Új privát üzeneted érkezett!

@mano900:

igenigen...ma biztos jól fog esni a pihenés, de holnap már kevésbé....olvasok, filmezek...alszom...majd kitltöm valahogy. Férjem nagyon aranyos, körbeugrál, nagyon megijedt ő is tegnap éjjel.
zorbi

Szerencsés vagy akkor, ha ilyen férjed van. :) Elhiszem, hogy megijedtetek, de pihenni kell és nem lesz gond :)

Lilypie Pregnancy tickers
mano900

@mano900:

Köszi :) Gondolom, ha közösen terveznek babát a párok meg várnak rá, ez természetes vagyis szeretném azt hinni, hogy másnál is az :) Tegnap az ugyeleten kívülről rátapadt az ajtóra, hogy mindent halljon elsőkézből :) tényleg nagyon aranyos.
zorbi

Sziasztok! Nagyon-nagyon szertenék babát. A férjem is minél hamarabb, de megbeszéltük, hogy várunk még fél évet, mert még gyűjteni szeretnénk és neki is szükséges még felszerelés a munkályához. Miután ezt letárgyaltuk 1 hétre rá, azt álmodta, hogy van babánk és nagyon jó érzés volt neki apának lenni. Annyira meghatódtam, átgondoltuk és még aznap este belevágtunk a dolgokba. Ennek 12 napja (azóta még próbáloztunk), majd most dec.3-4 körül kellene megjönnie. Nagyon izgulok, ezen jár az eszem, én nem tuduk nem izgulni, pedig olvastam, hogy nem szabad. Fájdogál, szúrogat a hasam, remélem baba és nem baj. A melelim is érzékenyek, de ezek mind lehetnek a menstruáció jelei.. Nem szeretnélk rástresszelni, de nagyon izgulok. Remélem nem érkezik meg a mikulás decemberben.  Ha minden igaz agusztusi lenne a babánk. :)
lindus91

@lindus91:
Szerintem jól döntöttetek hogy belevágtatok,mivel nem.törvényszerű hogy az első hónapban összejön. Ha mégis megjönne ne keseredj el,hisz még csak most kezdtétek :) én szurkolok,majd írj hogy alakult :) a kislányunk akit elvesztettünk 3.hónapra jött össze, most úgy néz ki elindult hozzánk a vigaszbabánk aki a 7.próbálkozós hónapban sikerült. És az én.példám még mindig semmi,mert vannak akik sokkal többet várnak. Úgyhogy fel a fejjel és kitartás :)

Gigi

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
devilstimi
Szlovákia

@mrsbig :
Kérlek írd meg mi volt a dokinal! Én jövő héten megyek orvoshoz és én is 5+5 leszek akkor!

@zorbi :
Mit kell szedned ?
chaste
Budapest

Sziasztok lányok! Ha nem gond, szeretnék csatlakozni hozzátok! :-D
A mi kis csodababánk ma 8 hetes és 5 napos a második uh szerint, mert az utolsó mensesre nem alapozhatok, valószínűleg kicsit később volt a peteérésem.
Amikor először voltam, még csak egy nagyon pici petezsákot láttunk, a gép még nem is kalkulált kort, a doktornő 4+2-3-ra saccolta, de egy héttel később ott volt a szikhólyag és a drága kicsi babónk is, ez volt 5+6-on. Legközelebb 7-én megyek már nagyon várom! De félek is, sajnos már két babát elvesztettem, 6-7 hetesen, most viszont már egy csomó kivizsgálás után vágtunk bele a próbálkozásba, minden gubanc kezelve van, most már minden rendben kell, hogy legyen! :-D Az előzmények miatt én is progeszteront szedek napi 200mg-ot, trombofilia miatt verh

sjucus13

Vérhígítót szúrok minden nap. Tüneteim vannak és ez megnyugtat, bár az utóbbi időben sokkal jobban viselhetőek, de aztán újra visszatérnek. :-)

sjucus13

@devilstimi: nagyon örülök neked! A második vetélésem után nagyon sokat olvastalak benneteket, nagyon sokat segített.

sjucus13

Itt az első sztárfotónk, 5+6:

sjucus13

Sziasztok Lányok :-)
Én ma megyek először orvoshoz, menzesztől számítva kereken 7 hetes vagyok. Nagyon izgulok, majd írok, remélem minden rendben lesz :-) Üdv és gratula az "Újaknak" :-)
szofi88

