Új privát üzeneted érkezett!

Cirkuszka, hát nagyon jót röhögtem!!! Van benne valami, az biztos! Igazából a gyerekek sokszor nem is "rosszalkodnak", csak felfedezik a világot!!! Van, hogy belegondolok, miután leszidtam a gyereket, hogy igazából Ő csak kíváncsi...
Jövő héten szerdán megyek kontrollra, remélem, nem pont akkor fog megjönni, mert időpontom van...

Kép
vio

Sziasztok Lányok!

Én egy kicsit eltűntem, anyukáméknál voltam a lányokkal egy kicsit pihizni. Most megpróbálok visszaolvasni, mert rengeteget írtatok. :)

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72

Hello!

Jó sokat írtatok csajok!! Nem volt még erőm átolvasni. De még nem is lesz egy darabig, mert megyek vissza vidékre, csak az uh-ra jöttem fel. Mnden rendben a babával, mindjárt beírom az adatokat, hátha majd jó lesz összehasonlításképp másnak is.
Újaknak üdv itt, a babásoknak sok drukk!!!
Ja, és az afp is jó volt, 1,3 MoM 16+3 hetesen. Csütörtökön vették le, hétfőn betelefonáltam a Schöpfi laborjába, és megmondták.
Majd csak augusztusban leszek! Jók legyetek!

Adatok most 18+1 hetesen:

BPD: 44 mm (két halánték közötti t)
OFD: 54 mm (homlok-tarkó közötti t)
HC: 154 mm (fejkörfogat)
APD: 42 mm (gerinc- hasfal)
TAD: 41 mm (mellkasi átmérő)
AC: 131 mm (haskörfogat)
FL: 31 mm (combcsont)

És még ezt írta: Ép koponya konfiguráció. Arckoponya: eltérés nélkül.
Gergincoszlop követhető, csigolyaívek zártak, megtartottak. Szív: négy üregű, billentyűk ábrázolódnak.
Gyomor és hólyagtelődés látható.
Végtagok csöves csontjai jól ábrázolódnak, épek.
Placenta: a hátsó falon tapad.
Köldökzsinórban 3 ér.
Magzatvíz mennyisége : átl.
a mért értékek 18 hetes, 5 napos graviditásnak felelnek meg.

ÚÚÚgy, de úgy megnyugodtam. Ja, és iszonyatosan sokat mocorog :) Még mindig nagyon jó érzés :)

pusz, cic
cicmerák

Hello Cic!
Jo volt vegre hallani rolatok! Koszi a reszletes adatokat, szerintem sokunknak jol jon majd. Jo pihizest, vigyazzatok magatokra, aztan el ne felejts jonni augusztusban!
Puszi!

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Sziasztok!
Cic, hát tényleg megnyugtatóak az adatok. Ahogy olvastam, nagyon részletes! Nekem sosem volt ennyi szöveg mellé, mindig csak a mért adatok, esetleg hogy a szív 4 üregű, és még a magzatvízről valami. Meg később a méhlepény érettségi foka és hogy hol tapad. Nagyon jó részletes! Ezt a dokid csinálja?

Kép
vio

Hello!

Vio! Én is meglepődtem, hogy ennyire részletes, de szerintem változhatott a protokoll, mert van még benne pár mondat, meg hogy " A magyar Szülészet-Nőgyógyászat Ultrahang Társaság érvényben levő protokollja szerint végzett vizsgálat során magzati rendellenesség nem észlelhető".
Ja, és igen, a dokim csinálta, de bent a kórházban.

Őzi! Jövök ám :)
Veled mizu? Jó lenne még hallani rólad, este még vagyok! Úgy döntöttem nem takarítok :roll:
cicmerák

Cic,
Oh szupi, akkor ma meg vagy. Velunk eddig minden rendben, megvolt a nyakiredo meres, jovo heten megyek kibovitett AFP-re, aztan 4 het mulva genetikai uh-ra. Remelem velunk is minden rendben lesz, az biztos hogy en is legalabb annyira szeretnek megkonnyebbulni, mint most te. A babonk legutobb 10 cm volt, korahoz kepest eleg nagy, igy valoszinunek tartjak, hogy meg iden megszuletik :). Nagyon edes, mar uh felvetelekkel van kitapatazva az egesz lakas. No a hasam es mar latszik is, de sajnos a mocorgast meg nem erzem. De mar nem kell soka varnom :) . Meg nem tudjuk hogy fiu vagy lany, de nagyon meglepodnek, ha nem lany lenne. Nektek megmutatta mar magat?

Hianyzol a forumbol, alig varom, hogy visszagyere!!!
Puszi!

