Új privát üzeneted érkezett!

Most viszonylag fokozatosan hűl az idő, fokozatosan lehetne hozzászoktatni őket. Én miondig kivittem, kitettem hidegben is, kivéve, ha nagyon szmogos volt a levegő. Jól felöltöztetve látni fogod, h mennyit bír, ha nagyon hideg az orra, pofija, beviszed. Legalább is én így csináltam.
1. fiammal a fokozatosság a következőképp sikerült: januárban született, kb 2 hetesen elkezdtem levegőzteteni, 1. nap 15 perc az erkélyen, 2.nap kb20perc. 3. nap elmentünk a havas erdőbe sétálni, fél óra múlva néztünk, h húha, lehet, h haza kéne indulni, szóval a fagy hidegben több mint egy óra :oops: :lol: . na, ő mostmár 12 éves, most sem egy fázós alkat :lol: :lol:

Szóval nem így kell, hanem fokozatosan :lol: :lol:

Egyébként telihold van, lehjet, h az is ront az alvókájukon. Nálunk Nonó tegnap f12kor még pápázva vonult ki a szobából :roll:
Különben az enyéim nagyon szerettek hidegben kint aludni a babakocsiban, mindig jobban aludtak kint, mint bent, ezért még viszonylag nagy korukban is kiraktam őket, tényleg, amíg be tudtam passzírozni őket a babakocsiba vhogy.

Szép hétvégét mindenkinek!
Claire
claire

Köszi Claire, most is voltunk kint 1 órát....elég jól bírják :). Neked is szép hétvégét!
deni78
Budapest

Lenne még egy kérdésem....levendula illóolaj? Használhatom a fiúk szobájában? (1-2 csepp kis illatpárnácskára) Olvastam,h.nagyon jó, de azt is,h.1 éves kor alatt nem szabad, csak levendulavizet? Persze ezt a forgalmazó írta (levendulavíz).
deni78
Budapest

én pici koruktól használtam, már a textil pelusra is, ami a fejük alatt volt, vagy a nyakukban, most is szoktam ha taknyosak , meg jól fertőtlenít.

C
claire

Ide is leirom....

Lanyok, persze megint le vagyok Toletek maradva, pedig folyton meg akarlak hozzank Titeket hivni (utoljara mult vasarnapra, de persze mire osszeszedtem magam, hogy megirjam, mar keso volt....). Esetleg most szombat delelott jo valakinek...? Irni/olvasni nincs idom; talan szoban behozzuk...?

Amugy azert irok, mert egy rem edes verset talaltam, es meg akartam Veletek osztani. Azt hittem, feltalaltam a spanyol viaszt, mikor a 2009-es topicban is megtalaltam; lehet, tan itt is volt mar...? Mindegy, szerintem nagy elmeny nekunk, ikres mamaknak, igy nem kar a helyert erte:

Bartos Erika: Ikrek

Gyermekáldás szállt a házra,
Ikrek jöttek a világra.
Két kis ember, két ölelés,
Két ringatás, két nevetés.
Egyik ilyen, másik olyan,
Egyik pihen, másik rohan,
Egyik erre, másik arra,
Egyik szőke, másik barna,
Egyik szelíd, másik harcos,
Egyik csendes, másik hangos,
Egyik bátor, másik félénk,
Egyik fáradt, másik élénk,
Egyik békés, másik dühös,
Egyik nyugodt, másik nyűgös,
Egyik vidám, másik mérges,
Egyik szomjas, másik éhes,.
Dupla bútor, dupla ruha,
Dupla kocsi, dupla vita,.
Ikres szülők, ikres apák,
Ikerszülő édesanyák,
Dupla hangtól zeng a házuk,
Dupla áldás szálljon rájuk!

Elvezzetek!

Ha erdekel esetleg szombati talalka, irjatok privit!!!

zsebibabak
zsebibabak

Köszi Claire, most már én is cseppentek a kis "ágyikósplüssre" :).

Kérdésem ismételten lenne, borostyánnyakláncot érdemes venni?
Tényleg használ? Vagy?......
deni78
Budapest

Zsuzskó, hány cm? Mert állítólag fontos az is.... és van valami hatása? Vagy azt csak folyamatos használat mellett lehet észrevenni? És mennyiért van? Mert amit én nézek oldal, ott 3400 Ft....(borostyanbolt.hu)
deni78
Budapest

Na, mivel körianyutól megkapják a fiúk Mikulásra, ezért ma megvettem nekik :) Fölraktuk...hát majd biztos használ :))))
Szép hétvégét Nektek!!
deni78
Budapest

Nem érdemes venni sztem láncot. Nekünk van, és semmit nem használ. Rajtuk van, mert ha már megvettem ennyi pénzért, akkor nem dobom ki.
Enyimeket sose nyomta meg. Én a legkisebb méretűt vettem nekik.
A hatását meg akkor fejti ki, ha folyton a nyakukban van. És megfojtani sem tudják se egymást, se magukat vele.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey

Én nagy ásvány rajongó vagyok, de nem hiszek ebben a hatásban. Amúgy fóbiám van a nyakra tett cuccoktól, de ez az én bajom!
Viszont szép :D !

