Új privát üzeneted érkezett!

Orsi, ááááááá, nem szopik már a fiam :) Ez a sugárhányás olyan 9 hós kora körül volt :) 15 hósan hagyta abba a szopit.

Nem nagy pakolást végzek ám én sem, csak a nappaliban a széthagyott játékokat rakom el, illetve a konyha, hát ott mosogatni már nem szoktam, de rendet muszáj rakni, mert akkor másnap rohadtul nem lenne kedvem semmihez sem. Nem mintha így lenne :)

Ó kozmetikusnál én sem voltam egy ideje, de annyira el akarnék menni legalább a szemöldökömet megcsináltatni, talán a héten még belefér, most, hogy apa állítólag itthon lesz szabin...

Nem is írtam, engem vasárnap valszeg lefotóztak a rohadék zsaruk, jöttem le a 0-ról, és a lehajtósávba álltak be, láthatatlan helyen. Tutira nem 60-nal mentem, a gatyám is rámegy, pedig rühellem a gyorshajtókat, sosem megyek gyorsabban a megengedettnél, de ebbe most beleszaladtam. De ki az, aki a 110-es sebességről lefékez 60-ra? Bakker úgy idegesít.

Hibernia, remélem azóta sikerült Pepkének lenyugodnia, Nektek is, meg mindenkinek jó éjszakát!
monde

Monde,
a konyhat én is mindig elpakolom, de most Hawaii van, a férjem itthon van esténként és igy o pakol, amig én szoptatok.

kozmetika ram is ram férne..........

radar :(
s.orsi

Sziasztok! Mostanában mindig úgy lemaradok, próbáltam jegyzetelni, de csak az utolsó másfél oldalt. Ilyenkor többórás program a visszaolvasás. :) Lehetetlenség mindenre reagálni.

Először is gratulálok a fogacskákhoz! Nálunk még nem bújtak ki, de a védőnő szerint előrehaladott állapotban vannak, ami még akár azt is jelentheti, hogy egy-két hónap múlva nőnek majd ki. :D De szerinte nemcsak az alsók, hanem a felsők is megindultak már belül. Amiket írtok, hát nem annyira várom ezt a fogzás dolgot. Szegény Nadi, nagyon megijedhettél! :(

Megnéztem a képeket és a videókat is. Nagyon helyes, ügyes babáink vannak itt a fórumon. Amit Balu művel, az továbbra is elképesztő!!!

Céklát előke nélkül... :) Eleinte még nem jött rá Samu, hogy bele is lehet túrni az arcához közeledő kanálba, szóval bátran próbálkozhattam. :D

Zsu, annyira sajnálom ezt a sok munkát! Tudom, hogy te hasonlóan nehezen viseled a dolgot, mint én. Borzasztó lehet, hogy ilyen későn ér haza Gabi. A szabadság dolog meg végképp nehéz lehet. Nagyon aranyos az avatarod és az új vonalzóképed!

Ma mi is voltunk védőnőnél. Samu 72cm és 7500g. Mondjuk szerintem azért egyik adat sem annyira pontos, de lényegtelen. Eleve mi este szoktunk mérni fürdés előtt, így délután pedig nem sokkal kaja után többet mér a mérleg. Talán. Vasárnap 7400g volt. Meglepne, ha másfél nap alatt felszökött volna 100g. :) Az nálunk heti gyarapodás... :)

Balu milyen divatot teremtett a puccos tornájával! :D Samu is kipróbálta néha, de mindig takarítani kellett utána. :D Állandóan pisil. :)

Most, hogy jön a rossz idő, többet leszünk itthon, megpróbálok visszakapcsolódni.

Még annyit, hogy tök érdekes, Samu mindig kifigyel valamit Pankától, és megpróbálja utánozni, szóval szerintem hamarosan beindul ő is, mert Panka sokkal izgágább, ügyesebb, tudatosabb. Egy hónappal és egy héttel idősebb Samunál, de ha egyidősek lennének, akkor is így lenne, nagyon különböző a temperamentumuk. Samu jól végiggondol mindent, mielőtt cselekedne. :D
Ja, a torna... Szegény Samu nem nagyon szereti. Biztos nem kellemes neki, ahogy nyújtom a feszes izmait. Néha nem is engedi, nagyon erősen behúzza a könyökét, de nem akarom elhanyagolni, mert valószínűleg tőlem örökölte ezt a dolgot. Nem tudom kinyújtani a karjaimat (ugyanilyen izomfeszesség miatt), szóval tudom, hogy milyen nagyon sz@r ez néha. :(

KépKép

KépKép
barbazso

Hali,

Ma orrszívó-porszívózással kezdtük a napunkat. Szegény Krisz enyhén megfázhatott a sok séta alkalmával. :( Most szunyál, csendesen, szerencsére!

Orsi: vége a SZF-nek?! :shock: , akkor lehet, hogy nálunk ma lesz a uccsó rész?! :( Ezek a sorozatok tudok kikapcsolódni úgy igazán. :)
Meglepődtem azon mellém álltál kozi ügyben. :oops:, azt hittem mindenki támadni fog, hogy milyen anya vagyok, aki másfél órára apjára hagyja fiát!? De akkor jól gondoltam, azt ha mindennap találkozik, játszik a gyerek az apjával, akkor fél évesen nyugodtan kettesben hagyhatom őket. :)

Csöpplány: narancsot is eszik már Balu? :shock: Almával édesebb lehet, gondolom.
A reggeli kelegetések nálunk is hasonlóan történik. Krisz rúgkapál, lökdös, csapkod kis kezeivel vagy enni szeretne, vagy több helyre lenne szüksége ! :D
Hogy átrendeztek Balu programjait és délután már alvás helyett is játszotok ez biztosan segít a korai mély alvásban. :wink:

Barbazso: az biztos, tapasztaltam is, hogy nagyobb gyerekek között vanna babócáink nagyon radaroznak és amikor hazaérünk próbálják az elesett dolgokat megvalósítani. :wink:
Azért tornával ne álljatok le! Biztos jót tesz egy kis mozgatás, masszírozás Samunak. Babaúszáson gondolkodtatok már?

ui: gmailra nem tudok továbbra sem felmenni, így gondolatban mindenkinek gratulálok mindenhez amit feltesztek oda! :oops: :lol:

KépKép
charlott

Karácsony - most biztos csodálkoztok, hogy miért hozom fel idő előtt a témát, de én már gondolatban a szervezében vagyok, mert hiszen ez lesz az első igazi, családos karink.

Először, kíváncsiságból Krisszel meghallgatattam a karácsonyi énekeket és szegényke elsírta magát. :( Annyira komoly a hangvétele ezeknek a vallási daloknak. És milyen ciki lett volna 24-én szenteste a nagyáhítatt közepette, a zene hallatára Kirsz elsírja magát. :roll: Úgyhogy e héttől több kari dalt is énekelek neki és néha lejátszom a Mennyből az angyalt...... :)

Másik ami foglalkoztat, hogy milyen sütit készítsek? Bejglit a nagymamák bevállalták. Valami egyszerű, almás-fahéjas dologra gondoltam. Van valami ötletetek?

KépKép
charlott

Charlott, ez tök jó ötlet! Imádom a karácsonyi zenéket, és ha csak decemberben kezdjük el hallgatni, olyan hamar vége van az ünnepeknek... :)
Szerettünk volna babaúszásra menni, van is Bicskén, de a doktornéni azt mondta, hogy az ekcéma miatt nem javasolja, mert valami szemölcsöt könnyebben elkaphat, mint mások, és azt le kell műteni. :( Lehet, hogy nem kapná el, de egyelőre nem merek kockáztatni.

Erről jut eszembe, Zsu, sajnálom az ekcémátokat! Gabinak hol van, mert a képeken nem is látszik? Samunak mindig az arca lesz foltos. Most, hogy állandóan nyálzik, és szét is keni a fején,... hát szegényt napjában 2-3 alkalommal kenegetem az arcát zsírozó krémmel, ami elég undi. De azt minden ekcémás maminak ajánlom, hogy csinálja, mert sokat segít. Séta, levegőztetés előtt pedig kötelező. Főleg ebben a szeles, hűvös időben.

Ááá, majd folytatom, nyűglődik a fiam. :)

KépKép

KépKép
barbazso

Samu evett egy kis párolt almapürét, aztán kivittem a kertbe. Kb 2 perc alatt bealudt. :) Én eddig mindenből max egy presszós pohárnyit adtam neki, ami 50ml. Lehet, hogy enne többet is, de egyelőre maradok ennél az adagnál. Úgyis szopik, az a fő tápláléka, és ez most még nagyon jó így nekünk. :) Most úgy csinálom, hogy tízóraira kap gyümölcsöt (elvileg nyersen kéne, de én az almát nem merem nyersen adni, mert először pár kanál almalétől nagyon csikart a hasa). Ez két szopi között van kb félidőben. Aztán ebédre (közvetlenül szopi előtt) kapja a főzeléket, ami most pár napig alma-krumpli lesz a védőnő javaslatára. Hiába mondtam neki, hogy Samu már kóstolgatott ezt-azt, nem nagyon vett tudomást róla. :D

Szegény Krisz, remélem, hamar meggyógyul! Te adsz neki cebiont?

