Új privát üzeneted érkezett!

Jajj, el is felejtettem, hogy ma voltunk csipo szuresen es minden rendben van a kis pocakos csipojevel. :)

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Sziasztok!

Lina,már nem tudom mire gondolsz :oops: mármint hogy mit kérdeztem :roll:

Orew,ne aggódj,hogy Zara nem szeret hason lenni,Luca nálunk is utálta,de egy kicsit mindig úgy tettem....és amikor rákezdett a sírásra visszafordítottam,de nem volt ebből semmi hátránya sem :) Zsombi meg szeret hason lenni,nem egyformák :wink:

Ildi,sajnálom amin keresztülmentetek,de legalább kiderült mi a gond és a kezelés is.Nem lesz semmi gond sem,szépen kinövi őket ahogy írtad is!

Ágota,hurrááá új gépecske! :)

Adri,2évesen fog Zora bölcsibe menni vagy már hamarabb??

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok,
örülök, hogy zajlik az élet továbbra is, és hogy az első-, mindig sírós időszakokat differenciáltabb problémák és örömök! váltják fel. :lol: Mi megvagyunk, már várom, mikor lesz egy olyan nap, ami sírdogálás nélkül telik, na de arra várhatok, hiába próbál meg mindent az ember lánya. Azért alakulunk...

Ma mintha megtört volna bennem a nem is olyan nagyon jég:

Éjjel némi nyüszizés után felkapcsoltam a kislámpát, hogy megejtsük a szokásos éjszakai majszolást, és a kiságy fölé hajoltam. Ákos fiam a lefektetéshez képest 90 fokos szögben elfordulva feküdt előttem, a kis sötétítő függönyt, amit az ágy oldalára terítek esténként, hogy ne zavarja az olvasólámpánk fénye (nem tudom, mit nagyzolok, olvasni kb, ha negyed órára van erőnk :-)) na szóval a kis sötétítőt ledolgozta, a takaróját lerugdosta magáról, és miközben lelkesen járt a keze-lába, úgy
mosolygott rám hosszan és intenzíven, mintha ez lenne a legjobb móka a világon éjszaka.
Egyszerűen hirtelen nem is értettem, hogy lehettem ilyen pánikolós, túlzottan felelősségteljes, agyonaggódós, depis, önmegvalósítási kényszerben szenvedő nyúl, mikor itt van ez a kis ember, aki olyan tökéletes, hogy annál tökéletesebbet nem is kívánhatok. És hogy én már nem akarok mást...

Szóval mosolygósan indult a napom, és bár persze azóta már eltört a mécses nála ("Azért sem alszom kicsit a nagy délelőtti evés után, nem és nem, és gyere vissza és szeretgessél és vegyél fel és legyél itt, lehet, hogy bent rekedt egy büfi is...), mindazonáltal kezd kikezdhetetlen lenni bennem némi mosolygás, hogy túl vagyok azon a dög nehéz 9 hónapon, a szülésen, és minden rendben velünk, és talán tudok neki segíteni, szóval valamiféle nyugodt önbizalom és megerősödés kezd kibontakozni bennem némi visszatérő humorérzékkel és öniróniával.
Persze tudom, hogy lesznek rossz napjaink is, és azokon is túlesünk majd, de azért gyűrjük és simogatjuk egymást.

Mókuska most 4350 gramm, már két mellből eszeget alkalmanként, és éjjel kb. 4-5 óránként ébred, napközben kb. 3 óránként.
A ritmus és rendszeresség nagyjából működik, este mindenképpen, de bizony a délután és kora este nálunk is változó...
Anyája néha már unja a mondókákat, magában is azokat mormolja, ha mosogat, és lassan már csak papucsot hord, és szinte ugyanazt a 3-4 ruhát váltogatja, mert nincs ideje a szekrényben körülnézni, de végre letelt a 6 hét :wink: ..., és jövögetnek a barátok, és egyre többet sétálunk.
Egy dologtól tartok csak: a rossz idő. Elképesztően jó érzés, hogy ki lehet menni, és már előre lehangol, hogy olyan évszak jön, amikor ez egy csomó szervezéssel és bonyodalommal jár, nem szólva arról, amikor tényleg nem lehet nagy sétákat tenni...
Na de az még messze van, addig még erősödünk.
Itt küldök képet is, épp behoztuk a levegőről, és az apja bohóckodott vele.
Mindenkinek jó és sok mosolyú napot, majd még jövök!

Kép
goldplast

Köszi Goldplast, hogy ilyen szépen megfogalmaztad! Bennem is hasonló érzések kavarognak.És, igen! én is naponta örülök annak, hogy már itt van, hogy a szülésen egészségesen túl vagyunk, és hogy minden rendben Vele!!! Ákos mókus gyönyörűséges!!!

Fogamzásgátlás: mi is hasolnóképpen vagyunk, mint Linácska, nem védekezünk. Ha jön a következő, Isten ajándékának fogjuk tekinteni. Persze jó lenne néhány hónap így hármasban, de védekezni semmiképpen nem szeretnék. Hiszen Zsigi 10 év után jött össze, ennyi időnk már nem nagyon van egy következőre :wink:

Védőnő: mi sem adtunk még semmit. De annyira sokat segít, hogy én is gondolkodom rajta. valaki írta a kávét, ajándék csomagot, lehet, hogy az lesz.

Lina: Koszmó... akkor szerintem nálunk is az kezdődik... :roll: A homlokán már van, de azt vettem észre, hogy tök jó rá ez a krém. 3 nap után is már sok a változás. Úgyhogy sztem ez is vazelines kütyü.

Kaki-gondok: Hála Istennek nálunk csak az elkészítésével van gond, de az sem számottevő. Egy kis tornás rásegítéssel azonnal tele a gatyó :wink:

Bea :wink: sztem a 6x-i étkezés teljesen normális, néha nálunk is annyira sikeredik. Pl. ma éjjel is kétszer 4.5 órát aludt, úgyhogy nem hiszem, hogy 8x fogunk enni...

Irdab :lol: tényleg döbbenet számomra, hogy most születtek a prücskök,, és már szervezni kell a böli helyet!!!! Milyen előrelátó vagy. Nekem még a munkahelyem sem nagyon jutott eszembe, nemhogy a bölcsi???
ikea szuper volt, bár a pelenkázót használnom kellett, mert a hely megihlette rendesen Zsigit :wink:

Ja, és járóka-hempi :wink: asszem mi is hamarosan beszerzünk egy ilyen hasonló nagyot... aszondjátok, hogy KIka??

