Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Voltam uh-n, de sajnos nem teljesen jó híreket kaptam.
Barninak agyi oldalkamra tágulatot vettek észre, 12  mm ill 14 mm. Azt mondják hogy ez határérték, s 2 hét múlva kontroll, de én most nagyon magam alatt vagyok. Tudom pozitívan kell hozzá állni, de most nagyon félek!
Egyébként azt  mondták minden rendben, de nem tudok felhőtlen lenni! Scolo Te tudsz ezzel kapcsolatban mondani valamit?
Zsejke 1344 gramm, Barni: 1296 gramm.
Mindketten 2 nappal nagyobbak mint a vérzéskimaradás szerint.

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

lolo8280
2315 Szigethalom

@scolo: Köszönöm, majd azért rákérdezek, hogy mi van akkor, ha nem megyek el rá.

Megvolt az ultrahang, egy végtelenül kedves hölgy csinálta, nagyon jó volt. Körülbelül 14 centi és 98 gramm a bébi. Hihetetlenül sokat mozgott, folyamatosan aktív volt, mutatta a lábacskáit és az ujjacskáit is. A lábát nem tette szét nagyon, de kicsit rá tudott nézni. Két kis vonalat mutatott, azt mondta nagy valószínűséggel kislány és a szeméremajkakat látjuk, de ezt még ne vegyük 100%-ra és ne éljem bele magam semmibe. Hoztam egy kis képet is a mi kis véznácska babónkról. Olyan még, mint egy kis ufó :)

Lilypie Premature Baby tickers
molyocska
Nagykanizsa

Lolo!
Elhiszem hogy nagyon kétségbeejtő lehet :( de gondolj arra ha hagytak menni 2 hétre csak nem valami súlyos dolog. És ha még határérték akkor csak nem olyan vészes..
Csak hidj és bízz hogy minden a legnagyobb rendben lesz!

littlebiscuit

Sziasztok.
Megjártuk a 18. heti genetikai uh-t. Úgy néz ki hogy kislányunk lesz.:) Minden értéke jó. 4 nappal mérték kisebbnek de nem aggódom emiatt. Sajnos azért vissza kell jönni Pécsre két hét múlva mert minimális a gyomor telitettsége és megakarják nézni újra. Bár a genetikus azt mondta akkor lenne gond ha semmi nem lenne a gyomrába. Kicsit azért ideges vagyok miatta. Lolo átérzem az aggódalmadat. Littelbiscuit gratulálok a kislányodhoz. :)

Lilypie First Birthday tickers
ritus922

Azta milyen lány bumm van itt :D

kiscsillag201
Dunaújváros

Ritus gratula a kislányhoz!! :)
Fura nekem ez a "4 nappal kisebbenek mérték". A 12. heti ultrahangon mondta el nekünk a doki hogy a "fix méretezés" kb itt zárul le (első trimeszter végével). Utána már egyéni a növekedés üteme.. Ezért van az hogy vannak 45 cmes meg 60 cmes születésű babák.
Ez a gyomor telitettség milyen furi, most hallok róla először hogy ilyesmit is néznek :)
És van már nevetek?

littlebiscuit

@ritus922:

Az én bébim folyamatosan kisebbnek mérik, de mihez képest kisebb, ezzel ne is törődj! :) Tényleg jó sok kislány lesz :) Mi már finishben vagyunk, 32 nap van még hátra :)

szandra0408

Mivel én se vagyok magas (150 centi) meg a párom se az az égi meszelő (170 cenit körül) így az hogy kisebbnek mérték nem nagyon izgat. Ez a gyomor telitettség azért fontos mert ha nincs semmi a gyomrába előfordulhat hogy nyelőcső elzáródása van. De mivel minimális látható így nem kell aggódnom lehet pont akkor kezdte el inni a magzatvizet és ami benne volt az már felszívodott. Igen van nevünk. Zoé lesz a mi kis tündérünk. :)

ritus922

@lolo8280:

Felelőtlenség lenne csak így mondani valamit, ez kevés információ hozzá, nem láttam az UH-ot!
Ugyanakkor azt tudom neked mondani, hogy az agy esetében sokszor történnek pozitív csodák!!!
Mindenképp nyugodj meg azzal, hogy idegeskedsz csak ártasz a babáknak, nehéz két hét lesz tudom, de muszáj nyugodtan kivárnod a kontrollt.
Ha határértéken van az meg nem jelent bajt! Oda kell figyelni, de ismétlem nem azt jelenti hogy baj lenne!

