Sziasztok!
Márti, mindjárt itt a te időd
Nekünk vasárnap lesz a keresztelő. Iszonyú jó fej pap bácsink van, nagyon segítőkész és rugalmas.
Két éve Milut szerettük volna megkereszteltetni, és emlékszem 8 templomot hívtam fel, de mindenhol elutasítottak
Olyan lehetetlen feltételek vannak, hogy nem is értem mit képzelnek
- nekünk egyházi esküvő (itt azonnal be is dőltünk, mert akkor még nem voltunk összeházasodva)
- és a keresztszülők megkeresztelve, elsőáldozva, bérmálva, egyházi házasságban...
- és 18 év felett
- és majd ha fél évig látnak minket a vasárnapi szentmisén
- és felkészítőre is kéne járni
...
Már majdnem letettem róla, amikor eljutottam ehhez a plébánoshoz, aki azzal kezdte, hogy mindent meg tud oldani
Fenti pontok mindegyikét sikerült megsértenünk
Olyan helyes volt, hogy a férjem megkérdezte tőle a beszélgetés végén, hogy ha már úgy is jövünk keresztelőre, nem adna -e össze minket. Még ekkor sem hervadt le a mosoly a szájáról.
Hétfőn felhívtam, hogy vinnénk a kisebbik fiút is hozzá. Már előre paráztam az időponttól, mert ha valami januári dátumot ad meg, soha össze nem egyeztetek a keresztszülőkkel. Azt mondta, a vasárnap délelőtt szabad, beírjon? Jah, hogy azóta kiköltöztünk Pomázra? Akkor be sem kell mennünk egyeztetni, majd előkeresi a házasságlevélből az adatokat.
Most keresztelőruhát próbálok szerezni... csütörtökön leadom Milut a bölcsibe, és elrohanok Balival valami boltba.
Viszont mi is spórolásban vagyunk, így ugrott az éttermi ebéd 25 főre?... izé
), csak valami svédasztalos állva-evős összejövetelt tartunk.
A menü: juhtúrós gombafejek, fasírtgolyók, bacon-ös máj, majonézes sali... nincs még valami jó ötletetek????
Egyéb hírek: Balázst január 25-ére kiírták műtétre
Az egyik veséje rosszabbul működik, a vese kivezetésénél van valami szűkület. Ezt kell megszüntetni. 1 hét kórház, altatásos műtét. Próbálom nem szarrá aggódni magam, jó lenne már túllenni rajta!