A karácsonyi sütést mi megbeszéltük Panka anyukájával, hogy együtt csináljuk, így legalább a gyerekek is ellesznek, és ha kell, valamelyikünk mindig ott tud lenni mellettük, hogy ne fedezzék fel túlságosan egymás szemgolyóját. :) Aztán a végeredményt elfelezzük. :) Így raktuk el a sütőtököt és a céklát is az ínségesebb időkre. Közben tök jól elvoltunk mi is, nem kellett megszakítani a munkafolyamatot, mert valamelyikünk mindig tudta csinálni, aztán volt közben olyan nyugisabb idő is, amikor meg tudtunk ebédelni, vagy ihattunk egy cappuccino-t. Zabpelyhes-fahéjas kekszet már tuti csinálunk, aztán a többit még nem tudjuk. Olyat szeretnénk, ami eláll egy-két hétig.

Jaj, nem is írtam, tegnap elmentünk személyit csináltatni Samunak és Pankának a védőnő előtt. Annyira vicces ez a fotózkodás! Nem volt vaku, pedig arra általában mindketten mosolyognak. Szegény Samut szólongatta a néni, hogy Bence, Bence...! :? Azt hiszem, az lesz az első mondat, amire megtanítom, hogy a szüleim Samunak hívnak. :D :D :D

KépKép

KépKép
barbazso

halihó

hát nálunk az oltás tette a dolgát, du ugye aludt egy órát, utána kókadozott, aztán kaja után újra elaludt fél órát, majd mikor felébredt, már tök forró volt szegénynek a feje és jéghideg volt a keze... 38.8-at mértünk fenékben fürdés előtt, az utcsó kaja előtt kapott szirupos lázcsillit és bealudt negyed 10kor, rögtön kaja után. reggel 7.30kor ébredt. éjszaka csak kétszer néztem neki kézzel, milyen a homloka, nem akartam felébreszteni... nem tudom, ezt így kell-e vagy ébresztgetni kellett volna, mi a pálya...
mindenesetre ma reggel már vidáman kelt, 37,7 volt fenékben a láza, nem adtam most semmit, 10kor elaludt, azaz 10 perce...
szegénykém, tök sajnáltam, remélem ennyi volt és kész. sosem volt még ilyen lázas... :roll:

zsu, sajnálom ezt a sok munkát... :? tényleg kiborító az ilyen... :( :( azóta megnyugodtál? mikor mentek bőrgyógyihoz?

charlott nálunk a favorit a frosty the snowman, az tök vidám ÉS karácsonyi. :) még pár éve a férjem összeállított egy karácsonyi cd-t azt hallgatjuk, azon vannak ilyen vidám számok is, tök jó. én most azon filózom, miket kérjünk a nagyiktól... :roll: :roll: emiatt rágják a fülem..
crumble-t szeretitek? én tavaly csináltam karira, jó lett. pl http://kicsivu.hu/archives/2007/02/25/A ... lt_dioval/
vagy vmi sima almáspite? :) :)
hogy van krisz most?
a kozmetikus sztori durva. én is kiakadnék... :roll: mondjuk nálunk apa simán bevállalja 1,5-2 órára Petit, ha akarom. megkajáltatom, aztán a pótlás tápit már ő adja és én meg elsurranhatok. eddig még sosem mondta, hogy azért sírt, mert én nem voltam ott... ja erről aranyos történet: mostanság rászokott arra, hogy ha az apjánál van, akkor is engem néz. múltkor elforgott direkt a férjem és Peti addig addig ficergett, míg megint engem bámulhatott. aztán ezt vagy 10x eljátszották és ő mindig arra forgolódott, hogy lásson. annyira aranyos volt. :) :) de nálunk, ha kézben van (apánál) nem sír, ha kimegyek a szobából...
ha még csak most ölték meg Irinát, akkor még van asszem 4 rész a végéig. kívülről fújom már a részeket, felvettem őket. :) :)
ja és mindenképp nézzétek meg a mai részt légyszi-légyszi. :) kíváncsi vagyok, mit gondoltok róla. rémálmos.

ekcémásokat sajnálom. én most felvettem egy szórólapot, mit kell tudni a dologról, mindjárt el is olvasom. hátha van vmi jó tipp benne. nálunk amúgy a száj melletti pirosság elmúlt, szerintem csak a nyála csípte ki... :oops:

barba ez az utánzás tök jó! szombaton talán megyünk mi is játszóházba, kíváncsi leszek, hogy reagál. nem nagyon ismer más kölköket... :oops:
a feszességet sajnálom. :( de a torna tuti segít. miben nyilvánul meg amúgy ez az egész. múltkor már tök felkúszott samu a pelenkázón... fogacskák csak jönnek már... :) :)

monde gyorshajtás. :( kaptál is már papírt? nem tudom, hogy megy ez...
én is jobban szeretem, ha rend vár reggel... ;)
drukk az unokatesónak! hát igen, mikor harcolunk, eszembe jut, hányan tennék össze a kezüket egy gyerekért... :oops: és akkor tök rosszul érzem magam...

orsi kisautó? jó ötlet. :lol: no majd felveszek egy kis sírásos eposzt is róla... :) :) amilyen lelkesen tud nevetni, úgy tud üvölteni is, a végletek embere... :) de a társaság tényleg jót tesz neki, asszem nyitunk a nagyvilág felé lassan... csak a férjem mániája hogy összeszed vmit a taknyos gyerekektől. :lol:
szf-nek hogyhogy vége?? :shock: lemaradtál? máskor volt?

ja dicséreteket köszi... hát igen, combban erős a gyerek, ezt tőlem örökölte. :oops: de mentségére legyen mondva, ahhoz képest, hogy 8,5 kg-t mozgat, elég ügyes. :D (tegnap este puccosan 8,44 volt már, gombamód nő) a haja is tőlem van asszem, apjuk nem egy Sámson. :D

csöpplány, halászlé??? :D :D hát ez vicces, Balu lassan érettségizik. :D mi még húst sem adtunk... :oops: nem merek most hogy ilyen lázas volt...
sajnálom a konfliktust, pedig ti nem szoktatok vitázni. :(

na most ennyi, kisregényt írtam, bocsi.

ja csöpplány, kedvedért csináltam fogas képeket. :lol:

hibernia

barba tök jó ez a közös főzés sütés. :)

a fotózkodás tényleg vicces lehetett... :) :)
napi 2x adsz akkor gyümit, zöldséget?

nálunk tök vicces, eddig a krumpli nem jött be csak. se magában, se keverve. nem tudom, mi baja vele... :oops:

hibernia

ja még egy fiús anyukáktól először: hogy oldjátok meg, hogy a zokni fennmarad??? zsu, gabin az egész mocorgás alatt végig fenn van a zokni, HOGYAN??? :lol:
nálunk kb 2 perc / zokni és lerúgja. ezért adok rá mindig rugit...

hibernia

Halihó :)

Monde:sajnálom a gyorshajtást.Én meg amiat paráztam hogy elnéztem egy kijárót és felmentem a fizetős részre.Persze első lehajtónál lejöttem,de paráztam rendesen hogy nem-e fotóztak le.De hálistennek nem :) Remélme nem lesz nagy a bünti :( Hát nálam mindig disznóól van,mármint este már nincs erőm elpakolni,inkább reggel csinálom.Akkor Balu még nagyon jó passzban van,tök kialudt és akr 3 órát is eljátszik csendben a padlón.Szóval én iylenkor élek :D

Barba:Balunak is állítólag sok jön egyszerre,de nálunk is még hetek,hónapok kérdése ez.Köszi a Balu dicsit :) Az ülést meg egyre jobban csinálja,folyton ülne.Na majd felveszem ha csinálja ma :) Na nekem már Balu belekap a kanálba...Szép méretei vannak Samunak :) Nálunk is bepisil Balu,de én feltakarítom alatta,meg őt is letakarítom és megy tovább a dolog :D Kis rózsavíz nem tartja fel :lol: Torna :? :( És érzel már változást?Mikor kell visszamenni vele?Néztem a képeket,nagyon édesek!!!!A tónál készült képek nagyon jók!Irigykedem a család miatt :) Szerintem jól csinálod,mert ugye te sak hozzátáplálsz és nem elválasztassz :) Én cebion helyett adok narancsot :D Dobsz képet majd a személyiről?