Remélem segítettek a szavaim, és sikerül megnyugodnod is. :)

Lilypie Third Birthday tickers
scolo

@scolo:
Szia, köszi!!! Igyekszem pozitív maradni!! Jövő hét szerdán elmegyek még egy magán uh-ra! Remélem ott már jobb híreket kapok!

lolo8280
2315 Szigethalom

Sziasztok Csajok ki hogy van? Mi ma voltunk dokinál 2600 gramm 47 centi a kisasszony :) és köszöni szépen jól el van odabent :)

szandra0408

@szandra0408:

Tök jó hogy minden rendben volt a dokinál. :) Hogy bírod ezeket a melegeket? :) El sem hiszem hogy már csak 4 hét van vissza neked. :)

Mi tegnap családostól elmentünk Szelidre. Úgy volt hogy fürdök is de nagyon fújt a szél meg hát már régen voltam dokinál így nem mertem csak térdig mentem be a vízbe max 10 percre. Utána meg grilleztünk egy finomat. Párom itthon van sajnos kificamodott a térde így nem ő szolgál ki engem hanem én őt. :) Kicsit fárasztóak is így a napjaim, de legalább esténként tudok aludni. :) A kiscsajszi is már aktívan mozog odabent van amikor annyira hogymár szinte kellemetlen. (hólyagommal focizik előszeretettel). :) Képzeljétek ma voltam megvenni az esküvői meghívokhoz az anyagokat és jövőhéten szerdán megcsináljuk az összeset. :) Lassan de haladunk a szervezéssel is így gyorsabban telnek a hetek. Lassan már én is számolhatom visszafele a heteket. Már nagyon várom a kis csöpséget. :) Ti hogy vagytok?

ritus922

@ritus922:

Pont 4 hét 28 nap van vissza :) Itt ahol én élek 20-25 fok van ez elég tűrhető :D párodnak jobbulást :) A hólyagos sztori pedig lesz még sokkal rosszabb is. én minden éjjel óránként kelek lassan...

szandra0408

@szandra0408:

De jó neked. Itt kb 30 fok a minimum én teljesen ki vagyok tőle. :) Az már tényleg nem sok mindjárt itt van. :)

ritus922

Mindenkinek gratulálok a szépen növögető pocakjához. Molyocskának meg az esküvőjéhez is. 

Olyan cuki uh-képeket tettek fel. Nagyon édesek a gyerekek.

Lenne egy kérdésem?

A párotokkal nem változott a kapcsolatotok? Hogy érzitek, a hormonok miatt nem lettetek türelmetlenebbek velük? Az együttlétek csökkentek? ha igen, hogy viselik a férjek? Érdekelne, mert most picit elbizonytalanodtam baba ügyben.

caroline4

Caroline!
De jó hogy benéztél?
Hogy-hogy elbizonytalanodtál?

Nálunk egy picit ritkábbak az együttlétek de a minőség csak javult :) Ritkábbak, értsd, azért nem telik el hét intimitás nélkül, de 2-nél többször nem vagyunk együtt. Viszont tényleg nagyon jók :)
Talán pont ez a forditott aránya a babacsinálós szex időszaka után amikor pedig sűrűn van de talán nem mindig olyan fantasztikus..

littlebiscuit

@caroline4:
Szerintem ez terhesség függő, nálunk pl a 28. hét óta semmi, nagyon nem jó nekem, így nem is eroltetjuk a dolgot. mondjuk pocakom sem kicsi :(

kiscsillag201
Dunaújváros

@caroline4:

Szia, én türelmetlenebb vagyok sokszor, de férjem tudja hogy a hormonok miatt ez ezzel jár!! Meg igyekszem én is figyelni, meg miután kitisztul a fejem úgyis bocsánatot kérek!

Együtt létek: Hát mostmár így a vége felé egyre kevesebb, de heti 1 még megvan, de szerintem lassan már ez sem, mert nem szeretnék emiatt koraszülést! meg szerintem lassan a dokim is jelzi, hogy hát most már le kell állni!

