Szia Andi!
Akkor Jázmin most kb.fél éves??? Ha nagyjából jól számolgatok?
Mesélek akkor én is: Zsebinek hívom-ezt csak azért hogy tudd ha ezt írom a kislányomról van szó
Szóval becsúszott baba, nem terveztük. Bár nem voltunk ellene sem, mert akartuk csak előbb be akartam fejezni az egyetemet, saját lakás. Az egyetem egyre inkább hanyatlik, és az anyukámnál lakunk, párom most külföldön-a jobb jövő reményében.
Szóval, amikor elmondtam a férjemnek ő azonnal azt mondta hogy marad a baba, nagyon örült, így nem is hezitáltunk rajta sokat. Minden rendben volt a terhességgel. sőt nem is foglalkoztunk annyira a dologgal, ugy voltunk vele kihordom, megszülöm és élünk boldogan. Fel sem merült bennem hogy császárral is szülnek (tudtam hogy létezik, de nálunk még a családban sem volt) vagy komplikációk lehetnek-mindig csak azt hajtogattuk hogy egészséges legyen-itt én valahogy mindig arra asszociáltam hogy ne legyen megfázva-tudom ez bután hangzik, de kis naiv voltam.
Leletek, eredmények, minden rendben. Rendszeres terhesgondozásra jártam, vérvételek, uh. Minden szép és jó. Se cukor se semmi. Én olyan 90/70es vérnyomású voltam. Általában.
65kiloval indítottam a terhességet s igen fiatalon (23leszek-márcban)
Egyszercsak hízni kezdtem, de kb.2nap alatt 10-15kilot, amit csak a védőnő vett észre, s érdeklődött hogy s mint. De ezzel lezártuk a témát. Ez egy szerdai nap volt(26.hét) este mentem a háziorvosomhoz is. Aki rutinvérnyomást mért: 180/110 kb. Azonnal menjek kórházba stb.stb. Mondtam neki ne tegye ezt, mert a nőgyógyommal akarok beszélni előbb, ugyis másnap hozzá is kellett mennem. (a körzeti elmondta, hogy a baba fejletlen a kinti élethez, nem biztos hogy életben marad, de az érdekünkben, ha komolyra fordulnak a dolgok meg kell szakítani a terhességet, de beállítják a vérnyomásom és majd gyógyszerrel marad még a baba)
Másnap irány nőgyógyász(az aszisztens ismerősőm, a nőgyógyihoz meg 10éve jártam) az aszisztens majd elájult amikor meglátott a plusz 30kiló miatt, s a doki megvizsgált, kicsikém boldogan ficánkolt bent, semmi jelét nem mutatva hogy 200 a vérnyomásom. Kaptam 2gyógyszert, majd másnap vissza kellett mennem hozzá. Közbe otthon mérni. Hát sajna 170 alá nem ment még 2gyógyszerrel sem meg az a nyelv alá rakó izével sem(corinfar-talán?) Pénteken vissza-minden rendben a babámmal, viszont ugye én gázos voltam. A dokikám elmondta, a pofámba vigyorogva, hogy meg kell szakítani a terhességet valószínűleg és hogy a baba nem valószínű hogy életben marad, tehát szoktassam magam a gondolathoz, de hétfőre hozzak egy vizeletet laborba, a fehérje miatt. (ami amúgy 2perces teszt) ezzel kirakott az ajtón s búcsuzoul közölte hogy: "így már a naptáramba nem fér bele" ezt a mondatot amíg élek nem felejtem el. Vigyorgó pofa és a hang, a fülembe cseng a mai napig.
Egyedül álltam az ajtón kívűl, háttal neki dőlve és úgy zokogtam egyre lejebb csúszva hogy az egész emelet nézett.
Hétvége előtt álltam, a legrosszabb eredményekkel, s orvosom nincs, most kezdjek keresni amikor már vége mindennek? Senki nem vállal így el.
Végülis mentem hétfőn a laborba a pisikével, de közben behívott a körzeti vérnyomit mérni, s azonnal küldött a szt.imre kórházba beállítani 190/130. Férjjel bementünk, őt elküldték, nekem meg egy rakat vizsgálat után csepegett az infuzió. A szülésznő 3szor mérte, furcsa nézéssel, mire harmadszorra üvöltött az ügyeletesért, hogy jöjjön mérje meg mert vagy ő nem tud mérni vagy a mérő rossz. Megmérte s a doki is üvöltött, hogy azonnal mentő, irány a schöpf-mérei sürgösségi császár.
Nahát ahogy ezt kimondták fél óra és a kislányom megszületett a schöpf-méreiben 2005.11.14-én 16:25perckor 1270gr. 44cm-rel.
A vérnyomásom 270/190 volt amikor megmérte a szülésznő.
Azt mondta a császáros orvosom, hogy igazából már agyvérzést kellett volna kapjak, de azonkívűl, hogy remegtem a félelemtől semmi bajom nem volt.
2hónapot voltunk a kórházban, szerencsére kislányom jó evő, így hamar behozta magát, 2hónapig lefejt anyatejet kapott itthon még kapott 2hónapig anyatejet, de pótolni kellett. A 2hónapig tartó idegesség, rendszertelen fejés elapasztotta.
Lélegeztetőn 4napot volt, aztán infúzió és EKG 1hónapig legalább, közben 1 másodfokú agyvérzés. Amikor a gyerekorvos kettőnkkel akart beszélni, és leültünk és azt mondta érthetőbb ha rajzol, amikor láttam hogy agyat rajzol, mindenre gondoltam csak arra nem hogy valaha értelmes lesz. Lerajzolta hogy hogy is néz ki ez az agyvérzés pontosan. És elmondott mindent, válaszolt minden kérdésünkre.
Most jól vagyunk, egészséges, bár még nem jár, de nem siettetem. Kicsit később megy neki akkor később. Bár néha felteszem a kérdést, hogy miért nem megy még??? Minden rendben csak nem mer elengedni mindent, nincs egyensúlya, de merem remélni hogy valóban csak erről van szó, hogy még nincs egyensúlya...
febr.2-án megyünk kontrollra, az utolsóra. MErt ugye majdnem havonta jártunk, szemészetre, uh-re, ideggyógyászatra...stb.
Ennyi jutott eszembe és bocsánat amiért ilyen hosszú lettem.
Ja a hízásom megmaradt, a szülés után kb. 70re visszament, de közben másfél hónap alatt 115kilo lettem, s azóta nem megy le. bár most 110 vagyok mert már szinte nem eszek. A vérnyomásom magas maradt, olyan 140körül-bár a 200hoz képest nagyon jó.
Jázmin mennyivel született? Mikor? Meg akartam még kérdezni, csak most nem jut eszembe már. De írj le mindent te is kérlek.
Ja és ugye a dokid is érdekelne, mert én fentiek miatt orvost is keresek, akire számíthatok egy második babával is.
Jó éjszakát.