Charlott:jobbulást Krisznek!Hogy van?Miért ne állnénk melléd?Hiszen igazad van,ennyi neked is járna,nemhogy még lecsesszenek :? arancsot kb 2 hete kap,elvileg 6 hótól lehet adni :) Tegnap narilevet ivott.Facsartam neki fél narancsot és felhígítottam neki :) Nagyon szlopálta :) Krisz még mindig veletek alszik?Nem lehet hogy ezért is ragaszkodik ennyire hozzád? Hát nekünk jobb ez a korai alvás,mert így mi is le tudunk feküdni 10kor,nem úgy mint eddig,örültünkha éjfélkor űágyba kerültünk.Gmailnél mi nem siekrül?Én is sokat gondolkodom a karácsonyon :) Esetleg ha vidám karácsonyi számokat hallgatnátok?Van a very snow very snow szám,nem tudoma címét,vagy amit Hibernia is mondott.Hát én sütiben nem vagyok jó :? Szerinem én valami linzeres sütit csinálok.Van csillag,fenyőfa meg ilyen formák,majd kiszúrom a tésztából :D :lol:

Hibernia:Szegény Petya :((( Remélem ma már helyrerázkódik,nálunk is az idei utcsó oltás volt a legrosszabb.Sose felejtsd el hogy Balu 3 hós kora óta kóstolgat :) Szóval azért mi jóval előrébb járunk :) Köszi a képet,nagyon cuki a fogacska! :D Többiek is küldhetnek ám,mindenkiére kiváncsi vagyok :D Hát én se adok Balura zoknit,inkább harisnyűát,de a zoknit se vette le eddig soha.

Na Balu ma meggy-krumpli-csirke kombót eszik,kivi leszek :) Most alszik 11 óta :) Betettem akiságyba hogy játszon még,láttam fáradt.Eljátszott negyed órát a plüss pacijával,és aztán hirtelen csend :) Bealudt a szentem magától :)

Ja és Balu ma viszonylag jól aludt.10től 5ig,csak kétszer ébredt,azt is 10-11 között.11től viszont csak 5kor.Aztán ő azt hitte hogy most már felkelhet,de nem :D Tudomást se vettem róla,csendbe voltam,nemkapcsoltam villanyt,de hallottam hogy mocorog,dumál.Aztán 5 perc után feladta és vissza aludt.Előte apa megetette :) Aludt fél 8ig még.Azóta a földön játszott.3/4 11kor tettem be a kiságyba, 11től alszik :) Most már lassan kelnie kellene .Na megyek befejezem az ebédjét :) Tízóraira őszi-alma-kekszet kapott :)

KépKép
Kép
csöpplány

most csak atfutottam ezt az oldalt...

a zokni ugy marad meg, hogy harisnya, fiu ide, fiu oda. Vagy zokni + kis borcipocske, ami olyan puha mint a zokni. azért is jo, mert nem csuszik és konnyebben tudja magat tolni, stb.. de elég draga. én addig ilyenbe jarattam oket, amig nem kellett cpo. mert ebben a labuk sem fazott és mégis tok természetes és nagyon puha...

késobb jovok, teljesen koma vagyok egy ismét "szuper" éjjel utan....
s.orsi

Hibernia, sajnálom a lázat. :( Mázli, hogy reggelre jó kedve lett! Éjjel én sem szoktam mérni, csak simogatom, vagy puszilgatom a halántékát. Ha lázas, azt azért észreveszi az ember úgy is.
Rémálmos lesz a SZF? Banyek, én már a múltkoritól sem tudtam aludni! A félős részeket úgy szoktam nézni, hogy a kezeimet az arcom elé teszem, de az ujjaim között lesek. Tisztára, mint egy kisgyerek! Nem is tudom, mi értelme van, túl kíváncsi vagyok ahhoz, hogy ne nézzek oda. :D
Crumble-t én is szoktam csinálni körtével, rebarbarával. Ez az almás is jó lehet. Kipróbálom. Bár férjem nem rajong érte sajnos. Vasárnap úgyis vendégek jönnek, és a sütőtök-krémleves után már nem akarok csak valami desszertet csinálni, mert túl laktató az a leves ahhoz, hogy 3 fogás legyen.
A feszességet onnan látni, hogy nem (szívesen) nyújtja ki a karjait. Én masszázsnál vettem észre, de nem gondoltam, hogy nem normális. :) Még jó, hogy megmutattam a néninek! :) Valószínűleg pont az a baj, hogy túl erős, nagyon kötöttek az izmai, azért is tudta már egy-két hetesen kinyomni magát, és nagyon korán kúszott is, ha megtartottuk a talpát. Amúgy ezt azóta elfelejtette, mostanában kezdi újratanulni a mozdulatot.
Arra a sírós videóra én is nagyon kíváncsi leszek! :D
Pepke 8,5kg?? Nem semmi! Kis vasgyúró. Samu is nagyon alakul, a védőnő teljesen elámult, mekkora lett. Mostanában már a könyökéig érnek a 68-as bodyk.
Apja nem egy Sámson... :lol: :lol:
Egyszer adok gyümölcsöt és egyszer zöldséget a védőnő ajánlása szerint mától. Eddig nem voltam ilyen következetes. :D
Samu is harisnyát hord a zokni alatt. Abban könnyebb a pelenkázás is, mint a rugikban. Én legalábbis nagyon unom a pattentolgatást. :D Bőrcipőink is vannak (kinőttek), nagyon szeretjük. Kedvenc a liliputi vonatos, de fogok rendelni sajátot is innen: http://www.brumicipo.hu/

KépKép

KépKép
barbazso

Csöpplány, a torna egyelőre még nem hozott változást. Szerintem kell minimum pár hét. Visszamennünk nem kell a dokihoz, csak akkor, ha nagyon nem javul, de azt mondta, tuti rendbe jön. :)
A személyiről még csak az A4-es igénylőlap van meg, kb egy hét, míg elkészül.
A cápahús nagyon kemény! Balu milyen kis ínyenc lesz! :D Én kb 27 évesen ettem először. :)

Monde, tudom, hogy valaki régebben már kérdezte, de lemaradtam a válaszról. Hogy nézted meg a Babákat? Úgy tűnik, esélyem sincs moziba menni egyelőre. :roll:

KépKép

KépKép
barbazso

HAli!

Gyorsban:

Orsi, még nincs fogunk de nagyon jövöget..szerintem napok kérdése... pontosabban remélem

Férjem sajna még mindíg sokat melózik, és rohadtul el van fáradva idegileg is..kicsit aggódom érte. Remélem lecseng előbb utóbb ze az időszakunk.

Mi csak tízóraizunk almával..vasárnap lesz 2 hete ma már olyan 50-60 grammot ettünk, ha kiváltottam ezt a kaját nálunk utána jön a déli főzelékes majd pár hét múlva, addig én zömében csak almázok.
Gabi a kezdetektől fogva velem együtt fogja a kanalat és úgy tolja a szájába + persze bele is túr meg ilyenek...tiszta élvezet :D

Zokni: sokáig kerestük de megtaláltuk a jó zoknit..ennyi :) Rohadt nehéz amúgy megtalálni mi a kenguruban vettük....

nam megyek majd jövök ..egyszer :oops:

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Halihó!

Orsi:milyen ez a bőrcipőcske?Tudsz linkelni olyat?

Barba:hamar vissza fog tanulni Samu a mászásra :D Balu is korán kezdte a fekvenyomást :D Én is csak azért ettem mert após egyszer csinált páromnak,és annyira ízlett neki hogy azt mondta hogy ha lát valahol cápahúst akkor csinál nekem.Na most látott,és le is volt értékelve (1200ft/kg!!!!!Hülyének is megéri nemhogy nekünk :lol: ) úgyhogy vett :) Védőnő emg azt mondta hogy mivel Balu nem komálja nagyn a pipihúst így próbálkozzak hallal,mert a marha,sertéshús még nagyon durva lenne neki.Barba én letöltöttem a filmet :) Most akarom kiirítni párommal cd-re hogy megnézhessem :)

Mi voltunk egy nagyot sétálni,Bis sírás után bealudt,és aludt majdnem 2 teljes órát :D Ebédre imádta a meggy-krumpli-csirke kombót!!Uzsizni meg még nem akr.Alma-mangót csináltam neki,de csak nyammog.Most vagy nem éhes,vagy nem ízlik neki,pedig alig van benne mangó.Na meg a szokásos keksz van benne :) De ha nem ízlene neki akkor nem nyitná a száját,nem?Na majd próbálékozom később :D Most a földön játszik,szokásához híven :) Épp az ülést gyakorolja,megyek is,megpróbálom lekapni :P

KépKép
Kép
csöpplány

Barba, mocskos netkalóz vagyok... Én viszont a következő két héten belül tutira megyek moziba, merthogy irtózatos Harry Potter fan vagyok, és muszáj moziban látnom ezt a filmet. Még jó, hogy Bori alszik éjjel, itt hagyhatom anyura mindkét kölkömet.

És milyen torna feladatokat csináltok? Azt elfelejtettem írni, hogy én is a Szabó Tündénél voltam a fiammal, amikor még 8 hós volt. Nagyon szimpi nő!

Csöpplány, bátor vagy, nem csak a hal miatt, a mangó miatt is. Azért az import cuccokban én annyira nem bíznék.

Ja, és nem az én unokatesómék lombikoznak, hanem asszem kriszta írta :)

Ja és harisnya téma: lehet, hogy én totál ciki vagyok??? A fiam mindig harisnyában jár(t) télen, szerintem kisgyerekeknél nincs ciki ruha igazán, én megzabálom a virgácsait a harisnyájában :)
monde

Monde:ennyi erőval alig van olyan dolog amit adnék Balunak,ha mindenből csak magyar terméket adnék.Védőnő mondta hogy már 5 hótól lehet adni,így gondoltam kipróbálom.

