Új privát üzeneted érkezett!

Hát ma rámnéztek és azt mondták kedvesen jó nagy baba lesz, ugye? Hát mondom nem tudom de még 6 hetem van hátra.... :roll:

Kép

Kép
dcili81

Verőfényes kirándulóst!
Én uram dógoz 150 km-re, úgyhogy ez nekem kimarad.

Berni!
[quote]K írta:özben megálltunk Balatonlellén sütizni,

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, akkor ott mentetek el a házunk előtt. (a körforgalom után 100 m balra)
A fonyódi kilátónál a fotón látszanak a sütok a hasadban!

Cili! Te nóóóórmááális? :wink: Ennyit egy lakodalomra nem főzök :wink:
Méhszáj nyílás: nem, csak amikor már nagyon! Lásd pl. Andy, neki gőze nem volt addig, míg először meg nem vizsgálták. ...és még többen mások.

[quote]R írta:emélem a mi babáink "normális" súllyal fognak kibújni....

...köztünk mindennek vége! :twisted: Én 4600-zal születtem. Oszt milyen kis szép vagyok! :wink:

Kép
zölddisznó

irtam par hete, hogy egy ismerosunk terhes. kiderult, hogy a baba ket hettel kisebb, mint gondoltak, es elkezdett verezni is. volt uh-n. minden ok, ugy tunik. de mar fu, fa bokornak eldicsekedtek vele. en korainak tartom, meg annyi minden lehet. nagyon remelem, hogy megmarad a bebi.

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok!

Cili! Nem rémisztgetni akarlak és bizos van példa az ellenkezőjére is, de 2 éve én is így indultam neki a karácsonynak, aztán teljesen más lett. Szerintem soha nem voltam annyira magam alatt, mint akkor. Én mindenkire haragudtam magam körül, aki tudta milyen nehéz lesz és mégsem szólt, hogy felkészüljek rá. A gyerek születéséig a férjemmel együtt rózsaszín ködben úsztunk, tevezgettük, hogy játszunk vele, öltöztetjük, stb. Van hogy kicsit az élet átírja ezeket.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

[quote]C írta:ili! Nem rémisztgetni akarlak és bizos van példa az ellenkezőjére is, de 2 éve én is így indultam neki a karácsonynak, aztán teljesen más lett

Ezt mire érted? Mi miatt nem lett a végén rózsaszín?

Musi! Szurkolunk ismerősödnek! Hány hetes?

Kép
zölddisznó

Na Zöldi azért ne legyen örihari... én spec 2500-tel jöttem e világra, de aztán simán bepótoltam, most már küzdök, hogy lemenjen....

A főzést pedig nem egy napon akarom, ma már csak a krumplit rakoma sütőbe, legközelebb vasárnap főzök... hiába jó étvégya van az uramnak... most épp a házat szedi szét... :shock:

A méhszájam megnyugodott, már várom a keddet és a nődokit, hogy mit mond!

Enikő azért bízom benn, hogy sikerül majd megbírkózni a feladattal. Ja és ha kihúzzuk dec 6-ig, akkor nem valószínű, hogy engedek bárkit is januárig a baba közelébe... ez a pár hét legyen a mienk, addig ő is hozzászokik a környezethez. Utána lehet látogatni!

Kép

Kép
dcili81

Cili: ezt én is igy tervezem, h legalább a hat hétben hagyjon mindenki békén, de ahogy ismerem a rokonokat, lesz aki két hét után már érkezik... :roll:

Kép
galzsuzsa

Zsuzsa ő majd vigyázz arra, hogy senki ne jöjjön be:
Kép

Én szerintem a telefont sem fogom felvenni...

Kép

Kép
dcili81

LÁnyok hetek óta most ettem először olyan jóízűen... de jól laktam

Kép

Kép
dcili81

Hát én ma tényleg pihenek… Fekszek, üldögélek, anyóssal beszélgetünk, kajálgatunk. Ma még nem vettem be MagneB6-ot és – lekopogom – most teljesen jól vagyok.