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Aranyos vagy :)
Biztos rendben lesz minden! Már biztos érzed a mocorgást, csak nem tudod még megkülönböztetni. Engem most mndenki hülyének nézett, mikor mondtam, hogy a 14.en már éreztem. Pedig így volt, csak most tudtam, hogy mire kell figyelnem.
Hát az az igazság, hogy megmutatta a nemét, de még valahogy nem hiszem, úgyhogy elmegyek egy 4D-re. Bár a dokim szerint tuti.
nekem brutális már a hasam, majd csinálok fotót.
Az meg hogy mikor születik.... úgyis a baba dönti el. Én úgy vagyok vele, ha lesz már 2,5 kg, akkor akár meg is indulhat. Gergő a 38.on jött, pont három kilogrammal. Azért sokkal nagyobb babát nem biztos, hogyilyen könnyen szülnék meg, de hát ki tudja.

Na pussz mindenkinek!

cic
cicmerák

Sziasztok!

Cic,
gratula, szép nagy babócád van, és ez a sok adat, bizti sokunknak hasznos lesz, ha már ott tartunk... :)

Őzi,
neked is gratula a nyakiredő vizsgálathoz (az hanyadik héten van, és hogy csinálják?), az AFP is bizti jó lesz, ne izgulj!!!!

Én ma voltam vérvételen, EKG-n, majd hétfőn megyek a dokihoz, remélem miden rendben lesz...

Többieknek is kitartást ebben a melegben, és jó gömbölyödést illetve csíkozódást!!! :)

Kép

Kép

Kép
luisa

Cicmerák! Gratulálok neked!

Luisa! Majd a vérvétel eredményt írd le légyszi.
Még mindig nem értem, miért eltérő két város vizsgálata. Nekem a 16. héten kell menni, ma megyek hüvelyi UH-ra.

Olyan fura, hogy most nem érzek semmit. Nem keltem fel éjjel pisilni, nincs éhségrohamom..

omr

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok, igaz mi még nem tartunk a bébiprojektnél, mert még csak 6 hónapos a kisfiam, de év végén szeretnék "nekilátni" a kistesó projeknek.

Ugye jöhetek?

Kép

Kép
pkagi

Szia pkági!
Nagyon édes a kisfiad!

Üdv nálunk!!!

omr

Szia Omr!

Köszi az üdvözlést.
Látom, hogy itt már nagyon sokan pocaklakóval büszkélkedhetnek. :)
Remélem jönnek majd akik későbbre tervezik a babát. :)
Nekem is még mondhatni frissek az élményeim a pocak korszakról. :)

Kép

Kép
pkagi

cic,

jó hogy jelentkeztél :) direkt idegelsz minket hogy nem mondod meg mit mutatott kettecskéd :D :D mert részemről én nagyon kivi vagyok

pkagi,
üdv itt :) a pasik a gyengéim,nekem is az van.mesélj magadról!akkor két évet akartok a két gyerek között?te ilyen bevállalós csaj vagy :D :D ?amúgy én kb a fiam 15 hós korára "hevertem ki" a pocokosság éleményeit,addig ziziztem mert nagyon hiányzott :cry: aztán könyebb lett most meg már alig várom a következőt :) de mondjuk én vagyok annyira önző hogy hiába akartam kettecskét nagyon korábban is meg pocakot is,önygilkos azért nem akartam lenni :mrgreen: én nem mertem bevállalni és igazából most is úgy ondolom hogy várnunk kéne még egy évet hogy 4 év legyen a két gyereke között de most már annyira akarom hogy merek :twisted:
Vendég

Helló lányok!

Gyomorégésre és savas a torkom tudnátok nekem ajánlani gyógyszert ami nem árt a babának
piros adrienn

Gigi :)

Mi az első kismanónkra 3 évet vártunk és sajnos így is orvosi segítséggel sikerült, de sikerült és ez a lényeg!!!
Igen 2 évet szeretnénk a két kicsi között. Nagyon sok embert megkérdeztem szerintük tapasztalatból, mennyi a legoptimálisabb korkülömbség a gyerekeke között és ez a 2 év nagyon optimálisnak tűnik, hogy együtt tudjanak felnőni a gyerekek és egymás társaságát is élvezzék.
Ugye itt van nálunk az a dolog is, hogy egy dolog, hogy mi mit szeretnénk és a szervezetem hogy dönt.
Mindenesetre megbeszéltük a dokival, hogy adjunk majd magunknak 6 hónapot spontán próbálkozásra és ha nem sikerül, akkor irány vissza hozzá.
Amúgy nagyon optimista vagyok. :)
Meg persze az sem mindegy mennyi Gyedet kapok, így nekem a legjobb így is a két gyermek egymás után. :) Persze nem ez az elsődleges szempont. Mindenképpen 30 előtt szeretném a másodikat és az idén töltöm a 28-t.

