Babus,és vettetek hozzá valami zhuzhu-lakot is?Vagy csak a hörcsögöket?
Jó lenne azt a bölcsis játszócsoportot is megnézni,de még nem keveredtünk ki a takonyból
Móni,szerintem jól csinálod,ha bilizni akarnak,akkor csak hajrá,én arra gondolok,hogy most elkezdem,pedig semmi affinitásuk nincs még rá,és akkor végig se csinálom...
Nincs a fürdőben fregolitok?Mikor panelban laktam,igazából2003-ig,akkor mi ott teregettünk a kád fölött.Múltkor láttam a bauhausban olyan jópofa fregolit,nem az a vékony madzagos,hanem a vastag rúd,nekem a ruhaszárítón is az van,és nem marad meg a csík a ruhákon.
Én 1 hónapos korukig vasaltam
Törpi,igenigen,asszem az a lényeg a szárítón,amit te leírtál,hogy nem az egész adag ruhát amit mosol szárítasz,hanem kevesebbet.
Alváshoz próbáld ki valamelyik variációt,utána kéne olvasni.Asszem az egyik az,hogy elöször megfogod,visszaviszed,és elmondod,hogy éjszaka van,és alszunk.Kijössz.Legközelebb visszaviszed,és csak annyit mondasz,alszunk.A következőnél szó nélkül viszed vissza,és kijössz,és ezt még annyiszor,ahányszor előfordul.Nem mész bele beszélgetésbe,semmibe,elvileg ezzel leszokik,mert semmi érdekeset nem talál majd az egészben.Első nap lehet ötvenszer kell visszavinned,de ez napról-napra kevesebb lesz.Bár ezek ugye jól hangzanak egy gyereknél,meg ha nem ordít,csak jön(mint nálunk hajnal 3kor Nonó),szóval nem tudom mennyire működik.A másik asszem egy olyan volt,hogy leülsz az ágya mellé,és megvárod míg elalszik(újra-és újra)és minden nap kicsit távolabb az ágyától,de közelebb az ajtóhoz ülsz le,és egyszercsak már le se ülsz,mert kívül vagy.Persze ezt sem próbáltam,szerencsére nálunk az a néhány bepróbálkozás halkan történik,és szó nélkül mennek vissza az ágyukba,ha észreveszem őket,és felkelek...Illetve minden este el kell mondani,hogy ez itt a ti ágyatok,az ott apáé-anyáé,mindenki alszik az ágyában,és reggel lehet csak jönni.De úgy veszem ki a szavaidból,hogy azért annyira nem is bánod,vagy legalábbis nem mindig,hogy jönnek át,ezt ugye tudják ők is.Hát nem egyszerű...én azon csodálkozom,hogy 7 hónap(13-20 hónapos korukig) éjszakai evés után 3 nap alatt sikerült Nonót leszoktatnom,fokozatosan kezdtük mi is,elöször kivittem,átpelenkáztam mint addig mindig,beültettem picit az etetőszékbe,aztán visszavittem tápi nélkül.Másnap csak kivettem,persze ordított,és mutogatott az ajtó felé,hogy arra,arra,kimentünk,de nem cseréltem pelust se,mentünk is vissza,aztán harmadik nap csak kivettem,megsimogattam,elmondtam,hogy éjszaka van,és alszunk,persze akkor is ordított kicsit,de megnyugodott,és onnantól nem eszik éjjel.Igaz akkor még rácsos ágy volt...Na nem könnyű,de elöször magadat kell elhatározni.
Zsófi,a nagyszülők már nem főznek?Ők hangoltak le ennyire?
Nálunk virsli és krumpli meg hagyma mindig van itthon,így paprikáskrumplit bármikor hamar meg lehet csinálni,vagy egy krumplistésztát esetleg...nagyon nehéz ha nincs segítség,sajnos nemsokára mi is hasonló cipőben fogunk járni
Timi,tényleg jobban jöttök ki anyagilag a rendelős kajával?Mennyi egy hóra?
Sajnálom,hogy ilyen rosszul állnak a dolgok a csajokkal,meglátod változni fog!
Manó tényleg nem aludt?Néha Balázs is bepróbálkozott,de olyankor szólok,hogy jön az ággyártó bácsi,és elviszi annak az ágyát,aki nem szeretné használni
Műbalhé megtapsolása jó ötlet
igazad van,nem jó,ha ilyenkor engedek,de végülis a műbalhé néha olyan jól sikerül,hogy tényleg megüti magát,pedig csak úgy akart csinálni
BésB akkor bejött
nagyon nagy dumájuk van
Nálunk most meglepő változás történt.A fa kockák,amik kis kocsiban vannak,Timi te tudod mire gondolok
szóval kipakolgatták a kockákat,beletettek valami állatot,és húzták fel alá...rettenetes.Egyszercsak leültem,és csináltam a kockákból egy vonatot,egymás mögé raktam 6 kockát,az elejét,hátulját kicsit magasabbra csináltam,és ráültettük a pici bábukat utasoknak.Elvarázsolva nézték,Balázs azóta(4 napja)mindennap épít,hol vonatot,hol várat,hol repülőt,rakosgatja a kis bábukat,szóval el se hiszem,apa pont száműzni akarta a nyárikonyhába,mert idegesítő a kocsi hangja,és tessék...kedvenc játék lett,eddig max tornyot építettünk,de most,kész műalkotások születnek,és egész nap:nézd anya,nézd anya,és mutatja éppen mit sikerült építeni.
Épp most szaladtam be,Noémi felsírt,vagy rosszat álmodott,vagy nem tudom,de holnap fel kell hívnom a gyerekdokit.Még mindig nem keveredtünk ki a takonyból,és ilyen még nem volt,nem bírom kiszívni az orrát.Ülve semmi,de semmi nem jön,fekve egy kicsi,3-4x is fújok sterimár,szívok,fújok-szívok,és semmi.Ugyanúgy nem kap levegőt.Rosszat sejtek,valahol lerakódott,vagy nem tudom,de eddig arra gondolam,hogy a sterimárban már kevés van,és csak épp spriccel,így a hétvégén nem igazán haladtunk,de ma vett apa,és így sem.Most is alig valami jött,de levegőt nem kap...pedig van rutinom orrszívásban,ilyet még nem tapasztaltam
Ilyenkor a szuper neomicines gyógyszertári orrcsepp,az átjárhatóvá teszi,de visszadugul mhamar neki,és abból sem lehetne sokszor,így is többet kap szegény.Ketejüknek elkezdtem adni a fenistil cseppet,benyaltak egy üveggel,akkor úgy is nézett ki,hogy már kijövünk ebbőlaztán csak rosszabb lett,én hülye meg elfelejtettem folytatni a fenistilt,most jutott csak eszembe.Eddig mindig alap volt,tiszta zizi vagyok.Lehet javulna is a helyzet,de most meg már nem merek adni,mert az van a papírján,hog közvetlen evés elött...na majd reggel!