Új privát üzeneted érkezett!

Szia mindenki!

Röviden bejelentkezem.

Trombi, szép kocsi nagyon!

Hú ez a hazajövök vidékre tipikus esete, hogy mindjárt kidurranok.. :roll: Egész nap ettem itthon. Régi idők ízei meg ettem fincsi sült tököt is. :D Pihentem sokat. Este meg kiültem a hintaszékbe a teraszra.. És azt hiszem megyek még most is. :D Nagyon jó! Ráadásul jó idő is van itt. Ma volt 22 fok is pedig elvileg Pesten rossz idő volt.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Jajj lányok. érzem be fog gyulladni a jobb fülem olyan furán kong vagy mit csinál. és sajna nekem a bal a sok műtéttől süket és ha ez is bedugul a gyulladás miatt akkor megint totál süket leszek egy ideig és az nagyon caaar. Olyan lesz mint ha ti totáll jó erősen befognátok mindkét fületeket.

Lehet hétfőn már süketen megyek a talira :cry: :cry: :cry: :cry:

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok Lányok!

Én is bejelentkezem, vidéken vagyunk a férjem családjánál.

Nem tudom miért de Domi egész nap parádézik...ugrál...rugdos...pedig az elmúlt pár napban teljesen nyugodt volt.

Visszaolvastam ugyan, de nem láttam, hogy írtatok volna a baba egységcsomagról. Van már valakinek? Hol szerezte?

Mindenki pihenjen a hosszú hétvégén!!!!!!!!!!!!!!

manna
mannababoca

jo estet!

anita! hatalmas gratula a ferjednek! nagyon ugyi volt! :)

anita, gaby, szorsolya. az en anyukamnak is voltak hasonlo problemai. reszben ezert is jottem ide ki. amikor hazamentem 1-2 hetre akkor a baratnomnel laktam es csak 1x-2x latogattam meg. neki se kellett indok, hogy eppen miert. na de aztan (most mar vagy 3-4 eve) leesett neki a tantusz, hogy ezt nem lehet igy folytatni, es MAGATOL abbahagyta! nagyon buszke vagyok ra!

viszont eppen ezert erint nagyon erzekenyen Tony ivaszata, es ezert is kerdetelek titeket a mennyisegrol. nagy beszelgetes nem volt, de megemlitettem neki, hogy azert visszavehetne, mert most mar barmikor johet a gyerek. szombat ota meg nem ivott.
rajottem, ha van itthon Sprite, Cola stb, akkor azzal is elvan am. holnap megint megy bulizni a barataival. de vissza kell fognia magat, mert szombat reggel dolgozik. mondta, hogy menjek en is vele, de semmi kedvem. leulni nem lehet en meg mar nem tudok orakat acsorogni.

kati. szerencsere a zsaruk nem engem kerestek :wink:
itt sincs tobb vervetel a 28. het utan. sztreptot nem neznek es nst sincs.
en legkozelebb a 34. heten megyek, aztan 36, 38 majd 40 es 41. de akkor csak pisit nez, vernyomast mer, szivhangot hallgat es megmeri a pocakom a vedono.

ja es itt sincs csulok! :twisted: :twisted:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára mush589 2008.10.23 20:58-kor.

KépKép
KépKép
mush589

Olyan hülye érzésem van, mintha meg akarna jönni... és mintha a baba fejét totál a lábaim között érezném... tapasztalt valaki hasonlót?

Kép

Kép
dcili81

Anita nagyon ügyes férjed van! Gratula neki!

Kép

Kép
dcili81

cili. en meg nem. mikor mesz legkozelebb dokihoz?

itt mar megint szelvihar van. szornyu. reggel 3 fok volt, amikor melozni mentem. nalunk is megy a futes.

KépKép
KépKép
mush589

manna. mar akinek van hosszu hetvege! szerintem valakimar irta neked, hogy meg nem hallott errol a csomagrol.

eszterker, trombi. jok a jarganyok!

KépKép
KépKép
mush589

na azt hiszem megyek aludni! alig birom nyitvatartani a szemem vagy nezzek szuletett felesegeket. nem tudok donteni!

