Új privát üzeneted érkezett!

Szia Harivera :)
Nem, nem, még "csak " a 4. :!: :D

De ki tudja...négyet terveztünk, de lehet, hogy több lesz a vége... :D Annyira belejöttünk :D :D :D
És AKKORA ÖRÖM és ÁLDÁS!
Vendég

Köszi a helyreigazítást "Zöldi"! :)

Igazad van!
Vendég

Sziasztok!

Üdv a legújjabbaknak is :D Gratulálok és gondtalan pocakosodást kívánok.

Mágnes!

Édes lehetett Panna, ahogy csörizik a cumival :D Régebben cumizott?

Fehéralma!

Nagyon szépek a gyerekeid!
A vonalzó beillesztésénél próbálkoztál a rövidítéssel? Van akinek sikerült már 4 vonalzó felrakása csak azt hiszem akkor nincs kép mert úgy már túl nagy :?

Oldalt váltott :( bajban vagyok a nevekkel 8) asszem megint áttérek az ömlesztett írásra :oops:

Hátrahajló méh: nemrég kiderült, hogy nekem is az van, érdekes eddig egy dokinak sem tűnt fel, de végül is lényegtelen... :) Hason alvás nekem nem megy 2006 nyara óta :roll: pedig nagy hasonalvó voltam, de nem erőltetem akármennyire kéne :oops: KÉt tejjel teli mellen aludni akar a fene :shock: 8) az fááááj, legalábbis nekem :(

Labor: szerencsére nálunk is pörgős a vérvétel, szerdánként meg soron kívül mehetnek a kismamik, csak akkor kismami dömping van úgyhogy az sem rövidebb. De max. fél óra alatt megvan :D A terhelésnél meg reggel 7-re várják nálunk az első csapolásra az embert, ill. ajánlják hogy korán menjük mert hosszú az az 1-1 óra amit utána várni kell :?

Hallottátok hogy az apasági nyilatkozathoz kell a nődokitól egy igazolás a fogantatás időpontjáról!?? :shock: :evil: Ezt minek vezették be? :roll: Ma mondták az önkormányzatnál, állítólag már a nődokik is tudnak erről az új rendeletről...Kiváncsi vagyok tényleg tudnak e :roll:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Most már látom, hogy a hátrahajló méh tényleg gyakori, nekem is az van. Mondjuk nekem azt mondta a dokim, hogy így nehezebb a teherbeesés. Nem tudom, hát nem jött ösze elsőre egyik gyerekem sem (illetve a legelső igen, nem terveztük), néhány hónapot "dolgoztunk" érte.
Sose legyen ilyen rossz munkátok!
Na, jók legyetek.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Zölddike: Megvettétek azt a bútrot?

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

momi:
Cumizott régebben, pedig nem akartunk cumit adni neki. De miután első éjszaka itthon végig sírt, beadtuk a cumit (mint kiderült, hülye Anyja nem jött rá, hogy nem elég a tej.. A gyerek enyhén aceton szagú volt, mi pedig kihívtuk a gyerekorvost.... :oops: )
Aztán 5 hónaposan egyszer csak úgy döntött, ő már nagykány, és kiköpte a cumit. Hát én úúúgy örültem :)

Apaságihoz igazolás????? :shock: Mit ki nem találnak már....

Kép
Kép
Kép
mágnes

Momi!

Köszi neked is a bókot. :D
Próbáltam leszedni amit lehet a kódról, de mivel nem tudom, hogy melyik adat mit jelöl, nem tudtam. És el is tüntettem őket :?
Aztán újra visszaraktam, de akkor már nem mertem nyisszantani belőlük semmit, nehogy megint eltünjenek :?
Így járás...sebaj, azért köszi :wink:
Vendég

Harivera!

Hogy kell olyan vonalzót csinálni, amilyen neked van? Mert ott egyszerre fel tudnák tenni mindenkit és még a Pocaklakónak is maradna külön vonalzó-hely?