Cili! Kati!
Én azért olyat, hogy Zsófi ki akarna jönni még nem éreztem. Ő egyelőre jól elvan a gyomrom meg bordáim taposásával. Azért még maradjatok egyben!!! Ne tessék szülni!!!

Mush!
Aquanatal most nem volt 2 hétig, beteg volt az oktató, ma már lesz, de sajna nem tudok elmenni, mivel vidéken vagyunk. Hogy legközelebb megyek-e még, az attól függ, hogy hogy érzem magam. Doki bácsim engedélyezte. Te végig fogsz járni? Pl. ebből a szempontból sem lenne rossz tudnod a méhszájad állapotát…

Zöldi!
Kerestem is a házatokat, egy olyat, ahol most építkezés folyik, de nem nagyon láttam… Akkor jó közel fogtok lakni a cukrászdához. Ez eléggé fontos szempont! És igen a képviselőfánktól ilyen rohadt nagy a hasam. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Zöldi!

Hogy miért nem lett rózsaszín? Valószínű a sok aggodalom, fájdalom, rémisztgetés, stb. A korházba, amin keresztülmentünk, aztán mikor jöttünk volna haza a gyerekorvos bekavart, hogy a gyerekem éhezik és nem engedett haza, erőltették a tápszert, amit a gyerek nem is akart megenni.
A mellem bedurrant, vérzett, nem szoptathattam és mivel vacak szelepet adtak a mellszívóval nem tudtam fejni, csillagokat láttam és amikor a korházba visszamentem, hogy segítsenek (ott vettem a mellszívót), hallottam, ahogy mondják, hogy mit képzelek, hogy karácsony előtt zaklatom őket (épp karácsonyi partit tartottak), a sebem fájt alig bírtam mozogni. A gyerekem hasfájos volt, szegény egész nap ölben volt, stb, stb, stb. Azt gondolom ezek mind közrejátszottak.
Ez persze nem mindenkinek van így, olyan is van, akinek minden heppy, főleg ha van segítsége az elején, de sajnos nagyon sok kismama van padlón az elején. Csak azt fontos tudni, hogy van ilyen, és hogy ez elmúlik és akkor megint minden rendben lesz.

Cili! Biztos vagyok bene, hogy megbírkozól! Tényleg nem tudom jól tettem-e, hogy ezeket leírom...........
Nekem annó jól jött volna, ha valaki korábban beszél ezekről is és nem csak az örömről és boldogságról, ami minden könyvből és fotóból árad felénk.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

zoldi. most 5 hetes. 2 hete, amikor elmondtak nekunk, akkor hitte a lanyzo annyinak. de az uh-n mondtak, hogy csak most 5 hetes. mi nem mertuk nagydobra verni a 12-es uh-ig. elmondtuk a szuleinknek a 7. hetben, amikor lattuk a szivhangot (nekem volt 2 uh-m koran, mert azt hittek, hogy mehen kivuli a bebi), de nem az osszes ismerosunknek. en nagyon szoritok nekik. o lesz majd az egyik jatszo pajtink itt. :lol: koszi a drukkot toleted is!

kerdes: fenykepezogepet szeretnek venni. van 3-4 a listamon, de nem tudok donteni. van itt esetleg olyan valaki, akinek az apaja vagy o maga nagyon otthon van ebben a temaban es tudna esteleg tanacsot adni?

KépKép
KépKép
mush589

cili. zabalnivalo a kutyatok.
szerintem hozzank mar par nap mulva jonnek majd a rokonok. :?
anyos/apos meg mar par ora mulva. :lol: tony epp tegnap kerdezte, hogy szoljunk nekik, amikor bemegyunk a korhazba. megegyeztunk, hogy majd csak akkor szolunk, ha megvan a bebi.