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Ja, és azon teljesen ledöbbentem, hogy lassan számítani kellene a mensire??? Nemá, én azt hittem lesz egy-két hónap nélküle még... :shock:

madaran

sziasztok

én is előkerültem sajnos csak az utolsó 3 oldalt tudtem vissza olvasni

gyönyörüek a baba fotok

Adri Zora nagyon hasonlit rád

Nekünk mindenki azt mondja tiszta apja és ténleg nem hasonlit rám csak a szeme :wink:
tegna voltun Bp kopony, has, és térd uh meg vért és vizeletet is néztek mert Botinak elhuzodo sárgasága van a hasa még mindig sárga, a bilirubinja 75 volt tegnap
okt 6 megyünk csipő szürésre remélem ott is minden rendben lesz
Nekünk hálistenek nincs gond a kakiva naponta 2x3x kakil és szépen gyarapszik is 2710g jüttünk haza és most 4100g tehát 1390g hizott 4,5 h alatt :lol:

Nekem kedden kell menem a 6 h kontrolra de azok után amit Adri irt h h megturkászták totál be vagyok tojva :roll:

Adri szerintem simán lehet h az infacoltol van olyan sok kaki én azt vettem észre h ha naponta 2.3 x adok neki akkor olyan nálkás és sokszor is van de már nem adok neki infacolt és nincs semmi gond

Margit
Vendég

Kép Kép Kép

ime pár foto

Margit
Vendég

Sziasztok lányok!

Orsi, Emma sincs hason túl sokat, aludni egyszer aludt úgy, egyébként meg pár percre hasra fordítom a kiságyában néha (nem minden nap), de ő sem rajong érte túlzottan. Amikor sétálunk vele a lakásban és vállon van, akkor meg szokta emelni a fejét és úgy nézelődik. Szerintem ne erőltesd Zaránál se, amit nem szeret.

Mennem kell, felkelt Emmus,. éhes.

Kép
angelita

Sziasztok!

Elnézést kérek, hogy bejöttem közétek, de van pár dolog,ami számunkra már feleslegessé vált, és szeretném eladni!

Babakád,
szoptatós póló (44-es brendonos, ciklámen színű),
szoptanít készülék,
pelenkázó, és fürdetőállvány 1-ben,
retrus nagykerekű sárga-kék babakocsi,
illetve ruhák minden méretben újszülött kortól.

Ha valakit érdekel, elérhető vagyok a trixi78@gmail.com e-mail címen, illetve pü-ben. Kérésre képeket küldök.

Köszönöm

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Trixi
trixi78

Sziasztok

babafotók nagyon jók.

Noki: Sajnálom, hogy nem kaptál jó híreket a dokinál. Én azért remélem hogy fel fog szívódni, és nem kerül sor a beavatkozásra. Az én Rékámnak nem ilyen nagy. Neki kb 2 mm.

Kérdés: Réka arca tiszta kiütés lett péntek reggelre. A védőnő azt mondta hogy valószínű a t5ápszertől. Most kapott rá valami spéci krémet. De ma reggelre a fejbőre is nagyon piros. A nő azt mondta hogy ha az arcán nem múlik a kiütés akkor vigyem el hogy a dokinő is megnézze. De mára már a fejbőre is csúnya. Volt valakinek ilyesmi????

Kép

Kép
ádibaba

Zora majd 2 éves korában (vagyis ha emúlt 2 éves mert szerptembertől van böli, ő meg július 29. betölti a 2 évet majd) megy bölibe, ha addig nem jön tesóka.
Sajna nem könnyű bekerülni, mert elég kemény várólista van.

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Jól beindult a topic abban a pár napban, amíg nem tudtam jönni! :shock: Ugyanis egész nap a kertben vagyunk, illetve a többek által is tapasztalt délutáni/esti nyügi nálunk is jelen van, de az már a házban folyik, de akkor meg azért nem tudok jönni.

Van-e valakinek valami ötlete arra, hogy a hajnali kb. 2 órai etetés után, ami kb. 10-15 perc alatt megvan, milyen módszert alkalmazzak, hogy vissza tudjak aludni? Ugyanis szerintem kb. 1-1,5 órát utána simán ébren vagyok, érzem, hogy tök feszül minden izmom (főleg a vállam), és egyszerűen elkezd járni az agyam és nem tudok visszaaludni! Azért altatót nem szeretnék, langyos mézes tejet szintén nem (sajna a tejtől, kakaótól megfájdul Betti hasa), de akkor mit :?: Esetleg tapasztal ilyet más is?

Jó, hogy előkerült több elveszettnek hitt fórumozó is - és hogy minden rendben van velük is!

Nagyon cukik a babácskák, mindenkinek köszi a képeket!

Goldplast, szokás szerint szuper kis hsz-t írtál - az első részt szinte megkönnyeztem, olyan szépet írtál! :) Minél többször gyere és írj nekünk ilyeneket! Esetleg nincs blogod? :D

Nálunk csak annyi hír van, hogy hétfőn visszük oltásra a leánykánkat. Én sem tudom még, hogy a nem kötelezőkön kívül melyiket adassuk be. :roll: A rotát két okból is elvetettük: 1) a védőnő tapasztalata miatt (2 esetben találkozott eddig vele, az egyik esetben nem megfelelő higiéniás körülmények miatt kapta meg a gyerek, a másik esetben pedig be volt oltva ellene, mégis megkapta) 2) az ára miatt. (Irígy-irígy, mert van olyan város, ahol ingyen megkapják ezt is a gyerekek.) Most a pneumococcus elleni lenne soron, még utána kell olvasnom, miket írnak róla. Arról a Prevenarról is tájékozódnom kell még (ha ez nem ugyanaz - még ezt sem tudom... :oops: ). Szóval még nincs döntés. Valaki már döntött? (Irdab, arra emlékszem, hogy Ti beadatjátok a rotát...)

Kép

Kép
hmbori

Hmbori: En citromfu teat szoktam inni, ha nem tudok aludni, m,ert tulporogtem vagy stresszes vagyok (ez amugy a Laktoherbben is van, csak nagyon kis mennyisegben), probald ki nyugodtan ettol a picinek sem lehet baja. :)

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Köszi, orew a tippet - remélem nem felejtem el a legközelebbi bevásárlásnál! :lol:

Kép

Kép
hmbori

Ádibaba! 44 hetes és 3 napos terhes vagy!? :lol: :lol: :lol: (Sajna nem tudok segíteni a kiütésekkel kapcsolatban, de az elég ijesztő lehet, hogy Réka fejbőrén is megjelentek! Nem hívod fel a gyerekorvost?)

