Új privát üzeneted érkezett!

Onlány: Ne is gondolj erre! Nem lesz baj, minden terhesség más. Örülök, hogy jobban vagy!

Kírus: A link a teljes listát hozta fel, nem tudom, hogy melyik a tied :) Ja már megvan, szép :)

Én egyáltalán nem tudok semmit a babakocsikról. Ezek, amikről írtatok a csecsemőnek is jók és később is jó lesz, ha már ül a gyerek? És a másik kérdésem, hogy szerintetek nem jobb az olyan, aminek a kereke bolygósítható (mert különben hogy a manóba fordul vele kényelmesen az ember)? Mindig megemeli az elejét?

KépKépKép
bogme

Sziasztok!

Onlány: tényleg nem szabad negatívan hozzáállni!!! Én semmilyen rémtörténetet nem olvasok már el, mert terhességem elején bújtam minden irományt... Velem és babával minden rendben lesz, ahogy veletek is és kész 8)

Bogme: Jó kérdéseid vannak :lol: Szerintem én úgy fogom kiválasztani, hogy végig tologatom a boltba őket :lol:

Kép
hné29

[quote]a írta: csecsemőnek is jók és később is jó lesz, ha már ül a gyerek? És a másik kérdésem, hogy szerintetek nem jobb az olyan, aminek a kereke bolygósítható

Amit én raktam fel linket a graco quattro tours kocsiról az minden kényelmifunkciónak tökéletesen megfelel. Bolygósíthatóak akerekek, aminek köszönhetően nagyon kényelmesen lehet közlekedni vele. Ezt csecsemőkortól lehet használni akár 3éves korig! Több szögben is állítható a háttámlája és ehhez adnak mózest és babahordozót, ami külön külön elég borsos árban lennének. Mondom én maximálisan meg vagyok elégedve vele. A bevásárlószatyor része is tökéletes. Sőt van rajta óra, illetve hőmérő :D

Igyekszem nem gondolni a rosszra, de ha jövőhéten megyek a drimhoz azért rákérdezek, hogy hány % esély van arra, hogy a történelem ismétli önmagát

Kép
Kép
onlány

j csajok, a férjem úgy döntött, hogy beoltatja magát, bár én azt mondtam neki, hogy csak a simával. Erre jön haza anyós, hogy úgy adják, hogy egyik vállba a h1n1et a másikba a simát :shock: Én félek az emberem helyett! Tegnap anyós közölte, hogy ő beoltatta magát. Erre jön apája, és mondja, hogy fiam, holnap te is adasd be.. Erre majdnem kiszaladt a számon, hogy ne! várjunk 2 hétet és ha anyád megmarad beadhatod. Basszus, de komolyan majdnem elszóltam magam. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
onlány

Én nagyon félek ezektől az oltásoktól. Nem hiszem, hogy beoltatnám magam, vagy bárkimet. Majd írd meg mi volt Anyóssal :)

KépKépKép
bogme

Itt a 12 hetes kép. Nem nagyon látok változást a 9 heteshez képest, de annál többet érzek :) Többiek? Képek?

Kép

KépKépKép
bogme

hát azért lehet látni egy picit! Mily szerencsés vagy hogy nem híztál. Ha én felraknék egy "meztelen" pocakfotót, kihalna a topic, ezért csak ruhásat próbálok megkockáztatni majd ha összetákoltam a dolgokat vagy megtaláltam az adatkábelt :roll:

Kép
Kép
onlány

csini babalakás :wink:

Kép
Kép
onlány

Jó a ruhás is :)

Azt olvastam, hogy az, hogy ki mennyit hízik, nagyrészt genetikailag kódolt és nem tehetünk ellene semmit. Ha örökölhető is, akkor belőlem még bármi lehet. Apukám családjában a nők nagyon meghíztak szüléskor és utána is úgy maradtak. Anyukám viszont mindössze 6 kilót hízott velem és 12-t az öcsémmel. Remélem rá ütök :) Bár én már most híztam 3 kilót.

KépKépKép
bogme

Sziasztok lányok!
Szeretnék csatlakozni ide hozzátok is, mivel az áprilisiakhoz már csatlakoztam, de ott mi vagyunk a legfiatalabbak. Így aztán előrelátóan, ha ők már szültek nem maradokra az utolsó hetekre magamra :lol:
A pocakfotó helyett inkább megmutatom nektek is a mi kis manónkat :)
Kép

Kép
domi001

Szia Domi!

Persze, gyere csak :) Nagyon aranyos a picur :)

KépKépKép
bogme

Szia Domi!

Persze, szívesen látunk má :wink: Milyen helyes babóca!!! Már egész jól kivehető az emberi formája!!!! Juj már nagyon várom a 4.ét!!!!
Mit lehet tudni rólad, rólatok? Mióta próbálkoztatok, spontán, nem spontán jött össze? Mennyi idős vagy,honnan írsz, stb.

Kép
Kép
onlány

csajok nekem annyira szúr a hasam, hogy ez inkább már fáj. Jobb lennill. nem is annyira lenn, vajon ez meg mi a fenétől lehet? :roll: Már 1 órája bevettem magneb6ot, de hasztalan, azt hiszem még egyet beveszek

Kép
Kép
onlány

Onlány: Ma én is nagyon szenvedek ettől, csak a baloldalamon. Pihenj le minél lazább öltözetben és minél kevesebbet mocorogj és akkor elmúlik.

