Új privát üzeneted érkezett!

jó reggelt! Most , hogy olvaslak titeket rájöttem, hogy le a kalappal azok előtt, akik munka vagy tanulás mellett csinálták végig ezt a hányós időszakot :oops: Én itt ülök a otthoni kényelmes gatyóimban és el is felejtettem milyen munka mellett terhesen, pedig mindkettőt úgy csináltam végig, csak most vagyok elkényeztetve ezen a téren!
Andi üdv köztünk!
Nanetto életed legszebb napjai előtt állsz, én is minden szépet és jót kívánok nektek:lol: buli is lesz vagy csak esküvő?

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Nanetto, de izgi, mindjart ott az eskuvo. (mondjuk a mienk is, mar csak... nem is tudom hany het :D de nalunk nem lesz ruha... marmint valamit tuti felveszek de az meg elottem is titok, de nem lesz menyasszonyi ruha meg nagy vendegsereg sem. En egyaltalan semmilyen vendegsereget nem akartam, de vegulus 9-en leszunk es egy ebed)
Zsuzsa, ha az elso kettonel mar vegigcsinaltad a melobol terhesseget akkor te mar ezt kipipalhatod, most meg nyugodtan elvezd es probald a masik verziot :) Az elozo kanyarban en is meloztam, egyetemre jartam (diplomamunkat irtam es allamvizsgastam) es emelett valtam es gyerekelhelyezesi pereztem is :) Eszembe nem jutott nagyon sokszor, hogy terhes vagyok :D

A mai nap ajanlata pedig a kovetkezo: http://sugarshop.hu/index.html
Hat ha odahaza lennek tuti meglatogatnam oket, lennenek jo ajandekotleteik es meglepijeik a jelen unnepekre is. Azok a muffinok es minitortak!!! :d

luna6

lááányok!!!
elaludtaam!!!!!!!!!!!
:twisted:
este a férjem átment aludni a napaliba, mert valami szörnen horkolt, és ő is későn kelt fel, háromnegyed9kor.. betelefonáltam, de azt mondták, fölösleges elindulni, de háromnegyed órás késéssel már nem engednek be.. :?
na ez remek... :(
Vendég

Fuuuu, pont alapvizsganal? :( Ezt a merget!!!! Es mik a kilatasok ?(nalunk semmi jo nem volt, vagy akkor es ott, vagy 'lesz jovore is'. Hatha nalatok ennel rugalmasabbak!) Mondtak valami biztatot???

luna6

Nem... bepróbálkoztam azzal is, hogy dúlnak a hormonok a terhessség miatt, azt mondták, őket ez nem izgatja, majd a következő félévben megpróbálom...
viszont most így elestem 2kredittől... na kíváncsi vagyok mi lesz..
Vendég

SZIASZTOK!!!

NANETTO:GRATULÁLOK AZ ESKÜVŐHÖZ!!!Biztosan jól kipihened magad, míg nem dolgozol.
Gerinctáji és izomfájdalmakra kitűnő a NATURLAND Inno-Reuma kenőcse, kismamik is kenhetik a 12.héttől, velem csodát tett. :)

A táblázatba én is bekerülhetnék?
Szülés dátuma :2010.május 26.
Második baba, neme még nem ismert.
Debreceni klinikán fog születni.
Korom 30 év.
Nem tudom kell-e még valami?
Nagyon jó recepteket írtok.
Én ma borsólevest készítettem, a második makaróni volt és sütöttünk Lilikével palacsintát (alma is volt a tésztájában, meg fahéj) lekvárral, meg kakaóval, meg túróval lettek megtöltve.
Délután megyek a fogorvoshoz, bele is pecsételtetek a kiskönyvbe.

GEO:Drukkolok, hogy azért valahogy csak be tudd pótolni a vizsgád.
A tantárgyért felelős oktatóval ha személyesen beszélnél, nem segíthetne valahogy???

Kép
rozsa1979

Nagyon gondolkodom az influenza elleni védőoltáson, de nem igazán tudom merjem-e beadatni.
Közületek volt aki megkapta és lett valami baja?
Sokan írtátok, hogy érzitek a picurkát mozogni a pocakban.
Hát én még nem mondanám 100 százalékra, de gyanús kis mocorgás észleltem már odabenntről.
SZÉP NAPOT KÍVÁNOK MINDENKINEK!!!!!

Kép
rozsa1979

HENYBABI:Elnézést, de elírtam a szülés dátumát.
A jó dátum 2010.május 24.
Elnézést.
Köszönöm szépen, ha beteszel engem is a táblázatba!!!!!!

Kép
rozsa1979

Cső csajok!

Geo sajnálom a vizsgád!

Luna, Tahti olyan jó titeket olvasni, ahogy külföldről írtok. Tahti országáról azt érzem, hogy jé lehet szépen, normálisan is gondolkodni, előre nézni, környezetet kímélni, csak sajnos az idő nem tetszene... Luna a tietek olyan érdekes,innen nézve eszement emberek élnek ott, de onnan nézve meg mi lennénk eszementek... :) Imádom mikor írtok!
De mindenkit!

Folti: miért melózol ennyit? és mit? és egyébként nem ismerik a munkatörvénykönyvet? szerintem ezt nem tehetnék normál fehér emberrel sem, de az külön jó, hogy arra meg főleg nincsenek tekintettel, hogy te most nem éppen egy igás ló vagy... nem akarsz betegácsizni?

Csajok, megegyezünk abban, hogy karikor tesz fel mindenki pocak fotót?

Luna az én gyerekem tuti kizárnák az oviból, ő kurta szar evő... bezzeg anyóséknál meg eszik, mert hát ők máskép csinálják a dolgokat - pl szaladnak utána, meg mindegy mit csak egyen... nem baj ha túrórudi vagy akármi... mostse evett pedig palacsinta volt és még fagyit is tettem rá... kiverte a balhét, hogy neki sima fagyi kell, meg trapsajt, meg ropival öblített :)
majd délutánra kiagyalok vmit, van még virslim, vagy borsó főzi lesz, vagy még leveske- de holnap úgy se itthon eszünk, úgyhogy ilyenkor nem szeretek úgy főzni, hogy aztán ma és utána meg kuka, mert 2 adagot nem tudok főzni ugyebár...

Luna: visszatérve sok témára:
-gyerek fürdetés: én tudok fürdetni :) (azt írtad, hogy sok anya nem mer), de ha apa itthon van akkor ő fürdet... ezt korábban a védőnő is helyeselte, hogy jó szokás fiúknál, mert apa ált. dolgozik, így van a napnak egy pontja, amikor a fiúk együtt lehetnek, beszélhetnek, fiús dolgokról, anyáról és hasonló... én meg közbe gatyába rázom a lakást, pakolok,mosogatok, kakaót csinálok... persze van hogy én fürdetek, mert apa néha éjszakás...
- tanácsok: hát leszarom, és le is fogom szarni, főleg egy gyerek után senki ne dumáljon bele a dolgokba. ami érdekes hogy a legtöbb tanácsot apám és apósom adja, akiknek aztán közük sem volt a gyerek neveléshez... egyébként meg senki sincs a közelben aki komoly tanácsot adhatna, mert a legkisebb gyerek is 18 éves és a dolgok már rohadtul nem úgy vannak orvosilag, etetés ügyileg mint 18 éve... emlékszem Marsus 8 hóig csak szopizott, mert nem akart enni, közben kaptam az ukászokat, hogy ezt próbáljam, azt próbáljam... de ha a gyerek nem akarja, nem nézni csorgó nyállal, akkor én nem fogom bele erőltetni, mert csak megutálja az evést. na apósom, meg kergette a sárgadinnyével...
+ ne dumáljanak azért se, mert az összes megérzésem jó volt a gyerekkel...
- apasági, házassági: na nem 30 nap, több, ezt azért is tudom, mert a friss esküvőnk miatt nem is kellett nekünk, illetve a barátnőm volt az anyakönyvezetőnél és azt mondta, hogy tévhit a 30 nap, mert már a "terhesség beálltakor" lehet papírozni, hisz a gyerek ugy se változik a pocakban + koraszülés miatt jobb előbb/időben csinálni...
de kérdem én mi van, ha nem teszünk semmilyen papírozást... akkor miért nem lép életbe a férj szitu???? jah hogy ez csak a válós esetekben evidens ahogy Heny írta, hogy a válás után 20-30 nappal még kamatyolunk a volt férjjel??? ezért írtam leginkább, hogy ez agyrém....

