Új privát üzeneted érkezett!

chlarissa: ez szörnyű amiket írsz..én is meg tudtam oldani hogy eljussak fodrászhoz, kozemtikushoz vagy olykor vásárolni. Apa volt velük és munka után vigyázott rájuk, én meg a fodrászommal hónapokkal előre egyeztettem h este legyen időpontja (elég népszerű). Már most is van karácsonyra időpontom. Ugyan akkor de. de jön velem a fiam, viszek csomó nasit játékot és neki is váltzatosság. Volt h vásárolni két gyerekkel mentem. Hát nem egyszerű de megoldható. A fiam a szekérbe szíjjazva a lányom a tesófellépőn és nem itthon kaptak enni hanem ott vettem nekik sültkrumplit és így volt kb 30 percem h célirányosan elintézzem/megvegyem ami kell. Még próbáltam is. Nem sima ügy de mindenképp pénztárca kímélő mert nincs időm ezt azt megkívánni! :D 8)

jaj olyan klassz dolog történt ma velem: ülünk az autóban és arról beszéltünk h nem jó ha egy rokon gyereket vki magával visz nyaralni mert akkor kiszorul a másik gyerek (nálunk ez volt, tesómnak hozták az uncsitesónk nekem meg senkit és unatkoztam és ezért sok nyaralás nem maradt meg jó emlékként). Szval mondja apa h mi sosem teszünk majd ilyet mert mi négyen fogunk mindig nyaralni menni......vagy öten......és mosolygott rám.....olyan jó kedvem lett csajok! úgy föld felett vagyok 10 cm-el! :lol: :D És a csúcs, nem erőltettem csak du azt mondtam neki h én tiszteletben tartom h nem szeretne és biztos félreértett mikor azt mondtam h akarok mert ebbe a kicsi lakásba NEM akarok. Csak ha tovább tudunk lépni. ÉS ettől megnyugodott. Mondta h ő szeretne mindent megadni nekünk és már most sem tud mert nem tud nagyobbat venni (azért nem mert ezt nem veszik meg).

na megyek, repülök tovább....

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

Nono!

Ez nagyon jóóó hír :lol: Biztos, hogy elöbb vagy utóbb bele fog egyezni a 3. gyerekbe! Gratulálok csak így tovább! :lol:

Kép
Kép
chlarissa

Nono, és csak ügyvéd lehetsz? Vagyis más nem érdekelne?
Mert a jogászoknak olyan sok terület van, ahová mehetnek, köztisztviselőtől a jogtanácsosig, bíró stb. Vagy mind ilyen bonyolult?

Ez jó hír:wink:, hátha sikerül eladnotok a lakást is. :D

Nekem is eszembe jutott egy jelelet: Emi nem volt még két éves, Beni meg kb 2 hónapos, Emit esténként úgy fürdettem, hogy ő fürdött a kiskádban, én meg jobb híján a kád melletti wc-n ültem felöltözve, és Beni cicin lógott, hogy ne ordítson... Hát azt az időszakot lehet nem szívesen ismételném meg.

KépKépKépKépKép
uxi

uxi: a bíróhoz szuper diploma kell...az enyém hármas. A köztisztviselőkhöz nehéz bejutni de ezt megpróbálom mindenképp. Amúgy sokmidnen lehetek de ha belegondolsz h évente kb 700 jogász végez éves szinten....vagyunk mint a hangyák a bojban.....szval nehéz ügy de ráérek még agyalni! Addigra lesz három kincsem új kormány, sok lehetőség rengeteg részmunkaidős jólfizetős állás! :D tudod csak optimistán!

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

uxi: ezek a jelenetek ismerősek......azzal a különbséggel h a fiam nem szopizott de a klotyón etetés nekem is simán ment csak épp cumkásüvegből. de hamar elmúlik tudom, bár mikor benne vagyunk nem de így visszanézve iszonyú gyorsan.

dr_nono

Hali!

Nono!

Bocsi csak most tudtam netezni..azért még megírjam privibe a rész ahol lakunk?
Még azt elfelejtettem írni hogy van zenei és sporttagzatos általános iskola is :wink: És a mi körzetünkhöz tartozó általános sulit(ahol a fiam most kezdett) most újította fel az önkormányzat 100% önerőből 1 milliárd forintos beruházással.Csak szemléltetni szeretném...az országunkban sok helyen ajnos bezárják az iskolákat,ovikat..nálunk nem hogy nem zárják be hanem ennyit fordítanak az újításokra :wink: Egy zöld óvoda is épül a suli mellet...jövő szeptemberre kész lesz..minden bio és öko lesz benne..lesz sószoba stb..napkollektoros lesz az energiahasználat.Ja és ez is önkormányzati óvóda !!

Amúgy egy csomó eladó készház vagy ikerház van felénk..sok kivitelező ezzel foglalkozik h felépíti és árulja..de sztem sokat lehet spórolni ha magatok építkeztek..a kivitelező milliókat tesz rá...bár ha szorít az idő akkor gyorsabb ha kész házat vesztek..vagy legalább csak szerkezetkészet.

Nálunk úgy volt hogy mi vettük meg az anyagot(pontosabban én voltam az anyagbeszerző,nagy hassal-akkor vártam Krizsikét-friss 2 hós jogsival,és akkor voltam másodikos a fősulin is..szal nem unatkoztam,mert apa közben melózott ezerrel)és felfogadtunk egy brigádot akik felhúzták a falakat..aztán a többi munkákra külön mestereket hívtunk más-más helyről..amelyik éppen olcsóbb árajánlatot adott...mi felügyeltük a munkájukat és így sokat spóroltunk.A házunk 6 hónap alatt kész lett mert hajtottuk a mestereket..albérletben laktunk mert ugye a lakást nekünk is el kellett adni és sürgető volt a dolog.Ja és március végén költöztünk amikor 8,5 hós terhes voltam...hát mit mondjak,nem egy nagy élmény volt...alig tudtam takarítani...segített az egész família...persze nem bírtam ki hogy ne én lakberendezzek:)emlékszem be is véreztem és nagyon rámpirított a dokim.