KépKépKép
bogme

onlány:
Igen én is megelpődtem mikor megláttam a felvtelt, mivel már volt egy terhességem, illetve a tesztek szerint. Akkor UH nem mutatta ki, mert túl fiatal volt. A vizsgálatra egy hétre pedig erős vérzés, állítólag spontán vetélés volt. Ez a manó is spontán jött, elég lassacskán, de úgy néz ki ő már maradni is szeretne, illetve reméljük. :lol: Szóval az előző eset miatt a mostaninál csak nagyon későn mentem dokihoz, nem akartam csalódást most is. Így mikor először megkukkantottuk 11 hetes és 5 napos volt, amikor már ilyen aranyos kis emberi formája volt. :) Az egész család meglepődött, hogy hogy ki van már fejlődve. Vidéken lakunk és 31 éves vagyok. Ez az első babánk lesz és már nagyon vártuk, nagyjából másfél két éve.
A hasi szúrkálás nekem is volt, de egy két hete hála istennek mintha múlna. Most már szinte nem is érzem, csak néha egy kicsit. Nekem azt mondták, hogy ez a méhtartószalagok nyúlásának köszönhető. Én is magne b6-ot szedek, de én nem akkor szedem, ha szúr, mert akkor nem hat szerintem. Én reggel és este egy-egy bogyót, ha nagyon nem érzem a hasam, akkor kihagyom mostmár, de addig rendszeresen szedtem. Azt mondta a védőnő, ha erősebbek a görcsök, akkor akár napi 3*2-t is vehetek be. Na eddig nem jutottam el sosem. :lol: Ja és mikor hasfájós voltam, akkor amikor csak tudtam feküdtem. Most már úgy érzem, hogy energiával etlibb vagyok, mint az első 12 hétben és feküdni se nagyon van kedvem, csak nagy ritkán.
Vigyázz Magadra, ha nagyon nem múlik és nagyon erősen szúr, akkor menj el a dokihoz azért.

Kép
domi001

Sziasztok!

A Csatlakozhatok még hozzátok (a február is tavasznak számít ugye)? :wink:

Magamról röviden:
27 éves vagyok, Gödöllőn lakom a férjemmel és a tündérboszi kislányunkkkal.
Ha minden igaz, akkor 18 hónap lesz a kölkök között, kicsit félek a dologtól, dehát ez van, :roll: önhatalmúlag kopogtatott be hozzánk az öcskös (Mercilon fogi gátló melett... de szerencsére makkegészséges a vizsgálatok szerint).

magneb6 vagy magnerot tényelg jó lehet a szalagok nyúlása miatti szurkálásra (meg ugye a pocikeménedésre), de érdemes mellé C.vitmaint szedni hogy jobban felszívódjon.

Kép

Kép
redwings

Szia Redwings!

Persze, hogy csatlakozhatsz!!!!! :wink:
Hű, kissé meredek, hogy a fogigátló mellett lettél terhes :shock: izé, akkor ezek után majd ha meglesz a 2 baba hogy lesz? Ezen gondolkodtál már? De lehet hülyeséget kérdeztem :oops: Gratulálok a kisfiadhoz!
A tündérboszi kislány igen találó, én is ilyet nevelek!

Domi, sajnálom az első terhességed, de örülök, hogy a második itt marad veletek :) ehhez kétség nem fér! :wink: Akkor elég hosszú ideje próbálkoztatok. Orvosnál nem voltatok?

IGen, sejtem, hogy valószínű a méhszalagok miatt, de akkor is! Ekkorákat szúrkálni nem ér. :( Előbb a lányzómnak látogatói voltak :)))) olyan édes volt, ahogy produkálta magát!
Most megyek vacsizni, bocsi :oops: Apája készítette el! :D

Kép
Kép
onlány

Onlány:
nem nem voltunk dokinál. Úgy voltam vele, ha először sikerült teherbe esnem, akkor másodjára is fog. ráadásul először mikor teherbe estem már az elején mondta a doki, hogy az első terhességek álatlában nem maradnak meg, csak legtöbb nő észre sem veszi, hogy terhes volt, mert olyan korán elmegy a baba, csak ugye én annyira vártam, akkor, hogy rögtön teszteltem.

Kép
domi001

:roll: hm, igen szokták mondani a dokik! ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉs milyen neműt szeretnétek? Tudom, mindenki azt mondja, hogy mindegy, ami így is van, de ám mindenkinek húz a szíve valamerre! Mentek valamikor 4dre?
[quote]d írta:e érdemes mellé C.vitmaint szedni hogy jobban felszívódjon.
azért a terhes nőnek nagyon kell vigyázni a c vitamin fogyasztással! max 500mgt. A magzat kisebb lehet az átlagosnál ->ezt eredményezi :( Én is vettem egy 500mgost, de ugye a terhes vitaminban is van 100 és erre kibontom, azt írják hogy ajánlott adag 100mg a terhesnek, de az 500at ne haladja meg és vigyázni vel, fennebb leírt dolog miatt

Kép
Kép
onlány

Valaki tudja hogy műxik az mikor megszületik a 2.baba és még nincs 2 éves az 1., hogy hogy kapom megint a fizum után a tgyást??? Le kell mondani róla, de mi után számolják, mert ha abból indulok ki, hogy az 1.nél az előző év átlaagkeresetének 60%át adják.... Valaki? Ötlet?

Kép
Kép
onlány

onlány:
még nem mélyedtem el igazán a témában, de vagy gyógyszert váltok, vagy vmi szuris megoldásban gondolkodom, mert a spiráltól nagyon idegenkedem.

:oops: öhm, az igazat megvallva egyenlőre nem tom, hogy miből számolják pontosan, majd a HR-esünk elmagyarázza ha betévedek a céghez :lol:
az tuti, hogy a gyed újraindul a 2. baba szüeletésekor+ 2 CSp lesz, de hogy mi van a tgyással... egyenlőre ennyit tudok

500 mgt - korrekt infó, viszont ugye ez sem szentírás, meg aztán vannak akik nem szednek magzatvédő vitamint...
Aki kicsit is odafigyel magára, az úgyis elolvassa a tájékoztatókat (amiben nem mellesleg mindenféle rémisztő mellékhatásokat is leírhatnak, nehogy bepereld a gyógyszergyártót utólag).
Én csak a tippet adtam...

