy Kitty is az elején ezért törölte magát én nem törlöm magam mert más topicba is írok de ha már két személynek "szemetszúrt" az hogy levegőnek nézik csak lehet valami valóság alapja. Nem???

Sziasztok!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?