Kép

Kép
hmbori

Hali!

Nehéz napon vagyunk túl. Tegnapelőtt Ági végig aludt, volt, hogy szopi közben is elaludt, és nem is akart felébredni, hiába tuszkoltam a cicit. Ennek tegnap lett meg a böjtje, amikor egyáltalán nem aludt nappal, csak nyűglődött, este már sírt a fáradtságtól. Ez a harmadik ennyire sírós napja volt eddig, végül is nem sok, tekintve, hogy hat hetes, de rendesen leszívta az energiámat. Arról nem is beszélve, hogy Bercim fosik. Viszont az éjjel mindössze egyszer ébredt Ági, kár, hogy negyed egykor mentem lefeküdni. Azért így is jóval kipihentebb vagyok, mint általában szoktam lenni. :)

Mennem kell, megérkeztek a nagyok.

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!
Mi is megvagyunk, bár tejci gondokkal küzdünk. Dolgozom a problémán ezerrel, fejek reggel-este, meg szedem a homeós bogyókat meglátjuk mi lesz.

Goldplast: gyere sűrűbben, nagyon szépeket írsz!!!

Hmbori: sajna én is így vagyok ezzel. Az éjjeli szoptatás után egy csomót forgolódom annyire kimegy az álom a szememből, meg minden hülyeségen pörög az agyam. Nekem még nem jutott eszembe, hogy bármit is tegyek ellene, úgy vagyok vele, hogy amíg nem alszom, azért legalább addig is pihenek amíg ágyban vagyok :lol: :lol:

Köszönöm a jótanácsokat a gátsebemmel kapcsolatban, úgy néz ki, hogy normalizálódik a helyzet. A héten valami rekordgyorsasággal elkezdett gyógyulni, szerencsére már alig érzem.

Ádibaba: lehet hogy tápszert kellene váltanotok??

Ki is írta, hogy átlagosan mennyit híznak a babák? Két hónapos koráig írtátok a 150-250 g-ot, és utána kevesebb?? Vagy hogy is volt?

Bea

Kép

Kép
dbea

Még két dolog gyorsan:

A tb kártyát már mindenki megkapta? Tudtok olyan számot amit felvesznek itt Pesten? (mi még mindig nem kaptuk meg)

Gondolkoztam a tablón, küldjetek képet, aztán megpróbálom megcsinálni, legfeljebb nem lesz meg egy nap alatt, hanem eltart egy hétig :lol: :lol:
A képeket küldhetitek itt is, vagy emailen ide: deakbea@freemail.hu
Aztán meglátjuk mi lesz belőle :lol:
Legyen háromhónapos tabló vagy milyen? Október eleji?? :lol: :lol:

Kép

Kép
dbea

Sziasztok lányok!

Két napja olyan jó éjszakáink vannak, hogy csak na -remélem, beáll erre a rendszerre Emmus :)! Elalszik 8-9 körül, utána kel hajnali 3-kor, majd reggel 7-kor. Szuper volt egyszerre 5-6 órát aludni, ilyen utoljára a terhességem alatt volt.
Néha én is nehezen alszom vissza, én ilyenkor mondogatom magamnak, hogy "aludj, Ági, aludj" és ilyenkor másra nem is gondolok. Hogy mennyire segít, nem tudom, de előbb-utóbb elalszom :).

Tegnap mértük Emmát és 4870 gramm, bő 30 dekát hízott egy hét alatt. Jó étvágya van, szépen nő -hosszában is, mert már a 62-es ruhái pont jók rá, így nemsokára be kell szereznünk a 68-as kollekciót is. Azt hittem, azért a 62-esek tovább lesznek jók.

Bea, hetente 15-20 dekát kell gyarapodnia egy ilyen pici babának és féléves korára kell megdupláznia a születési súlyát. Szerintem nem érdemes parázni a súlyuk miatt, minden baba más ütemben fejlődik, hízik szerintem.
Kívánom, hogy a tejcsigond mihamarabb megoldódjon! Ez azt jelenti, hogy ki is kell egészítenetek tápszerrel?

Tündi, hogy van a térded?

Sissi, Te is régen voltál -meggyógyultatok?

További kellemes vasárnapot mindenkinek!

Kép
angelita

Bea, én a 3 hónapos tablóra szavazok :).

Kép
angelita

Sziasztok!

Mostanában csak olvasó üzemmódban voltam.2 napot szinte alig tudtam gép közelbe jönni.
Már Ati is meggyógyult az orrát sem kell szivni csak néha.
Bea:igaz 11én nem fényképeztem,de majd ha felteszem a gépre küldök neked 3 hós képeket.
Atinak is visszatért az étvágya van,hogy éjjel a 150et is megeszi.

Tegnap voltam osztálytalin és anyuék vigyátak a fiúkra simán eltudták altatni őket.

Margit:BOLDOG SZÜLINAPOT !!!
Vendég

Hali!

Bori,
oltásokról már ajánlottam Liv blogját (netes orvos ismerősöm, számomra nagyon hiteles, mert nagyon körüljárja a témákat, mindenféle szakirodalmat keres), szerintem érdemes elolvasni, a kommentekkel együtt: http://www.zimonyi.hu/?cat=19 .

Tabló jó ötlet, de akkor az olyan lenne, hogy mindenki készít képet a gyerek három hós korában, és akkor elküldi?

Alváshoz: fekve szoptatni, és szopi közben elaludni? Sedatif PC (homeos szer, én nem próbáltam)?

Bea,
mi megkaptuk a TAJ kártyát már rég.

Hasonfekvés: nekem mind utált hason lenni, ezért minden nap 1-2 alkalommal tettem az első kettőt hasra addig, amíg nem láttam, hogy már nagyon utálják (a sírást nem vártam meg), ez általában 1-2 perc volt, de néha annyi sem. Bercit (és Ágit) már nem is tettem hasra. Csodák csodájára mégis megtanulták tartani a fejüket, mihelyt megtanultak maguktól hasra fordulni. :lol: :wink:

Evés: Ági általában nagyon sokszor eszik, de pl. tegnapelőtt, az alvós napján, alig. Ez van. Hagyom, hogy akkor egyen, amikor éhes. Én is összevissza eszem, bár inkább nagyon sokszor, és nagyon sokat... :roll: Nem csoda, hogy a szülés óta nem fogytam. :oops:

Felébredt Ági, rohanok.