Claire
claire

jajmicsodanap......mi volt? Front? Vagy MI A SZÖSZ?! ....valami "gyógyírt" kérek az ilyen nemalszunkcsaknyűgösködünk napokra :)
Előre is köszönöm!!!
deni78
Budapest

ROssz helyen koopogtatsz.... :( tegnap este f12kor aludtak el...
ennyit a gyógyírről. Talán más jobb receptet ad, sajnálom :( .
Kitartást a túléléshez!

claire
claire

Uhh, az se semmi!.....
Tegnap a nagy nemalvások ellenére is csak 22:30 körül volt alvás......ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :twisted:
De! Reggel 6-ig csönd volt :roll: utána pedig kajcsi és 9-ig szunya. De ha az ember kinéz az ablakon, látja,h. milyen :x idő van. Szóval nem csoda........
Claire........kitartunk! :)
deni78
Budapest

Tegnap oltás "hegyek",ma meg újhold.... :D és a napocska meg....áááá,,,,már azt sem tudom milyen! :? :)
Remélem jól vagytok...Többiek.
deni78
Budapest

Jól, Jonit megműtötték orrmandival, ésa átment a családon a hányós-hasmenős vírus, szerencsére már kifelé megy.
C
claire

Claire, remélem már teljes a gyógyulásotok, nem lehetett könnyű. Zsuzskó, jobbulást! Nálunk most Zozó tiszta nátha...éjjel-nappal orrszívózás.....
De legalább süt a napocska!!! :)
Jaj, Claire, tudod mit szerettem volna megkérdezni?....hogy altattátok az elején az ikreket? Mert nálunk még mindig ez megy csak,h.egyiküket bevisszük, elalszik, aztán a másik fióka meg itt nyűgölődik kint velünk, és ha már bealudt, akkor bevisszük ...óóóvatosan. Egyszerre sosem fog menni? :(
deni78
Budapest

Köszi, tegnap a párom volt soros :roll: , Joninak kicsit hasmenése van, remélem nála ennyi!
Ikrek: én együtt szoptatom őket, és együtt is alszanak, bár sokszor csinálták, h felváltva keltek :roll: nehogy anya unatkozzon :wink:
Persze ha éjjel csak az egyik kel fel, akkor nem keltem fdel a másikat, de még napközben is csak ritkán.
Nekem a másik ikrek is együtt aludtak, tulképpen 5 éves korukig, egy nagy dupla matracon. Most a kicsiknek is olyat csinálta, csak kisebb, mert nem fért el a 2 nagy matrac. De azért jó kis kuckó.
Miért így csináljátok, felkeltik egymást? azt különben nálunk is csinálják néha, h egyik felébred, vagy el sem alszik, és akkor próbálja a másikat felkelteni, nehéz távol tartani!

Claire
claire

Külön kiságyban vannak már, de a szoba elég kicsi..és a hangjuk pedig nagy...szóval felébreszti az egyik a másikat a sírással....úgyhogy meg kell várnunk míg lecsitulnak...vagyis pontosabban elalszanak....egyik kint, másik bent :?
deni78
Budapest

Persze , én is megvárom, míg elalszanak, az imént itt aludtak el az ölemben, szopizva, úgy vittük be őket, most ott szunyálnak kis fészkükben egymás mellett :D . A béke percei :)
claire

Na, majd megmutatom a páromnak,h.miket írtok :) Szegény azt hiszi,h.nálunk van csak ilyen hiszti........ Hát már én is betegesen...torok,nátha, Zozót már orrszívózzuk ugye 3 napja, Álmi meg köhög.
Voltunk ma konduktornál , újra üvöltés, nem tetszik Álmosnak az a hely...az már biztos!!! Hiába mondtam neki,h.nem lesz szuri..... :roll:
Minden oké velük, mutatott az "Ádám bácsi" pár tornagyakorlatot, amit fogunk csinálni,ha a pockok is úgy akarják :). Zozó végig mosolyogta a "vizsgálatot":). Hát LeviÁlmi pedig.........Atyaúristen, hát szóval....nem is gondolná az ember,h.mennyire összekötik a dolgokat, nem?
Megint elbújt a fránya naaaaaaap!
Hát igen..milyen jó is az a csend...na de, ha meg túl csend van.... :D
Ezek szerint tényleg úgy van, ahogy mindig is írtátok itt, h. változnak az idők....egy ideig minden oké...aztán meg nemoké :) ...ejjejjejj :wink:
deni78
Budapest