Majd küldök csücsülős videókat :)

KépKép
Kép
csöpplány

hali

na én tízóraira sütőtök-édeskrumplit adtam, szerette... :))) mangót én még kb sosem ettem csak aszalva. :D cápát meg aszalva sem. :lol:

mit is akartam.

harisnya - nekem az a gondom azzal, hogy macera feladni, nem? meg ha csekkolni akarom, volt-e kaksi, nem tudom... (rugiban csak kipatent - megnéz - bepatent) a zokni meg katasztrófa tényleg. most vettünk kiscipőt csak olyan furin néz ki, gondoltam, rákérdezek még itt is...

HP mikor megy otthon?

orsi szar éjszaka - ajjaj... :?

csöpplány, baluk csa úgy bealszik magától? hihetetlen, máig csak bámulok, pedig már megszokhattuk volna... :D

barba, ilyen nagy sütős-főzős vagy? én rebarbaráról kb dániában hallottam először. :D mondjuk itt tök divatos, csomó mindenféle kaja van belőle. érdekes.
jaj a szf nem úúúúúúúúúúúgy rémálmos... :)

hú, én ma véletlenül elolvastam egy spoilert a 7. évadból. tök idegesít. most jöttem rá, hogy már 5 rész lement belőle itt, most a 6.-nál tudok csak bekapcsolódni, tök zavar. :? :?

hibernia

Hibernia:szerintem nem gáz a harisnya :) Nem kell levenni teljesen ha be akarsz kukkantani :D Lehuzod kb térdig,bekukk aztán visszahúz :D Balun is most már az van.Két okból.Egyik hogy nem nagyon van már rugija,mert kinőtte amit télre vettem neki,másrészt ebben jobban tud mozogni.
Nem mindig alszik ám be :) Van hogy ölben ringatom el,van hogy a babakocsiban alszik el mikor sétálunk.Ritka ha leteszem és elalszik.Ez ma egy ilyen ritka eset vlt :D Gondolom függ attól is milyen passzban van,vagy fáradtságának melyik fázisában kapom el :D

Huu,most az előbb akkorát esett :( Ráadásul az én ibámból :S Az ágyon volt szépen kúszott hátra,fogtam a derekánál és szépen lekúszott az ágyról,álltunk az ágy mellett.Egy pillanatra elvettem a kezem,mert a fülem mögé akartam rakni a hajam,Balu meg oldalra dőlt és megfejelte a padlót :S Szegénykém úgy sírt.nekem meg persze lelkiismeretfurdalásom van :( Néztem még csak piros pukli se lett neki,nem látszik semmi,szóval remélem nem ütötte meg magát :( Alig bírtam emgnyugtatni,utána 5 percig csak az ölembe akarta lenni,ha megpróbáltam letenni üvöltött.Olyan édesen bújt egyem meg :) Asszem most már még jobban kell figyelnem :S

Na sikerült videót csinálnom,mindjárt feltöltöm.

KépKép
Kép
csöpplány

Hat gondolhatjatok, h tegnap 10 napra elore megnéztem annak a tv adonak a musorat és igen VEGE az SZF-nek. A 6 évad ment le, vagyis itt a koltozéssel fejezodott be. Nalatok is Hibernia?

Karacsony
Mi ezen az even, szokasunkhoz nem hiven, mar minden gyerkocnek kitalaltuk az ajandékokat és a neten fogjuk oket megvenni, vasarolni nincs ido...

Barbazso,
Szuper, h ratalaltal Pankaékra!!!
Elisanak is van ekcémaja, a szemhajlatban meg a szemei kozott. Néha meg olyan pattanas szeru kiutések is... zsiros krémmel kell ezt kenni? Nem gondoltam volna.
Én csak elokével etetek, mert kozben szopja az ujjat és azt szépen keni mindenhova...

Hibernia,
Szegény Pepke! Én sem ébresztettem volna fel, kivéve ha érezhetoen magas laza van.
A krumplit tudod miért nem szereti Pepke?? Apukam mondasa: a krumplitol csak az ember haja no! :D :D :D

Zsu,
Sajnalom és abszolut megértem amit atélsz. Kitartas + beszélj a férjeddel, h nem egyedul szeretnéd felnevelni a gyereket, mert o mondjuk 40 évesen szivinfarktust kap. Én mindig ezt mondom neki...

Csopplany,
Szerintem is ehet mar Balu halat, a mango és tarsaival én is vigyaznék, szerintem elég ilyen korban az idénygyumolcs, ami lehetoleg 10 km-en belul termett.
Kiscipocske link pl: http://www.annaundpaul.de/start.htm ez egy német, de van ezer mas gyarto is. Most Elisanak vmi francia ilyen cipocskét vettem, mar szeptember ota hordja (a zokni meg a hideg miatt), kis eper van az elején, nagyon édes.

Monde,
Én is harisnyaban jarattam a fiaimat. És Elisa is minden nap abban van, mert praktikus és jol lehet benne mozogni.

egyébként az éjszakankat mar le sem irom inkabb, 3x szopott, az ujjat szopni NEM akarja, kapaszkodik belém, szo szerint, remélem a foga jon, csak jojjon mar gyorsabban. Jo lenne egy jot aludni....
s.orsi

HP: ma van a premier, mi jövő héten akarunk elmenni rá.

Csöpplány, tudom én, hogy sok minden import, én mondjuk igyekszem mindenből hazait venni, van nálunk egy zöldséges aki odafigyel a magyar cuccokra, és ez nagyon jó. Én azért gondoltam, hogy bátorság, mert igazán a mangót ki lehet váltani más hazai gyümikkel, illetve narancs-mandarinnal amiknek vastag héjuk van, ergó a vegyszerek amikkel tartósítják őket EU-ba hajózás alatt, kevésbé mennek be a gyümölcs húsába. Pl én sosem veszek olyan ízetlen, hatalmas, csodás kinézetű epret, meg szőlőt, mert tutira génkezelt cuccok. De nem vitaindítás akart lenni, csak megjegyeztem.

Fú ez a lepottyanás para, sajnálom, szegények (mármint te és Balu), de sajna benne van a pakliban, én sem merem sehol otthagyni B-t, pedig ő nem egy sajtkukac.

Harisnyát nehéz feladni? Nem tudom. Nekem nem. Kakkert megnézni én szagról képes vagyok (muhaha), de ha mégsem, akkor gyors gatyaletolás, visszahúzás. Nekem gyorsabb mint pattentolgatni.

B is sütőtököt eszik már pár napja, anyós kertjében termett, full bio, nagyon szereti. Némi krumplival kapja, a fiam is annyira szerette, hogy gyakorlatilag sárgult már a feje, olyan sokat evett belőle.

Orsi, 40 évesen infarktus, én ezt sem mondhatom, a férjem elmút már 40 :D Viccet félretéve, rohadtul stresszel ő is, szóval simán benne van a pakliban. De állítólag a (nagy)családban élő férfiak ritkábban kapnak infarktust, valamitől ők relatíve hosszabb életet élnek. Reménykedem! :)
Ja, és kanalazás nálunk detto, B is két kanál között teszi be az ujjait a szájába, szóval úgy etetek mint egy polip, egyik kezemmel az ő kezét fogom le, másikkal kanalazok, törölgetek, ha kell, még jó, hogy ki lehet kötni a székben a gyereket, nem tudom mi lenne velem enélkül.

Ja, én sem ébresztem fel a lázas gyereket, bár mi mostanában vettünk egy fülhőmérőt, mert a fiam hisztit kapott a lázmérőzéstől (hónaljban is), ráadásul nem is mért ott pontosan, szóval fülhőmérő rocks, ezzel alvás közben is mérhetek, ha forró lenne a kobak.
monde

nekem van olyan homlokra teheto félhoméro is, de allitolag pici babaknal a fenékben kell mérni. mondjuk arra jo, h éjjel megallapitsam, h 38 vagy 40 fokos laza van... eddig még nem kellett szerencsére

na én mentem aludni, reménykedek, egyszer csak megkonyorul mar rajtam ez a bestia!
s.orsi

fülhoméro nem félhoméro
s.orsi

Sziasztok Kismamik!

Nemrég útjára indítottam köztetek egy kék színű MT-t, melyet szabadon próbálhattatok. Mindenféle kötelezettség nélkül, bizalommal küldtem.
A mei tai visszajött hozzám - az alvócsuklyája nélkül. Azóta újra vándorol, egy anyuka használja, és utána követik őt a többik.

Nagyon kérem azt, akinél lemaradt a kapucni, vegye fel velem a kapcsolatot!

Üdv.
Gremese

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt!

Mi nagyon beálltunk a 6 órás kelésre :) Viszont pár napja este 9-tól alszik eddig egybe megint, remélem megint így marad egy darabig! :P

Babákat akkor ezek szerint már le lehet tölteni, akkor megkérem az egyik barátunkat mert én képtelen vagyok rá sajnos :?