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

hmbori: hamarosan csinálok már egy vonalzót. De sajnos most sincs időm. Az este katasztrófa. Lassan fürdetés. Ilyenkor már mind a ketten nyomják a hisztit. Persze Ádika direkt.

Holnap viszem vissza Rékát a dokihoz. Valószínű tápszer váltás lesz.

Bea: A tb kártya már 1,5 hete megjött.

Kép

Kép
ádibaba

Sziasztok!

Margit,nagyon sok boldog szülinapot! :) Én úgy tudom,hogy 6 hetes korra kell elmúlni a sárgaságnak...nekünk szerencsére már elmúlt.Kaptunk rá vmi porocskát(homeos)a doki nénitől,egy hétig kellett neki adni napi 1x.
Nagyon aranyos Boti :) Nagyon cuki arcokat vág :)

Adri,nálunk is igencsak hosszú várólista van,1évvel előbb kell jelentkezni,de most állítólag építenek egy másik bölcsit is,de majd hiszem ha megnyitják :roll:

Goldplast,jó,hogy írsz :) szeretem olvasni :) Blogon még nem gondokoztál? :wink:

Dbea,lehet most van Marcinak a fejlődési ugrása,és azért érzed kevesebbnek a tejcsit,de ne aggódj lesz annyi amennyi neki elég! :) Tb-t én is alig tudtam felhívni,szinte egésznap próbáltam őket...több napon keresztül mire végre sikerült...De már mi is megkaptuk.
Tabló sztem 3hós legyen :)

Hmbori,szerencsére nekem a visszaalvással nincs gondom!! :) Mi beadatjuk a rotát és a többit is,Luca is megkapta.2éves lesz,de antibiotikumot sosem kapott,csak homeósokat,na meg panadolt+nurofent amikor fogzott.Igazándiból beteg sem volt.Mi a rotától nagyon féltünk...Doki néni azt mondta,hogyha el is kapná igen gyenge lefolyású lenne.Én sajnálom,hogy ez ennyibe kerül,memrt sokan tényleg nem tudják megvenni,most mi is észrefogjuk venni azt a 18ezret sajnos..na meg a másik felét is...

Sissi,örülök,hogy meggyógyultatok!!!Jól érezted magad az oszt talin? :wink:

Angelita,köszi szépen már javulgat térdem,de ha sokat állok,azért megérzem :(

Ádibaba,beszéltél doki nénivel a kiütésekkel kapcsolatban?

Koszmó:azt hiszem minket is elért homlok és szemöldök környékén.Ti mivel is kenitek?Lucának vmi olaja volt a patikából,holnap íratok doki nénivel.

Zsizsa,hogy van Berci?Én is feszt eszem...a hasam rémesen néz ki :cry: :cry:

Mimi,még most olvastam a blogodat :oops: Gratula Reginek,mégha most nem is választották be,de ha már benne vagytok egy ilyenben,bármikor jöhet egy következő válogatás :) És tök jó,hogy Szabinak ennyire lesték a kívánságait! :) :) A képen meg nagyon nagyon aranyosak!!!!!! :) :)

Kép
Kép
tundi24

Jimbone,én is rendeltem egy mei tai-t! :) Remélem beválik :) Gyere ám és írj! :)

Kép
Kép
tundi24

Hazajöttünk a kirándulásból, nagyon jó volt, Levi egy angyal volt. Kibírta a 3 órás utat, az egész napos mászkálást, és este fél 9-től reggel 5-ig aludt egyben, utána még 8-ig.
Úgyhogy aludhattam volna, ha apa nem horkol, mint állat :twisted:

Ja, és tessék rám büszkének lenni. MA AZ ELSŐ NAP, HOGY LEVI NEM KAPOTT TÁPSZERT, CSAK SZOPIZOTT :lol: :lol: :lol: (Igaz ma csak ötször evett, így volt ideje feltelni.)

Viszont emésztetlenül küldi vissza elég nagy adagokban az anyatejet, most már elég komoly méretekben. Amit két óra múlva küldött vissza, abban volt némi összetúrósodott darab, de a nagy része még annak is emésztetlen volt. Most már azért ezen kezdek aggódni.

Visszaolvasni nem nagyon olvastam, csak átfutottam az oldalt, majd holnap pótolom, itthon leszünk egész nap. Vagyis csak este megyünk Levivel szülőire az oviba.

Ádibaba,
nem tejkiütéses lett Réka? Szopizik is, nem?

Tündi,
nekünk ez a vazelin dolog nagyon bejött a koszmóra. Amúgy egy védőnő (nem a mienk), azt mondta, hogy 3 ujjunkra csavarjunk gézt, kicsit olajozzuk be, és ezzel dörzsöljük le, persze feláztatás után, mert így nem sértjük fel a fejbőrt, és ha 3 ujjal csináljuk, akkor a kutacsot még véletlenül sem nyomjuk meg.

Voltam 6 hetes kontrollon is, és meg sem éreztem. Egyátalán még kellemetlen sem volt. Pedig úgy emlékszem, hogy Lili után még óvatos is volt a doki, de még úgy is kellemetlen volt, most meg semmit sem éreztem.

Hmbori,
a pneumococcus oltás a Prevenar. Van még meningococcus elleni, az a Menjugate, de az már fizetős. Bárányhimlő ellen van a Varilrix, szintén fizetős.
A rotán én is elgondolkodtam, az ára miatt is, viszont még Lili sem kapta el, pedig lassan négy éves. Ő nem kapott ellene semmit.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggelt, szép hetet mindenkinek! :D

Köszi, Zsizsa, elolvastam az írásokat az oltásról - és köszi, Linácska az oltástok neveit! :) Azt hiszem, addig hanyagoljuk ezt a Prevenart, amíg kötelező nem lesz (állítólag már jövőre)...

Linácska, grat a tápi-mentes naphoz! Rillával taliztál? Írj egy kicsit részletesebben, hogy telt a kirándulás?

Tündi, igen, azt látom, hogy Te/Ti nagy homeo-párti(ak) vagy(tok)! Na, ez is egy olyan dolog, ami még kimaradt az életemből. Remélem, nem is lesz majd semmi olyan (vagy inkáb komolyabb), hogy akár homeós, akár sima gyógyszira legyen Bettinek szüksége! Bár ez már megdőlt, mert a tejkiütéseire komoly kenőcsöt kaptunk/kentünk... Most már mindegy, szerencsére minden rendbe jött!