KépKép
KépKép
mush589

berni. ma nem mentem, mert hideg van, es nem volt kedvem. :oops: lusta vagyok...
meg nem tudom, hogy jarok-e vegig. en nem fogom tudni, hogy minden oke-e arra lefele vagy sem, szoval ez nem befolyasolja, csak a lustasag meg az idojaras... :roll:

KépKép
KépKép
mush589

Enikő jó, hogy ezeket leírtad, nincs semmi baj vele. Persze az is benne van a pakliban, hogy nekem sem megy majd minden fényesen az elején... remélem neked a második babánál könnyebb lesz!

Na ennyit a pihenésről... a párom a tetőt bontja, mást se hallok, csak szívem hoznál enni, vagy szívem hoznál egy kávét? Meg nagyon fáj a fejem, adsz valamit? :roll: pasik...

Kép

Kép
dcili81

Hazaértünk, megvan a pelenkázónk, igaz, még darabjaiban :D
Hát, a nap kirándulós részéből annyi lett, hogy körbesétáltunk a BauHaus kültéri részén lécért a kiságy aljához :lol:

Nekem is egyre többet jut eszembe a szülés meg ami utána lesz, és most én is úgy gondolom, hogy nagyon szép karácsonyunk lesz (hacsak nem késik Kristóf - mondjuk akkor is az lesz, csak a kórházban, bár az ötletért annyira nem vagyok oda). Így, hogy első baba, elég nehéz elképzelni, milyen is lesz, és szerintem én is túl pozitívan állok a dolgokhoz, de nagyon remélem, hogy hamar belejövök a dolgokba, és nem lesz gáz. Én mondjuk most nagyon úgy vagyok, hogy nem szeretném, ha bármelyik nagyi ideköltözne az elején, ezt már apának is mondtam, de ha nagyon nem megy máshogy, akkor úgysem lesz más választás...

Kép

Kép
gabilany79

Gaby én is pont így érzem. Az anyósék itt laknak mellettünk, de ők már nem fognak babázni, anyámék kilőve. De hát van apja anyja ennek a gyereknek majd ők vigyáznak rá!!!!

Remélem Kristóf nem késik, időben jön nem lesz semmi gond és akkor pont hazaértek karácsonyra!

Kép

Kép
dcili81

A szoptatáshoz, akinek első baba mindenképp kérjetek segítséget és ne hagyjátok lerázni magatokat, mert ha azzal nincs probléma az már fél siker. Segítség nélkül nagyon kevés anyukának sikerül jól mellre tenni a babát, és a rossz mellretevés következménye a mell sérülése, gyulladása, stb. Szóval ne hagyjátok magatokat.
És legalább az első két hétbe ne tervezzetek főzicskézni, ha nem akartok senkit hogy odamenjen, akkor is segíthetnek (akinek tudnak) azzal, hogy főznek és apa hazaviszi, vagy valahonnan rendeltek.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő nálunk vagy ez lesz, vagy a párom megfőz (mert tud jól főzni).

Bízom benne, hogy a kórház, ahol szülök lesz olyan segítőkész, hogy megmutat mindent, amit egy totál kezdő anyának mutatni kell....

Istenem de csuklik ez a baba.... :lol:

Kép

Kép
dcili81

sajna itt nem lehet semmi jo hazikosztot rendelni, igy asszem a baratnom anyukajat fogom megkerni, hogy fozzon nekem, aztan Tony meg majd mehet erte szepen minden nap.:)

KépKép
KépKép
mush589

Cili: a próféta szóljon belőled (pláne, hogy dec. 26-tól szabin van a dokim)...

Na, megyek salit csinálni apa süllőjéhez :D :wink:

Kép

Kép
gabilany79

na megyek tentezek egyet.