@ritus922:

Én állandóan úgy érzem hogy majd be pisilek, mindig azt lesem hogy hol van wc, ahová elmehetek, persze sokszor vak lárma, de hát akkor is, az érzés az megvan.
Nekem Zsejke fejjel a hólyagomon fekszik, Barni egyenlőre faros, ő csak rajta ül!
Mi idén beszereltettük a klímát, így a nagy melegben legalább nem kell szenvednem, de ha elmegyünk, vizes törcsit teszek a nyakamba, s befagyasztott jégakut viszek magammal kis hűtőtáskában és úgy hűtöm magam, eddig egész jól bevált, s a lányok is rákaptak, hogy így hűtsék magukat, annyira édesek!

@szandra0408:

28 nap, tényleg nem sok, nekem 49! 37 betöltött héten lesz a császárom!!! már csak addig kell húzni!

lolo8280
2315 Szigethalom

@caroline4: Köszönöm szépen!

Nálunk egy ideig ritkább volt, mert a párom nagyon izgult a baba miatt. Aztán egyik este szóba hoztam a dolgot, és megnyugtattam, hogy ha valami nem esik jól, akkor egyből szólni fogok, ne aggódjon semmit, úgyhogy azóta helyreállt a rend szerencsére. Nálam elég rendesen beindultak a hormonok, úgyhogy nagyrétsz én vagyok a kezdeményező, de már nem bánja :)

Amúgy még mindíg hányok sajnos :) Férjem elkönyvelte, hogy tuti kislányunk lesz és a nevét is változtattuk. Anna Róza lesz. Remélem a 18. heti ultrahangon megmondják biztosra.

molyocska
Nagykanizsa

Lassan, de biztosan növöget a pocak:

molyocska
Nagykanizsa

@molyocska:
Nagyon csinos vagy!! Szép formás pocak!

lolo8280
2315 Szigethalom

Zsejke

lolo8280
2315 Szigethalom

Barni

lolo8280
2315 Szigethalom

Sziasztok!
Tegnap voltunk magán klinikán! Kisebb a tagulat, úgy hogy most nagyon megkönnyebbültünk!
Még figyelni kell, de reméljük csak ennyi!
Zsejke 1612g, Barni 1720g. :-D

lolo8280
2315 Szigethalom

@lolo8280: Örülök nagyon a jó hírnek! Nagyon édesek a babák! Nagyon szép a kis pofikájuk!

molyocska
Nagykanizsa

@lolo8280:
Szívből örülök a jó híreknek. Nagyon szépek a babák.:)

Scolo ha olvasod tudsz nekem segíteni. Papám ma volt csontizotóp vizsgálaton és utána kb 20 percet együtt töltöttünk mondjuk nem érintkeztünk egymással. De aztán eszembe jutott plusz most olvastam hogy ilyen esetben nem találkozhat kisgyerekkel és kismamával az aki ilyen vizsgálaton átesett. Szerinted lehet belőle baj? Kedden megyek a dokimhoz neki is meg fogom említeni. Előre is köszönöm a segítséged? :)

Többiek hogy vagytok? :)

ritus922

@lolo8280:
Ez nagyon jó hír :) Örülök :)

scolo

@ritus922:
Mennyire voltatok közel?
Mennyi kontrasztot kapott?
Mennyire volt meleg a szobába?
Ezek mind fontosak...
A dokinak mindenképp el kell mondanod. Jó ha azt is megmondod, hogy milyen kontrasztot kapott és mennyit.

scolo

@scolo:
Azt sajnos nemtudom hogy milyet kapott és szerintem papámék sem tudják. Mivel biztos hogy elmondták neki azt hogy kerülje a kisgyerekeket meg a kismamákat de nem hiszem hogy felfogták. Sajnos mostanában vagy ezerszer kell elmondani nekik valamit mire megértik. Kb 3-5 méterre voltam tőle de kettőnk között ott volt apukám is. El is fogom mondani meg megkérem azért mamámat hogy mutassa meg azokat a papírokat amiket kaptak a kórházban. Annyira meleg nem volt talán 24-25 fok. Meg megy majd a hónap végén mellkas, koponya CT-re és ott is kap kontraszt anyagot. Akkor gondolom akkor se nagyon találkozzak vele? Sajnos áttétes tüdőrákos és kemóterápiát kap és hát ezek a vizsgálatok elkerülhetetlenek. Mondjuk felhívtam a nagynénémet ő is egészségügyben dolgozik és mondta hogy ez sajnos elkerülhetetlen hogy ne találkozzon az ember olyannal aki izotópvizsgálaton vett részt mivel akár az utcán, buszon, bevásarlóközpontban is összefuthatunk velük. Nagyon szépen köszönöm hogy válaszoltál. Azért te sokkal jobban otthon vagy ezekben a témákban mint más.

ritus922

Sziasztok! Annyira gratulálok nektek, csodálatos érzés volt titeteket vissza olvasni, nagyon hiányoztok a másik csoportból. 

