Cső csajok!
Geo sajnálom a vizsgád!
Luna, Tahti olyan jó titeket olvasni, ahogy külföldről írtok. Tahti országáról azt érzem, hogy jé lehet szépen, normálisan is gondolkodni, előre nézni, környezetet kímélni, csak sajnos az idő nem tetszene... Luna a tietek olyan érdekes,innen nézve eszement emberek élnek ott, de onnan nézve meg mi lennénk eszementek...
Imádom mikor írtok!
De mindenkit!
Folti: miért melózol ennyit? és mit? és egyébként nem ismerik a munkatörvénykönyvet? szerintem ezt nem tehetnék normál fehér emberrel sem, de az külön jó, hogy arra meg főleg nincsenek tekintettel, hogy te most nem éppen egy igás ló vagy... nem akarsz betegácsizni?
Csajok, megegyezünk abban, hogy karikor tesz fel mindenki pocak fotót?
Luna az én gyerekem tuti kizárnák az oviból, ő kurta szar evő... bezzeg anyóséknál meg eszik, mert hát ők máskép csinálják a dolgokat - pl szaladnak utána, meg mindegy mit csak egyen... nem baj ha túrórudi vagy akármi... mostse evett pedig palacsinta volt és még fagyit is tettem rá... kiverte a balhét, hogy neki sima fagyi kell, meg trapsajt, meg ropival öblített
majd délutánra kiagyalok vmit, van még virslim, vagy borsó főzi lesz, vagy még leveske- de holnap úgy se itthon eszünk, úgyhogy ilyenkor nem szeretek úgy főzni, hogy aztán ma és utána meg kuka, mert 2 adagot nem tudok főzni ugyebár...
Luna: visszatérve sok témára:
-gyerek fürdetés: én tudok fürdetni
(azt írtad, hogy sok anya nem mer), de ha apa itthon van akkor ő fürdet... ezt korábban a védőnő is helyeselte, hogy jó szokás fiúknál, mert apa ált. dolgozik, így van a napnak egy pontja, amikor a fiúk együtt lehetnek, beszélhetnek, fiús dolgokról, anyáról és hasonló... én meg közbe gatyába rázom a lakást, pakolok,mosogatok, kakaót csinálok... persze van hogy én fürdetek, mert apa néha éjszakás...
- tanácsok: hát leszarom, és le is fogom szarni, főleg egy gyerek után senki ne dumáljon bele a dolgokba. ami érdekes hogy a legtöbb tanácsot apám és apósom adja, akiknek aztán közük sem volt a gyerek neveléshez... egyébként meg senki sincs a közelben aki komoly tanácsot adhatna, mert a legkisebb gyerek is 18 éves és a dolgok már rohadtul nem úgy vannak orvosilag, etetés ügyileg mint 18 éve... emlékszem Marsus 8 hóig csak szopizott, mert nem akart enni, közben kaptam az ukászokat, hogy ezt próbáljam, azt próbáljam... de ha a gyerek nem akarja, nem nézni csorgó nyállal, akkor én nem fogom bele erőltetni, mert csak megutálja az evést. na apósom, meg kergette a sárgadinnyével...
+ ne dumáljanak azért se, mert az összes megérzésem jó volt a gyerekkel...
- apasági, házassági: na nem 30 nap, több, ezt azért is tudom, mert a friss esküvőnk miatt nem is kellett nekünk, illetve a barátnőm volt az anyakönyvezetőnél és azt mondta, hogy tévhit a 30 nap, mert már a "terhesség beálltakor" lehet papírozni, hisz a gyerek ugy se változik a pocakban + koraszülés miatt jobb előbb/időben csinálni...
de kérdem én mi van, ha nem teszünk semmilyen papírozást... akkor miért nem lép életbe a férj szitu???? jah hogy ez csak a válós esetekben evidens ahogy Heny írta, hogy a válás után 20-30 nappal még kamatyolunk a volt férjjel??? ezért írtam leginkább, hogy ez agyrém....
tényleg Heny, mizu? munka?
na és mi van a karácsonyi menükkel? én 26-án tartok vacsorát. a menüm:
-töltött kápi, bár nem akartam, mert mindenki csinál, de rájöttem, hogy senkié se olyan jó, mint enyém
- tárkonyos, citromos, tejföllel habart csirkeragu leves (pikk-pakk készítési módon, de annál finomabb)
-nyárson sült csirkemell aszalt szilvával és baconnel,
-szűzérme vörösboros áfonya mártással - ez még képlékeny, lehet hogy vmi sima pácolt disznó hús lesz
én körettel nem fogok vesződni, kenyér lesz, azt hiszem
-gyümi sali (egy pici alkohollal bolondítva)
- talán zöld sali- de ez lehet hogy nem is kell
sütik:
ezt sem viszem túlzásba, mert 26-ra úgy is mindenki bezabál:
- diós stangli (fini száraz süti, a tésztája dió, tojás sárga, cukor és citromlé kinyújtv rá tojásfeh hab, felcsíkozva, sütőben szárítva sütni)
- raffaelo (tejporból kell csinálni)
- gesztenye golyó (ez sima g.püré golyózva, meggyet bele és csokival leöntve)
a babámmal álmodtam, azt álodtam, hogy valaki készített táblát és beleírta, hogy lány lesz és Tina pedig még nem is biztos... ja és hogy mocorgott a hasamban láthatóan...
asszem leteszem a gyereket, mert a szőnyegre feküdt le, én meg addig megmosom a bukó ablakokat...