Új privát üzeneted érkezett!

Most olvasom mit írtam! Tavaly????!! :shock: Tavaly előtt voltam pocakos! Agyilag kissé hátrányos helyzetű vagyok... :oops:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sinaszi: köszi a bókokat:D , igyekeztünk :D :D :D

bellanitta,

egyáltalán nem haragszom, :wink: sajnos manapság csodabogarak vagyunk, jó lenne, ha nem kéne pénztárcához kötni a gyerkőcöket, nem? :roll:

Azt tapasztaljuk-szerencsére a baráti körben nem mi vagyunk az egyedüli renitensek 8) -, hogy természetes ez a fajta hozzáállás, de ez nem baj.
Már úgy értem, hogy nekünk biztos nem. :)
Mi sosem vágytunk egyéb "luxusra", csak gyerekekre.

Nem titok, hívő római katolikusok vagyunk, így a gyermekeket is úgy tekintjük, mint kölcsönkapott Ajándékokat, kegyelmeket.
Ezért nem volt dráma, hogy így albérletbe érkezik a negyedik, mert a lényeg megvan: szeretjük egymást, egészségben vagyunk, van hol laknunk, van mit ennünk! Kész! A többi majd megoldódik.

A házunkat ugyanis sajnos tavaly augusztusban megette a könnyező házigomba (serpula lacrymans-figyelitek, ott vagyok ám a szeren :) ), így kényszerültünk most albérletbe.
De ebben is van jó: legalább a faluban maradhattunk és hát a mentesítés megtörtént, remény is van, hogy talán nem jön többet vissza az a r...parazita.
Két helyiségünk volt, ebből egy lakószoba, nos ennek a helyén jelenleg egy pince szintig kikanalazott ásatás áll. Addig kellett lemenniük a szakiknak, amíg csak gombafonalat találnak+50cm.

Akit esetleg bővebben érdekel, megadhatom az építésről vezetett fényképes, történetes honlapunk elérhetőségét. Lassan 5 éve, hogy megvettük és 3 éve, hogy lakhattuk, de most ismét előről kell kezdeni...
A biztosító nem fizet és további hitelt sem kapunk rá...de az eddig felvetteket persze továbbra is törleszteni kell...

Nos ez ami történetünk.

Ám mielőtt összeomlanátok, :) elmondom, hogy TÉNYLEG nem olyan nagy baj. A baj akkor lenne, ha valamelyikünkkel történne valami.
Ez nem az.
Ez "csak" nehézség, ha úgy tetszik, kereszt, amit hordoznunk kell.

De ahogy egyik kedves Barátom fogalmazott: Nem a keresztek nélküli élet a cél, hanem hogy képesek legyünk azt/azokat derűs harmóniában hordozni!

Másnak is ezt kívánom, aki úgy érzi, hogy összecsapnak a feje felett a hullámok.
Vendég

Alma: fú, ez durva... viszont nagyon jó a hozzáállásotok:) Biztosan boldogok a gyerekeitek ha így nőnek fel:)))))

(engem érdekelne a blogotok...)
Vendég

Hemej, nálunk már mindenki tudja, a család, a barátok, az ismerősök, sőt az ismeretlenek is, mert anyukám aztán örömében fűnek-fának elmesélte (sőt keresztanyám is segített, csak ő egy másik településen), hogy az egyik legkisebb lánya várandós, sőt két babát is vár!

Fehéralma, köszi! Végül is nem nagy meglepetés volt, merthogy a mi kis Picurkáinkat lombikkezelésnek köszönhetjük, így akár 3 baba is lehetett volna, és hát már régóta vártunk Rájuk, így mindenki majd kiugrotta bőréből az első UH után, ahogy felhívtam őket! Van fent pocakkép (az aláírásomban van egy link), de az még a 10 hetes 4 napos állapotot mutatja, ha lesz újabb, majd felrakom!

Zsiráf, szerintem csak abból adódik, hogy egy méretet néztek, hogy két különböző doki nézte és hát abab már mocorog és nem ugyanabban a pózban mérték! Nyugi rendben van a baba!

Sinaszi, gratulálok a vizsgádhoz! Köszi a gratulációt! Hát ezzel a hordozható UH-gal én is így lennék talán most kicsit megnyugodtam, hogy mindkettő szépen fejlődik, jók az értékeik, de azért kicsit paraanya vagyok!