Egy kérdéssel fordulnék hozzátok: Volt valamelyikőtöknek olyan, hogy az ovu napjától már érzékeny volt a mell és 36.6-36.7 fokos hővel pozit tesztelt?

cseniko

@ritus922:
Ahogy te is írod a papírokon valószínűleg fel van tüntetve. Az időskor ezzel jár feledékenységgel. Neked kell észnél lenned... :)
Ha nem volt annyira meleg az jó kevesebb volt az un. kipárolgás (izzadás).
CT után se találkozzatok. Ott nem csak a kontraszt miatt. Illetve sajnos ha kemozzák akkor a kemos infuzió után is várj legalább egy hetet a találkozóval.
A nagynénédnek igaza van, de itt még tudod is, és közvetlen a vizsgálat után történt a találkozás.
De ne pánikolj :) az nem tesz jót. Oda kell figyelni meg kell nézni ez igaz, de már megtörtént így nem szabad idegeskedni.
Tudom mondani könnyű...

scolo

@scolo:
Hát igen benne van az emberbe a para. :) Mondjuk ezzel a CT után ne találkozak azzal aki átesik rajta gondba leszek. Mert hétfőn a párom térdét megnézik CT-vel de ő kontrasztanyagot nem fog kapni. Főleg hogy nekem kell bevinnem mert nem tud úgy vezetni. Ez is nagy gond lehet? Bocsi hogy ilyenekkel fárasztalak ha zavar nyugodtan szólj.

ritus922

@ritus922:
Nyugi, nem zavarsz. Szívesen segítek, hidd el :)
Hát nem a legjobb, a biztonság kedvéért ő hatul

scolo

Szóval ő hátul üljön.
Ennek sugárbiológiai miértje van nem csak kontrasztanyag.

scolo

@cseniko:
Szia, nekem 26.6 és 36.8 között ugrált a hőm, tünetem semmi nem volt jó darabig max a mell bimbó sötétebb volt, a mell érzékenység is csak pozi teszt után jött elő. Jósteszteltem a 8. DPO-TÓL és a 11. napon csináltam 10es tesztet mert elfogyott az ovu tesztem. Nekem akkor már halványan de pozi volt :) Azóta már a 33. hétbe léptünk.

kiscsillag201
Dunaújváros

@kiscsillag201:

Ezt nagy örömmel olvasom, nekem is kb így van, bár néha enyhén szúrdogál a petefészkem is.
Én még nem teszteltem,most mondjuk esett is kicsit a hőm, mondjuk nagyon rosszul aludtam fennt is voltam majdnem 1 órát utána aludtam vissza.
Elöbb mértem napközben egyet kíváncsiságból 37,1 

krystin
Budapest XXI. kerület

Kedden voltunk dokinál. Kettős UH-ot (hüvelyi és hasi) csináltak, hogy mindent a lehető legalaposabban lehessen látni.
A dokimnál természetes volt, hogy a születendő gyermekem apja is bent van, és az UH összes mozzanatát láthattuk egy a géphez kapcsolt monitoros kivetítőn. A doki mindent megnézett, 
- agy és arc koponyát, orr csontot, szemgödröket
- gerincet bordákat, csontokat
- végtagokat, combcsontot, kéz- és lábujjakat
- tüdőt, szívet, szívbillentyűket, vérkeringést, frekvenciát
- nyelőcsövet beleket, gyomrot, gyomot telitettséget
- és még sorolhatnám :)
A nagykönyvi módon fejlődik a kisfiam, az ovulációhoz képest 2 napos ("lustasági") lemaradása van méretbe.
Levették a vért is a Down-szűrésre, de újbóli vérvétel kell majd az Rh negativitásom miatt, de utána szerencsére lesz egy kis nyugi a következő UH-ig és a magzati ECG-ig ami majd a 20 héten lesz.

