2008.04.24 19:57
Szerző: muffin
bocsi csajok hogy nem jöttem, de valahogy nem bírtam rávenni magam hogy írjak... Jólesik nagyon hogy hiányoltatok, és köszönöm az smseket is! Nem szeretném hogy itt aggódjatok. A lényeg, hogy visszamentem 4d-re és úgy voltunk vele, hogyha már kontroll, akkor kihasználjuk a lehetőséget hogy legyen mégis egy képünk. De ez sajnos nem jött össze. Addig nézte a doki, amíg talált újabb problémát. A lényeg, hogy úgy néz ki, hogy az agyban van egy olyan rész, ami összeköti a két agyféltekét. És a felvételek szerint a mi kicsi fiunknak hiányzik ez a rész. Amire azt mondta a doki, hogy lehet, hogy semmit nem jelent, de nem nagyon jártas ebben a dologban úgyhogy legközelebbre (4 hét múlva hívott vissza) utánanéz. VIszont a leletre leírt egy szindrómát, amire gyanakszik. Persze itthon rögtön elkezdtem utánanézni (direkt nem írom le a nevét). És nem túl jók a kilátások. Az egyetlen dolog ami biztat még minket, hogy annak a szindrómának szinte minden egyes helyen vízfejűség a velejárója, viszont azt 100%-ra tudjuk, hogy ez nem áll fenn. Tehát most vagy egy téves diagnózist kaptunk, vagy valamit rosszul láttak, vagy sajnos tényleg valami nincs rendben ott sem. Holnap délelőtt kell felhívnom azt a dokit, akihez a múltkor is mentünk és ő vette észre a szívproblémát is. Nagyon megnyugtató volt vele beszélni, mert mondta, hogy ő amikor nézte akkor nem látott ilyen rendellenességet, de holnap hívjam fel és akkor ad időpontot meg beszél a saját genetikusukkal hogy ő is legyen ott és akkor mindent megbeszélünk. Még egy megnyugtató dolog volt, hogy ő mondta azt is, hogy vízfejűség egész biztosan nem áll fenn és ő nem látott arra utaló jelt sem hogy ez kialakulóban lenne. AZ egyetlen nyugtalanító dolog viszont, hogy írják erről a szindrómáról, hogy együtt járhat ajakhasadékkal és szívproblémával. Úgyhogy most a padló alatt vagyok pár méterrel mert nem érzem hogy bárki érdemel ilyen próbát. Amikor már azt éreztem, hogy sikerült felállni és túl vagyunk a nehezén, akkor jött a szívprobléma. Azzal is megküzdöttünk hogy végülis ha tényleg az is az oka amire gyanakszanak, akkor is egy rutinműtét. PErsze a műtétekkel már így is tele lesz a padlás... De amikor ezt mondta a doki úgy éreztem hogy ezt már nem lehet elviselni. Nem értem, hogy lehet hogy amikor rájönnek hogy valami gond van és csomóan vizsgálják miért nem derülnek ki dolgok? Miért kell hogy mindig elteljen két-három hét hogy valami újabb probléma merüljön fel? És az fáj a legjobban az egészben, hogy egész életemben mindennél jobban vágytam arra hogy anya lehessek és ezt mindenki a környezetemben tudja is rólam. És most, hogy felhőtlenül örülhetnék, ez van. Igazságtalannak érzem az életet néha. Eddig sem indultam túl jó pozícióból de iszonyatosan küzdöttem hogy ez soha ne látszódjon. És úgy tűnik minél jobban küzdök annál többet kapok és a végén csak a padlóra kényszerülök. Majd egyszer talán elmesélem az előzményeket is és akkor talán megértitek hogy miről beszélek. Most egyenlőre szerintem azt is bárki átérzi hogy bármilyen múlttal vagy bármilyen előzményekkel nehéz ezt a terhet elviselni. De továbbra is erősnek kell lennem a kicsi fiam miatt, és az is leszek. Megpróbálom. Nem tudom hogy mennyire fog sikerülni. Szörnyű érzés, hogy én, aki mindig áhítattal néztem minden kisgyereket most ha meglátok egyet összeszorul a szívem, hogy másnak miért ilyen egyszerű? Ugyanakkor tudom hogy nagyon sok más van ahol meg még ennél is bonyolultabb. De nagyon nehéz.
