Szióka mindenkinek!
Felébredtem. Vérvétel után elmentem megvenni, ami kell a vacsihoz, aztán hazajöttem, s kézmosás után már feküdtem is le aludni, mert a fejem is fáj, plusz az oldalam is. Olyan fáradtan érzem magamat, de most ebédeltem, s kicsit jobban érzem magamat. Végül nem vettem be gyógyszert, semmilyet (Magne nincs is itthon, csak No-spa), inkább kibírom, hogy a hasam is fáj meg a fejem is.
Kicsyke, már épp akartam kérdezni, hogy hány hetes vagy, hogy ilyen nagy a CRL, de most már látom. Gratulálok az úrfihoz! Nálam tegnap egyáltalán nem tudta volna megmondani a nemét az orvos, mert az édeskére így is jól rá kellett nyomni az UH-t, viszont akkor nagyot is ugrott, de nem változtatta meg lényegesen a helyzetét. Totál oldalról foglalt helyet odabent.
Végülis, igen, ha a tarkóredőt meg az orrcsontot már ilyen pici állapotban meg tudják vizsgálni, akkor a nemi szerveket is, csak át ahhoz spárgában kell lennie a babának, mint nálad is.
Én ma töltöm be a 12. hetet, tegnap 2 nappal idősebbnek látott az orvos, s azt írta a papírra is. Ma, amikor voltam vérvételen, szintén ezt vették figyelembe, de úgy gondolom, ez helyes lehet valóban, mert az első UH-n is már 1 nappal idősebbnek láttak, és valóban nem 28, hanem 26 napos ciklusaim voltak. Akkor pedig nem 7, hanem 5 napot kell hozzáadni az utolsó menstruációhoz, hogy megkapjuk a szülési időpontot. Habár, 2 napnak nincs olyan sok jelentősége. Azonban most már ezt az időpontot fogják figyelembe venni, de kíváncsi vagyok a holnapi UH-ra is.
A down-kór szűrését talán mégis megérte befizetni. legalábbis nagyon gördülékenyen ment az egész, és a 16. hetes AFP-re sem kell mennem, mert azt is megcsinálják a következő vérvételen, s minden eredményt elküldenek a 18. heti genetikai UH-t végző orvosnak, ahova nekem csak mennem kell egyetlen beutalóval. Így azért kényelmesebb, mintha minden eredményért külön vissza kellene menni. Persze, én akkor se panaszkodnék, de valóban kényelmes, hogy helyben vizsgálnak meg.
Elnézést, hogy nem fogtam rövidre.