Zsizsa, nálunk is hasonlóan nem kedvelt póz a hasonfekvés. Ha eszembe jut, lerakom Bettit úgy, de ő sem bírja 1 percnél tovább: addig végig tartja a fejecskéjét és azt nem szereti, ha le kell tennie! :) Olyan cuki, ahogy erőlködik átfordulni, de persze még nem sikerül neki - mint egy kis bogárka! :)

Angelita, tök jó, hogy ilyen szépen fejlődik Emma. Bettimnek is volt egy hete, amikor ilyen szépen szedett magára - azóta megint az "előírt" mértékben hízik. Lehet, hogy Nálatok is így lesz! :wink:

Ádibaba, remélem, a tápszerváltástól elmúlnak majd Réka kiütései. De lehet, hogy kiderül, hogy nem is attól voltak...

Dbea, nálunk a TB-kártya volt az első, amit megkaptunk... Próbálj valahogy utánajárni, hol akadhatott el Nálatok a folyamat. Sajna nem tudok tel.számot...
És előre is köszi az új tablót! Nagyon érdekes lesz majd azon is látni a babákat, hogy milyen sokat változott már mindenki!
És drukkolok, hogy a tejci-probléma mielőbb megoldódjon!

Na, sír a babukám, megyek vigasztalni!

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!

Szépek a babák!

én szerdán megyek a dokinénimhez! Remélem mindent rendben talál! Csütörtökön elkezdtem vérezgetni, vasárnapra már el is múlt! remélem csak a mensi volt! De a szopizásba belezavart egy kicsit, kétszer adtam tápit a Dominikának, mert nem akart cicizni! De már tegnap is rendesen evett, meg ma is! Az innyecskéje nagyon fáj, a cumi műanyagát tolta tegnap a szájába, a cicim is széttépte már, és az öklét is rágja szegénykém! Jó lenne, ha ki is bújna a foga, mert nagyon szenved! Néha egy kis hasfájás is! De amúgy jó baba! Nagyon tud mosolyogni, és magyarázni!

linácska: nekünk nem koszmónk volt, hanem annyira kiszáradt a bőre, hogy ilyet még nem láttam! Kentem a doki által javasolt krémmel és persze naprafogó olajjal! Attól tök sárga lett és nem hogy múlt volna, hanem vastagon ált a fején a leszáradt, bekent bőr! Szokott itthopn lenni vazelin(terhesen a hasamra, apa a szétrepedezett kezére használtuk) Szóval bekentem a fejét vazelinnal és amikor felpuhult, le lehetett törölni,! Ez 2 nap alatt helyre jött, ami a többi kenőcs által egy hónap alatt sem! A vazelin nálunk sok mindenre bevált! Mindig kell itthon lenni!

alvásgondok: nekem is van olyan, hogy nem tudok visszaaludni, van hogy 2-3 óra az alvásom! ha feszült vagyok és nem tudok visszaaludni, felkelek és járkálok egy kicsit! aztán lefekszem és elalszom!

linácska: de jó, hogy Levi jól viselte a kirándulást! :D

Ha nyűgös a kisasszony, kipróbáltam a kengurút, nagyon tetszik neki! Azt hiszem be kell szereznem egy hordozókendőt! Van valakinek? Mik a tapasztalatok? Könnyű megtanulni felkötni?

taj kártyát megkaptuk és az anyaságit is! Remélem most már kapunk családit és gyes is!

kovisziszka

Sziasztok!

Látom nincs ma nagy élet itt :(

Sikerült beszélnem a tb-sekkel, kiderült, hogy már szept. 1-én kiküldték, állítólag két értesítőt is hagytak itt, de mivel nem vettük át, ezért visszaküldték :evil: Hát tök jó, hogy egész nap itthon vagyok, minden egyebet megkapunk, ezt meg nem... És azt is mondták, hogy személyesen nem lehet átvenni. Hm, nem tudom hogy kapjuk meg...

Az anyaságit, meg családi pótlékot személyesen kell intézni, jól sejtem? :? Jó móka lesz az is...

Mi csütörtökön megyünk csípőszűrésre, egyúttal csinálnak egy csípő uh-t is. Holnap megyek fogorvoshoz, egy gyökérkezelt fogamnak letört kb a negyede, azt hiszem nem úszom meg a koronát... Jó kis pénz lesz azt hiszem, ez még úgy hiányzott.

Jövőhéten pedig megyek a hathetes kontrollra, remélem minden ok lesz. Ahogy olvasgattam a hsz-eket, látom, hogy mindenki fél vagy tart a spiráltól, miért?

Bea

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

lina: Ügyes vagy, hogy már nem tápszereztek. :D

Mi megjártuk a dokinénit. mindent összevetve kiderült, hogy valószínűleg a JHONSON hajsampontól vannak a problémák.

Most is tiszta piros volt reggelre a fejbőre. Állítólag nagyon sok gyereknek volt tőle már problámája. Pénteken meg az aszisztensel csak a fürdetőt beszéltük meg a mosószert. Azt pedig nem váltottunk. Hajat is már születésétől fogva ezzel mosom, de állítólag mostanra telítődött vele a bőre és így kicsapódott.
Most alkoholzni, és spéci krémmel kell kenni.

A családi pótlékkra kaptam hiánypótlást. Hogy nyilatkozni kell hogy nem dolgozunk más EU tagállamban. Tök hülyeség, mert igazolni nemkell, csak egy mondatban váaszolni.

Az Államklincstár által adott pénzt amit a babák kaptak csináltatok vele valamit. nekem küldtek egy papírt, hogy OTP-s számlára tegyem át.

Kép

Kép
ádibaba

Bea: A papírokat nem kell személyesen intézni. Postán is be lehet küldeni. De nagyon sok mindent kell kitölteni, meg fénymásolatban elküldeni. Tehát ha van kire bíznod a kicsit, akkor lehet hogy jobban jársz személyesen.

Nekem a munkahelyemen segített egy csaj, aki régen ezzel foglalkozott, de így is fél órát töltöttem, meg fénymásoltam.

Kép

Kép
ádibaba

Sziasztok!

Most ment el a doki néni,és egy kicsit elszomorodtam...Zsombi egy hét alatt 2dkg-t hízott, :cry: Doki néni szerint nem gond,hisz eddig szépen hízott.Mondjuk reggel pakolta igencsak tele a gatyát,de én akkor is keveslem...De hát magától ébred enni,éjjel is van hogy 5-6 órát is alszik,kelteni nem szeretném.
Napközben is ált 3-4 óránként kér enni..Na remélem visszatér azért a hízása,majd pénteken megmérem :)

Lina,gratula a tápi mentes naphoz! :) Ügyik vagytok! :) Tök jó,hogy Levi ilyen jól bírta az utazást! :) Koszmócska csak szemöldöknél van+egy kicsi a homlokán.Ez a vazelin mibe van?Vagy hol vetted?

Hmbori,én azóta "ismerem" a homeopátiát amióta Luca megszületett,doki nénink homeós párti,én azt adom neki amit ő mond,ő az orvos ő tudja mi mire jó,de vannak kis füzetecskék abból is meg lehet nézni...

Sziszka,kicsit hamar kezdett fájni az ínye Dominikának,nem?Mondjuk Lucának anno 3hósan kezdte és 10hósan jött ki neki az első.Ritkán jössz. :cry:
Én tegnap egy mei-tai-t rendeltem,nekem az egyszerűbbnek tűnik,mint a kendő,remélem hordani is tudjuk és nem leszek béna a megkötésnél.

Kép
Kép
tundi24

Ádibaba,már én is hallottam,hogy okozhat allergiát a jonhsons.Mi azt hiszem 3 vagy 6hósna kezdtük el használni.De jó,hogy megtaláltátok az ellenszerét.

Dbea,gondolom újra kiküldik!!Vagy menj be a helyi tb-hez és csináltass egyet!De sztem azért fizetni kell,csak enélkül meg nem tudsz semmit sem intézni.Én személyesen intéztem az anyaságit,a családit azt apa munkahelye rendezte.A Tgyást is én adtam le,de melóhely töltötte ki,de én vittem be leadni.

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Taj kártyát még mi sem kaptuk meg.Már 1x voltunk bent személyesen,akkor a számot megkaptuk és iktatták,hogy nem kaptuk meg postán a kártyát.Nos azóta volt,hogy 3-4 órát azzal tököltem,hogy próbáltam hívni őket.Szerintem tuti félre van téve a telefon,mert képtelenség,hogy ennyire túl elfoglaltak legyenek :roll:
Mellesleg volt olyan,hogy 1/2,18-ig volt félfogadás és 16h kor már mellé volt téve,vagyis az az opció volt bekapcsolva,hogy hívjam másnap őket és megszakadt..
Amúgy 09 ig vannak a számok.Vagyis ha jól rémlik 50 vagy 00 a telószám vége és 1-9ig lehet próbálni a számokat..vagyis pl 51-52.-01-02...stb.De nekem nem sikerült egyiken sem elérni őket..

mimi12

Tündi: biztos nem fejlődési ugrása van Marcinak. Először az tűnt fel, hogy délután sokkal kevesebbet eszik, mint délelőtt (majdnem feleannyit) és evés után hiába fejtem, gyakorlatilag semmi sem jött le, és féltem, hogy éhes, ezért kezdtem ezerrel tejet szaporítani.
Úgy néz ki, hogy sikerült is, de Marci ugyanannyit eszik, úgyhogy nem ez volt a gond :? Talán mostanság nincs étvágya, vagy nem tudom mi lehet a gond, mindenesetre nem tűnik úgy hogy baja van, így próbálok megnyugodni. Éjjel is csak egyszer kelt fel enni, mondjuk akkor sokat is kajcsizott, hátha visszajön étvágya :lol: :lol:

Kép

Kép
dbea

Tündi,
vazelint gyógyszertárban lehet venni. Kb. 500 Ft egy elég nagy tégely.

Ádibaba,
na azért nem lettünk tápszermentesek, csak tegnap nem volt rá szükség. De hogy ez állandóra így legyen, ahhoz az kell, hogy Levi csak egyszer keljen éjszaka, és ha lehet 4 óránál ne kérje sűrűbben a tejcsit. Na tegnap ez így volt. Ma már nem. Ma konkrétan szívok ezerrel. Ma még nem aludt Levi 10 percnél többet, és így főztem a gulyáslevest.
Meg mindjárt indulok vele szülőire, hát kíváncsi leszek. Remélem azt legalább végigalussza. Bár ha nem, azt hiszem 20 anyuka plusz 3 óvónéni között nem lesz olyan rossz dolga dajkálásügyileg :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ádibaba!
Még terhesen itt regéltük,hogy csak Jonsonst ne használjunk.Sőt 1-2hete leírtam,hogy az én fejbőrömet is kiütötte a Jhonsons.Már 1hete nem mosom vele a hajam,és még mindig tele van sebekkel :roll:
Ráadásul 1-2x én is megmostam vele a Regi haját és tök kiszáradt tőle a fejbőre.
Ja és írtam,hogy én meg buta módon azt gondoltam,tán 14év alatt jobb lett a minősége..Egy frászt,ugyan olyan allergén..Nevetséges!!!Amúgy a lányom feje szó szerint sömörös volt tőle,egy kb 5cm átmérőjű gusztustalan seb lett a fején kb 2hós korára...
A Szabinak talán Gabival mostam a haját,és attól nem volt baja.Valamit most majd a Reginek is kell,mert sok a haja és büdi is lesz ahogy megizzad,és a fürdető krémtől meg kb mint akinek lenyalták a haját :lol:
Amúgy tényleg felháborító!!!Agyon reklámozott márka,a kórházakban is ezt használják,és még az én fejem is sebes lett tőle(ehh én többet használtam..)Kiváncsi lennék,mi a jó fittyfene van benne???Mellesleg lehet direkt csinálják.
Jómultkor a dokinéninél volt egy baba,sebes fejbőrrel és bőrgyógyászhoz küldték..Nos mennyit kaphat a bőrdoki a Jonhsonstól?? :roll:

Taj kártya.
Ha kapunk értesítést azt a postás bedobja a postaládába!!!Úgyhogy nem kell tőlük a süket duma!!Viszont az is lehet,hogy a postás nem tudta ki az az új nevecske,így vissza küldte a levelet,hogy ismeretlen címzett??
Bár a miénk ismer minket,tudta hogy baba sztületett így tuti nem küldte vissza..

mimi12

pr

Kép

Kép
ádibaba

Ádibaba!
Az url-el kezdődő linket kell bemásolni nem a href-est :lol:

mimi12

hát, én sem voltam mostanában.
mert amíg ilyen jó idő van, kint vagyunk vagy a kertben, vagy kirándulunk valamerre. Nem nagyon bírok itthon lenni az az igazság. Tartok is egy kicsit a hidegebb, szarabb időtől én is, nem nagyon bírom a négy fal között. Hamar bezakkanok.

