Újra itthon! Doktorbácsi megnyugtatott, hogy az anti-akármik nem veszélyeztetik se Mesót, se engem. Akkor kell vele foglalkozni, ha vérátömlesztésre van szükségem valami miatt.
Bobek Köszi a megnyugtató választ
. Azért arra még tényleg rákérdezek, hogy a későbbi terhességeknél ez veszélyeztetési tényező lesz-e. Anyámnak azért nem lett több gyereke, mert ő 0-s és mi mind2n Asok voltunk. Volt egy harmadik terhessége, de még az elején elment a sok ellenanyag miatt, és akkoriban még nem voltak ezek a szurik
. Nekem viszont a lombik miatt ugye extrán ki kell szűrni minden veszélyeztető tényezőt.
Nyuszuli Hányra mész/mentél dokihoz? Néztelek, de nem láttalak, mi kb. 10:45-11:45 közt voltunk ott. Ctg milyen volt a kórházban? Sokat kellett várni? Vagy fogadott szülésznőnél voltál?
Már volt fájásod a ctg-n?
. Nekem az első ctg-s fájás Szaffinál hétfőn volt, péntek hajnalban beindult a szülés, szombat 0:23kor már rajtam volt a leányka
.
Mesó tovább nőtt, doki saját bevallása szerint sokat csalt most a méréskor, így csak 3200 gramm lett
. Oké, nem volt egyszerű dolga, mert a feje már minden irányban lelőg a képről, szóval tényleg főként tippelt, meddig mér
. Szaffi viszont végig kommentálta az eseményeket, mindenre mutogatott, és mondta, hogy EEE!
. Ja és ránézett a dokira, kinyitotta a száját, belemutatott és megrázta a fejét, vagyis közölte vele, hogy nem engedi, hogy a torkába nézzen
. Doki nagyon jót szórakozott rajta, sztem alig figyelt Mesóra ezek után
. Ja és a doki azt mondta, hogy gyerekként ő is utálta az orvosokat, úgyhogy még Szaffi is kinőheti
.
Ctg és vizsgálat alapján a dokim szerint semmi jele annak, hogy Mesó hamarabb fog kijönni, fgtlen a praktikus okoktól
. Megbeszéltük, hogy mindenképpen megpróbáljuk rendesen megszülni, és csak akkor császároz, ha menet közben nem fér ki a gyerek. Ennek örülök, engem valahogy frusztrálna a programozott császár érzése, bízok benne, hogy Mesó is rendesen akar megszületni, meg én is tágulok majd. Mégse volt olyan régen az előző szülés, hátha
. Aztán persze, tudom, hogy lesz egy pillanat, amikor azt mondom, hogy nem érdekel, csak valaki vágja már ki belőlem a gyereket és legyen ennek a fájdalomnak vége, de Szaffi ezután a kijelentésem után negyed órával született
. Utólag meg olyan cikinek éreztem a hisztit
.
Váróban volt egy csaj egy 6 hetes babával, annyira cuki volt!!! Mondta, hogy 35 hétre született 3 kg-val, mégse volt még érett a tüdeje és át kellett vinni az Istvánból a Sote1-re. Így anya szülés után 2 órával kijelentkezett az Istvánból, átment a Sotéra, ahol viszont nem kapott ágyat, mert nem ott szült
. Csak látogatási időben lehetett bent a picivel
. Viszont két nap után rendben volt a légzés, és mivel nagy súlya volt, hamar kiadták. Ezek után most mondogatom Mesónak, hogy egyáltalán nem akar ő még 36 hetesen megszületni, nagy súly ide vagy oda!!!
Ctg tök jó volt, végre teljes 20 percig csak és kizárólag Mesóra figyelhettem
. Persze eljátszotta, hogy amint megvan a szívhang, odébb megy, így a szívhangja kb. szaggatott vonal lett
. Nagyrészt hajkurásztam a tappanccsal, de legalább nem volt gond, hogy ébren van-e
. Viszont a recepciósok nagyon felbosszantottak, mondta a doki, hogy jövő héten jöjjek ctg-re, utána levő héten meg megakar vizsgálni. Erre, hogy két hét múlvára nincs időpont, mert a hosszú hétvége miatt a doki csak csütörtökön van, és már így is egy csomó embert beírt pluszba
. Mondom oké, de látni akar két hét múlva. Jó, akkor adott időpontot 29-re, ami két hét 5 nap múlva van, mert hogy az még hétfő és a 38. hét, mert szerdán töltöm csak be a 39-et
. Hát tök mérges voltam, el is határoztam, hogy majd a doki csütörtöki napján megyek ctg-re, úgyis ő írja alá a ctg-s lapot, és majd jelzem az aszisztensének, hogy tudom, hogy nincs időpontom, de a doki most akart látni, csak lent nem hagyták beírni. Hátha azért befér még az a kb. 5 perc, amíg megnézi a méhszájat
.