KépKép
KépKép
mush589

sziasztok:)

Ma szabadnapot kaptam, majdnem az egész napot átaludtam... de még mindig hulla vagyok. Plusz ugye a fülem búbjáig tele vagyok töltve gyógyszerekkel... de legalább élek :) (a férjem szülinapját kellett volna ma az anyósomnál ünnepelni - jó nagy csúszással... de én nem mentem mert semmi erőm nem volt ehhez a kötelező körhöz, a férjem meg rendes volt és úgy időzítette a napot, hogy már bevacsorázva hozta haza Lillát pont a fektetési idő előtt így elég könnyen ment a mai este... Kaját meg hoztak úgyhogy most mozdulni se tudok úgy tele vagyok :) Férjem meg még 5 napig végig itthon lesz úgyhogy talán ki tudom majd magam pihenni...)... éééés... már csak 2 antibiós nap és még nem készült ki a gyomrom :))))))

Zsiráf: mocskosul kevés neked az a 150 CH. Mocskosul kevés. Normális a dokid????? A diabetológián ha valaki "éhezni" kezd (ld. keton stb.) akkor inzulinra fogják... mert az azt jelenti, hogy ha csak adott CH mennyiség mellett jó a cukra (mert azért fogták ilyen szigorú diétára mert magasabb CH mellett lehetetlen volt kordában tartani a cukrot) akkor már gáz van és már inzulin kell... NEKED viszont nincs gond a cukroddal és egyértelműen éhezel 150 CH mellett... minden épeszű doki (HA tényleg diéta kell) akkor minimum! 180 CH-s diétát javasol ilyenkor és amellett RENDSZERESEN ellenőrzi a cukrot (NEM a terhelésest... sima reggeli utáni cukrot aminek vagy 60 perc után 7.0 alatt kell lennie vagy 90 perc után 6.8 alatt)... ha 180CH mellett még jó a cukor az azt jelenti, hogy annyi MINIMUM mehet... A babádnak is ártasz azzal ha éhezel.. kell a CH a fejlődéséhez... (ha dilemmázol vegyél egy cukormérőt... és mérd minden reggel...)
Vendég

A baba kezdőcsomag nem azt jelenti, hogy a gyerekorvos/védőnő ad az embernek egy maréknyi receptet amivel elvonul a gyógyszertárba? (fürdetőkrém, alkohol, sebhintőpor a köldökzsinórra, napraforgóolaj a bőrre). Ennyi kell összesen...
Vendég

Nem bírom otthagyni Huhg Grant-et! :oops:

Manna! Én megkérdeztem a tesómat, van-e ilyen kezdő csomag, de szerinte tuti nincs. Szerintem a Felicitas-osra gondoltt, aki neked ezt mondta. Abból lesz mégegy, amit majd a kórházban adnak.

Kép
zölddisznó

Köszi csajok! Akkor a védőnénivel összeíratom a csomagot...

Jó éjszakát!
mannababoca

Köszi Csaki meg 1x :)

Nekem ez a 7.1 reggeli után volt, vagyis egy zsömle, 2 dl tej után egy órával.
Pontosan nem is tudom megmérni, mennyi CH megy le egy nap szóval azért biztos többet nyomok 15o nél.
Amire vigyázok, hogy azért az esti tábla csokik, cukros befőttek elmaradnak, és fehér kenyér helyett teljes kiőrlésűt eszem.
Egyébként azért eszem rendesen, nem is tudnék éhezni...
De tény, hogy nem tudok sokat enni, csak keveset, és a legutobbi mérés szerint megint fogytam fél kilót, a babó viszont nő rendesen.. :shock:
Ja, és köszi a tanácsot hogy miket figyeljek mindig. Ezt a flowmetriát a 4d Uhun is látják?

Trombi, először mondta, hogy 36.hét, aztán Uhu közben mikor látta hogy nagy a kicsike, (egy hete 32+1 a BPD 8.68 volt, ami szerintem nem vészes, láttam itt másnak is volt hasonló méret), azt mondta bizti ami bizti, kezdjük el hamarabb. :shock:
Ugyhogy holnap hivom is a lanyt akinél be kell jelentkezni.