Na, mostmár senki le nem mossa rólam, hogy egy vonalzó-fan vagyok :D Pedig nem ám!!! :D
Csak ha mán' van, legyen röndösen megcsinálva...és mindenki legyen benne :D
Vendég

Jóccakát! :wink:
Vendég

Zöldi, Coca, Mazsola...mindenre hallgatok! :lol:

Én is úgy tudom, hogy nehezebb a teherbeesés hátrahajló méhecskével.

bb! Bútor betárazva a Balatoni házban!

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Azt hiszem én is csatlakozom régóta olvasgatlak titeket.De babónából az elsö 12 hetet meg akartam várni.Akkor magamrol:Dec. 6.-ra várjuk második babánkat.Kisfiam 2007.07.23-án születet tegnap volt 10 hónapos.Mi így terveztük kis korkülömbséget akartunk.èn 26 éves vagyok Németországba élek kis családommal.Egyébként Gyöngyösi vagyok.Remélem jöhetek néha hozzátok csevegni már amenyi idöm meg energiám marad a fiam melett.

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Kép Kicsi fiam

hemej

Helló minden újnak!!

Ha visszaolvastátok a fórumot, akkor láthatjátok, hogy készítek egy kis táblázatot a decemberi kismamikról. Ha van kedvetek csatlakozni írjátok meg priviben az adatokat, ma este v holnap meg felrakom, hogy épp milyen a táblázatunk. :)

Tegnap kicsit elengedtem magam.. :) Céges bogrács parti volt és hát kis kóla meg zsíros sertés bográcsos lecsúszott, remélem nem bánja a picurka sem bennem. :) Utána kicsit fájt a hasam, de semmi egyéb. Amúgy is mostanában szinte mindennapos a hasfájás. Ilyen ez majd "kinövöm". :)

Jó hétvégét mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Üdv nékek Hemej! Egy napra vagyunk kiírva!!! :lol:

Aida! Én is hasfájós "baba" vagyok, szinte minden este kinlódok a lufi hasammal, amíg el nem kezd fújni a "szél" :wink:

Gyönyörűséges hétvégét!

Kép
zölddisznó

Zöldi:Igen nálunk nem a gólya hozza a babát hanem a mikulás. :lol:
Kivávcsi vagyok menyire lesz pontos pocaklakó kisfiam 3 nappal kiírt idö pont elött bújt ki.

hemej

Szia Hemej!
Te is Németország? Èn is! :lol: :lol: :lol: (én meg egri vagyok)

Aida!
Ha neked jól esett,akkor biztos a picurka sem bánta. :wink: :wink:
susy75

Sziasztok,üdv. az újaknak,és nagy gratula nekik.
Zöldi a balcsira költöztök?én is erre felé lakom.
csatlakoznék a hátrahajló méhűek táborába... :lol:
Nekünk pikk pakk elsőre megfogant mindegyik gyerkőc,és vetélésem nem volt soha,úgyhogy én megint ellenpéldája vagyok annak amit az a bizonyos dokibá mondott... :wink:

Az éjjccaka azt álmodtam hogy már éreztem ahogy mocorog a babuci a pocakomban,olyan jó érzés volt,aztán felébredtem,a hasamra tettem a kezem és rájöttem hogy még nem is.Furcsa,mert mintha nem is lennék terhes,nem érzek még semmit.A pocakom kicsit nőtt ,de csak olyan mintha jól bezabáltam volna.Az apósom kedvenc poénja amit folyton elsüt pedig már tök uncsi,hogy:mi van dinnyét ettél???
Én meg visszaszólok,mi van te is??? :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Aranyasak vagytok köszönöm a kedves fogatatást!

Susy:Merre laksz?èn Memmingenbe Münchentöl 110km.