tényleg Heny, mizu? munka?

na és mi van a karácsonyi menükkel? én 26-án tartok vacsorát. a menüm:
-töltött kápi, bár nem akartam, mert mindenki csinál, de rájöttem, hogy senkié se olyan jó, mint enyém :)
- tárkonyos, citromos, tejföllel habart csirkeragu leves (pikk-pakk készítési módon, de annál finomabb)
-nyárson sült csirkemell aszalt szilvával és baconnel,
-szűzérme vörösboros áfonya mártással - ez még képlékeny, lehet hogy vmi sima pácolt disznó hús lesz
én körettel nem fogok vesződni, kenyér lesz, azt hiszem
-gyümi sali (egy pici alkohollal bolondítva)
- talán zöld sali- de ez lehet hogy nem is kell
sütik:
ezt sem viszem túlzásba, mert 26-ra úgy is mindenki bezabál:
- diós stangli (fini száraz süti, a tésztája dió, tojás sárga, cukor és citromlé kinyújtv rá tojásfeh hab, felcsíkozva, sütőben szárítva sütni)
- raffaelo (tejporból kell csinálni)
- gesztenye golyó (ez sima g.püré golyózva, meggyet bele és csokival leöntve)

a babámmal álmodtam, azt álodtam, hogy valaki készített táblát és beleírta, hogy lány lesz és Tina pedig még nem is biztos... ja és hogy mocorgott a hasamban láthatóan...

asszem leteszem a gyereket, mert a szőnyegre feküdt le, én meg addig megmosom a bukó ablakokat...

Kép
Kép
Kép
konkri

Rozsa, tobben be vannak mar oltva a topikbol es senkinek nem lett tole semmi baja.

konkri: ha plasztikusan akarnam leirni itt milyen, ez itt egy latinos bolondokhaza... de a latinok nem am temperamentumos tuzrol pattantak, ez teveszme, lassuak es Pato Palok, mindenre mindig irtora raaaaaeeeeernek es minden marha lassu es rendezetlen (az en szememben) es fejetlen... es raadasul irtora materialista vilag. Sokkal anyagiasabb mint odahaza, bizonyos szempontbol.

Karacsonyi pocakfoto reszemrol oke :)
Szerintem en gyerekemet is csak azert nem akartak kitiltani az ovobol mert maganovi es jo penzt fizettunk ugye a bennmaradasert :D
Nalunk nem en keszitem a karacsonyi menut hanem anyos, autentikus portugal menu kell, hogy legyen. Inkabb nem reszleteznem, mert elmegy meg a ti eletkedvetek is :D Szerencsere egyszer van karacsony egy evben, ilyenkor kisse frusztralodom (ujbol es ujbol, eszmeletlen mennyire nem vagyok kepes megtanulni, hogy elfogadjam az itteni verziot es a tulelesre jatszak... de hat ha mindig szembejon minden evben valami hulyeseggel, a mult heten pl az itteni egyszem baratnem aradozasaval az autentikus portugal karacsonyrol... hat ott helyben befizettem volna egy magyar utra vagy osztrakra vagy nemetre... vagy barhova, hogy lassa mar mi az a karacsonyimenu) most eppen frusztralodos szakaszomban vagyok, de majd masfel ket het es megnyugszom a temaban egy evre megint :D

Fuuu de ennek gesztenyegolyot. No meg gesztenyes ozgerincet csinaltam en is anno odahaza... itt nem lehet, nem ismerik a gesztenyepuret :) Viszont ez a dios stangli tortenet nagyon fantaziadusan hangzik, nem irnad ide a koz javar a receptet?

luna6

Karácsonyi pocakfotó jó ötlet :lol:

húú, na mostanra összeállt a kép, ki, mikor, és hova megy karikor.
23-án kettesben karácsonyozunk, csinálok majd fasírtgolyókat, kolbásszal töltött tojást, krumplisalit. vacsira pedig sült libát/kacsát párolt lilakáposztával és krokettel. desszertnek pedig ilyet
http://nosalty.hu/kokuszdio_recept_1078
24-én nagy össznépi egybegyűlés lesz anyáéknál a nagyszüleimmel, meg a nagynénémékkel, és amolyan batyus buli lesz, mert azt esszük, amit hozunk :)
én viszek mézeskalácsot, rigó jancsi muffint, meg gesztenyés-aszalt szilvás pulykamellet rizzsel. de a legjobban nagymamám kocsonyáját várom :lol:
25-én megyünk majd apámhoz, meg nagyanyámhoz, aztán este pedig anyósomékhoz.
26-án pedig a férjem nagybátyjáékhoz. na ehhez marhára semmi kedvem :? :x
Vendég

óóóóó de hülye vagyok...
ez lett volna a jobbik verzió.. na mindegy, nem is így lesz.
25-én megyünk anyáékhoz. de akkor azt nem tudom, hogy a többi hogy lesz.... ezen még gondolkodnom kell :?
Vendég

de írom:
tészta:
15 dkg dió
15 dkg porcukor
1 tojás
citromlé és héj - ízlés és lé a gyúráshoz ha kell, én pl nem vagyok oda citromhéjért...
összegyúrod és kinyújtod kb 3-4 mm-re

hab: 1 tojás fehérje 7 dkg porcukor
ezt ráterítetted szépen a tésztára, majd 1cm*7-8 cm csíkokra vágod és kivajazott, kilesztezett tepsiben "sütöd", de inkább szárítod, mert ugye a tojfeh. ne égjen meg...

ennyi. ja és ez elég mini adag.

hát elég érdekes anyósod, és érdekes, hogy ahhoz képest, hogy (nem az éghajlatot tekintve) mediterrán "népség" a szülinapod mégis "leszarják"- már bocs... elég furaság... azt meg végképp nem engedném, hogy anyós azt főzzön nálam, amit akar... nekem jó anyósom van, tök szeret meg minden, de azért azt érzem, hogy az anyós az anyós... én nem tudok tőle se kaját, se tanácsot úgy fogadni, mint anyámtól... pl ha küld v hoz vmit tök az az érzésem, hogy ezek azt hiszik, hogy mi nem veszünk gyümölcsöt a gyereknek??? (aztán meg dobálom ki halom számra a rohadt ezt-azt) vagy mondjam meg neki, hogy ne csomagolj sütit, mert nem esszük meg úgy se, még a fia se...
másik, hogy na ő igazi autentikus magyarul főz... én meg imádom a kínait, a menza kaját, az éttermi kaját, a különlegességeket (de ez alatt nem a maggi zacskós ragu alapot értem- ő igen) és úgy vagyok vele, hogy ha mondjuk a szülés után 1-2 hétben nem megy a főzés, akkor inkább befizetek menüre, mint a házi kaját egyem... sajnálom, tudom, hogy a háziasszonyok azt mondják, hogy a házi kajánál nincs jobb, de én megőrülök a menza kajáért, vagy az éttermi guszta menükért... a kínairól meg ne is beszéljek... számomra ezekben van egy olyan fura íz, szakértelem, amit egy itthoni kaja nem tud nyújtani... én így érzem.
egyébként anyós, após és a régiek, illetve azért mondták régen, hogy a házi koszt így meg úgy, mert nyilván ők nem spóroltak a zsírral, hússal, egyébbel... na hát pl öreganyám gulyáslevese nem hiszem hogy egészségesebb lenne, mint az éttermi, gazdagabb és testesebb az biztos, de közelebb is visz az infarktushoz...
hétvégén csinált toros káposztát is anyós- na nekem ez is fura, mert mi anyuékkal ,mindig szép finom töltöttkápit csináltunk, berántva és parilével tuningolva, na ők nem így, az övék az sima káposzta, szánt szándékkal zsíros, porcogós hússal (nem gombóccal) - na neki lódultam, hogy hús undor lévén (terhesség) eszek egy kis káposztát tejföllel, hát majdnem elhánytam magam, mert ahogy bekaptam megcsapott a hús íz + a káposzta úgy szét volt főzve és mosva, hogy semmi íze és ropogóssága nem volt, de ők esküsznek rá... most mondjam azt, hogy én meg hánytam volna tőle? ésa férjem folyton azzal jön, hogy anyósom istenien főz, persze, mert ő ezen nőt fel, neki ez a norma, de én nem, nekem nem ízlik, kivéve a húslevese... azért mák, hogy az én kajám is szereti, de kivagyok tőle, hogy másoknak dicséri, holott tudom, hogy másnak se ízlik, pl unokahúga pasijának - együtt akadtunk ki a húsos palacsintáján, mert anyós löncshúsba! kechupöt keverve készíti a tölteléket... szósz one... aztán unokahúg elkészítette otthon a mama receptjét és áradozott hogy olyan jó, mert olyan let, mint a mamáé, én meg gonosz módon röhögtem magamban, mert hát valljuk be ennek a húsos palinak köze nincs a valósághoz...
jaj csajok olyan jó hogy ezt leírhatom itt, mert máshol úgy se beszélhetem ki őket... pedig ez csúnya dolog... de na... nem fogok benyelni, főleg nem kajákat, csak azért, mert rendesek...