Nagyon örülök hogy a férjed már így reagál!!Nálunk ugyanígy kezdődött..először ő is csak célozgatott :wink: Nem akarom elkiabálni d esztem innen már sima ügyed lesz :wink: csak türelmesen várd ki.....na meg hírdesd jó sok heylen a pecót:).Meddig is van időd?Most 16 hónapos a fiad,akkor még 8 hónap amíg 2 éves lesz,nem? :shock:

Chlarissa!

Tök ismerős amit írsz...nekem is vann ilyen ismerőseim akik csupán a saját maguk kényelme miatt iratják bölcsibe a gyereket...az ilyenket én is nagyon elítélem és nagyon egyet értek veled!!!A szomszéd mesélte(neki is 2 évesen ment a fia bölcsibe)hogy simán hagyják sírni a kicsiket a gondozónők pontosan azért amit te is írtál..mert egyszerűen fizikailag sem bírják annyi a gyerek.Na ezért nem értem azokat akik beadják úgy h nem lenne muszáj...nem érdekli őket a saját gyerekük lelki nyugalma és fejlődése???Felmegy bennem a pumpa!! :evil: Minek szül egyátalán az ilyen gyereket akinek a gyerek valójában teher???És még többet is szül ráadásul :evil:
Nem értem én ezeket az anyákat...persze hogy nem fenékig tejfel az anyaság...de könyörgöm azért vagyunk anyák hogy igenis sok áldozatot hozzunk és azt a pár évet igenis ki kell bírni!!!Nincs más választás..vagyis sajna van akinek a bölcsi a kényelmesebb :( Ismétlem én azokra gondolok(és Chlarissa is sztem)akik a saját kényük-kedvük miatt adják bölcsibe a picit.
Szoktunk néha anyuval elmélázni...Atya ég mi lenne az én Olikámmal bölcsibe??Sztem megmakkana a drága :?

Ja és a másik h szocializálódjon az a gyerek és ezért írtaják be a bölcsibe.....ez a másik vesszőparipám amitől feláll a hátamon a szőr:(

Úr Isten milyen regényt írtam..nyugodtan lőőőjjjeteeeek leeeeeee!!! :roll: :twisted:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

panny: igen érdekel priviben a hely neve ha nem gond h merre keressünk. Tudom h olcsóbb ha nem készet veszünk de mi olyan szinten készet szeretnénk h legyen benne ajtó ablak kívűlről totál kész belülről meg vakolt falak és mi válasszhassunk csempét és beltéri ajtókat meg a szanitereket. Tudom, hogy olcsóbb ha mi építkezünk de én nem merem ezt bevállalni pláne h nekem nincs semmi segítségem h esetleg a picikre olykor vigyázzanak (általában akkor vigyáznak rá a nagyik h rájuk jön, azaz pl 2 hetente egyszer egy napra elkérik de szigorúan csak a nagyobbat anyosómék) A fiamat max anyámék kérik el a lányommal együtt de ők meg ha havi 1x sokat mondok. Szval így nem egyszerű és én tényleg élvezni akarom a terhességet mostmár, mert ha lesz ez lesz az utolsó. Nem lesz több babám és eddig én minidg terhes voltam a javából és most h nincs suli a gyerekek is nagyok talán esélyem lesz rá h élvezzem a pocakosságot. Ezért nem vállalnám be én sem h építkezzünk, apa meg amúgy is nagyon ellene van mert ő az a pasi aki azt sem viseli h az asszony vigye szervízbe a kocsit. Otthon simán megcsináltam olyanokat anyumnál amik "férfi" dolgok" voltak de apa most nem engedi. Pl simán bekötöttem a vezetéket a spot-lámpa sorhoz (azért megmutatták h kell) de utána már én csináltam az összeset. Szerettem de jó h nem kell már "bizonyítanom" hanem lehet simán az ami vagyok, egy talpraesett csaj. :wink: :lol:

Hétvégén sztem kiautózunk, tegnap akartunk de olyanmigrénem volt h estére már csak feküdni tudtam. Még jó h apa simán kicseréli a caros pelusokat is és megfürdette őket.

panny: én szeretem nagyon, amiket írsz! :D

bölcsi: szocializálódjon a gyerek, sztem a szocializáció ott kezdődik h apa és anya foglalkozik a gyerekkel, majd együtt játszótérre járnak és vásárolni h lásson idegeneket is meg zenés baba foglalkozásra és sztem ez éppen elég is 3 évesig...najó láttam már olyat h kétésevig de az tényleg extrém eset és nem ez a jellemző.

dr_nono

Panny, de jó helyen laktok!

Itt Dunakeszin egy katasztrófa az ovihelyzet, s állítólag nem is nagyon akarnak beruházni, azt hallottam pletykaszinten, hogy az illetékesek szerint 10 év és levonul a népességhullám, ennyi időre nem fektetnek be... hogy ez igaz-e, nem tudom, de nagyon durva a helyzet.:evil:

Csak építik és építik a sok lakást, lakóparkot, de az intézményrendszer nem követi a népességrobbanást. :?

KépKépKépKépKép
uxi

Nono!

