2013.09.02 08:58
2013.09.02 09:43
2013.09.03 14:59
2013.09.05 14:29
2013.09.06 05:30
2013.09.06 07:34
2013.09.07 09:18
2013.09.07 13:41
2013.09.07 15:57
2013.09.11 15:35
Sziasztok!
Ma voltam terhesgondozóba és megkaptam az AFP eredményét. A korrigált AFP MOM érték, amit nézni kell ugye 1, 22 lett. A doki szerint ez a tökéletes eredmény, mert se nem alacsony, se nem magas. Úgyhogy most nagy a boldogság, mert ettől az elavult vizsgállattól paráztam eléggé.
Várom én is az eredményeteket! Nagyon remélem, hogy mindenkinek jó lesz!
Ti érzitek már a pici mozgását? Nekem ugye első baba, de egyre határozottabb vagyok, hogy most már Őt érzem. 14. héttől olyan fura mozgásokat éreztem néha, mintha remegne belülről a hasam. Ezeket hetente egyszer-kétszer éreztem. Az elmúlt egy hétben viszont minden nap előjött. Tegnap már amikor a kanapén ültem a párommal este és filmeztünk, többször egymás után már viszonylag erős rúgásokat éreztem. Össze is rezzentem és a párom is megkérdezte, hogy mi bajom Kicsit csodálkozom, mert mellső fali a lepény és első gyerek és 18. hét, na de nekem az erősen hátrahajló méhem miatt is azt mondták a dokik, hogy iszonyat nehezen fogok teherbe esni. Hál'Istennek, nem lett igazuk.
Szerintetek lehet, hogy kisfiú lesz, ha már ilyen korán, ilyen erősen rúg? Hallottam egy városi legendát, miszerint, ha korán elkezdi érezni a kismama a rúgásokat, akkor kisfiú lesz. Olyan fura, mert mindig úgy gondolok rá, hogy kisfiú és már ki is csúszott a számon az, hogy ő a kisfiam. Néha álmodok róla és akkor is kisfiúként jelenik meg. Kíváncsi leszek, hogy igaza lesz-e anyósomnak, aki szerint éppen ezek miatt lesz kislány
2013.09.11 17:39
2013.09.11 18:57
2013.09.11 19:21
Zoya04: Köszönöm a válaszod. Tök jó, hogy már kívűlről is lehet érezni a babád mozgását! Az én párom már nagyon várja, hogy érezze a picit. Szerintem ez fontos az apukáknak nagyon, mert tulajdonképpen ez az első "érintkezésük" a picivel Remélem, hogy jók a megérzéseim és a kis Olivér mozgolódik bennem, de Lucának is ugyanúgy örülnék, csak inkább fiús anyukaként képzelem el magam.
Eszti33: Én is ott érzem a babát, ahol Te. A köldököm alatt, de inkább bal oldalt. Ma ott fogta be a doki is a baba szívverését, szóval tuti, hogy ott van. A köldök körüli pihékről érdekes dolgot írtál. Nekem ugyanis nem csak pihék vannak, hanem hát elég erős sötét szőrszállak is (már bocsánat a gusztustalanságért ). A Linea Nigra nekem is kezd erősödni. Tegnap este meg is mutatta a páromnak, mire Ő is felhúzta a pólóját és azt mondta viccesen, hogy akkor ő is terhes, mert neki is látszik a Linea Nigra. Mondtam neki, hogy pasiknál is van, csak a terhes nőknél sokkal jobban látszódik Azért édes volt Én amúgy teli lettem pattanással. Más is küzd velük? A hasamtól kezdve a combomig mindenhol van pattanás. Állítólag ezt is okozhatja a tesztoszteron a fiú babákat váró nőknél, bár ki tudja. De jó, hogy csak 1 kg-ot híztál. Én már majdnem hetet Remélem azért nem leszek 100 kg-os, mert az nálam már nagyon sok lenne.
Ezek szerint inkább fiús mamik vannak itt jelenleg. Meglátjuk, én melyik tábort erősítem majd
2013.09.11 19:32
2013.09.12 08:21
2013.09.12 09:05
2013.09.12 09:40
Sziasztok. Már majdnem ìrtam, h én még nem hìztam semmit, de aztán ráálltam a mérlegre. Pff, nem kellett volna, feljött 2 kg na jó,azért nem a világ vége,amúgy sem vagyok hajlamos a hìzásra
Viszont most parázok egy kicsit,pár napja nem érzem, h mozogna ha ma sem lesz semmi akkor holnap reggel irány a dokim bár azért,ha vmi baj lenne(konkrétan ha nem élne) akkor azért csak én is rosszul lennék. Biztos lenne vmi tünet. De csak nincs semmi. Lepény nekem is elöl tapad, és ha jól bevackolta magát akkor azért nem érzem.nem szeretem az esőt,frontérzékeny vok, a fiúk mind ilyenkor születtek,esőben. Fájt tegnap a derekam is rendesen.