Ma nálunk is ment egy picit a műsor: ha etettem 2 perc alatt bealudt úgy, hogy nem lehetett felkelteni, ha ágyba tettem 5 perc múlva jelzett, hogy éhes... Talán most elaludt végre... :roll:

Koszmó: akkor ezek szerint nálunk is az. Viszont ez a gyógyszertári kence nagyon gyorsan hat!! a homlokán lévőt két nap alatt elmulasztotta, most a már a fejbőre is szebb.

Sampon-Johnson: mi nem is használunk mást a felírt fürdetőnél. Fejére pedig csak vizet! Meg most persze a krémet.

haj: nektek nem hullik a gyerkőcé csomókban??? mi hihetetlen gyorsasággal hagyjuk el az első sérónkat! néha hatalmas csomó marad a kezemben :shock: Védőnő szerint ez is normális...

Adri :lol: HOgy sikerült a tegnapi autó+kendős megoldás????

Ja, ma ki kellett szednem az összes játékot a kiságyból, mert nem vette le róluk a tekintetét. Egész du. a kis barátait nézte :shock: :shock: és mivel mi csak hason vagyunk hajlandóak létezni (Zsigi pont a háton fekvésnél nem bírja 5 percnél tovább), felnyomja magát szinte fekvőtámaszba és nem hajlandó letenni a fejecskéjét :roll: :shock: Úgyhogy a kis barátokat elköltöztettem melegebb éghajlatra...

Fűtés: KI fűt már???????????? én úgy érzem, már kezd iszonyat hideg lenni, és oké a hősugárzó, de nem megoldás... :roll: :?:

madaran

A fiam gyakorlatilag ma még nem aludt. Ha összeadom a 10 perceket, talán egy 2 óra összejön azzal együtt, amit az oviban aludt szülői értekezlet alatt. Ott kb. 1 órát egyben aludt. Most is fent kukorékol úgy, hogy már szopizott is 170-et, és még abba sem aludt el. Remélem legalább éjszaka bepótolja.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Dbea,lehet csak nem evős napja volt Marcinak.De jó,hogy szaporodott a tejcsikéd! :)

Johnsons:nálunk nem okozott semmit sem szerencsére.

Lina,akkor Levi viszonylag jól bírta a szülőit! :) Este majd biztosab jobbat fog aludni :)

Anna,mi már fűtünk..vagyis őrlángon mennek a konvektorok,mert már a szerelő volt rendbetenni,és nem kapcsoltuk ki.
Ma viszont a fürdéshez bekapcsoltuk,ugyanis sztem hüsi van már a fürcsihez,a másik meg az,hogy Zsombi egy kicsit megnáthásodott...szívjuk orrát késő du óta.Remélem éjjel nem okoz majd gondot,és tud rendesen pihizni,meg mi is.
Miért költöztetted melegebb éghajlatra a kis barátait Zsiginek???Sztem egyáltalán nem baj ha emelgeti a fejcskéjét,és kinyomja magát.Gondolom nem feszt úgy van :wink: és ha elfárad lefogja tenni a kis buksiját :)

Kép
Kép
tundi24

Jól megszívtam az estét is. Levi fürdött, fél 8-kor szopizott, és persze nem aludt el. Mikor az előző hozzászólásomat írtam szépen feküdt a kanapén, nézelődött, én nyugiban megvacsiztam, és mint ahogy azt vacsi közben kell, fórumoztam. Nem tűnt fel, hogy már-már túlságosan is csöndben van Levi. Aztán nyűglődött...végül kézben elaltattam fél 9 fele, úgy beájult, hogy csak na. Közben hazajöttek apáék. Kértem apát, hogy szaglássza már meg a fenekét Levinek, mert büdit érzek. Apa töredelmesen bevallotta, hogy hát ő volt. Úgyhogy Levit betettem az ágyba, teljesen kinyúlt, de hát csak éreztem a büdit. A kiságyban megszaglásztam, és be volt kakilva. Így 3 nap után nem is gondoltam erre. Úgyhogy kiszedtem a kakiból, és kezdtem előröl az altatást. 9-kor aludt el, remélem 4 előtt nem kel fel.

Azt vettem amúgy észre, hogy Levinél nem az számít az éjszakai kelésnél, hogy mikor evett, hanem hogy mikor aludt el. Olyan 7 órát alszik először egyben. A szállodában már 8,5-et aludt egyben.

Tündi,
remélem nem lesz nagyobb baja Zsombinak. Emlékszem Lili 19 naposan lett nagyon náthás, olyan rossz volt nézni.
Lucának mikor lesz a szülinapja???

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Visszaolvasni próbálok de full nincs időm, nem vagyunk jó paszba sajana. Gréti változatlanul bukik ha úgy adok kajcit neki , hogy cici majd tápszi. Akkorát bukik tőle, hogy iszonyat. Tegnap jött órán száján utána meg csak nyeldes és nyeldes. Amit még megfigyeltem az az, hogy sokat öltögeti a nyelvét az normális?
Nyugtalanul alszik napközbe.
Szóval semmire nincs időm, folyton figyelem ha alszik meg akkor is ha nem.
nikó

Sziasztok!

köszi a mellszívós tanácsokat és az éjszaki ébresztőst is.

sajna a reggeli etetés óta megint buktunk 3-szor, kb 1 órával evés után.böfi volt, 3 is tehát nem azért. most is fognom kell, pár percekre alszik el csak és felébred. Sírdogál meg húzza össze magát, szerintem felhívom a gyerekorvost, nézze meg vagy küldjön minket el valahova.
Szóval elvagyok keseredve nagyon sajnálom a kis drágámat.
nikó

Jó reggelt, csajok, babákok!!!
Remélem, mindenkinek szép, nyugodt éjszakája volt. Nálunk csak egy kicsi nyügi volt a kaksi előtt, de most már megint minden kereknek tűnik.
Linácska :lol: Milyen volt az éjszaka Levivel? Tudtatok rendesen aludni? Nálunk ez a hosszú szakasz kb este fürcsi után 7-8-tól éjjel 1-ig, 2-ig tart. Olyankor szoktam a legjobban pihenni.

