ann9: szülésznő/dúla kérdés. Amikor Fruzska lányra várva jártam kismama-jógára, a jógát egy dúla tartotta. Nagyon jó volt vele beszélgetni a szülésről, a várandósságról, a gyereknevelésről, "titkos női dolgokról". Ő azt mondta, hogy dúlát akkor szoktak felkérni, ha nincs (mert nem akar bemenni, mert másfajta támogatást vár az anyuka) a szülő nőnek olyan társa, párja stb., aki lelkileg támogatná a szülés folyamán. Mert a dúla elsődleges dolga a lelki támasz. A dúlák általában már szült nők, akiknek van már tapasztalatuk a szülés kapcsán (ezért nem is értettem, mikor egyszer a Nők Lapjában olvastam az első férfi dúláról
)
A szülésznő pedig szerencsés esetben lelki támasz is, és nagyon nagy támasz a szülés "fizikai" részében is. Sajnos, én elég későn választottam szülésznőt, így nem tudott kialakulni semmilyen személyes kapcsolat köztünk. Viszont mindenben segített a szülés közben, és mivel a dokimat nem lehetett elérni egészen sokáig, és csak 5 óra elteltével ért a kórházba, mint mi, végig csak velem foglalkozott. Ő repesztett burkot, készítette elő a vénámat, masszírozta a hátam, homeós bogyókat adott, beszélgettünk stb. Szóval lassanként úgy gondolom, hogy a szülésznő még tán fontosabb, mint az orvos (na jó nem, csak vicceltem
)
Nálunk a Kedves kijelentette, hogy nem jön be, aztán a végére annyira belejött a dologba, hogy mégis ott volt
: fogta a kezem, törölgette az arcom, adott szőlőcukrot, innivalót, fényképezett, és viccelődött... és a legfontosabb, mikor végül császár lett a dologból, ő követte Fruzskát a mérés, fürdetés procedúrában, és ő foghatta meg először a lánykánkat
szóval, nagyon jó, hogy ott volt!
csics: turkálókban nagyon jó kismama-nadrágokat lehet kapni! Persze, ehhez szerencse is kell. Nem tudom, hogy a h&m milyen árú mostanában, de én ott vettem magamnak két éve nadrágokat (ja és "kerekebb" lányok figyelem!!! én is ebbe a kategóriába tartozom, és tudtam a h&m-ben venni magamnak kismama-nadrágot!!!!!)
Norci: én is csináltattam kombinált tesztet, de mi megvártuk a másfél órát, amíg elkészült az eredmény.
Többgyerkőcösök: (bocsánat a megkülönböztetésért) mi most várjuk a második gyerkőcöt, és visszaemlékezem, milyen volt Fruzskát várni, és annyira más. Annyira nem jut idő ábrándozásra, álmodozásra, a Pöttömmel való foglalkozásra.. Nincs az a rózsaszín felhő (na jó, azért pár milliméterrel a föld fölött járok
) ... Ez nálatok is így van/volt?