Új privát üzeneted érkezett!

Megbízom benne tényleg, őt legalább már ismerem. Tényleg más okokból váltottam volna.. :roll:

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van!
Látszik, hogy egyre többen nem dolgoznak, nagyon sokat írtatok!

Az hogy lehet, hogy az egyik lábam sokkal jobban dagad, mint a másik?????

Most megyek visszaolvasok!

Kép

Kép
dcili81

Éjszaka arra ébredtem, hogy magzatpózba fekszem a bal oldalamon és nagyon nyomom a pocakom.. Hogy tudtam egyáltalán felvenni azt a pózt?? Néha olyanokat csinálok, mintha nem is lennék terhes. :) Pl. felkelni az ágyból: hát én mindig elfelejtem és feugrok, aztán persze kemény a hasam, dehát én már azt annyira megszoktam.. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

[quote]A írta:z hogy lehet, hogy az egyik lábam sokkal jobban dagad, mint a másik?????

Cili! Úgy, hogy rosszabb a keringése. Nekem pl. a bal, amin láthatóan is tágabbak a viszerek.

Kép
zölddisznó

Zsiráf!
Nem tudom olvastad e ,de én egyböl írtam,hogy cseréld le a vérnyomi mérödet. :lol: :lol:

Aida!
Az én drágaságom is 20. hét óta irányban van.
Az tény,hogy a popóját is érezheted olyan kereknek. Nekem is az van fennt a köldökömnél és hétfön megerösített a doki, hogy tényleg popó!!! :P
El is neveztem popókirálynak, ugyanis állandóan pucsít!!!! 8) 8)

BB!
Akkor csak óvatosan intézkedj!!! Még pár hét azért biztos belefér, ha pihizel! :wink:

Nem tudom ki kérdezte a homeopátiát, de van egy topik Várandósság-Homeopátia a terhesség alatt. Oda le van írva mit, hogyan kell szedni szülés elött, alatt stb.!!!!!!!!!!!! :P

Az éjszakai pisilés engem is kiakaszt, lassan 2-3x fel kell kelnem.... :evil: :evil:

Csajok, szerintetek ha apa horkol az mennyire zavarja majd a picurt?? Ugyanis velünk aludna pár hónapot,de nem tudom ezt ennyire viseli el! :shock: :shock: Ez tegnap esett le nekem!!! :oops: :oops:
susy75

susy: Megszokja! Nálunk a férjem pl. akkorákat tud tüsszenteni -és szokott is, nem is keveset!- , hogy én néha ugrani szoktam tőle egy nagyot... Lilla meg fel se veszi pedig iszonyú jó a hallása... gondolom mert már a hasamban is ezt hallotta aztán meg ugye egy szobában aludtunk így kisbabaként is ezt szokta meg... A lényeg, hogy az elejétől kezdve ebben éljen...
Vendég

Hulla vagyok. Reggel 7-re pajzsmirigy ()1/2 6kelés úgy, hogy 1/2 1-kor még nem tudtam aludni), aztán 8-1/2 11-ig ültem a védőnőnél. Ma még nem sikerült enni, éhes vagyok. Viszont védőnénihez már nem kell többet mennem, esetleg ő majd kijön még szülés előtt, ha ráér, de ennyi...

[quote]g írta:aby. ugy se gondolhatod meg magad, hogy elore azt mondod, hogy kersz, aztan, esetleg megse kered?

Ezt is meg kell kérdeznem hétfőn :)

Megyek enni, mert dúl odabent a palotaforradalom :D

Kép

Kép
gabilany79

Csaki!
Na remélem nálunk is így lesz! :P :wink: Vagy akkor apár rakom ki... :wink:
susy75

Sziasztok!
Voltam pajzsmirigyes dokinál, ilyet még nem éltem csökkenteni kellett az adagomat, jobbak az eredményeim :)
Aztán bókolt nekem a doki, mondta, hogy látja jól vagyok, én meg mondtam, hogy hát igen, csak már kicsit nehéz..:)
Erre ő, hogy ne haragudjak, hogy ezt mondja, de semmi okom nem lehet panaszra, ahogy rám néz :lol: Hát már hogy haragudnék! :wink:

Du. megyünk tévét venni, bár már egészen hozzászoktam a számítógépnél lévő Narátok közt nézéshez.. Ilyenkor Anna már alszik, én felpolcolt lábbal tespedek az ágyon, doboz alkeszmentes sör a pocakomon, ropi és csoki :lol: Tiszta élvezet, a nap fénypontja :)

susy:
Nálunk a horkolás még meg is nyugtatta Annát! Engem már kevésbé... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági: akkor ma országos pajzsmirigyes jókedv van :lol: , bár én csak vérvételen voltam, de még sose voltak velem ennyire kedvesek meg előzékenyek, sőt, a múltkori vérvételes nő is kifejezetten normális volt, és még csak nem is fájt, ahogy vért vett...
Gratula, hogy csökken az adagod, nekem jövő héten derül ki, hogy állunk.
Ja, és tegnap rákérdeztem az újszülöttorvosnál erre a pajzsmirigy témára, hogy mennyire befolyásolja a baba pajzsmirigy működését az én alulműködésem (mert a kórházban ezt is ellenőrzik a csecsemőnél), és mondta, hogy fokozottan nézik, de nem azonnal, mert gyakorlatilag a baba velem szedi a bogyókat, így meg kell várni, míg kiürül a szervezetéből szülés után. Viszont ez gyorsan ürülő gyógyszer.
Erről jut eszembe, Csakegy, hogy még mindig olyan mérges vagyok magamra, hogy nem kérdeztem meg ezt a sztreptot, csomószor eszembe jut... :evil:

Kép

Kép
gabilany79

Mush örülök, hogy jobban vagy! Kitartást a vakarózáshoz!!!!

Aida nálunk a 30. hétre befordult, sőt lehet hülyén hangzik, de éreztem amikor fordul, vagy valami hasonlót csinál, mert borzasztóan fájt... feszített szét... egész lapos lett a hasam! :shock:. A hirtelen felkelések nálam is megmaradtak, de most már igyekszem óvatosan felkelni...

Én most ettem meg 3 gigamuffint, nem bírtam otthagyni a boltban!

Berni! A betegszabit (15 nap) a munkáltató fizeti, a táppénzt a TB. Szerintem telefonálj rájuk, mert képesek ott ülni, mintha semmi nem történne, de olyat is hallottam, hogy a munkahelyen a tb-s hölgy kényelmesen elücsörgött a papíron 2 hónapig... és egy laza boccsal elintézte...

Horkolás nálunk is van, nem tudom hogy fogja tolerálni a baba, de majd szól ha zavarja... :lol:

Zöldi hogy tudok azon segíteni, hogy jobb legyen a vérkeringésem? Nem vettem észre, hogy visszeresednék... olyan hajszálerek vannak, de nagy erek nincsenek! Minden este felpolcolom tévézés közben! van még valami amit tehetek?

Többen írtok erről a sztrepto izéről! No ezt nekem senki nem mondta eddig, se doki se védőnő de szülésznő... kérdezzek rá?

Tegnap a vészhelyzet, meg a grace klinika alatt 5x voltam pisilni, meg a végén éjfélkor is pisiltem egyet, de reggel 6-kor már x-ben voltam a lábaim...

Sokkal könnyebben kapok levegőt, mint mondjuk 2 hete. Elképzelhető, hogy kezd lefele menni a pocak???

Elkészült a pingvin!!!! Kicsit agresszív lett az arca!
Kép

Kép

Kép
dcili81

Sziasztok!

Kééééész vagyok: Az egész 8 hónap alatt nem voltam annyira kripli mint most. Egész éjjel köhögtem, reggel megfájdult a derekam, ja és bedugult a fülem, mire elkezdtem piszkálni és persze sokkal rosszabb lett, most már nem is hallok rá..... :evil:

Zsiráf: Juhééé, akkor nyomhatod a finom capuccinokat!

manna
mannababoca

[quote]A írta:z éjszakai pisilés engem is kiakaszt, lassan 2-3x fel kell kelnem....