a leginkább az tetszik, hogy após nem eszi meg a fagyasztott zöldséges levest, vagy bármit, mert az milyen, inkább a tartósítóval permetezett répa kell neki...

tyű már előre várom, hogy kismanó karácsonykor lesz majd fél éves, hozzátápi kezdete, biztos hozzák a sok almát a boltból, amir Krisztike azt fogja mondani, hogy nem adja oda a gyereknek!!! mezőgazdaságit végeztem, voltam raktárba és én láttam, hogy hogyan locsolták be a mutatós almákat ezzel azzal... lesz szépen bio almánk és én csak azt fogom az apróságnak adni!!!

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok csajok!

Írok néhány sort én is. Folyamatosan olvaslak benneteket, de az írásra már nem jutott idő, mivel apának 2 szabadnapja van és ilyenkor főleg ő uralja a sz.gépet. Most éppen az autón csinosítgat valamit, és én persze kihasználom az időt az írásra.

A tábla bővítése folyamatban van, amint kész feltöltöm ide.

GEOOO: Sajnálom, hogy így jártál vizsga ügyben. Azért remélem, a végén jól jössz ki az egészből.

KONKRI: Anyós témában én is hasonló véleményen vagyok. Mondjuk nálunk annyival "jobb" a helyzet, hogy mi nem megyünk hozzá, ő sem jön hozzánk. Még a legelején együtt laktunk, na az maga volt a pokol. Előfordult olyan szitu, hogy indultam Bogival sétálni, mikor nyitottam volna a bejárati ajtót, kiordított a szobából, hogy egyszer úgyis megpofoz, meg megtépi a hajam. Mikor visszakérdeztem, hogy miért, mi okból??? A válasz: csak úgy, megvan rá az oka. Igazából soha nem tettem semmi olyat ellene, ami ezt a viselkedését indokolta volna. Inkább próbáltam ráhagyni dolgokat, sőt bevonultam a szobába a csemetémmel, hogy még véletlenül se kössön belém. Ennek ellenére minden adandó alkalommal megtalált, és olyan dolgokat zúdított rám, melyeknek semmi igazságalapja nem volt. Sokszor csak néztem ki a fejemből bambán, hogy vajon honnét veszi ezeket az abszurd állításokat. Élénk volt a fantáziája, az biztos. A végén nem volt nap, hogy ne piszkáljon valamivel. A háztartásban mindent én csináltam, a WC akkor volt kitakarítva, ha én megcsináltam, de a padló, mosdó, kád, csempe, tűzhely és még sorolhatnám is csak akkor volt tiszta ha én megcsináltam, mégsem volt neki jó. A végén már rettegtem tőle, mert mindig attól féltem, hogy vajon most mivel fog ismét belémkötni. A nyugalom akkor jött el, mikor külön költöztünk. Az maga volt a megváltás. Ja, és anyósom miatt párommal is elég sokat vitáztunk. Mondjuk ő mindig az én oldalamon állt, de a sok feszültség miatt egymáson töltöttük ki a felgyülemlett sérelmeinket.

Munka?! Ha minden jól megy, akkor januárban lesz belőle valami, és ameddig bírni fogom, addig csinálom.

Karácsonyi pocakfotó: részemről okés a dolog!

Karácsonyi menü: én is töltött káposztát gondoltam, pulykaaprólék-levest, aszalt szilvával töltött karajt párolt almával. Sütik: mézeskalács, hólabda és még nem tudom mi, agyalok rajta.

Az előbb mocorgott pirinyóm a pocakomban, párom nézte a tévét. Mondom neki: nem tudom mit kereshet itt (mutatok a mocorgás helyére), de egyfolytában itt kaparász ez a pindur-pandur. Mire a párom: baloldalt? akkor biztos fidesz-es lesz.
Na ekkora hülyeség is csak neki juthat az eszébe, olyan jót nevettem, hogy már nem is emlékszem mikor kacagtam ilyen jóízűt utoljára. :D :D

További szép napot mindenkinek!!!
Vendég

konkri!
ha nem bonyolult akkor leírnád a tárkonyos, citromos, tejföllel habart csirkeragu leves receptjét!!!!!! már olyan régen szeretném kipróbálni de még nem tettem meg
Köszi
voltam dokinál 14+3 vagyok, és ő is azt mondta, hogy fiú :D

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Sziasztok lányok,

Tudom amit most kérdezni fogok nem illik bele a karácsonyi menübe, nem is velünk kapcsolatos, de megpróbálom.... :oops:
Van nekünk 2 nagyon jó barátunk, az egyik Spanyol a másik Finn.
Mind a kettö egyedül álló fiatalember :D
Az ismerkedésben NAGYON bénák!!!!
Nagyon sokat beszéltem nekik a szép magyar lányokról és szeretném kérdezni nincs-e olyan nöi munkatársatok, csoport vagy évfolyam társatok (komoly gondolkozású) aki szívesen levelezne velük, pl...Facebook-on? :D
Angolul mind a kettö tökéletesen beszél, értelmes, kedves fiúk:)
Azt gondoltam, mivel jön a Karácsony és sokatoknál össze jön a család...mindenki több emberrel találkozik, céges karácsonyi partik...egyetemi bulik...hátha akad 2 szintén single lány aki egyedül van, nem érti meg magát a magyar srácokkal, szeret ismerkedni, fejlesztené az angolját, spanyolját vagy éppen finnjét :D
Abban az esetben ha valakit bövebben érdekel azzal beszélhetünk Priviben.