Ezt nem értem hogy apa nem enged neked valamit amit akarnál és tudnál csinálni?Vagy igazából azt te sem akarod csinálni?(na elég érthetetlen vok :shock: )
Én úgy vok vele hogy mait én megtudok és meg is akarok csinálni azt megcsinálom...nekem egyátalán nem esik nehezemre semmi....pl.én tartom az egész kertet rendbe teljesen egyedül...még terhesen is :shock: természetesen apa mindig közli h nem csináljam akkor, majd ő megcsinálja de én szép lassan az tuti,de akkor is megcsinálom h ezzel is apa többet lehessen a családdal..így is 2 állásban dolgozik és így legalább az ő válláról is terhet vehetek le..na meg imádok kertészkedni :wink: ..ja meg olyan vok sajna hogy csak az a jó amit én csinálok meg :oops: :oops: :oops: :oops: ezért nem szeretem amikor pl.ő akarna takarítani is(na azért annyira nem fenyeget a veszélye ennek :lol: )

Ezért sem tartanék takarítónőt sem mert nem bízom másban...terhesen és szülés után is én takarítottam :shock: :roll: ..fafejű vok,mi?! :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ..ja és rendmániás vok :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
:oops:

Uxi!

Dunakeszi itt van tőlünk elég közel :wink: Hát ott is vannak szép lakóparkok tényleg :wink:

Igen,a mi Polgármesterünk tényleg családbarát ahogy már írtam...anyagilag is támogatja a családokat és a sulikat,ovikat is.

Ma kapta Olikám a 18 hós oltást és a Prevenar 3.-Szegény kicsit kiütötte őt..szundizik 11 óta mint a bunda.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

panny: csak egy példa, van egy autóm és olykor szervízbe kell vinni. Otthon ez az én feladatom lett volna apa szerint ez pasis dolog ergo ő viszi. Nekem könnyebb h ő viszi így nem pampogok h én akarom. Szóltam h én szeretném mert nagyon műszakis beállítottságú agyok de mondta h ő jobban szeretné ha ő viszi, mégiscsak jobban ért hozzá és szte egy kisgyerekes nőt simán átvernek.....igaz ami igaz sajna volt már rá példa. Végülis ő viszi. ha nagyon erőszakos lennék elvihetném de olyan jó a marketing-dumája h a végén én érzem magam hülyén h el akarom vinni.

puszi Olinak!

Márkot kicsapta a 15 hós oltás...mióta megkapta nem alszik és nem eszik...már 4 hete.... :?

uxi: Dunakeszin néztünk sok sok lakást de aztán elvetettük......amúgy ezt elmondhatjuk itt a 16.kerben is...felépült 3 lakópark....ütemenként átlag 200(!!!) lakással....ovi bölcsi meg egy sem hozzá....naja majd lecseng.....dehát az országos vezetők így néznek ránk, hagy hulljon a magyar...akkor nem lehet várni semmit a helyiképviselőktől sem....pláne h nagyon megfingatják az önkormikat...most h fideszes lett épülnek a kerület útja...ez is valami. Sőt. Nagyon sok....de ovira nincs. Azt mondta a polgármester h konténer-ovit tudna felajánlani nekünk mert arra futná.....röhej nem? Ezt nem akartáka szülők.....megértem persze...szval szándék van lehetőségekete is keres de pénz nélkül azért nehéz.

dr_nono

politizálásért bocsenka...ha vkit sért törlöm ám....

panny ha jól sejtem politika téren egy oldalon állunk. :wink:

dr_nono

panny: és akartam írni de most már ide h mi is járunk misére bár tény h két gyerekkel inkább a tempomkertben vagyunk mert nem ülnek meg a seggükön. Mertha Márknak szabad akkor a lánykám sem érti h neki meg miért nem...így egyikünk bennt hallgatja másikunk szalad....aztán váltjuke gymást. De szerencsére nem csak mi hanem sok sok kicsi teszi ezt ezért nem lógunk ki a sorból.

dr_nono

Panny!

Én szeretem amiket írsz :lol: Na és a rendmánia ismerős. Sokszor én is úgy érzem hülye vagyok annyit takarítok, minden nap porszivozással kezdtem és végig megyek az egész lakásba,szerintem az alattunk lakok el sem tudják képzelni mit lehet annyit porszívózni :shock: Meg amitől apa kiakad, hogy akárhova megyek csak akkor indulunk el ha már mindenhol tökéletes rend van, és minden úgy áll mindenhol ahogy kell. Ezért nem érünk oda sehova időbe :lol: Na de mindegy én ilyen vagyok, a legfőbb oka ennek, hogy anyosom orvos létére nagyon rendetlen. Nem is hogy rendetlen, hanem egy nagy koszfészek az egész lakás, ha egy évbe egyszer odamegyünk még a gyerekeket se merem lerakni a földre.... Na a lényeg, hogy amikor a Kiarával terhes voltam és nálunk mindig rend volt már akkor is beszolt anyosom (a hátam mögött persze) hogy majd ha meglesz a baba már én se fogom tudni tartani ezt a fene nagy rendet. Na akkor elhatároztam, hogy akármikor is jöjjön nálam tuti mindig rend lesz. Persze játétkok szanaszét vannak, meg nem győzök pakolni a gyerekek után, de csak venni kell a fáradságot és össze kell szedni utánuk. Nem otthagyni és jajgatni, hogy már megint kiszorták... Mert ő ezt csinálja és inkább nem rak el semmit, nem mosogat nem is takarit mert úgy is valaki megint koszt csinál. Na hagyjuk mert én is regényt irok ha egyszer valamibe belelendülök :D

Kép
Kép
chlarissa

Nono, itt szerintem pezsgőbontás lenne egy konténeres ovinak is :wink: .
Itt kb.8-10 ezer kiköltöző lett pár év alatt, s ezt nem követték az intézmények. Talán két óvodai csoport fog indulni, de mi az ennyi gyereknek?