Kép

Kép
pkagi

Adri :)
Én úgy tudom a Rennie-t lehet szedni.

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok!
Adrienn, én is a Rennie-t akartam írni, a patikában úgyis megmondják, lehet-e!
Ági, jó, hogy jöttél! Asszem, többen vagyunk nem pocakosak, mint pocakosak... lesz ez még így se!
:D
28 leszel? A képet nézve én kb. 22-nek, ha tippeltelek! Én meg most lettem 29 júniusban!
Egyébként azt mondják, a második könnyebben összejön az elsőnél, úgyhogy hajrá! Szoptatsz még?
Lányok, ez már kezd nagyon fura lenni. Szerintetek a 35,2 nem túl alacsony?!??!! És nézzétek, milyen idióta görbém van!!! :shock: Kép

Kép
vio

Sziasztok!
Elegem van a főnökömből!!! :evil:

Más!
Holnap jön a védőnő, most hívott. Tök kedves a hangja!

omr

Luisa,
Koszi szepen! Nalunk a nyaki redot a 11. es 14. het kozott merik, en a 13+2 napon voltam. A vizsgalat egy uh-s meresbol (itt a baba nyaki redojenek vastagsagat merik + tobbek kozott megnezik a szivet es az orrcsontjat, mivel a legtobb Down-szindromas magzatnak szivproblemaja is van, es jellemzo meg az orrcsont hianya vagy kicsisege is) es egy vervetellbol (PAPP-A) all. Az eredmeny pedig nem kifejezetten negativ vagy pozitiv, hanem egy valoszinuseg, tehat hogy a kockazat a Down-kor illetve az idegcsozarodasi rendellenesseg elofordulasara alacsony, magas vagy...stb. Aztan ezeket az eredmenyeket majd kiegesziti a kiterjesztett AFP (vagy Quad teszt) es a 20 het kornyeki genetikai uh. Na remelem ertheto voltam, ha nem csak szolj!

Pkagi,
Udv nalunk! En is azt terveztem, hogy 30 eves korom elott ket gyerekem lesz de ez mar nem valoszinu. Viszont ma lettem 15 hetes es 28 eves :) Ez is valami, nem?
Ja es gratula a babadhoz, nagyon aranyos!

Nanett,
Ugye jossz majd az uh utan meselni?!?!

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Boldog Születésnapot Őzi! Ennél nagyobb ajándékot nem is kaphattál volna!!

omr

Omr,
Koszi szepen! Remelem Karacsonyra is ot kapom... a kezembe :)!

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Őzi,
köszi a leírást :)

Kép

Kép

Kép
luisa

Sziasztok,

Cic,

en is marha kivancsi vagyok am a bebi nemere es hogy miert nem hiszed el? Mast ereztel?
Miota beadtam az adataimat a nlc-n a kinai horoszkopba, kijott, h. fiu lesz. Erre tegnap 2x is megalmodtam, h. kislany lesz....
Es fenykepet is szeretnenk latni arrol a nagy pocirol!!!!

Pkagi,

Udv kozottunk!!!! Cuki a kisfiad!

Ozi,

boldog szulinapot!!!!! Jo Amcsiban? Mi eddig csak Europaban probalkoztunk, elotte Skandinavia volt. Nekem nincs otthonom, igy ott vagyok, ahol vannak a szeretteim. :-) Persze, h. a bebit kapod karacsonyra, csak nem a golya viszi, hanem Santa :-)

Omr,

Szegenyke! Nekem semmi bajom nincs veluk (4 db), mert SEMMI MUNKAM!!!! Amugy porges van napi 10 oraban, most meg semmi! Kb 3 mailt kuldtem ma... Ez is rossz. Raadasul meg szeretnem mondani minel hamarabb a dolgot benn, nem akarok babonas lenni, mert egyre surosodnek a vizsgalatok es egyeb inteznivalo....

Vio,

en nem ertek ezekhez a gorbekhez ugyan, de akkor is fura nagyon.... Amugy jol vagy?

Nyaki redo nalam a 12. heten lesz merve, ez az idealis is, de a korhazban pattogtak, h. "tul korai lesz es valszeg nem latszik majd semmi"... ?! Mi nem fog latszani? Az a gond, h., utana 1 hetre megyunk nyaralni es akkor nem tudok menni. Mivel 4 hetig merheto, nem mulhat az 1 het nyaralasomon....

Ja es mondtak, h. a vizsgalat 2-3 orat !!!! tart... ?????!!!!! Tobbiek????

Luisa,

neked mikor kell menni nogyogyihoz? Csinaltatsz UH-t?
Nekem aug. 3.... Jo lenne ugy elmenni nyaralni, h. tudom, h. minden OK.