Elöre is elnézést kérek azoktól akik ezen megbántódnak, nem akartam!
Vendég

Hat Tähti, en szivesen kihazasitanam a hugomat, mert a draga benne vegetal egy total kilatastalan szituban :D Megkerdezem tole mikent all a dologhoz, de legutomm panaszkodott a normal pasik hianyara :DD

luna6

Konkri, koszi a receptet, szerintem jol ki is fogom probalni!! :)

Lehet rosszul fogalmaztam, de nekem semmi bajom nincsen anyosommal, egy maximalisankedves no, bar a lelkivilaga es az elete fenyevekre az enyemtol igy kozos temank nemigen van (de a fiara ugyanezt el lehet mondani, marmint a fia es anyja kozotti viszonyra :D feltetel nelkul imadja, de soha semmibe nem szol bele, nincs jelen, nem faggatozik, de nem is nagyon csicseregnek, mert allitolag nincs mirol ) Engem nem zavar hogy nem unnepelnek a szulinapomon, bar ez az egy tenyleg fura, hogy meg senkinek eszebe nem jutott, de ha jobban belegondolok nem vagyok egyedul, mert a parom huga ferjenek a szulinapjat sem unnepeljuk, rajtunk kettonkon kivul mindenkiet :) (az ovet gondolom ok a sajat csaladjaval megunneplik)
Amugy miert ne engednem, hogy nalam fozzon? En speciel orulok neki, hogy nem nekem kell abrakolnom az egesz csaladot. A foztjevel sincs semmi bajom, bar elegge szuk a repertoar de azt jol csinalja, az en nagy bajom nem vele van hanem a menuvel, ami itt a nepek szerint az autentikus karacsony :D Szoval a portugal karacsonyi szokasokkal van bajom nem a csaladdal. Es hat nem varhatom el toluk, hogy miattam az egesz csalad magyar karacsonyi menut fogyasszon (nem kulonosebben vevok amugy a nem sajat konyhajukra, ezert sem vagyok hajlando en fozni) ugyhogy nekem evidens, hogy en alkalmazkodom a tobbseghez, mert en egyszemelyes kisebbseg vagyok csak itt :) Na de majd sutok en am magamnak minden finomat, meg is vettem az elobb egy csomo hozzavalaot. De pl szerintem nem lehetne oket ravenni a makos bejgli evesere, hat az drog (tudomasom szerint a finneknek is az :D) meg amugy sem egy kulinarisan erdeklodo tarsasag. Van ilyen, nem mindenki szereti az 'idegen' izeket. Ezzel tenyleg nincs is baj, de amiket itt feltalalnak karacsonykor (mas csaladoknal is) az nekem egyaltaln nem fer bele a karacsony unnepkorbe, amit ok meg sutemenynek neveznek az nalam kizarolag a menzai masodik kategoriaba fer bele, es meg ott sem a legjobb falatok :)
A kaposztaba en sem rakok husgombocot, nekem porkolt alapon keszul :) De ez a loncshusos kechupos palacsinta riasztoan hangzik.
Nalunk a hozzataplalasnal majd az lesz a tema targya (de gyanitom beleszolni nem fognak, csak anyos talan ertetlenkedni) hogy a gyerek nem levesen fog felnoni :) Na azert kap majd azt is, mert en szeretem es jok is ezek, de tuti a fozelekezes is menni fog ahogy en otthon is csinaltam. Nalam ez a nehezitett palya a kajakban, hogy ket total kulonbozo kulturarol van szo, (de azon belul mondom, anyosom jol foz, teljesen ehetoeket... na de a karacsonyi kotelezo menu... meg jo, hogy nem japanban vagyok, mert ki tudja miket talalnanak ott elem mit karacsonyi menu :D pedig en aztan birom a kulonlegessegeket... soooot, a karacsony arrol szoljon, amit egesz evben nem eszunk, legyen extra, finom, guszta, es kulonleges es mehet melle persze a hagyomanyos is, de nem a mindennapi kajakat. Hogy meglenne valaki lepve ha odahaza meghivnam karacsonyi paprikaskrumplira :D)

luna6

Henibaby,
mármint MSZP-s, nem? :wink:
jó hogy te már érzed a babát. én még csak a hájfelrakódást érzem... :x
Vendég

Milyen hajfelrakodasod van? :D Bar mondjuk amilyen finomakat es amilyen surun fozol, hat kialakulhat :) De biztos csak egy icipici van. Vagy ertekelhetoen hiztal is mar?
Kenytelen vagyok sutni egy pizzat most, ollan ehes vagyok :) Meg almos, es kene sutni, de keresni kene valahol egy kis erot ehez :)

luna6

Zsuzsa a leves:
mivel emberem csak csirke mellet eszik, így nálam csak az van benne, de lehet más is persze, hisz ragu...
szóval a gyors levesem:
felaprózott csirkemell kis olajon pirítva, majd felöntöm vízzel ugyebár és az íz miatt + (mivel natúr mell) teszek bele jó pár leves kockát és zöldségzöld csomagot tett el anyum fagyóba, így azt is dobok bele egyet. ha megfőtt (gyorsan megfő, mivel előpirítottam, persze nem sültre), akkor franciasaláta alapzöldséget szórok bele, lehet rendes répa és borsó is vagy leves zöldség alap, de én ezt szeretem beletenni, mert ez szép apróra van vágva és jobban illik a kis húskockáimhoz. ja és persze főzés közbe tárkonyt is szórok bele, jó a szárított is. közben galuskát készítek ezt ki hogy csinálja, van aki bele főzi van aki külön... és végül behabarom kis lisztes tejföllel. citromlével savanyítom (én üvegessel) és gusztus kedvéért rádobok a végén pár igaz karikát is és még meg szórom tárkonnyal, hogy frissebben lehessen érezni az ízét.
hát ez az én gyors levesem, de nagyon szeretem, meg a gyerek is könnyen eszi az apró bigyók miatt...

hát Heni én anyósilag nem is panaszkodom, mert tényleg no gáz és örülök, hogy vannak, segítenek... de mióta van gyerek azért másként veszek ezt azt tőlük... bár lehet én vagyok paranoiás és én látom bele azt hogy kritika, vagy nem tartanak jónak...

Luna: japánban van kari? :) én lehet megenném a tésztáikat, bár tudom, hogy a kemény ázsiai kaja más,mint amit itthon kapni pl az erős pistával kever levesük :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Hat gondolom van naluk is karacsony :d de ez csak tipp a reszemrol. Mondjuk en a csipos dolgokat nem szeretem, de en nem is ilyen exotikumokra gondoltam, amiktol tartanek, hanemmondjuk a fecskefeszek, a 100 napos tojas meg mondjuk csirkebelbol bifsteak (ez utobbit nem tudom letezik e, de ha jol remlik vagy ott vagy kinaban eszik a csirkebelet is :D naszoval azokhoz kepest a mi fapados menunk teljesen eheto mindenkinek :D)

luna6

Sziasztok,

Bocs, nem volt időm visszaolvasni, csak Rózsának egy hozzászólás; nekem csütörtökön lesz két hete, hogy beadattam az oltást. Múlt csütörtök óta hányok és hasmenésem van, már kevesebb kilo vagyok, mint amivel teherbe estem. Nem bírtam abbahagyni a hányást, az ügyelet, amikor kinn volt, azt mondta, hogy vagy ételmérgezés vagy H1N1. De persze meg nem vizsgálták. Na, így legyen okos az ember.....

mindegy, ezt is túl lehet élni, valószínű, jobban, mint a lélegeztetőgépet, de azért nem egy leányálom. Amúgy nem is hirdetik, hogy ilyennel is járhat. Persze, mióta utánaolvastam, azóta tudom, hogy a H1N1 40%-a jár ezzel, de előtte.........

Kép

KépKép
eszterxx

Eszter ez kemény, az meg még inkább, hogy ilyen "jól" kivizsgáltak...
Jobbulka!

Kép
Kép
Kép
konkri

Laz es felsoleguti izek es vegtagfajdalmak nelkul vagy? Mert egy influenzanak az velejaroja, anelkul... oke, en nem vagyok doki, de egeszen ugy hangzik amit irsz, mint ami a nagyobbikomnak volt kiskoraban, az virusos volt szinten, de gyomorize, gyomorhurut ha jol remlik. Nos a vizet is kihanyta es alul is mar egy ido utan csak atlatszo valami jott belole... napokig :( Barmi amit a szaja fele kozleitettunk, hogy belemenjen a gyerekbe az mar oklendezesre keszlette... jahh de cefetul volt szegeny, mindezt egy evesen.

Jobban vagy mar amugy? Mindenestere mihamarabbi felepulest neked!!!!!

luna6

Fuhúúú Luna,
már nagyon régóta rajtam van a pizzasütés, de nincs itthon élesztőm, kimozdulni meg egy kis élesztőért nincs kedem. A hájlerakódást meg úgy értem, hogy nem is kismamásan nő a pocakom, hanem egybe a gyomrommal :lol:

Konkri,
én nagyon szeretem az ázsiai kajákat, csak nekem picit egy idő után mind ugyanolyan ízű lesz. Ja, és van náluk karácsony(az egyetemen japán szakosként kezdtem, jajj de imádtam azokat a japán kultúra órákat.. :x ), sokan áttértek a katolikus hitre, aki meg nem, az poénból tartja a karácsonyt. :lol:

Eszterxx,
remélem jobban leszel.