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok!

zsiráf!
Nem kell lemondanod a kávéról, igyad tej helyett tejszínnel. Az nem bántja a cukrot,mert zsíros, és lassan felszívódó szénhidrát! :wink:
Ezeke szerint a te cukrodat csak a doki ellenörzi néha? :roll:

Csaki!
Nekem is általában napközben jó a cukrom, az éhgyomri szokott kicsit ingadozni a határérték alatt/ felett. Itt éhgyomorra 5 mmol/l alatt kell lenni (találtam egy átváltós táblázatotot a neten), kaja után egy órával meg 7,7 alatt.
En naponta hatszor ellenörzöm a cukrot, de valahogy kell is a kontroll,mert csak így tudom,hogy tényleg jól csinálom, vagy pl egy -egy kaja után minden oké. Mérem kaja elött és után is, de ha csak reggel mérném, bizonytalan lennék,hogy egész nap mi újság a cukrommal! :oops: :?
susy75

Cili!
Haláli egy kutyus! :lol:

Gabi!
Inkább legyünk pozitívak, mint,hogy már most rettegjünk attól mi vár ránk.. 8) En is pozitív vagyok, remélem mindenkinek szép karácsonya lesz!!!!!! :P
susy75

Na megyek dőlök egy kört...

Kép

Kép
dcili81

[quote] írta:s szerintem én is túl pozitívan állok a dolgokhoz

Olyan nincs! És csak így szabad hozzáállni, ismertve a buktatókat és nehézségeket is.

Én folyamatosan dőlök - természetesen újabb kisruha készül közben :)[/quote]

Kép
zölddisznó

Enikő!
Én nem képzelem el túl rózsaszínen az első karinkat. Elég sok ismerős, barátnő kisgyerekes anyukával beszéltem, és már felvilágosítottak, hogy nagyon-nagyon kemény az első pár hónap... Persze ennél sokkal részletesebben adták elő... :-D

Mush!
Drukkolok barátnődéknek, de szerintem is túl korai világgá kürtölni.

Gabi!
Jót kirándultatok! :-D

Kép
Kép
lbernuska

feleberedtem. nem mondanam, hogy hu de jot aludtam, mert kozben vegig fureszeltek meg kalapaltak a fejem felett, de azert felalomban nyomtam idaig. az elejen meg beszelgettem a gyerkoccel. en mondtam valamit, o meg mocorgott. ezt jatszottuk kb 5 percig, aztan belaudtunk. :lol:

koszi.berni.

KépKép
KépKép
mush589

Én is pihentem, jól esett...

Nemsokára kész a csülök is, jól néz ki csak nem bírom megenni, túl nehéz nekem.

Nézem a Még zöldebb a szomszéd nője, nagyon jó....

Hajrá Zöldi a kisruhával! Vagy már szóba se állsz velem?

És igen és is nagyon pozitívan állok a dolgokhoz... csak így tudom túlélni a hétköznapokat, meg sok minden mást is!

Kép

Kép
dcili81

Cili! Már nem. :wink:

Kép
zölddisznó

Akkor jól van akkor...

Kati! Csak neked egy kis hazai íz....

A többienek is jó étvágyat hozzá:

Kép

Kép

Kép
dcili81

Gagyi! :wink:

Kép
zölddisznó

Sziasztok,most készülök sütőtököt sütni.Dután aludtunk mindannyian egy jó nagyot!
Cili az az almás sütőtök érdekelne mi az!

megmutizom milyen már a kutyusunk és aki lemaradt róla eddig ilyen a mi Íriszkénk babakocsija: Kép Kép Kép

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Én is csicsiztem kicsit, most megyek, és befejezem a komódot.

