Sziasztok!
Ne haragudjatok, de a boldogság mellett van némi bosszúság is, nem volt időm írni tegnap.
A jó hír: láttam, hallottam!
a doktornő szerint stimmel a naptár szerint számított 7 hét. Május 10. lesz valószínűleg a nagy nap. Vettek vért és kaptam egy csomó prospektust. A következő vizsgálat csak október 28án lesz, de a hét végén vagy a jövő hét elején megyek majd a kiskönyvemért.
A rossz hír: bejelentettem a munkaadómnak. Nagyon örül, nagyon gratulál, de a héten még mindenképp menjek dolgozni, mivel délelőttös vagyok most, akkor dolgozhatok. Már biztos említettem, h nem Magyarországon élünk. Itt külön törvény írja elő, h mit lehet és mit nem egy leendő anyának a terhesség bejelentésétől kezdve. A törvényben felsorolt veszélyek közül több is fennáll a munkaköröm kapcsán. Szóval ma reggel nem mentem be dolgozni. Ez egyébként egy munkaerőkölcsönző cég, szóltam ott is, ahová kiközvetítenek. Ott egyből mondták, hogy akkor jó babavárást, a cégem keres majd nekem más munkát. Szóval ott egyből tudták, hogy ezt a munkát nem végezhetem tovább. Ma visszamegyek a nőgyógyászhoz, megkérdezem hogy mit tehetek, de valószínű, hogy egy felügyeleti szervet kell felkeresnem, aki a fonökömet is tájékoztatja, hogy nem jól ismeri a törvényeket. Még olyat is mondott, hogy esetleg először szabadságra írna ki
Megpróbálom röviden összefoglalni a törvényt. A kismama a bejelentéstől számítva védelem alatt áll. Nem végezhet a saját magára vagy a születendő gyermekre nézve egészségre ártalmas munkát (elég sok pont fel van sorolva, h mi számít annak). A munkaidőnek reggel 6 és este 10 közé kell esnie, maximum 8 és fél óra lehet naponta, 90 óra kéthetente. Hétvégén és ünnepnapokon nem dolgozhat. A munkaadónak kötelessége megfelelő munkakört biztosítani az eddigi fizetés mellett. Amennyiben ilyet nem tud, akkor a teljes munkavégzés alól fel kell menteni a kismamát és az addigi fizetése ugyanúgy 100%ban jár. És nem mondhat fel.
Itt tartunk most, remélem sikerül ma intéznem valamit.
Szép napot nektek!