Hali!
Nono!
Bocsi csak most tudtam netezni..azért még megírjam privibe a rész ahol lakunk?
Még azt elfelejtettem írni hogy van zenei és sporttagzatos általános iskola is
És a mi körzetünkhöz tartozó általános sulit(ahol a fiam most kezdett) most újította fel az önkormányzat 100% önerőből 1 milliárd forintos beruházással.Csak szemléltetni szeretném...az országunkban sok helyen ajnos bezárják az iskolákat,ovikat..nálunk nem hogy nem zárják be hanem ennyit fordítanak az újításokra
Egy zöld óvoda is épül a suli mellet...jövő szeptemberre kész lesz..minden bio és öko lesz benne..lesz sószoba stb..napkollektoros lesz az energiahasználat.Ja és ez is önkormányzati óvóda !!
Amúgy egy csomó eladó készház vagy ikerház van felénk..sok kivitelező ezzel foglalkozik h felépíti és árulja..de sztem sokat lehet spórolni ha magatok építkeztek..a kivitelező milliókat tesz rá...bár ha szorít az idő akkor gyorsabb ha kész házat vesztek..vagy legalább csak szerkezetkészet.
Nálunk úgy volt hogy mi vettük meg az anyagot(pontosabban én voltam az anyagbeszerző,nagy hassal-akkor vártam Krizsikét-friss 2 hós jogsival,és akkor voltam másodikos a fősulin is..szal nem unatkoztam,mert apa közben melózott ezerrel)és felfogadtunk egy brigádot akik felhúzták a falakat..aztán a többi munkákra külön mestereket hívtunk más-más helyről..amelyik éppen olcsóbb árajánlatot adott...mi felügyeltük a munkájukat és így sokat spóroltunk.A házunk 6 hónap alatt kész lett mert hajtottuk a mestereket..albérletben laktunk mert ugye a lakást nekünk is el kellett adni és sürgető volt a dolog.Ja és március végén költöztünk amikor 8,5 hós terhes voltam...hát mit mondjak,nem egy nagy élmény volt...alig tudtam takarítani...segített az egész família...persze nem bírtam ki hogy ne én lakberendezzek:)emlékszem be is véreztem és nagyon rámpirított a dokim.
Nagyon örülök hogy a férjed már így reagál!!Nálunk ugyanígy kezdődött..először ő is csak célozgatott
Nem akarom elkiabálni d esztem innen már sima ügyed lesz
csak türelmesen várd ki.....na meg hírdesd jó sok heylen a pecót:).Meddig is van időd?Most 16 hónapos a fiad,akkor még 8 hónap amíg 2 éves lesz,nem?
Chlarissa!
Tök ismerős amit írsz...nekem is vann ilyen ismerőseim akik csupán a saját maguk kényelme miatt iratják bölcsibe a gyereket...az ilyenket én is nagyon elítélem és nagyon egyet értek veled!!!A szomszéd mesélte(neki is 2 évesen ment a fia bölcsibe)hogy simán hagyják sírni a kicsiket a gondozónők pontosan azért amit te is írtál..mert egyszerűen fizikailag sem bírják annyi a gyerek.Na ezért nem értem azokat akik beadják úgy h nem lenne muszáj...nem érdekli őket a saját gyerekük lelki nyugalma és fejlődése???Felmegy bennem a pumpa!!
Minek szül egyátalán az ilyen gyereket akinek a gyerek valójában teher???És még többet is szül ráadásul
Nem értem én ezeket az anyákat...persze hogy nem fenékig tejfel az anyaság...de könyörgöm azért vagyunk anyák hogy igenis sok áldozatot hozzunk és azt a pár évet igenis ki kell bírni!!!Nincs más választás..vagyis sajna van akinek a bölcsi a kényelmesebb
Ismétlem én azokra gondolok(és Chlarissa is sztem)akik a saját kényük-kedvük miatt adják bölcsibe a picit.
Szoktunk néha anyuval elmélázni...Atya ég mi lenne az én Olikámmal bölcsibe??Sztem megmakkana a drága
Ja és a másik h szocializálódjon az a gyerek és ezért írtaják be a bölcsibe.....ez a másik vesszőparipám amitől feláll a hátamon a szőr:(
Úr Isten milyen regényt írtam..nyugodtan lőőőjjjeteeeek leeeeeee!!!
Panni