delila, megragadom a lényeget
szerintem az egyik legidegesitőbb (és hamisabb) tévhit, hogy ha a gyerek nyugodt, az azért van, mert a szülei azok (és ha nehéz természetű, akkor meg azért, mert a szülők idegbetegek). persze a babák minden rezgést átvesznek, ez igaz, de mind meghatározott temperamentummal születik és ha fejen állsz, ez akkor sem változik. van egy barátnőm, hulla ideges tipus - a lánya pedig a kis buddha maga.
mi a férjemmel egész lazák vagyunk (úgy értem, sosem paráztunk rá úgy igazán semmire, az életünk folyton változik, de állitólag talpraesettek vagyunk mindketten) - és ehhez képest jött hozzánk egy kisfiú, aki bármit csináltunk, iszonyat sokat sirt az első időszakban és ez azért keményen adott az önbizalmunknak.
szóval amellett, hogy persze az a jó, ha a szülő kiegyensúlyozott és ezt a gyerek is átveszi, ez egy interakció, mert a gyerek is hat a szülőre és sokszor a kivülállók nekünk is azt mondták, hogy azért sir a baba, mert idegesek vagyunk - de bakker, mi azért
lettünk idegesek, mert ő sirt.
ez ilyen tyúk vagy a tojás probléma kissé, nem egyértelmű, hogy a kiegyensúlyozott természetű gyerek mögött kiegyensúlyozott szülő áll, mint ahogy az sem, hogy a nehezebb természetű baba azért az, mert a szülők bénák. na, ezt túlragoztam, csak szeretem a témát.
csuppancs, olyan ismerős a neved!! nem fórumoztál az indexen is?? 22 éves fiú, nem semmi.
dana a kis korkülönbségnek lesznek biztosan előnyei, főleg, ha egyneműek.
bár amúgy is. kidobta az uh képet?
de legalább takarit.
mit dolgozol?
delila, felicitas emailjeiről én simán leiratkoztam, nem zaklattak. a csomag jó volt, kis popsikrém, egy pelus, ilyesmi. én a hipp csomagot szerettem még, abban volt bébiétel minta meg kis póló.