Jajj lányok, nem akarom elszólni, hamarosan többet tudok mondani (suli) de azt hiszem elég komolyan alakulnak a suliban a dolgok...
Vendég

Na sziasztok!

Felvettem idén annyi kreditet, amennyi pont elég ahhoz, hogy államilag finanszírozott képzésből ne soroljanak át költségtérítésesbe. Csak nemrég kiderült, hogy ahhoz viszont nem vettem fel eleget, hogy ki ne rúgjanak. ugyanis külön számolják a mindenféle tantárgyakat, és külön a szakos tárgyakat. kiderült, hogy francia szakon elég kevés tantárgyat vettem fel. kaptam egy levelet, amiben az állt: 30kreditet teljesítettem, még ebben a félévben 6-ot kell teljesítenem, hogy meglegyen a 36kredit. mondom szuper, hát annyi meg is lesz. node nemrég kaptam mégegy levelet, hogy rosszul számoltak, ugyanis nem 30, hanem csak 28kreditem van teljesítve. én meg wáááá mi van? gyorsan utána számoltam, és kiderült, hogy alapvizsgával együtt 38kreditem lesz meg, éljen, csakhgy az alapvizsgát, mint korábban írtam, elaludtam.no akkor az most azt jelenti, hogy az összes felvett tantárgyamat teljesítenm kell. és én, amikor még a 30-cal számoltam, akkor feláldoztam a latint, hogy inkább a francia törire tanulok, és azt csinálom meg, mert az 3, a latin pedig csak 1 kredit. ja és azért választottam a kett közül, mert egy napon voltak a zh-ik.
nade, ahogy a 2.levél után számolgattam, kiderült, hogy a latinnal együtt lesz meg csak a 36 kredit. ezért írtam egy szívhezszóló üzenetet a tanárnőnek, hogy hagy vizsgázassak le januárban. erre ő: sajnos még decemberben le kell adniuk a vizsgalapokat a TO-nak. hmm... mégegy levél: akkor jövő hét hétfőn hagy írjam meg a zh-kat. erre ő: a jövő héten már nem lesz benn. majd felajánlotta azt, hogy e-mailben elküldi nekem a zh-kat, majd meghatározott idő alatt megírom, és elküldöm neki.
naht azt hiszem megőrülök!!!!!!!!!!!!!!!! ennél jobbat nem hozhatott volna a Télapó. kezdek megnyugodni suli téren. de mostantól mindig tanulni fogok :P
Vendég

ESZTER: Nekünk kb. fél éve volt ilyen hányás-hasmenés kombináció betegségünk. Velem kezdődött, aztán egy hét múlva a lányom folytatta. És az orvosok szerint gyumurhurut (amit Luna is írt). Ez lehet romlott ételtől (elég ha picit romlott, ízén nem is érzed, állaga sem mutat semmit, mégis rossz), esetleg vírus, baktérium is okozhatja. Nálunk is az utóbbi lehetett, mivel Bogi csak egy hét múlva kapta el. Nagyon durva volt, sőt nekünk még lázunk is volt az első két napban. Oltással kapcsolatban még nem hallottam ilyen mellékhatást, de ha te ezt valahol olvastad, akkor biztosan létezik.

GEOOO: Pont ezért írtam, hogy hülyeségek jutnak az eszébe. Ráadásul nem is szeret politizálni.
PIZZA: Én mentesülök a pizzasütéstől, mivel párom pizzafutár a Don Pepeénél, így pizzában nincs hiány. Régebben én is magam sütöttem.
Először nekem is egyben a gyomrommal hízott minden, meg kezdett eltűnni a derékvonalam, mostanra, hogy picit alábbhagyott az étvágyam, határozottan látszik, hogy a pocak gömbölyödik. A dokim múltkor kitapogatta a hasamon keresztül és azt mondta, hogy kb. a szeméremcsont és a köldököm felénél van a méhem felső része. És ez bizony látszik is.

Engem érdekel, hogy alakulnak a suliban a dolgaid...
Vendég

Lanyok, kiabrandito leszek tudom, de az en pizzam az beza egy bolti fapados melyfagyasztott peldany volt :D 4 sajtos.
Azert a pizzasok altal sutotteket jobban csipem, de ez sem volt rossz :)

luna6

Geoo, nagyon szurkolok, hogy vegul tenyleg pozitivan zard az felevet!!! :)

en ezt nem ertem, estere mindig sokkal tobb tettero van bennem mint nappal (delutanokrol nem is beszelve) es ilyankor jon az atlendules es ejfelig nagyon ritkan almosodom el. Na majd ha meglesz a bebi... legalabbis a kisebbikkel emlekszem a tyukokkal fekudtunk kilenckor :D

luna6

Eszterxx,

Azóta van már bövebb kivizsgálas is?
Saját orvosod mit mond?
Nagyon remélem, hogy valami emésztörendszeri!!!

Kellemes pihenést mindenkinek:!:
Vendég

Sziasztok,

Én sem hiszek a H1N1-ben, mindenesetre mindenkit távol tartok magamtól. Nem, nem vizsgálgatják, hiába kértem külön, azt mondták, hogy már úgysem kaphatok antivirális szereket, majd meggyógyulok, bármelyik is van.

Nem azt mondták, hogy az oltás mellékhatása, hanem hogy mivel nem alakult még ki a védettség, ezért bőven lehet a H1n1 is.

Első 3 napban a világon semmi nem maradt meg, amit írtatok......alul-felül.......aztán végre kicsit javulni kezdett, már eszem piritóst (nem mondom, hogy nem unom), és rengeteg széntablettát.

Most már csak naponta párszor tör rám a roham, na, azt nem kivánom senkinek......igaz, nem is merek szinte semmit enni, úgyhogy lehet, hogy többször azért nem tud :-)

Én csak két dolgot tartok felháborítónak:

egyrészt nem vizsgálják meg az embert, ránézésre gyógyítanak
másrészt nem tájékoztatják a közvéleményt, hogy ilyen is van. Nem mintha nem lehetne túlélni, csak a teljes tájékoztatáshoz hozzá tartozik, hogy ezt is tudja az ember. Mondjuk magamat ismerve akkor sem hívtam volna hamarabb orvost, de azért még moroghatok :-)

Kép

KépKép
eszterxx

sziasztok kislányok...
remélem mindenki jól van úgy látom azért zajlanak az események...

nanettó férjhez mész??hát ez fantasztikus biztosan szép leszel te is meg a párod is...kívánom hogy nagyon jó legyen!majd képeket tegyél fel ha tudsz..

én be vagyok oltva nem csak a H1N1 ellenivel de a szezonálisat is megkaptam egy kalap alatt és hál istennek semmi bajom nem lett még a karjaim sem fájtak ott ahova kaptam.
holnap lesz két hete szóval bizakodom benne hogy kialakult a védettségem.

geeókám sajnálom hogy elaludtatok nem igazán fogom fel mire elég meg mire nem a kredited(bocsi) de azért bízom benne nincs nagy baj...és amarosan te is érezni fogod a babócádat.

én is néha néha mintha érezném...a kezem a pocom alsó részén ahol a méhecskémet gondolom és várok...és mintha éreznék egyszer egyszer egy kis lökdösést...kellemes érzés de az is lehet csak én gondolom annak és nem is az de jó érzés :D :D

amúgy nincs okom panaszra talán csak annyi hogy nagyon hamar tele érzem magam ha eszek.pár falat után úgy érzem kipukkadok.
így most arra álltam rá többször eszem kevesebbet hátha így jó lesz.
holnap telik le a 3 hét a vv. óta és délben megyünk az eredményekért.remélem készen lesznek és jók is lesznek...csütörtökön meg a doktornőmhöz kell visszamennem kontrollra aztán pedig ha mindkét eredményem megvan a nőgyógyász bácsihoz....
kiváncsi vagyok mit mond majd...szóval van min izgulnom egy csöppnyit.de bízom benne azért jól alakulnak majd a dolgok.
most búcsúzom drágáim mert jön értem a sógórnőm kicsit fodrászkodom már mert nagyon rám fér :D
majd még jövök...
addig is puszi mindenkinek
bibócska

NAAAAAAAAAA, mi ez a pangás!
Luna hol vagy, legalább Te?! Te mindig tartod a frontot!

