Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok, én is eléggé izgulok, nekünk bő egy hét van még a genetikai UH-ig. Nem kiabálom el, de talán kezd végre picit enyhülni a hányinger így 11 hetesen...
orsolyka

Nyuszmusz: Az is mindjárt itt lesz! :) Nekem mivel ikrek, ezért 2 hetente rájuk kukkant a doki.

Csajok, Budapesten valaki tud ajánlani kórházat és orvost?
malna27

Én Egerben lakom, itt is szültem, így nem tudok segíteni...
nyuszmusz82
Eger

Én a Szent Imrében fogok szülni, de ügyeletben. Viszont ott szinte mindegyik doki jó, ha odamennél. Érdemes belépni a kórház fb csoportjába :)
orsolyka

@nyuszmusz82:
Én is febr. 4-én magyek a 12 hetesre
bmeulles

@bmeulles:
Szuper :-D
nyuszmusz82
Eger

Sziasztok!
Tegnap voltam dokinál (10+4 napos vagyok ma). A tökmagok szuperül vannak, már sürögtek-forogtak, kalimpáltak a kis kezeikkel :)
Majdnem 4 centisek mindketten (kb 3,8, de nehéz volt lemérni őket). Az egyikük oldalra fordult, így a kis lába és arca is látszódik :) Amúgy nagyon cukik, egymás fenekében vannak folyamatosan, az egy petezsák miatt egymást boldogítják már most :)
Hoztam képeket is (a bal oldali picur ide-oda forgott, ezért néha jobb oldalt van a feje, néha bal).

https://kepkuldes.com/image/hsj4v3

https://kepkuldes.com/image/hsjaMj

https://kepkuldes.com/image/hsj5Y7
malna27

@malna27:
Jaj de édesek De jó hogy így láthattad őket mozgolódni
orsolyka

@malna27:
De gyönyörűek :-)
nyuszmusz82
Eger

@malna27:
Cukik
bmeulles

Aranyosak
gigip

Csütörtöktől lesznek a Lidlben kismamaruhák, akinek már esetleg nő a pocakja De amúgyis érdemes megnézni, szerintem jó minőségű cuccok, nem drágán.
orsolyka

@orsolyka:
Sajnos nekem a Lidl méret nagy. Most a H&M-ben vettem kismama nadrágokat, találtam jó kis sztreccses anyagúakat, nagyon kényelmesek. Sajna a C&A-ban is nagy nekem a méretezés. Van valami más ismertebb bolt, ahol lehet szerezni (a Babyboom és hasonlók szerintem túlárazottak)?
malna27

Nekem is a legkisebb méret kell Lidlből, a 36os nadrág pont jó, de nacim az maradt az előző terhességből, azok is H&M-esek :) De én nem is szerettem nadrágot hordani, inkább leggings és ruha vagy tunika.
Azt számold bele hogy valószínűleg a csípőd is szélesebb lesz majd picit, bár ez a sztreccses anyagú cuccokban nem gond. Nekem amúgy bevált nagyon a H&M, szerintem tök jó kismamacuccok vannak, sokszor van akció. És van amiből nem is kell feltétlenül direkt kismama, csak elég ha rugalmas az anyaga (pl egyberuhák).
orsolyka

@orsolyka:
Köszi, én már vártam hogy mikor lesz!
Itt Egerben van kismama ruha turi én onnan is vásároltam.
nyuszmusz82
Eger

Sziasztok! Ma voltunk UH-n. 4,5 cm és izeg-mozog ;-) 11 hetes
bmeulles

bmeulles

bmeulles

Bocsi, 2xment el. A TSH-m is lement 2.6-ra.
bmeulles

@bmeulles:
Gratulálok! Nagyon kis cuki!
Mi tegnap voltunk a kombinált teszten, az ultrahang alapján tökéletes a baba 1 hét kb a vérvétel eredménye.
orsolyka

orsolyka

@orsolyka: hihetetlen mennyit fejlődnek egy-két hét alatt :lol:
bmeulles

@orsolyka: hihetetlen mennyit fejlődnek egy-két hét alatt :lol: egészen babaforma
bmeulles