Enikő: szerencsére a kórházban nagyon pozitívan állnak a szoptatáshoz és az ehhez tartozó dolgokhoz a csecsemős nővérek. Ők is ezt mondták múltkor tanfolyáson, de ami a fontosabb, hogy barátnőktől/ismerősöktől, akik mostanában ott szültek, ugyanezt hallom (egyiküknek ez volt a fő pozitívum egy másik kórházzal szemben, ahol le se sz*rták, hogy császár után nem indult meg magától a teje (pedig volt neki), és ettől begyulladtak a mellei, itt amíg ott volt, minden nap masszírozták, és mindent megmutattak, amit kért). A másik, hogy nálunk is jól főz a párom, sőt a takarításnak már most ő csinálja az ororszlánrészét (és vasal is :oops: :) ), a nagyik meg kettőnkre is úgy főznek, ha megyünk, mintha egy éhező etióp falut rejtegetnénk otthon :D

Sarmi: gyönyörű a kutyus (imádom a rotikat), és a kocsi is szuper :)

Cili: ha erre bármit mondanék, valszleg kevés lenne. Pont annyi krumpli van hozzá, ahogy én szeretem :lol: és hát, a husi is...

Kép

Kép
gabilany79

Cili! Ez a csülök nagyon jól néz ki! Tedd be légyszi a receptes topikba.

Sarmi! Jó a babakocsi! Mennyiért vettétek?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Gabilány! Melyik korházban szülsz?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Bocika:
ma megcsináltam a nemlehet abbahagyni pipit, hát tényleg nem lehet abbahagyni....A fiuk is rájárnak rendesen.... :lol: Hivogat a konyhába.... :lol: Nyamiiiiiii :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Sarmon azt akartam írni, hogy fordított almást sütök. A sütötököt nem szeretem, bocsi...

Érdekes ha leülök rögtön elkezd mocorogni, nem is kicsit, amnt felkelek és mozgásba jöbök abbahagyja... kis mocsok....

Kép

Kép
dcili81

Sarmi:
tetszik a babakocsi :lol:
A kutyuli meg ennivaló az okos szemeivel...
Gyerekek szeretik?
az enyémek folyton esznek meg, hogy kell nekik kutya, de hát panelba csak kinoznánk szegényt.... :cry: Majd, ha sikerül kertesházba költözni....

Kép
Kép
Kép
f.marti

Enikő bent van!

Sarmon tényleg nagyon klassz a kocsi.

Kép

Kép
dcili81

Suzy, nem is nézi már senki a cukromat, a dokihoy legközelebb 4 hét mulva kell menni, azt mondta tartsam a 15oes diétát (ezt mondta a másik dokim is).

Ma elmentem rendes UHUra és azért megmérettem meg minden.
Flowmetria ok, lepény tökéletes, kb 24oo grammra mérték, de ezzel szkeptikus vagyok mert ma a lábszárcsontot kisebbnek mérték mint 5 napja ugyanott valaki más :shock:
Szoval ezek csak kb értékek. Atlagosan 1,5-2 héttel nagyobb a koránál.
Azt mondta a néni az UHUban, hogy a 7,1 az nem is sok, és ő is kevesellte a 15o grammot.

Utána ebédelni voltunk, ettem krumplit natur husit, a tészta és a desszert kimaradt.

Egyébként az étgyomros cukrom korábban mindig jo volt, kb 5,5 körül.

Mennyinek kell lenni normalisan egy rendes kaja után egy orával? Akkor szoktátok mérni? Vagy méritek az éhgyomrit is?

Cili, csülök istenien néz ki :D Nyami

Kép
Kép
zsiraf8

Enikő: Kistarcsán.

Nagyjából összeállt a babaszoba bútor része, még egy polc hiányzik a pelenkázó fölé, meg a textilek, meg a képek, forgó, stb...
Na jó, egy csomó minden :oops: :)

Kép

És íme a komód:

ilyen volt:
Kép

ilyen lett (még nincs teljesen kész, a fiókokra akarok majd tenni színes kis fafigurákat, betűket, hogy kicsit vidámabb legyen)
Kép
(erről lehet, hogy egy nappali fénynél készült kép majd jobban mutatja a színeket)

Kép

Kép
gabilany79

Vagyok skacok :) Jelentem, a helyzet tökéletes :))))) Nem merem elkiabálni, de ma minden teljesen OK volt... annyira, hogy délután el is mentünk az Ikeába Lillát szabadon engedni a játszóházban... Mondjuk tipikus hétvége feeling volt, a játszórész tele túlbuzgó vasárnapi apukákkal akik elfoglalták a helyet a gyerekektől (bocsi ha valakit érint a dolog de nekem hányingerem van tőlük... és a férjem is döbbenten leste őket...). Csináltam képeket is, majd berakok egyet és akkor megértitek miért...

