Na itt vagyok.
Fokent az altatasrol es az angliai viszonyokrol fogok irni, szoval ha valakit nem erdekel akkor porgessen tovabb, es bocsika...
Nem volt konnyu dolog ez az altatas, de nagyon higgadt voltam.
Ezen meg en is csodalkozok.
Szoval 8kor furcsi volt utana cici. 3/4 9kor vittem fel, mert belealudt a cicibe megint. Persze mire felertem Vele az emeletre mar felebredt. Leraktam aludni, mondtam Neki, hogy "mar kesore jar, mostantol magadtol kell elaludni, de anya itt van es segit" aztan elkezdtem enekelni halkan es kozben a hatan volt a kezem. El is aludt, de ahogy ki akartam jonni a szobajabol felebredt. Es itt kezdodott a hiszti. Minden jatekot kidobalt a kisagy szelerol, egyfolytaban fel akart allni, en meg mindig vissza fektettem. Probalkoztam tovabb az eneklessel, csititassal (kozben egyre csak fel akart allni), de nem maradt fekve. Ujra lefektettem, mondtam, hogy "jo ejszakat, aludj jol" es kijottem. O erre felallt es bombizett tovabb. Egy jo parszor eljatszottuk ezt. Majd egy ora utan fogtam magam es ott hagytam, had sirjon.
(ugy olvastam ez tobbeknel bejott) 15 perccel kesobb, pedig a kislanyom befejezte a sirast es most csend van. Gondolom alszik.
Nagyon nehez volt hallgatni, hogy sir, de remelem ez egyre kevesebb ideig fog tartani, es rajon, hogy akkor aludni kell.
Szoval anya jol vette az akadalyt. Buszke vagyok magamra, hogy nem akadtam ki, es vegig turelmes voltam.
Mar csak az kell, hogy ne ebredjen fel az ejszaka. Majd holnap tudositok.
Ancsurti:
Azert probalom Lottust megtanitani magatol elaludni, mert mostanaban mar nem tudom ugy lerakni este aludni, hogy ne 2 orat legyen a cicin, es ugy aludjon. Igy gyakorlatilag hiaba alszik el a cicin, mire lerakom aludni ujra felebred es jon a hiszti. Namarmost, eddig az volt hogy ujra kapott cicit, es ugy aludt be ujra. Volt hogy ezt mar 3x jatszotta el egy este, es ejfelkor sikerult letenni vegul.
-A masik az, hogy igy semmi idonk nincs Apaval egymasra, mert amit egyutt tolthetnenk idot, azt en az altatassal toltom. Mire pedig Lotti agyba kerul addigra Apa is rendszerint bealszik.
-A 3. pedig, hogy mindjart 1 eves, ideje megtanulni elaludni a cici nelkul. Mi van ha egyik naprol a masikra mar nem lesz tobb tejem? (egyre kevesebb van) Akkor mit csinalok? Lotti nem iszik cumis uvegbol, meg ugy egyaltalan szinte semmibol. Neha iszik magatol egy kis vizet az itato poharbol, de az nem sok. tapszer meg ugye nem jatszik nalunk.
Szoval ezert. Eddig nekem is nagyon kenyelmes volt es jo, hogy cicin bealszik, de nem igy, hogy 3x kell visszatenni es ejfelig szorakozik velem.
Mas: Azt akarom kerdezni, hogy Hangi milyen allampolgar lett? Mert Lotti magyar, mivel mind a ket szuloje magyar. De mindenki azt kerdezi, meg hiszi hogy angol, mivel itt szuletett. Nalatok hogy van ez?
Angliaba nem kell semmi vizum vagy munkavallaloi. Itt ha kijossz dolgozni akkor kell fizetned egy egyszeri 100 font koruli osszeget (most nem tudom mennyi pontosan, en meg annyit fizettem), ami egy regisztralasi dij, hogy az allambacsi tudja, hogy itt vagy es dolgozol. Ezen kivul ami olyan mint otthon a tb, ahhoz csak igenyelni kell egy "taj" szamot es utanna vonjak a beredbol a t.biztositast. Ha jol tudom 5 ev utan lehet kerni a kettos allampolgarsagot, es talan vizsgat is kell tenni hozza, de ebben nem vagyok biztos, nem jartam ennek utana, mivel valoszinu, hogy mi haza megyunk par ev mulva.
(a parom nem szeret itt lenni, mindenkepp otthon akar elni)
Na ezt gyorsan elkuldom aztan reagalok a tobbieknek is...