Csillag! A sörnél én javaslom neked, hogy keverd ki a savat, mert hasfájást okozhat a piciknél a szénsav. PB elég érzékeny pocakú, szerintem ne kockáztass!
Fejtartás: Kata, ne aggódj Réka fejlődése miatt! Zéti a fórum első babája, még ő sem nyomja ki magát csak a fürdés előtt ha a hátát masszírozom, de csak pár pillanatra. Egyébként emelgeti a buksit, és néha úgy lök magán, hogy folyton készenlétben van a kamera, hogy lekapjam az átfordulását, de ilyen kinyomós képeket csinálni nem tudok még, mint amik a levlistán vannak. Nálunk a gond olyasmi, mint Gabiéknál. Csak nálunk nem az elalvást váltja ki a hasra fektetés, hanem az emelgetéstől mindig bukik. Függetlenül, hogy mennyivel a kajcsizás után tettem hasra. Így nekünk még 5 perceket sem tesz ki egy alkalommal a hason töltött idő. Így nálnuk szerintem ezért lassabb a fejlődés ezen a téren. Nagyon hamar tartotta a fejét, de ennél előrébb nem tartunk. De nem baj, nem hinném, hogy gond az ha kicsit később jön el ennek az ideje náluk. Aztán lehet, úgy beindulnak, nem győzzük kapkodni a fejünket az újabb tudományaikat látva.
Gio! Ma megkérdezem az uszodát az árakról. Ugye jól rémlik, hogy építkeztetek? Ez rendes építkezést jelent, vagy felújítást? Úgy irigyellek a költözés miatt. Mi anyósoméknál lakunk. Már nagyon vágyunk egy sajátba, de nem sikerül eladni a házat!
Briell! Egy a megoldás: minden napra vendégeket kell hívni. Ha a kisasszony erre vágyik, és legalább neked is lesz társaságod! Mi is nagyobb társasági életet élünk, mint eddig bármikor. Ma is jönnek vendégek hozzánk.
Nyűgös babákat nagyon sajnálom. Zéti estefelé az kicsit, de szavam sem lehet, egész nap elég jól elvan.
Csajok, én még mindig az etetéssel szenvedek. (az altatás mellett). Zéti az egyedüli baba, aki össze-vissza eszik? Ma is fél 7-kor evett, majd fél 8-kor, ekkor már bukott is egy nagyot. Majd 2 óra ébrenlét után alvás jött volna. Erre sírás ezerrel. Férjem elkezdte mondani, hogy tuti éhes, mert csak akkor balhézik ennyire ha éhes. És igen, evett ismét! És megnyugodott, és elaludt! A férjem persze megjegyezte, hogy a gyerek mindig "szól" ha éhes, miért nem adok neki (ez már a többedik alkalom volt). Hiába mondom, hogy nem gondoltam hogy ennyi kaja és bukás után (át is kellett öltözni) újra enni szeretne. Sajna tényleg szól, ha éhes, de óránként kétóránként??? Már 4órnként kellene ennie, nálunk még a 3óránkénti is hol megvan, hol nincs. Inkább nincs.
Ki, hogyan tölti ki az ébrenléti időt? Nálunk kezd 1,5-2 óra lenni. Ebben van ugye a szopi, büfi ami kb. 20-30 perc, tisztába tétel, kis önálló játék, majd ha kezd nyűgös lenni, közös. Ekkor jön a hasra tétel, beszélgetések, lepedős gurítás, amit Domi javasolt. Mikor már ez sem jó, már nem tudok mást, csak sétálni vele, és énekelni, mondókázni. Ez kb. fél óra most már. És ez után jön az altatás. Nekem ez a fél óra csak ölben vagyok el idő nagyon sok! Főleg, ha utána nem alszik el önállóan, akkor még altatni is ölben kell. Nálatok jobban ki engedi használni az éber időt a csöpp?