Ez legyen a legnagyobb bajod! Az legalább nem fáj. Amúgy én kb 5-6* kelek csak a pisi miatt.

Kép
zölddisznó

Gabi: ha minden jól megy és addigra elmúlik a hasmarsom akkor pénteken megyek a dokimhoz ahol átrágjuk magunkat a témán (na meg NST)... (telefonon már elkezdtünk róla beszélni de az ugye nem ugyanaz...). Nekem sajna az volt a véleményem, hogy Kistarcsán xarnak a témára, úgy gondolják, nem nagy a kockázat. A dokim is jött 1-2 statisztikával a telefonban amit én is ismertem és ezt mondtam is neki... aztán azzal jött, hogy pont én akarok antibiót adatni a babámnak aki semmi xart nem hajlandó bevenni? Mondtam neki, hogy pont ez a lényeg... mert ha már én IS ezt akarom akkor sejtheti, hogy körbejártam a témát... Na akkor elbizonytalanodott...

Egyébként meg gratula mindenkinek a pajzsmirigyes cuccokhoz, úgy látom jön a javulás :))))))

Nálam meg a cukrom kezdett el DRASZTIKUSAN javulni, azt eszek amit akarok, nem megy 6, valamennyi fölé... úgyhogy úgy tűnik itt a 36. heti áttörés és már a baba termeli a saját inzulinját... le is vettem a gyógyszeradagom napi 1 tablettára... még 2-2,5 hét és abbahagyom (nem szabad azonnal). (Hipózok is mint a fene... iszonyú... az a kajamennyiség ami eddig pont jó volt kezd kevés lenni...)
Vendég

gabi:
Annának is megnézték a pajzsmirigyét, a PKU levételekor kértek egy TSH-t is. Szerencsére minden ok, azt monták, ha kezelve van, nem lehet gond. Nekem most is azt mondta a doki, azért javul az érték, mert nő a baba, és termeli a sajátját is.

Kép
Kép
Kép
mágnes

zoldi. este megnezem neked, hogy mi a neve annak a homeos bogyonak, ami tejbelovelest serkenti. most meloban vagyok.

gratula jo pajzsmirigy eredmenyekhez.

csaki. akkor tessek tobbet enni! :lol: :lol:

KépKép
KépKép
mush589

Nekem az Ovomaltine jött be nagyon a tejtermelésnél... csak hízlal...
Vendég

Cili!
Max nem tágulnak a visszereid, de azért vannak ám! :wink: A mélyen lévő visszerekről nem tudod megállapítani, hogy milyen állapotban vannak, és igazából nem tudsz tenni velük semmit. A hajszálér tágulat csak esztétikai probléma, ne is foglalkozz vele.

A sztrepto nem kötelező szűrés, de kérd, és akkor szerintem megcsinálják.

Kép
zölddisznó

Zöldi ezt sajna szerintem örököltem (mármint a visszerességet), anyukámnak még műtötték is, elég csúnya volt. A hajszélerek rendben vannak, nem tudok vele mit csinálni! Evvan!!!

Holnpa megyek vdőnőhöz, rákérdezek a szűrésre! Köszke!

Kép

Kép
dcili81

Hízlal? Attól függ, mennyit eszem-iszom belőle nem?

Kép
zölddisznó

Még olyat akartam kérdezni, hogy ha ki akarok valamit főzni, azt simán felforralok vízet, és belerakom hagyom főni, és utána? Ki kell vennem vagy meg kell várnom amíg kihűl? Csak mert ezt is olvastam...

Kép

Kép
dcili81

KIDUGULT!!!!!!!!!!!!!!!!!! Újra hallok!

Zöldi: A Hajszálér tágulat csak esztétikai probléma.....ez aranyos, jelenleg úgy érzem, hogy én magam egy nagy esztétikai probléma vagyok! :D

manna
mannababoca

cili. bebic irta, hogy neki valami homeos bigyo segitett a vizesedesnel.