Mágnes, köszi! Tünetem nekem sincs nagyon, néha émelygés (idáig 3 alkalommal jelentkezett Rókakoma), a cicim még mindig fájdogál, de már nem vészes és érdekes nekem nem nőt még szinte semmit. Mikortól kezd el nőni úgy igazán?

verzso

Alma!
Mostmár értek mindent és ez nagyon szép töletek h igy nevelitek a gyerekeket és h ilyen szépen éltek még a buktatók vagy akadályok ellenére sem keseredtetek el.További sok boldogságot kívánok neked és a családodnak :D :D :D

Ma levadásztam VOGÁT!(sláger rádió).
ez olyan érzés volt hhhhhhhuuuuuuuuu mintha extázisba estem volna elmondhatatlan de állati jó. :oops:

Kép

Kép
bellanitta

zsiraf8!
A festés azért ártalmas mert napi 3 biztos volt de ha a saját hajad van festve elvileg az nem annyira káros csak jól szellöző helyiségben legyél és minél ritkábban és ha lehet inkább ne szőkíttesd.Nekem is festve van, de mostmár csak szinezem.

Kép

Kép
bellanitta

fehéralma a nyakamat rá hogy mi már találkoztunk.Az elejétől kezdve mióta csak csatlakoztál a fórumhoz és megláttam a képedet,biztos vagyok benne hogy ismerlek!!!Most hogy írtad hívő katolikusok vagytok,szeretném megkérdezni,régebben évekkel ezelőtt nem vettél részt ministráns táborokban???

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sziasztok Kismamik!

Először is gratula a várandóságotokhoz!

Amiért ide pofátlankodtam: van egy Fisher Price zenélő hintánk. Egy eléggé komoly darab, ami boltban kb 40 000 Ft. Mi már kinőttük és a lassan 1 éves nagyfiam már nem használja, így el szeretnénk adni.

Íme egy kép. Kép

Ha valakit érdekel, írjon privit.

Üdv,
Fatima

fatima

rugalmas kendőd nincs eladó? engem az lérdekelne inkább, azzal jobban elringatom a gyerkőcöt:)
Vendég

Sarmon:

félek mégsem én leszek az a valaki. :) Én "cSAk" 2003 húsvétja óta vagyok rk., Dorka lányunkkal együtt kereszteltek meg. :)
Szóval én nem voltam azelőtt semmilyen kapcsolatban sem a keresztény gyülekezetekhez tartozó táborokkal.
De ettől még simán lehet, hogy ismerjük egymást :)
Van valahol kép Rólad?
Talán inkább a Férjemet ismerheted, Ő ui. gyerekkora óta vallásosan nevelődött, habár ministráns táborról eddig még nem beszélt :) De majd megkérdem. Cserkést is, meg a pécsi teológián tanult.

Bellanitta: köszi a jószót, reméljük tényleg boldogok a gyerkőceink-de ez majd csak később derül ki :) , mármint, hogy jól tettük-e amit teszünk. Amennyire sok nehézség jut az életünkbe, annyi kegyelem és ajándék is. Bízunk, hiszünk és remélünk. :)

Verzso: kell valamit másként csinálnod? Úgy értem többet kell pihenned? Vagy az sem jó, ha túl óvatos vagy?
A képedet majd mindjárt jól megnézem :D

Mágnes: hát ez tényleg ellenem mond :) És miért kellett hetente egyszer befeküdni? Buta kérdés, tudom, de látszik, hogy semmiféle ezirányú tapasztalatom nincs.

Csakegy:privi ment :)
Vendég

Csakegy: köszi :D Nekünk is ezért akadt mega szemünk rajt. Öreg korunkra talán össze is jön apénz az újboli felújításra :)
Vendég

Önkormányzat nem segít valamivel? Végülis ez az ő érdekük is (ld. egy fertőzött ház a fél falut végig tudja fertőzni...)

Mágnes: a befekvést én sem értem... a normális helyeken simán lehet alkudozni...
Vendég