Kép

Kép
redwings

Szép jó reggelt mindenkinek!

Redwings, hát igen, én is idegenkednék a spiráltól :( Mikor jársz a munkahelyed fele? Nagyon kíváncsi vagyok a TGYÁS-os dologra, nekem special sokkal jobban jönne ki, mint a gyed, de azt hiszem, már ezt is maximalizálták :( Sajna nagyon sokmindent megszigorítottak és az olyan emberektől vették el, mint a kismamák meg a nyugdíjasok és ez nagyon szomorú.
Jaj a C vitamin miatt nehogy mgsértődj! :wink: Én meg csak gondoltam leírom, amit néhány napja olvastam. :roll: Jah, minden szörnyűséget leírnak.
Tegnap férj uramnak beadták a sima influenza elleni oltást és a H1N1et :shock: ma meg azt mondja fájnak az oltásai, remélem megmarad :D
Ki mit csinál 7végén? Mi ma megyünk nagybevásárolni és tanulnom kéne.
Lányok, hirtelen meginogtam kicsit. Van ez az intelligender teszt, ami már akár a terhesség 10.hetétől kimutatja a baba nemét :roll: Pedig eddig olyan jól viseltem, hogy csak dec.23-án tudjuk meg. Ha nem lenne ilyen drága.... (12.000) :roll:

Kép
Kép
onlány

Á, dehogy sértődtem! :roll: azrét is írtam ,hogy így korrekt, a te kiegészítéseddel.

kb 2 hét múlva lenne esedékes a bekkukantás a gályarabokhoz, de majd meglátjuk kiderítek-e vmit időközben. Majd ha lesz infóm, megírom, és ha meg neked lesz előbb, akkor oszd meg velem léééécccci.
Én max gyedet kapok, asszem ennél nem jött ki jobban a tgyás sem számottevően, legalábbis úgy rémlik.

baba neme: nekünk a 12. héten megmondták és nem is bántam, mert sokkal könnyebb így készülni ruhák terén, meg a nevekkel is.
Van viszonyítási alapom, mert a lánykánk totál meglepi lett, nem akartuk tudni előre és minden vizsgálatnál előre szóltam, nehogy elkotyogják (pedig egy műtét kapcsán elég sok doki megkuksizta őkelmét). Valahol persze fúrta az oldlamat a kíváncsiság, de úgy voltunk vele, hogy ennyi misztikum maradjon már meg ebben a túlszabályozott világban. És végig fiút vártunk :D úgyhogy nagy lett a csodálkozás.
Most sem tudtuk volna meg még egy jó darabig, ha nem megyek genetikai vizsgálatokra, dehát muszáj volt, bár a rávalókat nagyon nehezen tudtuk összerakni. Én biztosan nem adnék ki 12 ezret csak ezért, de ugye mindenki a saját takaróhosszának ismerője :wink:

hétvége:
ma takarítunk, meg a sétát/játszóterezést összekötjük egy kis bevásárlással. Panna anyámnál alszik, úgyhogy este lesz egy kis házimozizás (meg talán egyéb is, ha nem dőlünk ki a fáradtságtól idő előtt).
szombaton a ZZuram temetőt/ket jár a családjával. Mi kihagyjuk a lánnyal, majd csak ide a helyi sírkertbe sétálunk el napközben kettecskén, mikor még sem a hideg, sem a tömeg nem számottevő. Remélhetőleg...
ja, meg főzök vmit (még nemtommit:D)
vasárnap délután átjön társasozni hozzánk egy baráti pár. Szanaszét fogjuk vihogni magunkat :lol:

Kép

Kép
redwings

Most kaptam egy csajszitól:
[quote]h írta:a a második úgy születik, hogy az elő még nincs két éves akkor minden jár úgy mint az elsőnél.
Ha nincs meg 180 nap biztosítái idő, akkor az előzőleg kapott ellátás képezi az új ellátás alapját, de max a minimálbér kétszerese után jár a tgyás is/ez a gyed maximuma/.

Ha az első gyerek a második megszületésekor még nem töltötte be a 2 évet, azaz még jogosult vagy utána GYED-re, akkor eldöntheted, hogy kéred a TGYÁSt vagy maradjon az első gyerkőc utáni GYED.
Ennek lejártával igényelheted a 2. gyerek után járó járandóságokat (ha még van TGYÁS akkor azt, egyébként meg a GYED-et).
Mivel a GYED és a TGYÁS számításánál az előző teljes naptári év jövedelme adja az alapot, ezért jobban jársz, ha még az előző GYED időtartama alatt megszületik a második baba, hiszen így magasabb lesz az alap, amiből számolnak.

Kép
Kép
onlány

Hű, jó korán megtudtátok! De hogy? Amnión voltatok? Bár azt a 16-17.héten csinálják, vagy milyen genetika volt? Én nem tudom, most valahogy annyira fiút érzek! Múltkor ugyanilyen eősen lányt. Na igen én is sokallom a 12őt rá... Ennyiért 45percet babamozizok :D
Hu, jó hogy említed, nekünk is illene meglátogatni a temetőt .... Úgy emlékszem, mikor kicsi voltam mindig mentem ki apumékkal és olyan szépen világított az egész és nagy pelyhekben esett a hó, most meg "tavasz" van :shock: Nagggyon jó progitok lesz 7végére. Ránk is ránkférne egy hasonló lazítás :roll:

Kép
Kép
onlány

Sziasztok!

Üdvözlet az újonnan csatlakozóknak:) Én is irigylem, hogy sokan tudják már a baba nemét :oops: Dehát türelem......