KépKép
KépKép
vitte

Vitte,
Koszi szepen! Igen, nagyon szeretunk itt lenni, de Europaban is szivesen elnenk a jovoben, ott is leginkabb angol nyelvteruleten.
Ja, es nem tudom elkepzelni mi tartana 2-3 orat. Lehet hogy otthon maskepp van mint itt, de nekunk egy szuk orat vett igenybe a vizsgalat, pedig mindent 3x-4x megmert a doki, hogy minel pontosabb adatokat kapjon...

Omr,
Tenyleg, mi a baj a fonokoddel? Szethajt?

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Őzi!
Nagyon boldog szülinapot kívánok! Reméljük, teljesül szíved minden vágya.

Reggel megyek az UH-ra, nagyon reménykedek, hogy jó hírrel tudok visszajönni. Ha nem, lehet, hogy nem lesz erőm rögtön írni.

Vitte!
Nálunk nem tart 2-3 órát, max. 20 percet. Lehet, hogy a várakozási időre gondoltak.

Szóval kérlek Titeket, drukkoljatok nekem. Már tegnap éjjel sem tudtam aludni.

Pkagi!
Üdv közöttünk.

KépKép
nanett

Nanett,
Koszi szepen!
Hat persze hogy drukkolunk neked! Megertelek, en is izgultam, pedig nem is voltak elozmenyeink... Nagyon varom, hogy gyere holnap es meselj! Probalj meg azert pihenni, reggel mar mindent tudni fogsz, es bizom benne, hogy nem lesz semmi gond!
Nagyon szoritok neked! ++++++++++++
Puszi es kitartas!

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Nanett!!!!

Minden rendben lesz, mindannyian szoritunk!!!!

Varunk vissza a leheto legjobb hirekkel!

KépKép
KépKép
vitte

sziasztok lányok!

Tegnap voltam dokinál, de majd csak jövőhét kedden néz UH-val. Most megnézte a méhszájat, meg hogy mekkora a méh. Azt mondta öklömnyi. Mármint az ő ökle. Az meg jó nagy.
Elmondtam az aggodalmaimat, eléggé megnyugtatott.

Reggel a védőnőmmel találkoztam, elkísértem dolgozni, aztán jöttem tovább én is.
Itt újra felidegeltek, mert közölték, hogy mivel nincs forgalom a boltban, menjünk át a műszakiba ablakot pucolni (egy a főnök). Ma megmondom neki, mert közlöm, hogy én nem vagyok hajlandó létrára mászni. Elegem van belőle.
Kitaláltuk a családdal, hogy aug. végéig maradok, aztán munkanélküli, aztán semmi, aztán egy magas fizetésű munkaviszony és akkor nem 40 ezer Gyedet kapok, hanem kb 80 at akár. Nem mindegy..

Nanett!!! Írj le mindent!!!!!!!!!!! Már nagyon várom! Drukkolok neked! Nektek!!!

omr

Megjöttem Lányok! Mindenkinek köszönöm a drukkot. És igen, most úgy néz ki, rendben van minden. A tarkóredő 1,2 lett. Majdnem sírtam.

Egyébként 52 mm a baba, az is a korának megfelelő. Megvan a két keze, a két lába, szépen ver a szíve.

A bpd az mi? Az 20 lett, csak idáig még nem jutottam, hogy tudjam, mit jelent.

Megbeszéltük az AFP időpontját, az azt követő UH-t... Közben szemészhez kell majd mennem, mert elég vak vagyok, hogy mit javasol a szülés módjának. Meg majd fogorvoshoz megyek. De ezek már csak részletkérdések.

Viszont képet azt nem tudok feltenni, mert bekrepált a nyomtatója a kórházi UH-nak. De nem is nagyon érdekelt most engem, nem ez a lényeg. Az előző babáról volt egy csomó UH-unk, aztán...

Mindenkinek szép napot kívánok!

Most nagyon boldog vagyok. Köszönöm mindenkinek, aki gondolt rám.

KépKép
nanett

Sziasztok Csajok!

Bocs, hogy tegnap nem írtam, kirándulni!!!!! voltunk a munkatársaimmal. Szupcsi volt nagyon! :P :P Remélem mindenki jól van!!!