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem, nem tud/akar segíteni.
Minthogy a mellett, hogy fertőző a ház, még falu védelem alatt is áll-minthogy régi, meg műemlék jellegű...ezért annyit "tudtak" megetnni, hogy az évenként kiutalható állagmegóvási összeg legmagasabb mértékével járultak hozzá a mentesítéshez. Arányosan, ez a negyede annak, amit a mentesítésre ki kellett adnunk... :? Szóval megveregethetik a vállukat, hogy ők megtettek mindent, csakhát sajnos nem is akartak sokkal többet tenni. Pedig ez vismajor eset és mint ilyenre, kérvényezhettek volna legalább annyi támogatást a régiótól, amennyi legalább a mentesítés teljes költségét fedezre volna. Azt is megkérhették volna, hogy a felújításhoz is kapjunk segély, de nem tették meg, mondván,az idei(2007-es) évből már kicsúsztunk...augusztusban...
No de mindegy. Azt ígérték, hogy az idei évben intézkednek... :roll: hisszük, ha látjuk... De inkább nem számolunk vele... Az az egyetlen biztos, mait mi csinálunk...erre sajna rá kellett jönnünk. Szociális állam vagyunk-elvileg :? -de ha tényleg gond van, akkor senki sem segít. Írtunk mindenkinek, a baranyai illetékestől egészen a köztársasági elnökig, inden létező minisztériumnál bepróbálkoztunk. Gondolhatjátok milyen válaszok érkeztek... :?

Ez van, magadra vagy utalva és kész.
Vendég

A biztosító meg :evil: , hagyján, hogy kijelentették, hogy a gomba nem káresemény :!: , de még ki sem jöttek helyszíni szemlére :evil:
Mi meg perkáltuk neki több éven keresztül a majd' 10 ezer forintos negyedéves generál biztosítás díját. Ennyit erről, hogy mindenre be vagyunk biztosítva...
Vendég

Kép
Vendég

Alma:
A befekvés azért volt, mert azon a napon minden étkezés után levették a vért, hogy figyeljék a cukrot. Ez napi 5 vérvételt jelentett, a vacsora után 1 órával mehettem haza... Aztán 2 napra rá vissza a belgyógyászhoz, aki minden héten megemelte az inzulin szintemet.. :) Itt alkudozásról szó sem volt.. :)
Ráadásul közben ilyenkor uh-t is csináltak, így a 36. éten észrevettek egy magzati arrithmiát, ami miatt egy hétig bent tartottak. utána pdig folyamatos CTG ellenőrzés.. Szóval a vége felé jó sokat pihentem bent, de a nővérkék szuper rendesek voltak velem, nagyon csíptem őket, igaz, törzsvendég voltam. :)

csakegy:
Azt a mindenit! Először mikor néztem a képet, nem tudtam eldönteni, ugyan mi ez, amit feltettél. Most megint megnéztem, és tisztán látom a fejecskét, kezecskét! :) Kirázott a hideg :)

verzso:
Cicinövésben nem tudok segíteni, nekem Annával sem nőtt egyáltalán, hála az égnek:) Viszont sógornőmnek úgy megnőtt, hogy azóta is 115-ös melltartót hord! :shock:

Kép
Kép
Kép
mágnes

mágnes: bevallom ez nekem még mindig magas, több inzulinos kismamát is ismertem és senkinek se kellett hetente befeküdnie... (vagy neked jól emlékszem, hogy nem volt cukormérőd? - mert az fura lenne, azt olyankor mindenképp meg kell venni főleg, hogy inzulinosoknak néhány doboz tesztcsík ingyen jár hozzá havonta).

Melyik kórház volt ez?

(a helyzet az, hogy én értelmét se látom a hetenkénti befekvésnek... a kórházban mért értékek teljesen eltérnek a hétköznap, otthon, nyugiban, a megszokott napi rutin mellett mért értékektől -máshogy eszik az ember, máshogy mozog, máshogy alszik, stressz stb. stb.- ezért nem is szeretik a figyelembe venni az inzulin beállításánál...)
Vendég

csakegy:
Én sem láttam semmi értelmét, tekintve, hogy hiába voltam 160-as diétán, a kórházban ez betarthatatlan. inzulinosként ebédre 50 gramm szénhidrátot vihettem be. És mit kaptam diétás ebédként a kórházban? Paprikáskrumplit! Na most 10 dkg krumpliban van legalább 30 gramm szénhidrát.. Meg sem tudtam enni, folyton vittem magammal az elkészített kajákat..
Otthoni mérőm nem volt, azt nem fogadta el a belgyógyász...
Ez a SoTe II :) Amúgy teljesen jó hely, csak a belgyógyász bácsi kicsit vaskalapos.. (én cukrosbácsinak hívtam..:) )
Úgyhogy most ezt nagyon el szeretném kerülni, majd beszélek az orvosommal, ha kell járok diabetológushoz, csak ne szúrjanak. Szülésre már nem volt ép vénám, csuklótól kezdve minden honnan vettek vért, én nem félek a tűtől, gyakran szúrtak eddig is, de a végén már sírtam vérvételnél.. Fél évvel szülés után még mindig nem tudtak a bal karomból vért csiholni!