@sjucus13:
Dejó :lol:
Én is szeretnék ilyet.. :-) Alapban adnak vagy kérni kell? Gondolom az orvostól is függ.
szofi88

@sjucus13:

Sziaa!!! Jó hogy itt vagy a csoportban! :)

mano900

@szofi88:

Nekem automatikusan adott 4+6 hetesen fotót. Pedig akkor még csak egy 7mm-es petezsákunk volt. De szerintem ha nem ad automatikusan, de kérsz akkor biztosan ad.

mano900

@szofi88: Nekem sem kellett kérnem, de én az elsőnél, amin még a bébi nem látszódott, csak a petezsák még nem kaptam.

sjucus13

sziasztok! szed vagy szedett valaki UTROGESTAN hüvelykúpot?
zorbi

@zorbi
Én igen, 3x2-t egy hete pecsételés miatt.

mrsbig

@chaste
5+5 ultrahang: borzasztó volt sajnos, sztkban voltam, a doki fanyalogva közölte, hogy lát valami szikhólyagot meg valami szabálytalan petezsákot, de szívhang nincs, úgyhogy szerinte ez a terhesség elhalt. A magánorvosom azt mondta múlt héten, hogy ezen a héten még csak petezsákot kell látni, jövő héten pedig a szívhangot. Szóval ezt most nem tudom mire vélni, elég rosszul érintett a dolog és nem vagyok benne biztos, hogy az 5. héten le kéne írni azért, mert nincs szívhang. Hétfőn megyek a magándokimhoz, addig reménykedem :(

mrsbig

Szívhang a 7.hét környékén szokott lenni, előtte nem is nagyon érdemes próbálkozni vele főleg leírni a terhességet. 5 hetesen voltam amikor petezsákot látott a doki, majd 7 hetesen mentem megint, amikor már szívhang is volt, 9 hetesen meg már versenyautó formája volt :) Az elején én nagyon hamar elmentem 4+2-nél, 2 pozitív teszt után, na akkor nem nagyon látott még semmit. Akkor még a petezsákot is úgy írta a papíromra, hogy kérdőjellel. Nővéremnek anno 8-9 hetesen volt szívhanja az egyik gyerkőcnél teljesen beparáztatták már, aztán semmi baja nem volt..
lhekszi

@mrsbig:

az normális, hogy miután felhelyezem a két kúpot, ami igazából pici tabletta, hogy utána a bugyimon látható? nem kéne felszívódnia az összesnek? KöszI :)
zorbi

@zorbi:

Én miután felhelyezem, próbálok egy kicsit feküdni, de egyébként nekem is kifolyik. Ami érdekes, hogy pár nap utén már sokkal kevesebb jött ki, mint az elején, fogalmam sincs mitől szívódik fel jobban 

mrsbig

@mrsbig:
Koszi most este igy csinalom... de miert nem tudtak egy kúp alakút csinálni, hogy könnyebb legyen felhelyezni?
zorbi

@szofi88:
Nekem nem adtak :cry: lehet hogy csak egy folt, de nagyon szerettem volna egy képet... De majd következőnek nem jövök el kép nélkül! :lol:
szono

Hu, mennyien lettünk, már nem is tudom követni! Üdv az újaknak! Mindenkinek boldog babavárást! :-)
szono

@zorbi:

Nem tudom, de tényleg elég vicces néha, ahogy kapkodok utána, mert elég könnyű elejteni 

mrsbig

Sziasztok! 6+4 hetes az ultrahang szerint, szívhang is volt, nagyon örülök :-)) Képet is kaptam, köszi a hozzászólásokat!
Ti szedtek valamilyen terhesvitamint?
szofi88

@szofi88:
Muti a képet! :-)
Én Hipp natalt iszom, "durvább" cuccot nem igazan vagyok hajlandó... :-P
szono

@szofi88:

Én Gravidát szedtem, de állandóan rosszul voltam tőle, és az esetek többségében ki is jött belőlem. Pedig próbáltam ebéd után, vacsora után, mindenhogy, de egyszerűen sehogy nem volt jó. Femibionra váltottam, ezzel nincs bajom.

mano900

@mano900 Femibiont ajánlották nekem is, eddig csak folsavat szedtem, lehet hogy elkezdem.. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szofi88 2016.11.30 08:32-kor.
szofi88

@szono Itt a kép, bár kicsit sötét lett így lefotózva, de nem is ez a lényeg :-)
1 hónap múlva kell mennem ismét.
szofi88

@szofi88:

Állítólag azért is jobb a Femibion mert az lágyzselatin kapszula, és jobban fel tud szívódni, valamint az aktív folsavat tartalmaz.
Plusz a Gravidában csomó olyan mérgező műanyag cucc van ami tök felesleges. Ezek szín, állag és minőség megőrzés céljából vannak benne. Édesanyám gyógyszerész, ő mondta hogy dobjam ki a Gravidát a kukába :D

mano900

Ezt az oldalt nézegettem: http://terhesvitamin.eu/  és feltűnt hogy a Femibion egyik "Ásványi anyagot és nyomelemet" sem tartalmazza, emiatt vaciláltam..
szofi88

@mano900:

Akkor ezzel most meg is győztél, köszi
szofi88

Szerintem ha úgy gondolod, hogy a Gravidában bízol inkább akkor próbáld ki, én nem akarlak lebeszélni róla, csak én tényleg nagyon rosszul voltam tőle, de tudok olyat aki azt szedi és semmi baja. Az is való igaz, hogy a Femibionban kevesebb az ásványi anyag, ezt a félelmem el is mondtam anyukámnak. Erre a válasz: "Miért kislányom, szerinted amikor veled voltam terhes a gyümölcsön meg a zöldségen kívül ettem mást???" Amiben végülis van igazság. :)

mano900

@sjucus13:
Köszi szépen :) örülök ha csak egy kis erőt is adtunk :) nekünk, akik ilyenen átmentünk sajnos nincs más választásunk mint bízni.és.reménykedni hogy ezúttal minden rendben lesz :) mi egy kicsit máshogy éljük meg a terhességet :) de most nem.lesz semmi baj ;) gratulálok neked :) nekem.még.elég messze van hogy biztosat tudjak,csak 12én megyek vissza a dokihoz :) addig pedig bízom a.legjobbakban :)

Gigi

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
devilstimi
Szlovákia

@mano900:

Ez így igaz  Nekem is mindig ezt mondják, hogy régen semmi ilyesmit nem volt, mégis egészséges babák születtek :-)
szofi88

Igen, én is állandóan ezt hallgatom. Bár én meg anyukámnak erre azt mondtam, hogy régen ami zöldséget-gyümölcsöt ettek az a kertből volt (általában) vagy max a piacról. Amit ma eszünk zöldséget gyümölcsöt az meg szinte műanyag, a hiperek polcairól.(legalábbis nálunk) Meg ugye régen a hús is hús volt, nem az a tápos moslék amit manapság eszünk. A többi műanyagról és a stresszről nem is beszélve. Szóval szerintem ha nem is létfontosságú a magzatvédő, de biztos nem árt :)

mano900

@mano900:

Igen, ezt én is pontosan így gondolom :-)
szofi88

@mano900: Egyetértek, meg azért tegyük hozzá, hogy nem CSAK egészséges babák születtek, igaz most sem, de azért szerencsére javul a helyzet. Persze sokkal nagyobb szerepe van a fejlődő orvostudománynak, pl. ultrahag, de azért a vitaminok is sok mindenben szerepet játszanak a baba fejlődésében. :-)

sjucus13

@devilstimi:

Sziasztok!

Láttom nagyon sokan égünk a vágytől, hogy legyen kisbabánk! Akinek sikerült azonak gratulálok, Neked is devilstimi és sok egészséget kívánok!! :) Tudom, hogy ha előre nem sikerül nem dől össze a világ, de férjem eltökélte, hogy ha nem jön össze decemberig, akkor csak júniustól próbálkozhatunk, mert különben rossz időre- télre születne és nagyon aggódik, hogy elcsúszok nagy pocakkal, nem ér ki a mentő, ha ő dolgozik , meg az újszülött azzonal már fázna, meg pont fűtésszezon és stb..... Szóval ezért is vagyok frusztráltabb, a másik a melóhely, mert cégen belül váltottam, hogy magasabb legyen a fizum és nem az igazi, még fél év legalább ott is. Hétfőre kidrül, hogy mi a helyzet? Bizakodom. :)

lindus91

A terhesvitaminoktól én is óckodom. Folsavat vettem, az mellett a táplálkozásra figyelek oda. Láttam ismerősökön hiába szedtek terhesvitamint, már töbféle allergiája volt a babának, folyton betegek voltak. Tudom ez sok mindentől függ. Szerintem ez döntse el mindenki, az biztos, hogy egészséges babát szeretnék szülni, ezért tennák meg olyan sok mindent. :)

lindus91

Szia!
Zorbi
Egyenlőre meg vagyunk. Minden szépen rendben van. Azóta is pecsételek vérezgetek felváltva. Szedem az utrot és várunk. Volta megint orvosnál, élénk és Ficánka Bízom benne, hogy semmi baj nem lesz. Ma vagyunk 9+6