Vio
Tényleg keszekusza az a görbe. :shock: :? Várj picit, szerintem -ha érzed a hasadon a pé-t -, ne mérd. De ez csak az én javaslatom. Az hogy ilyen, kicsit téged is idegesít, nem? :roll:

Pkagi
Üdv a topicban! Nagyon édesek vagytok együtt a képen. Szerintem is ideális korkülönbség a 2 év, de ugye ember tervez....... Mindegy, én mindenesetre mielőbbi sikereket kívánok neked a pocakosodást illetően. :wink: :wink:

Omr
???? :shock: Mi az hogy aug.-ig maradok, utána munkanélküli, semmi..... aztán új mhely, több gyed??? ezt hogy érted? Te tudsz olyan ÚJ munkahelyet, ahova terhesen is felvesznek, csak azért, hogy több gyed-et kapjál? :shock: (Nekem is jó lenne.) Vigyázz ezzel!!!! :wink:

Cic
Örülök, hogy jelentkeztél és hogy megnyugtató eredményeken vagy túl. Hogy bírod ezt a forró nyarat? Gondolom nem könnyű. Miért írsz a hasadról úgy, hogy brutális? Megnézhetjük mi is? Majd mi eldöntjük, milyen. Fotózd le légyszi! :D :D

Még jövök

Benita
benita

Sziasztok!

Hogy vagytok????

Cic! Orulok hogy minden rendben veletek, ha tudsz tegyel fel egy UH kepet a pocaklakodrol :)

Pkagi! Udv koztunk :)

Nanett! Nagyon orulok hogy minden rendben, most mar mondhatjuk lassan hogy nyugalom minden rendben van :) Vigyazz magatokra pihenj sokat!!

Ozi! Utolag is boldog szulinapot!!!!! :lol: :lol:

Benita! Megyek msn-re csak kesobb mert most mosok!

Rolam csak annyit hogy ma jon haza Apacska akit mar nagyon varok mert multhet ota nem talalkoztunk, szerencsere ez a hulye kulfoldi melo mar nem tart sokaig juli. vegeig de szeptember oktober korul folytatodik de meg passz hogy hol! Tegnap nezegetunk a neten lakokocsit es tok aranyos volt a Parom hogy mondta hogy hogy lehetne berakni egy babaagyat ha megyunk vhova es azert szeretne egy olyant hogy itt az orszagba eltudjunk menni ide-oda :lol:
sajnos nem marad itthon sokaig hetfon visszamegy reggel en megy megyek le Siofokra Nagyimmal meg a 2 unokatesommal, de csak par napra mert vasarnap repulok ki Genfbe es kint leszek megint Apacskanal 1 hetig es egyutt jovunk haza a kinti autonkal vegre es mar nem is megy vissza melozni oda!!! :lol: :lol:
Aztan jon a Parom fia Angliabol 3 hetre, hogy akkor lehet hogy nem annynira leszek, mert hogy kileszek faradva, rem rossz kolyok!! Kicsit hyperaktiv :? :? :?
Hat ennyi a nyari program, de talan ha visszament a fia akkor elmegyunk ketten vhova ide a kozelbe a tenger melle!

Huuu bocsi hogy hosszu lett meg unalmas tema de jol esett leirni :lol:
Puszi

Kép

Kép
cirkuszka

Nanett!
Gratulálok!! Nagyon jó érzés lehetett már látni!

Benita!
Hát az úgy van, hogy a férjemnek van egy BT-je és oda felvesz 2 hónapra :D
Kicsit szívunk addig a sok járulékkal, de utána meg nem mindegy.
Most, hogy ma elhatároztam, megmondom a főnöknek, nincs sehol. A torkom viszont megint egyre jobban fáj.. :(
Haza kéne mennem pihizni.. de hát még több 6 óra hossza..

omr

Sziasztok!

Ismét vagyok egy rövidre. Ma megyek 5-re a dokihoz pé lesőbe. Szerintem lehet, hogy ma van, kicsit fájdogál a hasam. Na mindegy Uh-n úgyis kiderül. Szombat óta önmegtartoztatásban élünk, remélem, ezzel végre sikerül összehoznunk a bébit. Ahogy visszaemlékszem tavaly is így volt valahogy. Júli 30-án volt meg utoljára nyaraláskor, utána elmentem még 1 hétre Bulgáriába a táncosokkal egy nemzetközi fesztre, persze apa nélkül és utána pont pé-kor jöttem haza és elsőre összehoztuk a kicsit, aki szegényem sajna el is ment tőlünk. A lényeg, hogy akkor sem voltunk együtt 1 hétig. Úgyhogy ma minden kiderül, kivéve a hormoneredmény.

Ennyit magamról.

Látom mindenki nehezen viseli a meleget, főleg a kismamikat sajnálom. Hogy bírjátok?

Pkagi: üdv közöttünk, remélem az idén Te is babás leszel. Nagyon édi a fiad. Tudod én is kis korkülönbséget szerettem volna, dehát a válás betette a kaput. Azóta meg hiába próbálkozunk nem igen akar hozzánk leköltözni az angyalka. Sajna, így több mint 6 év lesz a gyereke között, dehát ez van. Még szerencse, hogy a sogórnőmnek ilyen kicsi gyereke van, talán majd azzal összenőnek.
A párom gyerekei meg már nagyok, ők biztosan inkább őrző védő szemmel fogják kísérni a tesójuk életét, de ezt nem bánom, mert nyugodt szívvel merem rájukbízni egy esetleges sétára például.

