Hu, lanyok, de porog a tema, DEJOOO!!!
MEZI: kokuszmatrac: en amugy eleg bio-manias vagyok (szakmai artalom, kornyezetvedelemmel foglalkozom es sok toxikologiat tanultam...), de szerintem nem biztos, hogy meger annyival tobbet, mint amennyivel dragabb. A matracbol nem sok mereganyag megy be a bababa, ha egyaltalan... Millioszor tobbet szamit pl., hogy hasznalsz-e oblitot meg egyeb kozmetikai vagy vegyszereket, mennyi mososzert teszel a cuccainak a mosovizebe (es igy mennyi marad a ruhajaban ami szepen bemegy a boren at, de legalabbis allergiakat/ekcemat okozhat, stb). Az elso 1-2 evben pl. nem nagyon jo semmilyen kozmetika gyartmany a boruknek, a legjobbak a gyogyszertari cuccok; persze nehez megallni. Ezt a kokuszmatrac dolgot is ilyennek erzem: amit el lehet tobbert adni, akkor fontos a "bio"; de ha a finom illatokrol kell lemondani, akkor mar nem mindig ;-(
Bocsassatok meg a kicsit extrem hozzaallasomert... Mar ezen az oldalon is kicsit furanak tartom a sok belevagott kozmetikai es egyebb cucc kepet: egy kicsit ugy erzem magam, mint abban az amcsi filmben, ami a nyaron volt meno (sajnos nem emlexem a cimere, talan valami feleseges cime volt; de az egyik legmenobb es jokepubb amcsi pasi szinesz volt benne, sajnos szineszeket sem ismerek tulzottan...) - ahol a gazdag kisvarosba odakoltozik egy "csalad", megprobal beepulni az eletukbe, es ugy marketingelnek nekik mindenfele cuccot, mintha csak elnek a mindennapi eletuket, de kozben mindenfele cikk vasarlasara veszik oket ra
(aztan kiderul, hogy csak ugynokok mind a negyen, es csak tetetik, hogy csalad
na visszaterve komoly dolgokhoz: LITTLEMOMMY:
igen, jo lenne vajudni legalabb egy kicsit, de nekem mar nagyon veszelyes; volt mar egy csaszarom, tobb kaparasom, tehat a mehem valoszinuleg csupa heg, tehat pont ez a lenyeg, hogy nem szabad hagyni, hogy elkezdjek vajudni, vagy hogy tulsagosan kitaguljon a mehem, nehogy a hegeknel repedjen... (aztan igy is repedhet sajnos... ;-(. Ez az egy talan, amiben eddig minden egyes orvos megegyezett teljesen, aki eddig latott ;-(
VEDONOk: szerintem dontsetek el, hogy a Tietek olyan-e, akiben tudtok bizni; es ha nem, egyszeruen figyelmen kivul kell oket hagyni. Nekem eddig volt egy, akitol rengeteget tanultam es nagyon lelkiismeretes volt; aztan a kovetkezo az olyan feluletes volt, talan az egesz terhesseg/gyerekagy stb alatt 3-szor, ha lattam; csak idonkent levelet kaptam (kb. 400 m a rendelo...), hogy aktualis az oltas... Most pedig olyan nagy tudasunak tunik az uj vedonom, hogy o csipobol megmondta, mit jelent az a vervizsgalat, amit az osztrak dokim akar (valami TPHA), mig a Telki korhaz laborvezetojenek meg masik laborosanak/vervetelezojenek goze sem volt... Semmikepp sem olyan az atlag vedono kepzettsege, hogy emiatt aggasszatok magatok, ha hulyesegnek erzitek, amit mond...
Zitus: en sem aggodnek az elirt kiirasi datum miatt nagyon; Littlemommynak igaza van, hogy a menses datumbol szoktak szamolni, es nem a kiskonyvet nezni annyira; raadasul legkozelebb a dokidat megkerheted, ellenorizze le.