Gabilany: Nagyon ügyesek vagytok!!!! Szerintem tök jó lett a komód a kiságy is marhára tetszik!!! Kistarcsán meg jók a csecsemősök de nekik is a nyakukra kell ám járni mert maguktól nem szeretnek segíteni... de ha szólsz nekik akkor tényleg nagyon segítőkészek... (bár nálam volt, hogy 3 csecsemős 3 dolgot mondott a szoptatásról:))))))

Babázás első időszaka: Első gyereknél szerintem marha jó a helyzet... csak felejtse el az ember, hogy nappal ébren van éjjel meg alszik... Akkor kell aludni amikor a gyerek. Nálunk iszonyú sokszor volt, hogy ha hulla voltam Lillát a mellemre csaptam és lefeküdtem aludni... ő meg bealudt mellettem és így aludtunk együtt... plusz ha ő aludt akkor én is kidőltem. Semmi házimunka vagy hasonló. Ha kipihentem magam akkor csináltam valamit de az első a babázás volt. Mondjuk a kajálás az kritikus pont volt mert rühelltem főzni de valahogy csak túléltük:) Aztán néhány hónap múlva beállt az éjszaka-nappal, akkro már csak néha kellett ébredni éjjel és akkor is az lett, hogy Lilla átvándorolt a kiságyból a miénkbe és úgy aludtunk tovább mintha semmi se történt volna. Úgyhogy első gyereknél a kulcs az, hogy az embert semmi se érdekelje csak az, hogy ha van rá lehetőség akkor aludhasson... ettől a teje is több lesz stb. (Tápos babánál neccesebb a helyzet, őszintén leveszem a kalapom azok előtt akik tápoltatják a babájukat... mert szerintem kínszenvedés lehet a szoptatáshoz képest...)

Második babánál: Még nem tudom. Csak megoldja az ember valahogy... ha nagyon kileszek elhajtom a férjem egy játszóházba Lillával addig meg megpróbálok babával a mellemen aludni... Ha nem megy akkor meg keresek valami más stratégiát... Mindenki túlélte eddig különben nem lennének 3-4 gyerekesek :)))))))

Cukros téma: Én Lillánál naponta sokszor mértem, szerintem felfogtam a lényegét az egésznek és azt is, hogy reagál a szervezetem. Innentől kezdve nekem elég naponta 1 mérés, éhgyomrit nem nézek mert az mindig 5.5 alatt van tutira... Mondjuk amit engem összeszivattak Lillánál (kemény harcok voltak de én nyertem:)))) azok után nem csoda, ha tojok az orvosokra... ők nem nézik azt, hogy minden ember másképp működik, minden ember másképp reagál a diétára, más a belső órája stb. stb. csak azt nézik, hogy ez a nagy átlag akkor így kell csinálni. Plusz minden kismama hülye... (az egyik reklamációmra mondták is, hogy nem véletlenül nem foglalkoznak kismamáknál a GI-vel max. említés szintjén, mert a legtöbbnek már az is meghaladja az értelmi képességeit, hogy felfogja, hogyan kell kiszámolni és beosztani a napi CH mennyiséget... Hát ennyit az orvosokról... aztán megsértődnek ha az ember esetleg felveti, hogy miért baj az, ha én kihagyom a rizst az étrendemből mert az egyértelműen az egekbe viszi a cukrom... és helyette mondjuk hajdinát eszek... aztán a becsületesebbje beismeri, hogy azért, mert fogalma sincs mi az a hajdina, a rizst viszont ismeri...)