Benita: Látom te hamarosan mész szabira dejó neked. Nekem még mindig van egy hét, aztán két hét szabi. Az első héten takarítást tervezek és ablak pucolást. A második héten nyaralni megyünk a KRK szigetre. Már nagyon várom, szeretem a tengert. Ti mentek valahova?

Anita
Kép
Kép
péknéanita

szia Anita!

mennek a drukkjaim.
Mi szombaton jöttünk haza a Krk szigetről, nagyon jó volt. Pontosan hova mentek? nem Uvala Scottba??Mi már 3 éve oda járunk....

zsuzska80
Szombathely

Nanett
Nagyon örülök, hogy rendben találtak mindent a vizsgálat során. Látod, nem kell úgy félni. :wink: :) :D Gondolom nagy kő esett le rólad, megkönnyebbülés lehetett. Igazán örülök. :P :P
Kérdezted, mi a BPD, akkor mondom (írom): biparietális átmérő. két halánték közti távolság (magzat egyik fajta fejmérete).

Cirk
Jó bőséges a nyarad, úgy látom. Nem semmi! Légy vidám mindig, és meglátod, rád köszönt a szerencse is!!! :wink:
Már csak ma és holnap vagyok!
Képzeld! Nem tudtam otthonra netet köttetni, ezért csak nagy ritkán leszek elérhető a köv. 4 hétben. :( :(
De igyekszem.

Figyu Lányok!!
Már csak 2 nap :!: :!: leszek elérhető a neten! Már készülődök a NAGY SZABADSÁGRA!!! :P 8) :P 8) De ígérem, hogy ahonnan tudok, jelentkezek!
És remélem, mire visszajövök, nagy pocakos bandát üdvözölhetek -újak, régiek, stb.- !!!

Benita
benita

Omr
Aha, értem. De arra figyelj, hogy a folyamatos biztosítási jogviszonyod ne szakadjon meg :!: , tehát ha munkanélkülire is mész, utána egyszerre legyen munkaviszonyod, azt felejtsd el, hogy "semmi", mert akkor nem a bér alapján kapod a gyedet.
Ja, és fájó torokra én sós vizet ajánlok kizárólag öblögetésre.

Ancsa
Nagyon-nagyon szurkolok neked pocaklakó-ügyben!!! Őszintén kívánom, hogy "pozitívan" alakuljon a köv. hónapod.
Tudod mit? Próbáld ki a szüléskalkulátort :shock: a babanet-en, kiváncsi lennék, melyik napot számítja ki neked pé-nek. Nekem mindig akkor van, amikorra írja.
Mi nyaralni csak néhány napra megyünk, pontosan még nem tudom, hova. Vszínű, csak a Balatonra megyünk le. Bár pár napot szeretnék Debrecenben, vagy Tokajban is eltölteni. :wink:
Kitartást erre az egy hétre, bár ahogy közeledik, egyre nehezebb.

Benita
benita

Benita!
Nekem pont azt mondták, hogy az lesz a jó, ha 30 napig megszakad. Mert akkor majd csak a BT-nél eltöltött időt nézik.
Na de nem tervezek tovább majd csak ha minden O.K.!
Köszi a javaslatot torokfájásra. Este már sós vízzel próbálkoztam én is!

Elmondtam a főnöknek... Gratulált. Nem is akar felvenni senkit a helyemre, szegény kolleganőmet nem irigylem. Minden szombat az övé most már helyettem is..

omr

Zsuzsa:
Mi malinskára megyünk nyaralni. Mi minden évben máshova megyünk. Tavaly Pakostáne-ban voltunk ott is nagyon jó volt. A párom ilyen, hogy ahol már voltunk oda nem megyünk mégegyszer. Most meghódítjuk a KRK szigetet. Jövőre meg még nem tudjuk. Ha közbe szólna az angyalka akkor valószínű belföldön megyünk el néhány napra. De ez attól is függ mikorra leszek kiírva.

Benita:
Már néztem a kalkulátort, de nekem mindig abba az intervallumba teszi a pé-t. Pl. ma elég sokat fájdogál a hasam. És ez még csak a kezdő nap. De délután megtudom, mit mond az Uh. már nagyon várom.
Mi már vagy 8 éve nem voltunk a Balcsin. Nem szeretem, drága és mocskos a vize, pedig itt van 30 km-re. Inkább melegvízűek vagyunk, inkább wellnesbe járunk fürdeni. De az Alföldre én is szívesen elmennék, majd talán jövőre.