Az az egyetlen támasz, hogy nekem van a legfantasztikusabb férjem, akit eddig is szerettem és nagyon jó volt vele, de most egy olyan mély tiszteletet és megbecsülést érzek iránta, hogy nem gondoltam, hogy léteznek ilyen mély érzések. Azt hiszem ha nem ő lenne mellettem én is összeomlottam volna már.
Fáj a lelkemnek amikor érzem ahogy rugdos a kis lábával, mert tudom hogy milyen nehézségek várnak rá. FÁj, hogy soha nem voltam rosszul, soha nem fájt semmim és semmi gondot nem okozott ez a drága, és mégis szenvednie kell majd. Azt hiszem ennyire problémamentes terhességnek bárki örülne, és pont egy ilyen szuper bébinek kell majd ilyen szörnyűségeken átmenni.
Mához képest már csak kilenc hét. AMi kilenc évnek tűnik. Szeretném ha már most vége lenne és a kezembe foghatnám. Úgy érzem, akkor minden probléma megoldódna és csak arra figyelnék, hogy a kezemben tarthatom és megölelhetem. De ahhoz még iszonyat hosszú ez a várakozás. Próbálok nem erre gondolni, mert különben nem lehet kibírni. De nagyon erőt feszítő.
Azt hiszem ennyi történik velünk. Holnap délelőtt hívom a dokit időpont egyeztetés miatt. Remélem hogy vagy holnapra vagy holnaputánra ad időpontot és nem kell tovább várni, mert a várakozás a legrosszabb.
És írjatok bármit, csak azt ne, hogy minden rendben lesz mert nem lesz, csak azt szeretnénk, hogyha maradhatnánk az eredeti verziónál, hogy két olyan baja van, amit műtétekkel rendbe lehet hozni, akkor maradjon az.
Se a szívéről se erről nem szóltunk a családnak, mert épp elég volt a legelső prblémát elmondani. Nem akarunk másokat terhelni így viszon rajtunk van az egész teher. Hihetetlen nehéz így emberek közé menni és továbbra is órákat tartani és úgy tenni mintha minden rendben lenne. De most abban bízunk, hogy azon kívül amiről mindenki tud, nem lesz semmi olyan gond hogy el kelljen majd mondanunk hogy most miken megyünk keresztül, vagy hogy most mikre gyanakszanak.
A baj csak az, hogy az ember agya folyamatosan jár és minden részletet más szemszögből rak össze. Minden félmondat amit a dokik elejtettek, minden lelet... AMikor jobb a kedvem akkor pozitívan is fel tudom fogni, de amikor hullámvölgy van, akkor minden úgy tűnik hogy nekik lesz igazuk.
Én csak azt szeretném, ha már itt lenne és más nem érdekelne. A legrosszabb az egészben hogy most egy olyan dologgal kell szembenéznünk, aminek nem tudjuk hogy mi a vége vagy mik a lehetőségek és hogy egyáltalán van-e. Amit eddig találtak mindig az volt a megnyugtató, hogy megvolt a konkrét probléma és megvolt rá a megoldás. Ezt el tudja fogadni az ember. Még ha nehéz is feldolgozni hogy ilyen meg olyan beavatkozásokra lesz szükség. De ezzel nem tudok mit kezdeni. MIntha egy beszappanozott lufit szeretnék megfogni... Mindig valahol kicsúszik.
NA ennyit a regényemről. Tényleg nagyon köszi hogy hiányoltatok, és jól esik hogy azért itt legalább leírhattam hogy miken megyek keresztül. Bár talán holnap többet tudok, de most ez van.
Mindnekinek nagyon szép estét!