Hú, a filmletöltés terén nem lettem sokkal okosabb.
Monde, fiaddal miért kellett neurológushoz menni? Szabó Tünde tényleg nagyon szimpi, örülök, hogy elmentünk hozzá.
Angyalkázni kell vele, aztán nyújtani mondókákkal (váltott "karlendítés"; mellkas előtt karkeresztezés, aztán oldalsó középtartás; ellentétes könyök és térd összeérintése, majd kar láb kinyújtása; forgatás; hintáztatás;...)
A kakit nekem is elég kiszagolni.
Sőt, néha már messziről érzem.
Mondjuk nem nehéz gyakorlatra szert tenni egy olyan gyerek mellett, aki egy nap többet kakil, mint más egy hét alatt.
Erről jut eszembe, már 4-es méret kell Samunak pelenkából! Nappal ugye moshatózunk, így egyik napról a másikra nőtte ki a 3-asat. Egyik éjjel még elég volt, aztán két éjjel egymás után totál kifolyt a pisi minden irányba. Azóta 4-est hordunk.
Hibernia, rebarbarát egyszer kóstoltam talán gyerekkoromban (nem ízlett), aztán most nem tudtuk kiirtani a kertből, így gondoltam, kipróbálom. Rebarbarás crumble volt a recept, de gondoltam, nem sokkolom a férjem a rebarbarával, így tettem mellé körtét is.
Különben nagyon szeretek sütni, főzni, de amióta Samu megszületett, most kezd újra időm és energiám lenni rá.
SZF durva volt, bakker! Persze hajnali szoptatásnál eszembe jutott, ahogy ott feküdt a mama a padlón.... Hiába, nem való nekem ez a műfaj.
Én pl HP-t sem merek megnézni. Pipogya egy alak vagyok.
Jujj, ezek az esések nagyon ijesztőek! Én rettegek tőle, mint minden mástól is...
Hallottam durva sztorikat.
Nővéremék fórumában egy kisfiú 7 hónaposan felállt (akkor már tudott állni), elesett, kómába került, és a kórházban... Nem írom le, tudjátok a folytatást.
Borzasztó!
Orsi, Samunak is előjön néha a szeme sarkában az ekcéma. Elég gáz, mert ott nem nagyon merem kenni. Amíg nem durvul el nagyon (nem lobban be vörösre), elég a zsírozó krém, ha belobban, szteroidos kenőcsöt adnak rá, de nekünk ez csak akkor kellett, amikor még nem kentük naponta többször zsíros krémmel. Akkor is kell kenni, ha szép a bőre, mert ezzel meg is előzhetjük a kiújulást. Szerintem ha Samu nem nyálzana egész nap, egy ideje már nem lenne baj a bőrével, de így a napi 2-3 krémezés mellett is kiszárad néha.
Nekünk is olyan cipőnk van, mint nektek. Amit küldtem linket (
www.brumicipo.hu), ott is ilyeneket lehet kapni elég olcsón. Magyarul ha valaki rá akar keresni, puhatalpúnak hívják. Elég nagy a választék már.
Kriszta, annyira vicces, amikor valamin elkezdenek röhögni a babák! Mi járhat a fejükben olyankor?! Samu is imádja az unokatesókat nézni. Főleg a fiúkat, akik totál beveszik a játékba, mintha velük egykorú lenne. Nyáron egyszer űrhajósat játszottak, Samu volt a kapitány, a babakocsi pedig az ellenség.
(A pihenőszék volt az űrhajó...)
Tényleg, nem is tudom, írtam-e annak idején, hogy tök jó lett Kristóf haja! Hihetetlen, milyen hosszú volt neki! Hogy vágtad le? (Nekem néha a körömvágás is komoly kihívás.)
Charlott, a személyi karácsonyra kell, mert megyünk Erdélybe az apai rokonokhoz, nagymamához, nagypapához, dédikhez. Az utazástól kicsit tartok, de biztos jó lesz.
Örülök, hogy Krisz jobban van.
Pankáék barátsága tényleg nagyon jó. Biztos meséltem már, hogy a védőnőnél a váróban szólítottam le Andit, tök jót dumáltunk, erre hülye fejemmel nem kértem el az elérhetőségét. És egy hónap múlva megint egyszerre voltunk ott!!! Mázli!
Nagyon örültem neki, persze rögtön előhozakodtam a telefonszám-cseréléssel... Azóta szinte mindennap találkozunk. Nagyon hasonlóan gondolkodunk, ráadásul ő is tanár. Tök jó!
Szóval ha ilyen helyen jártok, és hasonló korú babát láttok, akinek az anyukája is szimpi, szerintem szólítsátok le őket!
Már most nagyon nagy segítség, hogy itt vagyunk egymásnak, és tényleg a gyerekeknek is nagyon jó. Már a legelején megtanulják, hogy egymáshoz óvatosan kell nyúlni, a játékaikat néha meg kell osztani másokkal,... Múltkor azt beszéltük, hogy annyira különböző a természetük, hogy nem is tudjuk, melyikük fogja megvédeni a másikat a suliban, ha bajba kerül.
(Samu ugye fiú, és elég nyugis, Panka viszont igazi tűzről pattant, vagány kiscsaj lesz.)