Én ma megyek 5 után a dokihoz, szorítsatok! úgy izgulok, de ilyenkor mindig... 4 hétig tök nyugi, de az uh napján kész para vagyok... ma megkérdezem a dokit az oltásról, viszont én annyira nem parázok, mint itt volt aki írta, hogy alig aludt... lehet butaság, de ez van... lehet azért mert sima influs is vagy 7 éve voltam, pedig minden nap vonatoztam és t.o-n dolgoztam emberekkel, ráadásul az iratkozás is mikor van, na pont január... emlékszem Marcussal szeptemberben pocakosan én osztottam a diákigazolvány matricákat, és napi több száz ember került az aorámba és semmi...

De ma az uh miatt olyan ideg vagyok, nem tudom miért de egész éjjel hánykolódtam és Geoval álmodtam, pedig hát nem is ismerem... :) csak láttam a képeket. Azt álmodtam, hogy itt lakik a közelben és hogy élőben is tök szép és csinos...

Luna már megint kiment a fejemből a mondanivalóm :twisted:

Na megyek, mert gyereket lepasszoltam, hogy délután átmoshassam a fehér bőr kanapét domestossal... szép szép, de a gyerek folyton összeírja, rányomdáz, meg valamiért mindenki feltámasztja a cipőjét ha ráül, így az alja tiszta maszat, ja fent meg ugye a gyerek maszatolja. de legalább bőr és nem szövet, így kicsit gyerek biztos... se baj, 2011 ben már ketten firkálják.

jaj mesélni akartam, hogy milyen édi volt vasárnap a gyerek:
szereti a csillag születiket. vasárnap reggel megtalálta a mikrofonját, mi meg apával ültünk a játszószobában a kanapén, Marcell meg elmondta az összes versét amit tud a mikrofonba... meg kellett tapsolnunk (ilyenkor mondja hogy tapsoljunk, anya is!) meghajolt ahogy elleste a csillag sz.ben, majd azt mondja: 7 pont! :) hát számomra felfoghatatlan hogy ekkora gyerekek, hogy rakják össze így a dolgokat :)

Kép
Kép
Kép
konkri

SZIASZTOK KISMAMIK!

ESZTERXX:Mihamarabbi jobbulást kívánok neked!
Én még óckodom az oltástól.
Lilike múlt kedden megkapta, 3 napig kutya rosszul volt, meg is bántam, hogy beadattam neki.
Nálunk itt Debrecenben van mód arra, hogy 3 órán belül vesznek vért és torokváladéktenyésztést, az alapján kiderül H1N1 fertőzésed van-e.
6000 Ft-ba kerül a vizsgálat.

GEOOO: Szurkolok, hogy sikerüljön megírnod otthonról egy nagyon jó eredményű zh-t és meglegyenek a kreditjeid.
Én 2007-ben Lilikével a pocakban jártam Debrecenből Nyíregyházára a fősulira.
Okosodott a drágám már a pocakban is...
:lol:

BIBÓCSKA: Ha nem vagyok indiszkrét ,megkérdezhetem hol laksz?
Van -e magánorvosod?
Hol fogsz szülni?
Ha nem akarsz, ne válaszolj...
Azért érdekel, mert én debreceni vagyok, igaz, hogy májusban szülök, de éppen miattad regisztráltam ide, hiszen van egy földim ...
Nagyon jó kis csapat vagytok, nem vitával indult a topic, mint a 2010. májusi....

Kép
rozsa1979

A karácsonyi pocakfotót én is támogatom :lol: :lol: :lol: .

LUNA6: Biztos finom volt a pizza és ez a lényeg.
Biztosan csodálatos helyen élsz.
Nálatok most meleg az idő?
A tetterő nálam is úgy oszlik el egy nap folyamán, mint nálad.
Esténként, mikor Lilike elalszik, olvasok éjfélig is, reggel meg kómásan pislogok ki a fejemből...

KONKRI:Megy a drukk az orvoslátogatáshoz.
Sok-sok kiváló eredményt neked!!!!!
Nekünk is (vajszínű) bőr ülőgarnitúránk van...
Lilike mikor összefirkálja, ha rögtön befújod parfümmmel, lejön a tinta az anyagról.(Kicsit drága muri, de utána nem látszik :wink: )
Mi most vettünk Lilikének egy mágneses írótáblát, hogy mentsük a kanapét, meg a könyveinket a kis Picassonktól.
Nagyon szeret ezzel rajzolni.

Kép
rozsa1979

Esztrexx,

"Én csak két dolgot tartok felháborítónak:

egyrészt nem vizsgálják meg az embert, ránézésre gyógyítanak
másrészt nem tájékoztatják a közvéleményt, hogy ilyen is van. Nem mintha nem lehetne túlélni, csak a teljes tájékoztatáshoz hozzá tartozik, hogy ezt is tudja az ember."

Sajnos nekem is ez a véleményem :evil:

Mit értesz az alatt, hogy nem tályékoztatják a közvéleményt?
Hasmenéssel is járhat? Vagy az oltás csak 2 hét után nyújt védettséget és akkor sem 100%-osat?

Fuuu...azt hiszem Magyarországon nagyon elcsesztek, mid a tájékoztatással mind az oltáshoz való hozzáállással!!! Sok szempontból!
Egy rendszertelen, összeszedetlen munka volt!!!
Többek között ezért van annyi áldozat!!!
Csak azért írom ezt mert láttam olyan országokat ahol ezt jobban meg tudták oldani! A járvány csúcsa meg 3 hét-1 hónapja lezajlott kevesebb áldozattal!!!!

Nem az egészségügyön, anyákon és embereken kell spórolni és egy óltóanyagért meg pofátlanul pénzt kérni!!!!

Bocsi csak ez engem mindíg feldühít! Szakmai ártalom!
Vendég

Óh Rózsa köszi a tippet, de én már megmondtam a gyereknek, hogy a Jézuska csak ragasztót meg celuxot hoz, mert most van a mindent tönkre tevő korszaka :) van mágnes tábla is, de... tudod...
Amúgy meg sokszor fejbe tudnám rugni azt aki mondja a gyereknek, hogy itt van de ne a falat kalapáld vagy írd össze, mert akkor rittig azt csinálja :) inkább nem mondok semmi tiltást...
Lili mennyi idős?
Egyébként én meg Debrecennel dolgoztam míg dolgoztam... :) szerettem őket.
Ja és elmesélnéd hogy milyen vitával indult a májusi, utána is nézhetnék, de... :)

Amúgy közlöm csajok hogy a júliusi topicosok lassan leköröznek minket az írással...

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri,
doki után gyere beszámolni. nem lesz ott semmi baj :wink:
vicces, hogy velem álmodtál :lol: :D
ahogy olvasom, nektek is van egy kiscsillagotok. ari lehetett :)

Rozsa,
elég komoly ára van ennek a vizsgálatnak szerintem... :x
köszi a drukkot, ha minden jól megy, egy magántanár ott fog ülni mellettem, de csss.. :oops:
Vendég

Konkri, ahogy sejtetted en most is itt vagyok, csak hat pont ez az, hogy en mindig es nem akartam az agyatokra menni :) De ha nem banjatok fel fellenditem az eletet itt mikor pangas van :) Nalam ugye egyelore egy nagy gyereke van es delelott suliban, en meg ugyis itt vagyok a konyhaban (szoval az amitogep is) ez a lakas legmelegebb helye :D Es a kommunikacios kozpontom, a macskaim meg nem beszelgetnek, pedig problakozom veluk :)

Bibocska, remelm holnap jo hireket kapsz megint! :) Meg Konri te is ma az UHn. En holnap megyek a 12 hetesre es akkor tudom meg mikor szurnak majd hasba :) Intenziv idoszak, jon a karacsony, utan az eskuvo, utana a hasbaszuras :D
Huu en szivese meloznek TOn asszem, az pont az en habitusomnak (ha nem is a kepzettsegeimnek) megfelelo melo lenne.
Jahh, es ugye tegnap ota vagyok olthato korban :) Mostmar kivarom a holnapi UHt, akkor egeszen pontosan belovik ugfye a terhesseg korat es utana irany a telefon es jelentkezem be a szurasra. Aztan, hogy mikor hivnak be az majd elvalik.

Rozsa: az ido itt most? Hat verofenyes napsutes, kicsi barikak az egen. de itteni mertekkel riadokeszultsegben az orszag (ezt talan irtam is tegnap :D) mert iszonyu hideg van... de mondom, itteni mertekkel :) Hajnlaban lehet volt minusz 1-2-3 is :D Nappal meg mara 'csak' 10 fokot josoltak, mondjuk tobb mint a tegnapi 8, de itt ilyenkor mindenki errol beszel es irtora fazik es szenved es azt hiszik itt a vilag vegenek kozeledte :) Hat ha nem lenne meg ket honapja a futesunk akkor esores en is fagyasra allnek, mint eddig minden evben mindig, speciel a 12 fokos lakas nekem megszokhatatlannak bizonyult (hogy miert nem voltam folyamatosan marha beteg maig sem ertem :D lehet, hogy a melyfagyasztas jol konzerval? :D)

Nahh szoval en holnap delelott megyek UHra, ugyhogy kivetelesen holnap delelott tenyleg nem leszek a gepnel, de gondolom nem tart sokaig.
Most meg foztem egy ujab es nagyobb fazek borsolevest, mert nagyon jo lett a vasarnapi es varakozasommal ellenben a paromnak is bejott (a gyerekemet a korhazban anno tuti beoltottak borso ellen, mert a szajaba sem veszi) ugyhogy most megint lehet dozsolni. No meg diot pucolok - milyen ugyes vagyok, rajottem hol kell racsapni ugy, hogy konnyen es relative egyben jojjon ki a bele - meg neki kene esni a bejgli toltelekenek is. Meg a mezesnek, mega ... meg a... es tiszta eges (marmint portugal szemmel, engem nem izgat) karacsonyfa meg mindig sehol, de hogy legyen ahoz takaritanom meg vasalnom kene ott... es jahajjj. Ugyhogy ilyenkor varni szoktam, hogy tortenjen valami :D
Fuhh ma delutan meg uszasra is viszem a nomet...

eeeees kozben Akost hallgatok :)
Na hat hirtelen ennyi :)

Rozsa, hasonlit a lanyaink neve, bar enyem nem Lili siman (bar ott a suliban ugy hovja mindenki de en sosem) hanem Lilianna :)

luna6

[quote="konkri"]
írta:
konkriAmúgy meg sokszor fejbe tudnám rugni azt aki mondja a gyereknek, hogy itt van de ne a falat kalapáld vagy írd össze, mert akkor rittig azt csinálja :) inkább nem mondok semmi tiltást...
Amúgy közlöm csajok hogy a júliusi topicosok lassan leköröznek minket az írással...

Akartam is mar jelezni, hogy beza, az utanunk jovok termekenyebbek :D De rajtam nem fog mulini a dolog, csak nem akarok en itten tultengeni :D

Konkri, nekem genhibasak a gyerekeim :D A nagyobbikom az olyan odateszem ottmarad gyerek volt :) De szo szerint. Ha ult a polyazon akkor ult, es eszebe nem volt lemaszni, lekepeszteni, fejest ugrani. Soxor vigyaztam a baratnom napra egyidos lanyara, a ket csajra egyutt es mindig elfelejtettem, hogy nem az a normalis amilyen az enyim, mert a masik iscsaj persze fordult ki a pelenkabol fejjel a foldnek hogy szabaduljon :) Az enyim soha eleteben nem probalt meg kimaszni a racsos agybol sem, a baratnom lanya amint labra tudott allni es megerosodott a karja azonnal megkiserlete es relative hamar sikerult is neki :) Ugy maszott fel a kanapera mint a csik, az enyim meg mar jart de allt a kanapenal es nezett, illetve a baratnose taszigalta felfele a peluscsomagnal fogva :D Szoval egy abszolut tekibeka gyerek volt... de hat mint mondtam, a latinok nem temperamentumosak hanem lassuak es raerosek, nos a nagyobbikom pont ilyen volt mindig :D
A kicsi egy fokkal elevenebb (o ugye nem latin, bar o meg itt szocializalodik) de pl falra rajzolas meg konyvbe sosem jutott eszebe. Egyszeruen nem csinalt nekem szinte soha semmi ilyen hajmeresztot. Tartok tole, hgy harmadjara majd megtanulom a magyarok istenet, mert kizart, hogy az embernek harmadszor is ilyen makja legyen :D:D

luna6

szia rózsa nem vagy indiszkrét és szivesen válaszolok nem titok.
nem lakunk messze debrecentől én hajdúböszörményben lakom.
a klinikán fogok szülni a dokim pedig frof. Hernádi Zoltán.
vagyis addig a dokim amíg nem fektet be mert ha sajna be kell feküdnöm a korházba akkor már nem ő lesz mert sok páciense van nem csak kismamák hanem ő onkológus is...
még egyszer voltam nála majd most a héten megyek hozzá ismét ha már meglesznek az új eredményeim és ő ennek függvényében dönt a további sorsomról...nos egyenlőre nagyon remélem hogy még itthon élvezhetem a várandósságom :!: :?: :oops: :oops:
én is nagyon kedvelem a lányokat mindig van miről beszélgetnünk...szeretem ezt a fórumot...
és te hova kihez jársz???
bibócska

Bibocska, miert kell befekudnod? Mintha eddig minden eredmenyed abszolut rendben lenne (alombikot tudom, de az eleg indok erre?) Vagy van valami egyeb betegseged amin atsiklottam es amiatt kell allando megfigyeles?

luna6

No, akkor gyarapítom az irományok táborát (míg a kicsim alszik).
Szóval a vita a májusiaknál az volt, hogy tavalyi kismama indította a topicot, szerintem felesleges vita volt....

TAHTI:Egészségügyben dolgozol te is?

Drukk megy az orvoslátogatáshoz a holnapi napra is!!!!

KONKRI:enyim gyerek egy angyal, nem csinál csak kevés rosszat, mindent megért és még hallgat rám.
A hiszti is eddig elkerült...., jól eszik, alszik, rengeteget fecseg, stb...ollan, mint az apukája.

LUNA6:Tetszik az időjárás, mehetek galambbal hozzátok, gondoltam kitelelek akkor.....

GEOOO: Nem hallottam semmit, nem láttam semmit, csak szurkolok!!!

BIBÓCSKA:Én is a klinikán tervezek szülni, Juhász Alpár Gábor az orvosom, mint Lilikével anno.
Miért kell befeküdnöd?
Annak idején én is üdültem bennt a terhespatológián 12 napot, meg szülés után is 10 napot a klinikán.
Most nem fogok, mert Lilikémet nem hagyom itt, csak szülni megyek be, ha Isten is megsegít...

No, mára ennyi, nem szaporítom feleslegesen a szót....még meguntok...

PUSZI MINDENKINEK, LEGYEN SZÉPSÉGES NAPOTOK!!!!!!

Kép
rozsa1979

fárasztó ez a kanapé cincálós csiszatolás, de végre látszik a kanapé valós színe :) most ide jöttem picit pihenni és végre látom Luna anyát! jaj, komoly mondom úgy hiányoztál!

Nanetto mi van veled? esküvőig nem jössz? ne feledd a babonákat- bár nekem a babona mentes esküm eddig jobbnak bizonyul, mint a babonás.

Tahti, szeretnék kérdezni, de ha gáz ne válaszolj. Neked Mr Kanada az első férjed? Írtál a szörnyűségedről és eszembe jutott, hogy Vele élted e át vagy másik volt? mert ha jól rémlik az első szülésed magyarországon volt.
Én nem vagyok az az elvágyódós fajta, ki is akadtam, mikor egyik nap azt mondta valaki a tv-be, hogy ma hazudik magyarországon az aki azt mondja, hogy itt akar maradni, de úgy elkezdett érdekelni, ahogy írtok Lunával! viszont tuti azon idegesíteném magam, hogy miért nem tudják mindenhol ugyanazokat a jó dolgokat alkalmazni?!

Banyek Luna, itt volt az előbb a fejemben, hogy mit akartam írni váv :idea: :idea: :idea: megint eszembe jutott: szóval írtad, hogy te be tudtad tolni a gyereket a boltba a liffentyű alatt- na és ezt hogyan csinálod, hogy ne verje fejbe a gyereket és közben te haladj befele a pörgőn? mert ugye liffentyű kb 4 vagy 5 lóg, kezem kettő, még lábbal tolom akkor is 3at meg kéne fognom, hogy ne kapjon egy orrost vagy tarkóst a gyerek... és hát igen, enyém babakocsi nem fér be ott, max ha elsőkereket felemelem, de akkor megint csak 1 kezem marad, mert így lábbal nem tolhatom be... nem tom érteni e amit hablatyolok...

Igen Geo, álmomban barátnők voltunk vagy mi :)
Amúgy azt akarom mondani, hogy ha nem lesz meg a kredited, akkor nem írhatsz kérelmet a rektornak vagy dékánnak? bár lehet hogy nálatok ha te kiesel az áf. helyről ugrik a helyedre valaki, de ha nem akkor lehet hogy bent maradhatnál mégis, mert tehet kedvezményt az iskola sőt van hogy tesz is, ha kell neki állambácsi fejpénze... mert hiába is magas a tandíj a ktg-en azért elmondom nektek, hogy az állam sokkal többet fizet egy főre, mint egy ktg-s hallgató tandíja... szóval még lehet erre is reményed!

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

BIBÓCSKA: Engem is érdekel, hogy miért kell befeküdnöd? Biztosan jók lesznek az eredmények, és akkor megúszod ezt a kórházasdit.

KONKRI: Mennek a drukkok az uh-hoz! Nem lesz semmi baj!!!

A zöldborsó ma nálam is szerepet kapott. Csak nem leves, hanem zöldborsós csirkemell formájában. Olyan jó, hogy mindig hozzátok itt a jó ötleteket a főzéshez. Néha nagyon gyorsan ki tudom találni, hogy mit főzzek, de valamikor órákat gondolkodom rajta, és akkor sincs semmi jó ötletem. Ha a páromat kérdezem, ő azt mondja neki mindegy. Mondhatom nagy segítség az ötletadásban. A lányom is a tojáson és a spenóton kívül mindent megeszik. Nála inkább a mennyiséggel van gond. Csipeget mint egy kismadár.
Alig várom már, hogy az ünnepekre hazamenjünk néhány napra. Azért így fél év után már hiányoznak az otthoniak. Remélem az időjárás nem fog annyira közbeszólni, hogy ne tudjunk elindulni. Bár az autópályákat azért le szokták takarítani.

LUNA: Ákos :?: :?: :?: A kedvenc előadóm. Még annak idején a Bonanzával kezdődött a rajongás. Jujjj, de régen is volt az.
Nekem is van ám speciális, saját tapasztalat alapján kifejlesztett dió pucolási technikám. Tavaly sokat dolgoztam rajta, mire kialakult.

Nálunk az éjszaka hullott egy kevés hó. Délelőtt, mikor leszaladtunk a boltba, akkor szállingózott egy picit, de nem jelentős. Azt mondták a tévében lesz ez még több is holnap. Hááát kíváncsi vagyok rá. Mondjuk kedvem lenne egy nagyot hancúrozni a lányommal a frissen hullott hóban.
Vendég

Nahh kipucoltam az osszes diot, tutikeves lesz, de mostmar nem veszek hejasat hiaba dragabb pucolva, eleg volt :)

Konkri, hat azok a liffentyuk felfele es befele mennek ha ratolom a kocsit, szal ha van a kocsidnak (enyimnek volt) mi a feneje... esoize..nem az mas (elfelejtettemmagyarul :D) az amit a feje fole lehet huzni meg hatrahajtani... kupolaja vagy milye naaa :D szoval bakam az eleve magasabban volt mint a gyerek feje es feltolta ezeket az izeket, kinyitod a kupolat es az a bizgera nem er a gyerek fejehez :) Ugyhogy egy kezzel toltam a kocsit ott at (vagy ket kezzel elobb a kocsot teljesen at, es en utana mentem csak at) es mellette haladtam a forgoban. Na de esernyokocsival ha belegondolok ez valobannem mukodik, de nekem minden kocsimnak volt ilyen kupolaja es ezzel ez emgoldhato volt, szal kizarolag mindig ott toltam be kocsistul a gyereket (ensem hagytam kinn soha, ez a verzio kicsukva) kiveve ha a biztonsagior kinyitotta nekem az egeszet. Mert a legtobb helyen ezek nem fixek ezek a forgos izek es mint egy csapoajto ki lehet oket nyitni, de ezt csak azota tudom, hogy lattam amikor csinaltak :)

luna6

Rózsa: engem is befektettek előbb, mert a főorvos volt a dokim, de örültem is neki, mert az első fájástól 4,5 óra volt mire a kezemben tarthattam... hiányozna Marcu nagyon, de ha kell és mondja a dokim akkor szívesen befekszem egy-két nappal előbb megint, mert ha ketteske is ilyen gyors lesz, már pedig annak kell lenni, mert én azt mondom, akkor muszáj, mert mire ráeszmélek, összeszedem magam, megfürdök, apát előkerítem, Marcut lepasszolom, félóra az út... hát lehet hogy ki is esik a gyerek... Marcellal jó hogy bent voltam, mert éjjel volt és apa éjszakás volt, fáj-fájt de csak azért mentem át a szülőszobára, mert tudtam, hogy az én szülésznőm az éjszakás... gondoltam nézze meg ha ráér ez biztos csak jósló fájás, hát gyakoroljunk :) na jó gyakorlat volt :) szupi!

Kép
Kép
Kép
konkri

No, megint itten vagyok.
Lilike kialussza a macit a barlangból.
Engem annak idején köldökzsinór elégtelenség miatt fektettek be, 12 órát vajúdtam? (aludtam) a szülőszobán, és csaszi lett a vége.
Kiderült, hogy 19 cm volt a köldökzsinór, esélyem nem volt a hüvelyi szülésre.
KONKRI:
Jó hamar kibújt neked a kicsi fiú az albérletből...
De csak a végén kell befeküdnöd?

Kép
rozsa1979

Heni, Bonanza is nagyon oke :) En is azota tartok ki mellette, de nem a zene volt nalam az elso motivacio :? :lol: Akos occsevel egyutt jartam az elso fosulimra es nagy haversagban voltunk, hagy meg egy olyan lokott figurat, de jo fej volt :) Es hat o emlegette, meg voltunk naluk es akkor ott a batyo keszult is eppen valami koncertre es akkor lettem kivancsi, hogy na megis mi ez :D ha aszondjak zenesz meg egyuttes hat legalabb tudjam ki fia borja :) Ugymaradtam kedvelonek :D

Fizesre otlet, hat a diopucolas adta a kovetkezo otletemet, dios tesztat kene ennem :D Ezzel csak az a baj, hogy ugye cukor es teszta is van benne. ammi nekem a dietamba haaat nehezen fer (de mondjuk a borso es a feherlisztes galuska sem az idealis) es akkor az elmeleti bejglimrol nem is fgondolkodtam meg el, ugyhogy lehet lesz itt nekem meg diosteszta :)
Es hatarozottan ennek egy jo kis rakottkrumplit is :) Na es most ellibegek a gyerekert a suliba :) (igazan feltalalhatnak mar a napkozit)

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?