Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Én is szoktam irigy lenni, az már igaz! Sajnos. :cry: Igazad van, Aerdna, az irigység megkeseríti az embert! A múltkor elirigyeltem a barátnőm nyagyon nyugis kisbabáját, aki egész nap alig sír, és jól alszik. (Merthogy Miki nem ilyen, ugyebár. :D ) Nahát, napokig minden sokkal rosszabb volt, mint egyébként. És nem azért, mert vmi megváltozott, hanem az én hozzáállásom miatt!
Sokszor nehéz a 2 gyerekkel, azt hiszem tényleg ez életem legnehezebb időszaka. Választottam egy jelmondatot: " Aki énutánnam akar jönni, az tagadja meg magát, vegye fel mindennap a keresztjét és kövessen." Mindkettő nagyon nehéz! Megtagadni magamat nap mint nap, amikor úgy érzem, h csak 10 percem lenne magamra nyugalomban, egyedül, de nem lehet! Nagyon elkeserítő néha. És a kereszt... Nem tudom, h normális dolog-e keresztként tekinteni mindarra, amit csinálok? Gyereknevelés és háztartásvezetés. A keresztek nem vmi szörnyű dolgok? Nem tudom. Szerintetek? Lehet ez kereszt? :shock:
No, felébredt Miki, megyek. Ágoston ma nagypapival kóborol erre-arra. :D Mi meg megyünk csípővizsgálatra Mikivel.
Üdv: Viki
Vendég

Szia Rétes!

Persze,hogy lehet kereszt a gyereknevelés. Ne viccelj!!! Attól,mert akartátok a gyermekeiteket,mert nagyon szeretitek őket a nehézségek mind-mind keresztek. Egy beteg embert elviselni,gondoskodni róla is kereszt. az is kereszt lehet,ha minden nap hajnalban kell fölkelned a munkád miatt. :) Piszkosul nehéz az embernek hordania az aktuális keresztjeit szerintem. A bűneink súlya oly nehéz,hogy nagyon nehezen cipeljük. Mostanában már nem csinálom,de holnap fogom,hogy reggel úgy kezdem a napoz,hogy imádkozni fogok azért,hogy több türelmem legyen Bettihez.Aztán ha kimegyek vele sétálni a ligetbe,akkor is fogok.Ilyenkor sokkal könnyebb a nap,sokkal türelmesebb vagyok stb.
Önmagunk megtagadása? Ne is mondd!Naggyon naggyon naggyon nehéz. Én inkább be is fogom a számat.

Sok pusz!

Ui:Ágoston végigalussza az éjszakát felébredés nélkül?Mi most Bettivel küzdünk.fél éves koráig 10-12 órákat aludt.Aztán lecsökkent 8órára,ami nem baj,de egy ideje felébred éjjel.Először ivott.Arról leszoktattuk,mert ivott ugyan,de nem volt igazán szomjas.Most vagy megébred éjjel 3-4x vagy egyáltalán nem.Ritkán csak 1x.Hogy mi a fenétől lehet.Már mindent kipróbáltunk.Aludt melegben,hidegben.kis takaróval,nagy takaróval,hálózsákban,anélkül,pokróccal,stb. Pffff.Nem tudom,min múlik,hogy jól alszik-e az adott éjjel.PAssz.
katus28

Sziasztok!
Csak azt szeretném hozzátenni a "kereszt" témához, hogy igen is, minden, ami egy kicsit nehezemre/zünkre esik, az mind a "kereszt" kategóriát gyarapítja. De ezekkel az a helyzet, hogy Isten valóban nem tesz nagyobbat a nyakunkba, mint amivel meg tudunk birkózni!!!!!!!!!!! :lol:
Ezt sokáig csak mondogattam magamnak, de aztán történt néhány dolog az életemben, és rájöttem, hogy ezek nem csupán szólamok, hanem valóság!!!! :wink:
Még mindig itthon vagyok betegácsiban, de ma annyira fáj a fejem, hogy nem is bánom a "bezártságot". Ráadásul a torkom is kezd fájni! :cry:
Ma délutánra meg egy nagyon szomorú kötelességemnek kell eleget tennem, az egyik barátnőmnek - nagyon régóta az - Virágvasárnap meghalt a nővére/41évesen/!!! :cry: Nagyon gyorsan /2,5 hónap/elvitte a tüdőrák, de soha nem cigizett, mielőtt bárki megkérdezné! 5 gyerek maradt félárván utána!A legidősebb 16, a legkisebb 2 éves!
Ha van időtök, imádkozzatok egy kicsit értük!
További szép napot mindenkinek!

khmárti
konecsni-herényi. márti

Márti!

Az én torkom is fáj. Ja és a fejem is egész nap. Ráadásul tök ingerült is voltam emiatt,meg Betti reggel óta sírógörcsöt(hisztizik) kapott abban a pillanatban ha leraktam. :? Fenébe.
Hála Istennek,mire elindultunk anyuhoz a kórházba,már elmúlt a hisztije.
Jövő héten fellépésem lesz.Fttty.Érdekes lesz,ha addigra nem jön rendbe a hangom.
Viki!Hogy vagytok? Friss indot kérünk!!!!!!! :D

Pusz lányok!

Ui:Imádkozom a barátnőd családjáért!
katus28

Lááááányok!
Csak röviden a tegnapról:ha azt mondom, hogy megható, akkor ennél kifejezőbben nem tudom leírni.
Gondoljatok el egy nem kicsi templomot, szerintem nagy, és ez fullra tele volt, kicsit olyan volt, mintha esküvőn lennénk. :oops:
Gyönyörű szertartás, szerető emberek, semmi csöpögés...
A férje vitte le az altemplomba az urnát, mögötte ment az 5 gyerekből a 3 nagy, a szülők, a testvérek, és senki más.
Külön kérték, hogy senki ne menjen részvétet nyilvánítani, és az emberek ezt be is tartották.
:cry:
Nagyon megható volt. Még soha nem voltam ennyire "szép" temetésen.

khmárti
konecsni-herényi. márti

Sziasztok!
Nem voltunk itthon 2 napig, anyuékhoz mentem le a gyerekekkel huszárokat nézni. Sajnos nem sikerült vmi jól, nyűgös volt a Miki és nagyon kidöglött az Á., így ő is nyűgi volt. De mára már lassan visszarázódunk. Remélem. Miki sajnos köhög, meg taknyos, úgyhogy gondolom amiatt is nyűgibb. :?
Köszi, h megnyugtattatok a keresztekkel kapcsolatban! :D Akkor nem én vagyok izé... :shock:

Márti! Hát, ez nagyon szörnyen hangzik, h ilyen fiatalon halt meg az a nő! Fogok imádkozni a családjáért! Gyógyulj meg!

Kata! Jobbulást neked is. Ágoston nagyon ritkán ébred meg éjjel, de akkor van vmi komolyabb gond. Amúgy sokszor megébred, és cumit akar, de egy ideje kicseleztük, teszünk a pelenkázóra (egybe van építve a kisággyal) egy pótcumit, így éjjel, ha elhagyja a magáét, akkor csak feláll, elveszi és alszik tovább. A szülők pedig semmit nem vesznek észre. :D Egy ideig ő is inni kelt, de arról gyorsan lepattintottuk, mert nem volt szomjas. Nem tudom milyen tippet adhatnék nektek. Meg kell próbálni minden vélt vagy valós szükségletet kielégíteni, vagy úgy csinálni, h ő tudja megoldani. Ha nem ez a baj, akkor lehet, h ő egy "felkelős" típusú baba. :? Na, sokat segítettem, mi? :D

No, mennem kell a kisebbik gyönyörű keresztem fenekét hurcolni!
Vendég

Elnézést az OFF-ért, hátha érdekel Benneteket is:

Sheila Kitzinger (1929), a szüléssel foglalkozó, világhírű kultúrantropológus, aki 1992-ben a magyar szülő nők, születő gyerekek és a bábák szülés körüli helyzetének humanizálására első lépésként megrendezett, Nemzetközi konferencia a születésről című konferencia egyik díszvendége volt, most ismét Magyarországra látogat.

Két előadást tart, egy könyve jelenik meg, amelynek bemutatóján részt vesz, dedikál. Az előadások szinkrontolmácsolással zajlanak. Az április 7-i konferencia akkreditálása folyamatban van szülésznők, bábák, védőnők számára. A belépőjegyek a helyszínen válthatók meg.

2008. április 5. 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Könyvbemutató és dedikálás Libri Mammut Könyváruház, 1024 Budapest, Margit krt. 87-89.

2008. április 6. 16 30-tól 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés helyzete különböző kultúrákban Előadás és beszélgetés
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 1500 Ft

2008. április 7. 9 00-tól 16 30:
A háborítatlan szülésről – kultúrák közötti megközelítés A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Konferencia
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 2500 Ft, illetve annak, aki pontszámot gyűjt, plusz 3000 Ft
További részletek a www.szules.hu oldalon.
judittka

Sziasztok!
Sehol senki?! :shock: Gyertek lányok, mert kihalunk! :D
Kisebbik fiam is a keresztények családjába került, megvolt a keresztelő 6.-án. Nagyon jól sikerült, rengetegen voltunk, de minden klappolt. És a gyerekek is jól viselkedetek. Vagyis nem óbégatták végig az egészet.
Ajánljatok nekem vmi jó könyvet! Most egy Wodehouse könyvet olvasok, ami nagyon szórakoztató ugyan, de már olvastam. :D Vmi nem túl nehéz olvasmányt szeretnék, olyat, amit az ember a fürdőkádban is olvasgathat. Habár én a Szentírást is ott szoktam olvasni... :oops: Ott van nyugalom, hiába. :D
Kata! Most hogy itt a jóidő (remélhetőleg tartósan) eszembe jutott, h nem lakunk nagyon messze egymástól. Mármint, én a 2 fiúval simán el tudok buszozni a Ligetbe. Szóval talizhatnánk ott majd vmikor, mit szólsz?
Márti, Aerdna! Tessék írogatni néha! Úgy értem, ennél gyakrabban! :D
No, befejezem!
Vendég

Nem fejeztem még be egészen! :D
Eszembe jutott, h akartam veletek dumálni a vallásos nevelésről. Márti, lehet, h ebben Te tudsz sok okosat mondani! :D
Szóval Ágostonnal mi este imádkozunk, meg evés előtt. Szépen összekulcsolja ő is a kezét, és már ismeri Jézus nevét. Rém édes, azt mondja, h "Jéu". Mi mást lehet már ilyen korban is bevetni? Képeskönyvek, stb?
Kata, ti hogyan csináljátok? Én úgy veszem észre, h mivel mi komoly arccal mondjuk az imát este (1 Miatyánk és 1 Üdvözlégy, még saját ima nincs), ő is komoly képet vág, és nyugiban végig üli/térdeli az egészet. Vajon érti? Vagy ez mindegy is?
Most fejeztem be! :D
Vendég

Sziasztok!