Sziasztok!
De szépek!
Nagyon sokat nőttek a picúrok :-)
Amilyen kis aprócskák, és megvan mindenük!
Az élet egy csoda :-)
nyuszmusz82
Eger

Sziasztok!
Örülök, hogy mindenkinél minden rendben van! :-)
Most egy darabig meg lehet nyugodni akkor, de jó nektek!
Én majd kedden megyek.
szilvia009

Jajj, de édesek! Örülök, hogy minden rendben! :) Én majd pénteken megyek a 12. heti UH-ra és pár napon belül megjön a genetikai teszt eredménye.
malna27

Sziasztok!

Kedden nekem is megvolt a genetikai szűrés, az ultrahangon mindent rendben talált a doki.
Kaptam egy 10 perces videofelvételt is az uh-ról, otthon ment is a mozizás.
6,2 cm, és pár nappal "idősebb" mint a mestruáció alapján számított 12+0.
Közben ma megjött e-mailben a vérvizsgálat eredménye is, alcsony a számított kockázat a főbb rendellenességekre.
szilvia009

@szilvia009:
De jó, gratulálok!
orsolyka

@szilvia009:
Szuper! ;-)
nyuszmusz82
Eger

@szilvia009:
Gratulálok
bmeulles

Sziasztok! Megengditek, hogy csatlakozzam hozzátok? Igazából én július 17re vagyok kiírva, már indítottam is két helyen topikot a hónapra, de nincsenek jelentkezők, lehet egyedül várok az egész országba júliusra babát :D Rátok bukkantam és olyan jó lenne azért néha beszélgetni is valakivel :) Némileg előttetek járok terhességi korban, legalább majd bíztatlak titeket, hogy mi vár rátok :)

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
lilllus
Budapest XVIII. kerület

@lilllus:
Szia!
Ugyan nem én vagyok a topik indító de üdvözöllek :-)
Hányadik hétben vagy? Első baba?
nyuszmusz82
Eger

@nyuszmusz82:

Szia nyuszmusz82 köszi :) Azért még megvárom, hogy mindenkinek rendben van-e így, hogy "kívülállóként" betolakszom :) 3. babót várom, de csak kb tippelem a hetet :d Én mindig a dokinál szoktam rákérdezni, nem tudom egyszerűen követni :d De szerintem olyan 15 körül, már a másodiknál sem tudtam sosem :d Emlékszem az elsőnél még hétről-hétre követtem és tudtam mindent, kb. 6 különböző oldalról néztem, hogy az adott héten mit és hogyan fejlődik a babám...a másodiknál már örültem, ha időben mentem a dokihoz :D és valahogy most is így van ez :D

lilllus
Budapest XVIII. kerület

@lilllus:
Értem :lol:
Nekem van egy 1,5éves kisfiam,kistesó érkezik.
Bálintnak írtam babanaplót, jó lenne ha a második picurnak is tudnám vezetni.
Bár most is le vagyok maradva egy hónappal az írással...

Hát el is hiszem...
A másik kettő gyerkőc? Fiú, lány?
nyuszmusz82
Eger

Sziasztok!

Lillus: Örömmel látunk, üdv köztünk! :)

Szilvi: Szuper, hogy jól vagytok!

Nyusz: Veletek mi újság?

Én kedden töltöm a 13. hetet. A genetikai teszt eredményei jók lettek, mindenre alacsony kockázat jött ki. És megtudtuk, hogy az egypetéjű manóink fiúk :)
Voltam közben a 12. heti uh-n is, 5,9 centis az ülőmagasságuk és 2,1 centis a kis fejük. Nagyon egyszerre nőnek, ez szuper dolog. Már biztosan tudjuk, hogy egy burokban vannak viszont szerencsére van elválasztó hártya köztük, így nem tud összeakadni a köldökzsinórjuk. Sajnos 1 méhlepény van, emiatt sűrűn fogják nézegetni őket (bár most is 2 hetente járok) nehogy legyen közös ér és az egyikük elszívja a tápanyagot. A tarkóredőjük is rendben van 2 mm és 2,4 mm (12+3 hetesen voltam).
Szép estét nektek! :)
malna27

@malna27:
Gratulálok a fiúkhoz!