Sajnos a hétvégén én is kimegyek a temetőbe apukámmal nem leszek túl vidám tőle :(
Aztán nem tudom mit fogok csinálni, szerintem pihi, megint egyedül töltöm a hétvégét :( Már csak 6 nap és jön haza a párom, de nehéz is kibírni :?

Kép
hné29

Ekőbb annyira rákoncentráltam a barátokkal való pertyzásra, persze házi, hogy csörgött a teló, barinőm volt. Hogy mivel tudják, úgyis megyünk ma vásárolni, beugorhatnánk hozzájuk, hoztak nekünk németből egy csomó sört :) És én nem ihatom, pedig annyira rá vagyok kattanva!!!! Erre a férje kiabál, hogy jönnénak ma holnap activityzni :D na, úgyhogy lehet mi is 7végére kikapcsolódunk!

Hné, hát igen, nem túl vidám program és még párod sincs itthon :( DEEEE a pocaklakód veled van, nem leszel 1edül!

Kép
Kép
onlány

Hné: Látom már számolod a napokat! Kitartás, 6 nap már nem a világ. Amúgy teljesen megértelek, én nem is tudom, hogy viselném el, ha sokáig távol kellene lennünk a párommal. A tiedet a munka szólítja el? Nem lehet egyszerű!

Onlány: December gyorsan itt lesz. Akkor mész 4D-re? Vagy honnan gondolod, hogy akkor fogod csak megtudni a nemét? Részemről én sem adnék ki ennyi pénzt, de nem is hallottam még ilyen tesztről. Ez 100%-os eredményt ad? Amúgy ne izgulj, a neme már nem változik :)

Redwings: Üdv közöttünk! Gratula a kis fickóhoz! Jó, hogy már tudod! Persze a fiúknál könnyű :)

KépKépKép
bogme

Bogme: Igen melózik kint sajnos:( Mindig számolom vissza a napokat, bár most csak 11 napra ment ki, de volt olyan, hogy közel 2 hónapig nem láttam csak msn-en :( Most azon sem. Ma este indulnak át Berlinbe, nem nagyon díjazom, mert 12 óra meló után levezetnek 800 km-t, autópályán igaz, de akkor is aggódok.. Karácsony és szilveszter is nélküle lesz, mert 25-én indulnak megint ki, már kezdem megszokni, tavaly sem volt itthon.. Ez van, de sajnos itthon nem nagyon lehet megélni ill. negyed annyi pénzt kapna!

Onlány: Kis kíváncsi :P Bááááár, ha tehetném vennék itthonra UH gépet :lol:

Kép
hné29

igen, dec.23-án megyünk 4Dre, kariajándéknak szánom apájának. A kórházban sem mondják meg a 20.hétnél előbb és pont akkor leszek 20 hetes! Esetleg, még a 16.heti kötelezőn bepróbálkozok a szonográfusnál, viszek csokoládát, hátha megenyhül :lol:
Szegény, bár a pénz elég nagy úr, de nem minden. Én egy nagyon jó helyen dolgozom és sosem kényszerítettek arra, hogy túlórázzam, de olyan pozitív körülményeket teremtettek, hogy szó szerint az ember 7napból hetet végigmelózott+12óra. Nagyon hamar hozzá lehetett szokni és szerettem! mert a munkámat is szerettem, marhajó fizut kaptam érte, meg a főnökök is megkedveltek emiatt, sok mindent megengedtek nekem, de majdnem a kapcsolatunk rovására ment. A végén már ott voltam, hogy elválok, mert csak... Aztán megtettem azt a lépést, hogy feljbb léptem, ugyanannyi pénzért mint túúlórában, de nem kellett megszakadnom érte. Persze a te helyzetedhez nem hasonlítható, csak gondoltam elmesélem

Kép
Kép
onlány

na végre géphez jutottam, kicsit elhúzódott a séta+vásárlás, jól ki is dőlt a gyerek, remélem alszik vagy másfél órát :D

onlány:
köszi az infót!
Nem, nem amnio, hál istennek arra nem volt szükség! Viszont mivel fogi gátló mellett fogant + a lányom egy enyhe fejlődési rendellenességgel született, ezért ajánlatos volt az alapos genetikai kivizsgálás.
A SOTE1-re küldtek SZTK kereteken belül, de egy vicc volt az egész: 4,5 órát utaztunk oda-vissza, 2,5 órát vártunk és bent voltam a dokinál 2 percet se (és még csak meg se nézte géppel a babát)! :shock:
jól felhúztam magamat, mert mi az, hogy fizetem az EÜ-járulékot, és úgy kezelnek mint egy darab sz+rt?!?!?! Már bocs! De nagyon felháborítónak tartom, meg a szülésért kért pénzt is - de ez más tészta.
Na szóval végül a bolgárkrék utcai klinikán voltunk (czeizel papa intézete) 12 heti és 18 heti vizsgálaton is. Ez ugye elsősorban genetikai kivizsgálás volt, de kb 40-50 percig sasolták a babát mindkét alkalommal, tehát tulképp babamozinak is tekinthető.
Mivel itt nagyaon profi gép és szonográfus van, ezért nagyon jól lehetett látni minden apró kis részletet a babán már a 12 héten is.
Hát így tudtuk meg már akkor 100%-ra.
jó kis ajándék lesz apócátoknak karira! :D

Tök jó, hogy nektek is kijut egy kis társasozás!