Sziasztok.
A 2010-esből vagyok, szia Claire, ez már a 3. topic....:-)

Deni,
nekem is külön kiságyban aludtak szinte majdnem az elejétől. Eleinte sokat küzdöttem velük éjjel, hogy felordították egymást, de aztán megszokták a dolgot, a hangjukat, ma már meg sem kottyan, ha felsír éjjel az egyik vagy akár torka szakadtából ordít. Szóval kitartást tudok csak javasolni és azt, hogy egyszerre fektetni akármi van, mert ha csúsztatod és az egyik kint tartod, akkor nem fogja megtanulni a "rendet". Ha sír meg lehet nyugtatni, de vissza kell tenni, következetesen.
Én csak azzal tudom alátámasztani ezt és bíztatni, hogy érdemes kitartani, hogy nálunk már nagyon régóta az este 8 körüli lefekvés van, halk zenével, de már maguk vannak és alvás....reggel 7-8 körül kelnek. Szerintem ennél jobb nem kell!!!
Megnyugtatásként, akkor úgy éreztem sosem lesz vége...

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Köszönöm :)
deni78
Budapest

Sziasztok! Szilvi itt is :D !
Egyébként még így, hogy egymás mellett alszanak, így sem mindig kelnek föl egymás hangjára, sőt, néha arra sem, ha egyik kicsit rágurul a másikra :shock: .
Alvós sztori: Tegnap nagyon cukik voltak. amikor este énekeltünk, beszélgettünk még kint a nappaliban az adventi koszorú körül, a két micsi már nyüglődött, hát jött az esti szopi. El is aludtak, alig hogy elküldtük a nagtyokat is aludni, párom bevitte a helyükre Nonót, én vittem Jonit, de kicsit felébredt, elég kényelmetlenül is fogtam :oops:no, azért leraktam Nonó mellé, és vártam, h megnyugszik-e, vagy totál felébred. Erre oldalt tapogatott, megfogdosta Nonó kezecskéit, morgolódott-forgolódott egyet és békésen elaludt :D!

Claire
claire

Claire :)
Én is észrevettem,h.van olyan is,h. néha próbálják egymást nyugtatni, pl.amikor itt a nappaliban vannak egymás mellett és az egyikük elkezd sírni...vagy a kezét fogja meg, vagy ha közelebb van, akkor a pofiját...érdekes, azt nem csípi úgy meg, mint néha apa vagy anya nyakát :D .
A nátha majd elmúlik náluk magától? Vagy hogy van ez? Sterimart használunk, utána orrszívózás 3-4 alkalommal naponta. Köhögnek, nem nagyon de most már mindketten...dokinénit hívjuk? Vagy még nem kell? Amúgy esznek, alszanak..ma volt az első sütőtökös napunk :D ehhh...hát nem hasonlítanak ránk :D egyikünk sem szereti, ők pedig faltáááák...igaz, nem adtam sokat nekik, nehogy hasfájás legyen vagy valami ilyesmi...Ja, Anyukám hozott tegnap sülve sötőtököt, tettem el 3 db-ot a fagyóba...ehető lesz az még, ha kiolvad? Vagy kuka?
deni78
Budapest

Jelentem a tök jó volt..nem "kukáztunk ":Dl
deni78
Budapest

...most olvastam bele vörösmacs blogjába ..........
deni78
Budapest

Zsuzskóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó :) Gratulálok!!!! Gyurkó meg cukorfalat!!!
Mi is fejlődünk , lassan szintén 6 hó :D
Sajna most még mindig náthásan, este már hőemelkedősen, úgyhogy jön majd a dokinéni, biztos ami biztos.....
deni78
Budapest

Zsuzskó! :shock: nem semmi! bár van ismerős, akinek ilyen korkülönbséggel vannak a gyerkői, és azt mondta most is így csinálná!
Ezért sietsz így a hozzátápival?
Kép: szuper!
Nátha: sztem ha megnyugtatóan javul az otthoni kurzslásra, akkor nem kell, ha köhögnek v olyan hajlamúak, akkor érdemes a drnéhninek meghallgatnia, nehogy tüdőgyula legyen. nekem 2 gyerekem van, akinél ez kritikus, Joninak meg minden ilyennél a fülét kell megnézetni.