Én holnap megyek a 12 hetes uhra, nagyon várom!
Kérek képet is remélem sikerül majd ide belinkelni...
nyuszmusz82
Eger

Sziasztok, én most csatlakozom.
Holnap megyünk kombinált tesztre az Istenhegyibe, nagyon izgulok már, nagyon.
Az előző babánknál ilyenkor derült ki hogy valószínűleg down-os :( aztán mintavétel és biztos lett, nagyon nehéz volt elengedni. 
Annyira izgulok a holnap miatt hogy elmondani nem tudom.
A Niftyt is megcsináltatjuk.
Drukkoljatok!
Mindenkinek csodás babavárást! :)
gerieni

@lilllus:
Üdvözlet :-D
bmeulles

@malna27:
Gratulálok a fiúkhoz :-)
bmeulles

@gerieni:
Szia! Remélem minden rendben van! Drukkolok ;-)
bmeulles

@gerieni:
Szia!
Ismeretlenül is nagyon drukkolok!
nyuszmusz82
Eger

Sziasztok! Köszönöm a befogadást :) Nálunk most a legnagyobb épp beteg, influenza :( Szegény olyan kis elesett. Egyébként 2 fiam van, a nagyobb 7 éves, a pici 4. Már várom, hogy kiderüljön a harmaik neme is :) 

Kinek mekkorák a tesók, ahol már van?

Ki mikor megy legközelebb dokihoz? Ti akkor mostanság mentek/vagytok túl a 12. heti uh-kon, ugye?

Igyekeztem visszaolvasni is titeket, de kis bemutatkozásnak úgy örülnék :)

Én 33 éves vagyok, és őszinte leszek, mi nem terveztük ezt a mostani babát. Én szerettem volna ugyan harmadikat, de még nem most, a férjem pedig nem is igazán szeretett volna már több gyereket, így azért az elmaradt öröm hiánya nagyon fájó még mindig :( És nehezen asszimilálódom, még nagyon fura lenézni a nagy hasamra...félek is a szüléstől, mert elég közelről jártam körbe többször is a szülést, elkezdtem a dúla képzét is, így azért tisztában vagyok milyen elakadásokat okozhat ez majd....illetve nem felhőtlen a házasságom sem, a munkahelyemen is vannak gondok, szóval azért kutya nehéz.

Mindkét egyerekm volt bölcsis, de az idei év újdonság mindenkinek, mert a gay sulit kezdett, a pici meg bölcsiből ovissá lépett elő :) Most kaptuk épp meg a nagyobbik félévi bizonyítványát is. Én meg vagyok vele elégedve, mert tudom, hogy magához képest tényleg a maximumot beleadta :) Többnyire 4es 5ös egyébként, a magyar nyelvtan lett csak 3as. 

A férjem egyiptomi, így kis multi kultik vagyunk, ami szuper, de nyilván sok konfliktussal is jár. A tesómék Pécsen élnek, apukám sajnos már nincs közöttünk, anyukám pedig már idősödik és egészségileg is akadnak gondok. 

A turizmusban olgozok, amit nagyon szeretek, de messzemenően nem család-barát szektor.

ióhéjban kb. ennyi, de kérdezzetek bátran :)

lilllus
Budapest XVIII. kerület

Én ma voltam a 12 hetes ultrahangon, minden rendben! :-)

De össze zárta a lábát babó úgyhogy marad a meglepi :lol:

Kisfiam ősszel vittem volna bölcsibe, de mivel augusztusban szülök, lehet tavasszal adom be.
Nem tudom tanácstalan vagyok...
Próbálunk házat venni (albérletben vagyunk sajnos), az is nagy változás lesz neki ha sikerül...
nyuszmusz82
Eger

Én 38 éves vagyok, ápolónő vagyok egy kollégiumi óvodában/iskolában a betegszobán.
Egerben lakunk és a siket ill nagyothalló gyerekekkel foglalkozom.

