@deiss:
Nem. Nem tudok semmilyen speciális diétát tartani, mert senki nem tudja megmondnai mi okozza, így meg diétát felállítani se tudtak. 11 éve vannak bélgondjaim,éa azóta sincs diagnózisom. 2009ben állandó hasmenéssel (fogyás nélkül) és bal borda ív alatti fájdalommal kezdődőtt. 1 évig jártam mindenhova. Azonkívűl hogy emelkedett volt a crp (gyulladás) semmit nem találtak. A gyomortükrőzésen a hasi ct-ig vérvétel uh röntgen semmi. Ráfogták biztos ibs idegi alapon.. Belefáradtam. Évekig jött ment a fájdalom,de akkor még elviselhető volt. Aztán 2012 elkezdett durvulni, de igazából 2014-ben mikor pozitívat teszteltem nagylányommal rá 3 napra kaptam az első bélgyulladást amire ki is jelentették,hogy az. Azóta meg jön megy időszakonként, és eddig semmilyen kapcsolódást nem találtam ami kiválthatja.
Még én magas is csak tapogatózok a sötétben. Vannak dolgok/ételek amivel nagyon vigyázok. Ilyen pl a kel és a sima káposzta (pedig imádom) a párolt hagyma, a gomba brokkoli, hüvelyesek, tehát ami mikondottan puffaszt. Zsíros nehéz ételek, a fűszerekből is nagyon vissza kellett vennem, az erősből is. Gyerekek előtt pl patkányméreg erőset toltunk férjemmel.
Közel 1 évig doki javaslatára le kellett nyomnom egy antibiotikum kúrát, minden hónapban, ha volt gyulladás ha nem, mellette szedtem gyulladáscsökkentőt, 2 félét. Az elsőt nem tudtam letenni, ahogy elhagytam már jött a gyulladás, majd sikerült váltani másikra amit letudtam tenni. Próbáltam a fruktóz diétát de abból sem a teljes nullásat, ezt is doki javaslatára 1 évig. Baromi nehéz, mert ok a cukrot teljesen leváltottam ez az Ir-nek is kedvez. De én nagyon imádom a zöldségeket bármennyi mennyiségben formában. Fruktózt össze hangolni az ir meg aztán végképp vicc.
A második császáromkor feloldottak minden összenővést. 4 hónapig teljesen jó volt minden,aztán kezdődőtt minden előről. 2 éve novemberben műtőttek köldöksérvvel. 1 hónap múlva kaptam az addigi legdurvább gyulladást. 6 nap alatt 10 kg fogytam,konkrétan le se tudtam szállni a wcről mert folyamat véres hasmenésem volt és olyan fájdalmam ami mellett elbújhat a vajúdás.. Akkor tényleg azt hittem nem élem meg a másnapokat.
Szeptemberben lesz 1 éve hogy volt biopsziám. Akkor annyit tudott a doki javasolni ha újra és újra kialakul a gyulladás, akkor sebészetileg távolíttassam el a kitágult vastagbél szakaszt mert elfog jutni arra a pontra mikor kilukad a belem.
Ennyi.
Én nagyon megvagyok ijedve most az ügyelet óta. Holnap lesz uh a dokimmal.
De 13/14 hétbóta nem igazán érzem a babát pedig 8.héttől már éreztem ahogy csikiz matat.