Én is imádom HP , bár a film engem nem annyira mozgat meg, volt olyan része amit nem bírtam végignézni annyira idegesített, hogy másmilyen mint ami igazából volt!(mármint az én változatom szerint :oops: )
Egyedül a gyűrük urát tudtam jó érzéssel megnézni filmen azok közül amit szeretek olvasni is, az nagyon tetszett! Azért majd megnézem ezt a HP is, majd számolj be milyen volt!
Már mondtam a nagyoknak hogy ha sulisok lesznek esténként majd az első részt felolvasom nekik! :wink:

Nálatok mennyit "dumálnak" a babók? Az elmúlt héten Kristóf iszonyúan belelendült, ha fönnt van sosincs csendben, be nem áll a szája, nagyon cuki! :lol:
Főkét a he-he, he-hü, hü-hü a téma és ezek elnyújtott minden hangszínben és hangerőben ismételt változata 8)

Ja és tegnap "röhögőgörcsöt" kapott a nagyoktól, nem tudjuk mi tetszett neki, de iszonyúan röhögött rajtuk, ilyet még nem is csinált, azthittem megzabálom!

Barba, tényleg nagyon jó dolog hogy egymásra találtatok pankáékkal, olyan jó dolog mikor együtt nő fel két baba és az anyukáknak is hogy mindent lehet együtt csinálni!

Mi is harisnyásak vagyunk, szerintem nem lányos dolog, még a nagyokra is adok ha hideg van de még nem kell overáll! Én is imádom mikor harisnyába van, olyan jól néznek ki, kedvencem aminek kutya van a fenekén, de van autósunk is! :wink:

kriszta0612

kriszta, jaj röhögőgörcs az ismerős, annnnnyira aranyos tud lenni, így az orrát is összeráncolja úgy röhög... mint mikor a south parkban x-re változik cartman szeme a nagy nevetéstől - na nekem mindig az jut eszembe róla... imádni való, tényleg. :)

a HP tényleg más itt-ott. :? mondjuk én csak az első pár könyvet olvastam, utána meg csak a filmeket néztem, de az elsőknél is levettem, hogy sok minden eltér...

no majd körbenézek, van-e itt harisnya, max csak rózsaszín lesz neki... :lol:

dumálást illetően hol belendül, hol leáll, van, hogy vagy 10 percen át gajdol, van, hogy csak úgy hörögve él, ez tök változó. :) nem tudom, mitől függ. leírhatatlanok a hangjai, van, hogy tök hosszút mond, egyszer vagy négy szótagot mondott egyszerre, másokat, csak lestem, hogy mi volt ez. ilyen hosszú szónak tűnt.

ezer éve akarta kérdezni vmit, azért is kezdtem el most is írni, de elfelejtettem. :evil: áááááá

orsi, a költözés az utcsó rész, hát megoldódott a két főszál, meg mindenki elbúcsúzott valamitől vagy valakitől... szóval az a vége. itt az volt a címe, hogy i guess this is goodby. az utcsó részben felvetett két-három problémát a 7. évadban oldják meg. a nővérke titka sajna már kiderült, most a 7. évad 6. részét láttam és abban már tudjuk... :( szóval nem tudom, mi volt a reakció. :evil:

felklt, jövök majd

hibernia

sziasztok!

Vagyok, csak Krisz a délelőtti alvását nem akarja elkezdeni.... :roll: Így most itt ücsörög az ölemben és figyel. :)

Egyébként jobban van, de még mindig kell orrot tisztítani. :(
és rájöttem, hogy lusta baba, mert sokszor teszem hasra napközben, izmosodjon egy kicsit, de ő rögtön hátára fordul és úgy játszik inkább. Ebből mikor lesz négykézlábra állás? :roll:

Barbazso: irigy vagyok a babás társaságért! :oops: ez a felállás mindenkinek jót tesz (baba fejlődik, mama kikapcsolódik). :wink: Én most próbálom tesómékat puhítani, hogy többet találkozzunk és akkor a gyerekprogramok télire el is lennének inzétve. :lol:
Miért készítettek személyit Samunak?

Hibernia: jobban van már Peti?
Próbálok majd én is összeválogatni vidám kari dalokat, mert ez a komolyság nem áll jól a babáknak! :wink: Köszi, a kari receptet, lehet, hogy elsőként ezt fogom elkészíteni.
Krisz is engem szeret nézni, főleg, ha idegen kézbe kerül. De miután megbizonyosodik arról, hogy nincsen baj (mama mosolyog), akkor már indul is a buli!

na, megyek altatni, nyüszi van, foylt köv

KépKép
charlott

na, elaudt a kis "röfögős malackám", ha ébred kitisztítom orrmányát...

Csöpplány: Krisz nem alszik velünk, este leteszem az ágyába és csak hajnalban (5 körül) hozom át magamhoz, mikor apa elment munkába. :wink:
Nálatok is zunyált a baba? :shock: Mert az én szemeim előtt már többször is :oops: :( , láttam távolból, hogy rossz fele indult és de mire odaértem - puffff - feje a padlónak esett! :cry: Persze sírt rettenetesen és én meg szidtam magamt, milyen anya vagyok én? :?

Kriszta: a dumálást én is szerettem volna kérdezni, mert a szakkönyvek már említik 5 hótól a mama,papa,dada szavak (szótagok) kiejtését. Hát, nálunk erős babanyelv van csak és ritkán. :( Pedig dumálok hozzá folyamatosan (tiszta hülyének néznek emiatt a játszón :roll: ).
És egy másik kérdése több gyerekesektől: 2 évesnél előbb nem tudnak megtanulni beszélni folyamatosan? Úgy értem, eddig csak azt hallottam a játszón a 2 évesektől: baba, hinta, anya....semmi összefüggő mondat: hintázik a baba, gyere mama.....
Ne is számítsak többre?

Zokni: nálunk is lekerül hamar a tappancsról, ezért rugit használok még mindig. :wink:

KépKép
charlott

Hibernia:én se ébresztettem Balut,amikor hőemelkedése volt.CSak megnéztem a kis homlokát,ha melegnek találtam akkor viszont felébresztettem és megmértem a lázát popsiban.Nekünk is van fül,illetve homlokhőmérőnk is.A homlokhőmérő tényleg arra jó hogy lásd hogy 38 vagy negyven fokos a láza,nem épp pontos.Fülhőmérő sem a legjobb szerintem.Legalábbis a miénk mindig mást mért.Nem bízok benne,popsiba a legpontosabb.

Orsi:ez a krumplis mondás tényleg jó :) Balu se komálja,bár tegnap az apja szájából kinézte a sült krumplit,kapott utána és rögtön a szájába tete,édesen elnyamnyogta.Kérdeztem erről is a védőnőt,azt mondta 1-2 hasábburgonyát ha megeszik semmi baja nem lesz,csak jól itassuk le róla az olajat.Ma meg a virslit nézte ki a számból,azt is odaadtam neki,édesen nyalogatta,persze rendesen enni belőle nem engedtem,az még korai lenne.Kóstolni viszont szinte mindent megengedek neki.Szerintetek ez gáz?Az hogy megnyalatok vele szinte mindent?Idénygyümiket már unja Balu,folyton alma,narancs,mandarin.Körte már ocsmányul néz ki,én nem enném már meg,banánt nem szereti Balu.Viszont délelőtt gyümit szoktam adni,ezért gondoltam amikor megláttam a mangót hogy kipróbáljuk.Itt a közelben nem sok minden terem :D Maximum a hipermarketek egymás hegyére hátára :? Szóval elég korlátozott itt a felhozatal.Védőnő is azt mondta hogy lehet adni neki bármit,csak amiben nem bízok bból minimálisat és heti max 1szer.Köszi a lnket,így már értem hogy mi is ez :D

Monde:tudom hogy nem vitaindításból írtad,csak a véleményedet,csak annyira nincs itt semmi gyümi.Még a közelben sem tudok olyan árust aki hazait árulna.Ha lenne én is olyat vennék,de így marad ez.

Balu nem az ágyról esett le,hanem állt az ágy mellett ahogy lekúszott(persze a háta mögött lltam hogy ne essen le,és ahogy már az ágy mellett állt,hogy fogtam a derekát,akkor kifordult a kezemből és állásból pofára esett.Nem tudom hogy így érthető-e :D Nem vagyok jó fogalmazásból :D

Vettünk gyümicentrifugát,csináltam Balunak répalevet,nem nagyon issza.A narancslevet nyakalta mint atom,almalét úgy ahogy.Milyen levet szerethet egy 6 és fél hónapos?

Történetet leírom most már gmailre,úgy néz ki megoldódik a dolog.Apropó gmail.Charlott ha gondolod megpróbálok segíteni.Van msned?Ha igen akkor vegyél fel és akkor ott megpróbálok segíteni :) Az az msn címem mint az e-mail címem :) Jaj meg sikerült feltöltenem a videókat,majd küldöm a linket.Ha nem gáz felteszem az összes videó linkjét,egy jegyzettömbbe írtam fel őket,akkor nem keresem elő a frisseket.