Lillus otthon milyen nyelven beszéltek?
Magyarul?
Azért kérdezem mert van egy bnőm ők kint élnek németben, a férje görög.
Otthon magyarul beszélnek, meg a német, plusz ha hazamennek a férje családja meg macedón nyelven beszél.
nyuszmusz82
Eger

Én a bölcsiről csak ódákat tudok zengni, bár mindkét gyermekem alaptermészete más, nekünk/nekik nagyon bejött! Szuper gondozó néni párosunk volt és maga a bölcsi is nagyon jó volt, szerintem nálunk az ovi a leggyengébb pont, sulit hálisten nagyon jól sikerült választanunk.

Mi vegyesen beszélünk. Ezt úgy kell érteni, hogy én csak magyarul beszélek a gyerekekkel, a férjem csak arabul, már születésük óta. Mi egymás között a férjemmel angolul beszélünk, de a gyerekekhez az angolt nem használjuk, ha valami szó után maguk érdeklődnek, akkor azt tanítjuk csak meg nekik. Így közös nyelvünk ugyan nincs, ami néha nehéz, de eddig mindent megoldottunk nagyjából így is. Mi az első gyerek előtt egyeztettünk nyelvéészekkel, magyar- és nyelvtanárokkal a témáról és sokat olvastunk utána is. Ezek alaptján egyöntetűen azt tudtuk meg, hogy egy ember 2 nyelvet tud anyanyelvi szinten megtanulni. A további nyelveket meg tudja tanulni pontosan és tökéletesen, de az anyanyelvi szinthez képest már lesz benne valami "bibi". Egyikünknek sem anyanyelve az angol, így akármilyen jól is beszéljük, nem hibátlanul...ezért is döntöttünk még így. A nyelv hangzása így is bennük lesz, sőt már van is, tényleg nagyon ügyesek és érdeklődőek, szóval nekik majd suliban könnyű dolguk lesz az angol tanulásával. Illetve sajnos több szomorú példa is van körülöttünk, ahol az egyik szülő a közös nyelv megléte és kényelme miatt nem igazán tanította meg a gyerekeket a saját nyelvére :( Szerintem ezzel egy hatalmas ajándékot és előnyt vvesznek el a gyerektől, illetve nem is tudnám elképzelni azt, hogy a gyerekeim ne tudjanak beszélgetni az egyik ági nagyszüleikkel, unokatesókkal, családtagokkal. Így tényleg nyitott lesz nekik az is, ha később ilyen területen élnének/tanulnának/dolgoznának, illetve nem utolsó sorban nekünk is adott a lehetőség, hogy a nyári szünetben akár hosszabb időre ki tudjuk küldeni a gyerekeket a családhoz, hogy velük legyenek és az ottani kultúrát is minél jobban megismerjék, szívják magukba és magukénak érezzék :)

lilllus
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok! Én 37 éves vagyok, kisgyermeknevelőként dolgozom és egy Szeged melletti faluban élek. 3 gyermekünk van 2 fiú 1 lány. 15,13,6 évesek. A 4.babánk a pocakban ma 13 hetes. Ma volt a 12 hetes uh. Minden rendben, de a korunk miatt (37,46)mennünk kell genetikai konzultációra. Amúgy 6,7 cm a crl, és 1,2 a nucha.
bmeulles

@gerieni:
Mi volt a vizsgálaton?
bmeulles

Nekem nem mondták h menjek genetikai vizsgálatra...
nyuszmusz82
Eger

@bmeulles:
Halistennek minden rendben :) el sem hiszem, nagyon izgultunk. Az uh es a vervizsgalat is jo lett magas kockazattal mindharom szondroma.
Elvileg jovohet vegeig hivnak a Nifty miatt is, remelem az is jo lesz es a baba nemet is meg tudjuk. Azt mondta Hajdu Krisztina nem orulne ha szurni kene mert nagyon hatrahajlo a mehem es az nem szerencses.
gerieni

@gerieni:
Nagyon jó hír! :-D
nyuszmusz82
Eger

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?