Szeretnék hozzátok csatlakozni. (bár nem vagyok nagy fórumozó :wink: )
Nagyon megörültem, amikor megtaláltam ezt a topicot! Sajnos amióta megszületett a pici Lányunk, nem nagyon jutunk el templomba. Remélem, ha nagyobb lesz, sikerül, mert hiányzik nekem is és a páromnak is.
27 éves vagyok, tavaly október 12-én született meg Borcsi. 5 éve vagyunk házasok. Lassan próbálkozunk egy kistestvérrel :D
Megpróbálok visszaolvasni.
sziasztok!
Vendég

Sziasztok!

Rétes! Ezer örömmel összefutok veletek! Mikor? :D

Gömbi!

Üdv köztünk! Gratula a babátokhoz!!

Csajok! Múlt héten elmentünk a Ferenciek terére gyerekmisére. Naggyon csúcs! Csak kisgyerekesek vannak. Szuper az egész mise. Gömbi!Ezt ajánlom nektek is! Szoptatni is lehet,nem baj,ha a gyerek sír,mert nem érzed magad zavarban és a gyerekek is élvezik nagyon az egészet. Olyan jó. Megértik a mise lényegét, az evangélium mondani valóját. Rengeteg énekkel van tarkítva az egész. Olyan,mint egy szuper hittanóra.
Gömbi! Mi az oka,hogy nem mentek misére? Mi 6hetes kora óta visszük magunkkal Bettit. VAgy ha úgy jött ki anno a lépés,akkor egyikőnk ment reggel,másikónk este. Így a férjem,LAci is volt misén és én is. :)

Márti! Hahó! Mi van veled? Azaz,én tudom,hogy mi van veled,mert szinte napi kapcsolatban vagyunkde a többiek nem hallottak felőled ezer éve.

Most megyek,mert jön Márti. :P :P
katus28

Szia Gömbi!
De jó, h új arc is megjelent! :D Szeretettel üdvözöllek köztünk!
Sok sikert a kistesó-dologhoz!
Most sajna csk ennyi telik tőlem, rinyál a kisebbik fiam!
Viki
Vendég

Kata!
Úgy látom egyszerre vagyunk fent! :D Szerda, csütörtök, péntek nekem ok! Vagy de. 10 körültől max délig, vagy du. olyan 3- fél 4-től jó. Á. alvása miatt. Betti is csak 1X alszik? De nehéz fél kézzel írni! Miki itt nyüszög a másikban... :?
Vendég

Rétes!

Miként tudnék privát emailt küldeni neked?

Cuppantó
katus28

Viki!

Nekem ma jó lenne,ha nektek is az. 4-kor eszik Betti,de a játszótéren is meg tudom etetni. Szóval talizhatunk f4kor is,de jó a 4óra is. 5-re megyek Lacimhoz a munkahelyére. Az én mobil elérhetőségemet ezen az oldalon megtalálod: www.szalamandra.hu/~kata :D

Puszi!!!!!!!!!!!!
katus28

Sziasztok!
Tudom, kicsit kiléptem a beszélgetésből, de elkezdtem újra dolgozni! Baromira nem tetszett a dolog, már első nap bajba keveredtem a közlekedéssel, és apukámat kellett riasztani, hogy szállítmányozzon ki Telkibe, mert lekéstem a buszomat! :oops: Kicsit elszoktam a 1/4 6-os keléstől. De a gyerekek reakciója mindenért kárpótolt! Az egyik kislány amikor meglátott csak annyit mondott, hogy: Na végre nem lesz helyettesítő tanár többet! :lol: Hát ezek azok a mondatok, amikért érdemes tanítani! :D
Ma persze a sztrájk miatt nem mentem ki, mert még kivitetni ki tudtam volna magam, de aztán - mivel csak 1 órám van péntekenként - a hazajövetel nem lett volna túl könnyű! Nem volt kedvem a Széna térről hazaballagni! De szerencsére nem én vagyok az egyetlen pesti a tantestületben, ők sem mentek ki, így van egy "hosszúhétvégém". :lol: Ami nem is baj, mert a jövő héten még szombaton is tanítunk! :cry:
Szép hétvégét mindenkinek!

khmárti
konecsni-herényi. márti

Sziasztok!

Nagy a pangás.
HA valaki tud egy jó lelkigyakorlatot a hosszú hétvégére, családosok számára,írja be ide. Én csak a Gorove féléről tudok,de oda már nincs hely sajnos.

Viki! Hogy vagytok? Lilka! Hahóóóó!
Újak,ti is jelentkezzetek!

Sziasztok!

Végül egy jó hír!

Az olasz egészségügyi minisztérium kedden közzétett beszámolója szerint 2003 és 2007 között 58,7%-ról 69,2%-ra nőtt azoknak a nőgyógyászoknak az aránya, akik lelkiismereti okból nem végeznek művi vetélést.

Az abortuszban való közreműködést elutasító altatóorvosok száma ugyancsak nőtt, a korábbi 45,7%-ról 50,4%-ra. A beszámoló szerint az arányok Dél-Olaszországban változtak legerőteljesebben: Nápoly környékén, Campaniában a nőgyógyászok 83%-a, Szicíliában pedig 84,2%-uk nem hajlandó abortuszt végezni – idézi az Agence France Presse értesülését a CNA.

Silvio Viale milánói nőgyógyász, abortuszjogi szakértő az ANSA hírügynökségnek elmondta: „Az abortusztörvény veszélyben van. Az abortuszeljárások lassan olyanok már, mint egy akadálypálya." Az abortusz törvényessége a közelmúltban az olasz választásokon is fontos téma volt, ami részben a katolikus egyház tevékenységének, részben pedig a Giulio Ferrara újságíró által alapított életvédő pártnak köszönhető, annak ellenére, hogy a pártra csupán a választók 0,37%-a voksolt.

Olaszországban az abortuszok száma évről évre kevesebb. 2006-ban 131 018, 2007-ben 127 038 művi vetélést végeztek, ami 3%-os csökkenést jelent. Az egészségügyi minisztérium beszámolója szerint az illegális abortuszok száma is visszaesett; jelenleg évente mintegy 15 000 ilyen eset válik ismertté.

Magyar Kurír
katus28

Szasztok!
Hát, tényleg nagy a pangás. Nálunk semmi különös nincs, jól vagyunk és rohannak a napok! Miki kezd belénk rázódni, mert szegénynek neki kell alkalmazkodnia. :D Már elég ritkán fáj a hasa, de este még sokszor nyűgös, sírós. Viszont éjjel csak enni kel, és mostanában ráállt arra, h eszik kb 9-kor, aztán 3-kor és utána 7-kor. Viszont néha kevesebbet alszik, mint Ágoston, egész napra vetítve. :shock:
Kata! A jó hír, tényleg jó. Az én nődokim se végez abortuszt, és a fogamzásgátlás kérdéséhez sem tipikusan áll hozzá. Amikor voltam nála 6 hetes kontrollon, akkor azt mondta, h gyógyszert ne szedjek, spirált, ha nagyon ragszkodom hozzá, vki majd feltesz, de nem ő, és nem is javasolja. Mondtam, h mindezekben egyet értünk. Kérdeztem a term. csal. tervezésről, de azt mondta, h szoptatás alatt nem működik, de amúgy nagyon javasolja, szerinte jó. Szóval nagyon tetszett a hozzáállása, pedig nem is ez alapján választottam annak idején.
Mi lesz a talinkkal? Én kevésbbé vagyok elfoglalt, mint Te, ezért javasolj Te időpontot, ami jó, ok?
Mindenki!! Hol vagytok?
Viki
Vendég

Sziasztok!
Még élek, de nagyon zsúfoltak a napjaink!
1000rel készülünk az anyák napi műsorra, szerintem nagyon aranyos lesz! :D
Nem a szokásos verses stb, hanem projektorral kivetítünk Anne Geddes(asssszzzzem így írják a nevét), képeket, és vannak hozzá nagyon vicces párbeszédek, a másik összeállításban pedig egy nagyon megható kedves sztori! :lol:
Most mennem kell, mert Tominak is kell a gép!
Szép hetet!

khmárti
konecsni-herényi. márti

Sziasztok!

Lányok!Hol vagytok?
Mindenki lelkigyakorlatozik? Jelentem,a zárótanításom dícséretes 5-ös lett. Juhúúúúúúúúúúúúúú :D :D :D :D :oops:
Roli,akit hittanból korrepetálok 1hónapja,mert csak egyese van, ergo kőkeményen bukásra áll, már produkált egy kettest és pénteken egy 3-ast. Yeah! :D

Betti ma 15 hónapos. :) Puszilgat mindenkit és mindent. Főleg engem csókolgat,a hasamat,kezemet,arcomat,meg a kutyusát is,amivel alszik,de ha nagyon belejön,akkor a szőnyeget,párnát és akár az ajtófélfát is. A gyerekmise továbbra is szuper,úgyhogy ajánlom mindenkinek! :)

Ez van velünk.

Lilka!Viki! Márti! Többiek hahóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!
katus28

Kép
katus28

Lányok! Hahóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó
katus28

Szia Kata!
Vagyok.... :D
Mostanában godolataim nagy részét kitölti a költözés. Illetve a háznézés. Most találtunk egyet, ami tetszik, Bagon, szombaton megyünk élőben is megnézni. Remélem élőben is olyan klassz, mint a képeken. Amúgy anyósom bagi kollégái dicsérik a részt, ahol a ház van, állítólag az Bag rózsadombja. :D
Amúgy nincs semmi különös, elvagyok. Napjaim nagyrészét a játszótéren töltöm a fiúkkal, ami végül nem olyan rossz, bár néha fárasztó. De Ágoston nem lakásban tartandó állatfajta, a Mikinek meg végül mindegy, hol van. :D Úgyhogy homokozom, csúzdáztatok (bár mostanában már egyedül mászik fel), labdázok és hasonlók.
Veled mizújs? Milyenek a Kata-féle hétköznapok? Izgibbek, gondolom, mint az enyémek! :lol:
Márti?!
Vendég

Szia Viki!

Na,most kiakadtam,mert tegnap este reagáltam,és rengeteget írtam,erre most nincs is itt. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Fúúú,szétvet az ideg.

Lényeg,hogy mi is minden nap játszóterezünk,de nekem elég a napi egy alkalom,mert nincs lift a házban és a 2.-ra felcipelni Bettit ,babakocsistul,holmiszul marha nehéz. Még így is,hogy a kicsi babakocsival megyünk,ami 5-6 kg- kb.
Én élvezem nagyon a játszóterezést. Legalább kimozdulok. Nagyon be tudok savanyodni,ha egész nap nem megyünk sehová. Bevásárolni vagy LAcim szokott,vagy közösen,mert nem tudnám felhozni.