Vervetelek: hat tenyleg kabare. Mondom, az osztrak dokim nem is irt elo semmilyen vercukorvizsgalatot (pedig minden eselyem megvan a terhessegi cukbet-re); viszont addig nem nyugodott, mig a toxoplazma, HIV, rubeola, stb, meg nincsenek, amiket otthon letojnak.... Itt nem tudtam meg kitalalni, hol csinalnak vervizsgalatokat (a korhazakban nem...), inkabb elmentem otthon, de inkabb nem is folytatom...
Talan az egyetlen jo/vicces dolog itt, hogy megkertem a dokim asszisztenset, hogy akkor adja a korhazi listat, mert csomagolnam a korhazi taskam, erre nezett ram, mint a moziban, hogy mirol beszelek... Nem ertette, miert kellene barmit bevinnem a korhazba
Babakocsi: en attol ijedtem meg, hogy akar hasznaltan, akar ujan rettenetes arakon latom oket. (a neten a jobb ikerkocsik meg ebayen is kozel ezer euroert mennek...).. Nekem eddig nem volt gondom a hasznalt kocsikkal sem; ujat tobbet volt modom "kiprobalni", mert a legitarsasag elhagyta a vadonatuj Chicco kocsink aljat, igy gyorsan kellett egy uj. Akkor vegulis halas voltam, mert a ferjemmel vettuk, akinek mar nem volt turelme kiprobalni a kocsit a boltban, es rem nehezen volt nyithato-csukhato a meregdraga divatos Chicco modell. Aztan a twinnynk volt, azt szerettem, de a hattamlajat volt bonyolult allitani... Eddig a legolcsobb kocsijaink voltak talan a legkonnyebben kezelhetok (hauck, graco) egy kezzel.
A neten en azert azt lattam az egymas melletiekrol, hogy van 80 cm-es is, es az allitolag minden ajton atfer - ez igaz? Az Auchanban stb mekkora tenyleg a kasszanal a hely? En jobb szeretnek egymas mellettit, de az tenyleg fontos, hogy azert a helyek tobbsegen atferjen (kiveve a repteri rontgengepeken - azt utaltam a legjobban, mikor 5 biztonsagi or nezi es diktalja, hogy vegyem ki a babat - es most majd 2-t -, az osszes cuccot, es ezutan meg csukjam egyedul ossze a kocsit es tegyem be a gepbe... ); mindehhez vegyem elo a rejtett masik 4 kezem....
ANI - azert nincs olyan sok koztunk, talan 3 het? (en elvileg jan 4-re voltam kiirva). Igen, nagyon panikolok, hogy most mar johetnek minden nap; max is csak 1 honap, es meg milyen sokmindenunk nincs meg... Es tudom, utso terhessegem, meg a veget ki kene "elvezni"...
Sajnos ma elestem - szerencsere a hasam nem utottem meg, de a terdem ugy faj, hogy nem birok a labamra allni. Ezt csak azert irom, hogy kismamik VIGYAZZATOK!! volt ikerterhes baratnem, akinek elesestol indult be koran a szules - a nagyon nagy pocakkal tenyleg sokkal labilisabb az ember, nem is igazan latja, hova lep... Nekem egy tok sima folyoson bicsaklott ki a labam - es vegulis gondolhattam volna elore ra, mert ebben a cipoben (pedig Medicus, direkt osszel vettem a kenyelmes terhesseg miatt - de ugy latszik, nem eleg stabil ;-(. ) mar tobbszor megbicsakolgatott a bokam; de nem tul sok kedvem volt megint sok(tiz)ezerert uj cipot venni meg keresgelni... De ugy tunik, van, amin nem szabad sporolni ;-(
Bocs a hosszu levelert, de mar reg nem tudtam bekukkantani!
szoval vigyazzatok magatokra, es ne foglalkozzatok a betokosodott vedonokkel! csak ha jot fogtatok ki! Itt Ausztriaban nincs is semmi ilyesmi ;-(