Deni! Jajj, az a blog, én is olvastam.....csak erős idegzetűeknek :cry:

Claire
claire

Hát igen.......akkor kaptam csak igazán észbe,h.milyen ajándékot kaptunk....
deni78
Budapest

Kép Kép
deni78
Budapest

Na, ezek a legfrissebbek :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára deni78 2011.12.30 22:53-kor.
deni78
Budapest

Deni! nagyon cukik!
Zsuzskó! Fura, h a doki hajtja, nálunk 6 hós korig csdak szopi volt, és a dokink nagyon támogatta.
C
claire

deni78
Budapest

Zsuzskó, fő a nyugalom..... Majd egyszer az is lesz.......egy olyan terhesség..........
AKkor nagyon figyelj oda magadra.....
Ettől függetlenül jó hétvégét Nektek, Gyurkónak meg pusszantás a pofikájára :)
deni78
Budapest

"volt egy kis kalandorunk de ment is tovább" ezt olyan szívet melengetően fogalmaztad meg.......

Remélem jól vagytok.

Szép aranyvasárnapot mindenkinek! Remélem fog szállingózni a hóóóóó :)
deni78
Budapest

...hát nem szállingózott :x
Zsuzskó, mi újság?
Hogy vagytok?
deni78
Budapest

Ez tényleg a jobbik eset.......és igazad van.....

Karácsony...hangulat megvan...szerencsére nem kell emberek közé menni (vásárlások ezerrel...ilyen nálunk nincs). Sütés főzés közül mivel hogy csak az egyik megy, ezért ez sem olyan hűde....de majd kiderül Szenteste :). Addig meg..marad a lakás díszítés meg ilyenek. Ezeket meg szeretem csinálni :). Már azt várom nagyon,hogy a fiúk mit fognak szólni a karácsonyfához :D. Biztos lesik majd ezerrel :)))).
deni78
Budapest

Most olvasom,h.3 éves kortól kötelező az óvoda...hogy ezek mivel nem foglalkoznak ott a parlamentben :evil:
deni78
Budapest

jaja, kár, hogy óvodai férőhely nincs hozzá, de ilyen apró problémák nem zavarják őket!
azt nem tudod, h mi számít 3 évesnek? aki abban a naptári évben betölti, vagy aki május 31ig, mint a sulinál. ugyanis ha nem máj 31, akkor az a z után születetteknek 4 évig kötelező az ovi!
claire

Aki aug.31-ig betölti a 3-at. Szóval szeptembertől kötelező napi 4 órát "oviskodnia". De most olvasom,h.ezer kiskapu lesz...... :D De tényleg, ez most jó vagy rossz? Nekem rossz......Én nem szeretném őket oviba járatni, csak az iskola kezdés előtt egy évvel.....Ezt most cseszhetem? :o
deni78
Budapest

Én leendő óvónőket tanítok egyetemen, tehát nem csak anyaként van közöm a dologhoz. az óvoda szerintem jó, és 3-4éves kortól aktuális is. Nem azért, mert ott hű mit tanul, hanem fontos szocializációs közeg, még olyan, nagy családban felnövő gyerkeknek is, mint az enyéim. Ráadásul szociálisan hátrányos helyzetű helyeken nagyon fontos lenne, mert kisebb hátránnyal indulnának suliba.
Csak hogy két dolog : ez nem azon múlik, h előírja-e a törvény, nem attól működik vmi, h kötelező. Másrészt "fordítva ültek a bilire", előbb kellett volna óvodákat létesíteni, lehetővé tenni, h 3 éves kortól járhassanak, és azután, ha még mindig úgy látják, h pont azok nem járnak, akiknek a legfontosabb lenne, akkor vmi módon előírni, h becitálhatóak legyenek.
Per pillanat kevés az óvodai férőhely, kivéve néháőny kihaló kis települést. És a legtöbb óvodai csoportszoba már most kicsi. Hiába írja elő, h 30 gyerek járjon oda, ahol 25 is nyomorog, csak
ez nem működik így! És aztán számon lehet kérni a színvonalat.