Kriszta:igen,már mi is letöltöttük.HP-t én is bírom,azt hiszem az első pár rész olvastam is, az utcsó 3at már nem.Dumálás változó:van hogy be nem áll a szája,van hogy csak morog,van hogy csendben van.Röhögőgörcs cuki lehetettt :)

Charlott:nálunk fordítva van,nem hajlandó háton lenni.Szerintem ne aggódj,még ráér a négykézlábra állással.Balunál is van olyan hogy bárkinél van csak engem stíröl :) majd kitekeredik a nyaka,de akkor is néz :D Olyan édes :) Emiatt szerintem senki se rossz anya mert leesik a babó,cska kicsit jobban kell figyelni már.Sajna ettől még durvább esések is lesznek.Bele kell törődnünk :(

Hát megint rémes éjkszakánk volt.Folyton felsírt,alig lehetett megnyugtatni.Aztán 3/4 3-3/4 4ig küzdöttünk hogy elaludjon,de végül megetettük és így sikerült visszaaludnia, de fél 8kor megint kelt.Ja és hiába ludt el tegnap fél 8kor,felkelt fél 9kor és fél 11kor aludt csask el.Lassan ott tartunk alvásilag,mint 3 hós korában.Most a földön játszik,szokásához híven,én meg mindjárt leájulok a székről.Apa dolgozik,szóval ő is alig aludt,így ment 24-be,szegényem :( Most letettem az ágyba megint,negyed órát nézelődött aztán megint bealudt magától.Alsó szomszéd is jött volna át 10kor,de bealudt rajta a babája így nem jött :) Na majd legközelebb.Balu ebédre padlizsán-répa-csirkét kap :)

KépKép
Kép
csöpplány

Hibernia:megnéztem a videót,nagyon komoly hogy amikor hátramész akkor így elkezd nyafizni.Nálunk ilyet nem csinál Balu :roll: Szépen játszik tovább.
És az a kivillanóü két fogaska hát zabálnivaló !!!!!! :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Charlott,
elso fiam 20 honposan, a 2. 18 honaposan mar rovid, de értelems mondatokban beszélt. és mind a két nyelven. gyerekfuggo. szerintem az ksobb beszél, akinek allandoan be van tomve a cumival a szaja, illetve akihez keveset beszélnek.

Elisa is allandoan beszél. a mozgasa szerintem lassan fejlodik, de a beszédkézsége gyorsan. hat ez van. nem lehet mindent egyszerre.
s.orsi

Charlott, ez a beszéd dolog tényleg gyerekfüggő, az én fiam 1 évesen mondta első szavait, másfél évesen kétszavas mondatokat mondott, két évesen mondatokban, folyékonyan dumált, most meg... Van viszont olyan hároméves is, aki egy-két szót mond csak. De állítólag az is teljesen normális, nem jelent bajt.

Csöpplány, én tudod úgy gondolom, és gondoltam a fiamnál is, hogy ezeknek a gyerkőknek nincs szüksége a változatosságra ízlés terén. Én azt adtam, ami volt. És ne feledd, az, hogy nem eszik meg valamit, nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem ízlik neki, vagy már unja, hanem simán az is lehet, hogy nem éhes mert fogzik, vagy egyszerűen nem kér. Ha nem akarta megenni, én nem adtam alternatív kaját, vagy vezettem be új ízt, mert simán el lehet rontani ezt a dolgot, kialakulhat a válogatás, és aztán meg vagy lőve, hogy a gyerek csak két dolgot hajlandó megenni. Na ezt persze most nem rád értem, hogy ezzel számolj, hanem csak arra reflektáltam, hogy bajban vagy, hogy milyen gyümölcsöt adj. Szerintem egész télen tökéletes nekik az alma, banán, narancs, mandarin és slussz. Ezekben minden megvan ami kell, ami meg nincs, az mehet főzelékben. Ami meg abban sincs, azt megkapják anyatejből, vagy tápszerből. Ja, meg akartam kérdezni, hogy nincs felétek piac? Ott ki lehetne szúrni egy szimpi árust, és attól venni cuccokat. Heti egyszer feltankolni zöldség-gyümölcsből, én ezt csinálom... az egész családra :)

Én olvastam mindegyik HP-t, igazából engem nem az zavart, hogy más a történet, hanem az, hogy ahhoz képest, ahogy én elképzeltem a dolgokat/szereplőket olvasás alapján, ahhoz képest telejesen mások voltak. Illetve a magyar nevek voltak furcsák, mert eredetiben olvastam. Na mindegy, alig várom.
monde

Monde,
nekunk olyan, minha ugyanaz lett volna a tanacsadonk, szinte mindenben!!! :)

én sem gondolom, h a valtozatossag az izek terén ilyen korban fontos. sot, éppen az ellenkezojét gondolom. csak bezavar...

szerintem aki mangot, meg ilyeneket akar adni, az inkabb bébiételbol, mert az elméletileg friss gyumolcsbol készul, szigoru EU-s eloirasoknak megfeleloen.

Képzeljétek a ma délutani lefektetés 1 azaz egy percig tartott. 2 ének, beraktam a kisagyba, elkezdett panaszkodni és mire kettot léptem kifelé a szobabol abbahagyta. és elaludt. egyedul. éjjel is tobbszor visszaalaudt egyedul, ki sem vettem a kisagybol, sot volt, h fel sem keltem hozza. Lehet, h eddig én hulye ébresztettem fel azzal, h kivettem a kisagybol? basszus 3 gyerek és mégis. Viszont 2x is bekentem a fogat éjjel....
s.orsi

Monde:de van piac,szoktam is oda is járni,de a gyümiválaszték attól nem több.Balu már az almát is néhakitolja,nem nagyon akarhja enni,független attól hogy éhes,mert ha mást adok azt elfogadja.Ezért gondolom hogy már unja.Kényszeríteni meg nem szeretném hogy márpedig megegye.Nemcsak amiatt,mert félek hogy megutálja az evést,mert kényszernek fogja tartani.Hanem mert egyszer próbálkoztam,és elkezdett öklendezni és visszahányta amit "letömtem" neki.Enyit nem ér meg a dolog.Ha válogatós hát az lesz.Balu alapból nagyon jó étvágyú,mármint mindent szívesen megkóstol,és a reakcióiból már látom hogy ízlik-e neki.
Mosr mirelit meggyet,meg barackot vettem neki,hogy bővítsek egy kcisit gyümiből.Most hanyagolom egy kicsit az almát,aztán majd megint megpróbálom.Banánt nem hajlandó megenni.Ezért utálom a telet,alig van mit adni neki.
Zöldségből van bőven választék,de azt vagy ebédre kapja husival,vagy délután.Délelőtt tízóraira csak gyümit szokott kapni.
Alig várom már hogy betöltse a 8 hót,és akkor átállunk a gyümölcsös joghurtokra,meg krémtúróra.Hónap végétól adhatok neki Krumplipürét,rendesen ahogy magunknak csinálom.Múltkor abból is kapott 2 kanálkával,nagyon ízlett neki,pedig ugye a krumplit nem szereti nagyon.Most még majd sütőben héjában fogom megsütni neki,meglássuk úgy mit kezd vele :)

Most megint elaludt, már 3/4 órája alszik.Remélem ez a délutáni hosszú alvása és alszik még egy másfél órát legalább.Jó lenne ha 4ig aludna,bár kétlem.

KépKép
Kép
csöpplány

Csopplany,
Elisa is alszik mar masfél oraja és az elobb hallottam vmi cuppogast, tehat felébredt, de visszaaludt. Mihelyt felkel megnézem, nem jott-e ki éjjel még egy fogacska, mert ma igencsak nyugis. én is remélem, h alszik még egy darabig, kulonben hosszu lesz a délutan...

Na a vallogatossagrol. Mindenki a sajat gyerekét ismeri.

Csak egy mas példa: ma Elisa nem nagyon ette a répat, de szerintem nem azért, mert mar megunta, hanem egyszeruen nem volt annyira éhes, vagy mit tudom én. holnap is azt kap. én azért nem "merek" ilyenkor még sok mindennel probalkozni, mert akkor esetleg tényleg kiutal egy-két dolgot a listabol. igy meg nem tudja, h van mas is és eszi, ami van. talan genyan hangzik.
és az egyik fiam rakontrazik. én még ilyen inyenc gyereket nem lattam. egyesével meg tudja allapitani a kajaban az izeket és mar egész kicsi koraban is visszaemlékezett rég nem evett izekre. Nagyon lassan eszik és fontos neki, h "szép" legyen az étel. az iskolaban mégis valogatossa valt, a tobbiek miatt. ezen az éven meg nem hajlando menzara menni, hazajon minden délben inkabb.
s.orsi

Sziasztok!

Megint ittne
Húú ez a hozzátápi is érdekes egy kérdés :D
Mi másfél hete almázunk, de lassan talán kóstolunk újat, egyelőre a kanál használatát gyakoroljuk inkább..kisebb sikerrel :)

Barba tök jó, hogy van anyuka haverod akivel ilyen szinten össze tudtok járni... húú kicsit irigykedem :)

Beszéd: Gabi inkább múúúzik meg berreg és csak 1-1 hangot ad ki elnyújtva és nem egész nap, ő inkább tudományos megkaparint valamint és képes hosszú-hosszú másodpercekig nézegetni/forgatni/egyik kézből másikba rakosgatni és persze élvezettel nyalogatni, szopogatni :)

Megint brutál esténk volt..de egy ilyen burtál este után napközben kevesebbet de többet alszik.. ki tudja mi a jobb... :?

