Na gyorsan magnkrol, mert le kell fekudnom, ugyanis a korhazban sok alvas nem jutott nekem.
Hazajottunk a 2 napos korhazazas utan.
Hat igazabol jo hirek es rosszak is vannak. Robi sulyosan refluxos (a jo benne, hogy ki fogja valoszinuleg noni 4-6 hoas korara). A reflux okoz neki egy csomo panaszt, valoszinuleg nem is hasajos, hanem a sav marja a kis torkat, azert sir legtobbszor. A gond az, hogy mivel meg csecsemo az idegrendszere a refluxra neha ugy reagal, hogy nem vesz ejjel levegot es volt ezert 7 sulyosnak nevezheto legzeskimaradasa is, amig rajta volt az erzekelo. Igy beigazolodott az apnoe. Ezert a bolcsohalal kockazata nagy, vegig legzesfigyelon kell altatni. A fura hagok meg abbol adodnak, hogy kisebb az alla a szokvanyosnal es a nyelve nem nagyon fer el a szajaban rendesen, igy az nagyobbnak tunik az atlagnal. Igy osszessegeben horkolgat miatta. Ezt is ki fogja noni, ha majd megno a szaja.
Szopi szinte biztos ezert is nehez, mert a nyelve es a szaja kialakitasa nagyon megneheziti azt, hogy ez zokkenomentesen mukodjon.
Pluszban van ra jelzes a verkepeben, hogy tehentejfeherje allergiaja lehet, ezert nekem tehentejfeherje mentes dietat kell tartanom, amig szopizik meg.
Az izomtonusa is fejlesztest igenyel, igy itthon 2-3 alkalommal majd tornaztatni kell. De ez nem tragikus merteku, csak jot tenne neki.
Az igazan jo hir, hogy nincs semmi rossz kinoves a hangszalain, nyelocsoveben, a gegejen stb, plusz semmi genetikai betegsege sincsen, mert ezek mind gyanusak voltak.
Hat ez van. Kapott gyogyszert a refluxra, meg valami trutyit, amit majd etetesek elott kell neki adni, hogy besuritse a gyomraban az anyatejet.
Meg egyiket sem sikerult kivaltanom, nem tudom mit fog hasznalni.
A heim Pal nagyon profi hely, raadasul a Belgyogyaszat, ahol mi voltunk egy gyonyoru modern epuletben is van, igy teljesen jo volt az ellatasunk, minden renden volt, nem panaszkodhatok, Nagyon profi es kedves szemelyzet, Europai szinvonalu kornyezet es alapos kivizsgalas.
Hat ez van. Azert ha lesz 3. gyerekunk szeretnem az elso evet korhazon kivul tolteni. nem jo dolog iylen pici babaval sem korhazba menni.
Timivel is borzaszto erzes volt.
mellszivo:
En elektromos medelaval fejtem Timinel, (amit berelni lehet, a legnagyobb gep). Most elektromos aventtal fejek. Mind a ketto jol sziv, de a medela erosebb szerintem, az avent meg kenyelmesebb.
eves:
Robi meg mindig 8x eszik naponta, kb 80 ml alkalmankent. Ejjel-nappal...
utazas:
Sosem tudtam normalisan bkvni Timivel, a kendo jobban mukodik, mint a babakocsi, de hosszu utra menni vele faraszto es nehez cipekedni meg a gyerek mellett pluszban.
A buszoknal mindig neztem, hogy alacsony padloju legyen, ez ki van irva a megalloban. Egyszeruen ugy idozitettem, hogy akkor mentem, ha lehetett. Most 2 gyerekkel meg nem mertem nekivagni semmilyen hosszu utnak. meg setalni is inkabb segitseggel megyunk le.