Nekem már látszik egy kis pocak már nem tudom arra fogni hogy jól laktam.Már be szereztem egy pár kismama gatyát.Egyébként egy jó 10kg feleslegel kezdtem ezt a terhességet.Fiammal majdnem 20kg jött fel.Mondjuk szüléskor le ment sok mert vízesetem nagyon.

hemej

Hemej!
Mi Würzburg közelében lakunk! :lol:
susy75

Üdv Hemej! Kellemes babavárást!

Sarmon! Nem tudom, hogy mit kellene érezni, de én sem veszem észre a pocakomon és a melleimen kívül különösebben, hogy babát várok... Néha már át is megyek aggódósba...

És hajlamos vagyok elfelejteni az elmúlt kb. 5 hetet, amikor nem tudtam, hogy csak hányingerem van, vagy ki is jön belőlem, amit meg sem ettem. A székrekedésről és a "büfizésről" már nem is beszélve.

A hátrahajló méhhel kapcsolatban: a dokim vizsgálat után megnyugtatott, hogy kezd kiemelkedni a medencéből a csomag :)
Vendég

És még valami: Ki járatos RH-összeférhetetlenség témában? 0RH- vagyok. A párom vércsoportjáról fogalmam sincs, és tavaly novemberben volt az a bizonyos spontán vetélésem...

A mostani laborvizsgálatnál nem végeztek RH meghatározást, mivel korábbi iratokból kiderült....
Vendég

Sziasztok!

valaki mondja meg, hogy lehet kibirni fekve annyi ideig???? Mert én már azt hiszem begolyózom !!!
Már zsibbadt minden porcikám, fel-fel állok, még csinálok ezt-azt a házban de ugy is nagyon nehezen telik az idő meg dög unalmas...
Tippeket várok! A tv-kilőve, olvasás kilőve :(

Kép
Kép
Kép
f.marti

Üdv minden új kismaminak, gondtalan babavárást nektek! :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Szép estét!

Itt a táblázat jelen pillanatban így áll: (ha az új kismamik közül még vki meggondolja magát és csatlakozna az adataival, várom szeretettel)
Kép

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

mária, kötés, hímzés egyéb kézimunka.

fehéralma kattints az én vonalzómra és ott regizz és stb. remélem tudod a továbbiakat.

Hátrahajló méh
nekem az van. de pl egy kicsit fura hogy nincsen terhességi pisilhetnékem. Abszolute nincsen. remélem ez nem lesz gond.

harivera
Budapest XXI. kerület

Aida.
privi ment

Kép
Kép
Kép
f.marti

Aida, írtam privit!
Vendég

Megkaptam a priviket, készül az új kibővített tábla. Holnapra meglesz!

Jóéjszakát!!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sarmon! Ti merre laktok a Balaton környékén?

Hemej! Akkpr kérünk pocak fotót!

Sinaszi! A vércsoport nem változik, fogsz kapni szülés előtt és után szurikat, és kész.

Márti! Alvás, ébren pedig babára gondolás.

Aida! Köszönjük a táblát!

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Elöször is minden nagytesónak Boldog Gyereknapot!
Nálunk itt Németbe nem ma tartják.

Zöldi:Valamikor ha férjem fel tölti a képeket a gépre majd mutizok képet.

Nem semmi hogy Mo-n milyen sok vizsgálat van.Nálunk 4 hetente nödoki és ennyi egyszer van vérvizsgálat cukros vizsgálat sincs.Védönö sincs.Kötelezö uh itt is három van.Na megyek ebédet csinálni meg vasalni.Szép napot mindenkinek.