Kép
Kép
Kép
mágnes

ja és ami a pláne! Megkaptam a tollat, hogy szúrjam magam. Kérdeztem hová, azt mondja hasba. Terhesen? Akkor olvassam el a tájékoztatót. És mondom hogyan kell szúrni? Az is le van írva a tájékoztatóban! Ennyire magyarázta el, hogy kell döfni. Egy szobatársam, aki mentős volt, mikor látta, hogy szúrok ,el volt szörnyülködve, ő mutatta meg, hogyan is kell.. Kár, hogy már a 40. héten... :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

mágnes: saját felelősségre visszautasíthatod, hogy a Sote2-n nézzék a cukrod (engem a Sote1-en akartak szívatni de eljöttem onnan) és akkor oda mész ahová akarsz. A lényeg, hogy karban legyél tartva... (mi az, hogy nem fogadja el a mérő mérését? Ilyenkor van az, hogy hetente max. egyszer! sima vérvétel ahol te szépen a vénás mellett szúrsz egy ujjbegyet is és a két értéket összehasonlítod. Ez a sztenderd módszer. Ha gáz van akkor meg elviszed bekalibráltatni. Nekem a kéthetenkénti csekkolást is elfogadták volna Kistarcsán (mondjuk oda csak a 35. hét környékén kerültem úgyhogy akkor már tojtam rá magasról), a lényeg az volt, hogy a mérő nehogy úgy állítódjon el, hogy nem veszi észre az ember. (megjegyzem lehet kapni valami folyadékot is amivel otthol ugyanúgy le lehet ellenőrizni, hogy jól mér-e a ketyere...)

Az indexen van egy terhességi diabos topik, ott nagyon profik a lányok, nagyon sok jó tippjük van és jól ismerik a kórházakat is... érdemes oda is benézned... (az itteni diabos topikot nem ajánlom, nagyon vaskalapos a gyurika aki ha jól tudom az észt osztja...)
Vendég

Vera: szurkolok:))))))))
Vendég

csakegy:
hát valószínűleg nem fogom eljátszani újra ezt a procedúrát, a dokim rugalmas, szóval megbeszélem vele, hogy mit ajánl.
úgyis hamarabb el kell mennem terhelésre majd.

Vera:
Nagyon jó kép :) Megy a drukk!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!
Van itt köztünk tatabányai?? Én az vagyok! 12. héten járok. Holnap megyek UH-ra. Vérvétel meg volt! Minden OK!
Van egy 10 hós kisfiam! Kis korkülönbséggel akartuk a kistesót neki. Tehát tervezett volt.
Van aki esetleg ilyen kis különbséggel szült??? Kéne egy kis bíztatás mert eddig nagyon negatívat kaptam.

Mindenkinek szép napot!

Gabi

Kép

Kép

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Harivera: meglátod, még a végén Ő lesz a következő Besenyei Péter :D

Csakegy: oltári, hogy ekkora korban is tudnak ilyen képet készíteni. :D Nagggggyon éééééédi!

Gabrielldaniell: üdv a csapatban! :)
Nekem ugyan még csak ez lesz a két legközelebbi szülésem egymás után, tehát pontosan még nem tudom, hogy mennyire lesz nehéz, avagy sem két kis korkülönbségű lurkót nevelgetni. De a tapasztalatok azt mutatják, hogy nem kell aggódni, persze lesznek nehezebb napok-de az akkor is van, ha nagyobb a korkülönbség- , de pár hónap/év múltán már nagyon jól elszórakoztatják egymást.
A Te rugalmasságodon múlik szerintem a legtöbb, mármint, hogy mennyire leszel laza és mennyire érzed majd jól magad otthon velük.
Mert én azt is tapasztaltam, hogy legtöbbször azért vannak elhavazva az "exik kicsi, másik pici"-s anyukák, mert már nehezen viselik az otthonlétet. Na, jól elmondtam, mi? :D
Szóval nyugi, a másodiknál már egyébként is gyakorlottabbak az anyukák.