Anita
Kép
Kép
péknéanita

Hajrá Alföld! Gyertök csak gyertök! Van itt gémöskút, mög paprikafőd, sok tehén mög birka...
Na de tényleg jó hely. Itt van Szeged, Ópusztaszer...

omr

Sziasztok!

Cic! Muti már a hasad! Tényleg 38 hétre jött? Mit nem adtam volna, ha legalább egy-két nappal előbb születnek a gyerekeim, de nem! Én hajlamos vagyok a túlhordásra! Terminus után minden napot egy hétnek éreztem....meglehet, hogy nagyobb lesz pedig, mint az első! Nekem 3,25 volt a fiam, 3,95 a lányom!!! Harmadiknak nem szeretnék ekkorát!!!! Na jó, ez nem biztos, hogy mindenkinél így van. Van ellenpéldám is. Barátnőm először 2,80 asat szült, a második baba meg 2,20 lett...

Őzi, boldog szülinapot tőlem is... utólag. :wink:
Egyébként ezt az orcsontos dolgot én nem is tudtam! Tényleg hiányzik az orrcsont?! Nálunk képzeljétek, a házban van egy down-os baba. Nem tudok részleteket, hogy tudták-e előre vagy nem. De olyan édes kislány!!! 2 év körüli, hát nem tudom, vállalnak-e mégegyet.

Vitte! Köszi, amúgy jól vagyok! Ma már 36-ra felkúszott, különösebben nem izgat annyira még, csak nehogy hétfőig megjöjjön, illetve ha igen, addig tudjam le. Menstruálva nem lehet vizsgálatra menni!
De ilyenkor igazából mit állapíthat meg a doki, hogy már zárva van a méhszáj? Vagy uh-n is megnéz? De neki csak hasi van. Többiek? Ilyenkor a kontrollon mit csinálnak?
Egyébként nem értem, milyen vizsgálat tart el több órán át terhesség alatt? Nekem nincs ilyen tapasztalatom. Arra emlékszem, hogy félidő körül van egy részletes uh-erről beszéltek? Az biztos, hogy hosszabb volt, dehát több órán át... nekem nem tartott addig.
Anita! HAJRÁÁÁ!!! Az tényleg jó taktika, ha "minőségi" az anyag :oops: :lol: 8) -mi is erre szoktunk ilyenkor figyelni.
Meleggel kapcsolatban én megőrülök, ha ki kell menni, képzelem a kismamikat, milyen lehet. Ki se viszem a gyerekeket, csak este fele...aztán zuhany. Itt bent legalább "hűvös" van, 26 fok.

Benita, nagyon-nagyon jó pihenést kívánok!!! Aludj sokat!!!
Egyébként most semmi olyat nem érzek, mint múltkor, a peteérés alatt... fogam nincs, mi ez. Pé alatt miért ne mérjem a hőmet?
Nem akarok senki agyára menni, de látom, feljött a GYED-téma. Esetleg valaki profi ez ügyben? Mert egy barátnőm elég nagy gázban van emiatt. De feleslegesen nem fárasztok senkit...
Puszi

Kép
vio

Vio!
Írd le nyugodtan a Gyedes problémát, anyukám könyvelőirodában dolgozik, ott szoktak tudni ilyenekre válaszolni.

omr

Anita:-)

mi azt csináljuk hogy minden évebne elmegyünk Uvala Scottba, és onnét bejárjuk az egész vidéket!
Most pl a szobaablakból a Krk hídat lehetett látni...gyönyörű volt...
Voltunk Baskán-oda feltétlen menjetek el-, Kimno-ban voltunk motorcsónakkal, voltunk Siloban és Vrbnik-ben is...a babát szeretnékbe tettem fel tegnap képeket nézd meg...ha gondolod...

Ja és azért megyünk mindig Uvala Scottba és onnét megyünk el mindenfele, mert nagyon olcsó, szállodában laktunk félpanzióval és így is nagyon olcsón megúsztuk.

Balaton: sztem teljesen más mint pár éve...nekem tetszik, és nagyon olcsó is lett...Ho. nagyon drága lett, az ásványvizet aranyárban mérik...mi már csak a balcsira megyünk, mivel a tengert már megjártuk!!

:D :D :D :D

zsuzska80
Szombathely

Omr! Tényleg? Hát én megpróbálom a saját szavaimmal, aztán ha nem elég érthető vagy hiányos, utána kérdezek. Szoval most 2 éves a gyerek, és olyan munkahelye volt, ami határozott időre szólt. Közben lett terhes. Kapásból azt mondták, hogy egyeske után nem jár GYED, mert lejár a szerződése. Aztán csak valahogy kibulizta, hogy mégis adtak neki visszamenőleg, valahogy úgy, hogy újra felvette a főnöke, vagy ilyesmi. Aztán most ketteskével terhes, 18 hetes körül, és egyeskére májusig kapta a GYED-et. Viszont azt mondta a főnöke, hogy ketteske után már nem fog kapni, mert megszűnik a munkahely. Van valami egérút???
Köszi!!!