Elkezdödött az ovi,szóval rohanás a napom, este meg bezuhanok az ágyba. Szóval majd jelentkezem!
2013.09.12 10:52
2013.09.12 16:11
2013.09.13 09:48
Zsuzska: Gondolkoztál esetleg mondjuk egy Angelsounds magzati szívhangfigyelőn? Mi Brendon-ban vettünk 8000HUF körül a 14. héten. Akkor még nem tudtam megtalálni vele a pici szívhangját, de aztán most a 18. hét elején már sikerült, ráadásul a dokim meg is mutatta, merre kell keresnem. Engem megnyugtat, ha néha aggódok Mondjuk sokáig nem engedi a picike, hogy hallgassam a szívverését, mert elmozdul. Nem árt neki, de annyira nem csípi. Amúgy teljesen bevizsgált orvosi eszköz, ugyanolyan doppler, mint amit a dokik használnak. Egyébként én sem mindig érzem a mozgását. Ahogy korábban írtam, pár napig majd kiugrott, annyira aktív volt, most meg már két napja semmi. Néha ha egy kicsit megsimogatom, vagy enyhén megrázom a pocim, akkor reagál rá, de nem mindig.
2013.09.13 18:06
Köszi csajok az aggódást, természetesen minden rendben van. Este is meg éjjel is rugkapált a kispöcsös, szóval megúsztuk a dokit.
Maryardenn aranyos vagy de nem hiszem h szükségem van ilyenekre ìgy a 4.gyereknél mert ha meg nem találod vele vmiért a szìvhangot, v elromlik v mittudomén, akkor az külön hatalmas stressz. Szóval szerintem szükségtelen.
2013.09.16 13:51
2013.09.16 14:33
2013.09.16 15:02
2013.09.17 14:45
2013.09.17 16:47
Engem is gyötört fejfájás, még az első trim.ben. de akkor hetekig.
nekem is van dokim, előzőeket is nála szültem, ill.az első babát nem, mert nem ért be sőt a 2.at is majdnem lekéste, a 3hoz is a budiról riasztották azért nekem egy hatalmas biztonságérzet, h ő ott van. Nagyon bìzom benne, ő meg bennem, szóval jó páros vagyunk viszont szülésznőm nincs, eddig ügyeletes volt velem ,de egyik jobb volt mint a másik
2013.09.19 23:11
2013.09.20 11:59
Hali mindenkinek!
Jönnék egy kis helyzetjelentéssel.
Megvolt az ultrahang. Ma vagyunk 19+1 hetesek és kisfiút várok Elsőnek az ultrahang asszisztens nézett meg, majd jött egy prof és ő is. A prof. az elején azt mondta, nem egyértelmű a neme, de a végén még egyszer megnézte és akkor már Ő is kisfiúra tippelt A nehézséget az okozta, hogy a köldökzsinór is a lába között van a gyereknek. Minden rendben volt amúgy. Plusszban a prof. még a méhszájamat is megnézte és azt mondta, szerinte nem is 2000-es hanem inkább 3000-es, de nem akar vitatkozni a kollégákkal. Kicsit mondjuk erőszakosan vizsgált meg, de az idősebb dokiknál már megszoktam. Szóltam is neki, hogy ez fáj ám picit Külön jó pont volt, hogy a kórház tart 4D-s uh-t is, és amíg a prof. meg nem érkezett, addig az asszisztens ingyen babamozit tartott nekünk. Benn volt a párom és a húgom is, szóval ők is élvezhették.
Ami vicces volt, hogy a pici utálja az uh-t és most is az első dolga az volt, hogy elmeneküljön. Bement a mellső fali lepény mögé Ott is persze csak a hátát mutatta meg Rá is írták a papíromra, hogy "intenzíven mozgó magzat". Éreztem is utána, hogy nem bír leállni szegényke.
Röviden ennyi most a történet. Remélem ilyen lesz a folytatás is! Szép napot mindenkinek!
X EZT MÁR OLVASTAD? |
|