Mágnes: azért ez tragikus, hogy még a kórházban sem tudták betartani a diétádat :!: :shock: :x Kívánom, hogy most ne legyen ennyire drasztikus, vagy hátha egyáltalán nem lesz?! Persze gondolom naív dolog ezt hinni. De hát, minden várandósság más, másként reagál rá a szervezet...hátha most is másként észleli majd és nem nő meg a cukrod.
Vendég

Fehéralma:
Köszönöm a bíztató szavakat! Ez tényleg jól esik. Én is hasonlóan gondolom. Kicsi vagy nagy a korkülönbség akkor is van probléma.
Mikor már a második elég nagy lesz, Daninak már lesz játszópajtija és viszont akkor már könnyebbség lesz. Magyarázni nem nagyon kell a testvér jövetelét, bár meglátjuk addigra milyen értelmes lesz. És tényleg a rugalmasságon múlik, hogy mennyire leszek "fáradt" és a testvérféltékenységet is lehet nagyobb odafigyeléssel uralni.

Gabi

Kép

Kép[/b]

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Gabi: Üdv:)

Szerintem tök jó a kis korkülönbség, köztünk a tesómmal 18 hónap volt és marha jó volt!!!! (anyukáméknak is praktikus volt, közös volt a baráti körünk stb. szóval iszonyú praktikus volt:)

Nálunk eddig a szüleim tudnak a babáról, ők örültek, anyukám is a kis korkülönbség híve (a már említett okok miatt) plusz tegnap a férjem nagymamájának is megmondtuk, hogy adjon egy kis extra energiát neki... hát nem adott... engem viszont nagyon kiakasztott. Nem kell örömujjongani de legalább fejeket nem kellett volna vágni és megjegyzéseket tenni és azt firtatni, hogy miért ilyen kicsi a korkülönbség (ld. gondolta, hogy lesz kistesó de miért ilyen hamar stb.). Nekem ez pl. iszonyú rosszul esett úgyhogy megértem, ha zavarnak a beszólások... Viszont ez a Ti életetek, a ti babáitok és ti fogjátok a kis korkülönbség előnyeit élvezni:) (csak az első néhány évet kell majd túlélni:) Akinek meg nem tetszik az ne menjen a közeletekbe. (Ja.. és így érik el a dédnagymamák, hogy az embernek nincs már kedve hozzájuk vinni a dédunokákat... )

(anyósomnak sincs kedvem elmondani de nem tudom meddig húzhatom... 5 percnyire lakik és előbb vagy utóbb úgyis le fogok bukni a hasam miatt... neki meg mondjuk azért nem akarom elmondani mert a másik véglet, itt nyúz minket egy ideje, hogy legyen már másik gyerek is miközben még a kertjét se tudta gyerekbiztossá tenni... csak rá ne jöjjön egyszer, hogy mialatt ő havonta max. 2-3* látja az unokát addig a szüleim vigyáznak rá legalább hetente egyszer fél napon át....)
Vendég

Én is a kis korkülönbség híve vagyok. Egyrészt együtt nőnek fel, másrészt önös érdekek miatt is.. Én nagyon szeretek aludni, Annámmal hozzászoktam az éjszakai ébredésekhez, így lendületben vagyok, nem lesz nagy törés. Viszont, ha mondjuk 3-4 év múlva tesóznánk, szerintem megint fizikai fájdalmat éreznék, hogy újra éjszakázhatok.. Most ez fel sem fog tűnni.. :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!
Én december 24 és 31 közé várom a babámat, bár ezt én számoltam ki egy kalkulátorral, mert az első orvosi vizsgálaton ezt még nem mondta az orvosom. A 12.-ik héten lesz egy ultrahang, addig ha nincs gondom nem kell mennem hozzá, útmutatót, tanácsot nem kaptam, bár utána olvastam sok mindennek.
Vérvételre sem kellett mennem, folsavat, vitamint azt mondta ne szedjek, semmi kiegészítőt.
Úgy érzem a 12.- hetet ha elérem, utána kezd el foglalkozni velem, mert addig még sok minden történhet.
Ez az általános eljárás ez elején vagy más orvosokkal más a tapasztalat?

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok!

Gabriell:nálunk is korkülömbség lesz.Kisfiam csak két nappal idösebb a a te babádnál.ès mi is ígyterveztük nálunk is volt hideg és meleg hozzá állás.èn dec 6 ra vagyok kiírva.Gondtalan babavárást kívánok neked is.

Alma:Neked minden elismerésem a tietek.Remélem rendbe fog hamar jönni a lakás helyzet.Engem is érdekel a ház blogotok akár pü-be is átt kültheted az oldal linkjét.

Vera:ezzel a fotóval tuti nyertek!ès ha nyertek mit nyertek ha megkérdezhetem?(Itt nincs Blikk)

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Szia Betti!