KépKép
KépKép
mush589

Zöldi: ha az Ovomaltine-t használod CH-bevitelre akkor hízlal :))))))

(ld. Lilla nekem állandóan a mellemen lógott az elején, még számítógépezni is úgy gépeztem, hogy beettem magam a székbe, körém egy párna, Lilla a párnára és hajrá:)))) Így meg nem tudtam kaját csinálni így Ovomaltinoztam délelőttönként... el is kezdett nőni a fenekem:) (sajna amikor abbahagytam akkor meg komolyan küzdenem kellett, nehogy elfogyjak...)
Vendég

Mush az az érdekes, hogy nem olyan eszméletlen a vizesedés, csak az egyik bokám jobban dagad mint a másik! Reggelre mindig helyrejövök, és csak estére lesz ilyen.

Kép

Kép
dcili81

Zöldi!
Ebben igazad van, ennél több bajom ne legyen!!! :lol: :lol: (de van...) :cry:

Csaki!
De jó neked! Nekem még kb két hét addig, ha tényleg javulnának a cukor eredményeim!!! 8)
Milyen gyógyszert szedsz? Cukorra?
susy75

Csaki! CH-bevitelre sokkal élvezetesebb nyamikat használok! :lol:

Manna! Én szép vagyok, nem is értem, te miről beszész? Tessék csak apával konzultálni erről!

Coli! Tök mindegy, csak tegyél bele citromsavat, mert különben marha vízköves lesz!

...mentem CTG-re!

Kép
zölddisznó

susy: Jaja... 2 hetet már simán kibírsz :) Egyébként meg lehet, hogy csak egyet kell mert nekem is elkezdett már most a 35. héten javulni!!!! (nem véletlen, hogy a diabetológiákról általában ha a 36.héten valakinek diéta mellett OK a cukra akkor elengedik az embereket... mert romlani már tutira nem romlik, inkább javul)

metformin (merckformin XR), kifejezetten inzulinrezisztanciára. IR-nél ugye sokkal nagyobb a terhességi diab kockázata (sokkal) a metformin meg segít abban, hogy egyáltalán ne alakuljon ki a terhességi diab. Sajna Lillánál abbahagytam a 16. héten, gáz is lett a cukrom... most meg szedem és teljesen OK. (külföldön teljesen elfogadott, 40+ éves tapasztalatok után biztos, hogy nem magzatkárosító... csak itthon ugye drága lenne az engedélyezés ezért nem csinálják meg inkább kivárják amíg valaki diabos nem lesz és akkor már mehet a legális és ezerszer drágább inzulin...)
Vendég

megettem 2 almat es egy fel sargadinnyet 15 perc alatt. :shock:

KépKép
KépKép
mush589

mit csinalnak a CTG-n? es mit az NST-n?

KépKép
KépKép
mush589

Mush: a kettő ugyanaz... nézik, hogy érzi magát a baba a pocakban... Nézik a méhösszehúzódásokat és a baba szívhangját...
Vendég

ilyet itt miert nem csinalnak?
van ra lehetoseg, mert ilyen masinaval neztek a szivhangot tegnap, de ha panaszmentes a terhesseg, akkor nem kell ilyenekre jarkalni.

KépKép
KépKép
mush589

Mush: jó kérdés... állítólag már volt akinél így kiszúrtak valamit... szerintem meg szivatják szegény gyereket (fél órán át hallgathatja szerencsétlen a zúgást). Én rühellem. Anno nálam volt, hogy az se izgatott senkit, hogy a baba végigaludta az egészet... (elvileg ébresztgetni kell közben). Csak le akarták tudni.
Vendég

Csaki!
Èrtem! Hallottam már erröl az IR-röl!
Leguóbbi ctg-n a szülésznö úgy megrázta a hasamat,mert az én kis drágám aludt és fel kellett kelteni!! :x :?

