Sziasztok!
Nagyon köszönöm a kedves fogadtatást!
Nekünk a családban nem volt jó tapasztalatunk a fogadott orvossal, mindkét anyuka egy vagyont fizetett ki a szülésig, amire egyik orvos sem ért oda, csak amikor mentek haza a kórházból, akkor jelent meg a borítékért.
Ezért úgy döntöttünk, hogy elkezdem a terhesgondozást az sztk-ban, aztán ha úgy látjuk, hogy nem megfelelő az ellátás, akkor bármikor válthatunk magánra. Alaposan felkészültem, hogy mikor milyen vizsgálatokat kell elvégezni, hogy lássam, ha nem úgy megy és minden rendben volt az elsőnél és most a másodiknál is úgy tűnik, hogy találtam egy lelkiismeretes orvost. Ami a hátulütője a dolognak, hogy nincs időpont, néha nagyon sokat kell várni, ezt nem mindenki tudja megtenni mondjuk munka vagy kistestvérek miatt, én szerencsére meg tudom oldani és addig legalább van időm olvasni egy jó könyvet
. Van, aki igényli a személyes kapcsolatot a szülést végző személlyel, szeretne egy ismerős arcot látni, tudni maga mellett a nagy napon, úgyhogy azt is megértem. Amikor beestünk szülni a szülésznő szólt az ügyeletes orvosnak, hogy tudjon rólunk, ő pedig jelezte, csak szóljanak neki, egy percen belül jön, ha bármi gond van. Nekem ez elég volt.
Ma 11 hetes a pocaklakónk, most már illik megejtenem az ekg-t és a gégészetet, bármennyire nincs hozzá kedvem. Délután megnézem a nőgyógyászatot is, már készen van a laboreredményem, ami nem lesz tökéletes. A kisfiamnál is sokat hánytam és nem tudtam eleget inni, viszont pisilni szaladgáltam max. óránként és a vizeletemben levő baktériumok nagyon elszaporodtak, 5000 alatt normális, akkor 17000 volt ez az érték. Terhesség alatt ez elég gyakori, mint megtudtam és egy hét alatt, a babára ártalmatlan antibiotikummal ki is kezelték. Most megint érzem a tüneteket, úgyhogy szerintem ma kapok egy receptet. Jövő héten megyek a kórházba a genetikai (12 hetes) ultrahangra. Időpont sajna oda sincsen, de úgy emlékszem ott nem kellett sokat várni, bízom benne, hogy most is így lesz és már nagyon várom az eredményt, mert azt beszéltük meg Apával, hogy csak akkor kezdek el vásárolni, ha ezen túl vagyunk és minden rendben. Mivel az afp vizsgálat megszűnt én azért kértem a nőgyógyásztól egy csekket, amin befizethetem az igény alapján végzett vizsgálat díját. Ha viszem a befizetett csekkszelvényt az ultrahangra, akkor le is veszik hozzá mindjárt a vért, én nyugodtabb leszek tőle.
Apropó vásárlás... Ti hogy bírjátok ki, hogy ne vegyetek meg azonnal mindent?
Szeretnék most is mindent időben és elosztva a szülésig lassanként megvenni, de nagyon nehéz így, hogy még a nemét sem tudjuk. Bár a babakocsi vásárlását (is) a vége felére akartuk hagyni, de találtam egy kihagyhatatlan ajánlatot egy unisex babakocsira és tegnap megvettem, a héten meg is érkezik
Apa morog, mert "hová tegyük még fél évig", de közbe a nemlétező bajsza alatt mosolyog, mert tudja, hogy beindult ismét a fészekrakó ösztön és hát lássuk be, hogy az ultrahangos kukucskálás után ez a legjobb dolog a terhességben, hogy babacuccokat vásárolhatunk