Aida:Pü ment.

hemej

Sziasztok!
Jó régen nem jelentkeztem, most viszont a segítségetekre lenne szükségem. Pénteken voltam dokinál, akkor még semmi bajom nem volt, azóta viszont összeszedhettem valami csúnya fertőzést... az összes kellemetlen tünet megvan - viszketés, égető, néha lüktető érzés (bocsi, nem egy kellemes téma). A dokim nem rendel holnap, szerintem bemegyek a Klinikára, de addig is, úgy emlékszem valaki írta korábban, hogy kapott hüvelykúpot, megkérdezhetem, pontosan milyen kúp volt? Esetleg ha bárkinek volt már fertőzése terhesség alatt és van olyan megoldás, ami recept nélkül is kapható és terhesség alatt is lehet alkalmazni, légyszi írjátok meg. Holnap mindenképpen megnézetem magam dokival, de nem szeretnék egy napot sem tétlenül várni.

Köszönöm!

Kép
momo_197

Na, kukucs, visszatértem Eperföldről! :lol:

Millió üdv az újaknak, mindenkinek boldog, gondtalan pocaknövesztést kívánok!

És jó pihizést a hétvége hátralévő részére! :D
bébic

momo:
Én kaptam a terhesség elején hüvelykúpot, valami fertőzésem volt. Ez szimpla gyógyszertár által kikevert kúp, rendbe is tett, de szerintem ezeket csak orvosi vényre lehet kapni...
Így terhesen pedig nem tudom mi az, amit lehetne használni..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Momo: azt nem tudom, hogy neked segítene-e, de a múltkor (a már otthagyott) dokimnak mikor említettem, hogy sztem vagy felfáztam, vagy vmit összeszedtem, akkor (vizsgálat nélkül) csak annyit mondott, hogy valami Pevaril (vagy Pevaryl) kúpot vegyek, az kapható recept nélkül is.
Korábban ha vmi gyulladást látott, mindig Pimafucin kúpot írt fel, de az csak receptre kapható, úgy tudom. Ja, és akkor még nem voltam terhes, de amikor a Pevary/ilt mondta, akkor már igen.
Vagy esetleg kamillás ülőfürdő, vagy kamillatea... :roll:
bébic

http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/t ... elykup/703

Hátha ez segít, megtaláltam azt, amit a doki nekem mondott.
bébic

http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/t ... lykup/9017

Momo: bocsi, az előbbi a vényköteles volt, ez az, ami vény nélkül kapható. :oops:
bébic

Momo! Az én dokim azt mondta, hogy 12. hét előtt nem kezel semmi fertőzést, mert többet árthat, mint használ. Max tejsavas hüvelykúpot szabad - bár arra is rá van írva, hogy inkább ne. Kamillás lemosás kívülről, C-vitamin. Mást nem nagyon tehetsz. Azért sem, mert nem tudhatod, hogy gomba, vagy baci, vagy egyéb.

Pevaryl: gombás fertőzés kezelésére való, de ha bacid van, akkor többet ártasz vele, ha használod.

Kép
zölddisznó

Zöldi: igen, én is olvastam, mire való a Pevaryl, azért ajánlottam Momo-nak erős kétségekkel, és ezért is linekltem be.
És ezért (is) cseréltem le a nődokim, ő bármiféle vizsgálat nélkül ezt ajánlotta, jó, mi? :roll:

És a kamillát azért írtam, mert az nem fog ártani, max. nem használ.
bébic

Amennyire én tudom, vannak olyan fertőzések, amiket muszáj kezelni a 12. hét vége előtt, mert baja lehet tőle a babának...
Szóval azért én a doki helyében ezt így nem jelenteném ki, hogy én aztán semmilyen fertőzést nem kezelek, mert attól is függ, éppen mi az a nyavalya... :roll:
De persze ezt is dokija válogatja.
bébic

[quote]A írta:mennyire én tudom, vannak olyan fertőzések, amiket muszáj kezelni a 12. hét vége előtt, mert baja lehet tőle a babának...

Igen ám, de a kezelésüktől is! Nyilván mérlegelés kérdése...

Kép
zölddisznó

ha gomba akkor canesten, ideiglenesen talán javít a helyzeten... (terhesen is lehet)...
Vendég

[quote]N írta:yilván mérlegelés kérdése...