Ahová jártok templomba, nincs gyerekgfelügyelet, vagy vasárnapi iskola?
Nálunk a kicsiknek külön csoport van istentisztelet alatt, korosztály szerinti bontásban (bölcsisek, ovisok, meg különféle iskolás csoportok). Mindenkinek korának megfelelő foglalkozással.

KépKépKépKépKép
uxi

Ja, annyiszor akartam már írni, a 16. kerület nagyon tetszik, oda járok dokihoz, legalábbis az a rész egy ősfás - kertes környék, nagyon hangulatos.

KépKépKépKépKép
uxi

uxi az az ősfás kertes rész olyan hely, ahol a házak min 150 millába kerülnek! 8) Van ócsóbb rész is de az nem olyan szép.

dr_nono

Nono!

Értem amit írsz...végülis enyim apácska is iylen..legszívesebben ő csinálna mindent de én sokszor nem hagyom :wink: Monden férfiban van egy kis hímsovinizmus is :wink: ..de azért imádom :lol:

Igen-igen,egy oldalon állunk politikailag (is) :wink:

Chlarissza!

Én megértelek..én is ilyen vok...én se szeretek sehova se menni ha itthon kupit kell hagyni...rajtam is kiakad apa néha :shock:
Persez a játékok nálunk is szanaszét a nappaliban..de azt csak össze kell pakolni este és kész egy nagy dobozba.Azon szoktam kiakadni a srácaimnak hogy egyre több és több játék kerül le a nappaliba a gyerekszobákból...kb havonta 1x begurulok és mindent vissza viszek a heylükre...de aztán megint napról napra egyre több lennt van :wink: :wink:

Nálunk hál'istennek van elég ovi..igaz max látszámos csoportokkal...és van sok magánovi és családi napközi is..és ahogy írtam az Önkormányzat is épít most egyet.BNNálunk is nagyon sok a Pestről kiköltözött főleg kisgyerekes-többgyerekes család ezért muszáj is.Mondom a mi Polgink nagyon jó fej. :wink:

istentisztelet:Ahogy Uxi írja nálunk is úgy van.Van külön "bébiistentisztelet",van külön ovis és külön sulis..és addig a szülők is beülhetnek az felnőttre a templomba.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

kupimánisáok- gyertek hozzám átnevelésre! :wink:

én is utálok amúgy kupit hagyni itthon de sajna nem egyszer előfordult h muszáj volt....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dr_nono 2009.10.02 14:40-kor.

dr_nono

Dr_nono!
Ne aggódj, nem vagy egyedül.
Múltkor, amikor írták a többiek, hogy milyen rendet tartanak, inkább ki is kapcsoltam a gépet, és elmentem pakolni. :oops:

Szép napot!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk!

Nálunk sincs apa 100%-osan meggyőződve a babaprojekt létjogosultságáról. De már egy hónapja folyamatosan lázas vagyok és vagy mandulagyulladásom van vagy torokgyulladásom- úgyhogy a doki úgy döntött, hogy ki kellene venni a mandulámat. A cégnél október-december a legnagyobb hajtás, úgyhogy apának mondtam, hogy el kellene halasztani a műtétet a munka miatt - féltem a székem. De a baba miatt pedig nem kellene. Másnap este mondta, hogy szerinte jobb lenne, ha minél hamarabb túlesnék a műtéten:D .

Most 3 napot otthon voltam és olyan dolgokat csináltam amiket 1 éve tologatok. Voltam bent az óvodában, és a nagylányomra azt mondták, hogy beadhatom erős iskolába, bírni fogja :D .

Mi most Újpesten lakunk, de Miksa Szentmihályon a Centenáriumi lakótelepen költözött a hasamba. Nagyon szerettem ott lakni, csak anyós 2 utcával lakott arrébb és akkor még nem tudtam kezelni és értékelni a helyzetet.

Panny,
Merre laktok Gödöllőn?

Mmanya

Kép

Kép
mmanya

Nono!

Különben csodállak a kitartásodért és az akaraterődért, amit a pocaklakókkal átéltél.

Szia Chlarissa!
Elnézést, hogy csak most köszönök. :oops:

Én nem vagyok rendmániás, a férjem az. 8) Úgyhogy van a gyerekeknek egy külön játszószobája és ott akkora kupleráj lehet, amekkorát csak akarnak. Nekem csak a konyhában és a nappaliban kell rendet tartanom. :wink:

Nono!
Mi is néztük az Európa Lakókertet :) - de valahogy Újpest lett :cry:

Én is teljesen kivagyok, hogy vannak anyukák - nem másik gyerekkel, hanem csak úgy - , akik otthon vannak és fél ötre érnek oda a gyerekért. Én meg inkább megpattanok hamarabb, csakhogy többet lehessek velük.

Amúgy nem akarom a lányt erős iskolába adni, hiszen legyen gyerek, csak nagyon örültem, hogy más is okosnak tartja nem csak az én elfogultságom :oops:

mmanya

Kép

Kép
mmanya

Mmanya, nálunk is a férjem rendmániás... úgyhogy itthon rendnek kell lenni, de be is segít a házimunkába, esténként ő mosogat, meg néha tereget, mos ha épp nem érek rá, meg a kert az övé. Na jó, nem nagy kert, kb. 45 m2, s csak fű van benne, de legalább nem nekem kell nyírni, nem is tudnám most.

Én is negyed 5- fél 5 körül érek oda az oviba. Beni 4 -ig alszik, próbálom előbb kelteni, de akkor meg sokszor nyűgös, s a hiszti miatt már megint csak negyed 5, mire odaérek... Na meg mi a szomszéd településre hordjuk, ha nagy a forgalom, jó negyed óra kocsival az út.

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi!