Nagyon élvezem Betti fejlődését. Olyan cukor. Dobálja a puszikat és cuppanós puszit is tud adni,mikor hova. :) ( arcom,kutyusa,szőnyeg,ajtófélfa stb. ) :D

Szerintem a ti életetek sem unalmas,legfeljebb fárasztóbb,mint a miénk. 2gyerekkel tuti nem uncsi. :)

Vasárnap kijöttök a Ligetbe? Mi délben szülinapi ebédre vagyunk hivatalosak,de késő délután szerintem kimegyünk.

Puszi

Ui:Márti elutazott vidékre,csak vasárnap jön haza.

Ui2: Kérlek imádkozz,hogy jöjjön össze a kistesó,mert a cystám kissé belekavart a dologba. Múlt hónapban 10napot késett a mesim,most ez az 5.nap,hogy meg kellett volna jönnie,és semmi,de a teszt negatív. :?
katus28

Szia Kata!
A játszóterezést én is élvezem mostanában már. Mi ide szoktunk menni, a házunk kertjébe, és mostanra egész jó banda jött össze. Sok itt nagyon a gyerek, úgyhogy nem unatkoznak se a kicsik, se a mamik. :D Azt nem mondom, h életre szóló barátságok szövődnak, de azért van 1-2 anyuka, akit nagyon megkedveltem. Meg az is jó, h tudunk vigyázni egymás gyerekére, ha anyukának fel kell szaladnia vmiért, vagy ha nekem pl Mikit kell ringatnom, akkor vki biztos figyel Ágostonra.
Ciszta, hmm :? . Nekem is volt 2X is. az első 18 évesen, azt is műteni kellett, a második meg Ágoston előtt. Miután azt rendbetették (laparoszkópiás műtéttel) rögtön teherbe is estem. (Csak azt sajnos elvetéltem) Neked csinálnak vele vmit? Gondolom kellen. Számíthatsz rám, ima tekintetében! Amúgy nekem nem is volt más tünetem egyik esetben sem, csak hogy nem jött meg, de baba az nem volt.
Vasárnap kerti parti lesz a plébánián, úgyhogy nem tudunk menni. Este pedig a sógornőm vigyázza a gyerekek álmát, mi meg elmegyünk vhová vacsizni a Lacival, kettesben! :D De régen voltunk már így! Miki szerencsére éjfél előtt nem ébred fel soha. Mostmár jópár nap volt hogy hajnali fél 5 körül kelt először, ami nagyon jó kipihentségi szempontból. :D Nappal elég nyűgöske mostanában, de végül nem panaszkodom, mert az éjjszakák rendben vannak.
De izgi, h várhatok a baba hírekre! :D Nagyon kívánom, h minél kevesebbet kelljen várnotok a jó hírre!
Laci most azt vetette fel, h ha a Miki oviba megy, addigra hozzunk össze egy harmadik babát, és maradjak otthon főállású anyaként. Sokat gondolkodom erről, mert nagyon felemás érzésem van ezzel kapcs-ban. (Nem a gyerekkel, hanem a főállású anyával kapcs-ban) Egyrészt nagyon jó lenne a gyerekeknek, ha az anyjuk otthon van, tur rájuk figyelni, és nyugalmat biztosítani nekik. Nekem is könnyebb lenne, ha nem kellene rohanvást, zárásra odaérni az oviba és hasonlók. Másrészt pedig nem érezném magam bezárva? Nem hiányozna, h munkába járjak? Később, ha vissza akarok menni dolgozni, akkor hogy találok állást? Olyan lennék, mint egy pályakezdő. Te mit gondolsz erről? Kíváncsi vagyok a véleményedre!
No, jó sokat írtam! Puszi: Viki
Vendég

Szia Viki!

Rövid leszek,mert Lacimnak fontos dolga van a gépnél.A cistám pici,így semmit nem csinálnak vele. :)
Főállású anyaság: Az én anyukám az volt velem.MAjdnem megőrültem tőle.Szerintem nagyon jó dolog,ha a gyerekkel otthon van az anyuka,amíg oviba nem megy,de amikor iskolába jár,már igenis kell,hogy önállósodjon,és picit távolabb kerüljön. Én arra emlékszem vissza,hogy úgy szerettem volna menzás és napejos lenni,és utáltam,hogy suli után mehettem haza és anyu ha kellett ha nem otthon volt.Ezt picinek úgy éltem meg,hogy napközi stb de jó lenne,serdülőként pedig úgy,hogy gyakorlatilag sosem lehettem egyedül.Ennek következménye,hogy házasságunk első 3éve arra ment többek között rá,hogy megtanulja ne rettegni,ha egyedül vagyok itthon a lakásban. És még sok ilyen is volt/van.
A saját példámtól eltekintve pedig azt gondolom,hogy ha valaki iylen típus,akkor legyen főállású anya.ha nem,akkor nem.Én tuti begolyóznék,mert nem bírom a bezártságot.Többet ártanék a gyerekeimnek vele,mint használnék.Akkor vagyok kiegyensúlyozott és akkor érzem jól magam,ha van alkalmam egy héten egy-két ,alkalommal kimozdulni Betti nélkül.Akár egy órára,akár 3-4 órára,de nekem ez kell.Az elején,(első 6hét) totál zombi és idegbeteg voltam. Vágyom a társaságra,a kikapcsolódásra,egy jó film megnézésére,sétára ,együttlétre LAcimmal.
Mi pl bevezettük,hogy kb 2hetente egyszer egy éjt másnál alszik Betti.Neki is jó,mert szocializálódik,és nekünk is,mert kettesben vagyunk.
Most ennyi.Fú,marha rövid lett. :D :D :D

Puszi
katus28

Sziasztok!

Sokszor merült már fel a téma és éppen most tanulom morálteológiából,így begépelem nektek a Katolikus Egyház hivatalos állásfoglalását a lombikbébivel kapcsolatban.

Ma a bioetika egyik jellemző kérdése, amely fölveti az ember manipulálásánakerkölcsi megítélését.
a mesterséges megtermékenyítés kérdésében jelentős különbség van a homológ és a heterológ megtermékenyítés között. a Hittani Kongregáció egyértelműen elítéli a heterológ megtermékenyítést,mivel az túllép a házasság keretein. A homológ megtermékenyítés kérdésében -elismerve a szülők gyermek utáni vágyódását-enyhébben ítél. Amennyiben az orvosi beavatkozás jellegében a természetes folyamat segítségre irányul,elfogadja. amennyiben azonban kifejezetten technikai manőverrel kívánná elérni a megtermékenyítést,nem tartja erkölcsileg elfogadhatónak. A gyermek a házastársak szeretetben való egyesülésének a gyümölcse,vagy közvetlenül ehhez kapcsolódjék. A "lombikbébi" tehát nem igazolható erkölcsi úton. HA azonban már megszületett,természetesen szeretettel kell fogadni.
Az abortuszt az Egyház gyilkosságnak tartja, ebből nyilvánvaló,ha egy lombikbébi "megfogan" akkor az él,és nem ölhető meg.
További infók: Boda L: Emberré lenni vagy birtokolni?c.művében 74.o-79.o.
katus28

SZIASZTOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Most volt 3 percem, hogy olvassak, de már megyek is vissza a gyerekeimhez! Mert nekem 24 van ám!!!!!!!!!!!!! :P
Jó hír: Itt az év vége! Már csak ezt a hetet kell kibírni, aztán a következő héten osztálykirándulás, aztán ...
A főállású anyaság témához lenne megjezésem, de majd később, mert ebbe az időkeretbe nem fér bele!Puszi mindenkinek!

khmárti
konecsni-herényi. márti

Sziasztok, ha megengeditek csatlakoznék. 24 éves vagyok és februárban született meg az én aranyos kicsi lányom. 2006. júniusában házasodtunk össze, így sajnos elkerültem a régi egyházközösségből. A férjem szülővárosába költöztünk, ahol sajnos eléggé pang a templom. Ez sajnos a papunk hibája, mert nem egy családcentrikus nézeteket vall.
Remélem, mire a lányom hittanra kerül kicsit változik a nézőpontja :(

olvastam a lombokbébivel kapcsolatos hozzászólást. Én sajnos erről másképp vélekedek. A lányomnak 5 hetesen el kellett távolítani a bal petefészkét, és a jobb sincs a legjobb állapotban. Ebből kifolyólag én támogatok minden olyan eljárást, ami hozzásegíti a párokat a gyermekáldáshoz. Úgy gondolom, ha Isten nem szeretné, hogy egy adott párnak gyermeke legyen, úgy sem lesz. De meg kell adni az esélyt. Bitosan önző érdekek vezetnek, legalábbis a papunk szerint ez bűn, és változtatni kell a hozzáállásomon. Szerintem Isten segített az orvosoknak, hogy ne kelljen kivenni az egész méhét, csak abal petefészkét, pedig a műtűbe még úgy tolták be. Nem érzem bűnűsnek magam, de szeretném kikérni a ti véleményteket is ezzel kapcsolatban. Szeretném több oldalról is megvizsgálni, de én mindig ugyanide jutok. előre is köszönm a segítségeteket.

Sziasztok,
Imádkozom hogy minél hamarabb összejöjjön a baba :D

Kép
Kép
deedee84

Szia deedee!