Jaja, ezt értettem a "dokija válogatja"-mondat alatt... :) Lásd a Te példádat vs. azt, amit az én (volt) dokim mondott. 8)
bébic

Köszönöm, a sok segítséget! Azt hiszem egyelőre maradok a gyakori mosakodásnál és kipróbálom a kamillát, már az is sokat számítana, ha egy kicsit enyhítené a tüneteket. A kúppal azt hiszem tényleg megvárom a dokit, mert mindenhol azt írják, hogy terhesség alatt, főként a korai szakaszban, csak ha orvos előírja. A viszketés miatt gondolom, hogy valami gombás szörnyűség lesz, de ebben az érzékeny időszakban tényleg jobb nem öngyógyítani. Eléggé aggódom, nehogy baja legyen a babának, nem is emlékszem, mikor volt hasonló problémám, mérges vagyok, hogy pont most sikerült összeszednem! Ráadásul, ha egy nappal korábban előjön, akkor meg tudtam volna beszélni a dokival (pénteken voltam uh-n) így meg mehetek megint :( Mondjuk ez a legkevesebb, csak ne legyen baj belőle! Köszi még egyszer mindenkinek, aki válaszolt! Szép napot!

Kép
momo_197

Bébic!

VII. kerület melyik részén laksz!? Ha nem vagyok indiszkrét!?
Melyik orvost választod?

Szülésznőkről tudsz valamit a Péterfyben? UH-ra hová mégy?
Vendég

Zöldi Kislángon lakom, a Balcsitól 25 km-re. :wink:

Én előző terhességem legelején Klion kúpot kaptam hüvelygombára.De recept nélkül van a Canestennek egy új kúpja,de én inkább orvost javasolnék elsősorban.
Ja van a Pimafucort krém azt a hüvelybe nem szabad belekenni csak külsőleg használható,az is szokott segiteni.Ez recept nélkül kapható. :wink:

Kedden mennék dokihoz,de mivel lejárt az autónk műszakija,és előreláthatólag szerda magasságában lesz kész,így csak jövőhéten jutok el,de szerintem egy hét csúszás nem lehet baj. :roll:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

De jó már "csak" 201 napom van hátra... :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Hemej!

Szerintem az a "normális", ami nálatok van.

Lehet, hogy most darázsfészekbe nyúlok, de véleményem szerint teljesen feleslegesen végeznek el egy csomó "szűrő vizsgálatot".

Negyedik gyermekemet várva már előre elfáradok attól, amikor végig gondolom a rám-ránk váró herce-hurcákat.

Az AFP-t pl. kifejezetten akkor végeztetném el, ha az anya-apa kéri. Mert az ugyebár-természetesen sok egyéb mellett- azt szűri ki, hogy van-e fejlődési rendellenesség.
Nos, ha egy pár már előre tudja, hogy akkor sem vetetné el a magzatot, ha beteg is volna, akkor ez teljesen felesleges. Persze mondhatjuk, hogy ez nekünk megnyugtató, mert legalább tudnánk, ha baj van és fel tudunk készülni a továbbiakra. De ezt akkor sem kényszeríteném rutinszerűre. Kérésre, ellenszolgáltatás mellett- persze csinálják meg, de NE LEGYEN KÖTELEZŐ.

Egyéb iránt első babámnál nem csinálták meg-hiába vették le a vért-mert a védőnő elfelejtette beírni hanyadik hétben vagyok, :shock: s minthogy ezt csak a 16. héten lehet megcsinálni-hiába voltam annyi, de nem volt beírva,-nem nézétk meg!És engem cseszegettek, hogy miért nincs eredményem?! :evil:

Másodiknál megcsinálták ugyan, de ott meg félre mért a műszer, így kijött, hogy magas az eredmény és külön időpontra behívtak, ránk ijesztettek-legalábbis megpróbálták és csak értetlenül néztek, mikor mondták a rizikókat, mi pedig a férjemmel csak bólogattunk és biztosítottuk őket a felől, hogy minket nem érdekel, akkor sem kérdéses a Baba élete. Még azon a héten újra csinálták és tényleg nem volt semmi gond...de már elsőre elkönyvelték a babánkat nyomoréknak... :cry: :twisted:

A cukorterhelés is indokolt esetben kellene csak, hogy történjen-gyors súly gyarapodás, családi örökletes dolog...