Nem kisgyerekesre gondoltam - én sem tudom senkinek megígérni, hogy pl: 4-kor biztos ott leszek, mivel induláskor önti le magát a gyerek, megy el kakilni vagy valami váratlan helyzet alakul - hanem akinek annyi az egész napi dolga, hogy szép legyen, meg a konditerembe el tudjon menni.
Gödre viszitek Emit oviba?
Egyik munkatársam Gödre viszi a fiát Dunakesziről, de ha Pesten dolgozik miért nem Bp-re?

Ui.: én is kertes házba szeretnék lakni, csak ahhoz el kellene adni a lakást és gyűjtögetni még egy "kis" pénzt.

Mmanya.

Kép

Kép
mmanya

Nem, Fótra hordjuk.

A másik lehetőség Bp-en a 13. kerületben lett volna, a gyülekezetünk óvodája, de végül nem oda ment, mert az jóval messzebb van. Oda a férjem vitte volna, de reggel 6 körül kellett volna indulniuk a vonathoz, végül úgy gondoltuk, az nagyon megterhelő lenne mindkettőjüknek. :cry:

Így meg kb negyed óra kocsival, át tudom én is vinni. Pestre kocsival nem hordtuk volna, mert az madjnem háromszor akkora távolság, naponta négyszer megtenni sok lett volna (kb napi 60 km, az anyagilag és időben is rengeteg...)

KépKépKépKépKép
uxi

uxi: hogy halad az idő, megkezdted a 100 napos progrmot....de furi, mikor előszőr írtál ide a 22. hét körül voltál....dejó neked....de szeretnék már itt járni....

voltam fogdokinál, nem csak egy fogamat kell gyökérkezelni, az a dúva h jártam egy másikhoz és nem kezelte...mindig azt mondta áá ez semmi.....aztán 4 hónapig iszonyat fájt napi 2-3 fájdalomcsillapító mire a régi fogdoki azt mondta h jöna bölcs fogam...sztem az rég kibújt már de szte nem.....aztán a végén mikor már nagyon kivoltam és nagyon durva tüneteim lettek elmenetm ehhez az újhoz. És megcsinálta és a fájdalom husss.......és talált még 7 lyukas fogat. Azt hittem csak a pénz kell neki nem hittel el elmentem egy másikhoz h nézzen rám szte midnen oks e és ő is megtalálta a 7 lyukasat.....szval amíg mindet meg nem csináljuk (nemkispénz) addig nem lesz tesó mert elég durva ahogy pl a gennyes gyökérkezelt fogamtól felborult a hormonháztartásom is....már 5 naponta megjött....

én fél 4 re járok a lánykámért. Délben nem tudtam mert a kisebbik szunyált már mire mennem kellett ha meg nem engdtem elaludni annyira kivolt h elszúrta az egész délutánját. Lánykám itthon már nem is akart aludni de az oviban simán durmol 2 órát és este 8kor kidől. Szval nekünk bevált. Ébrednek 3kor és uzsi után hozom is el. Szerencsére 1 percre van az ovi kocsival, gyalog 5 percre. Ott van mellette a bölcsi is....hátha megússza....bár amennyire szeret elmenni haverkodni a kispasi....lehet ha felveszik fél napra megy akkor is ha lesz hármaska.

mmanya: köszi. tudod a gyerekért mindent. te is végigcsináltad volna....ilyenkor már mi mást tehet az ember.
Az európában ucsónak költöztünk be mikor már minden kész volt mert nem tetszett a 7 milliárdos hitel rajta, de levették. Megvárt minketa lakásunk, egy évig nézegettük mire belevágtunk de megérte megvárni. Szeretjük nagyon csak kinőttük de veszettül. Ha nem lett volna Márk olyan gyors akkor el sem adnánk mert két gyerekkel még éppen jó de hárommal már tuti kicsi és kicsi a rakást nem játszunk.
A centit szeretjük. Jó az ottani patika. Anyós ott volt gyerekdoki sokáig.Ha ide nem veszik fel a fiam megy a centira valszelg ott van hely, kezd kiöregedni az ottani lakótelep. Úhogy hely már akad mg az oviban is.
És ha pénteken veszik ki a madulád vagy csütörtökön? Akkor csak 1-2 nap szabi kéne és hétfőn mehetsz is dolgozni...vagy ennek hosszabb a gyógyulsái ideje?

boeske: nagy út volt mire eljutottam odáig h megtanultam felülni a szemétkupacra, mitn kiskakas a szemétdombra. Persze azért midnennek van cm-re pontos helye de egy nap csak egyszer rakok rendet, mikor apa hazajön.....najó néha éjjel is mielőtt lefexem ha túl nagy a kupi. Ne kelljen reggel a kupihegyen reggelizni de alapvetően már nem vagyok ebben olyan görcsös mint régen....bár a fiamnál az ucsó 1,5 hónapban mielőtt megszületett kemény rendmániám volt.....egy porszem sem akadt még a szekrények belsejét is kisikáltam....na az durva volt.....de szerencsére elmúlt. Bár apa nosztalgázva emlegeti. 8)

mise: nálunk csak gyerekmise van vas reggel f9 kor....de vas. reggel fél 9 kor ki van csukva h odaérjünk...végülis midengy melyik misén szaladgálnak a templomkertben....

dr_nono

Mmanya!

A Fenyvesi részen lakunk..ez egy nemrég parcellázott új terület ahol csakis új házak vannak..régen szántóföld volt ezért egy fa sincs sehol :( mindenkinek magának kell beültetni...az 5 év alatt mióta itt lakunk már kezd alakulni a kert :wink:

Én is neged5-re járok Krizsiért azon prózai ok miatt h egyszerűen Krizsi annyira szeret ott játszani hogy ha előbb mentem akkor komoly duzzogásba és hisztibe kezdett...akkor ugyanis nem tudott eleget az udvaron játszani a kis haverokkal és kérte h később menjek érte.Márkért már 3-ra ott vagyok ahogy vége a különóráknak a suliban.