Üdv nálunk! :)

Amit leírtam a lombik programról,az az Egyház hivatalos álláspontja. Én egyetértek vele.
A saját véleményem a következő.
Egyrészt rettenetesen sajnálom a pici lányodat. :( Másrészt úgy gondolom,ha a másik petefészke megmarad,még lehet bőven gyermeke természetes úton. Harmadrészt pedig: Akármiylen fájó dolgok következnek be életünkben,arról az Isten tud. Ezek a dolgok mind a bűn következményei.Nem feltétlenül a saját bűnünk következményei,hanem az ősbűn következménye. Nem követtél el úgy gondolom semmit,hogy a pici lányoddal ez történt és nem büntet az Isten,de sajnos a bűn velejárója a betegség a halál stb. Ha szentként élünk,akkor is meg fogunk halni és akkor is meghalhatunk rákban. Isten még a bűneinket is a javunkra fordíthatja.Úgy gondolom,ha Isten megengedi,hogy pl.egy párnak ne legyen gyermeke természetes úton,akkor annak oka van. Az ember hajlamos mindíg ítélkezni Isten felett és felelősségre vonni. Mindíg jobban akarunk tudni mindent Istennél.Hát ez a bűn.Az ősbűn az,hogy az ember nem bízott Istenben. Ha az Isten megengedi,hogy meghaljon bármelyik közeli hozzátartozóm, akkor annak oka van.Lehet,hogy én nem tudom,és biztos,hogy nekem borzasztóan rossz,de az Isten tudja,hogy ez miért történt,tudja,hogy fáj,és CSAK Ő tudja,hogy miért engedte meg.Lehet,hogy pont ez a dolog vezet el az üdvösségre.Lehet,hogy azáltal,ahogy viselem a gyászt,felindítom másokban a hitet. Nem tudhatjuk. Örülnünk kell,ha Isten teremtő tervében részesülve életet kapunk.
Úgy gondolom,hogy rettenetesen nehéz lehet most neked,hogya kislányoddal ez történt,de erről az Isten tud,és az Isten szeret.
A meddőség teológiai értelemben a bűn következménye. Ezt mi okoztuk saját magunknak és ha mi állnánk most ott ,ugyan azt cselekednénk. Ha Isten csodát akar tenni,akkor csodát fog tenni. Van erre napjainkban számtalan példa.Ha nem akar csodát tenni,akkor annak is meg van az oka.Ezt piszkosul nehéz elfogadni emberként,de ez a hit.Az Istenre való teljes ráhagyatkozás.Legyen mega te akaratod. Bele kell helyezni életünket Isten kezébe és azt mondani: Köszönöm,hogy élhetek. Az ember,köztük én is rengetegszer csak az evilági boldogságban és örömökben gondolkodik,holott kersztényként nem az kellene,hogy legyen a célunk,hogy itt a földön boldogok legyünk,hanem az,hogy halálunk után Isten mellett lehessünk az örök életben,az örök boldogságban.
Ezen érdemes átrágnia magát az embernek néha-néha. Mi ,emberek,mindíg követelődzünk.Ki így,ki úgy. VAn aki azt mondja,hogy add meg nekem ezt a kérést és kész.Van aki azt mondja,hogy ha nem adod meg amit kérek,elhagylak.Vicces,mint ha az Istennek szüksége lenne a mi szeretetünkre.Dehogy.Nekünk van szükségünk rá. És van aki azt mondja,én tudom hogy teljesíteni fogod az akaratomat.
Nagyon ritka,amikor azt mondjuk,hogy legyen mega te akaratod,HA most rossz lesz és nem teljesül amit szeretnék,én akkor is imádlak Istenem,és hálát adok azért,ami van.
A lombik bébi nem két ember szeretkezésének az eredménye. A gyermeknek pedig ebből kell fakadnia. A férfi és a nő együttlétéből.Mellesleg és nem utolsó sorban a lombikbébi program abortusszal is jár együtt,mivel csak a legéletképesebbnek tűnő embriót ültetik be.A többit megölik. Ez pedig abortusz,azaz gyilkosság. Nyilván ha megszületett,vagy a beültetett magzat életben marad,akkor szeretettel kell fogadnunk,de keresztényként tudnunk kell,hogy annak az egy magzatnak az élete, xmásik abortuszával járt. Keresztény hitünk pedig azt vallja,hogy a fogantatás pillanatában teljes értékű emberről beszélünk. No,de erről is lehet tovább olvasni
Most ennyi,mert mennem kell. Lehet vitázni,írtam eleget.
Köszönöm az imát!
Nagyon örülök,hogy írtál,és egyáltalán nem baj,ha mást gondolsz.
Írj máskor is.

Puszi

Ui:A te pici lányod Isten szentje. Isten végtelenül szereti őt,és biztos vagyok benne,hogy minden egyes szál haját már akkor ismerte ,amikor ti még nem is ismertétek egymást.Az Isten tervében ő benne volt.

Imádkozni fogok a pici lányodért!
Hogy hívják?
katus28

Szia Deedee! :D
Azt írtad, h a kislányodnak (Etelka Éva, ejnye, Kata, hát a vonalzót kell nézni! :D Már, akinek van, ugyebár... :D :D ) a megmaradt petefészke sincs jó állapotban. Ez mit jelent? Nekem is csak 1 petefészkem van, de már van két gyerekem. A dokim azt mondta, h a petefészek páros szerv, és ha az egyik nincs, akkor a másik átveszi a szerepét. És hogy annyira sok petesejt van abban az egyben is, h lehet akár 10 gyereke is. De nem tudom milyen probléma van vele, lehet, h az ő esetére ez nem áll.
Vendég

Sziasztok, Nagyon örültem, hogy írtatok.
A petefészkét egy csokoládé ciszta miatt kellett elávolítani, mely a születés pillanatában már 5x5 cm-es volt. Ennek következtében elhalt a bal oldali petefészke. Sajnos a műtét közben kiderült, hogy a másik petefészkében 4 db ciszta van, amiket akkor eltávolítottak. Így félévente kell járnunk vele már most nőgyógyászhoz, és ez ha elkezd kamaszodni, a hormonoktól csak rosszabbodik. Ha megint lesz egy csoki köztük, akkor automatikusan kiveszik.
Katus nagyon elgondolkoztam azon amit írtál. Talán még túl friss az információ nekem. Soha nem gondoltam hogy a lányomat bűntetné az Isten, inkább próba elé állítja. Nagymamán nővérének sem lehetett gyermeke, és boldogan élt férjével több mint 60 évig. Tanárként dolgoztak, és a szerintem a világ összes gyermekét úgy szerették, mintha a sajátjuk volna. Tehát lehet az ember boldog gyermek nélkül is. De tudom, hogy nem mindenki elég erős ehhez.

Nagymamám mindig azt mondta, hogy Isten olyan mint egy jó apa. Nem azt mondja, hogy nem fogsz elesni, és nem fog fájni, de ő mindig ott lesz hogy segítsen felállni, és megvigasztalni.

Üdv mindenkinek
Dee-Dee

Kép
Kép
deedee84

Deedee!
Olyan klasszul állsz a dolgokhoz! :D Gondolj arra is, h a lányod lehet, h egészen másmilyen lesz, mint te, godolkodásmódjában. Szóval, lehet, h ha nem lehet is gyereke (amit remélem azért elkerül), teljesen másként fogja fel, mint pl Te, vagy én. Az az igazság, h senki nem kap nagyobb terhet, mint amit elbír!
Mi az a csoki?! Bizti van vmi a hormonos dologban, mert nekem az első petefészekcisztám 18 évesen lett. Megműtötték (csecsemőfőnyi volt, hát nem tudom az mekkora cm-ben), aztán a köv. alkalommal 25 évesen jött elő, azt is megműtötték, de akkor ki is vették a petefészkemet. És borzasztóan aggódtam, mert már gyereket akartunk (úgy derült ki, h van, h nem akart összjönni már egy ideje) és azt gondoltam, h félesélyes vagyok. De nem.
Most nézem, h pont 1 hónap van a gyerekeink között! Milyen a gyereknevelés? "rendes" gyereked van? Az én kicsim egy kicsit nyűgi fajta gyerek, de ha minden rendben van (nem fáj a hasa/foga, nincs melege, nem fázik, nem unatkozik stb), akkor nagyon mosolygós baba. Terveztek még több gyereket?
Vendég

Sziasztok Lányok!
Örülök, hogy újra fellendült az élet itt nálunk. Eredetileg vissza akartam térni a főállású anya témához, de olyan szép és fontos az új téma, hogy majd egyszer...
Szóval, amit Kata leírt, az annyira szépen fogalmazta meg a valóságot, hogy ehhez nem is tudok mit hozzátenni,, csak a saját teljesen szubjektív érzéseimet.
Hiszen mi másra vágyhatna egy "normális" nő az életében, mint arra, hogy életet adhasson. Én is CSAK erre vágyom!És? Csak Ő tudja miért nem adja meg! Nagyon hosszú időbe telt míg eljutottam oda - pedig hívő embernek tartom magam - hogy odatettem NEKI a témát, és csak BENNE bízva kérem TŐLE a csodát. (persze minden tőlem/lünk telhetőt megteszünk, + találtam egy "kisszentet" akinek a közbenjárásával már sokak meggyógyultak meddőségükből, így van újabb "pártfogóm" ISTENNÉL.)
Asssszzzzem meg kell tanulnunk hinni a Gondviselésben!!!!!!!! :wink:
Különben pedig Katával van olyan közös ismerősünk - Vikin kívül is - akinek egy méhen kívüli terhesség miatt kivették a fél petefészkét, és nem egészen egy éven belül egy gyönyörű, egészséges kislánynak adott életet. Pedig nem bíztatták! Egy másik ismerősömnek pedig már két gyermeke van azóta, hogy hasonlókon átment.
Szerintem Deedee nagyon sok fog múlni azon is, hogy majd a megfelelő időben hogyan "tálalod" a dolgokat a lányod felé. Ha addigra természetessé válik számára, hogy ISTEN mindig a legjobbat akarja nekünk, akkor nagy az esélye, hogy nem fog Ellene fordulni. Mert ha őszinték vagyunk - márpedig nem árt - sokszor nem hisszük el ezt. Ahogy Kata is írta az utóiratban. :?
A lombikbébizéssel engem sokan "megkísértenek"! Nem is tudom elmondani, hányan mondják, hogy menjek, csináljam stb. És amikor nyíltan ellenállok, akkor vagy csak simán hülyének néznek :cry:
vagy közlik, hogy ezek szerint nem is akarok igazán gyerekeket, mert ha így lenne, már biztosan rajta lennék a listán.(hiszen 4 éve vagyunk házasok, és lassan 35 éves leszek - na jó csak jövőre)
Nekem ez a plusz feladatom bizalomépítés mellé. :?
Amit pedig a tanárságról mondtál Deedee, az valahol valóban így van, de én az idén már nagyon úgy éreztem, hogy épp eleget foglalkoztam már mások gyerekével (10 éve tanítok :( ), már jó lenne a sajátok gondjaival foglalkozni!

Na most megyek, mert vár Kata és a kedvencünk Betti, de addig még itthon szeretném befejezni a dolgaimat!
Szép hétvégét mindenkinek!

khmárti
konecsni-herényi. márti

Kedves Viki,
A csokoldé cisztának több fajtája van, a lényeg az, hogy nem sima folyadék található benne, hanem vér. A miénkben alvadt vér volt, mely ha kifakad nagyon sok bajt okozhat. Ezért nem kéne, hogy a másikban is legyen. Én nem azért aggódom, hogy egy petefészekkel nem lehet gyermeke, hanem nehogy a másikkal is baj legyen.

A lányom egy angyal, a frontokat leszámítva. azokra nagyon érzékeny. Nem egy sírós fajta, néha még akkor sem szól, ha baja van (ez sajnos a kórház hatása) :( .

NAgyon szeretnénk kis korkülönbséggel kistesót, de majd elválik, mikor születik. Látom neked is elég közel születtek a babáid. :D
Milyen két picivel? Engem mindenki riogat, hogy egy is nehéz, nemhogy kettő!