Hné:
pfüh, nagyon c*r lehet a ennyit a párod nélkül... de végülis értetek csinálja, hogy a babának is mindene meglegyen, nem igaz? De azért nagyon nehéz lehet neked. ha megszületik, akkor is iylen gyakran/sokat lesz távol? lesz segítséged olyankor?

bogme:
köszi a gratulát. igazából legutóbb mondhatni mást se volt hajlandó megutatni, csak a cuccost a lába közt :lol: a vak is láthatta, mi lifeg ott.
A férjem családja el volt ragadtatva, persze egyből előhozakodtak a kötelező keresztnévvel... de koppannak, ami miatt most én vagyok a vörös posztó a szemükben (na nem mintha különösebben meghatna a dolog, meg aztán ők is úgy nevezték el a gyerekeiket ahogy akarták, hadd tegyem meg ezt én is...).

Kép

Kép
redwings

Redwings: Én is én is tudni akarom :oops: Annyi szép babarucit láttam mostanában és úúúúgy vennék már (tudom korai).
Azért nagyon durva, hogy fogamzásgátló mellett terhes terhesnek lehet lenni.. Nekem is van 1 ismerősöm, aki szintén így esett teherbe és szerencsére egészséges kislánya lett :)
Ami a páromat illeti sajnos nem tudni előre, hogy tavasszal mennyit lesz távol :( Egyenlőre a karácsony, szilveszter az biztos, mert repjegyeket is lefoglalták már neki. Onnan jan.10 körül jön haza vagy 15.-én (remélem 10).
Fogalmam sincs, hogy ki fog segíteni, ha megszülök... Remélem párom 8) Apum dolgozik, húgomnak akkor lesz 6 hónapos a babája, anyós nagyon messze lakik, de őt nem hívnám, mert mindent túlaggódik! Majdcsak lesz valahogy :)

Körkérdés: TI TUDTOK HASON ALUDNI?

Kép
hné29

sose tudtam :lol:
na jó.: csecsemő meg kisgyerekkoromban igen, de amióta megkamaszodtam és megnőttek a cickók, reménytelen vállalkozás.

hú, hát remélem azért tényleg otthon tud maradni veled a párod szülés után legalább egy kis ideig. Anyós elhívástól én is félnék a helyedben-ha csak nem teljes az összhang vele , de mint kiérzem szavaidból, ez korántsincs így :wink: Az meg nem hiányzik, hogyaz amúgy is labilisabb lelkületű újdonsült anyucit paráztassa bárki is.
Én a falra tudtam mászni a sok okos-és-aggódó-és-legjobbat-akaró rokontól.
hozzátartozik, hogy tényleg picike volt a lányom, 2210 grammal hoztuk haza a kh-ból, de szopott mint a gép, és hízott is mint egy kis malacka. Mégis foylton azt hallgattam mindenkitől, hogy: " te jó ég, milyen pici, nem lesz baj ebből?" mikor aztán rohamtempóban behozta és lekörözte a kortársait, akkor meg : " te jó ég, milyen, nagy, nem lesz ebből baj?"
Anyám volt a fő-fő károgó. Most a másodiknál okosabb leszek és szépen leszedálom minimálisra a kezdeti kontaktot vele, hogy ne fárasszon majd a hülyeségeivel. :roll:

Kép

Kép
redwings

Jó reggelt!

Redwings, azért ha te is megtudsz valamit és másképp netán (de ez tuti jó), akkor írd meg légyszi!
Ennyire jó hely ez a Czeizel központ, hogy a 12. héten 100%ra kimutatták a nemét? :shock: Én oda csak a kombinált tesztre megyek, de elgondolkodtam azon, hogy 4Dre be kéne ugrani :D Örülök, hogy mindent rendben találtaka babáddal! A kislányodnak mi a baja, ha lehetek ilyen indiszkrét?
[quote]M írta:ost a másodiknál okosabb leszek és szépen leszedálom minimálisra a kezdeti kontaktot vele, hogy ne fárasszon majd a hülyeségeivel
:lol: Ez tetszik! Hát én sosem akartam, hogy anyám jöjjön seg :lol: íteni nekem.... miután megszültem. Erre, csengetnek másnap, miután hazajöttem, kinézek az ablakon (császároztak és eléggé lassú voltam) és mit látok? Anyu+apu+vendég ágy :shock: Mondom férjemnek én nem engedem be, nem akarom! Gyorsan felhívtam anyóst, hogy baj van, jöjjön már segíteni, anyám itt akar maradni. Beengedtük közben anyós is befutott és elkezdte anyu mondani hogy 1 esetleg 2hétre jött segíteni :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: erre anyós jó fej volt, rádumálta, hogy aludjon náluk és majd napközben átnéz. Hát én még az alatt az 1 hét alatt olyan fáradt sosem voltam.... Fennt pihiztem volna, erre 2percenként: édesem, hogy kell a mikrót beindítani? Elmondtam 86szor mind1, nem ment, mert állítólag ő is úgy csinálta. Leballagok gyök 2vel, fáj, megmutatom, azt mondta, hogy jaaa... De azóta se tudta megtanulni, pedig neki is van. Főzni kellett rá, meg mindig volt valami amiért le kellett rohangásznom! Szóval köszönöm ebből nem kérnék. Anyós viszont nagyon jófej volt, mert 1hónapra alacarte menüt rendelt nekünk és munka után jött mosogatni, feltakarítani. Én még olyan kellemetlenül soha nem éreztem magam, hogy én henyélek más meg takarít. (remélem megint befizet :oops: )Anyuméknak mégsem karikor akarjuk elmondani, mert már gömbölyödök...
Hné, nem én nem tudok már hason aludni sajnos, pedig csak úgy tudok elaludni! Valahogy olyan fél haosn fekvés lesz belőle!

Kép
Kép
onlány

Sziasztok!
Redwings!
Hú de jó nektek hogy olyan korán megtudtátok a nemét!!!! :shock:

Onlány!
Nem semmi story :lol: :lol: ,szegény de rossz lehetett...
Bár én sem voltam jobb helyzetben :roll: ,mikor Kíra megszületett anyóséknál laktunk,és lépten nyomon jött be valaki a szobába,na az sok volt,4és fél hónapos volt Kíra mikor haza költöztünk ide anyuékhoz! Ugyhogy nem bírtuk ott sokáig.. vagyis én nem bírtam..