Amúgy én se rakok ám rendet naponta annyiszor...általában a déli alvás alatt rakok egy rendet és este miután lefeküdtek a haramiák :lol: :wink: és van amikor igenis én is ülök a kupi tetején
:roll: :wink:
Nekem az egész házat rendben kell tartanom és még hozzá a kertet is...vagyis nem kell, csak én ezt vállalom....holnap sztem füvet is fogok vágni mert mióta betrágyáztam nagyon megindult a növésbe.

Nono!

Nem semmi lehetett az az utazós sztori a az autófék alá esett játékkal :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll:

Uxi!

Kedvenc unokatesóm is Fóton lakik.Ott volt egy időben kántor is a Ref.templomban.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Nem tudom mi lehet a vonalzómmal mert több nap óta nem látszik :roll: :roll: :roll: :roll: Csináljak újat?!

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panni!
Nekem is napok óta ezt csinálta a vonalzóm, nem látszódott, újat kellett csinálnom.

Nálunk 3 szoba van. 1 a miénk, 1 a gyerekeké, 1 meg a "rumli szoba". Itt vannak elvileg a játékok, számítógép.
De általában minden szobában van játék. Nálunk általában a rendrakás este van, míg fürödnek. Ha elmegyek itthonról, van mikor minden marad a helyén, nem pakolok a helyére. :oops: :oops: Anyukám szokta mondani, mi van, ha jön valaki??? Erre én, ha nem vagyunk itthon, úgyse tud bejönni. :lol: :lol: :lol:
Múltkor dobtam ki azokat a játékokat, amik össze voltak törve, kereke hiányzott az autónak, de még azokat is sajnáltam, pedig 3 nagy táska megtelt. :roll: :roll:

Nono!
Nálatok nem unalmas az élet, zajlik rendesen. :lol: :lol:

Nálunk csak e Levente ovis, de én ebéd előtt elhozom. Tavaly pedig megígértük az óvónőknek, hogy marad délután is. De sajna másképp alakultak a dolgok. Majd, ha Réka is megy, akkor már egész naposak lesznek. :wink:

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya

Nono!
A fogorvost ne is említsd. Tavasszal elment a férjem és közölték, hogy az amalgánok alá vannak lyukadva, 13 fogát kellett megcsinálni, ja és még találtak +2-t. Még jó, hogy volt az egészségpénztárban pénz, mert akkor nem ettünk volna egy darabig :D .
A lány meg fájlalta tegnap a fogát és csoda szép feketeséget láttam benne - remélem a gyerekfog tömés csak olcsóbb, mint a felnőtt :twisted:
Még jó, hogy az anyósodonak is van lélekjelenléte!!

Annamari!
Ha ebéd előtt elhozod Leventét, akkor nagyon szét van aprózva a napod. Mire elviszed az oviba, majdnem hozhatod is vissza, nem?

Uxi!
Akkor ti Dunakeszi "másik" végén laktok, így már érthetőbb.

Csak a tisztánlátás kedvéért, kinél van folyamatban a babaprojekt, vagy mikor indul - uxi neked nem kell válaszolnod :D .

Mmanya

Kép

Kép
mmanya

Mmanya!
Fél 8 körül visszük oviba, s 12 előtt hozzuk haza.
Az biztos, hogy hamar elmegy a délelőtt.

Mi majd decemberben állunk neki a babaprojektnek, remélem akkor zöld utat kapunk. Mármint a doki is rábólint. :D

Leventének is van egy csoport társa, akit Majának hívnak. :lol: :lol:
A tejfogakat szerintem nem tömik, vagy már a maradó foga lyukadt ki?

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya

Annamari!
Tejfoga lyukadt ki, de úgy, hogy a két rágófog közötti részen van a lyuk. Miksának tömtek fogat.
Maja nevet úgy válaszottuk, hogy kevés legyen belőle, de tavaly már 250 lányka kapta ezt a nevet első keresztnévnek. De megértem miért. :D
Én is decemberben szeretnék újra indulni babafronton. :shock:

Mmanya
Kép

Kép
mmanya

én januárban szeretnék babafronton startolni ha lesz kilátásban nagyobb házikó meg apa is rábólint...aztán meglássuk....remélem a sok lyukasat is betömik/gyökérkezelik és szeretnék hálivúdi fehér mosolyt....még nem kérdeztem az árát de ahogy neten nézegettem lehet h nekem marad a házi mosoly. 8)

dr_nono

Nono!
nekem alapból sárga a fogam - családi örökség - és mivel penicilinnel manókoromban félrekezeltek ezért barna a teteje, ne tudd meg hogy néz ki. Aztán mégis elkeltem. A Hollywoodi mosolyt a protézisemre tartogatom.
A mandulagyulladásommal küzdöttem a hétvégén is, így apa vitte el a lányt a fogorvoshoz.
A lánynak egyszer csak előkerült 2 lyukas foga, mert addig fehér volt felette, csak törtfehér. Apukája elvitte a fogorvoshoz, de ahogy befujták vízzel elkezdett hisztizni - fájdalomtűrő képessége 0, mint az anyukájának - és a doktornő nem tudott a fogával mit kezdeni, mert a lány ki se nyitotta a száját. De már inekciót akart neki adni annyira lyukas volt.

mmanya

Kép

Kép
mmanya

mmanya: a fogorvosnál nekem is nulla a fájdalomtűrőképességem. Meg alapból is. Érdekes módon szülni mégis csendben tudtam. Mindkettőnél...
Nekem hozzám sem ér a fogorvos már visongok h szuri mér nincs??????????? Amikor a szurit adja annyira kész vagyok h levegőt sem veszek. aztán lihegek utána mint a kutya ő meg pánikol h mivan allergiás roham? Modnom nem csak levegőhöz jutottam....mafla.

többiek?

dr_nono

www.babyonboard.hu

egyedi autómatricák. (nem enyém, jutalékot sem kapok, csak hátha érdekel vkit)

dr_nono

Panny és a többiek mi van Veletek?

Engem a szuri a fogorvosnál csak idegesít, mert csak megy vele az idő, és azzal is később végzek :?

Mmanya
Kép

Kép
mmanya

Sziaszok!
Mostanában ritkábban jövök, mert tanulok. Lassan újra jelenésem van az egyetemen, aztán jön a vizsgaidőszak is. :roll:

LÁtom decembertől lesz kinek drukkolni.
Mi még várunk a következő gyerkőccel, lehet, hogy 2-3 évet is. Ráérünk szerencsére. :D

Jó éjt!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Panny! Daninak nagyon tetszik a suli, bár az elején unta(amikor még csak jeleket írtak) de most a betüknél már jól nyomja.Tele vagyunk csillaggal. Örült tempóban haladnak sztem.

Nálunk a Dani járt bölcsibe is 1 évet, mert én már nem bírtam itthon maradni, sok volt. Így az ovis beszoktatás 2 nap volt, csak formaság.
Bár a bölcsibe is rugkapált, mert nem akart haza jönni. Társasági lény. + könnyen megy neki minden változás.

Szerintem nem olyan nagy változás az iskola a gyerek életében, bár szeptemberben nem szülnék, mert azért bele kell rázódni.

vmit akartam még, de mit is, terhesagy....

KépKép
Kép
xsara
Érd

hát lehet kövezni, Márk is megy bölcsibe...a héten elintézzük h heti két de.-re. Mivel soha senki nem vigyáz rá nekem meg lenne azért dolgom és szeretnék olykor meglépni, pl fodrász ezért úgy döntöttünk fizetősre megy. De ha nem bírja v létszik h nagyon megviseli nem viszem. De jó lenne ha sikerülni mert a bébiszitter nagyon sokban van heti 2x4 órára. Az lenne majd havi 40e. Ez meg max 10e. ez még belefér. Remélem h mivel itthon szinte depis mert a tesója oviban van bírni fogja. Amúgy szereti a társaságot és nem hozzám hanem az apjához ragaszkodik iszonyat. Visít ha az apja kimegy másik szobába. Reggel meg úgy kell lefejtenem a nyakából. Minden reggel. Szval ha én viszem remélem nem lesz visítás. Nagy segítség lenne. :roll:

dr_nono

persze ha nem megy nem erőltetem..... :roll: de nagyszülők nélkül akik heti egy napra viszik el max a lányom és azt sem mindig csak ha épp úgy jön ki.....a fiamat meg szinte sosem. Nem is szinte. Sosem.

dr_nono

dr_nono

Szerintem ne aggódj, heti kétszer fél napot még élvezni is fog. Legalább fokozatosan szokik majd hozzá a közösségéhez. Lehet Beninek is kéne valami ilyesmi. Úgyis állandóan megy a hiszti, hogy ő is ovis szeretne lenni.
Csak engem most az tart vissza, hogy minél kevesebb esélyt adjak nekik, hogy valami bacit hazahozzanak (a baba miatt). Na meg az ára, itt 3000 Ft körül van egy délelőtt, az havi 24 ezer lenne. :? Annyit nem ér meg.

KépKépKépKépKép
uxi

megjártuk a bölcsit. hátnanemár. Szval ide sem fog járni amíg nem lesz muszáj.
Merthogy. Képzeljetek el egy szép nagy csoportszobát sok sok játékkal és kb 15 kisgyerekkel 1-1,5 évesig. 2 sírt, kettő zokogott (merthogy ugye fokozatok vannak) egynek épp lázt mértek, egy másik úgy köhögött mint a versenyló egy harmadiknak meg ömlött a sárga cucc az orrából. A maradék pedig tengett lengett. Értsétek szó szerint. egyik sarokból a másikba mentek át majd vissza, levettek egy játékot a polcról majd 1mp múlva otthagyták, lézengtek szenvedtek. szó szerint olyan anyátlanok voltak....és sok kicsi Márknál fél évvel fiatalabb volt. Hát csajok szívem majd megszakadt.
Sem egy délelöttre sem egy percre nem adom. Egy, mert tuti beteg lesz kettő, mert ez neki sem program. Mihelyt eljönnék sírna. akkor meg nem éri meg

dr_nono

panny: láttam h másik topikba írtad h nem sikerált a hónap. Sokat gondoltam rád, aztán rádkerestem hátha vhova már megírtad h mizu. Sajnálom. Talán jobb is h míg vírusosak vagytok nem leszel babás. Az első 3 hónapban elég húzós lenne. Aztán már nem vészes csak a lázra kell figyelni. Szurkolok azért h mielőbb.

dr_nono

Nono!

Erről beszéltem amikor azt irtam, hogy sokszor a szivem szakad meg szegény gyerekekért :cry: Jövő honapba pedig lesz 3 nap gyakorlatom, már most minden bajom van, hogy megint milyen csoportba raknak! Remélem nem a legkisebbekhez mert az a legrosszabb. Utána meg megyünk a korai fejlesztőbe, hát az sem lesz valami vidám dolog.

Többiekkel mi van?

