Sziasztok!
Mennyi jó témát dobtatok be megint, tiszta jó!!!
Konkri, igen, bár én akkor még csak olvasgattam a fórumot, de tényleg, Rózsa hova tűnt?
Ja és nem csak a szopis babákkal gond a hozzátápi. Nekünk volt egy hét, amikor Zéti megevett ebédre 80-100 ml alma-vmit, de ennek annyi is. Megint a 30-40 ml a max...
Bezzeg Zoé, tiszta dúrva ahogy nyomja, elképesztő! Nekem Zéti a 3. kanálnál betámasztja a nyelvét a nyitott szája elé (na ezt képzelje el, aki tudja
) és senki többet harmadszor.
Kukitéma: hááát, én itt is aranyközéputat választottam. Elolvastam mindkét verziót, a nem nyúljunk hozzát és a felrántást is, meghallgattam pár rémmesét, hogy kinek hogyan alakult pl a nászéjszakája, mert le volt tapadva még mindig kicsit....
és akkor úgy döntöttem, hogy a saját utamat járom. És nem voltam egyedül, Levivel egyidős fórumosok is ezt csinálták, tehát bevált, ártani nem ártottam, nem is tudtam volna, de nem ültem karbatett kézzel, várva a csodát.
Szóval Levinek nagyon le volt tapadva, egyáltalán nem lehetett hátrahúzni. Kb 1 éves korába kezdtem el tornásztatni. Szigorúan fürdés közben, vagy után még nedvesen, mert akkor jobban csúszik és csak addig ameddig engedte. Néha körömvirágkrémmel, de azzal óvatosan mert hámosít. A legjobb aloe first-tel befújva, mert az csúszik is és gyógyít is, ha kell(ett) volna. Aztán egyik este pár hónap után felcsusszant. Magától, nekem szerencsém volt, nem vérzett, nem fájt, seb sem lett Levinek. Azóta meg szigorúan fütyimosás és visszahúzás. Elképesztő cuccmennyiség jön ki néha (bocsika, de csak azért írom, mert ugye ha vki évekig vár és nem csinál semmit, ott is begyűlhet biza és rettenetes gyulladást okozhat) Sztem igenis nem lehet eléggé korán megtanítani egy fiúnak, hogy a fütyimosás nagyon fontos és nem csak úgy a bőrt kívülről....
De a krémes megoldásról én is csak jót hallottam, minden műtét előtt fel kellene ajánlani, a HP-ban már meg is teszik, de csak pár éve...
Klau, köszi, igen, remélem azért már lassan túl leszünk ezen, mert az, hogy ülve nem eszik, csak sétálva.....
Csasziseb: fölötte olyan, mitha a bőr alatt fája, illetve nem is fáj, de minden érintésre érzékeny? Nekem ilyen mindkét esetbe. És terhesség alatt Zétivel csillagokat is láttam miatta. Nos, sztem most alakulnak ki az összenövések. Nem kell megijedni, ezek tök természetesek csaszi után, ahogy gyógyulnak a belső szövetek, ott is összeforrnak ahol nem kellene. Nem vész, nem mutatható ki, csak majd kistesónál, ha az is csaszi, nehezebb lesz a műtét. Nekem Levit kikapták 20 perc alatt, Zétivel 2 órát voltam benn, mert a prof egyszerűen nem fért hozzá. De mondta utána hogy két év múlva újra mehetek, rendbe tett....aham....
Vik, igen, rettenetes a gasztro. Tudod, bekerülsz, azt gondolod, Neked a legnehezebb, aztán szembe jön egy fáradt anyuka a 6 hónapos kisfiával és kiderül súlyos májbeteg, havonta járnak fel tisztításra és azóta küzdenek az OEP-el hogy engedélyezzék a műtétet Németo.-ban és most kapták a hírt, hogy több tisztítás nem lehetséges, és a kisfiúnak 1 hónapja van hátra ha nem lesz transzplant. És akkor visszamész a szobádba és hálát adsz az égnek hogy Te ilyen hírt nem kaptál.....jaj, rémes, csak kórházba ne kerüljön az ember és ezen belül csak ne gyermekkórházba. Én folyamatosan bőgtem benn, mindenki azt hitte a saját nyavalyánk miatt, de annyira nem. Mellettünk egész nap sírt egy picilány, anyuka-apuka lelépett, nem bírták a strapát....na, vele sírtam én is.
Tallin, már többen írták, de sztem se vedd el Arnitól az esti "szopit". ez nekik rituálé, lehet el sem aludna. Pl Zéti ha vhonnan későn indulunk, inkább üvölt, de nem alszik, mert esti fürdés nélkül nem kezdi meg az éjjelt...na, de Ő kirívó eset a különcségével....
Te Luna, miért nem adod fecsiből az antibiot, azt ha belövöd a szájpadlására, akkor nem köpi ki. Legalábbis Zéti undi keserű gyogyóját csak így tudom adni. Vagy nurofenes adagolóból, bár az kicsit vaskosabb de hátha műxik.
Vik, ez a halacskás izé eszméletlen. És még mire használható a kütyü?
Nanetto, mi is gofriztunk ma reggel. Jobban mondva Levi, nekem ma zöldségnapom van, tiszta kínzás volt olvasni a karajodat!
Én ma almás-szegfűszeges vöröskáposztát csináltam sült zöldségegyveleggel. Levi kapott mellé aszaltszilvás husit.
A mosolygós fejecskéből ítélve nem kell aggódnunk Eszti súlyát illetően!
Minket is ma hívott a védőnőnk, mennünk kell 6 hós státuszra majd 18.-án. Tiszta dúrva, miközben többen már a 8. hónapban jártok...
Konkri, ismerős az oviügy. Mármint hogy otthon rosszcsont a gyermek, benn meg kisangyal. Összes ismerősünk ezt mondja, bár unokatesója Levinek (Álmos) amikor kezdte az ovit, egyértelműen a csapat aranyoskája volt, majd két hét múlva jöttek a kérdések....anyuka a gyerek mindig így beszél ordítva? Anyuka a gyerek mindenkit leteper otthon is? Na, kinőtte magát Álmos a csoport egyik rosszcsontjává....