Zsiráf: Bocsi, most nem találom a dietetikus számát (majd még keresem) de ha rákeresel a neten hamar megtalálod, Kisa Juditnak hívják. A Sote1-en dolgozik de privátban "rendel" a kismamáknak. Talán 2e körül lehetett nála egy alkalom? (annyi általában elég és addig tart amíg meg nem beszéltetek mindent!!!).
Vendég

Csakegy: köszi, a kiságy még az enyém volt :) Igen, ezt is mondták, hogy zargatni kell a csecsemősöket, nem kell "szégyenlősködni". Hát, ha csak ezen múlik, nem fogok...

Kép

Kép
gabilany79

Zsiráf!
En kaptam mérökütyüt és azzal mérem naponta. Égyomorra is. Asszem tegnap írta Csaki, hogy evés után egy órával 7 körül kell lennie.
Pl én tudok normál tésztás kajákat enni, mert nem dobja meg szerencsére a cukromat. Ezért is jó, hogy mérek mert igy legalább van fogalmam arról,hogy mit ehetek meg. Hiába szénhidrát, valahogy nem bántja a cukromat. :roll: :roll:
susy75

Enikő 25 ezerért vettük a kocsit alig használtan,gyönyörű hibátlan állapotban van.

Gabilány jujj nagyon szuper lesz a babátok kis birodalma,csudajó lett a komód,bár szerintem eredetiben is nagyon frankó volt!

Márti igen szeretik a kutyusunkat nagyon a gyerekek,bár mikor ők kinnt vannak többnyire kennelbe van csukva,mert már eléggé erős és van hogy csak elszalad mellettük és Fellöki őket!Pedig csak a labdáért szalad!No meg a kutyagumit is potyogtatja szanaszét és nagyon utálom a cipő talpáról sikálni... :wink: Igen a kutyának azért nem árt ha van udvar ahol szaladgálhat,bár igy is sokat viszi Apa sétáltatni ki az erdőbe.De ez a séta szerintem apának is jóttesz nem csak a kutyának! :lol:

Csakeggyel értek egyet mikor meglett az első gyerekünk hónapokig csináltam én is hogy akkor aludtam mikor a baba.Aztán még nagyon sokáig a déli alvásoknál is le-le feküdtem én is a gyerekkel.Másodikkal meg ugye kicsit az elsővel is kellett foglalkozni,na az már egy kicsit fárasztóbb volt,főleg hogy csak két éves volt,épp beszélni kezdett,meg még stabilan járni se nagyon tudott.De apa kivette a részét elmentek sétálni,csavarogni mig én ledőltem egyet aludni.Most abban reménykedem azért lesz egy kicsit könnyebb mert a két nagy napközben oviban lesz,igy pihenek délelőtt és a délutánom a nagyoké.Na meg persze van egy apjuk is aki ugye sokmindenben be tud segiteni mert egész nap itthon van(állandó éjszakás).

Írisz lábai reggel óta a bordáim alatt nagyon kellemetlen,alig kapok levegőt.Oda befúrta és onnan el se mozditja!!! :shock:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

susy: a tésztás kaják nekem se dobják meg a cukrom ... Mondjuk ha jól sejtem te is durumbúzát eszel (kint szerintem nincs is más) és ez a titka a tésztaevésnek :) (mi Barillát és DM-es TK durumtésztát szoktunk venni... a spagetti GI-je a legjobb). Mondjuk mostanában marha sok pestos tésztát eszünk :)

Sarmon: beszélj a fejével, hogy legyen szíves ott hagyni a berendezést ahol találta :))))))

(én most épp sütőtököt eszek és tányért táncoltatok a hasamon :)) Itt röhögünk :))))))))))) Asszem ízlik neki :))))))
Vendég