A főállású anyaságról annyit, hogy én örölük, hogy már csak két hét és megyek vissza dolgozni. Én nem vagyok az az itthonüllős típus. Jót fog tenni, hogy felnőttek között leszek :D . A fönökeimmel úgy beszéltük meg, hogy amíg tart az aratás, addig 4 órában dolgozok itthon, utána megint Gyeden vagyok. Addig a nagyik vigyáznak felváltva Etusra. Itthon kialakítottubk egyy kis irodát, ahol tudok tárgyalni, ha kell, és picurt sem zavarjuk.

Kellemes hétvégét mindenkinek
Dee-Dee

Kép
Kép
deedee84

Sziasztok!
Dee-dee!
Hát, nagyon remélem, h a másik petefészkével akkor nem lesz baja Etusnak!
Mit dolgozol, h az aratáshoz van kötve? Én nagyon szívesen dolgoznék újra, de nagyon sok érvvem van amellett is, h ne. Nagyon jól tudom, h kilennék teljesen. A melóhelyem Pesten van, mi pedig 2-3 hónapon belül vidékre költözünk. Nos, ha ott járnak a fiúk oviba, akkor izgi, h zárásra odaérek-e értük, még főzni kell, meg a gyerekekkel is akar játszani az ember és váratlan esetekről még nem is beszéltem. Reggel rohanás, h elérjem a busz/vonatot, sürgetni őket, h siessünk már....Huh! Ha meg Pesten járnának oviba, akkor... Nos, én tudom, milyen egy eleven gyerekkel sétálni, akit minden érdekel. Gondolom két eleven gyerekkel még izgibb lehet.... :?
Noszóval. Nekem az lenne a legjobb, ha otthonról dolgozhatnék, és max heti 1-2X kellene bemennem az irodába. Volt is tervben, h lesz ilyen a melóhelyemen, de vhogy mégsem lett belőle semmi. Eddig legalábbis.
Tudom, h rengetegen csinálják, h oviba viszik a gyereket és melóznak is. Könnyen lehet, h én is azt fogom csinálni, kitudja? De tudom, h nagyon nehéz lesz az is. Aztán majd meglátjuk, h rögtön meglesz-e a 3. bébi, vagy várunk pár évet...
Ne izgulj a kis korkülönbség miatt! Szerintem 2 gyerek akkor is 2 gyerek, ha 5 év különbség van köztük. Midkettő igényel téged, és csak téged. Persze néha vacak egyik kakis pelust a másik után cserélni, meg szoptatás közben autózni és hasonlók, de lehet bírni. Ha én kibírom, akkor mindenki kibírja! :D Nem vagyok a türelem mintapéldánya. :? Viszont a gyerekek ebben is lassan megváltoztatnak...
No, üdv mindenkinek, megyek pihenek, amíg alszanak a gyöngyszemeim!
Viki
Vendég

Sziasztok!
Egy szárító üzemben dolgozom, ahol a "parasztok" leadják a terményeiket. Az én feladatom, hogy ezt az egész aratás körüli ŐRÜLTEKházát rendbe tegyem. Igazán nem tudom mit fogok a lánnyal csinálni, mert tavaly 6 hétig tartott napi 16-20 órás műszakban. Az őszi aratás ehhez képest sétagallopp.
Sajnos a lány nem nagyom díjjazza ezeket a frontokat, a férjem meg éjszakás (borsó aratás :( ). Pedig mindig ő fürdette esténként és tette le aludni. Most próbálunk apa nélkül érvényesülni. Mindig felriad, hosszú volt a mai nap:
Ma mentünk csípőszűrésre a lánnyal Békéscsabára (50km), autókáztunk. Nagyon meleg volt, és én ostoba fejjel ma próbáltam ki elősször nála a teát. A képembe köpte és jót röhögött. Ez még ha nem lett volna neki elég, míg a doki csavargatta a lábát, bekakilt :? . Tehát gyönyörű napunk volt.
Azt hiszem mostmár alszik :D
Üdv Dee-Dee

Kép
Kép
deedee84

Sziasztok!
Végre volt megint egy kis időm, hogy olvassak!!!!!
Élvezzétek az éppen adódó apró dolgokat! Ezek segítenek elviselni a nehézségeket!
Én most épp az optimiska :lol: hangulatomban vagyok!
Miért? Passsssszzz! :oops: Pedig semmi különös öröm nem ért!

:P

khmárti
konecsni-herényi. márti

Szia Márti!

Hogy álltok az örökbefogadással? Sanyiék egy éve indították el,és 2hete kapták a visszajelzést,hogy 2010-ben már náluk lesz az újszülött. :-)

Puszi:Kata
katus28

Hűűűűűűűűű Kata!
Ha azt mondom, hogy teljesen el is feledkeztem róla elhiszed? :oops:
Hihetetlennek hangzik, de annyira az mocorog bennem, hogy nem lesz rá szükségünk, hogy azt elmondani se tudom!
Képzeld Tomi rákérdezett a tapaszra? Már ott nálatok is egyszer, de azóta kaptam egy újabb tűt a másik fülembe és ezt "szúrta" ki, de annyi, hogy tapasz bőven kielégítette az érdeklődését! :wink:
Csak, hogy mindenki értse miről is van szó: néhány hete akupunktúrás kezelésre járok a babaprojekt miatt elsősorban, de a pajzsmirigyproblémám rendezése miatt is. Drága egyetlen férjem viszont teljesen okkultnak tartja a dolgot, így Katán kívül senki nem tud a dologról. Megjegyzem egy katolikus dokicsajhoz járok, aki fölöttem végzett a Patronában. Talán mégse okkult? :?
Mindenesetre jó lenne utánanézni, hogy mi az Eygház álláspontja erról a kezelésmódról!!!!!!!!??????? :roll:
Ha valakinek van tippje, vagy ismerete örömmel fogadom!
Üdv!

khmárti
konecsni-herényi. márti

Szia Márti!

A Katolikus Egyház és az orvostudomány jelenlegi álláspontja az,hogy az akupunktúra hatására,eredményeire nincsen megfelelő százalékú bizonyíték,hogy gyógyító tudománynak,vagy az orvostudomány egyik ágának lehessen nevezni. Amennyiben párosul energiázós stb. New Ages dologgal,onnantól okkult.
Márti! Őszintén meglepődtem azon,amit írtál. Nagyon-nagyon!
Az örökbe fogadás minimum 2év az elindítástól és ha alatta teherbe esel,bármikor le lehet állítani. HA viszont "csak"a bizakodásodra támaszkodsz,lehet,hogy nem jön be. Akkor mi lesz? Én biztosan nem várnék ennyi idősen. 20évesen igen,de 32-33 évesen nem. HA Isten csodát akar tenni veled,akkor úgy gondolom,hogy csodát is fog tenni,de ha nem,akkor mi van? Ebbe belegondoltál? Nincsen semmi jogom beleszólni ebbe,de a saját véleményem az,hogy nagy butaság szerintem a sült galambra várni,hogy az ember ölébe hulljon. Ráadásul ha az ember nagyon görcsösen akar valamit,azzal a saját szervezetét gátolja le. Ez pszichológia. Ezért is említettem azt a csajt,aki meddő nőkkel foglalkozik. Ameddig görcsösen akarja valaki a gyermekáldást,kicsi az esélye arra,hogy meg is valósuljon,mert a görcs stresszeli az embert,ez által csökken a fogantatás lehetősége.
Maximálisan megértem,hogy bízol Istenben és abban,hogy lesz természetes úton gyermeketek,ez jó,de a többi tényezővel is számoltál? Azzal,hogy mit állapítottak meg a nőgyógyászok,hogy hány éve próbálkoztok,hány éves vagy stb?.
Ne haragudj,de ez kijött belőlem,mert értetlenül állok a dolog előtt,hogy ennyire halasztjátok a dolgot,közben piszkosul szeretnétek gyermeket és az idő csak telik.
Egy szó mint száz,ti döntésetek,ti életetek!!!
Ha én lennék a ti helyzetetekben én tuti elmennék ehhez a pszichoterapeuta csajhoz,aki egyébként kb. annyiba kerül,mint az akupunktúrás csaj,és elindítanám minél hamarabb az örökbe fogadást és ha közben jönne a gyermekáldás,akkor marhára örülnék és leállítanám a folyamatot. Természetesen mindannyian mások vagyunk és most könnyen beszélek,hogy van egy gyerekem már,de ne feledd ,Bettire 2,5 évet vártunk,és mikor megfogant,azon a nyáron akartuk elindítani az örökbe fogadást.Ha tudtam volna,hogy van külön erre specializálódott pszichológus szakember én elmentem volna az imádságok mellett is. De ez én vagyok.

Bocs lányok,hogy átment ennyire személyesbe!!!
Lányok! Adjatok életjelet magatokról!!!!!!!!!!!!!!!!
katus28

"Akármiylen fájó dolgok következnek be életünkben,arról az Isten tud. Ezek a dolgok mind a bűn következményei.Nem feltétlenül a saját bűnünk következményei,hanem az ősbűn következménye. Nem követtél el úgy gondolom semmit,hogy a pici lányoddal ez történt és nem büntet az Isten,de sajnos a bűn velejárója a betegség a halál stb. Ha szentként élünk,akkor is meg fogunk halni és akkor is meghalhatunk rákban. Isten még a bűneinket is a javunkra fordíthatja.Úgy gondolom,ha Isten megengedi,hogy pl.egy párnak ne legyen gyermeke természetes úton,akkor annak oka van."

Kedves Katus!

Őszintén sajnálom, hogy te és a Katolikus Egyház így gondolkodtok. Ha egy párnak nem lehet természetes úton gyermeke, vagy egy gyermeknek ki kell venni a petefészkét, az nem Isten akarata, csupán az ember tudatlansága. Homokba dughatod a fejed, tűrheted sorsod minden nyűgét s nyilait, vagy kiszállhatsz tenger fájdalmad ellen. Csak rajtad áll. Isten adott hozzá észt, és azért adta, hogy használd. Az orvostudomány pedig pont erről szól: sok okos ember sok-sok évezreden át kitalálta már, hogy lehet gyógyítani a betegségeinket. Mert a betegség nem az eredendő bűn következménye, csupán egy körülmény, amit le lehet, és ezért le is kell küzdeni. Ha gondolod, amikor a gyermeked megbetegszik, ne gyógyíttasd meg, csak imádkozz buzgón, hogy ez Isten akarata, és könyörögj a bocsánatáért. Én elviszem az orvoshoz, adok neki antibiotikumot, és meg fog gyógyulni. Mert ez Isten akarata, nem az, hogy vakhitbe temetkezzek.

Sajnos, a Katolikus Egyház évezredeken át üldözte az így gondolkodó embereket. Ha van bűn, amit eredendőnek lehet nevezni, az bizony az, hogy emberek százait, ezreit kiáltották ki eretneknek, boszorkánynak, kínozták meg és gyilkolták meg Isten nevében, akik csupán csak azon fáradoztak, hogy az emberiség legyőzhesse a kolerát, a tífuszt, vagy éppen a pestist. Hogy a gyermeked nem halt meg 50% eséllyel még egyéves kora előtt, azt többek között ezeknek a mártíroknak köszönheted. Ez jusson eszedbe akkor, amikor az orvostudomány felett ítélkezel. És azokfelett a kétségbeesett szülők felett, akik bármire képesek lennének gyermekük egészségéért, életéért, boldogságáért.