Kép
Kép
zsiraf8

zsiraf: diéta alatt nem szabad reggelire tejet inni mert nagyon felviszi a cukrot... és ugyanez vonatkozik a zsömlére is (gondolom fehér volt... az önmagában 30 CH). A 7.0 alatti 60 perces cukrot a diétás reggeli után kell mérni (diétás= csak olyat eszel aminek a GI-je 30 alatt van és max. 30 CH-t...). Igazából csak kb. délig kell figyelni a GI-t, utána már az is elég a legtöbb esetben ha a kajálások között vársz 3 órát...

(én igazából csak reggel szoktam figyelni arra, hogy mit és mennyit eszek, olyankor szoktam a cukrom is nézni... mert ha felugrik akkor aznap egész nap jobban odafigyelek.. Mondjuk én iszok reggelente 1 deci tejet mert kell a capuccino de ha azt látnám, hogy kiveri a biztosítékot akkor leállnék vele ... Lillánál viszont ha 20 CH felett reggeliztem akkor az máris 7.0 feletti cukrot produkált... még a diétás reggeli is... úgyhogy látom mit is jelent amikor tényleg diétázni kell...)

Én most mondjuk jó sokat eszek, az antibiotikum mellett állandóan éhes vagyok... (lényegében hipózok tőle... volt, hogy 4.5-ös 60 perces brutál magas GI-s kaja utáni cukrot mértem a bevétele után... úgyhogy most a tej a legjobb barátom... hipózásnál életmentő, azonnal felnyomja a cukrot)
Vendég

Köszi Csaki,
jössz a talira? Szivesen részt vennék egy tréningen Nálad cukor ügyben :D

Kép
Kép
zsiraf8

Ha OK lesz a vesém akkor megyek :) Tök egyszerű ez az egész csak megfelelő dokit kell választani:))) (plusz ha kell szívesen megadom egy nagyon szuper dietetikus számát aki még recepteket is ad ha kell)
Vendég

jujj, az nagyon jo lenne, mert ilyenem nincs, és nagyon tanácstalan vagyok...szivesem elmennék vele konzultálni. Elküldöd priviben?

A doki jo, a 7.1re nem pánikoltatott, de az inzulin szoba sem jott. Annyit mondott diéta, és még arrol sem esett szo, hogy ismételjük meg a mérést.
A cukor mérésre most is ugy kellett mennem,hogy tejet es zsömit kellett ennem.

A tejet akkorfelejtsem el reggel? Jajj nekem és a kávémnak :(
Na, de mindegy, a hátralévő időt már kibirom, csak ne lennék ennyire összezavarodva mit is csináljak... :(

Neked pedig jobbulást, és kitartást még a 2 napra :)

Kép
Kép
zsiraf8

Zöldi, tuti irtad és kerestem is, de nem találom. :roll:

Hétfőn végül akkor hánykor lesz a tali?

IKEA Főbejárat?

Kép
Kép
zsiraf8

Zsiráfom!
13.00, főbejárattól balra a játszóház előtt.

Kép
zölddisznó

danke, danke :D

Kép
Kép
zsiraf8

Nyé za sto!

Kép
zölddisznó

Cili amiket leírtál ezek tipikus jósló fájások,ilyen esetben feltétlen pihenj le és magnézium,vagy egy langyos fürdő(ha szabad).Ettől enyhülni szokott,ha erősödik az már nem jósló...

Nekem anyukám panaszkodik sokat hogy mióta apukám is nyugdíjas lett(pár hónapja)sokat bevan rúgva.Talán nem tudja feldolgozni...de ugyanúgy vállal maszek melókat,hétköznap sosincs otthon,inkább hétvégére jellemző ez hogy piálgat.De én ezzel nem tudok mit csinálni,én nem fogom az apámat oktatgatni hogy ne igyon meg hogy 62 évesen változzon meg,mert már úgyse fog.Itt is úgy berúgott a múltkori kukoricaszedésen hogy elaludt a szőnyeget,a két gyerekem meg ugrált a hátán,fel se fogta! :lol:

Hajnalban Írisz bedugta a jobb bordáim alá a lábát és olyan erővel rúgdosta azt hittem beszarok,komolyan.Amióta felkeltem már nem olyan veszélyes,még levegőt is alig kaptam.huh. :roll:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Szorsolya, Gaby, Mush, Sarmi!
Köszi a hozzászólásokat.Én se akarom megváltoztatni őket.Mondjuk anyukámnál most kezdtük észrevenni(valószínűleg így könnyebben viseli el apukámat, és a vezető beosztás is teher a számára).
Mikor csak apukám ivott akkor többször mondta, fenyegetőzött h elválik tőle.(számunkra mindig csak bla-bla volt).Most egy darabig nem megyek hátha észbe kapnak.
A másik apukám nagyon szélsőséges, így őt nehéz elviselni, de anyukám is mit akar már 30 év házasság után.Nem tegnap kezdődött ez.
Anyóséknál szintén ez a helyzet após iszik.de néha megértem miért, anyósom kezd leépülni agyilag.Legújabb atrakciója elhagyta a szemüvegét :evil:
Hatalmas megnyugvás nekem h a férjem normális, nem iszik, nem kiabál, veszekedés nagyon ritka, dolgozik, törekszik és mindig érezteti h szeret, és mi leszünk vagyunk neki a legfontosabbak.

Kicsit hosszúra sikerült :oops:

Kép

Kép
bellanitta

Cili!
Jobbulást neked!

Eszterke!
Nagyon szép a verda!

Bella!
Gratula férjednek a Dakarhoz!!!
Nem irigyellek szüleid miatt! Én életemben csak egyszer-kétszer láttam apukámat részegen (nagyon-nagyon különleges alkalmakkor). Szerintem ők engem többször láttak így a középiskolás-fősulis éveim alatt. Próbálj meg beszélni velük!!!

Zsiráf!
De mégis elutaztunk. Ráadásul Apa kitalálta, hogy menjünk a régi 7-en, ne az M7-en, mert tök szép idő van és a tájban lehet gyönyörködni. Így történt, hogy 4 óra alatt sikerült is leérnünk Zalaegerszegre. :-D Közben megálltunk Balatonlellén sütizni, Fonyódon meg a kilátásban gyönyörködni, meg még néhányszor pisilni. Az utat jól bírtam, kettesével toltam a MagneB6-ot, de estére úgy elkezdett görcsölni a hasam alja, meg a keresztcsontom, azt hittem megszülök… de szerencsére további bogyók segítettek és éjszaka meg bírtam nélkülük. Ma még nem vettem be magnéziumot, de most is fájdogál a pocóm, derekam. Van valakinek ennyire kitartó fájása??? :shock: :? És legfőképpen normális ez???

Vera!
Kúráld a füled! Nem fogunk hétfőn mindent kétszer elmondani!!! :-D Jobbulást!!!

Kép
Kép
lbernuska

jo reggelt!

KépKép
KépKép
mush589

Kép

Fonyódi kilátás

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Most jöttem meg a bevásárlásból, apja elvitt, de lefárasztott... még öt perc és kinyiffantom... 8)

Vera átérzem, milyen rossz lehet neked, nekem kiskoromban többször volt begyulladva a fülem, nagyon rossz... jobbulást!

Anita kitartást, sajna nem tudok mit mondani, nekem nincs ilyen tapasztalatom...

Sarmon igyekszem pihenni, csak nem mindig megy... :oops: , most is úgy érzem, de lehet elfáradtam azért.

Mai menü: sült csülök - krumplival (ez a páromé), nekem gyümölcsmártás, sült pipicomb, főtt krumpli

Vasárnapra húsleves, pörkölt, nekem tejszínes csirke, kukoricás rizzsel, meg fordított almás sütök (recept majd a megfelelő helyen), ja és csinálok carbonarat is, mert megérdemlem....

Kép

Kép
dcili81

Jó reggelt mindenkinek!

Gyönyörű idő van, csak beköszönök, és már itthon sem vagyunk.

Bella: szinte szóról azt írtad, ami bennem is megfogalmazódott tegnap este (főleg a színes betűk) :oops: :)

Berni: nagyon vigyázz magatokra! Nekem ha rosszabbul alszom, akkor a munkában szokott fájdogálni meg feszülni, de mg-ra elmúlik... Mindenesetre pihenj sokat :D

Kép

Kép
gabilany79

Berni: nekem!