Kép
vio

Szia Vio!
Megkérdezem amint tudom, de most anyukám mamámmal rohant a kórházba, mert elesett.
Szilánkosra tört a válla.
Szegény mamám 86 éves, de még mindig rohangál....

omr

Sziasztok,

Pekne Anita,
KRK fantasztikusan szep, Baska a legszebb sztem, Krk cuki halaszvaros. Ott toltottuk a 2. haz. evfodulonkat tavaly. Barmikor visszamennek! Kivancsi vagyok, nektek hogy fog tetszeni.

Nanett,
nagyon orulok!!!! Nem hiaba szoritott mindenki...
Akkor most mar tessek nyugizni!!!! :-)

Omr,

Irigyellek, jo tullenni rajta, ezutan mar tuti nyugisabb lesz nalad is.
Bar en itt tartanek mar... Kukac vagyok... :roll: :oops:

Zsuzska,
Nem tennel fel egy kepet Krk-rol?

Benita,
Jo pihenest es feltoldodest!!!! Varunk vissza!!!!

KépKép
KépKép
vitte

Sziasztok Lanyok,
Koszi megegyszer mindenkinek a koszontest!

Nanett,
Gratulalok!!! Latod nem lesz itt semmi gond. Kepzelem, hogy megkonnyebbultel... A kep miatt meg ne aggodj, a lenyeg, hogy minden rendben van.

Omr,
Remek hogy megnyugtatott az orvosod, jovo heten meg megint lathatod a babad!

Benita,
Orulok, hogy jol erezted magad tegnap. Gondoltam am rad mikor rolam patakokban folyt a viz, hogy te most biztos gombaszol aztan fozocskeztek valami finom bogracsos kajat, ott a gyonyoru Orsegben... aaaa, nem irigyeltelek! Mi holnap mar nem talizunk, gondolom megint elobb hazamesz, ugyhogy nagyon kellemes pihenest kivanok, teljen nyugodtan a szabadsagod! Ha tudsz, akkor gyere neha ;) ...

Cirku,
Jo suru nyarad lesz! Aztan ahogy igerted, nem teljesen eltunni!

Anita,
Gyere majd meselni doki utan, kivancsi vagyok mit lat majd! Mennek a drukkok!

Vio,
Hianyzik vagy kicsi az orrcsont. A Down-koros gyerekeknek es igy a magzatoknak is altalaban vastag a nyaka es lapos az arca.

Na pa!

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Zsuzsa:

Köszi, megnéztem a képeket tényleg nagyon szép hely. Remélem, nem fogunk csalódni mi se.
Mi apartmanba megyünk, mert a gyerekek miatt nem akarunk bármilyen panziósba menni. Mi szeretünk kirándulni, és aludni minél tovább, így ne legyünk megkötve, hogy 8 reggeli este 18-kor vacsi. Inkább magunk főzünk valami egyszerűt, vagy elmegyünk enni valahová.

Anita
Kép
Kép
péknéanita

Oké Őzi! Ha tudok jövök még ma és mesélek. 17 órára megyek. Lesz egy rohanásom, de már nagyon várom a fejleményket.
Majd jelentkezem.

Anita
Kép
Kép
péknéanita

Sziasztok, jó reggelt!

Hát tegnap voltam dokinál, hát őszintén szólva nem sok jóval kecsegtetett. A 15. napon 16mm a petém a jobb petefészkemben. Ami azt jelenti, hogy még 3 nap mire beérik, mert 22-24mm- esnek kell lennie. Mivel elég hosszú a cilusom átlag 35 nap, ezért előfordulhat, hogy nem tudja elérni a megfelelő nagyságot és előbb kilökődik, ezért nem tud megtermékenyülni. Ez történik nagyobb valószínűséggel. A hormon jövő héten lesz meg, akkor derül ki, hogy van-e még probléma. Egyenlőre megint kaptunk 3 hónap gyógyszermentes próbálkozást, utána, ha addig véletlenül nem jön össze, kezdjük újra a clostit ( aminek sok értelmét nem látom). Most több hónapon át kellene szednem. Hát ennyi. Az igazság az, hogy nálunk csak véletlen folytán lehet baba. Ha nem érik be a tüsző, akkor nincs baba. Akkor spontán leválik és megjön újra a mensim. Úgymond teljesen elkeseredtem, hogy ez így van. A fiammal nem volt semmi probléma....

Anita
Kép
Kép
péknéanita

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?