Ha úgy érzed, most szándékosan gyalogoltam bele keményen a meggyőződésedbe, jól érzed. Minden félreértés elkerülése végett ugyanis hívő keresztény vagyok. Katolikus. És két csodálatos lombikbébink van, amelyben nagy örömünk tellik minden nap. És istennek is. Ezért hát TUDOM, hogy ez volt isten akarata. Pont. Sőt, a papunk is ugyanezt mondta. Katolikus pap.

UI: A rákban sem kell meghalni. És ki tudja, talán az unokáink már gyógyítani is tudják majd. Ha addig vakbuzgó emberek nem rombolják le a hitüket, hogy amit tesznek, az helyes...
didu10

Szia didu!

Nos,véleményem nem változott. A cél nem szentesíti az eszközt. Lehet,hogy alaposan félreértettél. A lombik programot azért veti el elsősorban az Egyház,mert gyilkossággal jár.Akkor te már túl vagy ezen és pontosan tudod,hogy mi a menete. Vannak embriók,akiket abortálnak azért,hogy egy vagy kettő stb megmaradhasson. HA a gyerekem halálosan beteg és csak úgy lehet meggyógyítani,hogy egy másik gyereket kell hozzá megölni,akkor azt nem tehetem meg. Nincs jogom megölni egy embert,márpedig hitünk szerint az ember fogantatásától számítva ember!!!!!!
Én nem azt írtam,mint pl. amit sok Hit Gyülis állít,hogy ha megbetegszel,akkor imádkozzál ,gyógyszert ne vegyél,aztán lesz ami lesz!!Nem,én nem ezt mondtam. Én is veszek gyógyszert a gyermekemnek. Amiről én írtam, az az,hogy ami bűnnel jár,az nem jó,azt nem szabad. A lombik program bűnnel jár. HA már megtörtént a beültetés,és a gyermek életben marad,akkor egyértelmű,hogy IStennek gondja lesz felette,és Isten lelke benne is lesz,és amint írtam is,szeretettel kell fogadni,de attól,még x magzat meghalt azért az egy magzatért és nem önszántukból...érted miről beszélek? HA neked már van 2 csodás babád,akik mellesleg lombik programmal "fogantak",akkor természetesen örülni kell nekik,és szeretni kell őket,de a fennt leírtak akkor is érvényesek. az egy megint más dolog,hogy Isten még a bűneinket is a javunkra fordíthatja!!!!!!!
Belinkelek neked két linket.Az egyik az orvostudomány és a katolikus hit kapcsolatáról ill. orvos szerzetesekről stb szól, a másik pedik az inkvizícióról,eretnekekről. Érdemes elolvasnod ezeket még akkor is,ha nagyon nem értesz majd vele egyet,mert akkor legalább tudni fogod az Egyház hivatalos álláspontját,amit nem én fogalmaztam meg,Bebesi KAta.

Hogy mi ISten akarata,majd a mennyben megtudjuk! Gyilkosság,bűn,tuti nem!
Persze,nem kell meghalni a rákban,ha van rá gyógymód,akkor kutya kötelességünk meggyógyíttatni magunkat,hiszen testünk és életünk az Isten ajándéka és vigyáznunk kell rá.Ha viszont okkultizmussal,energetizálásokkal ,ráolvasásokkal akarjuk gyógyítani,az az ördöggel való cimborálás és nem Isten akaratával való együttműködés. A New Age kiválóan elferdít mindent, és így sok katolikus is bele esik a kelepcébe.

Örülök,hogy írtál,de véleményem továbbra is a régiés az is marad.

Ha van ideged,olvasd el a szösszenetnyi cikkeket.

Üdv:KAta

http://www.depositum.hu/tudosok.html

http://www.depositum.hu/inkvizicio.html
katus28

Akupunktúra Csoportok, eszmék, iskolák

A régi kínai tanítás szerint az emberi testben páros és páratlan
csatornákon keresztül áramlik a ,,csi'', az életenergia. A tűk
beszúrási pontjai az ún. ,,meridiánok'' mellett sorakoznak. Minden
pontnak külön neve volt, külön legendával a háttérben. A bizonyos
életerônek két összetevôje van Kínában: a jang és a jin. ,,Ha ezek
aránya bármely okból megváltozik, akkor alakulnak ki a betegségek. A
jang és a jin közötti aránytalanságot szünteti meg az akupunktúra-
kezelés azzal, hogy a túlsúlyra jutó energiát csillapítja, a csökkent
energiát pedig tonizálja. Ez az elképzelés nélkülöz mindenféle
természettudományos alapot, sem vezetékrendszer, sem különleges pontok,
sem a meridiánokban áramló életenergia nincsen a szervezetben'' -- írja
szakvéleményében Dr. Józsa László.[358] ,,Újabban a kínai magyarázatok
sem egységesek, s nem felejtik el megjegyezni, hogy végleges magyarázat
nincsen az akupunktúra hatásáról, arról azonban megfeledkeznek, hogy a
tűszúrásos kezelés hatása nincsen bizonyítva...''[359]
Dokumentumok vannak arról, hogy az ókorban sem volt feltétlen és
egyértelmű sikere az akupunktúrának. Egy középkori zen-buddhista ezt
írja: ,,Ennek okáért megesik az is, hogyha a tűszúrásos és a
moxaégetéses kezeléshez folyamodunk, végzetes lesz az eredmény, és
meleg tavaszokon teljesen hatástalan a kezelés. Olyannyira, hogy akik
alávetik magukat ezeknek a gyógyászati eljárásoknak, szakadatlanul
gyöngülnek, mígnem a halál elviszi ôket, és ettôl a félelem nem óv meg.
Ha pedig ezeket a hagyományos gyógykezeléseket ma is változatlanul
tovább alkalmazzák a betegekre, bajosan remélhetnek valami
enyhülést.''[360]
A mai feltételezések egyike szerint: ,,...az akupunktúra nem egyéb,
mint a hipnózis, illetve önszuggesztió rituális formája''.[361] ,,A
német szerzôk még tovább mentek, és azt is kimutatták, hogy az
akupunktúrát igénylô, abban hívô, azt hatásosnak tartó személyeknél
érzelmi labilitást, egyéb pszichés eltéréseket lehetett kimutatni...
Ide kívánkozik Wolberg amerikai orvos megfigyelése is: afrikai orvosok
akupunktúrás kezelései a néger lakosság körében teljesen hatástalanok
voltak, a betegek inkább a varázslóhoz fordultak (...) azt a logikus
következtetést vonta le Wolberg, hogy Afrikában, ahol nincsen
tradíciója, elfogadott rituáléja az akupunktúrának, ott az nem is lehet
hatásos, úgy véli, hogy az akupunktúra részben pszichés, részben
szuggesztiós hatás.''[362]
Dr. Józsa László ismerteti az akupunktúrás kezelés mellékhatásait és
ellenjavallatait is, melyeket a reklámok és magazinok soha nem
említenek; összegyűjtötte a statisztikai adatok alapján leszűrhetô
tapasztalatokat a módszer jellemzésére.
,,A tűk beszúrásakor enyhébb-kifejezett fájdalom, zsibbadás, meleg-
hullám érzése jelentkezhet. Máskor hideg verejtékezés, hányinger,
hányás, lüktetés lép fel. Egyes betegeken aluszékonyság, bódultság
jelentkezik. (...) Ritkán a beteg elájulhat a kezelés megkezdésekor.
(...) Bischko azt írja, hogy ismeretesek olyan akupunktúrás pontok,
amelyeknek hatása halált okoz, de hogy melyek ezek a pontok, azt nem
mondja meg.''[363]
,,Ezen írásoknak az a végsô kicsengése, hogy amit a modern
orvostudomány éveken át nem tudott megoldani, azt az akupunktúrás
kezelés rövid idô alatt meggyógyította. Az akupunktúrából modern mítosz
lett, és propagálói tényként fogadnak el olyan dolgokat, amelyek
magyarázatot igényelnének, illetve bizonyításra szorulnak. A tűszúrásos
kezelés alapjai (...) természettudományos módszerrel nem bizonyíthatók.
(...) Nemcsak orvosilag, hanem bölcseletileg sem érthetô pontosan az az
álláspont, hogy a jang miért jelent mindig pozitívot, s ha már azt
jelenti, miért mindig pozitív a férfias, a meleg és miért mindig
negatív a nôies, a hideg? Arra sincs pontos magyarázat, hogy mit is
értsünk tulajdonképpen életenergia fogalma alatt. Milyen energia-
többlet keletkezik a jang-betegségekben és miféle energia-hiány a jin
típusú kórképekben? Arra sincs magyarázat, hogy mibôl keletkezik az a
feltételezett energia, és hogyan jut el a szervekhez, ha nincsen
kimutatható, összefüggô továbbító rendszere?''[364]
Mivel egyes országokban nem engedték az akupunktúrát, létrejött az
akupresszúra, melynek során tűszúrás helyett nyomással, masszírozással
igyekeznek elérni ugyanazt a hatást.
Az akupunktúrával párhuzamosan alakult ki a Távol-Keleten a
moxibusztió vagy ,,gyógyító moxa''. Ennek az eljárásnak a lényege a
melegítés, az égetés. (A japán ,,mogusza'' égô füvet jelent.) ,,A
meleghatás kétségtelenül csökkenti az ízület idült fájdalmát, az
izomgörcs okozta fájdalmat, de fokozza a heveny gyulladás okozta
fájdalomérzést'' -- írja Dr. Józsa.[365]
E két módszerrel áll rokonságban a köpölyözés, amely Európában is
általános gyógymód volt hajdan.