Hné!
Én is hasonlóan tudok aludni hason mint onlány..félig csak.
Pedig imádtam hason aludni :roll:
Hát nem lesz könnyű neked,de reméljük párod majd tud azért segíteni ha otthon lesz :wink:
Az én párom pont tavasszal készül menni dolgozni külföldre :( ,de muszály lesz sajnos :!: :!: Bár ez még nem 100%..
Anyu itt lesz segítségnek,na meg lánykám is :wink:

Még ide nem is írtam(de onlány gondolom olvastad amott) hogy csüt du telozott a védönö hogy hétfön ujabb vérvételre kell mennem(afp) mert állítolag értékelhetetlen lett :roll: :roll:
Hát azt mondta a védönö,ki tudja lehet eltörték a csövet csak ezt mondják...hát nagyon remélem hogy csak ez legyen!!!

De aztán 9.én igy is ugy is megyek genetikára,aztán ott majd minden kiderül remélhetöleg,én már az afp-re nem adok,olyan sokan írják hogy nem megbízható...Szoval próbálok pozitív lenni :roll:
Vendég

Kírus:
Sztem se aggódj az afp miatt, tök elevult :?
A genetikain majd megnyugtatnak, hogy minden okés a babóddal meglásd. :)
Megkérezhetem, hogy a Kis Boli-név miből jön, hogyan fogjátok hívni a picurt? Ezen gondolkozom már egy ideje így ma reggel, de nem jöttem rá :oops: :lol:

Onlány:
Azt nem tudom, hogy más helyekhez képest mennyire lehet jó hely a bolgárkerék utcai, mert csak velük van tapasztalatom. :wink: De anno nekünk 2 helyet ajánlottak nagyon az ismerősök, meg a fórumozók, ahol utánaérdeklődtem: az Istenhegyi úton lévőt, főleg Hajdu Krisztinát, álítólag ő a legjobb az országban iylen téren, meg ezt a bolgárkerék utcait. Itt meg 2 dokit ajánlottak: Timmermann Gábort-asszem gábor, meg Harsányi Lehelt.
Végül a Lehelhez kaptunk időpontot, de nem is bántam mert az Istenhegyi úthoz képest ez nekünk sokkal-sokkal elérhetőbb helyszín. És végülis ő is nagyon meggyőző szaktudásúnak bizonyult.
Az ára meg:... 12 ezer ha csak vizsgálat és +2 ezer ha dvd-t is kérünk az egész viszgálati időtartamról plusz 4-5 szines képet is adnak
máshol is kb ennyi, 10 ezer alatt nem nagyon találtam 4D-t

És nem vagy indiszkrét, ha titkolni akarnám, nem említettem volna a lányom "defektjét".
Szerencsére teljesen ártalmatlan dologról van szó: polydactiliával született, aminek különböző fokozatai lehetnek és plusz végtagot jelent. Az ő esetében azt, hogy mindkét kisujjából nőtt 1-1 plusz ujjperc, inakkal, idegekkel, még picuri kis köröm is volt rajtuk.
Nem lehetett simán lekötni hogy elhaljon és leeesen, pont mert "minden" volt benne, ezért 10 hetes korában leműtötték a kerepesi gyereksebészeten.
Igazából apai ágról van a defektes gén, mert a férjemnek eggyel több pár lengőbordája van :lol: valamelyik dédapjának (vagy szépapjának vagy kinek) meg állítólag szintén volt plusz ujja, de a bal lábán, és abban csont is volt.

És ti gondolkoztatok már Pötty lehetséges nevein? :D

ja, meg akartam mondani, hogy rövidítsetek nyugodtan red-nek, mindenki így szokta előbb-utóbb, egyszerűbb mint kiírni az egészet :wink:

Kép

Kép
redwings

Sziasztok!
Meg tudnátok mondani mit takart a genetikai UH? Miben más, mint egy sima UH? Azt hol csinálnak? Minednkinek kötelező ilyenen részt venni?

Kép
domi001

Red!
Addig nem akartam kiírni a nevet,amíg nem tudjuk fiú avagy csajszi lesz :D Bolvári a vezetéknevünk és abból jött a kis Boli :lol: :lol: ..
Páromat néha szoktam úgy szólítani hogy Boli,aztán jött a kis Boli.. :D
Amúgy Nimród vagy Kendra lesz :!:
Nálatok??

Domi!
A sima uh az 2d a genetikait meg 3-4 d-vel nézik...Azt hiszem ez a különbség(de annyira nem értek hozzá :oops: )
De majd kijavítanak a többiek ha nem így van!!! :D
Csinálnak már sok kórházban,én Kecskemétre megyek,egyszer már voltam 13 hetesen(mert itt Baján ránk hozták a frászt) szerencsére minden rendben volt,de vissza hívtak controllra...
Nem kötelező mindenkinek,legalább is itt nem...csak ha itt nem biztosak valamiben akkor elküldenek oda(nehogy már ö vigyék el a balhét ha lesz valami baj),de jobb is így ott nagyon profik Kecskeméten :!: :!: :!:
Vendég

Kirus, szerintem nincs miért aggódnod! 1. az afp-t európában már csak Magyarországon csinálják -tudtommal-, 2. a barátnőm mikorbiológus egy központi laborban, aki azt mondta, hogy ezt szokták válaszként küldeni arra, ha véletlen eltörték a csövet, vagy bármi gixer akadt, de ahogy te is mondod, a genetika majd mindent eldönt! :wink: Nyugi.A helyedben én is hazaköltöztem volna.... és nem sértődött meg anyós pajti? :D