Charlott, baromitra nem hamar jött a karácsonyi téma, mert köv hétvége már advent..csak én konkrétan áprilisban érzem magam..ma persze nem annyira mert eléggé be van borulva :(
Nálunk menü? Vagy csak sütit kérdezted? Süti az mézeskalács, nekem anélkül nem kari a kari :D Egyebet nem tudom... menü meg kacsa lesz leves meg nem tudom még..llehet valami finom krémlevest csinálok...

Én is adok harisnyát Gabeszra. de itthon inkább naci vagyunk meg persze body-ban meg zokni, ha megyünk valahova akkor kap harisnyát a gatyó alá, de ha nem lesz ilyen jó idő lehet inkább harisnyában nyomjuk, mert az alá nem fut be a hideg....
Amúgy meg én meg a zoknis kis lábacskájától vagyok tócsában olyan édes..megzabálom :)

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Oh és köszi a dícséreteket :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Orsi:szerintem is minden gyerek más,lehet válogatós lesz,lehet hogy nem.Majd elválik :)
Balu aludt 3/4 2től 4ig :) Aztán uzsizott őszibarackot meggyel,babakeksszel.Bevágott 160 rammot :) Azóta a földön játszik egy mukk nélkül.Eddig 3szor kellett visszapakolnom,mert elkószált :D Egyszer a ruhaszárító alól szedtem össze,egyszer az ajtó mögül,egyszer meg a konvektor alól :D :lol: Szökik :)

Zsu:nagyon elhúztatok a reklámarc versenyen,azt hiszem már gratulálhatunk is :)
Én még bentre is adok nacit a harisnya fölé,mert ha összenyálazza,vagy a bukásába belefekszik azt könnyebb cserélni,meg kisnaciból több van :lol:
Kacsát milyet fogsz karácsonyra csinálni?

Ha már Karácsony.Hát remélem lesz családi karácsonyunk.Nem tudom addig meglesz-e a hagyatéki,valszeg azon fog múlni minden.Ha elolvassátok gmailre amit írtam,akkor érteni fogjátok.
Elvileg a 24.-ét mindenki a családjával tölti.25.-én párom családjával karácsonyozunk.Mi csináljuk az előételt,ami valami hidegtál lesz,meg a halászlevet.A másodikat a párom nővére vállalta,még nem tudom mi lesz.A desszert,süti az a sógornőmé,elvileg,ő úgyis szeret sütkérezni.
De Balunak a legszebb Karácsonyt szeretném összehozni :) Szeretném közösen díszíteni a fát,addigra már valószínű rá fogja tudni tenni kis segítséggel a díszt :) Éneklés,karácsonyi zenehallgatás,ajándékbontás :) Lehet nem nagyon fog rá emlékezni,de tuti rengeteg képet fogok csinálni :)

Jaaaa,és ma még nem esett Balu,ez nagy szó : Egész nap az ülést gyakorolja és olyan szépen tudja már korrigálni a doglokat :) már nem borul fel olyan könnyen,szépen visszaereszkedik ha már nem bírja :) Kezdi tökéjre fejleszteni :)

És voltak fel az alsó szomszédék :) nagyon aranyosak voltak a babók :) Bár Fecóka kicsit durván simogatta meg Balu fejét ami t Balu sírással jutalmazott :) Aztán meg bosszulta Balu,és meghúzta Fecóka haját :D Fecóka bosszúból meg kivette Balu szájából a cumit,amiből megint sírás lett :D Na meg Fecóka mindent kivett Balu kezéből,de olyan édesek voltak :) Persze Balu emiatt is sírt :) Kis nebáncs virágom :D Fecó már 2 és fél hónappal idősebb Balunál,szépen kúszik,minden mellett feláll,szóval már nagyon önálló,szegény Balukám meg olyan kis elesett volt :D Sokszor volt az ölembe,hogy biztonságba legyen :D Kis gézengúzok :)

KépKép
Kép
csöpplány

halihó

na csak gyorsan, elég hülye napunk van, egyáltalán nem akar aludni, délelőtt aludt fél órát itthon, aztán séta alatt 20 percet és hello. 5 óra van, 8 körül kelt... :?

na de a kérdésem eszembe jutott. :lol: szóval szeretnénk feldíszíteni végre Pepke szobáját, csinos fiúsra. nem mutogatjátok meg a ti szobáitokat, hátha tudunk ötleteket meríteni? :) tök kíváncsi vagyok, ki hol él... :oops: na?

hibernia

Hiberni..mi még mindíg díszítünk :oops:

De szerintem egész jól állunk :) Amugy tök jó ötlet én is kivi vok :D :oops:

Csöpplány, sajna oda még nem jutottam, hogy elolvassammi történt pedig nagyon kivi vagyok...remélem hamar pótlom

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Hibernia:hát asszem a mi babasarkunkat láttad már,küldtem talán képet róla gmailre.De ha gondolo újra lefotózom,semmi változás :D
Ha minden igaz,akkor após szobáját akarjuk jövő tavasszal megcsinálni gyerekszobának.Azt már jobban fogjuk dekorálni.Lehet furcsán fogsz nézni,de olyan military szerű mintát akarunk az egyik falra. :) Meg még lesz díszítve valahogy :) De az még messze van.Addig páromnak jó sokat kell túlóráznia,hogy összegyűljön a rávaló :(

Zsu:ráérsz elolvasni,nem fog elszaladni :lol: Én is kiváncsi vagyok mindenkinek a szobájára :)

Egyébként ha már külön szoba.Mit gondoltok,mikor érdemes a babát külön szobába szoktatni?Balu tavasszal ugye majd 1 éves lesz.Szerintetek akkor már külön lehet tenni vagy várjunk még vele?Nem akarom túl későn se átrakni,mert azt hallottam minél később annál nehezebb.Valakinek tapasztalat?

Mi már túlvagyunk a pancsin,most épp nyűglődve játszik a földön.Szerintem éhes lesz,meg nemsokára álmos.
Na megyek is mert nagyon jajjong :D

KépKép
Kép
csöpplány

NMegcsináltam neki a kajcsit,be is aludt rajta.Remélem reggelig. :)
Én meg vacsoracsatát nézek :)
Merre jártok lányok?

KépKép
Kép
csöpplány

Csopplany,
Elisa is 4ig aludt. :) :)
Az elso fiamat mi is 1 éves raktuk kulon, semmi gond nem volt. A 2-t 8 hosan az elsohoz. Elisat meg nincs igazan hova rakni.
Haat Elisanak nincs szobaja, a 2 fiunak van kulon szobaja, de még nem vetettuk igazan fel a kérdést, mi legyen. Nem akarom oket egybe rakni (mindenki ezt ajanlja), mert akkor az egyik nagytesonak oda kell adni a szobajat a kicsinek. Az mas lenne, ha elkoltoznénk, valszinu ez lesz, talan jovo nyaron...
szoval Elisa a nappaliban jatszik, ott van neki egy jaroka, egy habtapi sziget és egy olyan logos micsoda, ami ala be lehet fekudni. Majd egyszer lefotozhatom, csak eloszor rendet kéne rakni... :)
s.orsi

Hú, a filmletöltés terén nem lettem sokkal okosabb. :D

Monde, fiaddal miért kellett neurológushoz menni? Szabó Tünde tényleg nagyon szimpi, örülök, hogy elmentünk hozzá.
Angyalkázni kell vele, aztán nyújtani mondókákkal (váltott "karlendítés"; mellkas előtt karkeresztezés, aztán oldalsó középtartás; ellentétes könyök és térd összeérintése, majd kar láb kinyújtása; forgatás; hintáztatás;...)
A kakit nekem is elég kiszagolni. :D Sőt, néha már messziről érzem. :lol: Mondjuk nem nehéz gyakorlatra szert tenni egy olyan gyerek mellett, aki egy nap többet kakil, mint más egy hét alatt. :roll: :lol: Erről jut eszembe, már 4-es méret kell Samunak pelenkából! Nappal ugye moshatózunk, így egyik napról a másikra nőtte ki a 3-asat. Egyik éjjel még elég volt, aztán két éjjel egymás után totál kifolyt a pisi minden irányba. Azóta 4-est hordunk.

Hibernia, rebarbarát egyszer kóstoltam talán gyerekkoromban (nem ízlett), aztán most nem tudtuk kiirtani a kertből, így gondoltam, kipróbálom. Rebarbarás crumble volt a recept, de gondoltam, nem sokkolom a férjem a rebarbarával, így tettem mellé körtét is. :) Különben nagyon szeretek sütni, főzni, de amióta Samu megszületett, most kezd újra időm és energiám lenni rá.
SZF durva volt, bakker! Persze hajnali szoptatásnál eszembe jutott, ahogy ott feküdt a mama a padlón.... Hiába, nem való nekem ez a műfaj. :) Én pl HP-t sem merek megnézni. Pipogya egy alak vagyok. :D

Jujj, ezek az esések nagyon ijesztőek! Én rettegek tőle, mint minden mástól is... :) Hallottam durva sztorikat. :( Nővéremék fórumában egy kisfiú 7 hónaposan felállt (akkor már tudott állni), elesett, kómába került, és a kórházban... Nem írom le, tudjátok a folytatást. :( Borzasztó! :(

Orsi, Samunak is előjön néha a szeme sarkában az ekcéma. Elég gáz, mert ott nem nagyon merem kenni. Amíg nem durvul el nagyon (nem lobban be vörösre), elég a zsírozó krém, ha belobban, szteroidos kenőcsöt adnak rá, de nekünk ez csak akkor kellett, amikor még nem kentük naponta többször zsíros krémmel. Akkor is kell kenni, ha szép a bőre, mert ezzel meg is előzhetjük a kiújulást. Szerintem ha Samu nem nyálzana egész nap, egy ideje már nem lenne baj a bőrével, de így a napi 2-3 krémezés mellett is kiszárad néha.
Nekünk is olyan cipőnk van, mint nektek. Amit küldtem linket (www.brumicipo.hu), ott is ilyeneket lehet kapni elég olcsón. Magyarul ha valaki rá akar keresni, puhatalpúnak hívják. Elég nagy a választék már.