Csaki!
Gözöm sincs, hogy durumtésztát eszek e vagy sem!
Elöször kipróbáltam spagettivel és okés volt, azóta ettem már túrós tésztát is, és azzal se volt gond. Ja és vettünk teljes kiörlésü spagettit is,de az nem ízlett! :oops:
susy75

Csaki, köszi a hozzászólást, éstök jó hogy ma már jobban vagy :D

Kis Juditot ismerem is, mert a SOTE II. Szülésfelkészitőn ő tartotta kb egy hónapja az étkezős részt.
Nagyon ari volt és közvetlen, megadta a privat mobilját, ha kérdésem van hivjam.. :D
Nem is tudommiért nem jutott eszembe eddig :shock:
Hétfőn felhivom, megprobalok megbeszélni vele egy időpontot..

Egyébként én nyitott lennék a GI figyelésére is, ha elmondják mi a lényeg.. de a terhesgondozoban is a kezembe nyomták a CH tábát, meg kaptam egy diétás receptes könyvet, a doki meg nem is mondta hogy ismételjünk..szoval amit lehet kihagyok, de nem éhezem...

Gabi, nagyon szép a komód ám :D

Kép
Kép
zsiraf8

Hát csajok most sem csalódtam bennetek,ismét rengeteget írtatok,nem győzök vissza olvasni,pedig megfogadtam h sűrűbben fogok közétek járni mert annyira tuti ez az oldal de vhogy soha nem érek az irományok végére,így sokszor csak olvaslak titeket,és írni nem igen tudok :( :( (ha hiszitek ha nem most is úgy írok vissza h előttem egy papír,arra leírtam kinek mit válaszolok,így könnyebb........durva mi?szőke vok)
Azért azt jó olvasni h nem csak én vagyok "öregasszonyos"...Még mikor idetaláltam erre az oldalra,akkor még mindenki azt írta h miylen jól van,most meg szinte mindegyikünk kínlódik vmivel :) :)

Na szóval reagálok egy két dologra
keményedések:nekem változó,hol vannak hol nincsenek,általában akkor vannak ha hanyatt fekszek és hirtelen akarok felkeni.

manna:a gyógyszertári csomagra gondolsz?amiben található pl:alkohol,kamilla,hintőpor,melllemosó,stb.?nálunk házidoki írja fel ezt.

zöldi:jó nagy pocak :D :D

súlybecslés:nekem még soha nem becsült dokim súlyt a babának,de lehet jobb is.

bocika:a Márton név nagyon szupi

ibernuska:köszi a sznapi jókívánságot,igen apa is csak röhögött az egészen(lehet én a terhesség miatt akadtam ki ennyire)

bkati:anyóson nem lehet nem idegeskedni,de +próbálok

eszterke,sarmon,trombi:nagyon tutik a járgányok :)

anita:gratula férjednek,nagyon sajnálom h szüleiddel ez van,sajna tanácsot nem tudok adni,de kitartás,lehet jobb lenne ha beszélnél velük

cili:jól megkívántam ezt a csülköt,a szüléssel tesék várni,jó sokat pihenni

pozitív hozzáállásos téma: nálunk második gyerek,de én nagyon tartok tőle h hogyan fogom bírni ezt az egészet,és a karácsony miatt félek a legjobban h nem leszünk itthon.A látogatókkal meg úgy vagyok h jobb ha minél előbb jönnek legalább utána pihi van...

egy kérdés:a testvér féltékenységgel ti hogy álltok/álltatok?hogy kell kezelni?elkerülni?sarmon neked tudom h a harmadik baba lesz, talán te jobban tudsz segíteni,de többiek segítségét is szívesen veszem :) nagyon félek tőle

gabilany:nagyon szupi a gyerekszoba,szeretnék én is ilyen kreatív lenni..... :) :)

Na megint jó sokat írtam és akkor még nem is írtam le h mi volt velünk a napokban,majd talán máskor.............mert akkor tuti h nagyon sok lesz belőlem :lol: :lol:

solya051020
Káld

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?