Most meg csuklik.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
dcili81

Mush kedden megyek dokihoz, mindenképpen megemlítem.

Hülye kérdés, de lehet azt érezni, hogy nyílik a méhszáj?

Kép

Kép
dcili81

Gabi!
Jó levegőzést nektek! :-D Vigyázok magunkra, most is fekszek. Apa meg a másik szobában rakja le a laminált padlót. Vonz engem is a gyönyörű idő, de szerencsére a meló miatt most amúgy sem tudunk elszabadulni.

Cili!
Akkor nem parázok. :-D Ha már kettőnknek vannak ilyen tünetei, akkor nincs gáz!!! :-D Csak annak drukkolok, hogy itt Zalaegerszegen ne jöjjön rám a szülhetnék... Bár Zsófival megbeszéltem, hogy még néhány hetet ki kell bent bírnia... :-D

Kép
Kép
lbernuska

Berni én is megbeszéltem az én okos kisfiammal, de most megint olyan hülye érzésem van, hogy mindjárt megszülök....

Kép

Kép
dcili81

[quote="dcili81"]O írta:dcili81lyan hülye érzésem van, mintha meg akarna jönni... és mintha a baba fejét totál a lábaim között érezném... tapasztalt valaki hasonlót?

Detto! Pont akartam kérdezni tőletek, hogy ez normális?

Cili! Dehogynem ennénk mi a csülköt... csak itt nem lehet kapni ...

Enikő! Igen tudom, hogy hüvelyváladékból szűrik, de itt az ilyen vizsgálatokat is a házi doki csinálja.... szakorvoshoz minden esetben csak akkor küld, ha gond van és ő nem tudja megoldani.

Anita! Gratula a férjednek! A szülőkkel sajnos nem tudok mondani semmit... nálunk szerencsére nincs ilyen probléma.

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

Sziasztok!

Végre ma csodás napsütés! Mindenkinek jó pihenést aki hosszúhétvégézik és családlátogat :D
Mi ma délután pótoljuk a tegnap elmaradt kirándulást.

bellanitta: nagy nagy gratula a férjednek! jó kis helyezés! :D

Sajnálom az italozós szülőket -anyós-apósokat. szerencsére nem tudok hozzászólni a témához h mi lenne helyes,, nekem Apa is nagyon ritkán iszik ( valami jó kis alkalom kell hozzá)

lbernuska: köszi a verdadicséretet ( a többieknek is!! )
Remélem már nem fájdogál sem a derék sem a poci..

Cili: remélem neked is elmúltak a fájdalmak.. és TESSÉK pihenni! a menü alapján nem unatkozol majd..
nekem már a fordított almás a sütőben :wink: imádom!!! :D
rántott sajttal és brokkolival lekenyerezem Apát h a Mátra felé vegyük az irányt :D :D

Imádom ilyenkor! csodaszép... évek óta jártunk motorral minden héten szinte és most sem akarom kihagyni, csak már 4 keréken megyünk.. :lol:

Mindenkinek további szép napot!!

Kép
eszterke24

Kati akkor mindenképpen küldök fotót!

Olyan jó, hogy nem csak nekem vannak ilyenfajta gondjaim.
Nemsokára kész a gyümölcsmártás, aztán berakom a csülköt, és utána télleg pihenek, becsszó. Holnap sütök!

Kép

Kép
dcili81

Csajok! Ideküldtétek a hideget.... :?

bkatalin

Cili! Várom nyelvcsorgatós csülökfotót!

Csaki! Na akkor már csak náhány hét behozni valód van az alvásból...

most menek főzni
:)

bkatalin

jobbulast a fajdogaloknak!
nekem tegnap este volt ilyesmi erzesem apa szeretgetes utan, de nem tartott sokaig.

berni. te jarsz meg aquanatalra?

KépKép
KépKép
mush589

andy. merre vagy? mindek oke? remelem nem vitted tulzasba a fozocskezest!
anyukam keri, hogy tedd fel legyszi a marcipanos almalekvar receptjet a receptes topikunkba.
elore is koszi

KépKép
KépKép
mush589

Hello, borzasztó sokat irtatok, csak ugy végigfutottam rajta
Nálunk egész tegnapig gyönyörű idő volt, ma pedig esik, kedvem sincs semmihez. A hasmenést kidiétáztam, most éppen egyéb bajaim vannak. Úgy érzem magam, mint egy 80éves vénasszony, egyfolytában csak nyavalygok valamiért :? Eddig még nem éreztem ilyet, de azt hiszem görcseim vannak, és közben keményedik a hasam is...Ezek lennének a jóslófájások??????Ilyen korán? Vagy csak a rossz idő miatt? A babóm is be van indulva rendesen, mintha ő sem kapná a helyét... :roll:

Aida: jó olvasni, hogy kicsit boldog is tudsz lenni :wink:

Vera: sajnállak a füled miatt, remélem rendbejön

Anita: gratula a férjednek. te nem szoktál menni drukkolni?

Piatéma: nálunk a családban "egészséges szinten" folyt az itókázás, amit nagyritkán apu lépett túl (olyankor 2 napig az ágyat nyomta), anyu nem ivott bort a magas vérnyomása miatt, de néha kaja előtt egy kis pohárka pálesz, vagy kaja után egy kis sör belefért. Terhességem előtt, ha buliztunk, volt h én is bepiáltam, talán ezek az okai, h nem akadok ki, ha közbe-közbe elmegy a párom sörözni, nagy ritkán túllépi a határt, de amig nem mindennapos, addig nincs gond. Van egy alkoholista keresztapám, szabályosan reszket, ha nincs benne pia, a barátnőm pedig most vált el másfél év házasság után, szintén a pia miatt. Mush: a szavaidból ugy veszem ki, h nem olyan nagy a probléma nálatok, főleg, ha miután szóltál, nem is ivott utána. És egy jótanács: Ne tiltsd le teljesen a piáról. Férfiúi dacból fakadóan az lesz a válasz(persze nem kimondva), h "Még azért is. Nekem ne mondja meg senki mit csináljak és mit ne!" Utóbbi időben sokat lagziztunk, mikor már láttam, h kezd sok lenni a ledöntött pia, csak arra kértem, h várja meg a főételt, addig szüneteltesse a poharat, és ha evett, utána folytathatja. Ez mindig bejött...a kaja felszivja az alkoholt, addig is táncoltunk, nem járatott le a rokonok előtt, és nem érezte sértve pasi mivoltát, miszerint parancsolgatok neki...Na jó hosszú lettem...

Cili: ugye nem akarsz még szülni????

Csakegy: gyógyulást neked!

Kép
galzsuzsa

Atyaisten, még 49 nap!!!

Kép
galzsuzsa

Sziasztok!
Mostmár itt is rossz idő van, pedig tegnap még szépen sütött a nap, és 18 fok volt. :cry:

Most voltunk mi is vásárolni egy kicsit, rengetegen vannak mindenhol, mindenki vásárol! A faiskolában vettünk néhány tő bogyós gyümölcsöt (ribizli, feketeribizli), remélem, jövőre szépek lesznek!

zsebi_baba

Zsuzsa nagyon igyekszem még egyben maradni! Nekem már csak 43 nap!!!!

Kép

Kép
dcili81

Félek is egy kicsikét, de ugyanakkor várom is...

Kép
galzsuzsa

Én már nagyon szeretnék túllenni rajta, hogy végre hármasban legyünk! Szerintem ez lesz az egyik legszebb karácsonyunk...

Kép

Kép
dcili81

Most olvasom, hogy 5,8 kilóval született egy baba Ausztráliában... már rögtön 6 hónapos ruhákat kell ráadni.... :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
dcili81

cili. gondolom csaszarral! azt kinyomni hallod! na attol mar en is felnek!

KépKép
KépKép
mush589

Na azt nem tudom, de ez előző baba is 4,3 kiló volt...

Mondjuk az egyik főnököm felesége mindkét fiát hagyományos úton szülte és ők is 4-4,5 kiló között voltak meg 60 centisek...

Remélem a mi babáink "normális" súllyal fognak kibújni.... :roll:

Kép

Kép
dcili81

hat en is. nekem halvany foglalmam sincs, hogy mekkora a bebim. meg olyan talalgatas sem, mint nektek.

KépKép
KépKép
mush589

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?