Red :D de furi ily röviden a neve. Ez nem is defekt :wink: Majd egyszer azon kapod magad, hogy mész érte az oviba és ő egy magaslaton ül és a többiek körbeülik és mesél hevesen, beleérzően a lábujjacskájáról és mindenki ámulattal fogja hallgatni :wink:
Hajdú Krisztina docens a legjobb a szakmájában, de ő szív specialista! Azt nem tudtam, hogy sima uhukat is csinál. Bár nekem ellég ellenszenves volt, mert kiosztott azért, hogy milyen felelőtlen nő vagyok, hogy egy így viselkedő féérfitól várok gyereket (férjem szíve lyukas és alig tudtam elmakogni neki a diagnózist, mert kiröhögött, hogy ilyen nincs, pedig csak konyha nyelven mondtam... aztán kérdezett férjem életmódjáról, amit én tudok hogy nem megfelelő a szíve miatt, de megváltoztatni senkit nem lehet, max javítani rajta, na most én már fenyegetőztem meg minden, de semmi hatást nem értem el. Ezért úgy letólt, hogy a sírás kerülgetett, de mikor látta, hogy ki akarok még a vizsgálat előtt sétálni az ajtón és teli volt könnyel a szemem, olyan normális lett....) Timmerman is szupi, azt a 3.at nem ismerem :( De ezek mind nagyon neves drok!
Neveken már gondolkodtam, de majd a 4d után fogjuk konkretizálni.
Domi, a genetikai uun tarkóredőt, fontosabb szerveket ellenöriznek le, általában flow metriát is alkalmaznak hozzá, ez a keringést ellenörzi. Én nekem nem nézték 4dbe, max 3dbe, de az majdnem uaz mint a 2t, fekete-fehér.
Nem tom megint mi a nyavalya van velem, szédelgek. Csináltam rántott velőt és folyamatban van a pacal! :P Tegnap elég sokat voltunk a barátnőméknél, nagyon jó volt, a gyerkőcök is jól lefárasztották egymást. Aztán még bevásároltunk és esti progink is akadt! Szabad kézzel egeret fogtunk! Meg is fájdult a hasam a kanapé dobálástól meg a futkorászástól :( Remélem nem ártottam vele pötykémenk

Kép
Kép
onlány

Szeretettel köszöntjük genetikai ultrahang diagnosztikai rendelőnkben

Minden kismamának elengedhetetlen hogy résztvegyen genetikai ultrahang vizsgálaton. A vizsgálatot egy professzionális (G.E. Voluson Expert 730-as) ultrahang géppel végezzük. Nem csak a rendellenesség szűrését tartjuk szem előtt, hanem életre szóló élményt nyújtó képeket és felvételeket készítünk a 4D ultrahang vizsgálat során.
Javasolt 4d és genetikai ultrahang vizsgálati időpontok

* 6-8. héten megállapítjuk a terhességet, valamint az esetleges méhen kívüli terhességet. Az ikerterhesség megállapítása is ekkor történhet.
* 11-13. héten történik az első genetikai ultrahang szűrés, és ekkor állapítjuk meg a terhesség korát.
* 18-20 héten a baba már szép nagy, mindenképp érdemes bekukkantani hozzá. Ekkor történik a második genetikai ultrahang vizsgálat.
* 30 – 39. héten szintén javasolt 4D ultrahang vizsgálaton megjelenni, ez egy általános ultrahang vizsgálat.

1. genetikai UH javasolt időpont: 11, 12, 13. hét

A mérések többek között az alábbiakra terjednek ki. Terhességi kor megállapítása az ülőmagaságból. Amennyiben nem tudjuk hogy pontosan mikor fogant a baba, vagy például szabálytalan a menstruációs ciklus, a terhességi kor megállapítható a fejtető és a far hossz méréséből, egy táblázat segítségével. Figyelembe kell venni az egyedi adottságokat. A mérés elvégzéséhez gyakorlott szonográfus szükséges.
Tarkóredő mérés genetikai ultrahang vizsgálattal.

* Down-szindróma
* Egyéb genetikai rendellenesség
* Szívrendellenesség

Orrcsont jelenlétének vizsgálata. Amennyiben megállapítható az orrcsont jelenléte nagy valószínűséggel nem kell tartani down-szindrómától. Az orrcsont növekedése a Down-szindrómás babáknál később kezdődik.

Kép
Kép
onlány

Onlány!
Csak óvatosan azzal a kanapé emelgetéssel meg futkározással :!: :!: :wink:
Hát igen télen menekülnek be a házba azok a fránya kis dögök :twisted:
Most azért te is megnyugtattál :roll: ,ezt én is halottam hogy csak itt M.o-n csinálják,mint ugye a másik topicban gyancsi is írta hogy náluk nincs ilyen afp(ausztria), és szerintem is valami sunyít itt :roll: (nagyon remélem)
Hu imádom a velőt :P ,na a pacalról nem is beszélve :!: :!:
Vendég

jaj most megijesztettél Kirus! Remélem semmi baj nem lett az én akrobata dolgaim miatt!!!!
Én naív.... apumtól kaptam 1 adag pacalt, nyersen, hogy csináljam meg. Anyósnak van kuktája és átmentem főzetni benne 2órát Eég nagy adagnak látszott... most kockáztam fel és nekem ez egy nagyobb adag lett és megígértem apósnak is meg anyósnak is, hogy adok belőle... Basszus, ezt az égést, és ez milyen ciki??? Felhívjam őket, hogy bocs mégsem tudok adni? Nemtom mit csináljak :roll:

Kép
Kép
onlány

Nem akartalak én megijeszteni :shock: :!:
Nincs semmi baja a bébidnek tuti!!! :wink:
Te mikor érzed leginkább hogy mocorog?? Melyik napszakokban?
Hát ... :roll: ,nem is tudom,tán mondd meg nekik hogy össze esett és alig lett..vagy nem is tudom :roll: :roll:
Vendég

huh, még nem is figyeltem erre, hogy mely napszakban ficánka. Ínkább úgy veszem észre, hogy inkáb az érzelmi hatások az étel látványa, ízlelése váltja ki kiváltképp a mocorgást nála. Nagyon jó, most már erősebbre állították a rezgőmet :lol:
Átmentem, de nem volt bátorságom azt mondani, hogy: majd valamelyik nap veszek 2kgt és akkor mindenki tud enni belőle, majd ha hazajönnek, de az a gáz, hogy szerintem annyira számítanak rá, hogy nem is főztek. De látták, hogy mennyi az annyi. Whááá :cry:

Kép
Kép
onlány

Sziasztok!