Bocsi, hogy hosszú lettem és nem akarok senkit sem megbántani. Tudom, hogy ezeket a mi érdekünkben teszik, csakhogy szerintem a legtöbb inkább a dokikat védi, nehogy később "reklamálhassunk", hogy "hogyha tudtuk volna akkor"...és pereskednénk...
És ha tényleg a mi és a baba érdekében történik, hát akkor már had mondhassuk már meg mi is, hogy akarjuk-e vagy sem.
Persze írjunk alá papírokat, ha nem akarjuk, és hogy ismerjük, mérlegeltük és vállaljuk a kockázatot, és hogy nem fogunk bűnbakot keresni.

De erre manapság még csak nagyon ritka és kivételes esetekben kerül sor. No és akkor utána vállalni kell a rossz pillantásokat. :x

Azért kivi volnék mások véleményére e témával kapcsolatban.

De tényleg nem szeretnék itt kedélyeket borzolni... :roll:
Vendég

Pimafucort: CSAK élesztő gombák ellen hatásos.
Nem lehet ám olyan nagy gond nálad, mert:
1. ha a doki pénteken még semmit sem látott, akkor nem hatalmasodhatott még úgy el a gyulladás, hogy ne tudnák tutira orvosolni
2. ha viszket, akkor majdnem biztos, hogy gomba
3. ha gomba, akkor a bébire tuti nem veszélyes

Alma! Azt is megteheted elvileg, hogy teszt után először a szülésnél lát az orvos, beesel egy kórházba, hogy "jöttem szülni". (Bár akkor nem járnak a juttatások, de elvileg lehetséges)

Kép
zölddisznó

Momo:
Ha bármilyen fertőzésem lenne, felhívnám a dokit, ő ad tanácsot mit tegyek amíg ha kell, elmegyek hozzá. Bár szerintem a Canestennel nem ártasz, és vigyázz mivel mosakodsz, mert a tusfürdők is árthatnak, szerintem használj valamilyen intimmosakodószert (nivea, stb.).

fehéralma:
Kettős érzéseim vannak.
Én is, de a férjem méginkább utálja ezt a sok vizsgálatot, csak stresszelik az embert. Annak azért örülök, hogy ki tudnak szűrni genetikai rendellenességeket és bizonyos fejlődési rendellenességeket, ezért az Istenhegyire tutti, hogy elmegyek. Lehet, hogy csúnyán hangzik, de ha kiderülne valami nagy baj, én szerintem mi nem vállalnánk. Ijesztően hangzik, de gondolom érthető. Nem azért mert nekem nehezebb lenne, de a mai világban még egészségesen születve is nehéz, és ha az én felelősségem dönteni az új élet felett, akkor a legjobbat akarom adni a gyerekeimnek már induláskor is.
De azt is megértem aki másként döntene.
Vélemények?

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

[quote]A írta:lma! Azt is megteheted elvileg, hogy teszt után először a szülésnél lát az orvos, beesel egy kórházba, hogy "jöttem szülni". (Bár akkor nem járnak a juttatások, de elvileg lehetséges)
[/quote]

Zöldi, félre értés ne essék, én nem a "totális hagyjuk ki a kórházakat és vizsgálatokat" vagy a szüljünk otthon, mert "az annyira természetes" elvek híve vagyok, csak az ésszerűségé és a választás lehetőségéé.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?