Felelôsség

Az emberek általában hisznek annak, aki meggyógyítja ôket. Ezért igen
nagy a természetgyógyászok felelôssége. Óhatatlanul átveszik tôlük a
betegek az okkult világkép elemeit, egyfajta mágikus hitet -- ha a
,,gyógyítók'' ezt vallják. A New Age terjedésének ez az egyik fontos
útja, a keresztény hit lecserélôdésének folyamatát ez erôsíti. Hogy ez
a divat egy tömeges felelôtlen játékká alakult évek alatt hazánkban,
hogy napjainkban hemzsegnek a botcsinálta, s ráadásul titkos erôkre
hivatkozó természetgyógyászok, arra nagyon lassan jöttek rá néhányan a
berkeikbôl. Mégis, nagyon nagy jelentôségű az az egy-két reflexió,
amely megjelenhetett. A Természetgyógyászat című magazinban Szôke Lajos
írta: ,,Ezidáig kb. 100 olyan reflexológussal hozott össze a sors, akik
talpmasszázs közben reumatikus fájdalmakat vagy epilepsziát, aranyeret
vagy áttételes rákot stb. vettek át, több mint 100, magabiztosságában
megingott reikis keresett fel, akik bôrproblémáktól a tüdôasztmáig, a
szívritmuszavartól a rákig a legváltozatosabb betegségeket szerezték be
reikizés közben, közel 50 radiesztéziával foglalkozó kolléga jutott el
az eszméletvesztésig, szívritmuszavarig, életveszélyes vérnyomás-
ingadozásig és zárt osztályokig, s egy tucatnál több bioenergetikust,
életmód-tanácsadót, kineziológust ismerek, akikbôl jelenleg a halál
szaga árad. Nem tudom, hogy mit és hogyan rontottunk el. (...) Ezen az
ezredvégen valamibe belenyúltunk, amirôl egyelôre fogalmunk sincs, s
idôbe fog telni, amire rájövünk, hogy e divathóbortnak is megvannak a
maga valós veszélyei, amelyek ellen még nem lehetünk felvértezôdve.
(...) A jövônk érdekében pedig hivatalosan felül kéne vizsgáltatni,
hogy akik problémákat éreznek önmagukban vagy elmeosztályokra kerülnek,
hányféle és milyen tanfolyamokon nyerték el ezt a magas ťbeavatásiŤ
fokozatot.''
E cikkhez szólt hozzá a következô hónapban a folyóirat hasábjain
Kövesi Péter természetgyógyász, aki szintén elismeri: ,,Elgondolkodtató
adatokat tett közzé a közelmúltban a Természetgyógyászok Uniójának
fôtitkára legutóbbi kongresszusukon. Praktizáló természetgyógyászok
egészségi állapotát mérte fel, és kiderült, hogy mindössze 9 százalékuk
lett maga is egészségesebb, mint azelôtt volt, több mint 40 százalék
belebetegedett a foglalkozásába: pszichés vagy szomatikus problémáik
támadtak, illetve a meglévôk súlyosbodtak''.[366]
Keresztény embertársaink nagy része sajnálatos módon nem ismeri fel a
Szentírásból vagy tapasztalatból az Úr Jézus által ígért, a Szentlélek
által nyújtott nagy lehetôségeket. Csodás gyógyulásra és gyógyításra
áhítozik, és mintha nem fogná fel az Úr szavát: ,,Bizony, bizony mondom
nektek, aki bennem hisz, ugyanazokat a tetteket fogja végbevinni,
amiket én magam cselekszem. (...) Bármit kértek majd nevemben az
Atyától, megteszem nektek, hogy az Atya megdicsôüljön a Fiúban. (...) A
Vigasztaló pedig, akit az Atya nevemben küld, megtanít majd mindenre és
eszetekbe juttat mindent, amit mondtam nektek'' (Jn 14,12-13; 14,26.).
A Pünkösd után az elsô tanítványok által -- miközben leleplezték a
jóslás démonait vagy Elimász varázsló és társai praktikáit -- ,,sok
csodajel történt a nép között, (...) az Úrban hívô férfiak és nôk
sokasága pedig egyre növekedett.'' ,,A Jeruzsálemhez közel esô
helységek népe is odatódult, magukkal hozva a betegeket és a
tisztátalan lelkektôl gyötörteket, s ezek mind meggyógyultak'' (ApCsel
5, 12-16). Jézus Lelkét, aki így működik egyházában ,,Isten megadja
mindazoknak, akik engedelmeskednek neki'' (ApCsel 5, 32). Ha számunkra
nem Jézus a Fô és a központ, ha nem az ô nevében imádkozunk
gyógyulásért, ha nem az ô Lelke által várjuk Isten kinyilvánulását,
akkor meggondolatlanul és felelôtlenül szegôdünk a hamisítványok
nyomába. Ha pedig olyan módszerek, olyan világképi elemek, olyan
eszközök és fogalmak, szimbólumok átvételével várunk csodát, vagy
akarunk másokat gyógyítani, amelyekrôl a Szentírás, sôt a tudomány sem
tud, az esetben kitehetjük magunkat és másokat a hamisítványokat
szívesen elôállító Plagizátor luciferi hatásainak, másfelôl nem
nevezhetjük magunkat Jézus követôjének, kereszténynek -- akkor sem, ha
segíteni akarásunk jószándékból fakad. A Szentlélek Isten nem szorul
arra, hogy okkult, tanításától idegen eszközöket, meditációs
erôfeszítéseket használjon, és nem is cselekszik ott, ahol a
felhasznált eszközök és technikák ellene mondanak a
kinyilatkoztatásában foglaltaknak. A Jézust szeretô, egyedül ôt imádó,
és egyszerű hívô fohásszal ôt segítségül hívó, s közösségéhez hűséges
keresztény által ma is akar és tud gyógyítani testet, lelket, hogy
ezáltal is mind többen megtérésre és üdvösségre jussanak.
katus28

[quote="katus28"]
írta:
katus28A lombik programot azért veti el elsősorban az Egyház,mert gyilkossággal jár. (...) Nincs jogom megölni egy embert,márpedig hitünk szerint az ember fogantatásától számítva ember!!!!!!

Igen, kérdés: mi a fogantatás? Az ivarsejtek találkozása, és ezzel a szedercsíra fejlődésnek indulása, vagy az, amikor a 6-8 sejtes állapotában beágyazódik az anyaméhbe? Ha ez utóbbi, és a gyermek a lelkét már az anyán keresztül kapja istentől, a lombikprogramban használt sejtek még nem emberek. Csak egy kezdemény, egy lehetőség, amelyből lehet emberi lény, ha az anyaszervezet befogadja, s ezzel isten megajándékozza lélekkel. Én ebben hiszek. Ha neked és az egyháznak lenne igaza, akkor szinte minden anya gyilkos, hisz köztudomású, hogy nem minden megtermékenyített petesejt ágyazódik be az anyaméhbe még természetes úton történő gyermeknemzéskor sem. Azokat gyakran kilöki a szervezet, pedig már meg van termékenyítve. Úgy, hogy észre sem veszed, csak "szokásos" havi vérzést látsz mindebből. Ez akkor gyilkosság...? Ugyan már...! Nem gondolhatod komolyan!

A lombikprogram elítélése tipikus egyházi hiba: nem ismerünk valamit pontosan, hisz az egyház sem tudja pontosan, mi minősül a fogantatás pillanatának, hisz a lélek olyan valami, amit nem lehet vizsgálni, mérni, bizonyítékokkal alátámasztani. Nem tudod "megfogni". Ezért hát elhatároz valamit és ahhoz mereven tartja magát, tűzön - vízen át. Ilyen dogma volt egykoron az, hogy a föld nem gömbölyű, a nap körülötte kering, és még sorolhatnám. Pedig ezek nem a Szentírásból erednek, csak valaki a hatalmával visszaélve kinyilatkoztatja őket.

[quote="katus28"]
írta:
katus28Belinkelek neked két linket.Az egyik az orvostudomány és a katolikus hit kapcsolatáról ill. orvos szerzetesekről stb szól, a másik pedik az inkvizícióról,eretnekekről. Érdemes elolvasnod ezeket még akkor is,ha nagyon nem értesz majd vele egyet,mert akkor legalább tudni fogod az Egyház hivatalos álláspontját,amit nem én fogalmaztam meg,Bebesi KAta.

Akkor mondok neked egy másik hivatalos egyházi álláspontot. Az inkvizíció az egyház szégyene volt, módszereiben a Stasi, a KGB, a Gestapo méltó előfutára. Ezt nem én mondtam (kár, hogy szó szerint nem emlékszem rá hogy fogalmazta meg, de valahogy így), hanem bizonyos II. János Pál 1994-ben. Nevetségesnek tartom a próbálkozást az inkvizíció "kifehérítésére", több millió áldozatának egyenesen szembeköpésének. Mintha a keresztesháborúkat vagy a holokausztot akarnád báránybőrbe bújtatni. (Amelyek megintcsak az egyház túlnyomó többségének hallgatása vagy nyílt támogatása mellett elkövetett égbekiáltó keresztény bűntettek az emberiség ellen - Isten nevében... ugyebár.)

A keresztény tudósokat nem vitatja senki. Amikor Európa a sötét középkort élte (V. - X. század), az egyház a tudomány lámpása volt, közismerten a szerzetesrendek képviselték a haladást, vállalták egyedül fel az oktatást, a gyógyítást, menedék szolgáltatását az elesetteknek. Később is rendre akadtak kivételek, mint például az amúgy történelmileg is feljegyzetten saját neméhez vonzódó Leonardo, akit nem máglyára küldtek, hanem felkaroltak. Szerencséje volt... A néma többség azonban nem. Nem csak Giordano Brunok, akikkel azért példálóznak állandóan, mert annyira triviálisan egyértelmű BŰN az ő esete, hogy nem is próbálja már védeni az egyház akkori, nyilvánvalóan nevetésges és felháborító álláspontját. Csak egyvalamibe gondolj bele: a XVI. században Európát és a világot a katolikus Spanyolország uralta, miután kirabolta és kiírtotta a teljes amerikai kontinenst (no komment... az azért vicces, hogy a jezsuita misszionáriusok érdemének tekintik a kinin felfedezését, amit ugyebár az ördöggel praktizáló, boszorkányos, vajákos - hogy is fogalmaztál? - szóval az őslakosoktól lestek el Dél-Amerikában), mégsem ő adta a következő kétszáz év tudósait, hanem főleg az az eretnek Anglia, amely csak egy óriási tengeri viharnak köszönhette, hogy nem jutott a pápa és a spanyol király jóvoltából Amerika sorsára...
didu10

[quote="katus28"]S írta:katus28zia didu!

Akkor te már túl vagy ezen és pontosan tudod,hogy mi a menete. Vannak embriók,akiket abortálnak azért,hogy egy vagy kettő stb megmaradhasson.

Mellesleg tévedsz. Azokat az embriokat, amelyek nem indultak fejlődésnek, valóban abortálják. Ha még technikailag igazad is lenne, és ők már emberi lények, akkor bizony már halottak. Azokat az embriokat, amelyeket nem ültetnek be, de fejlődésnek indultak, nem abortálják, hanem lefagyasztják. És felhasználják a következő alkalommal. És akár hiszed, akár nem, túlélik, és ugyanúgy lehet belőlük kisbaba. Ebben az állapotban ugyanis még nem olyan veszélyes a "hibernáció", mint kifejletten. Látod, az orvostudomány, ha hagyják, hogy fejlődjön, ezt is meg tudja oldani... Ez nem sci-fi, mi is voltunk ún. krio-beültetésen.
didu10

sziasztok,

szeretnék csatlakozni hozzátok. és mindjárt lenne egy kérdésem is: szeretnék keresztyén, hívő szülész-nőgyógyászt találni Székesfehérváron v. Budapesten. ha valaki ismer ilyet, kérem szóljon!!
hadassza79

Szia didu!