scolo

@scolo:
De jó hírek!! Gratulálok!!!

lolo8280
2315 Szigethalom

@scolo:
De jó, a neme ilyen "korán" kiderült? :) Gratulálok a Kisherceghez :)

kiscsillag201
Dunaújváros

@scolo:

Gratulálok a Kisherceghez. :)

Én ma voltam Pécsen egy újabb komolyabb ultrahangon az előző minimális gyomortelítetség miatt és szerencsére minden rendben van a gyomra is tele volt így ezzel se kell többet foglalkoznunk. :)  Kedden meg voltam a saját dokimnál és mivel a 14. héten elfelejtette levenni a rákszűrést (az előző vetélésem miatt nem akarta levenni még nem tőltöm be a 12. hetet). Olyan rossz volt mert most kezd végre elmúlni a barnázásom ami a rákszűrés következménye. Minden szűrés után másfél 2 napig barnáztam de a terhesség és barnázás ugye nem jó párosítás így azért örültem hogy ma voltam UH-n és minden rendben van a kiscsajszival.

Képzeljétek a vizsgálat után elmentünk Pécsen az Árkádba és ott van egy bolt a Cosmos és vettem egy terhesnacit és egy szoknyát 1600 Ft volt a kettő. Jó az anyaga is és azért ennyi pénzért megérte. :)
Olyan nagy itt a csend. Szandra hogy telnek az utolsó hetek? Többiek? Ki mikor megy vizsgálatra?
Itt a mi kis hercegnőnk szép kis pofija. :)

ritus922

Köszönjük :)

Nos széttett lábakkal szinte az UH fejhez nyomta valahogy úgy, hogy "Ez van nekem!" :D

scolo

Ritus nagyon cuki pocakja van a babatoknak!
Scolo de jo h minden rendben.Ez gondolom nem allami rendeles volt...
Mi az a magzati ECG?
Nalunk minden rendben,en majd 25- en megyek a kovetkezo kotelezo ultrahangra.Elkezdtuk a babaszoba berendezeset,ugyhogy most halmokban all a kupac a szobaban. :oops: :lol:

mimkosz
Budapest

Na Csajok mi már a finishben vagyunk :)

szandra0408

@ritus922:
Gratula! Nagyon jó kis kép!!

lolo8280
2315 Szigethalom

@ritus922:
Már a 22. hétben vagytok? Azta :) Mi lesz a név megvan már?

kiscsillag201
Dunaújváros

Littlebiscuit veletek mi van? Rég irtál!!

lolo8280
2315 Szigethalom

@ritus922: Nagyon szuper kép, édes kicsi lány!

@scolo: Gratulálok a kisfiadhoz! Szuper alapos orvosod van!

Én sajnos még mindig hányok, hiába 18. hét, szerdán megyek a következő genetikai ultrahangra. Nekem is be kellett szereznem már egy két kismama ruhát, mert kezd minden kényelmetlenné válni. Ezeket a szoknyákat szeretem hordani pocak felett, mert egyáltalán nem szorít. 

molyocska
Nagykanizsa

@molyocska:

Nagyon csinos vagy!!!
Én most az ikrekkel a 20-ik hétig voltam rosszul, addig mindennapos volt a vuk látogatása! Kitartás, lesz jobb is!
Majd várjuk a híreket a genetikai uh-ról!!!

Sajnos utána meg jelentkezett a reflux, de azért ilyen korán mert hogy ketten vannak odabenn, elvileg, sima terhességnél a 8 hónapban jelentkezik, ha egyáltalán jelentkezik!

lolo8280
2315 Szigethalom

@lolo8280:

Nekem kb. a 20, héten jelentkezett a reflux, én kapta gyógyszert egy hét alatt rendbehozott, és azóta vissza sem jött :) Szóval sztem mindenkinél más! Little és többiek hogy vagytok?

szandra0408

@szandra0408:
De jó neked! Nekem semmi nem segit a refluxomom! Azt mondta a dokim, hogy ezen most csak a szülés fog segíteni!
De addig mar csak 5 és fél hét! Most már ki bírom csak odabenn rendben legyenek a babák!!!

lolo8280
2315 Szigethalom

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?