Kriszta, annyira vicces, amikor valamin elkezdenek röhögni a babák! Mi járhat a fejükben olyankor?! Samu is imádja az unokatesókat nézni. Főleg a fiúkat, akik totál beveszik a játékba, mintha velük egykorú lenne. Nyáron egyszer űrhajósat játszottak, Samu volt a kapitány, a babakocsi pedig az ellenség. :D (A pihenőszék volt az űrhajó...)
Tényleg, nem is tudom, írtam-e annak idején, hogy tök jó lett Kristóf haja! Hihetetlen, milyen hosszú volt neki! Hogy vágtad le? (Nekem néha a körömvágás is komoly kihívás.)

Charlott, a személyi karácsonyra kell, mert megyünk Erdélybe az apai rokonokhoz, nagymamához, nagypapához, dédikhez. Az utazástól kicsit tartok, de biztos jó lesz.
Örülök, hogy Krisz jobban van. :)

Pankáék barátsága tényleg nagyon jó. Biztos meséltem már, hogy a védőnőnél a váróban szólítottam le Andit, tök jót dumáltunk, erre hülye fejemmel nem kértem el az elérhetőségét. És egy hónap múlva megint egyszerre voltunk ott!!! Mázli! :) Nagyon örültem neki, persze rögtön előhozakodtam a telefonszám-cseréléssel... Azóta szinte mindennap találkozunk. Nagyon hasonlóan gondolkodunk, ráadásul ő is tanár. Tök jó! :)
Szóval ha ilyen helyen jártok, és hasonló korú babát láttok, akinek az anyukája is szimpi, szerintem szólítsátok le őket! :) Már most nagyon nagy segítség, hogy itt vagyunk egymásnak, és tényleg a gyerekeknek is nagyon jó. Már a legelején megtanulják, hogy egymáshoz óvatosan kell nyúlni, a játékaikat néha meg kell osztani másokkal,... Múltkor azt beszéltük, hogy annyira különböző a természetük, hogy nem is tudjuk, melyikük fogja megvédeni a másikat a suliban, ha bajba kerül. :) (Samu ugye fiú, és elég nyugis, Panka viszont igazi tűzről pattant, vagány kiscsaj lesz.)

KépKép

KépKép
barbazso

Samunak sincs szobája. Csak egy hálónk és egy nappalink van. A vendégszobát Barnus a padlásfeljáróból alakította ki, ami a fürdőből nyílik. :D Gyűjtjük a pénzt, hogy be tudjuk építeni a tetőteret, és akkor minden hálószoba fönt lesz. Addig nem tudom. Amíg nem jön a kistesó, szerintem maradunk így, hárman egy hálóban. Még nem találtuk ki, mi lesz később. :?
Hibernia, falmatricában nem gondolkodtál? Olyan jókat lehet kapni, és ezek olyan műanyag fóliák, amik nem ragasztóval ragadnak oda, bármikor áthelyezhetők. Én is gondolkodom benne. Ikeában is van:
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/10127027
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/50131560

KépKép

KépKép
barbazso

no hát az 50 percet 1 óra 20 percre növelte, ennyi volt az egész napi alvása reggel 8 - este 10-ig... :? pedig ma többször négykézlábazott, ügyeskedett, nem igaz, hogy nem fáradt ki... na mindegy.

ma először evett csirkét a kis húsevő :lol: hipp-es sütőtök-répa-csirkét adtam, tök ízlett neki, igazi felnőttes kaja... :) otthon mennyi amúgy az üveges kaja? kb...

kicsit rosszul esett, hogy anyósom mondta, hogy miért fagyasztott kaját adok Petinek (előre csinálok almát, céklát, répát és kevergetem őket kockánként), nem hiszi el, hogy frissen nem tudok (még) főzőcskézni, miután délelőtt aludt fél órát, utána séta, meg most este fél órát, azalatt hogy főzzek+turmixoljak mikor annak olyan hangja van, mint a tanknak? (egyelőre mindent párolva+turmixolva adok) ha fenn van, akkor sem tudok főzni, hát láttátok, ha 2 méterre eltávolodom, már sír... nem tudom, miért kell olyan gyerekről okoskodni, akit nem ismer. :evil: egyszerűen nincs el magában, kész, ezt dobta a gép, nem tehetek róla. a férjem baromi jó gyerek volt, délelőtt-délután fixen aludt 1,5 órát mindig, azalatt persze hogy lehet bűvészkedni... nálunk ilyen nincs... eh...

várom a fotókat a fél szobákról is... :) :)

szegény elisa, nincs hová mennie... :lol: ez szomorú volt... :)

military minta? hűha bevállalósok vagytok. :)

barba köszi a tippet, ilyesmire gondoltam... :) csak ezek az ikeások kicsit rémisztőek, nem? olyan fura az a béka... :lol:

szegény esős gyerkőcök... :? most szeretnék szőnyeget, azon csak nem koppan úgy... ma peti is átfordult hát akkorát szólt a feje... :( nem sírt, mert egy hős, de akkor is. barba ez a 7 hós történet... ááá, kiráz a hideg... :cry:

bedőlök az ágyba bocsi a sok kimaradásért... :?

hibernia

Sziasztok!

Tegnap este még pár dolgot kifelejtettem:

Barba, Gabesznak a hátán van meg a karján..a nap 3x kenés macera..2x kenjük reggel/este átöltöztetésnél és a gyógyszertári popsikrémet használom rá. Sajna nem hogy múlik, inkább terjed, de nekem bratyóm ekcémás, apósom kisiskolás koráig volt az szóval megörökölte szegény :(
A tejről le kellett állnom..hát baromira nem könnyű :(

Hibernia nem tudom Pepke ezt hogy bírja... nem egyszerű amit nem alvás téren csinál. Az én olvasatomban Gabesz sem a legjobb alvó de azért Pepke túl tesz sokmindenen.....

NEkünk újabb brutál éjszaka...tök furi ez a manó, este föl kel min 5x... nappal meg így többet alszik de hát én nem tudok vele aludni nappal... szóval hulla vagyok
És nagyon nem akarom hogy elutazzon a férjem :cry:

Csöpplány te is írtál valamit amire reagálni akartam de elfelejtettem..na majd megpróbálom visszaolvasni :oops:

Ja, mi itt akarunk matricát venni, verás szettet (5e ft)

http://bababutorbolt.hu/fali-dekoracio-tapeta.php

Na majd jövök még

Kép
Kép
zsu84
Üröm

A dínós is tök jó ezekből :)

Amúgy praktikerben lehet még venni ilyeneket meg tapéta boltikban, csak a férjem ragaszkodott ehhez mert ez valami elektromágneses vagy mittomén és az nem károsítja a falat... pedig ha tudná a gyerek mit fog tennia fallal...előre féltem szegény férjemet :lol:

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Nekünk együtt vannak a fiúk egy szobában, de egyenlőre nem szívesen aludnának egyedül. Jövőre ha bővítünk lesz még egy szobájuk, de akkor is valószínüleg úgy fogjuk csinálni hogy egyikbe aludni fognak a másik meg játszós szoba lesz, meg lassan tanulós ha Ábel megy majd suliba(te jó ég olyan hihetetlen, ő is csak most született :shock: )
Aztán meg ha nagyobbak lesznek lehet majd variálni!
De én is szeretném majd dekorálni, mondjuk nálunk már megmondják mit akarnak :lol: Az ikeás képek nekem is kicsit rémísztőek, nekem a varjúdombi mesék jut eszembe róla mindig és én attól kiskoromba féltem :oops:

Mikor a nagyfiam született csak 1 szobánk volt és egy éves koráig laktunk így és akkor az úgy volt jó, utána lett külön szobája!

Hibernia megnéztem a videót, szerintem annyira nem gáz látszik hogy azért sír mert veled akar lenni, ha magaddal vinnéd a szőnyegével együtt a konyhába vagy ahol dolgod van nem lenne el?
Aztán majd ha mászik megoldódik mert mindig megy majd a nyomodba :lol:

Küldök képeket a gmail-re!
Barba, Kristóf haját géppel vágtam le, beállítottam a leghosszabbra és úgy, de már megint hosszú neki! :P

kriszta0612

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?