Üdv köztünk! :)

Azt hiszem, hogy ez a hozzáállás normálisnak mondható. A 12. hétig még tényleg bármi lehet, de azért ne legyen :!: :wink:
A dokik is, meg a védőénik is jobb szeretik ezt az időt, legalábbis nálunk. Nekem még nincs is kiskönyvem :?

Egyébként nekem sem mondtak még időt-túl korainak találta a doki, mert igaz, hogy márc. közepén mensistem uccsóra, de attól még az is lehet, hogy a ciklus-ami még meg sem indult :lol: , mivel csak akkor egyszer volt vérzésem szülés óta- végén fogant a Bébi. Így lehet, hogy csak januárban szülök :shock: De majd a 12. heti uh-n meg tudják mondani pontosan és akkor már hivatalosan is kiírnak :lol:

További jó várandóságot. Gyere gyakran! Első baba?
Vendég

harivera: akárhanyadik is lesz Balu, tök jó!Hajrá!!!! :D

hemej: köszi neked is! :lol: privi ment!
Vendég

Sziasztok!

Hogy Ti milyen termékenyek vagytok :) - nem győzöm visszaolvasni a tegnap óta beküldött üziket!

Gratula és üdv az újaknak!

Aida! Jobbulást! Gyógyulj meg hamar!

Harivera! Gratula a "kis"fiadhoz! Remélem az élen végez!!!
Vendég

betti: FOLSAVAT SZEDJÉL!!!!!!!!!! Kötelező!!!!!!! Pont a legelején kell, hogy ne legyen velőcsőzáródási rendellenessége a babának (segít megelőzni)! A többi tényleg ráér.
Vendég

Ojjé, mennyi üzi! És mennyi újonnan csatlakozott! Majd ha lesz egy kis időm, átolvasok mindent, hogy képbe kerüljek.
Üdv mindenkinek köztünk és kellemes, problémamentes pocinövesztést! :lol:

Vera: türelmetlenül várjuk az eredményt majd, megy a drukk ezerrel a kicsi fiadnak!

Sinaszi: megy majd a privi, igyekszem még ma!

Jó hír, hogy megvan az új nődokim, így véééégre valahára rendeződtek a doki-ügyeim. Most már koncentrálhatok végre a terhességre, a Pocaklakóra és magamra is. :D

Tudom, hogy már volt téma, de lenne egy kérdésem ezekkel a fizetős tesztekkel kapcsolatban. (a Bolgárkerék utcai honlapot néztem meg)
Tulajdonképpen mi a különbség az integrált és a kombinált teszt között? Mármint azt látom nagyjából, hogy melyik miből áll, de melyikre érdemesebb elmenni?
Tök tanácstalan vagyok, és jó lenne megvárni a kórházi tarkóredős UH eredményét is, csak az majd csak jövő csütörtökön lesz. Úgy terveztem, hogy ha annak az eredménye nem megnyugtató, akkor mennék el egy integrált tesztre.
Vagy ez így szerintetek hülyeség? :oops:
bébic

Bocsi fehéralma,akkor csak szerintem nagyon hasonlítasz vkire... :roll:

Harivera nagy gratula a hírös gyermekednek!!! :lol:
Az én két gyermekem között 2 év a korkülömbség,amit egy percig se bánok,jól elvannak együtt.
puszi mindenkinek.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Fehéralma:
Hogy van ennyi időd írni a csemetéid mellett?

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

bb: ennyi előnye van annak, ha egy nap 2 napra főzök meg, meg hát a legnagyobb már ovis. A két kicsi meg déltől 3-ig alszik. :) Legalábbis optimális esetben.
No, de most értünk haza oviból, így belevetjük magunkat az együttlétbe :)
Vendég

[quote]Z írta:ölddi:
Szerintem a szíved mélyén Te is azt szeretnéd, mint én. Ez teljesen normális.

Ezt mire érted bb?

Verzsó! Nagyon örülök a jó eredményeidnek!

Sinaszi! Gratula a vizsgádhoz!

[quote]N írta:o meg totál ragyás az arcom,

Alma! Nekem is. De majd javulni fog, tuti. ...de ha nem, az sem baj.

Zsiráf! A magándokiknak is van kórházi hátterük, úgyhogy tuti tud adni beutalót mindenre!

Vera! Szurkolok a kis modellednek! Hajrá Balu!

Aida! Gombócűző: hesssssssss!

Csakegy! De jóóóó! És gyönyörű az integető bébid!
Nekem is negatív lett az Istenhegyis szűrés :lol:

Alma! Hát ez azért nagyon gáz! Minden elismerésem a kitartásotokért!

