Sziasztok!
Tisztára be vagyok havazva itt a 3 férfival... Meg Dani köldöke kedd óta mindig véralvadékos, úgyhogy megint van min paráznom, borzasztó. Nem tudom mi lehet a gond. A gyerekdoki is látta, azt mondta, nincs semmi gond, ez még belefér, de még mindig vérezget és ez marhára aggaszt. Mindegy, ha hétfőn is még mindig így állunk, akkor megint el fogom vinni a dokinőhöz, bár nem tudom, mit lehet ilyenkor csinálni.
Szóval bocsi lányok, hogy nem tudok gyakrabban jönni...
Zsuzsi: gondoltam rád nagyon tegnapelőtt meg tegnap, de nem küldtél sms-t, ezek szerint még mindig egyben vagytok? Ha igen, ne keseredj el! Az a legjobb a babának, ha mindene rendben kifejlődik és utána érkezik meg a világba!
A szüléssel kapcsolatos félelmeidet nagyon megértem, amikor ott vajúdtam a szülőszobán, elgondolkoztam nagyon, hogy mennyire is akarom én, hogy ez a gyerek kijöjjön... egész jól megszoktam már a "bálnalétet"...
Georgia : örülök, hogy legalább 3 etetésnyi tejed van! Az is szuper! Kicsit nehéz még az eleje, de majd belerázódtok!
Nor: a várható születési súly kiszámításához a BPDre és AC-re van szükség (legalábbis én ilyeneket találtam). A TAD (vagyis transzverzális hasi átmérő) segítségével kiszámolhatod a haskörfogatot (vagyis az AC-t) úgy, ahogy egy kör kerületét is meg lehet határozni a sugarának ismeretében. SZóval kicsit szöszölős, de jó kis matematika feladat! És ha az megvan, akkor közelítőleg ki tudod számolni a súlyt!
(persze csak közelítőleg, mert azért a baba hasa nem szabályos kör alakú, dehát az UH gép is csak közelít). Szóval hajrá!!!!
Ezzel a kislány dologgal...
gondolom jól meglepődtél szegénykém!!!
Bea: hasfájásra (ahogy Caramel is írta) édeskömény teát szoktak adni - az is jó, ha te iszod, mert kiválasztódik a hatóanyaga az anyatejbe. Meg Gripe Water-t lehet még adni, szerintem az még dm-ben is van. De az Espumisan cseppnek is be kéne válnia. Meg Infacol van még itthon, lehet te arra gondolsz.
Nem eszel puffasztó dolgokat, meg nem iszol szénsavasat? Mert lehet azért fáj a pocija.
Caramel: az ÚJBuda Centerig ugyan nem mentünk el, csak a Camponáig, de már ott se volt Konakion... nem volt szerencsénk. Remélem jól gyógyul a császáros sebed! Az én gátsebem még eléggé sajog...
Oroszlán: nem olyan kicsi az a 3300g, pont ideális!
Nagyon izgulok ám értetek, mindig nézem a telefonomat, hogy lebabázott-e már valaki!
Na, mennem kell csajok, felébredt az uram és meetingje lesz.
Igyekszem jönni megint, amint lehet!