Sziasztok!
Üdv az újaknak
Kombinált teszt: Mi a Robertbe megyünk majd. Február 5.-én. Akkor leszek 12 hét 4 napos vagy 13 hét 1 napos:) Mivel a ciklus 21 napján látta annó a doki az repedő tüszőt így valamikor utána történt a megtermékenyülés, így pontosan nem tudjuk belőni, mindig a baba méretéből következtetünk:) Az utolsó ciklus első napja nem igazán mérvadó. Eredetileg pár nappal korábbanra volt időpontom, de a nődokim javaslatára pár nappal hátrább lett tolva. Nekünk is amúgy ajánlotta Elekes doktor urat. De azt mondta, hogy a Róbertben, Geniumban, Czejzelben, Istenhegyin is jó szakemberek vannak, bárhova mehetünk. Mivel pedig szülni is a Róbertben tervezünk, így úgy döntöttünk most is oda megyünk.
Én voltam már a védő nőnél, háziorvosnál is. A héten megcsináltattam a labort, ahol 2 vizsgálatot lehúztak, mondván arra külön beutaló kell, így hétfőn újra próbálkozom. Nődokihoz legközelebb 18-án megyen majd a 10. héten. Mivel Ir-es vagyok azt mondta az első trimeszterben 2 hetente rámnézne, hogy minden ok e? Hozzáteszem ez a 2 hét is hihetetlenül hosszúnak tűnik , így nem is bánom egy percig se:) Utána már csak havonta kell majd mennünk, előre félek, hogy hogy fogom majd azt a 4 hetet kibírni:) Alig várom már, hogy érezzük a kis rugdosását, az nagyon megnyugtató lenne. Tudom, hogy ez még messze van.
Tegnao kicsit elmélkedős hangulatomban voltam, és pont azon gondolkodtam, hogy annyira várjuk már az első trimeszter végét, hogy a kritikus időszak leteljen, de abba bele se gondoltunk, hogy azzal a várandóság 1/3-nak is vége, és már csak 6 hónapig lesz odabent a kis drága:) Egyszerűen hihetetlen:) Egy igazi csoda. Mi 4 éve probálkoztunk már, és 2 éve kezdtünk el orvoshoz járni. 1,5 év után jöttek rá, hogy az IR és PCOS a probléma, és még csak 2 hónapja kezeltek mikor megfogant a pici. Szóval néha picit érzelgősebb vagyok mostanában:) De asszem ez a hormonoknak tudható be:) Van köztünk olyan kismama aki IR-es?
Más kérdések: Elgondolkodtam hogy hamarosan érdemes lenne egy kismsmagatyát beszerezni, nem azért mert nőne már a hasam, vagy szűk lenne a régi, de valamiért mégis hányingerem van benne, és a nagyobb méretű nadrág megoldja a problémát. Mivel az IR diétával 15 kg-ot fogytam így most van itthon méretválaszték, és most probálgatom hogy ha nagyobb gatyát veszek e fel, akkor jobb e. Megkérdeztem több anyuka/kismama barátnőmet és mindenki a 10-11 hét környékén beszerezte az elsőt hasonló problémák miatt. Nektek mi a véleményetek a dologról?