Betti! Érdekes dokid van!

Kép
zölddisznó

Momó! Mi van a fertőzéseddel? Voltál dokinál?

Kép
zölddisznó

Zöldi! Köszi a gratulációt!

Abban segítsen nekem valaki, hogy a 12 hetes UH-on hüvelyi vagy hasi ultrahanggal vizsgálnak?

A párom már szeretné látni a gyermeke golyó fejét, de valahol mintha azt olvastam volna, hogy a pontos eredmény érdekében ilyenkor hüvelyi UH van....

Tud valaki segíteni?
Vendég

Helló!

Ma vettem Salvus vizet, ez most bevált, a csomót "visszaküldtem" a helyére. :)

Kérdés: Tudom, hogy már volt, csak most nincs időm visszaolvasni a válaszért, bocsi. :( A nyaki redő mérés a 12. betöltött hét után vagy a 12. héten esedékes?

Táblázat hamarosan!!

Jóéjszakát! Szép estét!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sinaszi: nekem a 12. héten Lillánál is és most is hasi volt... a doki szerintem ránézésre dönt, aki soványnak tűnik annál 99,99%, hogy már hasit csinálnak... (csak azért gondolom, mert anno Lillánál először elhajtottak vetkőzni aztán rémnézett a doki és mondta, hogy nekem a hasi is tökéletes lesz most meg már ahogy beléptem a szobába azonnal mondták, hogy hasi...)

Zöld: ha olcsóbban akarod megúszni a 18. hetit akkor ha jól láttam a Praxisba kell menni, ha regisztrálsz a babaszobán akkor még 1000Ft kedvezmény is van... (ugyanúgy Hajdú doktornőnél). Én inkább oda fogok menni mert a 14e-t nagyon soknak találom egy ultrahangért... Mész a 16. hetire is vagy ott marad a sima AFP?
Vendég

Sziasztok!!

Fél órája olvasgatok, annyira lemaradtam. :D :D :D

Bébic! Én utánajártam a genetikai tesztek kavalkádjának, a lényeg, hogy a kombinált és az integrált teszt között az a különbség, hogy az egyik a 12. héten egy UH + vérvétel és ebből számolnak, a másik pedig a 12. héten, majd a 16. héten egy vérvétel + 12. héten egy UH.

Nekem a dokim, aki amúgy frankó, egyértelműen azt ajánlotta, ahol kétszer néznek vért (asszem az az integrált, de persze lehet, hogy keverem :roll: ).

Én pénteken megyek ennek a vizsgálatnak az első felére, meg ultrahangra, drukkoljatok!

A belépőket üdvözlöm, már rég nem jártam errefelé.

Feldobok valami új témát: KI MIKOR MEGY BABYMOOONRA??? :wink:

Kép
mannababoca

Sina! Nekem is hasi volt, pedig khm... háááát.... bálna vagyok a javából!

Csaki! Én megyek a 16. héten a négyes tesztre, az 10.000.- A többi UH-t szerintem már nem ott csináltatom, bár apa a főnök!

[quote]K írta:I MIKOR MEGY BABYMOOONRA???

Az meg mi?

Kép
zölddisznó

manna: szerintem ez nem egészen így van, én is végigböngésztem anno a két cég honlapját és nem csak ennyi a különbség. Egyszer beírtam ide, bekopizom megint (kicsit kiegészítve:)...

Álpozitív ráta* Érzékenység**
Kombinált teszt 1-2 % 95 %
Integrált teszt 1-2 % 90 - 95 %
Négyes teszt 5 % 80 %

* Álpozitív ráta: a nem Down-kóros terhességek hány százaléka lesz pozitív a kockázat-elemzéskor.

** Érzékenység: annak a valószínűsége, hogy Down-kóros magzat esetén a szűrőteszt pozitív eredményt ad.

- Istenhegyin a Kombinált (ld. csak 12. heti) tesztnél a 12. héten nézik: PAPP-A és a free- ß-hCG (plusz ultrahang ami benne van az árban)
- Bolgárkerék csak 12. heti teszt: PAPP-A (plusz opcionálisan ultrahang - extra 12eFt ha kérsz DVD-t amit az Istenhegyin automatice adnak).

Az integrált teszt azt jelenti, hogy megnézik a Papp-A-t (nem néznek free- ß-hCG-t) ultrahang nélkül (ld. hozott eredmény alapján) aztán a 16. héten van mégegy vérvétel ahol más hormonokat néznek (azt hiszem a BK-ben és az Ihegyin is ugyanazokat).