Kép
Kép
chlarissa

chlarissa: igazad van/volt. Én ezt nem láttam. Kívűlről osztottam az észt....Nem volt valós képem róla. Álomvilágban éltem. Ettől persze továbbra sem ítélkezem azok felett, akiknek nincs más választásuk. Mert a mocskos anyagiak ugye. A többit nem értem. Miért kell a gyerek...
És van egy kivétel: aki szereti. Láttam/hallottam olyat aki szereti a bölcsit. Pl egy kisbarátunk. Jó szülői háttere van és mégis szereti. De ez a fehér holló ugye.
Na mindegy. A 4-5 fős bölcsi is jobb mint a 15 fős... :?

2 hónap és karácsony. Iszonyat rohan az idő. Kicsit depis hangulatom van h ilyen ramaty az idő kinnt. Ki mit vesz a gyereknek? Én a lányomnak nem tudom....mindig más az aktuális ami tetszik neki....a fiam kiskonyhát kap. Szeret főzni az edényeimmel. Meg vmi kisautót még de ez nem bizti. Csak a csajszimnak nincs ötletem.
Idén is mennyezetig érő karácsonyfánk lesz. Szeretem ha nagy. Nem tudom miért.
Ha érdekel keresek képet a tavalyiról. Bár sajna nem hozza vissza úgy a kép, azt mikor este sötét van és világít.
Remélem idén nem szikrázó napsütésre kelünk karácsony reggelén. azt nem igazán csípem. Jó lenne fehér karácsony de ahogy elnéztem az utóbbi éveket...... :?

dr_nono

Nekem még nincs ötletem karácsonyra, pedig lassan ideje lenne nézelődni, decemberben már nehézkes lesz... Szenteste töltöm be a 38 hetet. Onnantól meg már mindenórásnak számítok. Azért remélem nem a kistesó lesz a karácsonyi ajándék.:shock:

Eminek most lesz a szülinapja, sikerült találnom jó áron Ravensburger kisvakondos kirakót, 4 éves kortól ajánlják, pont neki való. Szereti a vakondot is, meg a kirakókat is.

KépKépKépKépKép
uxi

Hát nálunk elég sűrű lesz a program. Doriánnak jövő hónapba szülinapja lesz, utána a Kiarának decemberbe meg még ott a Karácsony is. Még fogalmam sincs kinek mit veszünk, a Kiara valoszinű, hogy biciklit kap a Dorián még nem tudom. Én úgy szeretném ha Karácsonykor esne a hó az olyan szép :D
Emlékszem tavaly a Kiara meddig bámulta a fát amikor meglátta, alig akart megmozdulni annyira el volt rajt csodálkozva!
Tényleg nálatok a Jézuska hozza a fát meg az ajándékokat? Kiváncsi vagyok kinél, hogy van mert hallottam már ilyet is olyat is. Nálunk a Jézuska hozza és remélem még sokáig igy is lesz. :lol:

Mennem kell még tanulni kicsit meg holnap iskola. Áááá, nem szeretem az ilyen hetet.

Kép
Kép
chlarissa

Nálunk nem. A fát közösen díszítjük (vagyis csak Emivel, mert Beninek alvásidő van), az ajándékokat meg egyelőre nem kötöttük semmihez, csak betettük a fa alá.

Nekem ez kicsit dilemma, a férjem családjában az "angyalkák" hozták az ajándékokat gyerekkorában, nálunk nem volt semmi különös magyarázat, egymástól kaptuk.
Én inkább ez utóbbit szeretném, hadd tudják már az elején, hogy egymást ajándékozzuk, hisz idén már a nagyobbik fog készíteni ajándékot a nagyszülőknek. Meg végülis ez az igazság. Nekem a "jézuskázás" nem is fér bele a hitembe.:oops:
Azt viszont tudják, hogy karácsonykor az Úr Jézus születését ünnepeljük, na ebből már volt némi keveredés: Emi tavaly a saját szülinapján is megkérdezte, ő is kap-e majd karácsonyfát.:D :D :D

KépKépKépKépKép
uxi

Nálunk Jézuska hozza. Tudom, amikor rájön car lesz neki de addig meg nem. Hát ez van. Nekem tetszik h én vagyok a Jézuska. Olyan izgi.
Apával megvárjuk míg elalszanak, aztán ki az erkélyre, fát becibászni, feldíszíteni, közben fülelni nem jönnek e ki, tele rakni ajádnékkal és hullaként eldőlni hajnali 3felé h a gyerek(ek) már 6kor lelkesen várják h na járt e itt a Jézuska. De olyan hangulata van és ezt szeretem. H ketten apával díszítünk. Olyan jó.
Aztán ha nagyobb lesz akkor már együtt díszítünk, mikor rájön de az ajándékot én rakom a fa alá titokban mindig majd. Akkor is ha nagyobb lesz. Ő is kiteheti az övét ha csinált, mármint nekem adja és titokban teszem azt is. Anyum így csinálta...na persze mire 16 lettem elmúlt ez is és már midnenki kitette a magáét de addig szerettem ezt a verziót nagyon. Volt benne valami varázslatos, még akkor is ha tudtam h nem Jézuska hozza.

Csak nehogy úgy járjak mint a szomszédban az ikrek. Otthon laktam és 7 éves ikerpár kinnt tengett lengett. Odasétáltam, azon a télen nagy hó volt és kérdeztem h miért nem otthon vannak, miért itt a nagyinál.
MIre a Fruzsi: jaaaa, azért nem mert anyuék most teszik ki az ajándékot!
Én: ajádnékot? Hát nem a Jézuska hozza?
Dia (másik iker): hát már régóta tudjuk h mi az igazság, de anyuék azt hiszik nem tudjuk. Nem akarjuk elvenni az örömük. nem szólunk h tudjuk, ők a Jézuska.
Ezen nagyon kellett nevetnem. Remélem én nem leszek ilyen mafla majd ha itt az idő! :lol:

dr_nono

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?