Mush!
ùgy látszik nálatok még lazább a terhesgondozás. Nálunk is van a terhesség vége felé CTG.
Nekem meg már 6 hete amúgy is minden héten.....
susy75

gondolom, ha lenne valami extra panaszom, akkor itt is kene menni, de osszesegeben panaszmentesnek mondhato a terhessegem, igy gondolom nem viszik tulzasba a dolgokat. :)

KépKép
KépKép
mush589

megjöttem az orvostol...
bárányhimlő miatt nem kell aggodnom azt mondta a babának már nem lehet baja.
levette a szreptot,megvizsgált és a külső kinyilt 1 ujjnyira...de azt mondta az nem gáz,viszont örülne ha legközebb amikor megyek még egyben lennék..:D
levették az utso nagylabort és potlolag a HBsAG-t mert eltűnt---..9 csőnyi vér...kicsit szédültem de utána megvigasztaltam magam egy nagy rántott husis szenyával.
Most tartok 8 kg hizásnál..nem is rossz....:D
megkaptam a beutalot az első ctg-re és az utso uh-ra...:Dmajd 2 hét mulva kell bejelentkeznem..alig várom....

és holnap van a SZÜLINAPOM!!!!!! :D :shock: :D .remélem apa meglep valami kis ünnepléssel.:D

Kép

Kép
nikianya21

Felhívtam a munkahelyem és fényderült a kevés lóvé rejtélyére!!! Októberben még maradék szabit vettem ki + 15 nap betegszabit, amit még a munkáltató fizet. Betegszabira csak az alapfizetés x %-a jár. Tehát bár a fizetésem kb. 35-40%-át a forgalom után kapott jutalékom teszi ki, azt most nem vették figyelembe. Viszont a táppénznél, amit a TB fizet majd novembertől, azt is figyelembe veszik. De mivel a cégem nem kifizető hely, ezért állítólag kb. 2 hónapot várhatok majd a táppénzemre... Basszus!!! :evil:

BB!
Pihizz! Pihizz! Pihizz!

Aida!
A dokiváltós kényszer azért volt, mert megint úgy nézett ki, hogy elköltözöl???

Cili!
Pingvin édi nagyon!!!

Manna!
Gratula a kiduguláshoz! Csak így tovább!!!

Éjszakai pisi: Én is 2x, 3x kelek, de engem nem visel meg.

Minden javuló cukrosnak és pajzsmirigyesnek: Hip-hip-hurrá!!!

Kép
Kép
lbernuska

Hú, pár napja kaptunk kelbimbót és kb. fogalmam sem volt mit csináljak vele. Az én anyukám soha nem főzött belőle. Keresgéltem neten és találtam egy nagyon egyszerű kelbimbó leves receptet. Kipróbáltam és húú, nagyon finom lett. Két tányérral ettem meg belőle! :D Gyorsan be is raktam a receptet a másik topikba, hátha van még vki aki tanácstalanul áll a kelbimbók felett. :)

Olvasgattam hogy említetek vmi Ovomaltine nevű dolgot. Mire céloztok? Csak mert az Ovomaltine Svájcban egy por, amit tejbe kell keverni, tele van vitaminnal és gyerekeknek adják. Unokahúgom minden reggel azt iszik. :) Ja és van Svájcban Ovomaltine nevű csokoládé is, ami vitaminnal dúsított csoki és nagyon finom. :) Csak kíváncsi vagyok ugyanez Mo. micsoda!?

Noel most vajon miért készülődik kifele a hasfalamon keresztül? :roll: :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Tényleg nálam még egész jó a helyzet, éjszakai pipi ált. 1-szer történik, rosszabb napokon 2-szer.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Cili: nagyon ari a pingvin, szerintem tökéletes lett.

Pelenkát vasalok, és már nagyon unom :lol:

Szétválogattam a babaruhákat, szerintetek?
Kép
(ez egy kétszemélyes kanapé)

Elkezdtem a mosást, elleszek vele egy darabig, mire mind kimosom, megszárad, kivasalom, addigra ovis lesz a gyerek :lol:

Kép

Kép
gabilany79

szep kupac. nekunk is majdnem ennyi van.:)))

KépKép
KépKép
mush589

Gaby hajrá!!!! Nem semmi kupac.. de megy az idő ha jól szórakozik az ember, nem? :lol: Nekem kb 2x ennyi volt, de szerencsére én már túlvagyok rajta!
Köszke a pingvindícséretet!