Lányok, most annyira, de annyira megnyugtattatok. Csütörtökön megyek Uh-ra és kombinált tesztre a Czeizel féle Magzati Diagnosztikai Központba. Harsányi Lehel csinálja a vizsgálatot, aki nem mellesleg a nőgyógyászom is :) Jó mástól is hallani, hogy jó dokinál vagyok! Szurkoljatok, hogy minden rendben legyen.

Azt hiszem, hogy nagy szerencsém van, mert nekem senki se akar beleszólni a névadásba. Fogalmam sincs hogy szerelném le megbántódás nélkül. De hát a saját gyerekemnek már hagy adjak én nevet, nem? Bár a nagyim necces ilyen szempontból, mert mindenbe bele akar szólni, de nem nagyon fogom megkérdezni. Majd tényként közlöm a nevet, ha már tudjuk fiú, vagy lány! Remélhetőleg jövő héten csütörtökön és remélhetőleg lány :)

Én az első naptól nem tudok hason aludni. Számomra ez egy elég feltűnő jele volt a babának, mert előtte csakis úgy aludtam. Az első hetekben zavart is, alig bírtam elaludni, de mostanra megszoktam.

Picurka tegnap nálam a porszívó hangjára kezdett éktelenül ficánkolni, pedig hallani még nem hall, igaz? Hát lehet, hogy azért zavarta, mert nekem se esett jól a hang :)

Szép hétvégét mindenkinek!

KépKépKép
bogme

Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat. Akkor röviden összefogallva a 3d vagy a 4d UH. Hát nagyon szívesen elmennék én is ilyenre, de itt nálunk ebben a kis városban nincsen, ráadásul, ha a dokim nem javasolja, akkor nem hiszem, hogy erre fogjuk költeni a kevéske kis pénzünket :lol:
Persze ha azt mondja jó lenne, akkor valahogy megoldjuk, de elég sokba került a doki is, szülés, előkészületek, hogy mindene meglegyen a babának. Ha nincs baj, akkor azt hiszem mi nem megyünk erre. Tarkóredőt itt nálunk a sima UHal is mérték, nézték az orrcsontot is, tehát nem hiszem, hogy túl nagy jelentősége lenne. Persze hatalmas élmény az biztos :lol:

Kép
domi001

Kép

Unatkoztam és kifestettem a falat :oops: :lol:

Kép[/url]
hné29

Bogme, kérlek írj a nődridról részletesen! Nagyon hálás lennék érte!!!!!! Én lehet drit váltok és baromira tanácstalan vagyok! (hogy jutottál be hozzá, magán nem magán, hol dr, mennyit kér, szimpi e, érzed azt hogy gyorsan le akar e zavarni, vagy részletesen megtudod e beszélni vele a dolgokat akár priviben is) Köszii!
Szerencsés vagy a névválasztásban. Enyém anyós elég durván rám akarta erőszakolni Lizinél a nevet, de mondtam, hogy enyém és NEM!

Domi, ez kötelező a genetikai uh! Minden kismaminak csinálják, fennebb leírtam a heteket, hogy mikor. Ezt csak kimásoltam, hogy tudd miket néznek.

Hné, a szívembe loptad magad :D Jajjj de jó! Én is szeretek hasonlókat csinálni!!!!

Kép
Kép
onlány

onlány
Azért ezt nem akarom elhinni. Egyrészt én először 11 hetesen és 5 naposan voltam, ahol sima UHgal néztek meg és mérték a tarkóredőt, orrcsontot néztek, kombinált tesztet megcsinálták. Eleve kimaradt a 6-8. heti vizsgálat, illetve a 11-13. heti. Ráadásul azt nem akarom elhinni, hogy azokban a városokban, ahol nincs 3 vagy 4d-s UH a kismamákat kötelezik, de nem csak ott, hanem ahol van ott sem hiszem, hogy erre kötelezhetnek bárkit hogy 12000 Ftért menjen el négy alkalommal vizsgálatra. Szóval ezt nem tudom elhinni, vagy a másik lehetőség ehhez nem kell 3 vagy 4d UH feltétlenül.

Kép
domi001

Domi, félre érted nagyon az egészet :D a 0.uhu (amit kb a 6,7,8.héten csinálnak)az csak arra szolgál, hogy élő e a magzat. a 11-13 heti pedig azt jelenti, hogy ezek a hetek közül 1szer küldenek el uhura, általában a 12.héten, de nem 4dben!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (ezt nevezik 1.uhunak) Amúgy meg amivel a szonográfusok dolgoznak, simán át tudnak váltani 3dre a 4dbe már nem vagyok biztos, de mint te vagy én laikus ember a 2 és a 3d között nem tudunk különbséget tenni, mert ahogy írtam fekete-fehér mind a kettő és ahogy te is írtad, tarkóredőt és orrcsontot is néztek, tehát ez genetikai volt már. És nem küldenek el xy bthez vagy kfthez, hogy menj el 4dre :wink:

Kép
Kép
onlány

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?