Spenót- mák: A legjobb természetes vasforrás a piros húsokat leszámítva:)
Nekünk nagyon kicsi a fagyasztónk, lehet azt is kellene venni... de azért ha megnézem mi van benne: kb 7 spenót, krémes és natúr, aztán 2 krémes biospenótlevél, és 2 csak spenótlevél.. Imádjuk!
És a mákostésztát is! Csak nem tudok keményedő hassal mákot darálni, a minap a kávédarálón csináltam... kissé porállagú lett a mák, de az íze ott volt
Keksz: hát, én azt olvastam valahol egy orvos írta, hogy aki csak keményedik, az elvileg művelheti, csak hát gondolom attól is függ, hogy nyílik -e valaki a keméynedéstől. mindenesetre az igazi szekszet már én sem tudom mi....
A másiknak való örömszerzést igen különböző módokon, az még belefér nálunk, de azt is csak reggel, amikor még nagyon pihent a méhem... és nehéz elvonatkoztatni, hogy ne induljak be nagyon,, dehát a páromtól nem akarok mindent megvonni, ha nem muszáj. És frontkor kizárt, meg sem merném.... Szóval amit csinálunk, azt is ritkán, úgy 1-2 hetente...
Egyébként olyan is létezik, hogy a kismama nagyon szerette volna, de a párja miután elmentek 4D-re és meglátta a kislányát, nem volt hajlandó közeledni az asszonykához. (Az unokatesómról van szó, nagyon őszinte a kapcsolatunk, ő mesélte)
Bundátlanítás: én már írtam, hogy jókat mulattam, miközben nagynehezen sikerült megszabadulnom a megszabadulnivalótól, ollóval.... csak 3-szor vágtam magamba. Nincs kicsi álló tükrünk, a nagy elé meg nem állok, pont a bejárati ajtónknál van, ami tiszta üveg, és néha elmegy ott a szomszéd:)
Mozza, el is hiszem, hogy elrepültél volna te is... Tényleg, készíttetsz végül kismamafotósorozatot?
Súly: a lényeg, hogy te tudod, mennyi az annyi:) nekem is össze vissza írkált a védőnő, mikor még lejártam hozzá... most már csak megkérdezi, mikor jön, hogy hány kiló vagyok.
Védőnő- szülés után 1-2 nappal jön házhoz:
én már nem találkozom vele a szülésig, elhozta a recepteket, amit a baba születésekor kell kiváltani, 8db-ot... popsikrém, olaj, alkohol, k vitamin...stb... És nekem ahogy sorba magyarázta, hogy mit mire kell és hogyan használni, nyíltak egyre tágabbra a szemeim... olyan hihetetlen, hogy nemsokára tényleg itt fog pislogni rám egy nekem kiszolgáltatott csoda.... (Miután hazajöttünk a kórházból, 1-2 napra rá fog jönni.. Ez megnyugtató, mondta, hogy nem gond ha esetleg addig meg sem fürdetjük, csak mert nem vagyok abban biztos, hogy még ketten a párommal is megmerjük csinálni nulla tapasztalattal..... nagymamák messze vannak, nincs ki megmutassa.... hhacsak nem kérem meg a szomszédot, aki orvos, és nagyon jóban vagyunk vele, a lánya a legjobb barátnőm.
Meleg zuhany-fürdő: én még zuhanyozni sem merek igazán jó meleg vízben... azaz pontosabban a lábamra, combomra engedem a végén, hogy a hasam ne melegítse.... azt hittem nem jó, ha felmelegszik a magzatvíz. Vagy az a hosszú UH-tól van? Már keverem a szezont a fazonnal...