Nem is tudom ki említette, hogy nics semmiféle panasza... tudok egy módot, amivel egy csomó fájás előjön... én most takarítottam ki a házat, nagyon koszos volt (vagy rám jött egyfajta fészekrakási izé, nem tudom), nos a végeredmény, még a dns spirlájaim is fájnak...

Kép

Kép
dcili81

Sziasztok lányok!

Megjöttem a dokitól. Hát nem lettem okosabb, mint eddig, sőt izgulhatok is. A baba rendben van szerencsére, kb. 2600 gramm. Dokinéni, most nem adott papírt, de azt mondta hogy szívhang rendben, placenta rendben és a köldökzsinór keringés is rendben. Viszont kis hercegem most már nem faros ... először nagyon megörültem, de aztán lelomboztak... keresztben fekszik! Azt nem értem szegénykém hogy fér el, de ő tudja. Így a 3 hét múlvai időpontomat előrehozta a dokinéni, és azt mondta, hogy ez lehet veszélyes! Így ha fájásokat érzek, folyik a víz vagy ilyesmi, azonnal irány a kórház. NST-t nem csinálnak, így legközelebb 24-én kell mennem. Ha csemete nem mozdul tovább, vagy ha tovább is mozdul, de nem irányba, akkor császár. 24-én az időpontot is megmondja, ha kell... :( szóval a kisfiamat hiába próbáltam lekenyerezni, nem hallgatott anyára :( azt hiszem ezt a pozitúrát az éjjel sikerült neki felvenni, mert nagy dance party-t tartott.
Levette a kenetet is a streptohoz.

Most megpróbálok visszaolvasni... meg lehiggadni :oops:

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

Kati nem mondtak semmit, hogy esetleg meg tudják fordítani, illetve menetirányba tudják fordítani?

Kép

Kép
dcili81

Mush: akkor hajrá! (vagy már te is túl vagy rajta? - ha jól emléxem, nem :roll: )

Cili: az szép mennyiség :shock: Egy adag már nekem is szárad (egy pedig a gépben, aztán ennyi, mert tele a két szárító), a pelusok pedig elpakolva :D Az idő meg csak úgy repül...

Kati: ne aggódj, semmi baj nem lesz...

Kép

Kép
gabilany79

GabriellDaniel! Jobban vagytok már? És a Gergő nagyon helyes név. Nekem tetszik :)

Nekünk a mostani éjszakánk volt érdekes. A kisfiacskám este 8-kor megivott 4 dl kakaót. Aztán fél óra múlva még kért és még leküldött 2 dl. Még sose csinált ilyet. Után alefeküdt. De 3-kor felábredt, kiköltöztette apát az ágyból és kimentek a nappaliba a kanapéra aludni ....

Zsiráf! Szuper, hogy a ketyere volt rossz és nem a te vérnyomid! Nekem is OMRON van, de már nagyon régi, így nem nagyon bízom benne.... de eddig még nem volt gáz vele

Niki, Aida! Jó korán keltetek!

Aida! Rendeződtek a dolgaid otthon?

bkatalin

Gaby meg is lepődtem, amikor elkezdtem mosni meg vasalni a ruhákat, hogy basszus még meg sem született, de már több ruhája van, mint nekem... fiú létére!

Most már csak az kell, hogy a párom megcsinálja a pelenkázót, és abba bele tudok tenni egy adagot, amit az első időkben fogunk használni. Mert vannak olyan ruhák is amik majd csak nyáron meg olyan 1 éves korában lesznek jók! Addig aztán tényleg nem kell semmit venni!

Megyek csinálok egy banánturmixot....

Kép

Kép
dcili81

kati. fel a fejjel. meg megfordulhat!addig is mondogasd neki, hogy forduljon meg. :D

KépKép
KépKép
mush589

[quote="aida"
Itt már mindenkinek be van fordulva a babó?[/quote]

Hát... mint olvashattad az enyém be van fpordulva, csak nem jó irányba!!!! :(

bkatalin

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: