Macs...köszi az infot...majd elmondom anyuéknak is...
Nos a papámmal az a helyzet, hogy 21 éve meghalt. Anyuék külön laktak mindigis a nagyiméktól, viszont a hugáék ott laknak a nagymamámmal. Anyu az apai részt sose kapta meg, ezért írtam a 21 évet, mert azóta tolódik...
Most el akarják adni a házat, azt mondták, lehet, h kifizetik anyu eddigi jogos örökségét, és továbbra is együtt laknának nagyimék anyu hugáékkal egy új házban, de a nagyim minden vagyonáról lemond, és anyu hugáékra iratja, és csak haszonélvező maradna, így anyu innentől a maradék 75%-ból lenne kizárva...és szerintük ez teljesen természetes dolog...
Anyuék világ életükbe hitelekből és saját erejükből költöztek tovább/nagyobb lakásba, a nagynénémék meg gyakorlatilag semmire nem költöttek nagyon, csak magukra (merthogy még ott lakik velük a dédimamám is, meghalt papám anyukája) úgyhogy ott lakik 4 kereső ember, és két gyerek...
Más, normál esetben lehet ezen nem akadna ki, de anyut nagyon megviseli, hogy ennyire semmibe veszik őt...nem tartja ő a markát nagyon, eddig se tartotta, de hogy így a szemébe mondják, hogy akkor neki semmi a későbbiekben...
Ehez még eg külön sztori, hogy anyukám nagyon beteg, Hepatitis C-je van + mellé egy autoimmun hepatitis is van neki, hol kemot-t, hol szteroidkezelést kap...és a családja annyit nem kérdez tőle soha, hogy éle-e vagy nem...és nagyon rosszul esik ez is anyunak...most éppen attól kell elájulni, hogy a nagynéném negyvenakárhány évesen érettségire készül, az hogy anyum szinte haldoklik, tök lényegtelen nekik...szóval ezért ilyen fura ez a helyzet, és ezért érzi még rosszabbul magát anyu ebben az egész helyzetben...
Tényleg bocsi...nem akartam itt ezzel zavarogni...de legalább így is kaptam már tanácsot...
meg nagyon nem tudom kinek elmondani...anyu így is haragszik rám, meg apura, mert egyből azt mondtuk neki, hogy örüljünk, ha a jogosan eddig járó részt megkapja (ismerjük őket)...de anyu persze kiborult, és még ez miatt is csak aggódik...
Na, tényleg nem kesergek itt tovább...