Ha valaki csak a 16. hetire megy el mert lekéste a 12. hetit akkor a csak 16. hetit négyes tesztnek hívják.

Tehát nem hasonlítható össze teljesen a kettő, valszeg ez okozza, hogy ha a Bolgárkerékben csináltatod a CSAK 12. heti vérvételest (náluk nincs is olyan csak akkor ha elbojkottálod a 2. vérvételt) akkor az csak 85%-os valószínűséggel szűr míg az Istenhegyi 95%-os találattal.

Ami miatt én végül az Istenhegyi mellett döntöttem az a számolgatás volt.

Ha a Bolgárkerékben megcsináltatom az integrált tesztet (ld. 12. és 16. heti vérvétel) akkor az 25e Ft, ha kérek hozzá egy extra 12. heti UH-t az még 12eFT tehát a vége 37e Ft lesz VISZONT CSAK a 16. hét után lesz eredmény plusz a 12. héten eggyel kevesebb hormont néznek !!!

Az Istenhegyin 28e Ft a CSAK 12. heti vérvétel a 12. heti ultrahanggal, viszont extra 10e Ft-ért ugyancsak meg lehet csináltatni a 16. heti komplett vérvételt is (ld. négyes teszt) ami így a Bolgárkerékkel összehasonlítva egy extra hormon megvizslatását jelenti a 12. héten PLUSZ 12. heti ÉS 16. heti eredményhirdetés is van ami iszonyú megnyugtató tud lenni mert ez a 12. héten sokkal nagyobb döntési lehetősléget ad (ld. ha nem jó akkor még meg lehet csinálni a korionbiopsziát is így nem kell várni a 18. hétig az aminióra... és ilyenkor ez nagyon nem mindegy). A végeredmény 38e Ft (ld. max. 1000 Ft különbség a BK-hoz képest egy extra hormonnal és egy extra 12. heti eredménnyel).

Lehet, hogy rosszul logikázok de nekem így az Istenhegyi már sokkal szimpatikusabb - ld. hamarabb kapok eredményt ezért kevesebb a stressz plusz ha olyan szuper az első vérvétel eredménye, hogy nincs szükségem a 16. hetire akkor még olcsóbb is.

(Na nálam most ez van... megvan a 12. heti eredménye és a genetikus szerint is csak akkor csináltassam meg a 16. heti vérvételt ha túl akarom biztosítani magam - főleg, hogy az AFP-t kötelezően a sima terhesgondozáson is megcsinálják ingyen).

Zöld: Te hogy állsz a 16. heti vérvétel kérdésével?????

(egyébként nekem abszolut nem jött be az Istenhegyi klinika... nagyon nem tetszett... a Bolgárkerék ezerszer szimpatikusabb és emberibb... ha nekik is lenne ilyen két eredményhirdetésesük mindenkinek csak azt ajánlanám... Mondjuk lehet, hogy így is gubanc van a logikámban így tök jó lenne ha kiabálna aki megtalálja, nehogy félrevezessek itt valakit...)
Vendég

Zöld: jaja... látom, hogy mész a 16. hetire...

Nálam ez nagy dilemma, de tényleg nem tudom mennyivel adna többet... (mondjuk oda nem kell külön bejelentkezni szerencsére, ha a 16. héten meggondolom magam simán besétálok)

Neked milyen értékek jöttek ki?
Vendég

[quote]Z írta:öld: Te hogy állsz a 16. heti vérvétel kérdésével?????

Mi mindenképpen megyünk, mert én már nagyi-korú vagyok! :wink: :lol: Nekem alapból 1:102 az életkori rizikó. (Az eredményem 1:2000 lett, ami teljesen jó ebben a korban, de azért ráerősítünk)
Ja, és a 13-as, 18-as krom. trisz. 16000 körüli. (Az életkori 800 helyett)

Kép
zölddisznó

nagyi-korú :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én valszeg a kórházi AFP-től teszem függővé a négyes tesztet... annak úgyis meg kell lennie a 18. hétig (ld. a genetikai UH-ra már annak a birtokában kell bevonulni)... ha az szuper akkor nem megyek, ha viszont beparáztatnak akkor gyorsan elrohanok (a Bolgárkerékben a 20. hétig nézik a négyes tesztet, az Istenhegyin a 16-18. hét között írják de az AFP-t a 20. hétig is leveszik úgyhogy nem hiszem, hogy ne férnék bele... de 99,999%, hogy nem lesz rá szükségem).
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?