Az én párom is olyan mint a tiéd....vannak még értelmes pasik
andreacsilla
Sárvár

sziasztok! @andreacsilla jó ezt hallani :) Nekem ez annyira alap, hogy közösen vártok egy babát, akkor majdnem minden közös is...és igykeszik segíteni.
Én szedek terhesvitamint hallottam ezt-azt, de mivel a dokim azonnal ajánlotta, hogy szedjek és régi viszonyom van már vele és maximálisan meg is bízom benne, így szedem...Gondolom ártani nem árt :) Sok minden úgy sem marad meg mostanában bennem, ami jót tenne a kis bent lakónak, akkor legalább ez....

Ki hogy vagy hányingerileg? én változatlanul erős hányingerrel rendelkezem , sok - sok savval.

Viszont ma már nem volt pecsételés :)
zorbi

Sziasztok,
Nekem a hányinger egyre rosszabb, (bár már pár napja nem hánytam), és nagyon fáradt vagyok. Itt a munkahelyen elég nehéz elviselni, de tartom magam, mert még nem szeretném, hogy megtudják.
Ti mikor tervezitek a főnöknek a nagy bejelentést? Én szeretném mevárni a 12 hetet ami karácsonykor lesz. Utána szabadságon leszek, ezért gondoltam ezzel kezdem majd az évet.
addienn

@zorbi: Nálam a hányinger már sokkal jobb, a 0-24 helyett már csak ritkábban, napi 1-2 alkalommal jelentkezik, viszont a gyomorsavam gyakran éget. Nálam a puffadás a legkitartóbb tünet.

sjucus13

@zorbi:

Ez nagyon jó hír!! Mármint hogy nincs pecsételés. :)

A hányinger nálam érdekes módon csak tegnap kezdődött. De valami iszonyatos :( Éhes vagyok egyfolytában de igazából semmit nem kívánok, ha meg eszek bármit is, rögtön rosszul vagyok.
Próbáltam már ropit eszegetni, de az sem segít. :(

mano900

@mano900:

mintha engem idéznél :D a férjem folyamatosan kérdezi, mit hozzon...leves ami nagy nehzen lemegy, meg szénhidtrá, pedig azt terhesség előtt alig ettem... de általában a leves is a wc-ben landol :D
igen örülök nagyon, hogy nincs pecsétleés, de most szigorúan pihenek meg hazsnálom a kúpot...

Te dolgozol?
zorbi

@zorbi:

Az túlzás hogy dolgozom, bent vagyok a munkahelyemen :D De épp csak nem fejelem le a billentyűzetet az álmosságtól :D Pedig próbálom fittnek és ébernek mutatni magam, de kb inkább egy zombira hasonlítok, mint dolgozó nőre. :)  Alig várom a 2. trimesztert. :) Szerencsére a munkhelyemen ez még nem tűnt fel senkinek, és délután 4ig még valahogy össze is tudom vakarni magam, na de amikor hazaérek este akkor KO. :) Kb 7-fél8 körül este már alszom. De legalább olyan jóízűeket, mintha 2 napig kapáltam volna a kertben előtte, és halálosan elfáradtam volna :D

mano900

@addienn:

Én is akkor tervezem csak elmondani a főnöknek amikor betöltöm a 12. hetet. Ez nekem január első hete. Egyrészt nem akarom elcseszni a karácsonyát, másrészt pedig inkább megvárom a 12. hetet és ezzel kívánok neki boldog új évet :D

mano900

@mano900:

nekem ilyen szempontból könnyebb a dolgom, hogy nincs főnököm, vállakozó vagyok, de emberekkel dolgozom, toppon kell lennem, de nem megy.
megint olyan volt amit írtál, mintha csak én írtam volna :D tegnap 9kor aludtam már úgy :D :D, hogy napközben is aludtam egyszer, mondtam a férjemnek, hogy kb. olyan érzés, mintha kemény fizikai munkát végeznék....jajj én is várom a második trimesztert....most épp megjött az ebédem és azzal kózdük....túlzás lenne azt mondi, hogy jól esik :D
zorbi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?