Ami a dátumot illeti, egy baromság, mivel a sulinál május 31 a határidő, így a máj31-aug 31 között születetteknek 4 évig kötelező, ami a többinek 3 évig! Nyilván nagyon átgondolt, szakmával egyeztetett törvényről van megint szó! Csak az indoklásra lennék kiváncsi!

claire
claire

Értem.........nem háborgok tovább.....
De tényleg, mi van,ha nincs is hely pl.az itteni oviban? :o Vagy már most szóljunk?
:roll:
deni78
Budapest

Persze, sőt, így látatlanban javaslom , h csak 7 évesen engedd. Persze, ha még akkor is ezek lesznek a szabályok. nekem most elsősök az ikrek, pedig áprilisiak, de nem mentek 6 évesen, és ez főként a kisfiúnál nagyon jó döntés volt! És manapság annyira sokan mennek később, h ha elküldöd időben, nagyon kicsi lenne az osztályban, és az sem előny, egyszerűen hiába okos, kicsi , nehezebben bírja, fáradékonyabb, tök felesleges hajszolni. Szerintem. Persze akkor kell majd eldönteni, és gyerekenként változó, de azért a többségnél jobb a később.

Hely: elvileg a körzeti ovi köteles felvenni, csak hát ha objektíve nincs hely??? :shock:

Megyek, mert sehol nem tartok. áholnap már nem akartam takarítani!! csak a mai n nem egészen úgy alakult, mint gondoltuk, párom elment vásárolni, kapott közben egy defektet... meg ilyen apróságok!

C
claire

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket ! Kép
deni78
Budapest

Sziasztok!
Na? Ki hogy érzi magát? :)
Itt minden oké, néha ordítós az este, de hát legalább nem unatkozunk :))))
Hó hiányzik e valakinek? :roll:
deni78
Budapest

Hahó! Enyémek még nyüzsögnek, még jó, h du aludtam egyet, letettem őket, nagyok elvoltak, és puff, kidőltem!
Hó: nekem igen, mert nem lehet kiküldeni a gyerekeket havazni :(
síelni úgysem megyünk januárban, legalább a téli szüntben szánkőzhatnánk. Mondjuk korizni voltunk tegnap.

C
claire

Boldog új évet kívánok!!! :)
deni78
Budapest

BÉKÉS, NYUGALMAS ÚJ ÉVET ÉS JÓ EGÉSZSÉGET MINDENKINEK!

Megvolt mára is az ünnep, a legnagyobbnak a 13.szülinapja! A tortát kiskanállal kellett megenni :oops:, de finom volt!És a gyerek lelkes volt a szülinaptól!!!

Ja, ma vettem észre ahogy mostam a fogát, Joninak kinőtt a fölső két szemfoga, 14 foga van!! :shock:

Na, megyek, mert holnap már iskola, indul a verkli...

Claire
claire

Mindenkinek Boldog, Egeszseges, Babazassal (kisgyermekezessel) aldott 2012-T! Aki pedig szeretne, annak meg kisteso-foganassal (es kihordassal) telit is! (zsuzsko, vannak uj hirek? biztos fog jonni! Nekem osszesen asszem 7 vetelesem volt; de itt a 6 gyerkoc...)

Kar, hogy ez a topic igy halodik; igazan az a fura, hogy nem "jott" tobb ikret varo kismama Zsuzsko/Deni utan... Meg, hogy Mezi, aki inditotta, igy eltunt.... Jo, hogy a 2010-esben van 3 kitarto beszelgeto! ;-)) es kar, hogy en mar alig tudok erre idot kivasalni ;-(( Persze a gyerkocoktol is sajnalom elvenni, mert minden percem, ami szabad, ugy erzem, valamelyikkel foglalkoznom kene... (es szeretnek...)

Ti meg hol beszelgettek ikres/babas temakban? Vagy azok, akik mar nem ide jonnek az ikres gondjaikat/bajaikat/boldogsagaikat megosztani? mar nem tudom a net fejlodeset kovetni...

Nekem kozben 1 evesek elmultak a lanyok; de a 2010-es topicban leirtam.

Mindenkinek meg egyszer sok boldogsagot, es irjatok, olyan kivancsiak vagyunk a babaitok fejlodesere, boldogsagaitokra, meg akkor is, ha mi nem tudunk irni!!

zsebi
zsebibabak

Tényleg kár, h kihalóban van..
Talán az ikresek.hu-n vannak? Nemtom, csak múltkor ajánlgatta vki.
Hú Zsebi 7 vetélés :roll:! Nem semmik vagytok!
Le sem merem írni, h nekem nem volt, hülyén is néztek a legutóbb, amikor be volt írva minden minden papíromra, h 3 terhesség, 4 gyerek, most meg már 4 terhesség 6 gyerek. Jól hangzik, mi?

C
claire

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?