Nikó :lol: Nem lehet, hogy túleteted? Csak azért, mert nálunk Zsigi csak akkor bukik, ha már sok neki. Kiadja a felesleget. Lehet, hogy nem is nagyon kellene tápszert adnod? Mennyit adsz tápszer nélkül kb? Biztos, hogy az nem elég neki????

Tünde :lol: Remélem, mára jobban vagytok. Én is emiatt aggódom. Érzem, hgoy néha tök hideg van. Zsigit dupla takaróval altatom... Mindig nézem a nózikáját, hogy hideg-e? Mi egyelőre csak fürcsinél hősugárzózunk... :roll: De nem nagyon szeretném, hogy beteg legyen, csak azért, mert spórolunk. Ne ezen múljon már...

Bea :lol: Nekem is jó a 3hós... csak az még nagyon odébb van nekünk... :?

Ja, kendők! Lehet, hgoy én is belépek a klubba. Kinéztem egy rugalmas kendőt (kéket), asszem megrendelem a héten.

madaran

Madaran:

tápszi nélkül a tejci 20-30 ml ami kijön a ciciböl. arra annyit adok neki, hogy a 2-ö együtt 80ml legyen. az a baj ha csaqk simán tápszert kap ami annyi pont amit ehet akkor is bukik.
nikó

Szép, jó reggelt, napot mindenkinek!

Csajok, ha az oltás ilyen hatással van Bettire, akkor minden nap viszem! :lol: Este 9től hajnali 3ig aludt, vagyis az éjszakát 1xi keléssel végigaludta!!! Ilyen eddig még nem volt, nagyon örülök neki! (Szerintetek összefüggésben lehet az oltással?)
Nagyon jól viselte a szurit is, előtte vigyorgott a dokinénire, utána is csak 1et nyekkent, de nem volt nagy ordítás! Legjobban apa parázott, majdnem be se akart jönni velünk! :lol:

Kislánykám most édesen alszik itt mellettem a pihenőszékében, közben különböző fintorokat produkál, csúcs ez a csaj!

:?: : Akartam kérdezni, hogy szerintetek korlátozni kell-e a pihenőszékben eltöltött időt? Merthogy az sem teljesen vízszintes, kb. ugyanolyan fokban fekszik benne, mint a babakocsiban, csak a kis gerince nincs annyira megtámasztva. :?:

Kovisziszka: létezik, hogy tényleg már jön a foga Dominak? Ez olyan hihetetlenül hangzik!? ÉS alul, vagy fölül jön?

Dbea, nálunk úgy történt az ügyintézés, hogy itthon kitöltöttem minden papírt (netről le lehet tölteni, meg a mh-emen adták, ami oda kellett), és apát bíztam meg, hogy vigye el a megfelelő helyekre. Igaz, hogy egy fél napja ráment, de nagyon hamar megkaptunk így minden lóvét, amit csak lehetett!
Drukkolok a fogdokihoz - sajnálom, hogy meg leszel koronázva! :?

Ádibaba, látod, megéreztem, hogy nem a tápival van a gond!
Viszont az Államkincstártól mi még nem kaptunk értesítést, hogy megnyitották volna Bettinek a babakötvényét... De ez furcsán hangzik, hogy OTP-be kell áttenned - és ha nem akarod, vagy másik bank szimpatikusabb?

Tündi, ne légy elkeseredve, hogy most kevesebbet hízott Zsombi - hiszen a dokinéni is ezt mondta!

Madaran, csak nehogy Zsigi féljen egyedül a barátai nélkül!
Már gondolkoztunk mi is, hogy bekapcsoljuk a fűtést, de még nem volt meg a kontroll, addig nem próbálkozunk. De 24 fok van a lakásban, az még nem olyan vészes - sőt, nagyon sok helyen olvastam, hogy a kisbabáknak a 20-22 fok az optimális (alváshoz pedig a 18-20)... Kicsit keveslem, de tényleg mindenhole zt írják, akkor nem lehet kamu!

Linácska, mázli, hogy szülőin aludt Levi! Gondold el, ha végig nyűglődte volna az egészet, akkor nem is nagyon tudtál volna az óvónénikre figyelni! És mondtak valami érdekeset, vagy újdonságot?

Nikó, szerintem is most már doki kell Grétihez! Legjobb esetben csak megnyugtat, hogy semmi rendellenesség nincs ebben - ha meg gáz van, legalább segít.

Kendő: nekem van egy Kismamás kendőm (ajándékba kaptam, az előző tulaja nem használta) - semmi bajom vele, igaz, eddig csak 1x volt rajtam 1 órát. Nálunk nem is nagyon van/lesz kihasználva, mert a környékünkön semmi nincs, ahova babakocsi nélkül lenne érdemes menni. Ha meg messzebbre megyünk, autóval megyünk, hordozó/biztonsági ülésben.

Volt még egy téma, amiről kérdezni akartam, de elfelejtettem...

Kép

Kép
hmbori

[quote="nikó"]M írta:nikóadaran:

tápszi nélkül a tejci 20-30 ml ami kijön a ciciböl. arra annyit adok neki, hogy a 2-ö együtt 80ml legyen. az a baj ha csaqk simán tápszert kap ami annyi pont amit ehet akkor is bukik.

Niko nem lehet, hogy alergiás a tápszerre. Nekem családba volt olyan gyerek, aki csak egy specialis tápszert bírt megenni még a HA-s tápszerek se voltak jó neki. Talán Nutrition Soya volt a tápszer ami nekik bevált.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kenderike 2009.09.29 08:49-kor.

Kenderike
Kép
kenderike

Nikó :cry: akkor sajnos passz! Talán a tápszerben van valami, amit nem bír???

BOri :lol: Betti akkkor hős volt. A nagy alvásos szokását tartsa meg a kisasszony!Sztem a pihenőszék úgy van kitalálva, hogy akár órákat el lehet benne a bébi! Úgyogy ezen ne parázz. Milyen széketek van? Mi most gondolkodunk, hogy hempi, pihenőszék, utazóágy, melyiket vegyük, kell-e mindhárom, elég-e az utazóágy, mert azt mindenképpen vennünk kell....

Tényleg, utazóágy! van valami jó javaslatotok, melyiket érdemes venni?? mert valahol azt olvastam, hgoy van olyan, amelyiknek olyan szar anyagből van az oldala, hogy a gyerkőc alig kap benne levegőt :shock: na, ilyet nem szeretnék. Viszont talán a pelenkázó rész túlzás. nemtom.

madaran

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?