Az inkvizíció,stb témához: (bár ez itt nem tartozik a fórum témájához, de ha már belementünk.)

Senki nem mondja, se én se az egyház, (se a belinkelt cikk), hogy nem voltak - és vannak - óriási bűnök az egyházban élők részéről. Ez így van. Sajnos. Ilyen volt az inkvizíció is. De pl. az, hogy "többmillió" áldozatot írsz, meg amerika kiirtását, stb, annak ugyannannyi köze van a valósághoz, mintha el akarná valaki tagadni az egészet.

Az igazság a kettő között van. Persze nem mindegy, hogy hol. Ha TÉNYLEG érdekel a téma, lehet találni objektív forrásokat. Bár ez nyilván utánajárást igényel.
Ugyanez a holocaust témakörében is. A depositumon ehhez is találsz egy írást, FORRÁSOKKAL, HA érdekel. Persze könnyebb hibáztatni Rómát, mint utánanézni, vagy ellenérveket is meghallgatni, olvasni.

De nem ez a lényeg.

A lényeg az, hogy ezeknek a bűnöknek a mennyisége, és súlyossága nem befolyásolja azt, hogy egy elvi kérdésben igaza van-e az egyháznak, vagy nincs. Egy igazság nem attól igazság, hogy ki mondja. (Csak, hogy kisarkítsam: ha egy rablógyilkos elítéli a pedofíliát, attól még igaza van, függetlenül attól, hogy mit is tett)
Ha százszor ilyen bűnös lenne az egyház, akkor sem ezen múlik, hogy valamiben igaza van-e.

Szóval, ha nem értesz egyet valamiben az egyház-zal, akkor magáról az elvről kell vitázni, az ellen érvelni, és nem az egyház közismert bűneit ismételgeni (ráadásul eltúlozva)

Érted?

Írod:

"Igen, kérdés: mi a fogantatás? Az ivarsejtek találkozása, és ezzel a szedercsíra fejlődésnek indulása, vagy az, amikor a 6-8 sejtes állapotában beágyazódik az anyaméhbe? Ha ez utóbbi, és a gyermek a lelkét már az anyán keresztül kapja istentől, a lombikprogramban használt sejtek még nem emberek. Csak egy kezdemény, egy lehetőség, amelyből lehet emberi lény, ha az anyaszervezet befogadja, s ezzel isten megajándékozza lélekkel. Én ebben hiszek."

Értem, hogy ebben hiszel, és tiszta a lelkiismereted. Elfogadom. De, mi van, ha tévedsz???

Te magad írod, később, hogy " a lélek olyan valami, amit nem lehet vizsgálni, mérni, bizonyítékokkal alátámasztani. Nem tudod "megfogni". "

Ez így van. Akkor nem biztonságosabb az egyház álláspontja?

Tegyük fel, igazad van. Akkor minden OK a lombikprogrammal.

És ha Isten másképp "gondolja" ? Ha a lélek valamiképp jelen van a két egyesült sejtben? Ha tehát objektíve máshogy van, mint ahogy te gondolod. Miért NE lehetne ez így? Mert nehéz elképzelni? Miért, amúgy könnyű a lelket, mint olyat "megfogni"? hisz te írtad, hogy nem.

Azt gondolom, hogy helyes az, hogy az Egyház inkább elutasít valamit, amit a tudomány nem tisztázott teljesen.
Főleg azért, hogy ne essen a gyilkosság bűnébe. Lehet, hogy igazad van, és nem esne. De mivan, ha tévedsz? Mondja az egyház veled együtt, hogy "ja,bocs"?

A egyház EZEKBEN a kérdésekben nem tévedhetetlen, ezt nem is állítja magáról. Ezek az álláspontok nem dogmák!! De helyes dolog óvatosan állni az egyes ember teremtésének misztériumához, amíg nem tisztázódott teljesen.

Ezt írtad:
" Ha neked és az egyháznak lenne igaza, akkor szinte minden anya gyilkos, hisz köztudomású, hogy nem minden megtermékenyített petesejt ágyazódik be az anyaméhbe még természetes úton történő gyermeknemzéskor sem."

Ne haragudj, ez erős csúsztatás. Az, hogy valaki meghal, vagy az, hogy segítünk meghalni neki, az összehasonlíthatatlanul nagy különbség.

Az oldal címe,ahol hasznos infókat olvashatsz és után a járhatsz a dolgoknak: www.depositum.hu
A virtuális plébánia fórumján is sok vita volt erről,abba is belekukkanthatsz.

Üdv:KAta
katus28

Szia, Katus!

Elnézést kérek, amiért elragadtattam magam, nem fogok visszatérni az egyház bűnei témára... csak mindig felháborít az, ha a depositumhoz hasonló írásokat olvasok. Te se csak az egyik oldal véleményét olvasd el mindig. Én sem azt teszem. És szégyellem katolikus, keresztény mivoltamat, amikor a Borgiákról, Torquemadáról, vagy Jeruzsálem bevételéről olvasok. De ez nem rengeti meg a hitem, nem az én bűnöm, akik ezeket elkövették csak nevükben voltak katolikusok, sőt, keresztények, Krisztus tanításihoz semmi közük sincs. Pont.

Nem ez a lényeg. Amiért az inkvizíciót is anno felhoztam, az a tudomány és az egyház szerintem igencsak helytelen kapcsolata. Mert te is tudod, az inkvizíció úgy működött, hogy a Szent Hivatal Kongregációja összeült és meghatározta, hogy mik azok a tanok, amik egyszerűen téveszmék. Például, hogy a Föld forog a Nap körül. (Tudom, mindig ezzel jövök...) Egyszerűen féltek tőle, féltek a következményeitől, ezért ex katedra kijelentették, hogy ez hamis és kész. És aki bizonyítékokkal lépett fel, vagy kitartott a tanai mellett...

Nem érzed a párhuzamot a lombikprogrammal? Látod, már te is elismerted: egyáltalán nem biztos, hogy az egyháznak igaza van, semmilyen bizonyítékkal nem állt elő álláspontja alátámasztására... nem is nagyon lehetne. Ezért aztán azt mondod: óvatosságból, félelemből ex katedra tiltsuk meg az egészet, nehogy bűnbe essünk. Csakhogy a tudomány kockázat. Igen, Einstein is visszacsinált volna mindent, ha időben látja Hiroshimát, mint munkája "gyümölcsét". Amit tett, mégsem bűn, mert értem és érted tette, a gyermekeink boldogságáért, nem azért, hogy pusztító fegyvert adjon a világnak. Ha minden kapuban megállsz, mert valamiféle isteni jelre vársz, hogy továbbmehess... nos, szerinted kisebb bűn emberek tömegeit szenvedni hagyni? A lombikprogramnak gyermekek ezrei köszönhetik az életüket, akik esélyt sem kaptak volna az életre máskülönben. A szülők fájdalmáról nem is beszélve. Soha nem érzed magadhoz olyan közel Istent, mint amikor ott bent növekszik egy pici élet!

Nem tartom az orvostudományt sem szentnek. Igen, Mengele is orvos volt. De a legjobb az lenne, ha az egyház hiányos ismeretek mentén nem szólna bele az orvostudományba. Ez világi kérdés, nem egyházi. Krisztus nevére! Ezek az emberek nem modern Frankensteinek, hanem orvosok, akik letették a hippokratészi esküt. (Igen, tudom, mégis végeznek abortuszt egyesek, pedig azt is tiltja az eskü...) Az egyház akkor tiltson meg valamit (lásd: abortusz), amikor BIZTOS benne, hogy az a valami bűn. Ez meg az én határozott véleményem, amiben egyre jobban megerősítesz.
didu10

Szia Didu!
Sok szempontból együtt tudok érezni - de nem érteni - veled!
Tudom milyen babára várni, és azt is ismerem maximálisan, hogy milyen érzés amikor a doki közli, hogy meddő vagy! Olyan könnyű ezt kimondani, de sokkal nehezebb elfogadni! De soha, semmilyen körülmények között nem vágnék bele a lombikba. És még csak azt se mondom, hogy elvakult, bigott vallásosságomtól vezérelve, csupán a józan paraszti eszemet használva.
Ezt te írtad:mi a fogantatás? Az ivarsejtek találkozása, és ezzel a szedercsíra fejlődésnek indulása, vagy az, amikor a 6-8 sejtes állapotában beágyazódik az anyaméhbe? Ha ez utóbbi, és a gyermek a lelkét már az anyán keresztül kapja istentől, a lombikprogramban használt sejtek még nem emberek. Csak egy kezdemény, egy lehetőség, amelyből lehet emberi lény, ha az anyaszervezet befogadja, s ezzel isten megajándékozza lélekkel.
Miért gondolod, vagyis hiszed, hogy a fogantatás pillanatában még nem emberi lénnyel van dolgod? Hiszen abban a pillanatban ahogy a két szülő sejtje találkozik, nem lehet belőle semmi egyéb csak annak a két embernek a gyermeke. A lelket pedig nem az anyjától kapja, csakis egyedül Isten képes lelkét adni az új életnek.
2.És azok az anyák akik elvetélnek ugyanolyan gyilkosok, mint amennyire öngyilkos egy 90 valahány éves öregember, aki este elalszik, és reggel nem ébred fel. Szerinted ő bűnt követ el amikor meghal?
Ezek azok apró csúsztatások, amikben szerintem az ördög lakik! És ne gondold, hogy bárkit is ki akarnék oktatni, csak azt hiszem vannak témák amiben az egyikünk, van amiben a másikunk tud "hideg fejjel", elfogulatlanul gondolkodni.
Van egy barátnőm, aki hasonló cipőben jár, mint én, és amiben te is jártál. Hívő katolikus ő is, teológiát végzett stb.
Először inszeminációra ment és már akkor kezdte nekem megmagyarázni, hogy miért is Isten terve szerint való az amit ő csinál. Októberben megy lombikra, és már egyáltalán nem emlékszik mindazon érvekre, amiket néhány évvel ezelőtt éppen ő hozott fel a lombik ellen. És még csak nem is tudok "haragudni" rá, mert egyáltalán nem azért csinálja, mert "bűnben akar élni", csak egyszerűen olyan nagy a gyermek után vágya, hogy mindent ennek rendel alá.
3. És már csak egy kérdésem van. Ezt is te írtad: a fel nem használt petesejtek illetve embriók lefagyasztva várják, hogy egy későbbi időpontban felhasználják őket. Mi történik akkor, ha a szülők több gyermeket már nem akarnak, és még mondjuk 4-5 embriójuk vár lefagyasztva. Ilyenkor mi lesz velük?

khmárti
konecsni-herényi. márti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?